Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-01, 11:33   #4021
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
A wiec wróciłam niestety nie zrobił mi żadnych badań, nie sprawdził nawet podwozia, nie sprawdził tętna. Wysłał od razu do szpitala. Skierowanie dostałam na patologię i w piątek sie wybieram. niestety, bo jak wiecie wcale nie chce tam iść. Ciśnienie 150/100 i nie chciało w ogóle spaść. ;/ Wypisał mi recepty na tabletki, dał to skierowanie, odradził mi ten "mój" szpital, i sie pożegnaliśmy. W piatek idę bo w piątek odstawiam Fenka, oprócz tego w szpitalu maja zbadać czy będzie SN czy CC bo to zależeć będzie od ordynatora oddziału. Jezeli CC to pewnie w przyszłym tygodniu, jeżeli SN to jak sie zacznie. Kiedy? nie wiem ogólnie nie wiem czy bede leżeć, bo zależy to od KTG i jakiegoś tam jeszcze badania no i od ordynatora, ale jeżeli leżeć to minimum 5 dni, jak sie ustabilizuje ciśnienie to mnie wypuszczą aż do porodu SN, a jeżeli CC to wiadomo..
Jedyny plus jaki widze w tym wszystkim, że dopytam co jeszcze musze miec dla małego w szpitalu i w razie "W" mąz zapakuje. Troche mi smutno bo wcale a wcale nie chce tam iść.
Z tego wszystkiego poszłam i kupilam małemu czapeczkę taką cieniutką bo stwierdziłam że nie mam, a po kąpieli chciałabym taką cieniutką zakładać bo w domu ciepło i 2x śpiochy. a wszystko za łączną kwotę 4 zł
I uwaga!!!! LEKARZ NIC SIE NIE ODEZWAŁ NT WAGI A od ostatniej wizyty mam prawie +5 kg.??? nie wiem jak to możliwe, ale byłam w szoku. to na pewno przez te słodycze
A może to i dobrze że do szpitala idziesz?Odstawiasz fenka i nie wiadomo, ale możesz na drugi dzień już mieć akcje...Będziesz pod stałą opieką, a zobaczysz czas leci jak szalony nawet nie odczujesz
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:34   #4022
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Ryba może tylko pobadają i nie tzreba będzie się kłaść, a jak trzeba to cóż- to dla dobra Kacperka

Tak odnośnie godzenia obowiązków zwązanych z dzieckiem, domem i przyjemności
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:34   #4023
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Masz rację z łożyskiem,pomyliłam się.Jak masz z tyłu teoretycznie powinnaś czuć mocniej ale ja i tak mega mocnych kopów nie odczuwałam.
Chodziło mi o to że mały ma nogi jakos tak z tyłu ułożone i nie kopie i nie wkłada pomiędzy żebra.
Jak czytam co dzieciaki dziewczyn tutaj wyprawiają to aż się dziwię
Właśnie ja mam na przedniej ścianie, a z wodami nie wiem bo lekarz do tej pory nic nie mówił na ten temat, Nemosku ja też właśnie nie odczowam nie wiadomo jakich kopniakow i zawsze się martwię jak dziewczyny tak piszą że ich maluchy tak szaleją, mój to ogólnie tak jakoś mało daje znać o sobie i prawie zawsze wtedy jak siedzę/leze i nic nie robię.

Rybko to dobrze że chociaż dziś cię nie zdenerwował, a to można tak dopiero w piątek iść do szpitala?bo myślałam że jak się ma skierowanie to tego samego dnia się idzie, ale ja to nie wiem nigdy nie lezalam w szpitalu i panicznie się tego boję
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:40   #4024
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
MissTriss

ale wysyp dziewczynek

Rybko możesz imię dopisać - Marysia - na dzień dzisiejszy
Dziękuję!
Marysia - bardzo ładne imię. Moja babcia była Marysia, a ja mam tak na drugie imię.
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Witam ja po wizycie u mojej gin, przepisala mi żelazo oraz duphaston ze względu na moje twardnienie brzucha. Powiedziała że na skurcze przepowiadające to za wcześnie a ja w necie czytałam że skurcze takie mogą się już pojawić więc nie wiem.....
Rybko zapisz wizytę proszę:
14.10- usg (ciekawe ile mała waży)
To Duphaston można brać w III trymestrze ciąży? Myślałam, że on jest tylko w I trymestrze, aby nie doszło do poronienia. Ale nie wiem, nie brałam go i nie chcę wprowadzać w błąd.
Cytat:
Robicie mi smaka tymi grzybkami.

Mój tato to prawdziwy grzybiarz,czekam na jego pyszniutkie grzybki marynowane

Która to godzina?Już 12.30
Ja już mam na razie dość grzybków. Zbieraliśmy w niedzielę przez dwie godziny, potem 4 godziny obierania, wczoraj cały dzień przetwarzania i jeszcze muszę dzisiaj dokończyć. Ale uwielbiam grzybki!

Też właśnie spojrzałam na zegarek i się przeraziłam.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Chciałabym żeby to tak wyglądała u mnie po porodzie.
Chociaż teraz nawet tak nie jest to czego ja się spodziewam.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:40   #4025
Dzastin08
Wtajemniczenie

Wrzucam Nasze dzieło
Na przeciwnej ścianie prawdopodobnie walniemy nalepkę na ścianę Kubusia Puchatka, taką większą.

Na ostatnim zdjęciu, moja inwencja własna, białe body, zakupiłam naprasowankę i oto taki efekt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05535.jpg (64,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05536.jpg (61,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05537.jpg (72,4 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05438.jpg (112,4 KB, 41 załadowań)

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:42   #4026
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Wrzucam Nasze dzieło
Na przeciwnej ścianie prawdopodobnie walniemy nalepkę na ścianę Kubusia Puchatka, taką większą.

Na ostatnim zdjęciu, moja inwencja własna, białe body, zakupiłam naprasowankę i oto taki efekt

Super

Też masz żyrafkę na łóżeczku tylko z jednej strony?
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:42   #4027
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
A! Zaczęłam wczoraj czytać osławione "Pięćdziesiąt twarzy Greya" Zobaczymy, czy i mi się udzieli szał na Greya
uważaj bo moje libido szalało po tej książce

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Lineczka gratki 9 miesiąca , ciekawe czy będziesz rodziła w tym październikowym terminie czy listopadowym
wolałabym tak po środku
Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
W piątek byliśmy na USG i wreszcie wiem, że mój kochany Bąbelek to dziewczynka! Mężul bardzo się cieszy i jest niesamowicie dumny!
Malutka w 30tc5d waży 1830g (Rybko proszę zmień wagę i wpisz dziewczynkę na pierwszą stronę), ma piękny, zgrabny nosek, śliczne pucołowate policzki i ogólnie jest podobna do mamusi. Malutka już leży główką do dołu.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Właśnie sobie uświadomiłam że 2 tygodnie temu o tej porze leżałam na porodówce i czekałam na rozwój wydarzeń... Nigdy nie pomyślałabym że na początku października Jaś będzie już z nami i że będę mogła go przytulać, całować...
Dziś rano leżałam, patrzyłam na niego i zastanawiałam się jak taki człowieczek zmieścił się w moim brzuchu

Młody od wczoraj jest jakiś niespokojny, wzięłam go na ręce i zasnął... a przy tym tak słodko pomrukuje

Aaa i obliczyłam że przez 2 tygodnie poszło nam 154 pampersy
ale tyle zużyłaś 1 czy już przeszłaś na 2 pampersy?
Cytat:
A poza tym wymyślam różne przezwiska do imienia Zosia (przezwiska będą nieuniknione na etapie wczesnoszkolnym i nie chciałabym, żeby były jakoś mega wulgarne). Przeczytałam ostatnio artykuł o "dziwnych" imionach, a także o przezwiskach i dało mi to do myślenia.
dzieciaki do każdego imienia wymyślą przezwisko
Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
tak coś mi ostatnio tłumaczyła że jak jest bliżej do skończonego to wpisuje skończony, idę do niej w przyszłym tygodniu w czwartek i zobaczymy co powie, jak na raziewszytskie wyniki mam dobre nie biorę żadnych zestawów witamin tylko omege 3 i magnez łykam i w sumie tyle i staram się pić dosyć dużo, ale jak na razie to przytyłam całe 5kg
mi też wpisują skończone tygodnie
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
A wiec wróciłam niestety nie zrobił mi żadnych badań, nie sprawdził nawet podwozia, nie sprawdził tętna. Wysłał od razu do szpitala. Skierowanie dostałam na patologię i w piątek sie wybieram. niestety, bo jak wiecie wcale nie chce tam iść. Ciśnienie 150/100 i nie chciało w ogóle spaść. ;/ Wypisał mi recepty na tabletki, dał to skierowanie, odradził mi ten "mój" szpital, i sie pożegnaliśmy. W piatek idę bo w piątek odstawiam Fenka, oprócz tego w szpitalu maja zbadać czy będzie SN czy CC bo to zależeć będzie od ordynatora oddziału. Jezeli CC to pewnie w przyszłym tygodniu, jeżeli SN to jak sie zacznie. Kiedy? nie wiem ogólnie nie wiem czy bede leżeć, bo zależy to od KTG i jakiegoś tam jeszcze badania no i od ordynatora, ale jeżeli leżeć to minimum 5 dni, jak sie ustabilizuje ciśnienie to mnie wypuszczą aż do porodu SN, a jeżeli CC to wiadomo..
Jedyny plus jaki widze w tym wszystkim, że dopytam co jeszcze musze miec dla małego w szpitalu i w razie "W" mąz zapakuje. Troche mi smutno bo wcale a wcale nie chce tam iść.
Z tego wszystkiego poszłam i kupilam małemu czapeczkę taką cieniutką bo stwierdziłam że nie mam, a po kąpieli chciałabym taką cieniutką zakładać bo w domu ciepło i 2x śpiochy. a wszystko za łączną kwotę 4 zł
I uwaga!!!! LEKARZ NIC SIE NIE ODEZWAŁ NT WAGI A od ostatniej wizyty mam prawie +5 kg.??? nie wiem jak to możliwe, ale byłam w szoku. to na pewno przez te słodycze
jak musisz iść do szpitala to idź i bardzo dobrze że nie czepiał się wagi, ale że nic nie sprawdził? nie dobrze

robię dzisiaj spagetti z surówką z pora bo mi tak posmakowała że teraz codziennie chyba będę jeść
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 11:43   #4028
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Wrzucam Nasze dzieło

Fajnie to wygląda. A body super wyszły droga taka prasowanka?
Stary 2013-10-01, 11:47   #4029
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję!
Marysia - bardzo ładne imię. Moja babcia była Marysia, a ja mam tak na drugie imię.

To Duphaston można brać w III trymestrze ciąży? Myślałam, że on jest tylko w I trymestrze, aby nie doszło do poronienia. Ale nie wiem, nie brałam go i nie chcę wprowadzać w błąd.

Ja już mam na razie dość grzybków. Zbieraliśmy w niedzielę przez dwie godziny, potem 4 godziny obierania, wczoraj cały dzień przetwarzania i jeszcze muszę dzisiaj dokończyć. Ale uwielbiam grzybki!

Też właśnie spojrzałam na zegarek i się przeraziłam.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Chciałabym żeby to tak wyglądała u mnie po porodzie.
Chociaż teraz nawet tak nie jest to czego ja się spodziewam.

no wlasnie moja Babcia też miała tak na imię dlatego chciałabym dac imię po niej
Stary 2013-10-01, 11:50   #4030
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
To malutko przytyłaś

Też mam nakaz picia dużej ilości wody,ze względu na małą ilość wód.

no chyba tylko tyle co dzidziuś waży i reszta ale to dobrze bo ja nie byłam baaardzo szczupła jakoś, raczej należałam zawsze do kobieto krągłych kształtach, biust mi jeszcze poszedł o dwa rozmiary do góry i jakbym przytyła więcej to chyba bym się czuła bardzo ciężko a tak jest w miarę ok, chociaż teraz już mi się bardziej chce jeść

w którym tygodniu radzicie iść na usg 3D?
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:50   #4031
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie z tych głupich Ile razy dziennie przebierasz Jasia w nowe ciuszki?Jak często robisz prania?Ile pieluszek tetrowych z perspektywy doświadczenia polecasz żeby kupić?Bo mam 10 i myślę czy to wystarczyDzięku ję i już więcej o nic nie pytam

Gratuluję dziewczynki!!
Na początku jak się jeszcze bałam to ubierany był po kąpieli i tak później przez cały dzień w tym był do następnego wieczora i kolejnej kąpieli Teraz już się nauczyłam go przebierać, idzie mi to dość sprawnie więc przebieram go jak się mu uleje żeby to od razu zaprać, albo jak zrobi siku poza pampersa bo jest tak maleńki że żeby mu założyć pampersa tak idealnie musiałabym mu na wysokości pach zapinać

Co do pieluszek... Mam jedną do wycierania jak się młodemu uleje + 2 na zmianę, 1 do kąpieli żeby go przykryć w wodzie, 1 po kąpieli jak go wyciągam i przenoszę do ręcznika... Ja mam pieluch całą masę ale wypisałam Ci do czego używam mniej więcej

Jaśkowe pranie robię co 3 dzień mniej więcej, bo jednak troszkę tych rzeczy się zbiera

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
hmm..a może coś z jego brzuszkiem?Zrobił kupkę?
Kupkę robi systematycznie, zje i oddaje

Cytat:
Mi też bardzo podoba się imię Zosia tylko nie chciałabym aby kiedyś moje dziecko mi powiedziało, że brzydko je nazwałam, bo Zośki były popularne za czasów naszych dziadków, a teraz więcej jest takich nowoczesnych imion.
A poza tym wymyślam różne przezwiska do imienia Zosia (przezwiska będą nieuniknione na etapie wczesnoszkolnym i nie chciałabym, żeby były jakoś mega wulgarne). Przeczytałam ostatnio artykuł o "dziwnych" imionach, a także o przezwiskach i dało mi to do myślenia.

Świetnie, że potrafisz sobie tak zorganizować czas, że możesz przygotować obiad, poprać, posprzątać, pooglądać seriale, poczytać książkę i zająć się Jasiem i utulić męża. Należą Ci się duże brawa!
Jakby nie patrzeć to jakie imię by nie było to zawsze znajdzie się ktoś kto wymyśli jakieś głupie przezwisko - to nieuniknione więc akurat na to nie ma co patrzeć

Co do tych braw, jeszcze troszkę i będą się należały każdej z Was Też będziecie tak organizować sobie czas żeby na wszystko znaleźć chwilkę
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:51   #4032
anulka2205
Wtajemniczenie

Dzastin super, napracowaliście się, jeszcze jak dwa razy trzeba byłomalować
A bodziak super, ciekawe jak to się potem pierze czy nic się nie dzieje

Kurde nie wiem już co myśleć, my ciągle nie mamy pomysłu na chrzestnych, jest opcja, ale dziewczyna nie ma 17 lat, bierzmowanie już miała i dzwoniłąm do kancelarii to mi jakaś babka mówi, że absolutnie nie ma granicy wieku wszędzie w necie wyskakuje, że po bierzmowaniu i 17 lat skończone, nie wiem już

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:52   #4033
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
no wlasnie moja Babcia też miała tak na imię dlatego chciałabym dac imię po niej
moja siostra ma na imię Marysia bardzo ładne imię!
Stary 2013-10-01, 11:52   #4034
NEWTREND
Rozeznanie

cześć dziewczyny. Czuję się dziś lepiej ale w nocy i starszego synka złapało , zaczął wymiotować o 1 w nocy, później doszła biegunka. Teraz już mu lepiej. Ha został tylko mąż zobaczymy czy obstoi, no i moja mamusia mam nadzieję że ją ominie.

muszę was troszkę ponadrabiać bo powiem szczerze że czytałam niesumiennie sprawdzałam czy któraś nie rodzi żeby nie przegapić.
Rybko pewnie jak pójdziesz do szpitala to cię już do rozwiązania zostawią, u mnie w szpitalu tak robią. Ale nie martw się zawsze to lepiej już w szpitalu wg mnie - ja szłam oba razy ze skierowania więc nie wiem jak to jest jak się w domu zaczyna akcja. Mi musieli zawsze oxy podać na wywołanie i to końską dawkę bo mnie nie ruszało.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:52   #4035
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Wrzucam Nasze dzieło

Świetnie to wygląda tylko troszkę się zlewa ten niebieski z zielonym, ale miśki cudne.
A takie body to bym chciała. Powiedz gdzie kupiłaś naprasowankę i czy droga była.
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

Dziękuję!
Wiem, że dzieciaczki teraz coraz mądrzejsze są a ich wyobraźnia nie zna granic, ale mimo wszystko chciałabym się chociaż trochę psychicznie przygotować na to co może się dziać.
Cytat:
W takim razie to świetny wybór.
Stary 2013-10-01, 11:52   #4036
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Fajna komoda,model Malm?
Tak

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43071129]
Melduję, że dziś pierwszy raz od dawna czuję się lepiej- może to też psychika płata mi figle i dobre informacje pozytywnie na mnie wpłynęły, ale po lekach już nie boli mnie tak nerka i pęcherz. Mogłam w miarę spokojnie spać, przewracałam się w z boku na bok, ale już bez kłującego bólu. Mogłam pierwszy raz od dawna przytulic się do męża i spać [/QUOTE]

oby tak dalej!!!!!

Miss Triss uwielbiam grzybki zwłaszcza jeść zbierać w sumie też, najgorzej z obieraniem
córeczka Teraz te starsze imiona wracają do mody, mnie się Zosia podoba, znajomi tak córeczkę nazwali, ma 3 miesiące terazDuży Wasz maluszek już tak w ogóle! A macie zdjęcie??

Cytat:
wow ale macie tempo

MALM! też mam ją na oku troszkę niższą i zastanawiam się czy nie będzie za niska żeby umieścić na nie przewijak (mamy małe mieszkanie i jakoś muszę to upchać...)
z tym terminem to ja tak do końca nie wiem wolałabym chyba nie rodzić w Sylwestra...
Co do tempa, przyzwyczajaj się Komoda fajna bo szuflady pojemne i zabudowane po bokach do samej góry, patrzyliśmy też na Kullen bo tańsza sporo, ale właśnie szuflady do połowy wysokości tylko i stwierdziliśmy, że się nie wykorzysta całej pojemności. Wydaje mi się, że 3szufladowa będzie dobra na przewijak, bo ta 4 to jak dla mnie za wysoka. A zawsze możesz w Ikei porwać przewijak z jednego miejsca i do komody poprzymierzać
A termin mam 3 dni przed Tobą, zobaczymy jak to wyjdzie Acha, przyłączam się do apelu o zdjęcie królika

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Aaa i obliczyłam że przez 2 tygodnie poszło nam 154 pampersy
masakra!!!! I że sobie tak super radzicie!

ktosiula dzięki za broszurkę

rybka za Was, no cóż, szpital, jak mus to mus, już jesteście na ostatniej prostej A jak już tam będziesz to się upomnij o badania, a co! Choć jak zobaczą, że nie masz grupy krwi i Gbs to pewnie sami na to wpadną.

Cytat:
Wrzucam Nasze dzieło

Objadłam się przez Was śliwek, narobiłyście mi ochoty I jeszcze jabłkiem doprawiłam, dzieć chyba szczęśliwy bo skacze aż miło

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:53   #4037
peppermint patty
Rozeznanie

Juz po wizycie,Tymus nie zrobil niespodzianki i dupina dalej w dole. W przyszlym tyg. usg,zeby dokladnie zobaczyc, ktg,no i 14.10 stawiam sie w szpitalu,ale kiedy dokladnie cesarka jeszcze nie wiem :/liczylam po cichutku, ze sie stawiam,rachu ciachu i bach odrazu,no ale...i tak nie mam co narzekac

Wiec mozna wpisac 10.10 usg 12:15
14.10 szpital

Pozatym wspominalam jakis czas temu,ze ustawiam sie 5.w kolejce...czyzby szanse na trafienie wzrastaly

Popoludniu SR,wiec zajrze wieczorem na spokojnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:54   #4038
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Super

Też masz żyrafkę na łóżeczku tylko z jednej strony?

Ja mam misia ale też tylko z jednej strony.. ciekawe czemu tak?

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Fajnie to wygląda. A body super wyszły droga taka prasowanka?
coś ok 5 zł

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-10-01, 11:54   #4039
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
moja siostra ma na imię Marysia bardzo ładne imię!
też chciałam Marysię po mojej mamie, ale w końcu trzeba było jakiś kompromis stworzyć i będzie Zofia Maria /ja chcę/ , lub /mąż chce/ Zofia Barbara /Basia po mamusi/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 11:59   #4040
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję córeczki,duża dziewczynka już, mój tyle ważył w 33 t1dz

Zaraz zrobię i wrzucę.
Każdy,element wycieliśmy osobno,przyklejaliśmy do ściany (bo one są ala nalepki), malowaliśmy takim pędzlem z gąbki i farbką akrylową (zamawialiśmy to u tego sprzedawcy co szablon) i jak trochę przeschnie to ladnie się odkleja ten szablon i zostaje gotowiec na ścianie.. mój mądry Tż nie przeczytał instrukcji do końca i zostawiliśmy to tak do rana.. i było ciężko odkleić, trochę się "zrywało" ale jakoś to zaradziliśmy.
A wczoraj jak poprawiałam to już zwykłym cieńkim pędzelkiem i farbą do ścian

Czas leci jak szalooony...
Nie wiem czy pisałaś,jakich pieluch używacie?
Pampers na przemian z Dadą

Cytat:
Ryba może tylko pobadają i nie tzreba będzie się kłaść, a jak trzeba to cóż- to dla dobra Kacperka

Całkowita prawda

Cytat:
Wrzucam Nasze dzieło

Ale fajne to

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
uważaj bo moje libido szalało po tej książce

wolałabym tak po środku

ale tyle zużyłaś 1 czy już przeszłaś na 2 pampersy?

mi też wpisują skończone tygodnie

jak musisz iść do szpitala to idź i bardzo dobrze że nie czepiał się wagi, ale że nic nie sprawdził? nie dobrze

robię dzisiaj spagetti z surówką z pora bo mi tak posmakowała że teraz codziennie chyba będę jeść
Tyle zużyłam 1, młody jest za mały na 2 jeszcze... W ogóle wypatrzyłam że z pampersa jest rozmiar 0 i zastanawiam się czy nie zainwestować bo 1 są na niego lekko za duże i nam młody sika poza pampersa czasami

Widzę że coraz więcej mamuś chcą nam lekarze do szpitala położyć, ale to dla dobra Was i Waszych maleństw

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-10-01 o 12:01
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:00   #4041
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
no chyba tylko tyle co dzidziuś waży i reszta ale to dobrze bo ja nie byłam baaardzo szczupła jakoś, raczej należałam zawsze do kobieto krągłych kształtach, biust mi jeszcze poszedł o dwa rozmiary do góry i jakbym przytyła więcej to chyba bym się czuła bardzo ciężko a tak jest w miarę ok, chociaż teraz już mi się bardziej chce jeść

Ja robiłam w 23 tygodniu, bo późnieej dziecko jest duże i cięzko go zlapać na monitorze.. także wg.mnie możesz już sie śmiało zapisać.

Cytat:

Kurde nie wiem już co myśleć, my ciągle nie mamy pomysłu na chrzestnych, jest opcja, ale dziewczyna nie ma 17 lat, bierzmowanie już miała i dzwoniłąm do kancelarii to mi jakaś babka mówi, że absolutnie nie ma granicy wieku wszędzie w necie wyskakuje, że po bierzmowaniu i 17 lat skończone, nie wiem już
Są jakieś wytyczne a propo prania,mam gdzieś na kartce
Mi sie wydaję,że nie ma granicy wieku... moja koleżanka robila wcześniej bierzmowanie właśnie po to żeby mogła zostać chrzestną.

Cytat:
Świetnie to wygląda tylko troszkę się zlewa ten niebieski z zielonym, ale miśki cudne.
A takie body to bym chciała. Powiedz gdzie kupiłaś naprasowankę i czy droga była.
Może na foto to tak wygląda, bo ciężko mi złapać dobre światło i tak musiałam przyciemnić te fotki.
Naprasowankę kupiłam w pasmanterii, ale na all też ich jest mnóstwo.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-10-01, 12:00   #4042
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

3D najlepiej się robi miedzy 22 a 26 tygodniem - wtedy maluszek jeszcze nie jest zbyt wielki i fajnie go można podejrzeć, w calosci - takie 3D zastapi już polowkowe

później można zrobić miedzy 32 a 34 - wtedy wszystko jest już uksztaltowane.maluch wygląda tak jak po porodzie (twarz itd.) - ale nie ma szans,zeby go zobaczyć całego, tylko fragmenty (buzia, nozki, itd.) - bo jest już za duzy

my byliśmy w 31 i nie zaluje,choc balam się,ze slabo będzie widać...lekarzWSZYSTKO pomierzyl, zbadal, bo wszystko jest już uksztaltowane. wyklucza wady itd.

badanie trwalo ok.30 min, mamy 25 min nagrania na plytce

ja tez się boje,ze będą mała przezywac - Marysia, wiadomo - trawka itd.
nawet szwagierka mi napisala, ze "niezle z niej będzie ziółko"
Stary 2013-10-01, 12:01   #4043
NEWTREND
Rozeznanie

A jeszcze pisałam wam kiedyś że zgłębiam temat pieluszek wielorazowych i jednak się na nie zdecydujemy. Na początek kupiłam tylko paczkę pampków do szpitala i na pierwsze dni w domciu. Później planuję wielorazówki, ewentualnie pampki na wyjście czy na noc. Wyjdzie sporo taniej. A teraz pieluszki wielo są tak urocze i kolorowe do tego ekologiczne i zdrowe. Coś mi się wydaje że któraś też już na ten temat kiedyś coś pisała, tylko nie pamiętam która.
Stary 2013-10-01, 12:04   #4044
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny. Czuję się dziś lepiej ale w nocy i starszego synka złapało , zaczął wymiotować o 1 w nocy, później doszła biegunka. Teraz już mu lepiej. Ha został tylko mąż zobaczymy czy obstoi, no i moja mamusia mam nadzieję że ją ominie.
Strasznie Ci współczuję tych przebojów z synkiem i wymiotami, chyba teraz jakaś epidemia jelitówki panuj, bo prawie każda z nas przechodziła podobne problemy u siebie.
Może mąż ma silny organizm i się uchroni przed zarazkami, oby!
Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Miss Triss uwielbiam grzybki zwłaszcza jeść zbierać w sumie też, najgorzej z obieraniem
córeczka Teraz te starsze imiona wracają do mody, mnie się Zosia podoba, znajomi tak córeczkę nazwali, ma 3 miesiące terazDuży Wasz maluszek już tak w ogóle! A macie zdjęcie??
Ja uwielbiam zbierać i jeść, troszkę gorzej z przetwarzaniem ich, a już w ogóle nienawidzę obierania.
Na razie stanęło na Zosi, ale może jakieś inne jeszcze nam wpadnie do głowy.
Mam zdjęcie buziaka w połowie zasłoniętego rączką i troszkę jest niewyraźny.
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Juz po wizycie,Tymus nie zrobil niespodzianki i dupina dalej w dole. W przyszlym tyg. usg,zeby dokladnie zobaczyc, ktg,no i 14.10 stawiam sie w szpitalu,ale kiedy dokladnie cesarka jeszcze nie wiem :/liczylam po cichutku, ze sie stawiam,rachu ciachu i bach odrazu,no ale...i tak nie mam co narzekac

Wiec mozna wpisac 10.10 usg 12:15
14.10 szpital

Pozatym wspominalam jakis czas temu,ze ustawiam sie 5.w kolejce...czyzby szanse na trafienie wzrastaly

Popoludniu SR,wiec zajrze wieczorem na spokojnie
To już nie ma szans żeby się obrócił główką do dołu?
Jak będziesz miała cc to przynajmniej będziesz dokładnie wiedzieć kiedy powitacie Tymcia na świecie i będziesz przygotowana. Oby wszystko było dobrze!
Cytat:
coś ok 5 zł
5zł to żaden majątek, a jak ładnie wygląda! Super!
Cytat:
też chciałam Marysię po mojej mamie, ale w końcu trzeba było jakiś kompromis stworzyć i będzie Zofia Maria /ja chcę/ , lub /mąż chce/ Zofia Barbara /Basia po mamusi/
Będziesz miała Zosieńkę! Mi się podoba wersja Zofia Maria.
Stary 2013-10-01, 12:08   #4045
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
3D najlepiej się robi miedzy 22 a 26 tygodniem - wtedy maluszek jeszcze nie jest zbyt wielki i fajnie go można podejrzeć, w calosci - takie 3D zastapi już polowkowe

później można zrobić miedzy 32 a 34 - wtedy wszystko jest już uksztaltowane.maluch wygląda tak jak po porodzie (twarz itd.) - ale nie ma szans,zeby go zobaczyć całego, tylko fragmenty (buzia, nozki, itd.) - bo jest już za duzy

my byliśmy w 31 i nie zaluje,choc balam się,ze slabo będzie widać...lekarzWSZYSTKO pomierzyl, zbadal, bo wszystko jest już uksztaltowane. wyklucza wady itd.

badanie trwalo ok.30 min, mamy 25 min nagrania na plytce

ja tez się boje,ze będą mała przezywac - Marysia, wiadomo - trawka itd.
nawet szwagierka mi napisala, ze "niezle z niej będzie ziółko"
My do naszej Marysi mówi Mari jakoś tak się utarło że albo est Mari albo Maryś ale najczęściej Mari - chyba nie ma żadnych problemów w przedszkolu że ktoś ją przezywa niesłyszałam przynajmniej (ma 5 lat )

ja byłam na prenatalnych w 23 tygodniu i mam płytkę a teraz pomyślałam sobie żeby iść na 3D a już jest 28 tydzień prawie i tak myślę czy jakoś na ten tydzień się nie zapisać. Tylko to koszt jakieś 200zł...

Cytat:
Ja robiłam w 23 tygodniu, bo późnieej dziecko jest duże i cięzko go zlapać na monitorze.. także wg.mnie możesz już sie śmiało zapisać.

Są jakieś wytyczne a propo prania,mam gdzieś na kartce
Mi sie wydaję,że nie ma granicy wieku... moja koleżanka robila wcześniej bierzmowanie właśnie po to żeby mogła zostać chrzestną.

Może na foto to tak wygląda, bo ciężko mi złapać dobre światło i tak musiałam przyciemnić te fotki.
Naprasowankę kupiłam w pasmanterii, ale na all też ich jest mnóstwo.
Jesli chodzi o chrzestnych to muszą mieć bierzmowanie no i raczej nie mogą być zbut młodzi 14 lat np bo chodzi o to żeby byli świadomi że zostają chrzestnymi na mocy sakramentu

muszę zrobić jakiś obiad... a dalej siedzę w piżamie
Stary 2013-10-01, 12:10   #4046
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
A Tż nic nie miał przeciwko? U mnie by nie przeszło raczej imię po dziadku/babci.

Cytat:

Hm nie wiem jak to jest, raczej myślałam że jak kandydat ma bierzmowanie to nie ma problemu z chrztem nasza przyszła chrzestna za to nie ma bierzmowania
Stary 2013-10-01, 12:11   #4047
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucam Nasze dzieło

fajne
a co do naprasowanki to nie popęka albo nie zlezie po praniu?

witam się i ja po założeniu cudownego pessara, nienawidzę szpitali, bo samo założenie trwało 10min a papierologia 3h, wróciłam do domu głodna i zła, nie ma jak to o 12:30 zjeść śniadanie dopiero

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 12:11   #4048
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Strasznie Ci współczuję tych przebojów z synkiem i wymiotami, chyba teraz jakaś epidemia jelitówki panuj, bo prawie każda z nas przechodziła podobne problemy u siebie.
Może mąż ma silny organizm i się uchroni przed zarazkami, oby!

Ja uwielbiam zbierać i jeść, troszkę gorzej z przetwarzaniem ich, a już w ogóle nienawidzę obierania.
Na razie stanęło na Zosi, ale może jakieś inne jeszcze nam wpadnie do głowy.
Mam zdjęcie buziaka w połowie zasłoniętego rączką i troszkę jest niewyraźny.

To już nie ma szans żeby się obrócił główką do dołu?
Jak będziesz miała cc to przynajmniej będziesz dokładnie wiedzieć kiedy powitacie Tymcia na świecie i będziesz przygotowana. Oby wszystko było dobrze!

5zł to żaden majątek, a jak ładnie wygląda! Super!

Będziesz miała Zosieńkę! Mi się podoba wersja Zofia Maria.
chcieliśmy jakieś proste polskie imię, chłopcy moi to Mateusz / mówimy do niego Mati, młodszy synuś nazywa go Matiś/ , młodszy to Damian / mówimy do niego Danuś/
Stary 2013-10-01, 12:11   #4049
24Kasiula24
Raczkowanie

A ja dziś wkońcu idę do fryzjera
Pofarbować i ściąć
Trzeba się doprowadzić do ładu przed porodem ;D
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:12   #4050
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
A jeszcze pisałam wam kiedyś że zgłębiam temat pieluszek wielorazowych i jednak się na nie zdecydujemy. Na początek kupiłam tylko paczkę pampków do szpitala i na pierwsze dni w domciu. Później planuję wielorazówki, ewentualnie pampki na wyjście czy na noc. Wyjdzie sporo taniej. A teraz pieluszki wielo są tak urocze i kolorowe do tego ekologiczne i zdrowe. Coś mi się wydaje że któraś też już na ten temat kiedyś coś pisała, tylko nie pamiętam która.
ja też jestem na etapie wielorazowych ale nie wiem czy dam radę z prańskiem... trochę jest z tym roboty a jak maluszek będzie robił kupki bardzo często a i tak może być to nie wiem czy damy radę. Urocze to one są ekologiczne też ale roboty jest więcej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości