|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko u mnie w domu każdy sądzi , że przesadzam więc czasem kończe obiad ze łzami w oczach bo już ruszyć się nie mogę ![]() Od kilku dni zaczyna mnie przerażać poród czy dam sobie radę mam bardzo niski próg bóli i co jesli przyjdzie moment , że powiem dość i już nie mogę albo co gorsza zemdleje ? Często w takich sytuacjach stresowych robi mi się słabo . Strasznie mnie to przeraża a później noworodek , że nie dam sobie jednak rady . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Zadomowienie
|
Rok po roku to jednak bardzo ciężko, bo dziecko tak od 8 miesiąca zycia jest bardzo wymagające, zaczyna raczkować, chce chodzić, często za rączki więc z oczu spuścić nie można a i kręgosłup dostaje w kość. Dla mnie to był najtrudniejszy okres z maluchem. Dużo psoci, rozbija sie i w ogóle pełnej mocy wymaga. Ja chciałam róznice wieku 2-3 lata żeby dzieci miały dobry kontakt ale też żeby w tym trudnym czasie starszak był juz samodzielny, rozumiał polecenia i nie wymagał noszenia. No i będzie 2 lata i 10 miesięcy różnicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Oj,ja bym się chyba nie zdecydowała tak szybko... Nawet moim zdaniem tak jak z Erykiem mam to trochę szybko,ale też chciałam mieć dzieci w zbliżonym wieku. Organizm też potrzebuje się zregenerować. I z tego co wiem niezbyt polecają karmienie i ciążę jednocześnie. Dla mojego organizmu to byłoby zbyt wiele.
![]() |
#4145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Rozeznanie
|
czyli dla mnie;p początki były ciężkie ale teraz śmigam bez grymasu na twarzy;p no chyba że się zapuszczę za bardzo;p
#4147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miedzy chłopakami będzie 14 miesięcy różnicy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4149 |
Zadomowienie
|
No położna mówiła że zdarza się to często że np kobitki mówią że chcą iść do domu i przyjdą później
![]() ![]() ![]() Sama pamiętam jak przez mgłe że w pewnym momencie nie bardzo docierało do mnie co mówi do mnie położna i babka musiała kilka razy powtarzać że np mam się na bok przekręcić żeby się gówka wstawiła, a do mnie docierało wszystko z opóźnieniem, ale jak powiedziała że już kończymy i widać główke to zmobilizowałam sie momentalnie tak mnie ucieszyło że w końcu zobacze synka |
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Zakorzenienie
|
lidka mam nadzieję , że ze mną tak będzie . Specjalnie poszłam też do szkoły rodzenia , żeby chociaż minimalnie się do porodu przygotować . Niby tylko 7 spotkań ale może to coś da . Czytam również opisy porodów mam wrzesień-październik ,żeby chociaż psychicznie się przygotować . Mąż często mi powtarza , że on sobie nie może wyobrazić jak ja dam sobie radę skoro nawet delikatne puknięcie mnie boli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tyle dzieci rodzi się co minutę na świecie i jakoś kobiety dają rade...my też damy...musimy się tylko nastawić że sobie poradzimy
![]() Wiecie co mnie przeraża.... to że z dzieckiem będzie coś nie tak....koleżanka w moim wieku urodziła dziecko i zmarło po porodzie, ponoć wada genetyczna której nie zauważyli na badaniach genetycznych....miała wszystko przygotowane...wyprawkę.. .wózek...łóżeczko...wróci ła do domu sama ![]() Własnie takiej tragedii się boję bo przecież miało być wszystko dobrze...ciągle chodzi mi to po głowie ![]()
#4152 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozatym tylko od Ciebie zależy kiedy dostaniesz PIT. Pracodawca ma 14 dni na wydanie takiego dokumentu na wniosek pracownika niepozniej jednak niż do ostatniego dnia lutego. Dodatkowo zdaje sie ze przy becikowym składasz oświadczenie o dochodzie ale pewna nie jestem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam to samo- mój próg bólu wynosi zero ![]() A co myślicie o podawaniu gazu rozweselającego podczas porodu? ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
rany boskie Ty nie myśl o takich głupotach ![]() wszystkie urodzimy zdrowe różowe paróweczki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Gosia co do tych żylaków bo diohespan też można brać w ciąży. A Eryk uroczy jak był malutki. Aniołku ją wczoraj za dużo pochodziłam,brzuch mnie rozbolał i malucha mało czułam i byłam w strachu-naprawde a dziś nadrabia zaległości. Lidka u nas też będzie taka różnica,w sumie to zaszłam teraz w ciążę krótko po 2 urodzinach dziewczynek. Królowa Nilu dużego masz już dzieciaczka w brzuszku. ![]() Dziewczyny współczuję Wam tego bólu,mnie póki co- odpukać-nic nie boli. I znów mnie gardło boli...
#4157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj próg bólu to nawet minus 10 zwłaszcza jeśli chodzi o bole skurczowe. Zreszta wogole miagwa ze mnie. A z ta adrenalina to nietak dokonca dobrze bo przecież adrenalina spowalnia akcje porodową. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez iwantyou99 Czas edycji: 2013-10-01 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak w ogóle to ja się żegnam z Wami, jadę na urlop do PL ;/ wracam za tydzień mam nadzieję że szybko minie i naprawdę nie wiem jak was nadrobię, a jak zaczniecie kolejną część to wam dupska ciążowe skopie ![]()
![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png Edytowane przez nattalli Czas edycji: 2013-10-01 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Choć z drugiej strony to, o czym piszesz, też mnie przeraża niemiłosiernie. No ale w tej chwili na to wpływu nie mamy. U mnie dziś krem z groszku i risotto z porem. A czy znacie jakikolwiek przepis na fasolkę typu jaś, poza po bretońsku? Bo mam na nią ochotę, ale po bretońsku już mi się znudziła..
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do becikowego... Ustawa mówi o dochodach w okresie zasiłkowym, a okres zasiłkowy to jest okres od 1.11. do 31.10. Jeżeli dziecko urodzi się w styczniu/lutym 2014 i składamy wniosek zaraz po urodzeniu to łapiemy się na okres zasiłkowy od 1.11.2013 do 31.10.2014, a więc uwzględnia się dochody za 2012 r. (jeżeli wniosek składamy do końca października 2014). Mam nadzieję, że w miarę jasno to wyjaśniłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Zadomowienie
|
Ja sie np boje ze przy sn do szycia w moim szpitalu podają dolargan. A ja niewiem czy na mnie to zadziała. Bo ja specyficzna jestem w tych kwestiach. Np po 3 dawkach fentanolu dobę powinnam spać a ja noezamknelam oczy nawet na sekundę i czułam wszystko. Za to po jednej tabletce chydroksizinum ( w syropie podaje sie dzieciom) potrafię spać 15godzin.
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A oto Kacper: http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...581325673.html Poszukuję w kolorze drewna. Cytat:
Zjadłabym ogórkową ![]() A jakie? gadaj mi tu prędko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Zadomowienie
|
Uważajcie na te łóżeczka klupś- safari. Chcieliśmy kupic cały zestaw meblowy ale po poczytania opini okazało sie ze meble sa często niedorobione i słabe jakościowo.
![]() ![]() |
![]() |
#4164 |
Rozeznanie
|
Poka, poka! Jakie?
![]() A propos łóżeczka! Jaki materac? Właśnie się rozglądam i oszalałam - pianka, kokos, gryka, sryka, konopia czego oni tam nie wsadzą?! Jaki wybieracie? Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-10-01 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kciukasy za wizytę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
My sie zdecydowaliśmy na takie z ikea i jestem zadowolona. Jest solidne stabilne i pasuje do całej reszty. No i cena nie była jakaś powalająca Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/00187875/ O takie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4168 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pochwal się jaki wybraliście ![]() PawMaj opowiadaj jak tam po wosku ![]() Byłam dzisiaj na pobieraniu krwi. Oczywiście bez cyrków i jęczenia, że boli się nie obyło :P Zakomunikowałam tżtowi, że to on będzie chodził z córką (córką! jak to brzmi ![]() Musiałam sobie zrobić słabiutką kawę, bo miałam wrażenie, że zaraz padnę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.