|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
-8 -mleko -11 deserek -13 obiadek (ale zazwyczaj mleko...bo nic innego nie zje, no i picie oczywiście przy posiłkach i pomiędzy) 17-deserek, budyń 21-mleko Czasem jak marudny w dzień robię mleko od tak...bo nie wiem czy samymi deserkami(jako posilkami) się najada.i co ja mam zrobić? Jak tu rozszerzać dietę? Dziewczyny czy któraś robi budyń/kisiel sama dla maluszka? Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-30 o 14:06 |
|
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
Silver-super wiadomość! Wszystko się uklada.
Lady-wielkie oklaski dla męża. Jak to fajnie, że Waszej młodej rodzince będzie jeszcze lepiej! Meneq-przetrwaliście te 3 miesiące, super ![]() Hope-głupio się TŻowi pewnie zrobiło... Ale u nas dziwny dzień. Ja serio zaczynam wierzyć w skoki (nagłe zmiany u dziecka) najpierw od rana próbuje wstawać, siadać, kombinacje przeróżne, później histeryczny płacz jakby ją coś bolało, nie chciała leżeć, teraz śpi już 2h!! Na początku tego snu się budziła bo się turlała przez sen i ryk. Nie wiem o co kaman.... I jeszcze je o wiele więcej niż zwykle :O Kurcze czasem nie daję sobie rady i czuję, że nie mogę nawet TŻwi się wyżalić Że nikt nie zrozumie, że ciężko mi w roli matki....Hje-nigdy bym nie powiedziała t. ile mamy kasy. Ludzie zawsze lepiej wiedzą na co masz ją wydać:/ |
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzza...my mamy tak mało tej kasy że ja otwarcie mowie zeby się nie dziwili że na cos nie mamy. Odkąd teściowa wie ile tz i ja zarabiamy-t.siedzi cicho..
i nawet częściej cos podrzuci![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hje cóż, najlepiej rozporządza się nie swoimi pieniędzmi... Nie zamartwiaj się, że jej powiedziałaś, na pewno gula jej skoczyła, ze Wy macie tyle a synek nie ma sasasa
|
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
idę z Fifkiem zwierzynę pooglądać, bo coś mu się marud załącza, a pospał tylko 20 min., więc się pewnie zaraz zacznie
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
serio???????? dziękuję za info
Cytat:
meduzza, czasem jak tak piszesz to mi się smutno robi ze Tobie to nie łatwo,bez wsparcia TZ, ech..... ale popatrz, niedługo córca Ci podrośnie to będziesz miała wielkie wsparcie i zrozumienie |
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Meduzka, I dlatego jesteś na tym forum!
|
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4691 |
|
Zadomowienie
|
Jestem praktycznie pewna że Ania jest uczulona na ryż. Czwarta próba podania czegoś z ryżem (tym razem nie żadne sinlaki tylko najzwyklejszy kleik ryżowy na nutramigenie) i czwarty raz rzygała jak kot po dwóch godzinach. Chętnie je (oczywiście tego ryżu jest odrobina, na próbę), widać że jej smakuje, nie wysypuje ją ale jednak jej szkodzi. Najpierw parafina, teraz ryż, mąż mówi że pewnie będzie krewetki i kawior jadać a nie takie pospolite żarcie i smarować się kremami po kilkaset złotych
|
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadę z moim Kapiszonem na basen acha nancy ja dziś zupę zrobiłam tak: podpieklam chwilę w piekarniku dynię, w międzyczasie w garnuszku dusił się zmieniaczek,kawałek cukini,łodyga selera, kawałek pietruszki i pora,polędwiczka z indyka potem dorzuciłam tą dynię i dolałam na sam konec ok łyżeczkę oliwy z oliwek i łyżeczka kaszy kukurydzianej- do blendera i gotowe |
|
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Hje-mnie moja mama też kiedyś notorycznie wypytywała o wypłaty M. Ale przeważnie ją zbywałam głupimi odpowiedziami i nigdy się nie dowiedziała. I było też tak że przychodziła pożyczać kasę i nie oddawała (bo przecież mi nie musiała) i też jej to ukróciłam. Teraz jak chce pożyczyć to ma iść do M. I jemu się tłumaczyć. (jemu oddaje
).Teraz jak chce się dowiedzieć ile mamy kasy to mówi tak; Mariusz to pewnie teraz więcej zarabia cooo? A ja; to idź go spytaj i koniec gadki. Nauczyłam się jednego-że z moją matka nie rozmawia się na temat pieniędzy. Nawet nie rozpoczynam takich tematów ani się nigdy nie wypowiadam. I jest git.
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. Ur. 23.01.2013 "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2013-09-30 o 15:29 |
|
|
|
#4694 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ALE JAJA! Maja mi od rana tak daje w d*** że ręce opadają.. Ja się patrzę, a jej wyszły górne trzonowe zęby
Razem ma już 8 ktoś ją pobije?
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
No, Evel, Majeczka pędzi nieźle
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Mała, dobry patent. Moja tez by chyba P. nie zapytała, muszę wypróbować
|
|
|
|
#4696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znasz dnia ani godziny..
![]() Zobaczysz, zobaczysz-w najmniej oczekiwanym momencie. ![]() A kiedy ja zobaczę jak mały siedzi..albo raczkuje? ![]() ![]() Na razie sunie po podlodze jakby sie czail...dziś doczlapal sie do kuchni i wiecznie między moimi nogamileżał (a robiłam zupe), w końcu odeszłam-a on za mna...i jak usiadłam a on już był znow przy mnie to zrozumiałam o co mu chodzi.....on tak lubi moje ZAKOPIAŃSKIE KAPCIUSZKI ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-30 o 15:53 |
|
|
|
#4698 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nieźle się rozkręciła
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
E_vel, ładnie!
Maja nieźle pędzi. ![]() Idę wieczorem na Zumbę. |
|
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo, chyba liderką zębową została![]() ale pizga na zewnątrz, słońce piękne, ale zimno, brrrr
|
|
#4701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A u mnie pięknie dziś i cieplutko, zero wiatru. Jak Iguś wstanie z drzemki to idziemy na spacer mimo że był już dziś z teściową.
|
|
#4702 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejs!
dla niektorych juz drugie ![]() wszystkiego naj!!!!!!!! sliczne zdjecie! o w mordęs!!!!!! Cytat:
![]() moj generalnie tez niepijacy dlatego podnioslam taki raban z tym piciem ![]() dzia! Cytat:
nadrabiam dalej..... ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
Kija - super ze juz lepiej Cytat:
i dopiero teraz o tym nam piszesz? podpadasz kobieto ![]() my tez mamy taka wielgachna koRdłę ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4703 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
ale Ci zazdroszczę Zumby u nas nigdzie nie ma, a potańczyłabym sobie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
może coś robią? macie mieszkanie tak? ale się cieszę ![]() Cytat:
mmmm ta karpatka napewno pyszna wyjdzie Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ubolewam nad tym przeokrutnnie, jak czegos szukam to na szybko ale bede miec Cie na uwadze Lady - brawa za rzyga/!
|
|
|
|
|
#4705 |
|
Wtajemniczenie
|
Lady brawa dla męża
|
|
|
|
#4706 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() opuszczaj czym predzej lozeczko! Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4707 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam z Hanią u lekarza bo kaszel mnie martwił. na szczęście osłuchowo czysto, ale gardło ma rozpulchnione
dostałam dwa syropy i nasivin. kupiłam tez ten katarek, bo leci Jej z noska![]() a myślałam, że może nas to ominie ![]() ale cieszę się, bo bawi się, gada normalnie także chyba aż tak źle nie jest. ale najlepiej Jej idzie zabawa swoimi gilami
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Lady
dla męża E-vel Maja nieźle pędzi ![]() Nancy nie mam przepisu. Po prostu wkrajam co mam raz robię z mięskiem, raz z żółtkiem. Może delikatnie soli dodaj? ![]() My byliśmy z Młodym na spacerze. Ale krótkim bo piździ że masakra
|
|
|
|
#4709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
fewcia - super ze wyniki ok!
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
O to to, nie ma jak rozmazać sobie śpiki czystym rękawkiem po czystej buzi
![]() Zmyłam podłogi i zebrałam pranie (pięknie pachnie świeżym powietrzem A doszłam też do jednego wniosku. U nas w domu NIGDY nie będzie czysto. Nie ma takiej opcji, bo po 1. Dom jest dość duży i wszędzie się zbiera kurz i śmieci roznoszą, a zanim się sprzątnie jeden koniec domu, to na drugim już brudno. No a po 2. To my mamy dom przechodni, otwarty. Wiecie, w butach się normalnie chodzi, w salonie (pokoju dziennym) jemy obiady itp., przez niego też wychodzimy na pole do psa/królików/wywiesić pranie... Dlatego zawsze marzyłam i marzę dalej albo o mieszkanku, albo o takim domku, gdzie buty się będzie ściągać na ganku, a po domu chodzić boso albo w papciach |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

Że nikt nie zrozumie, że ciężko mi w roli matki....

Razem ma już 8
6 5 4 3 2 1

i dopiero teraz o tym nam piszesz? podpadasz kobieto 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)