|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
jeju jaki malutki ![]() ![]() Migotka- ![]()
![]() |
#4082 |
Gang Iren
|
To jeszcze kończąc spam dzisiejszy pokażę wam jaki miałam brzuch na końcówce ciąży z Erykiem. Ostatnie moje ciążowe zdjęcie,to już było po terminie porodu,bo Eryk urodził się 12 dni po terminie:
#4083 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4084 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Synek faktycznie malutki, hmmmm tak wlasnie sobie uswiadomilam, ze za niedlugo u nas takie malenstwa sie pojawia ![]() Aaa i witam nowa mamusie ![]() krolowa_nilusuper, ze po wizycie wszystko ok , duzy juz Twoj dzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4085 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poniżej link do listy terapeutów: http://www.mckenzie.pl/main/pacjenci...yfikowani.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam dzisiaj w Tesco. Niewiele ciuszków zostało w promocji, większość to letnie komplety. Kupiłam trzy pajacyki w większym rozmiarze (skusiła mnie cena - 32 zł) i pięciopak body na długi rękaw z Kubusiem Puchatkiem ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4086 |
Zakorzenienie
|
idę spać
![]()
#4087 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i miały zwyczajnie imiona typu Łukasz, Krzysiek, Tomek, Ania, Kasia, Aneta. To samo było u mnie w klasie od podstawówki po liceum. Te wszystkie wymyślne imiona to mogę na palcach jednej ręki zliczyć. Niedaleko mnie mieszkała Jessica i chcoiaż zupełnie mi się nie podoba to imię to w życiu nie powiedziałabym o jej rodzinie margines. Ot, rodzina jak wiele innych. Mają starszą córkę Olę. Jessica najprawdopodobniej zawdzięcza swoje imię ojcu, który kilka lat spędził w Ameryce. gosia wyglądałaś kwitnąco w ciązy ![]() w ogóle to uświadomiłam sobie, że nie mam ani jednego zdjęcia w ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4088 | ||
Gang Iren
|
No,dobra już idę...
![]() Cytat:
Eryk ważył 3270 czyli tak normalnie,a w szpitalach tutaj raczej nie mierzą,ale w domu go mierzyłam to miał ok 52 cm. Cytat:
![]() I czułam się bardzo fajnie w ciąży. To nadrabiaj kochana,żeby mieć pamiątkę ![]()
![]() |
#4089 |
Rozeznanie
|
A nie wiecie jak to jest w sytuacji kiedy nie ma ślubu i:
załóżmy jeśli ja się zgłoszę po becikowe to w podzieleniu na 2 (ja i dziecko) mi się należeć nie będzie. Ale jeżeli tż by się po nie zgłosił, to by mu się należało. Jest jakiś nakaz, że ma się zgłosić matka, jeśli nie ma małżeństwa? Czy można sobie wybrać kto odbiera kaskę (wiadomo, że odbierze ten, który się załapie), albo np. czy dziecko musi mieć nazwisko ojca, żeby ojciec mógł kasę odebrać?...
#4090 |
Rozeznanie
|
Laski, macie jakieś doświadczenia z takimi wózkami?
http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-3w1-...466e4935bf574e Naoglądałam się dziś wózków, pojeździłam kilkoma, ten wydał mi się być najlepszy. Choć urodą się nie wyróżnia, świetnie się prowadzi, ma najlepszą amortyzację ze wszystkich, które oglądałam, a w sklepie, w którym byłam kosztuje 1300 zł (bo bez fotelika).
![]() |
#4091 | ||||||
Zadomowienie
|
OMG...zostawić Was na trochę i człowiek potem nie wyrabia
![]() Ja dziś byłam u lekarza. Glukoza ok, bakterii w moczu brak ![]() Dorotka dalej ułożona miednicowo-głowę mi pod żebra wciska ![]() ![]() Gosiu, Lidko-wasi chłopcy przystojni ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4092 | |
Zadomowienie
|
Ja od sąsiadki ( rodziła rok temu w grudniu ) słyszałam ze najlepiej jej sie sprawowały ciuszki z Tesco. Te z pepco mówiła ze robią sie jak scierki do naczyń co by potwierdzało to co mówią dziewczyny. Ja byłam pooglądać w moim pepco troszkę i nie wiem czy to kwestia sklepu czy w każdym tak jest ale u mnie bardzo mało było ubranek dla chłopców czy takich uniwersalnych.
Mam pytanie do dziewczyn z poza Polski. Słyszałam ze ubranka z next sa dobre jakościowo? Chciałabym kilka zamówić co o nich myślicie?? Aaaha i jeszcze chciałam zapytać czy primark ma ubranka dla takich maluchów i czy warto tam coś kupować ?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() A teraz uciekam spać. Dobranoc 😴 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Rozeznanie
|
https://www.youtube.com/watch?v=2sMw_xP4z94
Dla posiadaczek kotów ![]() Na początku myślałam, że to żart ![]()
#4094 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To jest nowy model,moja siostra też ma sama spacerowke z tej firmy, ale ma inne koła i sama spacerowke. Tu są koła pompowane moim zdaniem wygląda solidnie. Jeśli chodzi o becikowe i te inne dodatki to dla mnie śmieszne to jest. Bo uważam ze jeśli małżeństwo ma nawet 4 tys brutto wspólnie to netto sa śmieszne pieniądze, żeby opłacić czynsz, rachunki, kupić jedzenie. Wegetacja .... Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-10-01 o 06:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Wtajemniczenie
|
Ale naskrobałyście
![]() ![]() Miałam dziś nie iść do pracy, ale ja jak zwykle...mam wyrzuty sumienia i jednak idę i zaraz znów będę marudzić, że tu mnie boli, tu niewygodnie...echhh. Jeszcze tydzień do połówkowego i poproszę o to zwolnienie, a jak nie ja, to na pewno mój mąż się wypowie ![]() Co do małych niepraktycznych ubanek...typu eleganckie sukieneczki. To ja też sobie teraz myślę, że chciałabym ubierać malucha w super modne ciuszki, przynajmniej na wyjścia, albo odwiedziny, a nawet jakby miało się coś przywdziać maluchowi tylko raz na godzinę, to i tak sprawia radość. My z mężem lubimy fajne, modne ciuszki, więc nie obejdzie się bez takowych dla malucha ![]()
![]() |
#4096 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4097 |
Zakorzenienie
|
Przeciez mozna miec prawie 6 tysięcy NETTO i cały czas dostaje się becikowe. Owszem, kwota troche śmieszna, ale zawsze cos.
#4098 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-01 o 07:51 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4100 | |
Zakorzenienie
|
witam Was
![]() u mnie ostatni (mam nadzieję) dzień remontu, dziś drobnostki będą robic i przedpokój malować i KONIEC!!! Tylko ten syf zostanie do sprzątnięcia ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4101 |
Zakorzenienie
|
Czyli na 100% wlicza się już dziecko? Bo nigdzie nie znalazłam jasnej informacji na ten temat - nie pisze tu o forach itp, tylko w materiałach informacyjnych o becikowym.
#4102 |
Zakorzenienie
|
dzięki za opinię ciuszków z pepco- chyba sobie jednak je daruję bo szkoda kasy, lepiej dołożyć z 5 zł i kupić coś porządnego
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- słuchajcie tak mnie boli kręgosłup, że chyba go sobie wyrwę ![]() ![]() Najgorzej, że zabiegi które mi zawsze przepisywali i mi pomagały teraz odpadają ze względu na ciążę.... chyba wybiorę się do ortopedy no ale co on mi bez rtg powie? Cholera jasna! Chodzę sztywna i jęczę jak się schylam
#4103 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i po cichu łudzimy się, że niedługo nie będziemy musieli oddawać ![]() ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-01 o 08:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- My od października tez bedziemy spłacać rodziców. Ale szczerze mówiąc mało komfortowo się z tym czuje, wolałabym spłacać bankowi.
![]() |
#4106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z jednej strony też, ale z drugiej niestety ludzie na "dorobku" nie mają łatwego startu, a banki też nie bardzo to ułatwiają. Wolałam więc schować dumę do kieszeni i spłacać rodzicom przez te ok 4 lata po tysiącu, niż brać kredyt na 30 lat i potem ledwo wiązać koniec z końcem.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-01 o 08:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też nie mamy kredytu żadnego i oby tak najdłużej zostało. Kiedys miałam dużo kredytów bo miałam inną sytuację i różne inne wydatki ale na szczęście odcięłam się od tego i powiedziałam, że nigdy więcej- wole poodkładać i zrobić niż pożyczać. Czasem jednak się nie da i trzeba kredyt brać
![]() |
#4108 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4109 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję ,że mnie pamiętacie ![]() Wróciłam wczoraj późnym wieczorem z urlopu w Pl.Więc dzisiaj zasiadam do forum i nadrabiam caaaaaałe yyy 80 stron ![]() Ogólnie wypoczęłam , choć rodzinką i tak nie nacieszyłam się ile chciałam. Dużo załatwiania i ogólnie chodzenia tu i tam.Z newsów powiększył mi się brzuch praktycznie z dnia na dzień.Aż TŻ nie mógł ogarnąć hahaha i czuję pukanie maluszka. Nie szuru szuru po brzuchu , ale pukanie !!!! Kilka razy dziennie od 4 dni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiedziałam ,że na urlopie da się we znaki wreszcie. Wybraliśmy wózek dla bobasa,przytargaliśmy 3 pudełka uniwersalnych ciuszków od sióstr i mój TŻ kupił bujanego tygrysa.Bo jak go zobaczył i dowiedział się ,że jest jeden jedyny ostatni nie było zmiłuj się, i tak maleństwo ma pierwszy prezent od tatusia. Ahhh no i załatwiamy papiery na ślub cywilny w De, obrączki kupione ![]() ![]() Zasiadam z herbatka i nadrabiam więc te 80 stron i postaram się już być na tyle na bieżąco na ile to z moimi brakami możliwe. Buziaki dla wszystkich mamusiek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
Warto. Ja mam bardzo dużo ciuchów od nich,a Eryka garderoba to 3/4 ciuchów z Nexta. Pomimo wielokrotnego prania nadal wyglądają super. W grudniu są fajne wyprzedaże i chyba przez internet też idzie zamawiać ciuchy z obniżonymi cenami,więc może warto poczekać? Co do Primarka to ja się nie wypowiem,bo raczej nie kupuję tam,kiedyś się zraziłam. Ubranka dla maluchów mają,jakość według mnie średnia. Ale ja tam kiedyś kupiłam tylko kilka ciuchów,to może coś więcej powiedzą dziewczyny,które częściej tam kupują. Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie nawet jak człowiek zarabia trochę więcej jak najniższa krajowa to jak weźmie się pod uwagę wydatki to już kolorowo nie jest. A mając dzieci to już w ogóle. One to dopiero robią czystkę z portfela ![]() Cytat:
Współczuję ci bardzo bólu! Podejrzewam,że my w Polsce mieliśmy podobnie i to z kredytami do spłacenia...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.