|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Ryba może tylko pobadają i nie tzreba będzie się kłaść, a jak trzeba to cóż- to dla dobra Kacperka
![]() Tak odnośnie godzenia obowiązków zwązanych z dzieckiem, domem i przyjemności ![]() https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rybko to dobrze że chociaż dziś cię nie zdenerwował, a to można tak dopiero w piątek iść do szpitala?bo myślałam że jak się ma skierowanie to tego samego dnia się idzie, ale ja to nie wiem nigdy nie lezalam w szpitalu i panicznie się tego boję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Marysia - bardzo ładne imię. Moja babcia była Marysia, a ja mam tak na drugie imię. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też właśnie spojrzałam na zegarek i się przeraziłam. ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() Chociaż teraz nawet tak nie jest to czego ja się spodziewam. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
Wtajemniczenie
|
Wrzucam Nasze dzieło
![]() ![]() Na przeciwnej ścianie prawdopodobnie walniemy nalepkę na ścianę Kubusia Puchatka, taką większą. Na ostatnim zdjęciu, moja inwencja własna, białe body, zakupiłam naprasowankę i oto taki efekt ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Super ![]() Też masz żyrafkę na łóżeczku tylko z jednej strony? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() robię dzisiaj spagetti z surówką z pora bo mi tak posmakowała że teraz codziennie chyba będę jeść ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4028 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie moja Babcia też miała tak na imię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w którym tygodniu radzicie iść na usg 3D? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do pieluszek... Mam jedną do wycierania jak się młodemu uleje + 2 na zmianę, 1 do kąpieli żeby go przykryć w wodzie, 1 po kąpieli jak go wyciągam i przenoszę do ręcznika... Ja mam pieluch całą masę ale wypisałam Ci do czego używam mniej więcej ![]() Jaśkowe pranie robię co 3 dzień mniej więcej, bo jednak troszkę tych rzeczy się zbiera ![]() Kupkę robi systematycznie, zje i oddaje ![]() Cytat:
![]() Co do tych braw, jeszcze troszkę i będą się należały każdej z Was ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
Wtajemniczenie
|
Dzastin super, napracowaliście się, jeszcze jak dwa razy trzeba byłomalować
A bodziak super, ciekawe jak to się potem pierze czy nic się nie dzieje Kurde nie wiem już co myśleć, my ciągle nie mamy pomysłu na chrzestnych, jest opcja, ale dziewczyna nie ma 17 lat, bierzmowanie już miała i dzwoniłąm do kancelarii to mi jakaś babka mówi, że absolutnie nie ma granicy wieku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny. Czuję się dziś lepiej ale w nocy i starszego synka złapało , zaczął wymiotować o 1 w nocy, później doszła biegunka. Teraz już mu lepiej. Ha został tylko mąż zobaczymy czy obstoi, no i moja mamusia mam nadzieję że ją ominie.
muszę was troszkę ponadrabiać bo powiem szczerze że czytałam niesumiennie sprawdzałam czy któraś nie rodzi żeby nie przegapić. Rybko pewnie jak pójdziesz do szpitala to cię już do rozwiązania zostawią, u mnie w szpitalu tak robią. Ale nie martw się zawsze to lepiej już w szpitalu wg mnie - ja szłam oba razy ze skierowania więc nie wiem jak to jest jak się w domu zaczyna akcja. Mi musieli zawsze oxy podać na wywołanie i to końską dawkę bo mnie nie ruszało. |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A takie body to bym chciała. ![]() Dziękuję! ![]() Wiem, że dzieciaczki teraz coraz mądrzejsze są a ich wyobraźnia nie zna granic, ale mimo wszystko chciałabym się chociaż trochę psychicznie przygotować na to co może się dziać. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4036 | |
Rozeznanie
|
Tak
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43071129] Melduję, że dziś pierwszy raz od dawna czuję się lepiej- może to też psychika płata mi figle i dobre informacje pozytywnie na mnie wpłynęły, ale po lekach już nie boli mnie tak nerka i pęcherz. Mogłam w miarę spokojnie spać, przewracałam się w z boku na bok, ale już bez kłującego bólu. Mogłam pierwszy raz od dawna przytulic się do męża i spać ![]() oby tak dalej!!!!! ![]() Miss Triss uwielbiam grzybki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A termin mam 3 dni przed Tobą ![]() ![]() ![]() masakra!!!! I ![]() ![]() ktosiula dzięki za broszurkę ![]() rybka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objadłam się przez Was śliwek, narobiłyście mi ochoty ![]() ![]()
![]() |
#4037 |
Rozeznanie
|
Juz po wizycie,Tymus nie zrobil niespodzianki i dupina dalej w dole. W przyszlym tyg. usg,zeby dokladnie zobaczyc, ktg,no i 14.10 stawiam sie w szpitalu,ale kiedy dokladnie cesarka jeszcze nie wiem :/liczylam po cichutku, ze sie stawiam,rachu ciachu i bach odrazu,no ale...i tak nie mam co narzekac
Wiec mozna wpisac 10.10 usg 12:15 14.10 szpital Pozatym wspominalam jakis czas temu,ze ustawiam sie 5.w kolejce...czyzby szanse na trafienie wzrastaly Popoludniu SR,wiec zajrze wieczorem na spokojnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam misia ale też tylko z jednej strony.. ciekawe czemu tak? ![]() coś ok 5 zł
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4040 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę że coraz więcej mamuś chcą nam lekarze do szpitala położyć, ale to dla dobra Was i Waszych maleństw ![]() ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-10-01 o 12:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mi sie wydaję,że nie ma granicy wieku... moja koleżanka robila wcześniej bierzmowanie właśnie po to żeby mogła zostać chrzestną. Cytat:
![]() Naprasowankę kupiłam w pasmanterii, ale na all też ich jest mnóstwo.
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() później można zrobić miedzy 32 a 34 - wtedy wszystko jest już uksztaltowane.maluch wygląda tak jak po porodzie ![]() ![]() my byliśmy w 31 ![]() badanie trwalo ok.30 min, mamy 25 min nagrania na plytce ![]() ja tez się boje,ze będą mała przezywac - Marysia, wiadomo - trawka itd. nawet szwagierka mi napisala, ze "niezle z niej będzie ziółko" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
Rozeznanie
|
A jeszcze pisałam wam kiedyś że zgłębiam temat pieluszek wielorazowych i jednak się na nie zdecydujemy. Na początek kupiłam tylko paczkę pampków do szpitala i na pierwsze dni w domciu. Później planuję wielorazówki, ewentualnie pampki na wyjście czy na noc. Wyjdzie sporo taniej. A teraz pieluszki wielo są tak urocze i kolorowe do tego ekologiczne i zdrowe. Coś mi się wydaje że któraś też już na ten temat kiedyś coś pisała, tylko nie pamiętam która.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Może mąż ma silny organizm i się uchroni przed zarazkami, oby! Cytat:
Na razie stanęło na Zosi, ale może jakieś inne jeszcze nam wpadnie do głowy. Mam zdjęcie buziaka w połowie zasłoniętego rączką i troszkę jest niewyraźny. Cytat:
Jak będziesz miała cc to przynajmniej będziesz dokładnie wiedzieć kiedy powitacie Tymcia na świecie i będziesz przygotowana. Oby wszystko było dobrze! 5zł to żaden majątek, a jak ładnie wygląda! Super! ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja byłam na prenatalnych w 23 tygodniu i mam płytkę a teraz pomyślałam sobie żeby iść na 3D a już jest 28 tydzień prawie i tak myślę czy jakoś na ten tydzień się nie zapisać. Tylko to koszt jakieś 200zł... Cytat:
muszę zrobić jakiś obiad... a dalej siedzę w piżamie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4046 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do naprasowanki to nie popęka albo nie zlezie po praniu? witam się i ja po założeniu cudownego pessara, nienawidzę szpitali, bo samo założenie trwało 10min a papierologia 3h ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4048 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Raczkowanie
|
A ja dziś wkońcu idę do fryzjera
![]() Pofarbować i ściąć ![]() Trzeba się doprowadzić do ładu przed porodem ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.