|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
|
|
|
|
|
#4592 | |||||||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Cytat:
![]() ) i byla promocja na bluzy dresowe, 17.50 za sztuke. Wzielam a pozniej patrze na paragon, babka policzyla 5.25! Gdybym miala pewnosc ze wszystkie tak policzy to wzielabym z 2 jeszcze :P:PCytat:
Poruszanie sie za pomoca obrotow Teraz robi to wrecz bezszelestnie!Cytat:
Cytat:
![]() Koldry nie pozwolil mi kupic drugiej ;/ tzn jak o tym mowie to sie rzuca :p ze jak to dwie koldry? Cytat:
Cytat:
Jak mowie podczas klotni, ze jak mu zle to niech mnie zostawi to nie slucha tez ![]() A tak calkiem serio, skaranie boskie masz z t. Co on tak za ta swoja mamusia? Babe super ma w domu a tylko do mamusi. Jak ja sie ciesze, ze t. juz wiecej ogladac nie bede musiala. I wkoncu tz zamiast po pracy do t. gadac, bo ona znowu dzwonila to prosto do domku <3 Hejo hejo, powiedzcie mi, CZEMU TAK ☠☠☠☠ZI? Dzis do pracy na 16
|
|
#4593 | ||
|
Zakorzenienie
|
mam na myśli zupę, któa wygląda jak rosól ale to nie ramen
jest w niej mnóstwo składników , na pewo jest z wieprzowiną ![]() mam jej nazwę na końcu języka Cytat:
w wózku też nie byliśmy wczoraj na wystawie psów- w chuście- jedynie to toleruje, tylko po 2 godzinach myślałąm,że zejdę Cytat:
a z jakiego powodu pierwszy raz udawałaś że nie znasz? ![]() co do chodzika, to ostatnio teściu powiedział,ze by się przydał a moj TZ powiedział,że chyba na glowę upadł,że chodziki są zabronione
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-09-30 o 10:14 |
||
|
|
|
#4594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Litlle, co to jest burrito? ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-09-30 o 10:19 |
||
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Black: fajnie że lubi siedzieć w krzesełku. Moja lubiła tylko do momentu aż zaczęła szybko pełzać i teraz raczkować. Nie usiedzi, czasem parę minut jak dostanie coś ciekawego do rączek, wtedy na szybko zamiatam czy myję podłogę, bo inaczej goni miotłę i łapie śmieci do rąk..
|
|
|
|
#4596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A t-ów współczuję No i super, że Piotrkowi już lepiej.Cytat:
![]() Silver, gratuluję ząbka ![]() Marsi, brawa dla Leonarda za pierwszy kroczek ![]() Hope, Twój "tż" jest zdrowo ☠☠☠nięty... |
|||
|
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Wam że przez to ostre zapalenie uszek co Daria miała to teraz mam bzika na punkcie jej uszek i czapek! Tak bardzo się boje że znów się rozchoruje.
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
A co stażu związku, to my mamy 2 lata i 7 miesięcy.
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Idziemy na spacer, 6 stopni tylko, ale pięknie słońce świeci. |
|
|
|
|
#4599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a w ogóle jak się wypad udał bez niego? Cytat:
![]() Debrah a może się przejadła? Albo coś siedziało na brzusiu? |
|||
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka zdrowa, po anemii ani sladu Hope co za palant! Jak Ty z Nim wytrzymujesz? Trzeba Nim porządnie potrząsnąć ![]() Silver gratuluję ząbka! ![]() Deli Amelka poszła w cug ![]() Buritto U nas dzisiaj tagliatelle z sosem śmietanowym z boczkiem i zielonym groszkiem. Mało dietetycznie, ale co tam
|
|
|
|
#4601 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]()
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Tak jak przypuszczałam mój syn poszedł szybciej spać po to by szybciej wstać o 4 mleczko a o 5 pobudka na zabawę Wzięłam go do nas do łóżka-ja nie wiem jak niektóre z Was mogą spać z dziećmi. Dla mnie to jest niewyobrażalne,bo to co Oskar robi w łóżku przechodzi ludzkie pojęcia. Po godzinie włażenia na nas i dokuczania dał się uspać ![]() Urwis mój mały. Piękna dziś pogoda za oknem,teraz mamy 10st ale rano było -1
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo buziaków dla naszych wątkowych chłopaków, którzy po raz pierwszy świętują Dzień Chłopaka!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#4604 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Potem w trakcie zabawy zaprosili wszystkich gości do "tańca pingwina" - faceci z orkiestry na komórki nagrywali, żeby wykorzystać pewnie w przyszłości. A ostatnie ro podziękowanie dla rodziców - nagrali filmik wcześniej - coś na wzór zdjęć Bokeh - tylko zaczynało się: "Mamuś, Tatuś dziękujemy Wam za Dorcię Artusia" , potem imiona rodzeństwa wypisane na jednej kartce i dalsza część podziękowań. Kamerzysta to wyświetlił przy pomocy rzutnika. W tle leciała piękna piosenka - normalnie sie poryczałam jak bóbr. Ogólnie wszystko GENIALNE. Ale powiem Wam, że dobrze, że miałam z kim zostawić wieczorem dziewczynki bo to nie imprezowanie z bąblami. Fotki jak będę miała to wrzucę do k. Poza tym to Maja skończyła już 9 m-cy ale zleciało. I zaczyna spacerki po łóżeczku
|
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Tak jak przypuszczałam mój syn poszedł szybciej spać po to by szybciej wstać o 4 mleczko a o 5 pobudka na zabawę Wzięłam go do nas do łóżka-ja nie wiem jak niektóre z Was mogą spać z dziećmi. Dla mnie to jest niewyobrażalne,bo to co Oskar robi w łóżku przechodzi ludzkie pojęcia. Po godzinie włażenia na nas i dokuczania dał się uspać ![]() Urwis mój mały. Piękna dziś pogoda za oknem,teraz mamy 10st ale rano było -1
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Evel, ale to świetnie wymyślili. Ale po Dorocie i Arturze można się było czegoś takiego spodziewać
|
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest w ogole z makaronem? Bo moze byc jeszcze na bazie udonu, rzadziej soba. A moze chodzi Ci o zupe miso z wieprzowina? Pierwszy raz jak przyszlo do placenia abonamentu radiowo-telewizyjnego. Pan sie dobijal, to w koncu mu drzwi otworzylam. Kiedy tylko polapalam sie w celu wizyty, to zapomnialam jak sie mowi. Do pana zwracalam sie po polsku... |
|
|
|
|
#4608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
miałam Ci powiedzieć o naszym rozszerzaniu diety. U nas jak wiesz też był problem, nie chciał nic ani łyżeczki ani jedzenia nic... No więc najpierw zaczęłam ok 1-2 łyżeczek marchewki, do wszystkiego co mu dawałam dolewałam swojego mleczka, najpierw nie chodziło o rozszerzania jako rozzerzanie tylko o nauczenia jedzenia łyżeczką. Jak nie chciał łyżeczką to maczałam swojego palca i mu dawałam, żeby coś spróbował i potem nagle ni stąd ni zowąd zjadł na raz 1,5 słoiczka marchewki z ziemniakiem. Wtedy widziałam, że ładnie mu idzie jedzenie łyżeczką, że jej nie odrzuca i zaczęłam dawać gluten, najpierw samą mannę w niewielkiej ilości wody a potem już zwykłą kaszkę też. Cytat:
![]() hje na jak długo wyprawiłaś tżta? |
|||
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś robię kopytka dla dzieciaków- ostatnio Leonard Samkowi wyjadał, a mam pomidorku w słoiku wlaśnej roboty to Leosiowi zrobię z sosikiem Hope jeju wyobrażam sobie jak się musiałaś zagotować z TZ, coś okropnego, ja bym chyba udusiła evel buziaki dla Majeczki przed chwilą czytalam Twój przepis na krem kokosowy w degustatorni, ale mi narobiłaś ochoty, tak się zastanawiam co z niego wykombinować? może karpatkę kokosową? Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-09-30 o 10:49 |
|
|
|
|
#4610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja bym znów zrobiła quesadille ale jade do kumpelki i nie robie dziś obiadu, może ona mi co da a jak nie to kupię se zupkę chińska:PCytat:
ja też się przyłączam
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wracam do Was w końcu pamiętam, że Daria już w domu nareszcie Bokeh gratuluje wytrzymanego roku z TŻ Hancia świetnie ubrana na zdjęciachpierwszy kroczek na wątku - brawo Leo ![]() nie za dużo zapamiętałam, wybaczcie w skrócie co u nas: z TŻ ok, burza minęła, choć ciężko jakoś zapomnieć o tym co było; ale mam nadzieję, że będzie dobrze no zobaczymy...co do Filipka, to właśnie jest przeziębiony, zakatarzony, ale powoli zdrowieje; ciężko mi za nim nadążyć, bo zapitala po podłodze jak perszing, wstaje gdzie tylko się da (a gdzie się nie da to też próbuje ), poobgryzał mi książki z najniższych półek i całą stertę gazet a jak teraz w weekend zaczął razem ze swoim kuzynkiem buszować, to był taki bajzel w domu, że szok; a jak zaczęli obydwaj ze sobą "gadać", to mielismy taki ubaw (i oczywiście padła bateria w aparacie, jak ich chciałam nagrać);
|
#4612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiem o tym. Ale i tak się boję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
NAJLEPSZEGO!!!!
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq, na 2 tygodnie. Wiem, że to pewnie krótko dla niektórych, ale teraz przynajmniej przyjechał w czwartek i mieliśmy czas do niedzieli. A tak będzie przyjeżdżał w piątki w nocy i w niedzielę po południu już jechał. Sobota zejdzie na zakupach na wyjazd i ogólnie do domu/dla Poli, ja sprzątanie w domu, a w niedzielę o 14 już go nie ma. Ale na razie wychodzi, że tylko przez dwa miesiące będzie delegacja. Zobaczymy.
|
|
|
|
#4614 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
pstryniu - też uważam że lepiej będzie jak zostawisz Dżejkoba z babcią
hope, ifwka - dla TŻtówmarsi - dla Leosia, ciekawe kiedy IGuś się zbierze na odwagę ![]() bokeh - życzę kolejnych wspólnych lat w szczęściu i miłości, i żeby było więcej TŻta w domu pomysł z Twoim zajęciem się zawodowo fotografią absolutnie popieram! Zapraszam, jakiś marny kawałek jeszcze się uchował ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla ZosieńkiTeż śpimy pod jedną 200 x 220 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I ![]() Nadrobiłam przy porannej kawce, koleżanka ciasta przyniosła urodzinowego...i marcinek i tiramisu, i tarta czekoladowa z borówkami i malinami...mmmmm a
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-09-30 o 11:02 |
|||||||||
|
|
|
#4615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sama soba to makaron, tak? Cytat:
bardzo się cieszę z tego co piszesz fajnie,że troszkę odpuściłaś i znalazłaś powód dlaczego jest tak a nie inaczej dobrze Cię rozumiem bo moj TZ też kiedyś był na kontrakcie i wracał tylko na weekendy, dom traktował jak hotel i miał nawyki takie jak w hotelach Samek był wtedy malutki, wszystko na mojej glowie i tak się ścieraliśmy i ścieraliśmy, dopiero szczera rozmowa pomogła trzymam kciuki żeby było tylko lepiej ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- meneq co do abonamentu to padłam po prostu to jak będą w PL chodzić to wtedy będziemy po japońsku gadać |
||
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Soba to jest makaron gryczany. Teraz jakby przyszlo do placenia, to tez udawalabym, ze nie rozumiem. Tz nie placil pare ladnych lat i nam sie uzbieralo... Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-09-30 o 11:03 |
|
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaka jest Twoja ulubiona zupa japońska? mi się tak strasznie podoba jak jest tyle tych skłądnikow na wierzchu, ech zrobiłam się głodna ![]() podrzuć jakiś przepis na zupę |
|
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny..bo żadna sie nie odniosła do koloru moich włosów..a mnie to po łbie łazi...Cudwać czy SE dać spokój? Macie w albumie zdjęcie jak miałam wręcz czarne...a ja może bym jakiś jasny brązik se pierdyknęła???ale ja tak uwielbiam mój blond...tylko, że mi się nudzi..zawsze blond..blond..blond..tylk o przez rok eksperymentowałam..czarny-brąz ..rudy-WYDZIWIAM-WIEM
![]() ![]() tyle , że na balejaż muszę raz na te niecałe 3 miesiące jeżdzić..o wydać te 150 zł-farba też nie taniej bo pewnie ze dwie musze kupić czyli ze 60 dyszek...no i częściej...ale mnie dylematy dopadły
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-30 o 11:25 |
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem od wielu wielu lat blondi, czasem mnie kusi żeby sobie zrobić ciemne ale jak pomyślę jak długo wracałąm do blondu to dziękuje bardzo poza tym blond odmładza |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

dla Leosia
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

!
ale musiało być mniej bo lekki szron jest. :banghead: przecież to dopiero wrzesień jest 

juz nawet M.mi racje przyznaje bo to naprawde kolejny raz pod rzad, ze tak to sie konczy.... W efekcie zasnal dopiero o 23 

U nas dzisiaj tagliatelle z sosem śmietanowym z boczkiem i zielonym groszkiem. Mało dietetycznie, ale co tam 

a jak teraz w weekend zaczął razem ze swoim kuzynkiem buszować, to był taki bajzel w domu, że szok; a jak zaczęli obydwaj ze sobą "gadać", to mielismy taki ubaw (i oczywiście padła bateria w aparacie, jak ich chciałam nagrać);