Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-01, 19:40   #4291
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Nie, nie pizza zwykła Nutelle ot tak sobie zjadłam i Wam o tym napisałam

Mam bo chodzę też prywatnie, ale gdybym liczyła tylko na ginekolog NFZ, to miała bym 2 usg do tej pory i ze 3 morfo

Tak dokładnie. Jak coś jest nowe, to ona nie widzi sensu, żeby to prać. To jest tylko strata prądu i wody. Wysłuchałam, ale nie mam zamiaru się stosować. Ogólnie mam z nią trochę los, bo uważa, że nie powinnam jeszcze nic kupować i szykować...
Tak tylko dla przypomnienia zaczynam dziś 34 tydzień i osobiście uważam, że to już najwyższa pora na wyprawkę

Nie i raczej w szpitalach tego nie robią. Raczej płacisz za szkołę rodzenia, za salę, za coś tam jeszcze. Jest to zazwyczaj bardzo sprytnie zakamuflowana opłata

Ja dobrze się czuję, nawet jak poleniuchuję na basenie
A na ćwiczenia chodzę na SR tylko też nie byłam już 2 tygodnie
W domu jakoś nie mam motywacji, żeby się za to zabrać.

Współczuję szpitala, ale czego się nie robi dla maluszka

Widziałam. Ręce opadają

A mój mąż też dobry. Wygoniłam go na zakupy, to do mamusi też postanowił sobie jechać. A niech jedzie, nawet lepiej, bo dłużej go nie będzie. Ale słyszę rozmowę i mówi, że jedzie do nich, bo ja sobie imprezuje. Już widzę minę po drugiej stronie słuchawki, ale co tam spadam imprezować
za tydzień

A mąż niech sobie jedzie,a ty się baw.Należy sie a co!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 19:54   #4292
lubieolowki
Raczkowanie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Tak dokładnie. Jak coś jest nowe, to ona nie widzi sensu, żeby to prać. To jest tylko strata prądu i wody. Wysłuchałam, ale nie mam zamiaru się stosować. Ogólnie mam z nią trochę los, bo uważa, że nie powinnam jeszcze nic kupować i szykować...
Tak tylko dla przypomnienia zaczynam dziś 34 tydzień i osobiście uważam, że to już najwyższa pora na wyprawkę
Co Ty gadasz? 34 tydzień i najwyższy czas na wyprawkę? Najlepiej ciuszki kupować jak już się dziecko urodzi. A ze szpitala w swoim ubraniu je wywieziesz i włożysz do koszyka zamiast fotelika
Ja wiem, że nasze mamy i babcie mają doświadczenie, bo dzieci rodziły, ale czasami to takie pierdoły gadają, że nie mogę. Chyba bym na nerwicę zeszła jakbym w 34 tyg. uznała, że to za wcześnie i jeszcze bym nie kompletowała wyprawki, bo bym cały czas się stresowała, że nic nie mam dla malucha, a jak się coś stanie i wcześniej się urodzi to co zrobię?

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:04   #4293
Mya1989
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy

Jest mi tak słabo od tej kroplówki, że masakra:/

De, trzymam kciuki, aby ten okropny zator spadał sobie

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:08   #4294
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

o moja mama też mi zakazała kupowania czegokolwiek coś tam mówiła.. ale ja nie zwracam na to uwagi, nie jestem osobą przypinającą czerwoną kokardkę do wózka i nie kupującą ciuszków przed 13 tygodniem... moja mama za to jest i do tego baaardzo się wszytskim przejmuje..
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:13   #4295
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Co Ty gadasz? 34 tydzień i najwyższy czas na wyprawkę? Najlepiej ciuszki kupować jak już się dziecko urodzi. A ze szpitala w swoim ubraniu je wywieziesz i włożysz do koszyka zamiast fotelika
wyobraził am sobie bobasa w koszyku

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:14   #4296
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Ja wiem, że nasze mamy i babcie mają doświadczenie, bo dzieci rodziły, ale czasami to takie pierdoły gadają, że nie mogę. Chyba bym na nerwicę zeszła jakbym w 34 tyg. uznała, że to za wcześnie i jeszcze bym nie kompletowała wyprawki, bo bym cały czas się stresowała, że nic nie mam dla malucha, a jak się coś stanie i wcześniej się urodzi to co zrobię?
Moja mama mi do 7 miesiąca zabroniła czegokolwiek kupować, powiedziałą ze wszystko jest w sklepach- jeden dzien kupione i wyprane, kolejny wyprasowane i gotowe. Owszem- ale trzeba miec od razu kupe kasy, to raz a dwa sił zeby to zrobić w jeden dzień.
Tak samo jak nie pozwoliła mi siedzieć na balkonie bo ona ma tam sznurki do prania i zebym pod nimi nie stała, bo mały sie okręci pępowiną. -mojej mamie akurat tak sie stało i twierdzi ze tee wszystkie zabobony są prawdziwe. A tak jak kiedys wspominałam, moje dziecko to będzie jakimś małym kosmitą wg tych zabobonów
Stary 2013-10-01, 20:17   #4297
ktosiula
Wtajemniczenie

No jestem z siebie dumna, cały plan na dzisiaj wykonany I nawet się nie zmachałam za bardzo

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
A propo koszul - odebrałam przesyłkę z poczty. Babka powiedziała, że listonosz nigdy nie bierze dużych poleconych, a ten był duży. Ku.ź.wa, mała bąbelkowa koperta Nie kłóciłam się za dużo, bo nie chcę Niny stresować...
Koszule wyciągnęłam z paczki, zerknęłam i chyba będą za małe Nie chce mi się odsyłać
No ale po kąpieli przymierzę, zobaczę. Najgorsze że nie wiem, ile cycki mi się w nawale powiększą - a tu problem będzie właśnie w biuście

Zaraz rozłożę sobie deskę i poprasuję kolorowe rzeczy. Na samą myśl już mnie kręgosłup boli i stopy puchną
Kurcze ale pech z tymi piżamami. A sugerowałaś się rozmiarówką z aukcji? Jakie te piżamki? Jak będą faktycznie za małe to zrób zdjęcia i tu pokaż, może akurat którejś z nas spasują i się dogadacie.

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43078777]Widzę, że wielka dyskusja o księżach. Dorzucę swoje 3 grosze: ostatnio zginęło w strasznym wypadku 3 mieszkańców mojego miasta, z mojej rodzinnej parafii: małżeństwo i ich syn, przeżył tylko 5 letni wnuczek... straszna tragedia... Rodzina wiadomo w szoku, organizują pogrzeb, poszli do mojego proboszcza, a on im mówi, że płaci się od trumny (a dodam jeszcze, że u nas jest cennik- np. 600zł za ślub, po znajomości płaciłam 500... a za pogrzeb 800zł). Rodzina prosiła, przecież to wszystko będzie na 1 mszy... ale mój proboszcz powiedział, że 3 trumny to 3 opłaty "co łaska" z cennika.
I byłoby fajnie na koniec dnia, gdyby nie to, że mężowi przyszło pismo ze skarbówki, żeby przyszedł zweryfikowac zeznanie za zeszły rok.
Teraz mu szukałam pitów-11 i zonk.... znalazłam, tylko, że znalazłam też 1, który nie był ujęty na zeznaniu podatkowym. I mogę się założyć, że będzie się wściekał, oczywiście na mnie- bo to ja musze pilnować JEGO spraw, ja go rozliczałam... Ech! Aż mnie brzuch rozbolał...[/QUOTE]

Kurde ale historia z tym księdzem...serca nie ma.
A skarbówką się nie martw, złożycie korektę i wyjaśnienie i będzie dobrze. Mam nadzieję, że mąż się nie będzie pluł bo jak taki mądry to niech sobie księgową zatrudni. Każdy ma prawo się pomylić. W ogóle to pamiętam, że już miałaś jakąś akcję z nim w tym temacie....

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami dzisiaj.
Miałam wizytę.

Ulka waży 1470gram w 31t4d , ale niestety szyjka skróciła się prawie 1cm i jestem w szpitalu
No i mam grzyby, jak to pani doktor stwierdziła - pieczarkarnia...
Dostalam nospę domięśniowo, nospę w tabsach, luteinę doustnie i coś tam dopochwowo znów:/

Idę nadrabiac dalej.
A to Ci niespodzianka. Trzymaj się dzielnie, może coś zaradzą na tą szyjkę. A grzybki - a kysz, a kysz!

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Nie jest..dlatego nazywają to "cegiełką"..
300 zł to chyba pustak a nie cegiełka U mnie się nie placi na szczęście. Za 300 zł to masz łóżeczko z full wyposażeniem, dziady jedne....

Cytat:

Czytałyście o tym że po nowym roku w MC ma już nie być frytek?!!?Jak ja je uwielbiam
No nie wierzę!

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Trzymaj sie i odpoczywaj.

Wrocilam z wizyty i jestem podlamana. Wszystko ok, maly rosnie a te bole to spowodowane tym, ze w koncu sie przekrecil i ma glowke w kanale. Tylko jest jedno ale.Powstal zator na nerce malego. I mam skierowanie do szpitala. Mamy to kontrolowac. Jak sie bedzie pogarszac to wyciagna go wczesniej. Moze poprostu sie rozplynie po kosciach i zator sam zniknie. Trzeba kontrolowac by nie doszlo do uszkodzenia nerki.W najgorszym wypadku czeka malego operacja. Nawet nie chce o tym myslec
Ojoj, oby się samo unormowalo! Trzymam kciuki. A do tego szpitala to masz się położyć na obserwację czy tylko na jakieś dodatkowe badania iść?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 20:24   #4298
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
No jestem z siebie dumna, cały plan na dzisiaj wykonany I nawet się nie zmachałam za bardzo

Kurcze ale pech z tymi piżamami. A sugerowałaś się rozmiarówką z aukcji? Jakie te piżamki? Jak będą faktycznie za małe to zrób zdjęcia i tu pokaż, może akurat którejś z nas spasują i się dogadacie.

Kurde ale historia z tym księdzem...serca nie ma.
A skarbówką się nie martw, złożycie korektę i wyjaśnienie i będzie dobrze. Mam nadzieję, że mąż się nie będzie pluł bo jak taki mądry to niech sobie księgową zatrudni. Każdy ma prawo się pomylić. W ogóle to pamiętam, że już miałaś jakąś akcję z nim w tym temacie....

A to Ci niespodzianka. Trzymaj się dzielnie, może coś zaradzą na tą szyjkę. A grzybki - a kysz, a kysz!

300 zł to chyba pustak a nie cegiełka U mnie się nie placi na szczęście. Za 300 zł to masz łóżeczko z full wyposażeniem, dziady jedne....

No nie wierzę!

Ojoj, oby się samo unormowalo! Trzymam kciuki. A do tego szpitala to masz się położyć na obserwację czy tylko na jakieś dodatkowe badania iść?

jeny, jak mi niedobrze od tej kroplówki. kurde, na oddziale 3 dziewczyny razem ze mną, nie mogli mnie dac do pustej sali;/

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-01, 20:26   #4299
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
jeny, jak mi niedobrze od tej kroplówki. kurde, na oddziale 3 dziewczyny razem ze mną, nie mogli mnie dac do pustej sali;/
tylko 3 ? ja jak dziś byłam to dziewczyny po korytarzach porozkładane bo miejsc nie ma

Daniel
Stary 2013-10-01, 20:30   #4300
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

tak mało??? u mnie zawsze full sale.
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
tylko 3 ? ja jak dziś byłam to dziewczyny po korytarzach porozkładane bo miejsc nie ma
no właśnie, u mnie też były full sale, i jeszcze na IP kilka osób. Na szczęscie oni codziennie kogoś wypisują to te jedno dw miejsca sie znajdą. Natomiast nie wyobrażam sobie bycia na korytarzu z kilku względów- odwiedzający sie gapią i zero prywatności. Nie mówiąc jaki strach o rzeczy- w sali to jeszcze kazdy spojrzy czy nikt obcy sie nie kręci, a na korytarzu..
Stary 2013-10-01, 20:31   #4301
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
noo, masakra.! Ostatnio jak byłam to tez mnóstwo dziewczyn, a dzisiaj tak malućko.

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 20:31   #4302
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Moja mama mi do 7 miesiąca zabroniła czegokolwiek kupować, powiedziałą ze wszystko jest w sklepach- jeden dzien kupione i wyprane, kolejny wyprasowane i gotowe. Owszem- ale trzeba miec od razu kupe kasy, to raz a dwa sił zeby to zrobić w jeden dzień.
Tak samo jak nie pozwoliła mi siedzieć na balkonie bo ona ma tam sznurki do prania i zebym pod nimi nie stała, bo mały sie okręci pępowiną. -mojej mamie akurat tak sie stało i twierdzi ze tee wszystkie zabobony są prawdziwe. A tak jak kiedys wspominałam, moje dziecko to będzie jakimś małym kosmitą wg tych zabobonów
No mi się właśnie wydaje to takie oczywiste, że wyprawkę się kupuje raczej rozłożoną na te parę miesięcy zanim maluch się urodzi, bo inaczej to tyle kasiory by poszło jakby się kupowało w jednym dniu! Ja nie mam tyle kasy żeby z kieszeni na raz wyciągnąć :/ Poza tym czasami się po znajomych coś pozbiera albo uda się znaleźć na aukcjach taniej, a w sklepie fortunę się zostawia...

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Stary 2013-10-01, 20:32   #4303
maomami
Wtajemniczenie

Ja już idę lulu, nie piszcie za dużo dobranoc mamusie

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:32   #4304
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
RINCO, RINCO masz wózek Seka Carlo Lux?? Pomóż też grudniowej mamusi jak wrażenia
Właśnie spojrzałam, że mamy taki sam termin i obie chłopaczków w brzuszku
Już Ci odpisałam na pw
Mój termin to pojęcie względne, bo mnie rozpakują wcześniej, gdzieś koło połowy grudnia, może nawet w piątek 13-go, bo mój lekarz ma wtedy dyżur w szpitalu

A w ogóle to wczoraj byłam na wizycie i wszystko dobrze Następna 21.10 o stałej godzinie 13.15
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:33   #4305
Mya1989
Zakorzenienie

Ciekawe kiedy mnie wypuszczą

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-01, 20:37   #4306
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Mi kręgosłup dokucza przez moje duże cyce
Ja się boję o jędrność mojego po porodzie :/
ja też się o to martwię... dobrze dobrany rozmiar 70HH ale polskiej firmy angielskiej H a coś w obwodzie mi przyciasno dziś na basenie myślałam że mi wypłynie co nie co górą..

Cytat:
taaak u nas na patologi po 7 na sali i nie ma miejsc...

mi mąż zrobił mleko z czonskiem i miodem bo mnie jakiś katar bierze
Stary 2013-10-01, 20:37   #4307
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

A co Ci podają w kroplówce?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-01, 20:39   #4308
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe kiedy mnie wypuszczą
Ty sie ciesz ze neta masz jak ja chciałam sobie podłączyć swojego playowskiego to ni chu chu, ale jak wychodziłam to dowiedziałam sie ze jest WIFI tylko z hasłem

a tak poważnie to mówią coś?
Stary 2013-10-01, 20:39   #4309
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie, u mnie też były full sale, i jeszcze na IP kilka osób. Na szczęscie oni codziennie kogoś wypisują to te jedno dw miejsca sie znajdą. Natomiast nie wyobrażam sobie bycia na korytarzu z kilku względów- odwiedzający sie gapią i zero prywatności. Nie mówiąc jaki strach o rzeczy- w sali to jeszcze kazdy spojrzy czy nikt obcy sie nie kręci, a na korytarzu..
też sobie nie wyobrażam liczę że na porodówce będzie trochę luźniej

Daniel
Stary 2013-10-01, 20:42   #4310
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
ja też się o to martwię... dobrze dobrany rozmiar 70HH ale polskiej firmy angielskiej H a coś w obwodzie mi przyciasno dziś na basenie myślałam że mi wypłynie co nie co górą..

taaak u nas na patologi po 7 na sali i nie ma miejsc...

mi mąż zrobił mleko z czonskiem i miodem bo mnie jakiś katar bierze
Właśnie szukam dobrego stanika do karmienia.Zamówiłabym na allegro ale boję się że będzie za mały i trzeba się bawić w odsyłanie.Patrzyłam na sklepy online i nie ma rozmiarów z kolei...

Ostatnio mierzyłam w sklepie z firmy Alles 75 G to miseczka mała była jak na ten rozmiar

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-01, 20:43   #4311
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
A co Ci podają w kroplówce?
a nie wiem co to, Na Cl, ni chu chu nie mogę sobie przypomnieć co to? magnez?i jakies bzdetki. Ostatnio tez to dosytawałam i nic mi nie było
Cytat:
Ty sie ciesz ze neta masz jak ja chciałam sobie podłączyć swojego playowskiego to ni chu chu, ale jak wychodziłam to dowiedziałam sie ze jest WIFI tylko z hasłem

a tak poważnie to mówią coś?
Pani ja neta zawsze i wszędzie. chybabym umarła z nudów
Nic nie powiedziała babeczka, zobaczymy jutro na obchodzie. Dostałam zastrzyk z nospy domięśniowy w dupke

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-01, 20:46   #4312
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Właśnie szukam dobrego stanika do karmienia.Zamówiłabym na allegro ale boję się że będzie za mały i trzeba się bawić w odsyłanie.Patrzyłam na sklepy online i nie ma rozmiarów z kolei...

Ostatnio mierzyłam w sklepie z firmy Alles 75 G to miseczka mała była jak na ten rozmiar
na pewno krisline ma karmniki z miską większą niż G Pani mi proponowała w sklepie u nas w mieście i są eleganckie z fiszbinką (ja bym bez nie dała rady...)
Stary 2013-10-01, 20:58   #4313
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
A jak u Ciebie z tym swędzeniem skóry?poradziłaś sobie z tym jakoś?
bo mnie cały czas 3ma...zwlaszcza wieczorami...

mnie nic nie swędziało......

prenalen mi smakuje......troch e mi lepiej po nim i tabletkach bo domowe sposoby niestety mnie zawiodły:-(

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 21:02   #4314
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
mnie nic nie swędziało......

prenalen mi smakuje......troch e mi lepiej po nim i tabletkach bo domowe sposoby niestety mnie zawiodły:-(
Prenalen mi pomógł i w 3 dni byłam już wyleczona z bólu gardła i guli w gardle ;p;p Domowymi sposobami też próbowałam, ale nic nie dało, także jak na przeziębienie - polecam (chociaż ja czosnku nie lubię i dla mnie syrop jest niesmaczny :/).

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Stary 2013-10-01, 21:04   #4315
Kociak85
Zadomowienie

De, oj to się porobiło. oby się okazało, że zator zniknie. A wiadomo coś od czego tak się stało czy to po prostu nie ma żadnej konkretnej przyczyny? Pewnie nie ma. Daj znać jutro, czy uda Ci się umówić do szpitala!

Mya, ciekawe ile Cię będą trzymać. Pewnie jutro się czegoś więcej na obchodzie dowiesz a może Ci tego pessara założą?

nemosek, już to kiedyś pisałam ale się powtórzę. Najlepiej to stanik do karmienia przymierzyć w sklepie stacjonarnym i ewentualnie później gdzieś zamawiać taki sam taniej. Bo z tymi rozmiarami to jest paranoja.

Ostatnio na wątku spokój z kurierami był, to u mnie się pojawił problem. No, może nie z kurierem tylko ze sprzedającym z allegro. Zamówiłam sweter i czekam czekam... Po tygodniu napisałam do sprzedającego maila żeby mi przesłał numer nadania paczki (bo idzie pocztą) to mi odpisał, że "z przyczyn niezależnych został wysłany z opóźnieniem". Szkoda, że sam mnie o tym nie poinformował, tym bardziej, że na aukcji pisze, że wysyłka w 24h. W rezultacie czekam już 1,5 tygodnia i nadal paczki nie ma. Oj, pozytywnego komentarza na pewno sprzedający nie dostanie ode mnie. Mam nadzieję, że do końca tego tygodnia sweter do mnie dojdzie, bo przydałby mi się on.
Stary 2013-10-01, 21:07   #4316
anulka2205
Wtajemniczenie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43078777]

I byłoby fajnie na koniec dnia, gdyby nie to, że mężowi przyszło pismo ze skarbówki, żeby przyszedł zweryfikowac zeznanie za zeszły rok.
Teraz mu szukałam pitów-11 i zonk.... znalazłam, tylko, że znalazłam też 1, który nie był ujęty na zeznaniu podatkowym. I mogę się założyć, że będzie się wściekał, oczywiście na mnie- bo to ja musze pilnować JEGO spraw, ja go rozliczałam... Ech! Aż mnie brzuch rozbolał...[/QUOTE]

nie denerwuj się głupotami, pomylic się każdy może, wyjaśni, że zagubił przy wypełnianiu ten pit 11 złoży korektę i będzie git

Cytat:
Witam się z Wami dzisiaj.
Miałam wizytę.

Ulka waży 1470gram w 31t4d , ale niestety szyjka skróciła się prawie 1cm i jestem w szpitalu
Dostalam nospę domięśniowo, nospę w tabsach, luteinę doustnie i coś tam dopochwowo znów:/

Idę nadrabiac dalej.
ojojoj :/trzymaj się tam

Cytat:
Miałam zamiar dziś tyle rzeczy porobić...a wymyłam tylko lodówkę..

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Czytałyście o tym że po nowym roku w MC ma już nie być frytek?!!?Jak ja je uwielbiam
jak MC bez frytek, to niech już lepiej całą tą budę zamykają

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Odpalcie sobie Uwage

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
też przegapiłam, co było?

Cytat:
Trzymaj sie i odpoczywaj.

Wrocilam z wizyty i jestem podlamana. Wszystko ok, maly rosnie a te bole to spowodowane tym, ze w koncu sie przekrecil i ma glowke w kanale. Tylko jest jedno ale.Powstal zator na nerce malego. I mam skierowanie do szpitala. Mamy to kontrolowac. Jak sie bedzie pogarszac to wyciagna go wczesniej. Moze poprostu sie rozplynie po kosciach i zator sam zniknie. Trzeba kontrolowac by nie doszlo do uszkodzenia nerki.W najgorszym wypadku czeka malego operacja. Nawet nie chce o tym myslec
Trzymam mocno kciuki, żeby interwencja chirurgiczna nie byłą potrzebna

a w tym prenalenie to przypadkiem nie same takie"domowe sposoby"?

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-10-01 o 21:09
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 21:08   #4317
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze to pewnie dlatego że moja ginka nie pracuje już w szpitalu...no nic..dowiem się wszystkiego ...
Mój jest zastępcą ordynatora więc mam nadzieję, że jak już się umówimy, to tak zostanie

Cytat:

Idę nadrabiac dalej.
Kurcze, to żeby wszystko było dobrze i żeby jak najdłużej Ulka w brzuszku posiedziała

Cytat:

A jakie masz te koszule?Ja mam takie dwie opięte w biuście już teraz ale myślę że spokojnie się jeszcze rozciągną o parę cm.
Ja to zawsze mam/miałam problem z dużym biustem.I jak jakaś rzecz dobra rozmiarowo to za mała w biuście :/
Wzięłam te: http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...546100188.html
Wg wymiarów podanych na aukcji powinny być ok, ale na pierwszy rzut oka one nie mają takich wymiarów, są tyci No ale okaże się, jak przymierzę.
U mnie jest to samo z ciuchami

Cytat:

Swoją drogą musisz mieć zawsze dokładne usg, że takie rzeczy gin widzi Nie wiem, czy mój by tak dojrzał na rutynowym usg
za zniknięcie zatoru!

Cytat:
Ja się boję o jędrność mojego po porodzie :/
Ja tak samo Z resztą nigdy nie miałam jędrnych

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Wyżej wstawiłam linka. Wiesz, problemu z wymianą nie ma, bez problemu mogę wysłać i wymienią na większe albo oddadzą kasę. Tylko że mi się nie chce

Cytat:

Ja chyba będę musiała zamawiać on-line Już widzę te wymiany
Jeden chcę taki totalny zwyklak, coś takiego: http://allegro.pl/biustonosz-mama-10...473921221.html - bardziej na noc, żeby nie uwierał itp. i raptem wkładkę laktacyjną trzymał.
I myślę też o tym: http://www.intymna.pl/p1381,150,1,43...iustonosz-mm22 ale obawiam się, że sobie go na nos wcisnę

Wyprasowanie
Nóg nie czuję!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 21:16   #4318
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
a w tym prenalenie to przypadkiem nie same takie"domowe sposoby"?
soki z malin i porzeczek, czosnek jakaś pewnie witamina C czy coś. Nie wiem czemu moje domowe sposoby nie działają, chociaż sok z malin piłam w dużych ilościach i herbaty z cytryną... Może ten czosnek mi był potrzebny? (sama bym w życiu go nie wcinała ;p)

Cytat:
Mój jest zastępcą ordynatora więc mam nadzieję, że jak już się umówimy, to tak zostanie

Kurcze, to żeby wszystko było dobrze i żeby jak najdłużej Ulka w brzuszku posiedziała

Wg wymiarów podanych na aukcji powinny być ok, ale na pierwszy rzut oka one nie mają takich wymiarów, są tyci No ale okaże się, jak przymierzę.

Swoją drogą musisz mieć zawsze dokładne usg, że takie rzeczy gin widzi Nie wiem, czy mój by tak dojrzał na rutynowym usg
za zniknięcie zatoru!

Wyżej wstawiłam linka. Wiesz, problemu z wymianą nie ma, bez problemu mogę wysłać i wymienią na większe albo oddadzą kasę. Tylko że mi się nie chce

Jeden chcę taki totalny zwyklak, coś takiego: http://allegro.pl/biustonosz-mama-10...473921221.html - bardziej na noc, żeby nie uwierał itp. i raptem wkładkę laktacyjną trzymał.
I myślę też o tym: http://www.intymna.pl/p1381,150,1,43...iustonosz-mm22 ale obawiam się, że sobie go na nos wcisnę

Wyprasowanie
Nóg nie czuję!

Ale ładne te koszule!! Bardzo mi się podobają A faktycznie ten materiał taki przewiewny i fajny?

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Stary 2013-10-01, 21:19   #4319
Miss Triss
Zadomowienie

Witajcie mamusie!

Ostrzegam - będę się żalić na temat Bezpiecznego Malucha, możecie pominąć.

Właśnie wróciłam z warsztatów Bezpieczny Maluch i ogólnie jestem niesamowicie rozczarowana. A więc po kolei:
1. prezentacja NUKa - jasno, rzeczowo, na temat, ciekawie przygotowane i opowiedziane, dowiedziałam się kilku ciekawych rzeczach o smoczkach
2. prezentacja z Banku Komórek Macierzystych - bardzo dobrze przygotowana i świetnie przeprowadzona, Pani bardzo miła, kompetentna. Jednym słowem super, przeraziły mnie tylko koszta.
3. prezentacja z OsmozaCare - świetnie przedstawiona, Pani prowadząca taka śmieszna babeczka, żartująca, uśmiechnięta. Ten wykład (choć miał moim zdaniem niewiele wspólnego z ciążą) był świetny i na nim ubawiłam się najlepiej.
4. wykład z pierwszej pomocy - pomijam fakt, ze ratownik był meeega apetyczny to wykład był ciekawy i bardzo dobrze przygotowany.
5. prezentacja o mlekach modyfikowanych Enfamil - ciekawie, rzeczowo, maja fajną aplikację do pobrania ze stronki.
I tutaj kończą się te fajne prezentacje, a został jeszcze:
6. wykład z położną o karmieniu piersią - Pani mówiła tak cicho, że ja siedząca w drugim rzędzie ledwo ją słyszałam. Poza tym mało mówiła od siebie, a najwięcej czytała ze slajdów i ogólnie wyglądała jakby ja tam postawili za karę. Beznadzieja!
7. prezentacja Maxi Cosi - i tutaj nie mam nic pozytywnego do powiedzenia. Po pierwsze pan prowadzący był tak przemądrzały, że aż mi się go nie chciało słuchać i taki gburowaty, ze zbył moje pytania kilkoma bardzo niemiłymi zdaniami. Ogólnie "Maxi Cosi jest liderem na rynku polskim i aż 41% fotelików używanych w Polsce to nasze foteliki więc nie dziwcie się, ze jestem tutaj ja a nie ktoś np z Graco czy Recaro", "jeśli fotelik nie pasuje do samochodu to trzeba kupić inny model tego fotelika albo zmienić samochód", "foteliki Maxi Cosi są najlepsze a na inne szkoda nawet komentarza" - to tylko niektóre zacytowane wypowiedzi Pana z Maxi Cosi, a mogłabym tak wymieniać jeszcze długo, bo przecież Maxi Cosi są najza☠☠☠is*** ze wszystkich.
Zadałam dwa pytania -
1. Jak długo używamy wkładki dla niemowlaków w foteliku i trzeba jakoś specjalnie układać na niej dziecko? Uzyskałam odpowiedź, że używamy jej dopóki dziecko jest noworodkiem i mamy układać dziecko pod kątem 45 stopni. I nawet dowiedziałam się, że mogę sobie ściągnąć aplikację kątomierz na telefon, albo zrobić z kartki papieru.
2. Na jakim fotelu umieścić fotelik w samochodzie? - Na tylnej kanapie po stronie pasażera, bo nie ma bezpośredniego zagrożenia przy zderzeniu czołowym, bo mama widzi co się dzieje z dzieckiem i może do niego wygodnie sięgnąć ręką, bo są kurtyny i poduszki powietrzne co dodatkowo chronią dziecko. Natomiast kategorycznie zabronione jest ustawianie fotelika na przodzie na miejscu pasażera.
Ten facet zepsuł mi humor na cały wieczór. Liczyłam na to, że wygram ten nieszczęsny fotelik i przy odbiorze powiem mu, że i tak będę go montować na przednim siedzeniu, ale niestety nie wygrałam.
Mam jeszcze jedno zastrzeżenie - kupony do losowania powinny chyba wypełniać i wrzucać kobiety w ciąży, natomiast fotelik wygrał jakiś pan, a poza tym jedno małżeństwo wygrało dwie nagrody, bo jedną wygrała żona a drugą mąż.
Jeśli jakimś sposobem ktoś z organizatorów przeczyta moją wypowiedź może pomyśli troszkę nad udoskonaleniem tych prezentacji, coby nie były monotonne i wychwalające pod niebiosa tylko ten dany produkt oraz bardziej przyłoży się do przestrzegania regulaminu wygrywania nagród. A osobiście Panu od fotelików Maxi Cosi podziękowałabym, za skuteczne zniechęcenie mnie do zakupu fotelika tej firmy.

Gratuluję wytrwałości tym, które doczytały do końca i dziękuję za "wysłuchanie".

Wyżaliłam się, a teraz mogę spokojnie iść spać, bo nadal jestem niesamowicie poddenerwowana.

Poczytam Was jutro i pocytuje.

Dobranoc!
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 21:25   #4320
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
na pewno krisline ma karmniki z miską większą niż G Pani mi proponowała w sklepie u nas w mieście i są eleganckie z fiszbinką (ja bym bez nie dała rady...)
U nas jest mały wybór raptem 2 sklepy z profesjonalnym brafittingiem.
Mały wybór rozmiarów i wzorów A ceny powalają
Ja lubię Dalię ale oni nie produkują staników do karmienia.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
a nie wiem co to, Na Cl, ni chu chu nie mogę sobie przypomnieć co to? magnez?i jakies bzdetki. Ostatnio tez to dosytawałam i nic mi nie było

Pani ja neta zawsze i wszędzie. chybabym umarła z nudów
Nic nie powiedziała babeczka, zobaczymy jutro na obchodzie. Dostałam zastrzyk z nospy domięśniowy w dupke
Pewnie potasik i magnezik

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
De, oj to się porobiło. oby się okazało, że zator zniknie. A wiadomo coś od czego tak się stało czy to po prostu nie ma żadnej konkretnej przyczyny? Pewnie nie ma. Daj znać jutro, czy uda Ci się umówić do szpitala!

Mya, ciekawe ile Cię będą trzymać. Pewnie jutro się czegoś więcej na obchodzie dowiesz a może Ci tego pessara założą?

nemosek, już to kiedyś pisałam ale się powtórzę. Najlepiej to stanik do karmienia przymierzyć w sklepie stacjonarnym i ewentualnie później gdzieś zamawiać taki sam taniej. Bo z tymi rozmiarami to jest paranoja.

Ostatnio na wątku spokój z kurierami był, to u mnie się pojawił problem. No, może nie z kurierem tylko ze sprzedającym z allegro. Zamówiłam sweter i czekam czekam... Po tygodniu napisałam do sprzedającego maila żeby mi przesłał numer nadania paczki (bo idzie pocztą) to mi odpisał, że "z przyczyn niezależnych został wysłany z opóźnieniem". Szkoda, że sam mnie o tym nie poinformował, tym bardziej, że na aukcji pisze, że wysyłka w 24h. W rezultacie czekam już 1,5 tygodnia i nadal paczki nie ma. Oj, pozytywnego komentarza na pewno sprzedający nie dostanie ode mnie. Mam nadzieję, że do końca tego tygodnia sweter do mnie dojdzie, bo przydałby mi się on.
Tylko żebym ja miała gdzie przymierzyć

A ten sweter to chyba japan style tak?

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:

za zniknięcie zatoru!

Wyprasowanie
Nóg nie czuję!

Te koszule na aukcji powinny spokojnie się rozciągnćć do 106 cm w biuście.A to dziwne że takie małe
Właśnie przeglądam stronkę intymna

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości