|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Nadrobiłam uff...
ale dziś pędzicie... udanych wizyt i poznanych płciWitam nową mamusię z szampańskim terminem moja znajoma miała termin też na Sylwestra a urodziła 10.01 ![]() Olenka - ja czytam a właściwie męczę 3cz. Greya ale do dzieci jeszcze nie doszłam Ryba - jak mus to mus....ciekawe czy Cię zostawią i jaki poród Tobie pisany niedługo utulisz synusia Pepper - mówisz, że będziesz 5 ciekawe czy ktoś się nie wtryni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4113 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
no aż dziw, bo ja tez
widać WEEKEND mija nam w poniedziałek dopiero ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale tylko chwile, potem nie miałam ikonek, buziek, nicków i av. :P Cytat:
ja słyszłam ze pieluszki z babydream są dobre..
|
|
#4114 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj ma np dzień lenia totalnego,ale pogoda się zmieniła więc chyba i on zareagował śpiochem ![]() Tak maja po prostu nasze dzieciaczki Jak za dużo się rusza to też niedobrze bo świadczy to podobno o jakiejś patologii .Jak za mało to się znowuż martwimy ![]() Cytat:
![]() Ja jeść lubię i zbierać ,resztę czarnej roboty zawsze ojciec odwala ![]() Ale na grzybach byłam chyba ze 4 razy w życiu.Nazbierałam raz pełen koszyk,3/4 do odrzutu Taka ze mnie grzybiarka ![]() Cytat:
Fajny pomysł z naprasowanką ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Rozpędzacie się dziewczyny ![]() Cytat:
I jak ok? |
||||||||
|
|
|
#4115 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny!!Jestem głupia!!!!!!!!!
|
|
|
|
#4116 |
|
Zadomowienie
|
A ja myślę, ze nie będę Małego ubierać w gruby kombinezon na wyjście ze szpitala. Nawet, jakby lekki mróz był. Ubiorę normalnie śpiochy i taki cieńszy kombinezon polarowy, grubszą czapkę i przykryję go grubym kocem [mam taki od koleżanki, normalnie ciepły jak zapiecek na wsi]. Bo jak go ubiorę w kombinezon- zanim wyjdę z oddziału do auta to dzieć mi się zagotuje. W aucie też na pewno ciepło będzie , więc zanim dojedziemy- będę mieć rodzynka, nie dziecko. A kocykiem opatulę tuż przed drzwiami wyjściowymi ze szpitala, a w samochodzie go zdejmę. Na pewno to będzie łatwiejsze niz ewentualne rozplątywanie i wplątywanie go w kombinezon co chwila.
|
|
|
|
#4117 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do pieluszek to u nas najlepiej z jednorazowych sprawdzały się Dady.Lila nigdy nie miała po nich uczuleń itd.Do tego co w dobrej ceni i według mnie nie ustępują żadnym pampersom ani huggisom,więc po co przepłacać
![]() Moja siostra jednak nie używała Dad przy synku,bo dostawał uczulenia(silny alergik)i tylko Huggiesy. Każde dziecko inne i trzeba wypróbować. newtrend na temat pieluszek wielorazowych to pisałam ja kilka razy.Używałam i będę używać przy synku,bo mam ich mnóstwo.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
ja też tak słyszałam i mam jedną paczkę
na razie ok, mam nadzieję że tak będzie dalej ale za to rano jak spojrzałam na termometr i zobaczyłam 2 stopnie to wyglądałam tak i odczuwam już lekkie skutki katarowe
|
|
|
|
#4119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
skończyłam prasowanie Nelkowych rzeczy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#4120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To co,od jutra zero? Juz nie duzo zostalo,a pozniej przynkarmieniuntez nam latwiej bedzie...grupa wsparcia jak w AA ? ![]() Czesc,jestem Zuzia,jestem czekoladocholikiem,nie jem slodyzczy juz x dzien ![]() Swoja droga,w przyszly wtorek wyjdzie mi jak tomwplynelo na Tymka,bo wage pewnie ocenia tak orientacyjnie,a dzieci z zaniedbanych cukrzyc sa ponoc wieksze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4121 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,chociaż właśnie moja chrzestna odradziła mamie żeby dała mi na imię Marysia bo na nią wołali Marycha i strasznie jej się to nie podobało Ale dzieci do wszystkiego potrafią wymyślić teorię. Ja to np zawsze byłam według nauczyciela od historii Alicją w krainie czarów,dla innych ta co ma kota,a jeszcze następnych zupą(tak mnie przezywali ze względu na nazwisko )Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja już po obiadku,ale znowu głodna jestem ![]() Pomidorki zrobione.Mężul kroi paprykę i cebulę.Idę zrobić zalewę. Oby się słoiki przyjęły A potem moja ulubiona część: pasteryzowanie ![]() A próbowałyście może motywu ze spirytusem żeby nie pasteryzować? ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
Chociaż jak sobie przypomnę moje połówkowe na NFZ to niech je trafi ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4122 | ||||
|
Zadomowienie
|
Wyszłam ytylko z psem na spacer, a już tak dużo napisałyście.
![]() Cytat:
Z drugiej strony myślę, ze jestem sama sobie winna, bo jak poszłam na to prywatne USG to jej się później o tym pochwaliłam, pokazałam kartkę z wynikami, a ona to skserowała i wsadziła do mojej karty. Teraz wyników jej nie pokażę, niech mi robi USG! ![]() Cytat:
Np. czy ja z mężem po ślubie cywilnym będziemy mieć problemy z ochrzczeniem naszego dziecka? Czy np. może nam odmówić udzielenia ślubu, bo nie chodzimy do kościoła? Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Połówkowe? Robiłam prywatnie. Jak to miała mnie wysyłać i jak wygląda na NFZ? |
|
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Co dzisiaj odpiszę to nowe posty.
Dzieje się
|
|
|
|
#4126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nemosek mi Pani teraz jak dzwoniłam mówi że tak w 30 tygodniu mam przyjść na usg 3D z prenatalnym ale to za 300zł :P więc muszę zapytać męża czy damy radę
|
|||
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane Mamusie!!!
Jestem mamusią maj-czerwiec 2013, udzielam się na tamtejszym wątku. Piszę ogólny apel ponieważ wiem ,że wizaż ma moc!!! Moja mama ma 46 lat. W maju tego roku nagle zachorowała. Dostała silnego rzutu choroby. Diagnoza Stwardnienie rozsiane ![]() W maju była w 2 szpitalach na oddziałach neurologicznych. Dostała kilka dawek sterydów. Jednak jej stan się pogorszył, Wylądowała na wózku inwalidzkim. Tato wzywał zaprzyjaźnionego rehabilitanta do domu co drugi dzień,który po kosztach ją godzinkę rehabilitował. Przyniosło to jakieś skutki, mama zaczęła poruszać się ledwo o balkoniku. Przejście kilku kroków to dla niej męczarnia bo zaraz nogi się trzęsą i traci równowagę. W czerwcu odbyła 6 tyg turnus rehabilitacji w Górznie. Tam dostała 2 rzutu, porażenia mięśnia twarzy, straciła na 2 tygodnie mowę.. Do tej pory ćwiczy z logopedą by mogła normalnie mówić. Teraz czeka na kolejne rehabilitacje. Prywatnie mój tato nie jest w stanie jej tego zapewnić w takim stopniu w jakim powinien. Pracuje sam, a ma na utrzymaniu jeszcze mojego 10 letniego brata. Na NFZ na miejsce w ośrodku rehabilitacji czeka się miesiącami niestety. Moja mama powinna dostawać leki na te chorobę.. Jednak na program by się dostać nie ma szans z racji wieku Koszt leczenia bez refundacji to kilka tysięcy złotych miesięcznie.. na co mojego tate nie stać. Bez leków i ciągłej rehabilitacji moja mama nie będzie sprawna, nie będzie mogła samodzielnie funkcjonować i chodzić. Ja nie jestem w stanie pomóc jej finansowo.. jedynie swoją fizyczną pomocą , co robię codziennie. Napisałam już do jednej fundacji z pytaniem o subkonto by móc zbierać dla mamy 1 % z podatków. Czekam na odzew. Jednak mam pytanie do Was. Jest tu na wizażu wiele wspaniałych osób.. sama się o tym przekonałam... Czy znajdzie się ktoś kto odpowie na mój post, apel o pomoc dla mojej mamy na leczenie i rehabilitację? ![]() Liczy się każda złotówka.. dosłownie. Mój tato chce sprzedać samochód by było chociaż na jakąkolwiek dawkę leku.. Ja próbuję go od tego odwieść ponieważ musi mieć czym dojechać do pracy żeby zarobić oraz z mamą po lekarzach. podałabym konto ..Suma zebrana była by jawna dla wszystkich.. Zamieszczę to ogłoszenie też na staraczkach i innych wątkach mamusiowych.. Nie wiem już co robić. Nie mogę patrzeć na cierpienie mojej mamy,która nie jest w stanie sama nawet się umyć. Lekarze mówią,że zmiany w mózgu są bardzo silne i szanse na całkowite wyzdrowienie żadne.. ale dzięki lekom i rehabilitacji jest szansa,że mama będzie w stanie dojść do jakiejkolwiek sprawności i chodzić choćby o kuli. Z góry przepraszam jeśli kogoś tym postem urażę... poprostu szukam pomocy dla niej gdzie się już da Wczoraj tato wiózł mamę do profesora do Złotoryi. Na początek mama ma dostać lek Interferon . Koszt miesięczny leczenia tym lekiem to ponad 2 tysiące złotych. Do tego dochodzi 1 tysiąc miesięcznie za rehabilitację ( w przerwach między turnusami na które się czeka miesiące tato musi opłacić rehabilitanta do domu) Tak więc naprawdę każda złotówka ma znaczenie
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostaje chyba tylko gotowanie. Powinna Ci była dać skierowanie przecież.Ja dostałam bez problemu,ale i tak zrobiłam prywatnie bo lekarz krótko mówiąc mnie olał
|
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi ginka powiedziała, że za połówkowe się płaci i jedynie kobiety, które mają powyżej 35lat maja refundowane. Dała mi tylko adres i telefon prywatnej kliniki, w której mogłam, ale nie musiałam wykonać takie badanie. Zaczynam mieć wątpliwości czy wybrałam dobrą ginekolożkę, ale tera już za późno na zmianę. |
|
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-jeśli rodzice nie żyją w zgodzie z Nauką Kościoła [czyli np. nie mają ślubu kościelnego], to obowiązek wychowywania w wierze spada na rodziców chrzestnych. I to oni muszą być tymi, którzy sprawy sakramentalne mają uporządkowane. Dla nich potrzebne jest zaświadczenie z ich parafii, poświadczające przynależność do Wspólnoty Kościoła, oraz życia w zgodzie z Nauką Kościoła. [Czyli papierek, że chodzą co niedziela do kościółka] Co do ślubu: - teoretycznie odmówić może, jeśli jest ryzyko znieważenia Sakramentu. Ale to się rzadko zdarza, musielibyscie być praktykującymi buddystami, mieć w domu agencję towarzyską i ogłaszać się jako swingersi. Jeśli dopełnicie wszelkich foromalności, tj. ukończenie kursu przedmałżeńskiego, odbycie wizyt w poradni życia rodzinnego, oraz dwie spowiedzi przedślubne [tzn jedna po zapowiedziach, druga tuż przed ślubem] odmówić nie może. Nie można odmówić Sakramentu, jeśli człowiek, go chce [chyba, że jasno i wyraźnie widać, że chodzi o znieważenie]. Zarówno slub i chrzest powinny odbyć się w parafii zamieszkania. UWAGA: parafia zamieszkania nie ma nic wspólnego z parafią zameldowania! Wg Prawa Kanonicznego parafią zamieszkania jest, ta do której terytorialnie przynależy wierny w sposób ciągly przez ostatnie 6 miesiecy. Czyli np. wynajmujesz sobie mieszkanko na ul. Mickiewicza od roku. Zameldowana jesteś u rodziców na ul. Słowackiego- Twoją parafią jest parafia z ul. Mickiewicza. Jeśli chcesz wziąć ślub w innym kościele- proboszcz Twojej parafii daje Ci na to pisemną zgodę- tzw licencję. Do chrztu poza swoją parafią zgody nie potrzeba, to raczej kwestia umowy. Chyba, że na stronie danej diecezji jest jakiś dokument regulujący tę kwestię. Czasem tak biskupi robią, żeby nie było, że jedna parafia ma 1000chrztów rocznie a druga tylko 500 pogrzebów. Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-10-01 o 15:16 |
|
|
|
|
#4132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ślub Ci dadzą, bo nie wypytują czy chodzisz do kościoła czy nie, ja też nie chodzę a ślub kościelny dostałam bez problemu yy wiesz co rodzę jakiegoś 20 któregoś października w nocy żebym ja to jeszcze wiedziała kiedy rodzę Cytat:
jeżeli uda się zorganizować to tak żeby można było przekazywać 1% to nei ma problemu!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#4134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Totalna bzdura,przysługują Ci w ciąży 3 bezpłatne USG Po 35 roku życia przysługują ale bezpłatne badania prenatalne. Teraz to w sumie już nie ma się co denerwować,bo to nic nie da. ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Chyba że będzie bardzo bardzo zimno to wtedy założyłabym grubszy |
||
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli kogoś uraziłam przepraszam ale ja od kościoła to jak najdalej, ale ślub kościelny wzięłam i dziecko ochrzczę, ale tylko ze względu na dziadków żeby nie było gadania
|
|
|
|
#4136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie z dzieckiem jeśli chodzi o wagę to na ostatniej wizycie to był taki średniaczek, waga idealnie pokryła się z terminem porodu, więc jak dotąd było dobrze, nie wiem jak jest teraz..Ale masz rację, bierzemy się ostro za siebie i naszą dietę!!
|
|
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest jej zasrany obowiązek zrobić usg połówkowe a nie pieprzy że to dla kobiet po 35 r.ż
|
|
|
|
#4138 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W mojej parafii ksiądz jest jakiś nawiedzony, bardzo ogląda się na pieniądze i ciężko jest w chrztem, ślubem czy nawet z pogrzebem. Np. jednej mojej koleżance odmówił udzielenia ślubu, bo niestety nie chodzili co niedzielę do kościoła. Drugiej koleżance mówił, że za ślub to płaci tak co łaska, ale jak wychodzili to dostali ulotkę z cennikiem. Ciekawa jestem czy nam będzie robił problemy z chrztem. Cytat:
Cytat:
Moim znajomym odmówił ślubu, bo nie chodzili do kościoła. Jeden udzieli ślubu inny nie. Wypytam ją na następnej wizycie o to, dziwne to wszystko. |
|||
|
|
|
#4139 |
|
Zadomowienie
|
Żeby nie było, żem gołosłowna, aż wstałam po Kodeks
![]() Kan. 851 - Sprawowanie chrztu powinno być odpowiednio przygotowane, dlatego: 1° dorosły zamierzający przyjąć chrzest winien być dopuszczony do katechumenatu i wedle możności przez różne stopnie doprowadzony do wtajemniczenia sakramentalnego, zgodnie z obrzędem wtajemniczenia przystosowanym przez Konferencję Episkopatu oraz ze szczegółowymi przepisami przez nią wydanymi; 2° rodzice dziecka chrzczonego, jak również chrzestni, powinni być należycie pouczeni o znaczeniu tego sakramentu i o związanych z nim obowiązkach. Proboszcz winien osobiście lub przez innych zatroszczyć się, ażeby rodziców właściwie przygotować pasterskimi pouczeniami a także wspólną modlitwą, zbierając razem po kilka rodzin oraz, gdy to możliwe, składając im wizytę. Kan. 854 - Chrztu udziela się bądź przez zanurzenie, bądź przez polanie, z zachowaniem przepisów wydanych przez Konferencję Episkopatu. Kan. 855 - Rodzice, chrzestni i proboszcz powinni troszczyć się, by nie nadawać imienia obcego duchowi chrześcijańskiemu. Kan. 868 - § 1. Do godziwego ochrzczenia dziecka wymaga się: 1° aby zgodzili się rodzice lub przynajmniej jedno z nich, lub ci, którzy prawnie ich zastępują; 2° aby istniała uzasadniona nadzieja, że dziecko będzie wychowane po katolicku; jeśli jej zupełnie nie ma, chrzest należy odłożyć zgodnie z postanowieniami prawa partykularnego, powiadamiając rodziców o przyczynie. § 2. Dziecko rodziców katolickich, a nawet i niekatolickich, znajdujące się w niebezpieczeństwie śmierci, jest godziwie chrzczone, nawet wbrew woli rodziców. Kan. 871 - Płody poronione, jeśli żyją, należy, jeśli to możliwe, chrzcić. Chrzestni Kan. 872 - Przyjmujący chrzest powinien mieć, jeśli to możliwe, chrzestnego. Ma on dorosłemu towarzyszyć w chrześcijańskim wtajemniczeniu, a dziecko wraz z rodzicami przedstawiać do chrztu oraz pomagać, żeby ochrzczony prowadził życie chrześcijańskie odpowiadające przyjętemu sakramentowi i wypełniał wiernie złączone z nim obowiązki. Kan. 873 - Należy wybrać jednego tylko chrzestnego lub chrzestną, albo dwoje chrzestnych. Kan. 874 - § 1. Do przyjęcia zadania chrzestnego może być dopuszczony ten, kto: 1° jest wyznaczony przez przyjmującego chrzest albo przez jego rodziców, albo przez tego, kto ich zastępuje, a gdy tych nie ma, przez proboszcza lub szafarza chrztu, i posiada wymagane do tego kwalifikacje oraz intencję pełnienia tego zadania; 2° ukończył szesnaście lat, chyba że biskup diecezjalny określił inny wiek albo proboszcz lub szafarz jest zdania, że słuszna przyczyna zaleca dopuszczenie wyjątku; 3° jest katolikiem, bierzmowanym i przyjął już sakrament Najświętszej Eucharystii oraz prowadzi życie zgodne z wiarą i odpowiadające funkcji, jaką ma pełnić; 4° jest wolny od jakiejkolwiek kary kanonicznej, zgodnie z prawem wymierzonej lub deklarowanej; 5° nie jest ojcem lub matką przyjmującego chrzest. § 2. Ochrzczony, należący do niekatolickiej wspólnoty kościelnej, może być dopuszczony tylko razem z chrzestnym katolikiem i to jedynie jako świadek chrztu. Jak widać, nie ma nic o tym, że rodzice muszą być tacy, jak sobie proboszcz wymarzy. Idealni muszą być jedynie chrzestni
|
|
|
|
#4140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli postawa naszego proboszcza się nie zmieni obawiam się, że nie wezmę ślubu kościelnego chociaż bardzo bym chciała, a Małą ochrzcimy gdzie indziej. To ja głupia nie wiedziałam o tym i nie przypilnowałam sobie tego. teraz to już po ptakach, ale na przyszłość będę mądrzejsza. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

ale dziś pędzicie...
udanych wizyt i poznanych płci
ja czytam a właściwie męczę 3cz. Greya ale do dzieci jeszcze nie doszłam
niedługo utulisz synusia 

nie ważne że chwile wcześniej zjadłam jogurt kokosowy
Wyświetlają mi się białe plamy zamiast postów 
.Jak za mało to się znowuż martwimy 

i odczuwam już lekkie skutki katarowe 
Bo ja też pękam.Wczoraj byłam u teściów też mnie namówili na parę rzeczy, np. zjadłam naleśnika z dżemem (boosssh jak on za mną "chodził) pomidorową z białym makaronem, a dziś pozwoliłam sobie na kanapkę z białym pieczywem twarogiem i miodem