|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i odwrotnie, lecisz na łeb na szyje, żeby zacumować na kibelku biegusiem, a tu kot sie szykuje do kupczenia ![]() Cytat:
a z kręgosłupem straszna lipa. Mi pomógł basen - dzień w dzień pływanie na plecach, codziennie przez tydzien. Ale cierpiałam z pwodu innego odcinka kręgosłupa. Nie wiem, czy u Ciebie basen też może pomóc. Cytat:
edit: Nemezis23 - doczytałam teraz, dzięki za info. Skoro rodzina to rodzice pplus dziecko, a niekoniecznie małżeństwo z dzieckiem, to sprawa dla mnie jest ok, to by też ratowało moją sytuację, bo nasz wspólny dochód w podziale na 3 też zdecydowanie nie przekracza tej wspaniałej kwoty ![]()
2013-04-30 II kreski ![]() Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone ![]() Edytowane przez PawMaj13 Czas edycji: 2013-10-01 o 08:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj ![]() ![]() Gratuluję wyboru wózka- pokaż jaki? no i fajnie, że ciuszki dostaliście- zawsze to ograniczenie wydatków. Pokaż jakie obrączki kupiliście? No i ![]() ![]()
![]() |
#4114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() fajnie czytać takie newsy, miło, że u Ciebie wszystko ok i młode fika ![]() ![]()
![]() |
#4115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze jedna istotna wiadomość - wliczamy dochody za 2012 rok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie- uzbieranie na mieszkanie to odpada kompletnie bo można nie dożyć końca oszczędzania. Przy kupnie mieszkania bez kredytu nie da rady. My mamy to szczęście, że ja mieszkanie dostałam od mojej kochanej babci. Babcia mieszka z mamą (ma 90 lat skończone ![]()
![]() |
#4117 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do tż to bardzo dobrze, że nie dałaś mu poznać, że się cieszysz jego zachowaniem. Niech się wczuwa i niech to będzie norma. I dla niego i dla Ciebie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tak, mam wadę -10 ![]() Cytat:
![]() Macie już łóżeczka dla swoich dzieciaczków? (Wiem, że Em ma i Migotka mają już spanko ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Rozeznanie
|
Magnusia, wiem co mówisz, bo sama dostałam od swojej dom i nie tylko. I też jestem wdzięczna, bo gdyby ja i TŻ nie mieliśmy nic własnego, to chyba byśmy nie siedzieli w Polsce - na pewno nie. Mimo, że nie jest super lekko to i tak nie mamy prawa narzekać, na start mieliśmy, mamy bardzo dobrą sytuację, w zasadzie bez pracy mamy na czysto co miesiąc 2 minimalne płace, więc można w miarę funkcjonować
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-10-01 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Niedługo i ty będziesz miała. Pierwszy miesiąc najtrudniejszy. Później już z górki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4121 |
Rozeznanie
|
Amberella, ja ostatnio przez dwa dni szukałam w allegro fajnych łóżeczek. Na pewno ma być drewniane, z szufladą pod spodem, z baldachimem, ogólnie żeby miało w komplecie takie rzeczy jak: materac, pościele, przybornik ;p - sądzę że w komplecie taniej wyjdzie.
Prześle Ci linki do moich łóżeczkowych faworytów: Ogólnie patrzę na przedział 450 - 600 (ale myślę że 600 nie dam za łóżeczko, no chyba że w szczególny sposób mnie zaczaruje;p): http://allegro.pl/14cz-lozeczko-bial...549990825.html http://allegro.pl/ala-i-as-lozeczko-...563923614.html http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...555695094.html http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...553009027.html http://allegro.pl/arus-15-el-lozeczk...549706870.html
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#4122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurczę, ja mam -6,5, muszę w końcu poruszyć ten temat z gin. Choć kiedyś dawno temu pewna okulistka powiedziała mi że to zależy na jakiego okulistę się trafi - jeden zakwalifikuje na cc, inny nie, bo nie ma jasnego kanonu wad wzroku, które dyskwalifikują poród sn. Nie wiem jak jest teraz, bo minęło kilka lat, ale po prostu chciałabym mieć jasną informację - co jest lepsze w tym wypadku dla mojego dziecka i dla mnie.
![]() |
#4123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje że też kiedyś będę mogła pomóc mojej córce, będę robic wszystko żeby tak było ![]()
![]() |
#4124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Zakorzenienie
|
Witamy
![]() Dobrze że wypoczełas ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- A na obiad co dziś macie ![]() Ja robię ogórkową i naleśniki z jabłkiem ![]()
#4126 |
Zadomowienie
|
Gosia ależ ty zgrabnie z brzuszkiem wygladać. Ja to przez te moje bóle "naddupia" (jak to któraś trafnie określiła) i dupska czuje się jak kaczka i tak też wyglądam. Nie wiem czy to rwa ale ból towarzyszy mi od wielu tygodni i do porodu na pewno się nie pozbęde. O podnoszeniu nogi do góry moge zapomniec, szczególnie w pozycji leżącej. Ostatnio usypiałam synka i on sobie zażyczył spać z brzegu. Jak zasnął chciałam przejść nad nim żeby przejść do swojego łóżka i jak byłam na czworakach nad moim synem to trrrrraaaaaccchhhhh coś w dupsku i ruszyć sie nie mogłam. Dobrze że się dziecko nie obudziło bo zawału by biedny dostał na ten widok matki wiszącej nad nim z wielkim brzuchem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Co do finansów to nam po opłaceniu rachunków i kredytu hipotecznego zostaje na życie 1000zł. Nie powiem żeby mozna było za to jakoś zaszaleć specjalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ta ciąża już też nie jest dla mnie tak łaskawa. I to prawda,że to jak człowiek się czuje to też na wyglądzie się odbija. Trzeba się pocieszać,że jeszcze kilka miesięcy i to będzie za nami,a my będziemy seksi mamuśki ![]()
![]() |
#4128 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie kupiłam ale wiem jakie kupie
#4129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ja zaczynam się denerwować, mąż ciągle mówi że zaraz po Lence chce mieć jeszcze jedno dziecko....żeby było rok po roku...ja jestem przerażona....jeszcze jednego nie urodziłam ![]() Ciągle mówi że to jest najlepsze rozwiązanie i dla dzieci i dla mnie....o rany...ja na razie nie chcę...marzę żeby urodzić Lenkę i cieszyć się macierzyństwem a nie znowu sterczeć nad wc i mieć mdłości jak będzie trzeba się zająć Lenką....może mi się odmieni....bo chciałabym mieć dwójkę ale nie tak od razu ![]()
![]() |
#4130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuuuuu padłam ![]()
![]() |
#4131 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | |
Zakorzenienie
|
ja nie mam koncepcji na obiad
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4133 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4134 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No raczej za 2013.
![]() |
#4135 |
Zakorzenienie
|
Ja już wstępnie u szefowej zamówiłam łóżeczko na listopad wenge producenta Bocian, sprzedajemy je na salonie i są dosyć konkretne
![]() A jak pójdę dostarczyć l4 po wizycie w tym miesiącu to muszę odebrać stojak drewniany pod wanienkę o ten tylko wenge http://allegro.pl/stojak-drewniany-1...539366052.html ,ciemny beż wanienkę i fotelik do wanienki z tej samej serii tą http://allegro.pl/tega-baby-wanienka...529968252.html Oczywiście jak odbiorę to zrobię fotkę zestawu ![]()
#4136 |
Zadomowienie
|
Mnie też boli wszystko i w każdym miejscu. Nogi podnieść nie mogę nawet przy próbie chodzenia. Siedzę dziś i kompletenie NIC nie robię. Dopiero 25 tc a jakaś taka połamana jestem. Oby nie grypopodobne dziadostwo
![]() Te z Was, które będą miały cc. Moje ubezpieczenie traktuje je jako operację. W kwietniu 2009 dostałam za to jakieś 400 zł. Mało, ale zawsze coś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- AA, jeśli chodzi o wosk TAM ![]() ![]() ![]() Sprawdzone to dobrze jak kosmetyczka mi zimne dłonie -> łagodzi wtedy trochę ból nimi ![]()
![]() |
#4137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam koleżankę, która ma dwie córeczki (super dziewczynki) przy czym druga to ewidentna wpadka- chcieli drugie ale nie tak szybko. Różnica między dziewczynkami jest niecałe 1,5 roku i powiem Wam, że koleżanka moja umordowana była strasznie i ciężko było jej to wszystko ogarnąć. Oczywiście są też przykłady z drugiego biegunu w takich sytuacjach ale taką decyzję trzeba podjąć naprawdę przemyślanie ![]()
![]() |
#4138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4139 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z finansami u nas mniej więcej to samo, jeden miesiąc lepiej, inny gorzej. Boli, że 1500 wywalamy co miesiąc na sam wynajem ze świadomością, że to nie nasze. I de facto spłacamy kredyt hipoteczny właścicielom mieszkania. A drugiej strony wyjścia innego nie ma - brak zdolności kredytowej. A i rodzina nie należy do super zamożnych, żeby mogła wesprzeć taką kwotą, nawet w formie kredytu. Mieszkać w mieszkaniu z teściami, czy moją mamą sobie nie wyobrażam. Więc nie pozostaje nic innego jak "płać i płacz". Cytat:
![]() nawet jeśli, to w styczniu nikt jeszcze papierka nie ma na dochody z zeszłego roku, bo przecież pracodawcy mają chyba czas do końca marca, żeby pracownikom pity powystawiać. więc podejrzewam, że do momentu zamknięcia rozliczeń za poprzedni rok, uwzględnia się dane dochodowe za 2 lata wstecz. Czyli nawet jak w marcu 2014 urodzisz, ale nie masz jeszcze rozliczonego roku 2013 (i nie masz obowiązku mieć, bo musisz się wyrobić do kwietnia), to legitymujesz się dochodami z 2012. Ja to tak rozumiem. No chyba ze nie sprawdzajątego z pitami, tylko na podstawie oświadczeń/zaświadczeń od pracodawcy?
![]() |
#4140 |
Zakorzenienie
|
Magnusia ja cały czas mam nadzieję że po urodzeniu Lenki mu przejdzie, zobaczy że to nie jest tak kolorowo, chociaż jak mam go tylko weekendami to nie wiem czy tak poczuje o co chodzi...ale z pewnością dam mu się wykazać przez cały weekend
![]() Ja myślałam o drugim dziecku ale tak może za 2, 3lata ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.