|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() A mąż niech sobie jedzie,a ty się baw.Należy sie a co! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() Ja wiem, że nasze mamy i babcie mają doświadczenie, bo dzieci rodziły, ale czasami to takie pierdoły gadają, że nie mogę. Chyba bym na nerwicę zeszła jakbym w 34 tyg. uznała, że to za wcześnie i jeszcze bym nie kompletowała wyprawki, bo bym cały czas się stresowała, że nic nie mam dla malucha, a jak się coś stanie i wcześniej się urodzi to co zrobię?
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
![]() Jest mi tak słabo od tej kroplówki, że masakra:/ De, trzymam kciuki, aby ten okropny zator spadał sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
o moja mama też mi zakazała kupowania czegokolwiek coś tam mówiła.. ale ja nie zwracam na to uwagi, nie jestem osobą przypinającą czerwoną kokardkę do wózka i nie kupującą ciuszków przed 13 tygodniem... moja mama za to jest i do tego baaardzo się wszytskim przejmuje..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak nie pozwoliła mi siedzieć na balkonie bo ona ma tam sznurki do prania i zebym pod nimi nie stała, bo mały sie okręci pępowiną. -mojej mamie akurat tak sie stało i twierdzi ze tee wszystkie zabobony są prawdziwe. A tak jak kiedys wspominałam, moje dziecko to będzie jakimś małym kosmitą wg tych zabobonów ![]()
![]() |
#4297 | ||||
Wtajemniczenie
|
No jestem z siebie dumna, cały plan na dzisiaj wykonany
![]() ![]() Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43078777]Widzę, że wielka dyskusja o księżach. Dorzucę swoje 3 grosze: ostatnio zginęło w strasznym wypadku 3 mieszkańców mojego miasta, z mojej rodzinnej parafii: małżeństwo i ich syn, przeżył tylko 5 letni wnuczek... straszna tragedia... Rodzina wiadomo w szoku, organizują pogrzeb, poszli do mojego proboszcza, a on im mówi, że płaci się od trumny (a dodam jeszcze, że u nas jest cennik- np. 600zł za ślub, po znajomości płaciłam 500... a za pogrzeb 800zł). Rodzina prosiła, przecież to wszystko będzie na 1 mszy... ale mój proboszcz powiedział, że 3 trumny to 3 opłaty "co łaska" z cennika. I byłoby fajnie na koniec dnia, gdyby nie to, że mężowi przyszło pismo ze skarbówki, żeby przyszedł zweryfikowac zeznanie za zeszły rok. Teraz mu szukałam pitów-11 i zonk.... znalazłam, tylko, że znalazłam też 1, który nie był ujęty na zeznaniu podatkowym. I mogę się założyć, że będzie się wściekał, oczywiście na mnie- bo to ja musze pilnować JEGO spraw, ja go rozliczałam... Ech! Aż mnie brzuch rozbolał...[/QUOTE] Kurde ale historia z tym księdzem...serca nie ma. A skarbówką się nie martw, złożycie korektę i wyjaśnienie i będzie dobrze. Mam nadzieję, że mąż się nie będzie pluł bo jak taki mądry to niech sobie księgową zatrudni. Każdy ma prawo się pomylić. W ogóle to pamiętam, że już miałaś jakąś akcję z nim w tym temacie.... Cytat:
300 zł to chyba pustak a nie cegiełka ![]() Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeny, jak mi niedobrze od tej kroplówki. kurde, na oddziale 3 dziewczyny razem ze mną, nie mogli mnie dac do pustej sali;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie, u mnie też były full sale, i jeszcze na IP kilka osób. Na szczęscie oni codziennie kogoś wypisują to te jedno dw miejsca sie znajdą. Natomiast nie wyobrażam sobie bycia na korytarzu z kilku względów- odwiedzający sie gapią i zero prywatności. Nie mówiąc jaki strach o rzeczy- w sali to jeszcze kazdy spojrzy czy nikt obcy sie nie kręci, a na korytarzu..
![]() |
#4301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4303 |
Wtajemniczenie
|
Ja już idę lulu, nie piszcie za dużo
![]()
#4304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój termin to pojęcie względne, bo mnie rozpakują wcześniej, gdzieś koło połowy grudnia, może nawet w piątek 13-go, bo mój lekarz ma wtedy dyżur w szpitalu ![]() A w ogóle to wczoraj byłam na wizycie i wszystko dobrze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mi mąż zrobił mleko z czonskiem i miodem bo mnie jakiś katar bierze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
A co Ci podają w kroplówce?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Zakorzenienie
|
Ty sie ciesz ze neta masz
![]() ![]() a tak poważnie to mówią coś?
#4309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio mierzyłam w sklepie z firmy Alles 75 G to miseczka mała była jak na ten rozmiar ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Zakorzenienie
|
a nie wiem co to, Na Cl, ni chu chu nie mogę sobie przypomnieć co to? magnez?i jakies bzdetki. Ostatnio tez to dosytawałam i nic mi nie było
![]() Cytat:
![]() Nic nie powiedziała babeczka, zobaczymy jutro na obchodzie. Dostałam zastrzyk z nospy domięśniowy w dupke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie nic nie swędziało...... prenalen mi smakuje ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4315 |
Zadomowienie
|
De, oj to się porobiło.
![]() Mya, ciekawe ile Cię będą trzymać. Pewnie jutro się czegoś więcej na obchodzie dowiesz ![]() nemosek, już to kiedyś pisałam ale się powtórzę. Najlepiej to stanik do karmienia przymierzyć w sklepie stacjonarnym i ewentualnie później gdzieś zamawiać taki sam taniej. Bo z tymi rozmiarami to jest paranoja. Ostatnio na wątku spokój z kurierami był, to u mnie się pojawił problem. No, może nie z kurierem tylko ze sprzedającym z allegro. Zamówiłam sweter i czekam czekam... Po tygodniu napisałam do sprzedającego maila żeby mi przesłał numer nadania paczki (bo idzie pocztą) to mi odpisał, że "z przyczyn niezależnych został wysłany z opóźnieniem". Szkoda, że sam mnie o tym nie poinformował, tym bardziej, że na aukcji pisze, że wysyłka w 24h. W rezultacie czekam już 1,5 tygodnia i nadal paczki nie ma. Oj, pozytywnego komentarza na pewno sprzedający nie dostanie ode mnie. Mam nadzieję, że do końca tego tygodnia sweter do mnie dojdzie, bo przydałby mi się on.
#4316 | |||
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43078777]
I byłoby fajnie na koniec dnia, gdyby nie to, że mężowi przyszło pismo ze skarbówki, żeby przyszedł zweryfikowac zeznanie za zeszły rok. Teraz mu szukałam pitów-11 i zonk.... znalazłam, tylko, że znalazłam też 1, który nie był ujęty na zeznaniu podatkowym. I mogę się założyć, że będzie się wściekał, oczywiście na mnie- bo to ja musze pilnować JEGO spraw, ja go rozliczałam... Ech! Aż mnie brzuch rozbolał...[/QUOTE] nie denerwuj się głupotami, pomylic się każdy może, wyjaśni, że zagubił przy wypełnianiu ten pit 11 złoży korektę i będzie git ![]() Cytat:
Cytat:
![]() też przegapiłam, co było? Cytat:
![]() a w tym prenalenie to przypadkiem nie same takie"domowe sposoby"? ![]() Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-10-01 o 21:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wg wymiarów podanych na aukcji powinny być ok, ale na pierwszy rzut oka one nie mają takich wymiarów, są tyci ![]() U mnie jest to samo z ciuchami ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą musisz mieć zawsze dokładne usg, że takie rzeczy gin widzi ![]() ![]() ![]() Ja tak samo ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jeden chcę taki totalny zwyklak, coś takiego: http://allegro.pl/biustonosz-mama-10...473921221.html - bardziej na noc, żeby nie uwierał itp. i raptem wkładkę laktacyjną trzymał. I myślę też o tym: http://www.intymna.pl/p1381,150,1,43...iustonosz-mm22 ale obawiam się, że sobie go na nos wcisnę ![]() Wyprasowanie ![]() Nóg nie czuję!
![]() |
#4318 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4319 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie!
Ostrzegam - będę się żalić na temat Bezpiecznego Malucha, możecie pominąć. ![]() Właśnie wróciłam z warsztatów Bezpieczny Maluch i ogólnie jestem niesamowicie rozczarowana. A więc po kolei: 1. prezentacja NUKa - jasno, rzeczowo, na temat, ciekawie przygotowane i opowiedziane, dowiedziałam się kilku ciekawych rzeczach o smoczkach 2. prezentacja z Banku Komórek Macierzystych - bardzo dobrze przygotowana i świetnie przeprowadzona, Pani bardzo miła, kompetentna. Jednym słowem super, przeraziły mnie tylko koszta. ![]() 3. prezentacja z OsmozaCare - świetnie przedstawiona, Pani prowadząca taka śmieszna babeczka, żartująca, uśmiechnięta. Ten wykład (choć miał moim zdaniem niewiele wspólnego z ciążą) był świetny i na nim ubawiłam się najlepiej. 4. wykład z pierwszej pomocy - pomijam fakt, ze ratownik był meeega apetyczny ![]() 5. prezentacja o mlekach modyfikowanych Enfamil - ciekawie, rzeczowo, maja fajną aplikację do pobrania ze stronki. I tutaj kończą się te fajne prezentacje, a został jeszcze: 6. wykład z położną o karmieniu piersią - Pani mówiła tak cicho, że ja siedząca w drugim rzędzie ledwo ją słyszałam. Poza tym mało mówiła od siebie, a najwięcej czytała ze slajdów i ogólnie wyglądała jakby ja tam postawili za karę. Beznadzieja! 7. prezentacja Maxi Cosi - i tutaj nie mam nic pozytywnego do powiedzenia. Po pierwsze pan prowadzący był tak przemądrzały, że aż mi się go nie chciało słuchać i taki gburowaty, ze zbył moje pytania kilkoma bardzo niemiłymi zdaniami. Ogólnie "Maxi Cosi jest liderem na rynku polskim i aż 41% fotelików używanych w Polsce to nasze foteliki więc nie dziwcie się, ze jestem tutaj ja a nie ktoś np z Graco czy Recaro", "jeśli fotelik nie pasuje do samochodu to trzeba kupić inny model tego fotelika albo zmienić samochód", "foteliki Maxi Cosi są najlepsze a na inne szkoda nawet komentarza" - to tylko niektóre zacytowane wypowiedzi Pana z Maxi Cosi, a mogłabym tak wymieniać jeszcze długo, bo przecież Maxi Cosi są najza☠☠☠is*** ze wszystkich. Zadałam dwa pytania - 1. Jak długo używamy wkładki dla niemowlaków w foteliku i trzeba jakoś specjalnie układać na niej dziecko? Uzyskałam odpowiedź, że używamy jej dopóki dziecko jest noworodkiem i mamy układać dziecko pod kątem 45 stopni. I nawet dowiedziałam się, że mogę sobie ściągnąć aplikację kątomierz na telefon, albo zrobić z kartki papieru. 2. Na jakim fotelu umieścić fotelik w samochodzie? - Na tylnej kanapie po stronie pasażera, bo nie ma bezpośredniego zagrożenia przy zderzeniu czołowym, bo mama widzi co się dzieje z dzieckiem i może do niego wygodnie sięgnąć ręką, bo są kurtyny i poduszki powietrzne co dodatkowo chronią dziecko. Natomiast kategorycznie zabronione jest ustawianie fotelika na przodzie na miejscu pasażera. Ten facet zepsuł mi humor na cały wieczór. Liczyłam na to, że wygram ten nieszczęsny fotelik i przy odbiorze powiem mu, że i tak będę go montować na przednim siedzeniu, ale niestety nie wygrałam. Mam jeszcze jedno zastrzeżenie - kupony do losowania powinny chyba wypełniać i wrzucać kobiety w ciąży, natomiast fotelik wygrał jakiś pan, a poza tym jedno małżeństwo wygrało dwie nagrody, bo jedną wygrała żona a drugą mąż. Jeśli jakimś sposobem ktoś z organizatorów przeczyta moją wypowiedź może pomyśli troszkę nad udoskonaleniem tych prezentacji, coby nie były monotonne i wychwalające pod niebiosa tylko ten dany produkt oraz bardziej przyłoży się do przestrzegania regulaminu wygrywania nagród. A osobiście Panu od fotelików Maxi Cosi podziękowałabym, za skuteczne zniechęcenie mnie do zakupu fotelika tej firmy. Gratuluję wytrwałości tym, które doczytały do końca i dziękuję za "wysłuchanie". Wyżaliłam się, a teraz mogę spokojnie iść spać, bo nadal jestem niesamowicie poddenerwowana. Poczytam Was jutro i pocytuje. Dobranoc! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mały wybór rozmiarów i wzorów ![]() ![]() Ja lubię Dalię ale oni nie produkują staników do karmienia. ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() A ten sweter to chyba japan style tak? ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]() Właśnie przeglądam stronkę intymna ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.