Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-30, 22:21   #3511
Limone
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość

niestety to wyjazd przez całą Polskę, a my tylko na weekend chcemy jechać, więc i za daleko i za drogo by calość wyszła
Ale dzięki
Nie ma za co, szkoda że się nie nada. Mam nadzieję, że coś znajdziecie.

Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 22:25   #3512
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Wal Waćpanna!
No właśnie, modelki i gwiazdy wszelakie przed i po PS to niebo a ziemia, nawet ja czasem wyglądam lepiej
Gdybym tak miała w ten sposób wyrzucić z siebie całą złość, to byłoby ciężko.

Nie Ty jedna, większość z nich jest tak dziwna, że aż prawie ładna.
Wszystko to kwestia światła, makijażu, ustawienia, przeróbki. Żadna z nas nie chodzi z lampą przed twarzą, z wciągniętym brzuchem tak, że prawie sięga kręgosłupa i 5 makijażystami obok, a do tego grafikiem i Bóg wie kim jeszcze. A do zrobienia fajnego zdjęcia pierwszej lepszej gwiazdce to właśnie jest potrzebne.
I później patrzy jedna z drugą i mówi: "wow, jaka ona jest szczupła, ma taką piękną talię, przerwę między nogami (zmieściłby się pociąg), uwypuklone kości policzkowe, gęste włosy, piękne oczy, długie rzęsy, twarz bez wyprysków i w ogóle ach i och,że mi szaremu człowiekowi pozostaje się tylko powiesić ze swej brzydoty ! "

Się wkurzyłam, ale podsłuchałam dzisiaj przypadkiem rozmowę dwóch nastolatek, które rozprawiały o tym, że tak bardzo chciałyby być podobne do tej całej Cyrus (tak to się pisze?), Lovato i innych, że wszystko by dały sobie wstrzyknąć i odciągnąć, byleby tylko być w jakimś stopniu podobne do nich. Po co, ja się pytam?
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 22:30   #3513
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
To, czego "dorobiłaś" się latami nie minie w dwa miesiące. Jedz zdrowo i ćwicz- to podstawa. Brzuch zrobi się płaski (jeśli wzdęcie nie jest spowodowane problemami zdrowotnymi) a cellulit zejdzie- ale akurat z tym dziadem trzeba walczyć ostro. Poza ćwiczeniami(mnie bardzo pomogła na nogi skakanka) i dietą polecam peeling kawowy+ jakiś krem rozgrzewający.
Pamiętaj, żeby nie podążać za ideałem z PS- warto mieć realne cele, wtedy nam się lepiej żyje.
Cytat:
Wal Waćpanna!

też miałam podobnie, posłuchać tego co mówią inni, nie rodzina i w to uwierzyć! Sama wiesz, że oni robią to tylko po to, żebyś była nieszczęśliwa, nie daj im tej satysfakcji!

niestety to wyjazd przez całą Polskę, a my tylko na weekend chcemy jechać, więc i za daleko i za drogo by calość wyszła
Ale dzięki

No właśnie, modelki i gwiazdy wszelakie przed i po PS to niebo a ziemia, nawet ja czasem wyglądam lepiej
Ja wiem. Dlatego ćwiczę dalej. O skakance mogę marzyć- za mało miejsca i dziurę w podłodze bym zrobiła. Zdjęcie pozwoliłam zrobić sobie raz- reklamuję siłownię do której chodzę. Sama sobie nie zrobię. A z rodziną ciężko- słyszę obelgi różnego rodzaju codziennie. Leczyłam się na depresję, ale psychiatra stwierdził, że dopóki mieszkam w domu to nie mam po co przychodzić, więc przerwałam terapię. A wyprowadzić się nie mam gdzie i za co. Szukam pracy 3 rok. Bezskutecznie.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 22:34   #3514
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Ja wiem. Dlatego ćwiczę dalej. O skakance mogę marzyć- za mało miejsca i dziurę w podłodze bym zrobiła. Zdjęcie pozwoliłam zrobić sobie raz- reklamuję siłownię do której chodzę. Sama sobie nie zrobię. A z rodziną ciężko- słyszę obelgi różnego rodzaju codziennie. Leczyłam się na depresję, ale psychiatra stwierdził, że dopóki mieszkam w domu to nie mam po co przychodzić, więc przerwałam terapię. A wyprowadzić się nie mam gdzie i za co. Szukam pracy 3 rok. Bezskutecznie.
Terapeuta miał rację. Przykro mi, że nie pocieszam, ale taka jest niestety prawda. Uwalniasz się od tego bagna- masz szansę na spokojne życie, bez gnębienia. Inaczej na prawdę nie ma co się nastawiać, że się zmieni. Tacy ludzie się nie zmieniają. Pamiętaj, że jest szansa. Ćwicz, pracuj, staraj się dalej- na pewno znajdziesz sobie miejsce na świecie. I choć mój post nie dodaje zbytnio otuchy, bo mi nie ma czym- wierzę, że ciągle masz nadzieję- bo warto.
Stary 2013-09-30, 22:36   #3515
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
a próbowałaś suzkać innego lekarza?
Stary 2013-09-30, 22:40   #3516
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Mam o 1,55m wzrostu. Mimo niewielkiej wagi moje ciało jest dalekie od doskonałości.
Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Żadne nie jest doskonałe, a przy 40 kg na pewno doskonałe nie będzie Robisz sobie krzywdę.
True story.
Cytat:
Ja nie potrafię zaakceptować własnego ciała. Kiedyś nie miałam boczków a na wf nic nie robiłam. Od ponad 2 miesięcy ćwiczę, jem z drobnymi odstępstwami zdrowo, a poza spadkiem wagi nie widzę efektów. Cellulit też był jaki jest. Nie mam płaskiego brzucha jak dawniej. Dużo robię by wyglądać jakbym chciała, ale to nic nie daje. Ja w tym roku wkręciłam Tż- towi, że strój mam za mały by nad jezioro nie jechać. Po prostu codziennie słyszę w domu, że jestem tłustą krową. W końcu zaczęłam w to wierzyć. Jedynie rano po przebudzeniu potrafię patrzeć na siebie w bieliźnie.
To patrz na siebie na przekór temu, co słyszysz - będzie ciężko, ale skoro otoczenie "chce" Cię zniszczyć, to sama nie musisz do tego dokładać cegiełki, nie?
I rób sobie zdjęcia, musowo. A wagę wywal.
Cytat:
Nie Ty jedna, większość z nich jest tak dziwna, że aż prawie ładna.
Wszystko to kwestia światła, makijażu, ustawienia, przeróbki. Żadna z nas nie chodzi z lampą przed twarzą, z wciągniętym brzuchem tak, że prawie sięga kręgosłupa i 5 makijażystami obok, a do tego grafikiem i Bóg wie kim jeszcze. A do zrobienia fajnego zdjęcia pierwszej lepszej gwiazdce to właśnie jest potrzebne.
I później patrzy jedna z drugą i mówi: "wow, jaka ona jest szczupła, ma taką piękną talię, przerwę między nogami (zmieściłby się pociąg), uwypuklone kości policzkowe, gęste włosy, piękne oczy, długie rzęsy, twarz bez wyprysków i w ogóle ach i och,że mi szaremu człowiekowi pozostaje się tylko powiesić ze swej brzydoty ! "
Powiem Wam, że spotkanie na żywo ludzi, którym zazdrościło się cery/figury/czegoś wyglądowego naprawdę leczy z kompleksów w trymiga
Cytat:
Nie myślałaś o wyjeździe?
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 22:42   #3517
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że spotkanie na żywo ludzi, którym zazdrościło się cery/figury/czegoś wyglądowego naprawdę leczy z kompleksów w trymiga
Zdecydowanie

Idę zgarnąć K. Dobranoc.
Stary 2013-09-30, 22:48   #3518
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
True story.

To patrz na siebie na przekór temu, co słyszysz - będzie ciężko, ale skoro otoczenie "chce" Cię zniszczyć, to sama nie musisz do tego dokładać cegiełki, nie?
I rób sobie zdjęcia, musowo. A wagę wywal.

Nie myślałaś o wyjeździe?
Muszę skończyć studia- ostatni rok. Poza tym żeby wyjechać trzeba mieć oszczędności by mieć za co żyć zanim znajdę pracę. Ja takich nie mam. Muszę płacić matce czynsz za to, że mieszkam w domu. Plus inne wydatki. Chcę uciec stąd, ale nie mam gdzie. Ja nie mam siły. Zniszczyli mnie do tego stopnia, że nie bronię się gdy wyzywają, szturchają. Nie mam gdzie uciec.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2013-09-30, 22:48   #3519
moooniek
Zakorzenienie

Wrocilam wlasnie do domu... jak ten czas leci, juz za 16 dni wyjezdzam... padam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-30, 23:05   #3520
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Terapeuta miał rację. Przykro mi, że nie pocieszam, ale taka jest niestety prawda. Uwalniasz się od tego bagna- masz szansę na spokojne życie, bez gnębienia. Inaczej na prawdę nie ma co się nastawiać, że się zmieni. Tacy ludzie się nie zmieniają. Pamiętaj, że jest szansa. Ćwicz, pracuj, staraj się dalej- na pewno znajdziesz sobie miejsce na świecie. I choć mój post nie dodaje zbytnio otuchy, bo mi nie ma czym- wierzę, że ciągle masz nadzieję- bo warto.
Nadzieję miałam 3 lata temu, gdy zaczęłam szukać pracy. Potem chodziłam na praktyki. Ale dziś wiem, że to za mało by być księgowym- wszędzie chcą 2 lata doświadczenia. Tylko jak je zdobyć przy dziennym studiowaniu. Te całe studia nie mają sensu. Tylko wegetuję kolejne 5 lat. Niedawno się poddałam, bo lepiej już nie będzie. Za późno.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Myślicie, że warto do treningu na siłowni dorzucić krótkie treningi Ewy Chodakowskiej: po 6 minut na tyłek i 2 na brzuch z PnŚ? Łącznie jakieś 18 minut.

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2013-10-01, 01:06   #3521
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Moja siostra też zaczęła wiosną zapuszczać z boba i każdy jej mówi że na prawdę 10000 razy lepiej jej było w bobie, ale ona dalej uparcie zapuszcza Także noo to już sama musisz zdecydować
ech, to mi dałaś orzech do zgryzienia

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Wczoraj smutałam, dlaczego przestały mi się kręcić włosy, a dzisiaj ujrzałam takie coś bez stylizacji, koczków itp
śliczne!

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43062599]
oto moje włosy [/QUOTE]

może i faktycznie nie musisz walczyć o skręt

dziewczyny, postanowiłam że zamiast wywalać kasę na kolejną kieckę kupuję jutro karnet na jogę miałam 2,5 roku przerwy, ale przyda mi się trochę ruchu, bardzo lubiłam te zajęcia.
i prowizoryczna odżywka z kremu oliwkowego do rąk Isany zrobiła tak dobrze moim włosom, że idę tak jutro na uczelnię

dobranoc, nie wstanę chyba jutro

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 06:43   #3522
izaa29
Zakorzenienie

Nie wiem jak to zrobiłam ale wstałam, co najlepsze wyrobiłam się migusiem i teraz mi się nudzi czekając na pks Zatem postanowiłam zajrzeć do was

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
ja tak musze se pogadać żeby się usprawiedliwić we własnych oczach na to moje obżarstwo wieczorne
ale serio tak dobrego ciasta to od dawna nie jadłam
Oj tam oj tam, ja Cie rozgrzeszam
W tamtym tyg jakoś też najadłam się wieczorem ciasta, później jeszcze brzoskwinie i dopiero byłam zadowolona

Cytat:
Z takim podejściem nigdy nie osiągniesz stanu, gdzie patrząc na siebie pomyślisz "jest fajnie, jestem seksowna !".
Po co wytykamy sobie wady, które dla ogółu są atutami, czy niewadzącymi cechami wyglądu? Trochę więcej samoakceptacji.
Dokładnie

Cytat:
To teraz wszystkie bierzemy się za siebie!
A tam, nie wszystkie Jeśli ktoś się dobrze ze sobą czuje i nie ma innych "sił wyższych" typu np choroba, to po co to zmieniać

Włosy wyglądają znośnie oczywiście sprostowały się Teraz powoli zbieram tyłek na przystanek, a tu na dworze tak zimno
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 07:34   #3523
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Eee, ale tam nic nadzwyczajnego nie było
Dla mnie - same nieznane dotychczas rewelacje

Cytat:
Napisane przez kascysko
Mam nadzieję, że się posprawdzają
Nie mają wyjścia. Przynajmniej - powinny (w swej różnorodności).

Teraz szamponu szukam. W tych "moich" ruskich pomieszali porządnie. Z Gliss Kura - ultimate oil elixir se sprawiłam i ... do katastrofalnego stanu mnie doprowadził. Od tygodnia nie mogę sytuacji unormować.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 08:59   #3524
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
ja tam już nie chcę więcej w cycki

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

moja waga jest niby ok do mojego wzrostu, ale ten wywalony bebzon nie wygląda (57 przy 167 to niejest tragedyja chyba)
Mam identyczny wzrost i ważę 48-50kg,z tym, że jestem bardzo drobna i czasami aż zbyt chuda.
Cytat:
Mam o 1,55m wzrostu. Mimo niewielkiej wagi moje ciało jest dalekie od doskonałości.
Jak będziesz się tak nastawiać, nigdy nic się sobie spodobasz, nawet mimo efektów.
Cytat:
Ja nie potrafię zaakceptować własnego ciała. Kiedyś nie miałam boczków a na wf nic nie robiłam. Od ponad 2 miesięcy ćwiczę, jem z drobnymi odstępstwami zdrowo, a poza spadkiem wagi nie widzę efektów. Cellulit też był jaki jest. Nie mam płaskiego brzucha jak dawniej. Dużo robię by wyglądać jakbym chciała, ale to nic nie daje. Ja w tym roku wkręciłam Tż- towi, że strój mam za mały by nad jezioro nie jechać. Po prostu codziennie słyszę w domu, że jestem tłustą krową. W końcu zaczęłam w to wierzyć. Jedynie rano po przebudzeniu potrafię patrzeć na siebie w bieliźnie.
W Twoim domu po prostu próbują się dowartościować i podwinąć pod koc własne wady, absolutnie nie przejmuj się tym
Odnośnie cellulitu niekoniecznie jest tutaj odpowiedzialna waga, jedzenie może być jego przyczyną, ale istnieją aż cztery jego przyczyny powstawania - z tym, że u mnie prawdopodobnie była to teoria krążeniowa, ruch (zwłaszcza skakanka), zimne i ciepłe prysznice + szorowanie peelingiem kawowym z imbirem i cynamonem oraz szorowanie szczotką na sucho pomogło mi pozbyć się go całkowicie.
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:59   #3525
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Mam identyczny wzrost i ważę 48-50kg,z tym, że jestem bardzo drobna i czasami aż zbyt chuda.

Jak będziesz się tak nastawiać, nigdy nic się sobie spodobasz, nawet mimo efektów.

W Twoim domu po prostu próbują się dowartościować i podwinąć pod koc własne wady, absolutnie nie przejmuj się tym
Odnośnie cellulitu niekoniecznie jest tutaj odpowiedzialna waga, jedzenie może być jego przyczyną, ale istnieją aż cztery jego przyczyny powstawania - z tym, że u mnie prawdopodobnie była to teoria krążeniowa, ruch (zwłaszcza skakanka), zimne i ciepłe prysznice + szorowanie peelingiem kawowym z imbirem i cynamonem oraz szorowanie szczotką na sucho pomogło mi pozbyć się go całkowicie.
właśnie ja jak ważyłam te 48 to jednak za chudzielcowata byłam, ale to była moja waga przy totalnym nieograniczaniu się w jedzeniu niczego, więc walczyłam, żeby przytyć.
Teraz niestety mi się pozmieniało i już tak łatwo nie jest

Podziwiam za te prysznice naprzemienne, ja jestem takim okropnym zmarzlakiem, że nie daje rady, zbyt nieprzyjemne to dla mnie,, żebym to miała robić w imię "piękna", już wolę wyglądać jak wyglądam, niż się tak męczyć

Edytowane przez Kathinna
Czas edycji: 2013-10-01 o 10:00
Kathinna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:21   #3526
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
właśnie ja jak ważyłam te 48 to jednak za chudzielcowata byłam, ale to była moja waga przy totalnym nieograniczaniu się w jedzeniu niczego, więc walczyłam, żeby przytyć.
Teraz niestety mi się pozmieniało i już tak łatwo nie jest

Podziwiam za te prysznice naprzemienne, ja jestem takim okropnym zmarzlakiem, że nie daje rady, zbyt nieprzyjemne to dla mnie,, żebym to miała robić w imię "piękna", już wolę wyglądać jak wyglądam, niż się tak męczyć
Ja również nie mogę przytyć, a przez ćwiczenia nie chce być umięśniona
Ja też jestem okropnym zmarzlakiem, ale robię zimny prysznic np. po peelingu kawowym z dodatkiem cynamonu, który świetnie rozgrzewa.. i taki zimny prysznic jest bardzo przyjemny
Pamiętam jak dwa lata temu były u mnie półtora metrowe zaspy, wiatr jakoś dmuchnął i w nią wpadłam musiałam dzwonić po rodziców, bo nie mogłam z niej wyjść
Stary 2013-10-01, 10:42   #3527
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Ja również nie mogę przytyć, a przez ćwiczenia nie chce być umięśniona
Ja też jestem okropnym zmarzlakiem, ale robię zimny prysznic np. po peelingu kawowym z dodatkiem cynamonu, który świetnie rozgrzewa.. i taki zimny prysznic jest bardzo przyjemny
Pamiętam jak dwa lata temu były u mnie półtora metrowe zaspy, wiatr jakoś dmuchnął i w nią wpadłam musiałam dzwonić po rodziców, bo nie mogłam z niej wyjść
ale to musiało wyglądać

mi udało się przytyć właśnie jak zaczęłam ćwiczyć, a wcale bardziej umięśniona nie byłam

a teraz niestety pierwszy raz w życiu muszę zrzucać coś i mi dziwnie z tym cojest:
Stary 2013-10-01, 10:49   #3528
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak to zrobiłam ale wstałam, co najlepsze wyrobiłam się migusiem i teraz mi się nudzi czekając na pks Zatem postanowiłam zajrzeć do was

W tamtym tyg jakoś też najadłam się wieczorem ciasta, później jeszcze brzoskwinie i dopiero byłam zadowolona

Dokładnie

A tam, nie wszystkie Jeśli ktoś się dobrze ze sobą czuje i nie ma innych "sił wyższych" typu np choroba, to po co to zmieniać

Włosy wyglądają znośnie oczywiście sprostowały się Teraz powoli zbieram tyłek na przystanek, a tu na dworze tak zimno
A ile na niej skakałaś? U mnie na siłowni jest skakanka. U mnie przyczyną cellulitu nie jest złe odżywianie

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2013-10-01, 10:50   #3529
201703240903
Konto usunięte

Cześć!

Dolczi jak przeczytałam ile ważysz to się złapałam za głowę . Na Twoim miejscu po prostu starałabym się olać komentarze najbliższych. Jak byłam młodsza i coś przeskrobałam to zawsze zakładałam słuchawki na uszy żeby nie słyszeć co mówią rodzice. A uwierz mi, że pomagało dosyć często. Na Twoim miejscu starałabym się jakoś z tym walczyć. Ale najlepszą opcją jest zmiana otoczenia.

Dzisiaj postanowiłam ruszyć dupkę i pojeździć na rowerze w okolicy . Zna się może, któraś z was na dietetyce? Chciałabym sobie ułożyć plan posiłków . Ale potrzebuje rady ekspertek

W ogóle usiłuje namówić TŻ żeby do mnie przyjechał za tydzień. Na początku września coś przeskrobał i boi się moich rodziców. Już miesiąc u mnie nie był
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:33   #3530
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

macie jakiś sprawdzony sposób na cieknący nos?
Bo TŻ mi się żali, że żyć się z takim nie da
Stary 2013-10-01, 11:58   #3531
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość
Cześć!

Dolczi jak przeczytałam ile ważysz to się złapałam za głowę . Na Twoim miejscu po prostu starałabym się olać komentarze najbliższych. Jak byłam młodsza i coś przeskrobałam to zawsze zakładałam słuchawki na uszy żeby nie słyszeć co mówią rodzice. A uwierz mi, że pomagało dosyć często. Na Twoim miejscu starałabym się jakoś z tym walczyć. Ale najlepszą opcją jest zmiana otoczenia.

Dzisiaj postanowiłam ruszyć dupkę i pojeździć na rowerze w okolicy . Zna się może, któraś z was na dietetyce? Chciałabym sobie ułożyć plan posiłków . Ale potrzebuje rady ekspertek

W ogóle usiłuje namówić TŻ żeby do mnie przyjechał za tydzień. Na początku września coś przeskrobał i boi się moich rodziców. Już miesiąc u mnie nie był
Jakbym założyła sluchwaki to wyrwałaby mi je z ręki i rozdeptała- już raz tak zrobiła. Jedynie olewanie wchodzi w grę i uciekanie z domu gdzie się da- uczelnia, siłownia.
Co do diety mi pomógł dietetyk na KFD. Ale nie wiem czy dobrze mi doradzil bym do 2 posiłków zjadała po 15ml oliwy z oliwek, lnianego czy innego oleju i do 4 posiłku ryż brązowy jeść. Dziewczyny pomóżcie z tym, bo ja te składniki wyrzuciłam , bojąc się o tycie. Ogólnie dieta ustalona przez dietyka ma 13oo kcal, wyrzucając te składniki mniej. Jakieś 400kcal na siłowni spalam.

Cytat:
Orofar i takie coś z mentolem ja uzywam zawsze. Ja mam tak cały rok.

Zaraz biorę się za killera Ewki. Trzymajcie kciuki bym wytrzymała bo to pierwszy raz.

Teraz ma dylemat- kupic kosmetyki antycellulitowe bingo (100zł) czy koce dla zwierzaków. Luna robiąc pod siebie (dopóki nie dorośnie do operacji to się to nie zmieni) , tak je pozasrywała, że po kilkudziesięciu praniach są już do wyrzucenia.

Dieta cud- seks i głód.

Edytowane przez Dolczi
Czas edycji: 2013-10-01 o 12:03
Stary 2013-10-01, 12:11   #3532
agamaa12
Raczkowanie

Cytat:
Tabletki Cirrus-za pół godziny suchy nosek
Stary 2013-10-01, 12:17   #3533
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
ale to musiało wyglądać

mi udało się przytyć właśnie jak zaczęłam ćwiczyć, a wcale bardziej umięśniona nie byłam

a teraz niestety pierwszy raz w życiu muszę zrzucać coś i mi dziwnie z tym cojest:
To zaczynam rundkę z Chodakowską..
Cytat:
Olejek eukaliptusowy, miętowy i z drzewa herbacianego, od razu czuję tę świeżość i przechodzi mi po 2-4 dniach
Jestem po wczorajszej płukance lnianej, olejowaniu na odżywkę.. i włosy dzisiaj odwdzięczyły mi się pięknym wyglądem.. żałuję, że tak długo olejowałam na sucho
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_5054.jpg (132,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_5061.jpg (156,6 KB, 14 załadowań)
Stary 2013-10-01, 12:28   #3534
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:

Olejek eukaliptusowy, miętowy i z drzewa herbacianego, od razu czuję tę świeżość i przechodzi mi po 2-4 dniach
Jestem po wczorajszej płukance lnianej, olejowaniu na odżywkę.. i włosy dzisiaj odwdzięczyły mi się pięknym wyglądem.. żałuję, że tak długo olejowałam na sucho
dzięki za rady, olejków nie mam, ale tabletki czy cuś może mu kupię.

A ja jakoś niee widzę ostatnio różnicy w wyglądzie moich wlosów, nie ważne jak zaolejuję, czym, czy nie zaolejuję w ogóle, byleby była odżywka po myciu jakaś treściwa dość i jest tak sobie.
Może to już maks jaki da się z moich kłaczy wyciągnąć?
No ale postanowiłam nie farbować też jakiś czas farbą,tylko szamponetkami i ciekawi mnie czy to będzie widać, bo po farbowaniu nogdy nie wyglądały gorzej
Stary 2013-10-01, 12:32   #3535
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
ech, to mi dałaś orzech do zgryzienia

śliczne!

może i faktycznie nie musisz walczyć o skręt

dziewczyny, postanowiłam że zamiast wywalać kasę na kolejną kieckę kupuję jutro karnet na jogę miałam 2,5 roku przerwy, ale przyda mi się trochę ruchu, bardzo lubiłam te zajęcia.
i prowizoryczna odżywka z kremu oliwkowego do rąk Isany zrobiła tak dobrze moim włosom, że idę tak jutro na uczelnię

dobranoc, nie wstanę chyba jutro

Cytat:

Dokładnie

no widzisz, a tak bałaś sie, że nie wstaniesz

Cytat:

łaaaadne

przejechałam odkurzaczem po domu, zrobiłam przysiady, właśnie drukuję kalendarz z ćwiczeniami i obejrzę HIMYM

poszukuję bronzera: jaki polecacie?
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:06   #3536
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:

ale blask

a moje dzisiaj sie spuszyły wiedziałam żeby nie dawać NaturVital, wiedziałam

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 14:01   #3537
EdizA
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43072559]poszukuję bronzera: jaki polecacie?[/QUOTE]

Essence ma fajny
Stary 2013-10-01, 14:09   #3538
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
Przepiękniaste!!
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość
Mam dylemat

Jechać kupić mój pierwszy rosyjski szampon czy kupić babydream w rossmannie ?
Kupiłam swój pierwszy rosyjski szampon i wiązałam z nim wielkie nadzieje, ale jak dotąd mam mieszane uczucia...
Cytat:
Wczoraj smutałam, dlaczego przestały mi się kręcić włosy, a dzisiaj ujrzałam takie coś bez stylizacji, koczków itp
Zmienne masz te włosy, ale piękne!
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43062599]
oto moje włosy [/QUOTE]
Tafla
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43064062]ja już chciałam zdenkować Bingo, bo czekają na mnie dwie inne maski [/QUOTE]
Nie lubię denkować masek, ale to pewnie dlatego, że rozbebeszone mam wszystkie i nie muszę na żadną z niecierpliwością czekać
Cytat:
Co do diety mi pomógł dietetyk na KFD. Ale nie wiem czy dobrze mi doradzil bym do 2 posiłków zjadała po 15ml oliwy z oliwek, lnianego czy innego oleju i do 4 posiłku ryż brązowy jeść. Dziewczyny pomóżcie z tym, bo ja te składniki wyrzuciłam , bojąc się o tycie. Ogólnie dieta ustalona przez dietyka ma 13oo kcal, wyrzucając te składniki mniej. Jakieś 400kcal na siłowni spalam.
NNKT są w diecie niezbędne. Obniżają poziom cholesterolu i ułatwiają odchudzanie. Warto pić olej z kwasami omega 3 i 6.

"Kwasy Omega 3 i 6 wspomagają odpowiednie reagowanie mózgu na wytwarzany przez tkankę tłuszczową hormon – leptynę, która wpływa na zmniejszanie apetytu i reguluje poziom stężenia glukozy we krwi. Poziom leptyny w organizmie człowieka jest proporcjonalny do ilości jego tkanki tłuszczowej. U osób otyłych i z nadwagą jest go za dużo. To powoduje brak reakcji mózgu na korzystne działanie leptyny, powodując zaburzenia łaknienia. Wzbogacenie diety w kwasy omega 3 i 6 reguluje ten proces, ułatwiając spalanie tkanki tłuszczowej".
Cytat:
Włosy piękne!
Nie wiem, jak się zaolejować na odżywkę
Ile dać odżywki?

Idę niedługo do Natury po piaskacze (moje pierwsze)
Stary 2013-10-01, 14:12   #3539
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Włosy piękne!
Nie wiem, jak się zaolejować na odżywkę
Ile dać odżywki?

Idę niedługo do Natury po piaskacze (moje pierwsze)
Ja zmieszałam odżywkę z olejem - dałam dwa razy więcej oleju niż odżywki.
Stary 2013-10-01, 14:12   #3540
wntstudentka
Raczkowanie

Cześć !

Można dołączyć ? Włosomaniaczka od 1,5 roku, prostowłosa, aktualnie włosy ok 60 cm długości. Naturalny kolor, nie malowane od dawna. Aktualnie są na detoxie, pielęgnacja ograniczona do minimum.

Zapuszczam włosy!

wntstudentka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości