Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-01, 13:44   #4081
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
dzwoniłam przed chwilką do tych usg 3d do Katowic i Pani mi mówi 300zł z płytką... masakra jakaś ... nie wiedziałam chyba żę to aż tylko kosztuje
My płaciliśmy 250 zł,też z płytką i kilka zdjeć.

Co do pieluch to ja zamierzam kupić Pampersa i Dady lub Babydream i będziemy testować.
Moja kuzynka tak robiła o dziwo powiedziała,że Pampersy u nich najgorzej wypadły...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:44   #4082
Miss Triss
Zadomowienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Proszę o pomoc!

Znajomi mają do sprzedania pilnie wózek Jedo Bartatina z fotelikiem cybex aton 0-13 kg za 650zł. Nie wiem czy jakie są opinię na jego temat i czy będzie dobry, wizualnie nie za bardzo mi się podoba.

Czy któraś ma taki wózek, albo mogłaby mi coś o nim powiedzieć?

Z góry dziękuję!
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:45   #4083
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
36/37 tydzień więc się za długo nie nanoszę
czuć to jakoś? a ta durna papierologia to jakaś masakra, lekarze zamiast leczyć, to się ciągle uczyć musza np. pisania recept, ostatnio 4 razy! wracaliśmy do lekarza, bo za każdym razem co innego było źle na recepcie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hej, póki co dowiedziałam się tylko, że cc mam zaplanowane na czwartek

Poczytam co u Was

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o to jeszcze jutro się nacieszysz brzusiem

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:45   #4084
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Poczytam co u Was

Lekarze wiedzą co robią i Majeczce lepiej będzie po tej stronie brzuszka
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:46   #4085
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mój TŻ ma na imię Damian i jego kuzynka mówiła do niego "Banan" a jego siostrzeńcy dość długo mówili do niego "Damdam" i tak się przyjęło, teraz i ja tak do niego mówię
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:46   #4086
Dzastin08
Wtajemniczenie

Paulina to 03.10 powitamy Majeczkę na świecie?

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:47   #4087
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
I tak taniej niż u mnie!

Może długo nie będziesz nosić, ale zawsze troszkę dłużej Dzieć posiedzi w brzuszku przez to.
właśnie to mnie uspokaja psychicznie

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:47   #4088
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Ja też już teraz myślę o tym, że po porodzie będzie mi brakować brzuszka i tej małej lokatorki tam w środku, tych szturchań i kopniaków. No cóż tak już musi być. Ale za to masz przy sobie wspaniałego mężczyznę Jaśka i możesz go przytulić i ucałować.

Ceny straszliwe. Na same USG już wydaliśmy prawie 900zł, jak o tym pomyślę to mi się słabo robi, bo tyle mogliśmy za to rzeczy nakupić dla Małej.
Lecz się póki wcześnie - syrop z cebuli, herbatka z cytrynką, miodem i imbirem i wygrzewanie w łóżku!

Dziękuję!
Ja to teraz mam tak że jak idzie na coś grubsza suma pieniędzy to myślę ile bym mogła za to kupić synkowi rzeczy a to do lekarza chodzisz na nfz a usg prywatnie? Wiem co to za ból bo ja prywatnie chodzę do gina
Już wczoraj piłam mleko z miodem, masłem i czosnkiem

Cytat:

Poczytam co u Was

To już niedługo
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:48   #4089
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:

Poczytam co u Was
To już za dwa dni! Jak szybciutko, ale to lepiej dla Majci!
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Szkoda że nie da się mieć Jaśka obok i w środku jednocześnie
Tak to już byłoby za dobrze! A może postaracie się o braciszka lub siostrzyczkę dla Jasia? Wtedy jasio będzie obok, a Ty będziesz czuła w brzuszku drugiego Maluszka - jest to jakieś rozwiązanie.
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
czuć to jakoś? a ta durna papierologia to jakaś masakra, lekarze zamiast leczyć, to się ciągle uczyć musza np. pisania recept, ostatnio 4 razy! wracaliśmy do lekarza, bo za każdym razem co innego było źle na recepcie
Masakra! Co za debil.
Stary 2013-10-01, 13:49   #4090
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
co do recept to masakra nie czuć w ogóle ale upławy powiększyły mi się co najmniej o 50%

Daniel
Stary 2013-10-01, 13:52   #4091
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Jak trzeba to trzeba. Czemu Ci odradzał szpital w Bytomiu? Gdzie w końcu się zgłosisz?

Dzięki za opis, trochę roboty z tym jestem, ale fajnie wyszło! Tylko mnie się te kolory bardzo gryzą, ale może faktycznie na żywo wyglądają inaczej. Bodziak słodki Też mam 3 białe, może coś z nimi pokombinuję...

za wizytę!

Każdego dnia nowa ofiara jelitówki... już niedługo się od Was odczepi, trzeba przetrwać. A u Ciebie już całkiem się uspokoiło?

O chyba jesteś pierwsza z tym pessarem. Kiedy to się ściąga?

u mnie już uspokojone choć ze mną było najgorzej, ale pewnie mój organizm przez to się szybko oczyścił, w sumie to najgorsza była jedna doba. Dziś już mi wrócił smak do jedzenia i nadrabiam. Ah niech już to paskudztwo odejdzie od nas.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
dzwoniłam przed chwilką do tych usg 3d do Katowic i Pani mi mówi 300zł z płytką... masakra jakaś ... nie wiedziałam chyba żę to aż tylko kosztuje
masakra jakie ceny, ja się zapisałam na 2d ale takie dokładne z przepływami i ma to kosztować 270zł. Właśnie się zastanawiam czy nie poszukać w tej cenie gdzie indziej 3d. Tam gdzie się zapisałam 3d kosztuje 370 + 40zł plytka - ogłupieli
Stary 2013-10-01, 13:52   #4092
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
u mnie już uspokojone choć ze mną było najgorzej, ale pewnie mój organizm przez to się szybko oczyścił, w sumie to najgorsza była jedna doba. Dziś już mi wrócił smak do jedzenia i nadrabiam. Ah niech już to paskudztwo odejdzie od nas.
Współczuje raz w życiu miałam jelitówkę i myślałam że zejdę z tego świata, okropne cholerstwo
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:56   #4093
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Ja to teraz mam tak że jak idzie na coś grubsza suma pieniędzy to myślę ile bym mogła za to kupić synkowi rzeczy a to do lekarza chodzisz na nfz a usg prywatnie? Wiem co to za ból bo ja prywatnie chodzę do gina
Już wczoraj piłam mleko z miodem, masłem i czosnkiem
Do lekarza chodzę na NFZ i miałam robione tylko dwa razy USG - w 8tc potwierdzające ciąże i w 10tc żeby sprawdzić czy nie obumarła.
Jeśli bym nie poszła prywatnie na USG i nie zapłaciła to nie wiedziałabym nawet jak moje dziecko się rozwija.
Muszę nacisnąć moją ginkę coby mi zrobiła USG, bo przecież tak nie może być.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
masakra jakie ceny, ja się zapisałam na 2d ale takie dokładne z przepływami i ma to kosztować 270zł. Właśnie się zastanawiam czy nie poszukać w tej cenie gdzie indziej 3d. Tam gdzie się zapisałam 3d kosztuje 370 + 40zł plytka - ogłupieli
To cena taka jak u mnie. Dlatego ja nie robiłam w ogóle 3D, bo szkoda mi pieniędzy, wołałam wiedzieć czy wszystko z przepływami, serduszkiem i innymi narządami jest dobrze, niż pooglądać wyraźniejsze zdjęcia.
Stary 2013-10-01, 14:00   #4094
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też właśnie dużo znajomych mówi, że Dady nie są za dobre, bo uczulają, ale jak będzie to przekonamy się sami jak je założymy dziecku na pupkę i zobaczymy czy wszystko jest dobrze.
Dziękuję za odpowiedź.
musisz sama wypróbować na pupie własnego dziecka bo to że jedne uczuliło nie znaczy że Twoje też
moja bratowa używała Huggis i potem przerzuciła się na Dady i była zadowolona
Cytat:

Poczytam co u Was

jeeeeeej we czwartek będzie Majeczka

to jeszcze czekamy na drugą Majkę bo się coś ociągają razem z Trele

przez to Wasze pisanie o grzybach, wciągnęłam cały słoik marynowanych ale dobre były nie ważne że chwile wcześniej zjadłam jogurt kokosowy

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Do lekarza chodzę na NFZ i miałam robione tylko dwa razy USG - w 8tc potwierdzające ciąże i w 10tc żeby sprawdzić czy nie obumarła.
Jeśli bym nie poszła prywatnie na USG i nie zapłaciła to nie wiedziałabym nawet jak moje dziecko się rozwija.
Muszę nacisnąć moją ginkę coby mi zrobiła USG, bo przecież tak nie może być
:O to nie zła ginka :O

powinnaś mieć robione na NFZ 3 USG bez żadnego gadania ..

boże trafiłam na lekarza anioła, wszytskie badania, USG tyle ile powinnam mieć plus te nadprogramowe i w ogóle
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 14:01   #4095
peppermint patty
Rozeznanie

MissTriss - nie ma rzeczy nie mozliwych,wiec niby sa przypadki...ale to tak pojedyncze,ze nie nastawiam sie.pozatym latwiej chyba obrocic sie maluchowi,jak lezy w poprzek niz jak ma caly obrot do wykonania

Kyte - nie powiem,ciesze sie,ze juz tak niedlugo,wszystko mam przyszykowane wlasciwie. Nie powiem lekki stresik jest, ale to juz tak nie duzo...czasem ciezko mi sobie wyobrazic naszego maluszka.
A tak na marginesie...jak stoisz z dieta? Dajesz rade? Takie kategoryczne zero slodkosci,bo ja ostatnio zaczelam pekac:/pozwalam sobie czasem,a to na cukierka,a to na ciasteczko,a to na m&msa wez mnie zmotywuj,ze ty nic nic

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 14:01   #4096
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Dzastin super, napracowaliście się, jeszcze jak dwa razy trzeba byłomalować
A bodziak super, ciekawe jak to się potem pierze czy nic się nie dzieje

Kurde nie wiem już co myśleć, my ciągle nie mamy pomysłu na chrzestnych, jest opcja, ale dziewczyna nie ma 17 lat, bierzmowanie już miała i dzwoniłąm do kancelarii to mi jakaś babka mówi, że absolutnie nie ma granicy wieku wszędzie w necie wyskakuje, że po bierzmowaniu i 17 lat skończone, nie wiem już
Wg Prawa Kanonicznego chrzestnym może zostać osoba, która przyjęła Sakrament Bierzmowania, żyje w zgodzie z Nauką Kościoła. Kodeks Prawa Kanonicznego nic nie pisze o granicy wieku. ALE: są diecezje na świecie, gdzie faktycznie daje się granicę wieku: powyżej 16/17lat. W Polsce chyba żadna już tego nie ma. Jeśli w kancelarii powiedzieli, że nie ma granicy wieku- tzn, że u Was nie ma. W Arch. Krakowskiej też nie ma Z chrztem to trochę skomplikowane zawsze, bo często co innego Prawo Kościelne, a co innego proboszcz. Dlatego, gdyby, któraś miała problem z ochrzczeniem dziecka- służę pomocą prawną Zawód mój w końcu

Coś mi wizaż szwankuje i nie mogę zobaczyc ostatnich dwóch stron Wyświetlają mi się białe plamy zamiast postów
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 14:02   #4097
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam właśnie łożysko na przedniej ścianie i dość wysoko ułożone, więc wyraźnych kopniaków nie czuję tylko takie wypychanie, choć nie powiem czasami Malutka tak szaleje, że mi się cały brzuch trzęsie.

Dziękuję!
Co do wizyty to ja bym nieźle się wkurzyła na takiego gościa i powiedziałabym mu prosto w twarz co o nim myślę. Gdzieś na kompie miałam rozporządzenie ministra zdrowia o tym jakie badania i kiedy powinnyśmy mieć wykonane. Poszukam i jeśli chcesz mogę Ci podesłać.
Co do szpitala to wcale Ci się nie dziwię, że nie chcesz tam iść, ale już niedługo odstawiasz fenka to może od razu zaczną się skurcze i będziesz rodzić i ominie Ci długie leżenie w szpitalu i będziesz miała już Kacperka po drugiej stronie brzuszka.

Dziękuję! Ginka powiedziała mi, żebym się szykowała, że moje dziecię będzie należeć do tych większych i pod koniec może mieć nawet ponad 4kg.
Jak opisujesz to malowanie to aż mi na samą myśl się odechciewa, wygląda to na bardzo pracochłonne, ale efekty pewnie są świetne. Pokaż fotki.
ja mam łożysko na przedniej ścianie ale kopniaki czułam masakrycznie mocno, choć u mnie zaczęły sie dość późno. Teraz czuje bardziej wypychanie, choć ostatnio to ledwo te 10 ruchow zlicze, bo tak słabo czuje i czkawki czuje.

Mam te rozporządzenia- są na 1 stronie. Wydrukowałam i mu dałam, powiedział że jak beda konieczne to w szpitalu mi zrobią badania, bo i tak do piątku to już za późno. :/

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Kolejną mamusię nam zabierają do szpitala...no ale wszystko dla Waszego dobra...
Ciekawa jestem ile z Nas urodzi SN bo póki co, to dużo z Was ma zaplanowane cc.
Jestem ciekawa Ryba jak to będzie u Ciebie...
Ja to sie boje jednego- że bede leżeć i leżec i tam z nudów zdechnę.
Cytat:
Ryba może tylko pobadają i nie tzreba będzie się kłaść, a jak trzeba to cóż- to dla dobra Kacperka

Tak odnośnie godzenia obowiązków zwązanych z dzieckiem, domem i przyjemności
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
ak, te mam taką nadzieje. Zrobią mi w piątek te badania i mam ndzieje ze nie wyjdzie nic złego, żadne odwodnienie, żadne ciśnienie, skurcze (choć jak bedą porodowe to niech szybko leci) itd. wtedy przypuszczam że mnie nie bedą trzymać- po co? w week. i tak badań nie robia. a jak już zatrzymają, na obserwacji do własnie stwierdzenia czy jednak lepiej bedzie cc czy no problem z SN to wtedy podobno po 5 dniach wypisują i czeka sie na włąsciwy poród.
Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Właśnie ja mam na przedniej ścianie, a z wodami nie wiem bo lekarz do tej pory nic nie mówił na ten temat, Nemosku ja też właśnie nie odczowam nie wiadomo jakich kopniakow i zawsze się martwię jak dziewczyny tak piszą że ich maluchy tak szaleją, mój to ogólnie tak jakoś mało daje znać o sobie i prawie zawsze wtedy jak siedzę/leze i nic nie robię.

Rybko to dobrze że chociaż dziś cię nie zdenerwował, a to można tak dopiero w piątek iść do szpitala?bo myślałam że jak się ma skierowanie to tego samego dnia się idzie, ale ja to nie wiem nigdy nie lezalam w szpitalu i panicznie się tego boję
tak, tego samego dnia ogólnie, ale ja mam dużo leków, z racji odstawienia no-spy i fenka w piątek miałabym iść na KTG do szpitala, ale skoro je odstawiam, ciśnienie wysokie a leki biorę to powiedział ze mogę iść w piatek, akurat bede już bez leków wiec zrobią co mają zrobić i tyle. na skierowaniu mam termin wpisany na 04.10.13 g.8:00

Cytat:
Wrzucam Nasze dzieło
Na przeciwnej ścianie prawdopodobnie walniemy nalepkę na ścianę Kubusia Puchatka, taką większą.

Na ostatnim zdjęciu, moja inwencja własna, białe body, zakupiłam naprasowankę i oto taki efekt

Cytat:
no chyba tylko tyle co dzidziuś waży i reszta ale to dobrze bo ja nie byłam baaardzo szczupła jakoś, raczej należałam zawsze do kobieto krągłych kształtach, biust mi jeszcze poszedł o dwa rozmiary do góry i jakbym przytyła więcej to chyba bym się czuła bardzo ciężko a tak jest w miarę ok, chociaż teraz już mi się bardziej chce jeść

w którym tygodniu radzicie iść na usg 3D?
na USG im szybciej dla Ciebie tym lepiej. jesteś już w 28tyg a ja już w 33 malego mało co widziałam na USG bo był za duży. Idź w tym bądź przyszłym tygodniu to jeszcze fajnie zobaczysz bąbla, im później tym gorzej bo nie złąpie Ci fajnie USG:P

Cytat:
Dzastin super, napracowaliście się, jeszcze jak dwa razy trzeba byłomalować
A bodziak super, ciekawe jak to się potem pierze czy nic się nie dzieje

Kurde nie wiem już co myśleć, my ciągle nie mamy pomysłu na chrzestnych, jest opcja, ale dziewczyna nie ma 17 lat, bierzmowanie już miała i dzwoniłąm do kancelarii to mi jakaś babka mówi, że absolutnie nie ma granicy wieku wszędzie w necie wyskakuje, że po bierzmowaniu i 17 lat skończone, nie wiem już
?? 17lat? no przecież chyba jak masz16 to robisz bierzmowanie no nie? wiec młodszy nic nie może być. A o tym że próg jakiś wiekowy jest to nie słyszałam. :P moja siostra miała 16 skończone jak brała bierzmowanie a na chrzestną była brana 4 miesiace później...
nie wiem, moze to od koscioła zalezy?
Cytat:
cześć dziewczyny. Czuję się dziś lepiej ale w nocy i starszego synka złapało , zaczął wymiotować o 1 w nocy, później doszła biegunka. Teraz już mu lepiej. Ha został tylko mąż zobaczymy czy obstoi, no i moja mamusia mam nadzieję że ją ominie.

muszę was troszkę ponadrabiać bo powiem szczerze że czytałam niesumiennie sprawdzałam czy któraś nie rodzi żeby nie przegapić.
Rybko pewnie jak pójdziesz do szpitala to cię już do rozwiązania zostawią, u mnie w szpitalu tak robią. Ale nie martw się zawsze to lepiej już w szpitalu wg mnie - ja szłam oba razy ze skierowania więc nie wiem jak to jest jak się w domu zaczyna akcja. Mi musieli zawsze oxy podać na wywołanie i to końską dawkę bo mnie nie ruszało.
tego sie boje

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
fajne
a co do naprasowanki to nie popęka albo nie zlezie po praniu?

witam się i ja po założeniu cudownego pessara, nienawidzę szpitali, bo samo założenie trwało 10min a papierologia 3h, wróciłam do domu głodna i zła, nie ma jak to o 12:30 zjeść śniadanie dopiero
i jak z tym pessarem? płaciłas? bolało?
Stary 2013-10-01, 14:03   #4098
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
i jak z tym pessarem? płaciłas? bolało?
nie płaciłam ale jak mi go wcisnął to mi świeczki w oczach stanęły na szczęście szybko poszło

Daniel
Stary 2013-10-01, 14:06   #4099
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Majeczka w czwartek będzie za Was

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
przez to Wasze pisanie o grzybach, wciągnęłam cały słoik marynowanych ale dobre były nie ważne że chwile wcześniej zjadłam jogurt kokosowy
kokosowy!!!!! gdzieś miałam kokosową princessę, muszę poszukać

Trele gdzie jesteś???

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 14:12   #4100
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
za tydzień no i dobrze że to tylko mdłości, a nie coś poważniejszego

Witaj
a skąd jesteś, z jakiego miasta? ;>

Oooo moja mamcia ma tą komodę i sobie bardzo chwali!

za dziewczynkę!!:P Duża już

No mi włąsnie też w szpitalu zbili do 120/70 a w domu mam od wyjścia ze szpitala powyżej ciśnienie. :/ ale mi podawali i dopegyt i relaniu 3x1 a teraz w domu mam dopegyt 3x2 tab.
a jakie Ty bierzesz tabletki ?

A wiec wróciłam niestety nie zrobił mi żadnych badań, nie sprawdził nawet podwozia, nie sprawdził tętna. Wysłał od razu do szpitala. Skierowanie dostałam na patologię i w piątek sie wybieram. niestety, bo jak wiecie wcale nie chce tam iść. Ciśnienie 150/100 i nie chciało w ogóle spaść. ;/ Wypisał mi recepty na tabletki, dał to skierowanie, odradził mi ten "mój" szpital, i sie pożegnaliśmy. W piatek idę bo w piątek odstawiam Fenka, oprócz tego w szpitalu maja zbadać czy będzie SN czy CC bo to zależeć będzie od ordynatora oddziału. Jezeli CC to pewnie w przyszłym tygodniu, jeżeli SN to jak sie zacznie. Kiedy? nie wiem ogólnie nie wiem czy bede leżeć, bo zależy to od KTG i jakiegoś tam jeszcze badania no i od ordynatora, ale jeżeli leżeć to minimum 5 dni, jak sie ustabilizuje ciśnienie to mnie wypuszczą aż do porodu SN, a jeżeli CC to wiadomo..
Jedyny plus jaki widze w tym wszystkim, że dopytam co jeszcze musze miec dla małego w szpitalu i w razie "W" mąz zapakuje. Troche mi smutno bo wcale a wcale nie chce tam iść.
Z tego wszystkiego poszłam i kupilam małemu czapeczkę taką cieniutką bo stwierdziłam że nie mam, a po kąpieli chciałabym taką cieniutką zakładać bo w domu ciepło i 2x śpiochy. a wszystko za łączną kwotę 4 zł
I uwaga!!!! LEKARZ NIC SIE NIE ODEZWAŁ NT WAGI A od ostatniej wizyty mam prawie +5 kg.??? nie wiem jak to możliwe, ale byłam w szoku. to na pewno przez te słodycze
No cóż jak trzeba będzie leżeć to co zrobić, dla Kacperka wszystko co najlepsze, chociaż wiem że nie masz miłych wspomnień, zresztą leżenie w szpitalu do przyjemnych nie należy.
Fajnie że dzisiaj lekarz nic nie skomentował, ja dzisiaj popatrzyłam w karte ciąży i w sumie od 1 sierpnia przytyłam 10 kg!! W dwa miesiące, a wcześniej pomalutku a te dwa miesiące taki skok, ale co mam się głodzić?!?!

Cytat:
Wrzucam Nasze dzieło
Na przeciwnej ścianie prawdopodobnie walniemy nalepkę na ścianę Kubusia Puchatka, taką większą.

Na ostatnim zdjęciu, moja inwencja własna, białe body, zakupiłam naprasowankę i oto taki efekt
Bardzo ładny szablon, fajnie będzie dla chłopaka no i body super

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Juz po wizycie,Tymus nie zrobil niespodzianki i dupina dalej w dole. W przyszlym tyg. usg,zeby dokladnie zobaczyc, ktg,no i 14.10 stawiam sie w szpitalu,ale kiedy dokladnie cesarka jeszcze nie wiem :/liczylam po cichutku, ze sie stawiam,rachu ciachu i bach odrazu,no ale...i tak nie mam co narzekac

Wiec mozna wpisac 10.10 usg 12:15
14.10 szpital

Pozatym wspominalam jakis czas temu,ze ustawiam sie 5.w kolejce...czyzby szanse na trafienie wzrastaly

Popoludniu SR,wiec zajrze wieczorem na spokojnie

Uparciuszek, ale już przynajmniej wiesz mniej więcej kiedy będziesz tulić Tymcia, całować i głaskać

Mocne kciuki za Beatkę
Paulina super że już nastawienie się zmieniło

Ja po dzisiejszym KTG byłam jeszcze na uczelni bo myślałam że coś załatwię ale nie załatwiłam nic. Na KTG wszystko super, zapis poprawny bez żadnych skurczybyków ( musze mężowi powiedzieć że córka ma w nosie jego stukanie ), mała była trochę leniwa, położna próbowała ją obudzić żeby się poruszała bo prawie w ogóle ruchów nie zaznaczyłam.
Mam się zgłosić na następne KTG 9 października Rybko proszę jeśli możesz o dopisanie. Ogólnie w szpitalu baaardzo miłe położne, troszkę zapytałam jak wygląda przyjęcie do porodu, pani mi wszystko powiedziała, naprawdę miłe wrażenie.

Teraz idę powycierać kurze, poodkurzać bo jutro koleżanka - też w ciąży- przyjeżdża jutro na pogaduchy, więc jakoś musze ogarnąć pokój

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Paulina to czekamy na słodką Majeczkę

No właśnie gdzie dzisiaj nasza Trele???

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 14:14   #4101
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
ja też jestem na etapie wielorazowych ale nie wiem czy dam radę z prańskiem... trochę jest z tym roboty a jak maluszek będzie robił kupki bardzo często a i tak może być to nie wiem czy damy radę. Urocze to one są ekologiczne też ale roboty jest więcej
na początku to jest troszkę tych kupek ale u moich chłopców jak się unormowało w niedługim czasie to była 1 kupka dziennie, lub co kilka dni /dobrze moje mleczko trawili/. Na początek będę się troszkę pampkami wspomagać.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Może wczorajsze krewetki z chili podziałały na Trele.
Stary 2013-10-01, 14:15   #4102
Lilith890502
Zakorzenienie

aaa Rybko proszę o dopisanie wizyty na 10.10 g. 17:30

Daniel
Stary 2013-10-01, 14:17   #4103
nasturcja7667
Zadomowienie

Ryba, Twój lekarz wymiata. Tak mieć w wszystko, to się w głowie nie mieści A co do szpitala- lepiej idź. Niech Ci porządne badania zrobią, bo przy nim to nie wiadomo jak Twoje zdrowie stoi teraz.
Stary 2013-10-01, 14:21   #4104
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Gratulacje!

tasztanta- a kazdy u was tak jest ubezpieczony?Bo ja na poczatku w Niemczech bylam ubezpieczona prywatnie i wygladalo to identycznie.Do 300 euro placilam sama. Reszte przejmowalo ubezpieczenie. Od kilku lat jestem ubezpieczona u meza i tylko za niektore rzeczy dostaje faktury- np. niektore szczepionki, laserowe czyszczenie zebow itp.

.
Z tego co wiem to tak może są jakieś sposoby żeby to ominąć ale na razie nie słyszałam, generalnie chodzi im o to że jak się do każdego świadczenia dopłaci np. 10 % czy coś to ludzie będą korzystać z głową, wtedy kiedy naprawdę potrzebują ale ile to zajmuje czasu i zachodu z tymi fakturami się użerać

Cytat:
Hej, -

Taszanta- może kwestia przyzwyczajenia, ale moja siostra jest zadowolona z opieki w Belgii, na zabieg jakiś tam (nie wiem jak to sie nazywa) ale z nadgarstkiem związany nie czeka nie wiadomo ile czasu, lekarza ma zawsze. Co prawda mówi ze leki sie tam nie opłacają i faktycznie do tych dopłat/odpłat to trzeba sie przyzwyczaic

Dobrze że zadowolona, dla mnie to mega odmiana, w Polsce jak gdzieś szłam to liczyło się moje zdrowie, a tutaj wszystko kręci się wokół kasy, najważniejsze faktury, człowiek na drugim planie no nic trzeba się zacząć przyzwyczajać

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witam

Taszanta no wyjaśnij tę fakturkę, może to jakaś pomyłka?Ale wkurzyli ciężarną..

Niestety nie sądzę ale mam nauczkę, żeby drążyć i o wszystko dokładnie wypytywać, znaczy się o koszty, bo chyba inaczej zejdę na zawał

Dziewczyny ale miałam ciężką noc, najgorszą od początku ciąży, myślałam że normalnie zaczynam rodzić i wpycham się przed kolejkę

żeby nie było, nic wczoraj na sumieniu nie miałam typu sex, ostre jedzenie, przemęczanie się itp. itd. a ok. 2 nad ranem dostałam skurczy, może nie były jakieś nie do wytrzymania, ale nie wiedziałam co się dzieje i co ze sobą zrobić, wzięłam nospę ale jakoś nie widziałam rezultatów jej działania, w końcu nad ranem przeszly mniej więcej, brzuch mnie dalej pobolewa jak na okres ale już jest w sumie ok ale dziękuję za takie niespodzianki i nie wiem co to było, chyba te przepowiadające to aż takie silnie nie są, masakra

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 14:23   #4105
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
MissTriss - nie ma rzeczy nie mozliwych,wiec niby sa przypadki...ale to tak pojedyncze,ze nie nastawiam sie.pozatym latwiej chyba obrocic sie maluchowi,jak lezy w poprzek niz jak ma caly obrot do wykonania

Kyte - nie powiem,ciesze sie,ze juz tak niedlugo,wszystko mam przyszykowane wlasciwie. Nie powiem lekki stresik jest, ale to juz tak nie duzo...czasem ciezko mi sobie wyobrazic naszego maluszka.
A tak na marginesie...jak stoisz z dieta? Dajesz rade? Takie kategoryczne zero slodkosci,bo ja ostatnio zaczelam pekac:/pozwalam sobie czasem,a to na cukierka,a to na ciasteczko,a to na m&msa wez mnie zmotywuj,ze ty nic nic

No właśnie miałam się Ciebie pytać o to samo..Bo ja też pękam.Wczoraj byłam u teściów też mnie namówili na parę rzeczy, np. zjadłam naleśnika z dżemem (boosssh jak on za mną "chodził) pomidorową z białym makaronem, a dziś pozwoliłam sobie na kanapkę z białym pieczywem twarogiem i miodemJuż mam wyrzuty sumienia...Niestety nawet jak widzę jak mąż je kanapkę z nutellą to da mi gryzka.. Aż mi wstyd ale naprawdę się staram i chyba mam jakiś kryzys z tą dietą.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 14:23   #4106
lineczka1989
Zakorzenienie

mam chyba z 5 kombinezownów jak nie więcej, miałam policzyć i zapomniałam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-01 o 14:25
Stary 2013-10-01, 14:24   #4107
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Wg Prawa Kanonicznego chrzestnym może zostać osoba, która przyjęła Sakrament Bierzmowania, żyje w zgodzie z Nauką Kościoła. Kodeks Prawa Kanonicznego nic nie pisze o granicy wieku. ALE: są diecezje na świecie, gdzie faktycznie daje się granicę wieku: powyżej 16/17lat. W Polsce chyba żadna już tego nie ma. Jeśli w kancelarii powiedzieli, że nie ma granicy wieku- tzn, że u Was nie ma. W Arch. Krakowskiej też nie ma Z chrztem to trochę skomplikowane zawsze, bo często co innego Prawo Kościelne, a co innego proboszcz. Dlatego, gdyby, któraś miała problem z ochrzczeniem dziecka- służę pomocą prawną Zawód mój w końcu

Coś mi wizaż szwankuje i nie mogę zobaczyc ostatnich dwóch stron Wyświetlają mi się białe plamy zamiast postów
o nie pomyślałam, że speca mamy na wątku czyli dobrze rozumiem, żę jeśli proboszcz robi pod górkę, to nie ma wcale do tego prawa i można się podeprzeć Prawem Kanonicznym, które musi akceptować?

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 14:27   #4108
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to tak może są jakieś sposoby żeby to ominąć ale na razie nie słyszałam, generalnie chodzi im o to że jak się do każdego świadczenia dopłaci np. 10 % czy coś to ludzie będą korzystać z głową, wtedy kiedy naprawdę potrzebują ale ile to zajmuje czasu i zachodu z tymi fakturami się użerać

Dobrze że zadowolona, dla mnie to mega odmiana, w Polsce jak gdzieś szłam to liczyło się moje zdrowie, a tutaj wszystko kręci się wokół kasy, najważniejsze faktury, człowiek na drugim planie no nic trzeba się zacząć przyzwyczajać

Niestety nie sądzę ale mam nauczkę, żeby drążyć i o wszystko dokładnie wypytywać, znaczy się o koszty, bo chyba inaczej zejdę na zawał

Dziewczyny ale miałam ciężką noc, najgorszą od początku ciąży, myślałam że normalnie zaczynam rodzić i wpycham się przed kolejkę

żeby nie było, nic wczoraj na sumieniu nie miałam typu sex, ostre jedzenie, przemęczanie się itp. itd. a ok. 2 nad ranem dostałam skurczy, może nie były jakieś nie do wytrzymania, ale nie wiedziałam co się dzieje i co ze sobą zrobić, wzięłam nospę ale jakoś nie widziałam rezultatów jej działania, w końcu nad ranem przeszly mniej więcej, brzuch mnie dalej pobolewa jak na okres ale już jest w sumie ok ale dziękuję za takie niespodzianki i nie wiem co to było, chyba te przepowiadające to aż takie silnie nie są, masakra
o kurcze no to się nie dziwię że strachu się najadłaś...Oby to był pierwszy i ostatni raz z tymi przepowiadaczami

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mam chyba z 5 kombinezownów jak nie więcej, miałam policzyć i zapomniałam
Tylko 5?! To jeszcze ze dwa by Ci się przydały na sobotę i niedzielę
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 14:29   #4109
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
o nie pomyślałam, że speca mamy na wątku czyli dobrze rozumiem, żę jeśli proboszcz robi pod górkę, to nie ma wcale do tego prawa i można się podeprzeć Prawem Kanonicznym, które musi akceptować?
Tak, do Prawa Kanonicznego i Katechizmu Kościoła Katolickiego musi stosować się nawet papież
Stary 2013-10-01, 14:31   #4110
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Tylko 5?! To jeszcze ze dwa by Ci się przydały na sobotę i niedzielę
poszłam policzyć i jednak mam 7 tylko 2 to są takie na większy rozmiar i jedne ciut cieńsze inne ciut grubsze, welurowe, z grubszego polarku

myślicie że taki grubszy polarowy albo zamszowy na misiu będzie akurat na wyjście ze szpitala? no i cieplejsze śpiochy pod spód itd?

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości