|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
Cytat:
|
|
#3572 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#3573 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dalej paznokciowo- zaczęłam je sobie olejować ( taa, jestem już w domu
Najpierw namoczyłam je w oliwie z oliwek, rycynowym+ sok z cytryny, później pomalowałam odżywką (mnie Eveline nie szkodzi) i teraz siedzi sobie na paznokciach mieszanka olejów (rycynowy, BD, ze słodkich migdałów, winogronowy i trochę oliwy z oliwek). Stwierdziłam, że muszę się wziąć za te pazury, bo coś im ostatnio odwaliło (pewnie moje ostre sprzątanie bez rękawiczek ) i lewy wskazujący rozdwoił się do połowy, a prawy fakerek złamał przy samiutkim mięsie. Trochę odrosną, to zrobię z nich migdałki. Ah, skleroza ja ! Mignęły mi piękne włosy jakiejś świeżej kobitki ! ![]() W kiepskiej jakości i z dużą cenzurą, bo nie będę się Wam po domowemu pokazywać ale tak się prezentuje to, z czym walczę
Edytowane przez EdizA Czas edycji: 2013-10-01 o 18:33 |
|
|
|
#3575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Więc wracam do was i do dbania o włosy, bo nie pamiętam kiedy ostatnio widziały olej czy maskę. Wczoraj kupiłam Biovaxa do ciemnych, a dzisiaj odkryłam że mam niedaleko do Auchan... To przeznaczenie
|
|
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Serce twe rośnie, a ja już mam stresy. Znów mi musk spuchnie.
![]() Naolejowałam się na miks odżywki z cerkosolem, ubrałam dresgacie i idę napierdzielać przysiady. Nie ma lipy!
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-10-01 o 19:07 |
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedna klasa dziś mi powiedziała, że jest mną zachwycona ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Kupiłam zimowe buty, kozaki na obcasie. 47,50 zł ![]() ![]()
|
|
#3579 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny, mam nadzieję,że pamiętacie mój problem z kiepskim reagowaniem włosów na niektóre produkty. Ostatnio kupiłam kilka produktów, których bym kiedyś nie kupiła, bo zawierały składniki, których kiedyś unikałam (bawełna itp.). Okazało się, że nie pasują moim włosom. Dlaczego?
Joanna Naturia, odzywka b/s mak i bawełna skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, PEG-20 Stearate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Panthenol, Papaver Rhoeas Extract, Gossypium Herbaceum Seed Extract, Glycerin, Propylene Glycol, Citric Acid, Parfum, Citronellol, Limonene, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone Eva Natura, odżywka do włosów z bursztynem , glikogenem i ceramidami Skład:Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Macadamia Temifolia Seed Oil, Methoxy PEG/ PPG-7/ 3 Aminopropyl Dimethicone, Parfum, Hydroxyethylcellulose, Cetrimonium Chloride, Phospholipids/ Sphingolipids, Propylene Glycol/ Succinum (Amber) Extract, Benzophenone-3, Methylparaben, Panthenol, Lactic Acid, Propylparaben, Allantoin, Glycerin/glycogen, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional. Cien, szampon do włosów volume & style z prowitaminą Skład: aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, sodium chloride, panthenol, glycol distearate, citric acid, betaine, sodium benzoate, parfum, laureth-4, potassium sorbate, hydrolyzed wheat gluten, hydroxypropyltrimonium chloride, benzyl salicylate, polyquartenium-10 linalool, citronellol, formic acid. |
|
|
|
#3580 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Ja zaraz zrobię peeling sodowy, nałożę Białą Perłę i zabieram się za nową płytę Ewki. Spróbuję się wylaszczyć, tak jak Ty, do następnego spotkania Zamierzasz im zrobić w najbliższym czasie sprawdzian/kartkówkę/odpowiedź? |
|
|
|
|
#3581 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Powiedzieli mi, że jestem na luzie i umiem ich czegoś nauczyć
|
|
#3583 |
|
Raczkowanie
|
Piszecie z taka prędkością, że strach odejść od komputera.
Miałam dziś umyć włosy tylko slsem, nie nakładać żadnej odżywki, ale i tak nałożyłam. Alterrę na 10 minut, ale jednak. Bez odżywki czułabym się dziwnie.
|
|
|
|
#3584 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#3585 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3586 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Aleex! no hej!
Cytat:
Cytat:
![]() najlepiej zajrzeć np na zsk tam masz opisy jak możesz wykorzystać dany półprodukt i co on ci może dac
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja kocham tanie buty
Cytat:
![]() Co do nauczania zgadzam jeśli ktoś potrafi przekazać i wytłumaczyć to wiele się da nauczyć |
|
|
|
|
#3588 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dlatego niezbyt dobrze ogarniam chemię ![]() trening zrobiony, teraz czas na Dextera |
||||
|
|
|
#3589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciebie nie da się nie kochać przecież. ![]() Cytat:
![]() Tak, oczywiście, laszcz się. Jakbym nie czuła się wystarczająco maszkarowato przy Tobie. ![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43079306]robisz squat challenge? ![]() [/QUOTE] Pfff. Trzy razy robiłam, najmniejszej różnicy nie zauważyłam. Mówiłam już- moja dupa to osobny byt, ciężki przypadek. Ale postanowiłam, że codziennie po 150 przysiadów będę robiła. Ot, kaprys taki, żeby nie było, że nie próbuję.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-10-01 o 19:51 |
||
|
|
|
#3590 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Zmyłam olej lniany nałożony na odżywkę. Mam nadzieję że wszystko domyłam i jutro będą ładne
|
#3592 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Wzbogaciłam się dzisiaj o essence kiwi oraz confetti
mam dziś GHD !!!jutro mam zajęcia na uczelni dopiero o 13.30 w czwartek wolne tak więc się wyśpię, kocham to lecę oglądać Glee
Edytowane przez M4rt3czk4_92 Czas edycji: 2013-10-01 o 20:15 |
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po Ewce i siłowni. Ewkę zrobiłam do końca z modyfikacją cardio. Tylko ta żaba mi nie idzie- mam tak wkleśnięty dolny odcinek kręgosłupa, że z tyłu 90% spodni i wszystkie koszule/bluzki mi odstają. Nie idzie go do podłogi przykleić. Jak tu żyć?
Jestem z siebie dziś dumna osiągnęłam dziś sukces pedagogiczny. Włosowo nic szczególnego- szampon i odżywka fitomed do tłustych. Jutro pierwszy dzień zajęć. Zaraz pójdzie szamponetka Joanny, bo chcę odświerzyć kolor.
|
#3595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyżby na fretce?
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobię zdjęcie. Tylko maila daj na PW. Pewnie ma być bokiem i tyłem?
Na fretce też- sra i sika 90% w kuwecie. I nie gryzie prętów. Na moim uczniu osiągnęłam sukces. Jest chory i spowolniony od leków. A pamięta to czego się uczyliśmy w zeszłym roku. I się systematycznie uczy.
|
#3597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kusisz mnie do olejowania na odżywkę... ![]() Cytat:
![]() czy Wam też już jest tak zimno? próbowałam znaleźć jakąś kurtkę dzisiaj, bo chodzę w skórze w której jest mi 'na styk', zamówiłam też już czarne botki na allegro. miałam genialny pomysł żeby wyjść dzisiaj w balerinkach, ale współlokatorka kazała mi rano wystawić stopę na balkon i tym sposobem przechodziłam na obcasach 12 godzin idę się naolejować
|
|
#3598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Piesku jak tam? Namyśliłaś się z tym zamówieniem na bingo? ![]() bo planuje w przyszłym tygodniu to ogarnąc
|
|
#3599 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Chyba żartujesz! |
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstaje rano idę do kuchni zerknąć na termometr a tam 0 stopni, lekki szron na łąkach i wyjdź tu człowieku z domu zatem prędko poleciałam po sweterek, ostatni nabytek - płaszcz, i botki na grubej podeszwie ii jak wyszłam z domu to było mi ciepluuutko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

Dlatego dziś planuje je oczyścić SLSem i zobaczyć ich faktyczny stan.

A malinka mi się podoba i jutro się nią pomaluję. Dzisiaj mam piaskacza z MS, ileż ja pochwał zebrałam!