|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Co do pieluch to ja zamierzam kupić Pampersa i Dady lub Babydream i będziemy testować. Moja kuzynka tak robiła o dziwo powiedziała,że Pampersy u nich najgorzej wypadły...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4082 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Proszę o pomoc!
Znajomi mają do sprzedania pilnie wózek Jedo Bartatina z fotelikiem cybex aton 0-13 kg za 650zł. Nie wiem czy jakie są opinię na jego temat i czy będzie dobry, wizualnie nie za bardzo mi się podoba. Czy któraś ma taki wózek, albo mogłaby mi coś o nim powiedzieć? Z góry dziękuję! |
|
|
|
#4083 | |
|
Wtajemniczenie
|
czuć to jakoś? a ta durna papierologia to jakaś masakra, lekarze zamiast leczyć, to się ciągle uczyć musza np. pisania recept, ostatnio 4 razy! wracaliśmy do lekarza, bo za każdym razem co innego było źle na recepcie
Cytat:
|
|
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4085 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4086 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulina to 03.10 powitamy Majeczkę na świecie?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4088 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a to do lekarza chodzisz na nfz a usg prywatnie? Wiem co to za ból bo ja prywatnie chodzę do gina ![]() Już wczoraj piłam mleko z miodem, masłem i czosnkiem Cytat:
|
||
|
|
|
#4089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak to już byłoby za dobrze! ![]() Masakra! Co za debil. |
|
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4091 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie już uspokojone choć ze mną było najgorzej, ale pewnie mój organizm przez to się szybko oczyścił, w sumie to najgorsza była jedna doba. Dziś już mi wrócił smak do jedzenia i nadrabiam. Ah niech już to paskudztwo odejdzie od nas. ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- masakra jakie ceny, ja się zapisałam na 2d ale takie dokładne z przepływami i ma to kosztować 270zł. Właśnie się zastanawiam czy nie poszukać w tej cenie gdzie indziej 3d. Tam gdzie się zapisałam 3d kosztuje 370 + 40zł plytka - ogłupieli |
|
|
|
|
#4092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli bym nie poszła prywatnie na USG i nie zapłaciła to nie wiedziałabym nawet jak moje dziecko się rozwija. Muszę nacisnąć moją ginkę coby mi zrobiła USG, bo przecież tak nie może być. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- To cena taka jak u mnie. Dlatego ja nie robiłam w ogóle 3D, bo szkoda mi pieniędzy, wołałam wiedzieć czy wszystko z przepływami, serduszkiem i innymi narządami jest dobrze, niż pooglądać wyraźniejsze zdjęcia. |
|
|
|
|
#4094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja bratowa używała Huggis i potem przerzuciła się na Dady i była zadowolona Cytat:
to jeszcze czekamy na drugą Majkę bo się coś ociągają razem z Trele ![]() przez to Wasze pisanie o grzybach, wciągnęłam cały słoik marynowanych ale dobre były nie ważne że chwile wcześniej zjadłam jogurt kokosowy ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
powinnaś mieć robione na NFZ 3 USG bez żadnego gadania .. boże trafiłam na lekarza anioła, wszytskie badania, USG tyle ile powinnam mieć plus te nadprogramowe i w ogóle
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#4095 |
|
Rozeznanie
|
MissTriss - nie ma rzeczy nie mozliwych,wiec niby sa przypadki...ale to tak pojedyncze,ze nie nastawiam sie.pozatym latwiej chyba obrocic sie maluchowi,jak lezy w poprzek niz jak ma caly obrot do wykonania
Kyte - nie powiem,ciesze sie,ze juz tak niedlugo,wszystko mam przyszykowane wlasciwie. Nie powiem lekki stresik jest, ale to juz tak nie duzo...czasem ciezko mi sobie wyobrazic naszego maluszka. A tak na marginesie...jak stoisz z dieta? Dajesz rade? Takie kategoryczne zero slodkosci,bo ja ostatnio zaczelam pekac:/pozwalam sobie czasem,a to na cukierka,a to na ciasteczko,a to na m&msa wez mnie zmotywuj,ze ty nic nic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z chrztem to trochę skomplikowane zawsze, bo często co innego Prawo Kościelne, a co innego proboszcz. Dlatego, gdyby, któraś miała problem z ochrzczeniem dziecka- służę pomocą prawną Zawód mój w końcu Coś mi wizaż szwankuje i nie mogę zobaczyc ostatnich dwóch stron Wyświetlają mi się białe plamy zamiast postów
|
|
|
|
|
#4097 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam te rozporządzenia- są na 1 stronie. Wydrukowałam i mu dałam, powiedział że jak beda konieczne to w szpitalu mi zrobią badania, bo i tak do piątku to już za późno. :/ Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie wiem, moze to od koscioła zalezy? Cytat:
i jak z tym pessarem? płaciłas? bolało?
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
nie płaciłam ale jak mi go wcisnął to mi świeczki w oczach stanęły
na szczęście szybko poszło
|
|
|
|
#4099 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() za WasCytat:
gdzieś miałam kokosową princessę, muszę poszukać![]() Trele gdzie jesteś???
|
|
#4100 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie że dzisiaj lekarz nic nie skomentował, ja dzisiaj popatrzyłam w karte ciąży i w sumie od 1 sierpnia przytyłam 10 kg!! W dwa miesiące, a wcześniej pomalutku a te dwa miesiące taki skok, ale co mam się głodzić?!?! Cytat:
![]() Cytat:
Mocne kciuki za Beatkę ![]() Paulina super że już nastawienie się zmieniło Ja po dzisiejszym KTG byłam jeszcze na uczelni bo myślałam że coś załatwię ale nie załatwiłam nic. Na KTG wszystko super, zapis poprawny bez żadnych skurczybyków ( musze mężowi powiedzieć że córka ma w nosie jego stukanie Mam się zgłosić na następne KTG 9 października Rybko proszę jeśli możesz o dopisanie. Ogólnie w szpitalu baaardzo miłe położne, troszkę zapytałam jak wygląda przyjęcie do porodu, pani mi wszystko powiedziała, naprawdę miłe wrażenie. Teraz idę powycierać kurze, poodkurzać bo jutro koleżanka - też w ciąży- przyjeżdża jutro na pogaduchy, więc jakoś musze ogarnąć pokój ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Paulina to czekamy na słodką Majeczkę ![]() No właśnie gdzie dzisiaj nasza Trele???
|
|
#4101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Może wczorajsze krewetki z chili podziałały na Trele. |
|
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
aaa Rybko proszę o dopisanie wizyty na 10.10 g. 17:30
|
|
|
|
#4103 |
|
Zadomowienie
|
Ryba, Twój lekarz wymiata. Tak mieć w
A co do szpitala- lepiej idź. Niech Ci porządne badania zrobią, bo przy nim to nie wiadomo jak Twoje zdrowie stoi teraz.
|
|
|
|
#4104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no nic trzeba się zacząć przyzwyczajaćCytat:
Dziewczyny ale miałam ciężką noc, najgorszą od początku ciąży, myślałam że normalnie zaczynam rodzić i wpycham się przed kolejkę żeby nie było, nic wczoraj na sumieniu nie miałam typu sex, ostre jedzenie, przemęczanie się itp. itd. a ok. 2 nad ranem dostałam skurczy, może nie były jakieś nie do wytrzymania, ale nie wiedziałam co się dzieje i co ze sobą zrobić, wzięłam nospę ale jakoś nie widziałam rezultatów jej działania, w końcu nad ranem przeszly mniej więcej, brzuch mnie dalej pobolewa jak na okres ale już jest w sumie ok ale dziękuję za takie niespodzianki
|
|
#4105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo ja też pękam.Wczoraj byłam u teściów też mnie namówili na parę rzeczy, np. zjadłam naleśnika z dżemem (boosssh jak on za mną "chodził) pomidorową z białym makaronem, a dziś pozwoliłam sobie na kanapkę z białym pieczywem twarogiem i miodem Aż mi wstyd ale naprawdę się staram i chyba mam jakiś kryzys z tą dietą.
|
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
mam chyba z 5 kombinezownów
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-01 o 14:25 |
|
|
|
#4107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4108 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
poszłam policzyć i jednak mam 7
![]() myślicie że taki grubszy polarowy albo zamszowy na misiu będzie akurat na wyjście ze szpitala? no i cieplejsze śpiochy pod spód itd?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

więc się za długo nie nanoszę 

Też mam 3 białe, może coś z nimi pokombinuję...
za wizytę!
ale dobre były
nie ważne że chwile wcześniej zjadłam jogurt kokosowy
wez mnie zmotywuj,ze ty nic nic
wszędzie w necie wyskakuje, że po bierzmowaniu i 17 lat skończone, nie wiem już

Bo ja też pękam.Wczoraj byłam u teściów też mnie namówili na parę rzeczy, np. zjadłam naleśnika z dżemem (boosssh jak on za mną "chodził) pomidorową z białym makaronem, a dziś pozwoliłam sobie na kanapkę z białym pieczywem twarogiem i miodem
Aż mi wstyd ale naprawdę się staram i chyba mam jakiś kryzys z tą dietą.