|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
Nie ma za co, szkoda że się nie nada. Mam nadzieję, że coś znajdziecie.
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie Ty jedna, większość z nich jest tak dziwna, że aż prawie ładna. Wszystko to kwestia światła, makijażu, ustawienia, przeróbki. Żadna z nas nie chodzi z lampą przed twarzą, z wciągniętym brzuchem tak, że prawie sięga kręgosłupa i 5 makijażystami obok, a do tego grafikiem i Bóg wie kim jeszcze. A do zrobienia fajnego zdjęcia pierwszej lepszej gwiazdce to właśnie jest potrzebne. ![]() I później patrzy jedna z drugą i mówi: "wow, jaka ona jest szczupła, ma taką piękną talię, przerwę między nogami (zmieściłby się pociąg), uwypuklone kości policzkowe, gęste włosy, piękne oczy, długie rzęsy, twarz bez wyprysków i w ogóle ach i och,że mi szaremu człowiekowi pozostaje się tylko powiesić ze swej brzydoty ! " ![]() Się wkurzyłam, ale podsłuchałam dzisiaj przypadkiem rozmowę dwóch nastolatek, które rozprawiały o tym, że tak bardzo chciałyby być podobne do tej całej Cyrus (tak to się pisze?), Lovato i innych, że wszystko by dały sobie wstrzyknąć i odciągnąć, byleby tylko być w jakimś stopniu podobne do nich. Po co, ja się pytam?
|
|
|
|
|
#3513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3516 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I rób sobie zdjęcia, musowo. A wagę wywal. Cytat:
Cytat:
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam wlasnie do domu... jak ten czas leci, juz za 16 dni wyjezdzam... padam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Myślicie, że warto do treningu na siłowni dorzucić krótkie treningi Ewy Chodakowskiej: po 6 minut na tyłek i 2 na brzuch z PnŚ? Łącznie jakieś 18 minut.
|
|
#3521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43062599] oto moje włosy [/QUOTE]może i faktycznie nie musisz walczyć o skręt dziewczyny, postanowiłam że zamiast wywalać kasę na kolejną kieckę kupuję jutro karnet na jogę miałam 2,5 roku przerwy, ale przyda mi się trochę ruchu, bardzo lubiłam te zajęcia.i prowizoryczna odżywka z kremu oliwkowego do rąk Isany zrobiła tak dobrze moim włosom, że idę tak jutro na uczelnię dobranoc, nie wstanę chyba jutro
|
|
#3522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to zrobiłam ale wstałam, co najlepsze wyrobiłam się migusiem i teraz mi się nudzi czekając na pks
Zatem postanowiłam zajrzeć do was ![]() Cytat:
![]() W tamtym tyg jakoś też najadłam się wieczorem ciasta, później jeszcze brzoskwinie i dopiero byłam zadowolona ![]() Cytat:
![]() A tam, nie wszystkie Jeśli ktoś się dobrze ze sobą czuje i nie ma innych "sił wyższych" typu np choroba, to po co to zmieniać ![]() Włosy wyglądają znośnie oczywiście sprostowały się Teraz powoli zbieram tyłek na przystanek, a tu na dworze tak zimno
|
||
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie - same nieznane dotychczas rewelacje
Cytat:
Teraz szamponu szukam. W tych "moich" ruskich pomieszali porządnie. Z Gliss Kura - ultimate oil elixir se sprawiłam i ... do katastrofalnego stanu mnie doprowadził. Od tygodnia nie mogę sytuacji unormować. |
|
|
|
|
#3524 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Odnośnie cellulitu niekoniecznie jest tutaj odpowiedzialna waga, jedzenie może być jego przyczyną, ale istnieją aż cztery jego przyczyny powstawania - z tym, że u mnie prawdopodobnie była to teoria krążeniowa, ruch (zwłaszcza skakanka), zimne i ciepłe prysznice + szorowanie peelingiem kawowym z imbirem i cynamonem oraz szorowanie szczotką na sucho pomogło mi pozbyć się go całkowicie. |
|||
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz niestety mi się pozmieniało i już tak łatwo nie jest ![]() Podziwiam za te prysznice naprzemienne, ja jestem takim okropnym zmarzlakiem, że nie daje rady, zbyt nieprzyjemne to dla mnie,, żebym to miała robić w imię "piękna", już wolę wyglądać jak wyglądam, niż się tak męczyć
Edytowane przez Kathinna Czas edycji: 2013-10-01 o 10:00 |
|
|
|
|
#3526 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja też jestem okropnym zmarzlakiem, ale robię zimny prysznic np. po peelingu kawowym z dodatkiem cynamonu, który świetnie rozgrzewa.. i taki zimny prysznic jest bardzo przyjemny ![]() Pamiętam jak dwa lata temu były u mnie półtora metrowe zaspy, wiatr jakoś dmuchnął i w nią wpadłam musiałam dzwonić po rodziców, bo nie mogłam z niej wyjść |
|
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi udało się przytyć właśnie jak zaczęłam ćwiczyć, a wcale bardziej umięśniona nie byłam ![]() a teraz niestety pierwszy raz w życiu muszę zrzucać coś i mi dziwnie z tym cojest:
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3529 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Dolczi jak przeczytałam ile ważysz to się złapałam za głowę . Na Twoim miejscu po prostu starałabym się olać komentarze najbliższych. Jak byłam młodsza i coś przeskrobałam to zawsze zakładałam słuchawki na uszy żeby nie słyszeć co mówią rodzice. A uwierz mi, że pomagało dosyć często. Na Twoim miejscu starałabym się jakoś z tym walczyć. Ale najlepszą opcją jest zmiana otoczenia. Dzisiaj postanowiłam ruszyć dupkę i pojeździć na rowerze w okolicy . Zna się może, któraś z was na dietetyce? Chciałabym sobie ułożyć plan posiłków . Ale potrzebuje rady ekspertek ![]() W ogóle usiłuje namówić TŻ żeby do mnie przyjechał za tydzień. Na początku września coś przeskrobał i boi się moich rodziców. Już miesiąc u mnie nie był |
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
macie jakiś sprawdzony sposób na cieknący nos?
Bo TŻ mi się żali, że żyć się z takim nie da
|
#3531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do diety mi pomógł dietetyk na KFD. Ale nie wiem czy dobrze mi doradzil bym do 2 posiłków zjadała po 15ml oliwy z oliwek, lnianego czy innego oleju i do 4 posiłku ryż brązowy jeść. Dziewczyny pomóżcie z tym, bo ja te składniki wyrzuciłam , bojąc się o tycie. Ogólnie dieta ustalona przez dietyka ma 13oo kcal, wyrzucając te składniki mniej. Jakieś 400kcal na siłowni spalam. Cytat:
Zaraz biorę się za killera Ewki. Trzymajcie kciuki bym wytrzymała bo to pierwszy raz. Teraz ma dylemat- kupic kosmetyki antycellulitowe bingo (100zł) czy koce dla zwierzaków. Luna robiąc pod siebie (dopóki nie dorośnie do operacji to się to nie zmieni) , tak je pozasrywała, że po kilkudziesięciu praniach są już do wyrzucenia.
WYMIANA Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację. Dieta cud- seks i głód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2013-10-01 o 12:03 |
||
|
|
|
#3532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3533 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem po wczorajszej płukance lnianej, olejowaniu na odżywkę.. i włosy dzisiaj odwdzięczyły mi się pięknym wyglądem.. żałuję, że tak długo olejowałam na sucho
|
||
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jakoś niee widzę ostatnio różnicy w wyglądzie moich wlosów, nie ważne jak zaolejuję, czym, czy nie zaolejuję w ogóle, byleby była odżywka po myciu jakaś treściwa dość i jest tak sobie. Może to już maks jaki da się z moich kłaczy wyciągnąć? ![]() No ale postanowiłam nie farbować też jakiś czas farbą,tylko szamponetkami i ciekawi mnie czy to będzie widać, bo po farbowaniu nogdy nie wyglądały gorzej
|
|
#3535 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przejechałam odkurzaczem po domu, zrobiłam przysiady, właśnie drukuję kalendarz z ćwiczeniami i obejrzę HIMYM ![]() poszukuję bronzera: jaki polecacie? |
|||
|
|
|
#3536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moje dzisiaj sie spuszyły wiedziałam żeby nie dawać NaturVital, wiedziałam
|
|
#3538 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
Cytat:
Cytat:
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43062599] oto moje włosy [/QUOTE]Tafla [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43064062]ja już chciałam zdenkować Bingo, bo czekają na mnie dwie inne maski [/QUOTE]Nie lubię denkować masek, ale to pewnie dlatego, że rozbebeszone mam wszystkie i nie muszę na żadną z niecierpliwością czekać ![]() Cytat:
"Kwasy Omega 3 i 6 wspomagają odpowiednie reagowanie mózgu na wytwarzany przez tkankę tłuszczową hormon – leptynę, która wpływa na zmniejszanie apetytu i reguluje poziom stężenia glukozy we krwi. Poziom leptyny w organizmie człowieka jest proporcjonalny do ilości jego tkanki tłuszczowej. U osób otyłych i z nadwagą jest go za dużo. To powoduje brak reakcji mózgu na korzystne działanie leptyny, powodując zaburzenia łaknienia. Wzbogacenie diety w kwasy omega 3 i 6 reguluje ten proces, ułatwiając spalanie tkanki tłuszczowej". Cytat:
Nie wiem, jak się zaolejować na odżywkę Ile dać odżywki? Idę niedługo do Natury po piaskacze (moje pierwsze) |
||||
|
|
|
#3539 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3540 |
|
Raczkowanie
|
Cześć !
Można dołączyć ? Włosomaniaczka od 1,5 roku, prostowłosa, aktualnie włosy ok 60 cm długości. Naturalny kolor, nie malowane od dawna. Aktualnie są na detoxie, pielęgnacja ograniczona do minimum.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

miałam 2,5 roku przerwy, ale przyda mi się trochę ruchu, bardzo lubiłam te zajęcia.