|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]()
![]() |
#4382 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43085851] Zrobiłam dzisiaj zdjęcie mojego brzuszka aby przesłać rodzicom (mieszkają daleko), więc wstawiam - jestem w trakcie 24 tygodnia. Płaszcza już nie mogę zapiąć bo rośnie i brzuch, i biust.[/QUOTE] Śliczny brzuszek ![]() Cytat:
![]() Co do tego niechodzenia dzieckiem w zimie to wiele babć ma takie zdanie. Na szczęście i tak będziemy robić po swojemu ![]()
![]() |
#4383 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam okazje odkupić od znajomej dwa za 40 zł więc kasa nie duża i chyba się zdecyduję- jak się młody obrzyga albo cos tona zmianę będzie, albo jak zima długa będzie ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
moim zdaniem dziecko powinno na powietrzu przebywać- owszem jeśli jest -20 stopni i pizga złem to nie ma sensu wychodzić ale jeśli jest słoneczko i mrozek to czemu nie. Niech się uodparnia ![]()
![]() |
#4384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Każdy pacjent ma prawo do równej opieki medycznej, ale nie każdy szpital jest do tego przystosowany - jeden jest lepiej dofinansowany i nie ma sprzętów rodem z PRLu, w innym są tylko takie (więc o jakichś podnośnikach nie ma mowy...) Na wybór dyrektora szpitala też nie mamy wpływu, najczęściej decydują znajomości i polityka - to jest jedna wielka mafia. No i nie w każdym szpitalu są równe wynagrodzenia, które jakąś tam funkcję motywacyjną spełniają. Jakbym po 30 latach pracy zarabiała tyle co teściowa, to mogli by mnie w tyłek cmoknąć, a nie nosiłabym więcej niż mam w regulaminie zapisane. Teściowa jest pielęgniarką z powołania i nie raz sobie coś naciągnęła. Tylko dlaczego za błędy systemowe mają płacić Ci, którzy i tak odwalają czarną robotę, a mają z tego najmniej....? A jak słyszę teksty, że szpital za duże pieniądze kupił respirator, którego z powodów technicznych nie będzie używał, to normalnie nóż się w kieszeni otwiera. Ludzie są na masę nieodpowiedzialni, bo w naszych realiach głównie barany pierdzą w ważne stołki. Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-10-02 o 09:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Gang Iren
|
Też tak uważam. Do -10 normalnie wychodziłam na spacery. Jak już więcej na minus było (przy Wiki,bo w Anglii jeszcze takiej temperatury nie zaznałam) to wychodziłam jak musiałam koniecznie.
#4387 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uwielbiam Was czytać bo zawsze podnosicie na duchu. U mnie też lekarz powiedział że jedna kawa dziennie ok ale otoczenie krzywo i dziwnie patrzy i zdarzają się komentarze "jak to kawa w ciąży". Naprawdę czasem tak mi się robi aż dziwnie. Staram się być asertywna i odpowiadać że lekarz pozwolił ale dziwne uczucie pozostaje. Ostatnio ćwiczę właśnie asertywność - i muszę się pochwalić, że w końcu się przełamałam i wczoraj oraz dzisiaj głośno i kulturalnie poprosiłam o ustąpienie miejsca w autobusie ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez souris5 Czas edycji: 2013-10-02 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie butelka antykolokowa tt 260 ml w salonie kosztuje 26 zł ja na allegro kupiłam za 16 zł, to samo z małą tt 150ml kupiłam za 7 zł a w salonie 20 zł.....dla mnie to duża róznica. Widzę porównawczo że avent też taniej na allegro wychodzi, na butelki canpola czy nuka nie zwracałam uwagi więc tu mogę się mylić ![]()
![]() |
#4390 | ||||
Raczkowanie
|
Witam.
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43079851]W połowie października mam wizytę u okulisty która zdecyduje czy będę mogła rodzić SN. Bardzo bym chciała. Widziałam że niektóre z Was pisały tu o swoich problemach - ja od ok. 7 roku życia nie widzę na jedno oko (wypadek), i miałam odwarstwioną, a potem przyklejaną siatkówkę, i na pamiątkę została jaskra wtórna (pourazowa). Jeśli będą przesłanki co do tego że duży wysiłek może zaszkodzić, albo ciśnienie może wzrosnąć, to pewnie będzie cc. Ja bardzo bym chciała rodzić SN, mam nadzieję że stan jest na tyle stabilny aby było to wykonalne - w końcu lekarze przekreślali też jakikolwiek WF, a koniec końców udało się trenować gimnastykę bez żadnych skutków ubocznych ![]() ![]() Wiesz, ja na Twoim miejscu bym jednak nie ryzykowała porodu sn... Ale idź do okulisty, pogadaj. ![]() Cytat:
![]() A co do planów na kolejną ciążę-Kochana, nigdy nic nie wiadomo, a co zrobisz jak się Wam uda bez planu? ![]() ![]()
![]() |
#4391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też miałam takie wrażenie ![]()
![]() |
#4392 |
Rozeznanie
|
Ja podobnie jak dziewczyny mam już dla malca i śpiworek i ocieplany kombinezonik (56 i 62). Po domu mam tez kombinezoniki, ale oczywiście lżejsze. W h&m są w ogóle bardzo fajne kombinezoniki po domu np welurowe.
Tez uwielbiam kawę i pijam normalna latte z ekspresu kapsulkowegp, ale już nie codziennie, bo trochę boje sie wyplukiwania magnezu. Ograniczam sie do kilku kaw tygodniowo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4393 |
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43086187]
. U mnie też lekarz powiedział że jedna kawa dziennie ok ale otoczenie krzywo i dziwnie patrzy i zdarzają się komentarze "jak to kawa w ciąży". Naprawdę czasem tak mi się robi aż dziwnie. .[/QUOTE] taaaa to jeszcze może nie oddychać bo powietrze tez zanieczyszczone przecież i woda brudna w kranie ![]()
#4394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Nudzi mi się z rana i są efekty ![]() http://allegro.pl/primark-serduszka-...576230022.html http://allegro.pl/anglia-slodkie-baw...578135609.html I love allegro ![]()
![]() |
#4395 |
Rozeznanie
|
O wow, właśnie skończyłam Was czytać
![]() ![]() Teraz to ja już mam kręćka jeśli chodzi o łóżeczka. Podobał mi się ten zestaw Radek II (mówicie że jest ok?) ale teraz patrzę a on jest bez materca ![]() Ja już też sporządziłam swoją listę i podliczyłam ile mniej więcej nam pójdzie. I powiem Wam że jestem w szoku, bo te wszystkie drobiazgi po 10 , 20, 30 zł + wózek za ok 1300 zł +łóżeczko 550 - wyszło że wydam ok 4500 zł na wyprawkę. I wbrew pozorom moja lista nie jest EKSKLUZYWNA, tylko w sumie najpotrzebniejsze rzeczy... Ale cóż zrobić ![]() Ogólnie na lekarzy wydałam (i wydaje nadal) o wiele więcej, więc nie powinnam narzekać i nie narzekam, bo najważniejsze że wszystko ok ![]() Co do kwestii ruchów - czytałam, że od 24 tygodnia ciąży powinno w dzień odczuć przynajmniej 10 ruchów. PS. Także czeka mnie dalsze wertowanie łóżeczek i jeszcze nie mam fotelika wybranego. Acha, i jeszcze nie jestem przekonana w 100% na Xlandera Xa ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-10-02 o 09:19 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43086187] Bardzo dziękuję ![]() To jak coś będziesz wiedzieć od lekarza to daj znać. Nie wiem czy w te ruchy np wlicza się przesuwanie, które dość często czuję. ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja teściowa zarabia całkiem ładne pieniądze , standardowe w Wielkopolsce tak myśle. Ale jak widzę dziewczynkę która zrobiła w zeszłym roku studia pielęgniarskiej i słyszę ze ona niezmieni pampersa starszej pani bo nie to dopiero mi sie nóż otwiera w kieszeni. Przecież trzeba mieć jakaś świadomość przy wyborze zawodu. Ja bym pielęgniarka nigdy niezostala bo niemam cierpliwości. Moze i w przypadku tego zawodu powinny byc najpierw przeprowadzane jakies testy predyspozycyjne. U mojej teściowej otwarli niedawno oddział dla alkoholików w pierwszej fazie odstawienia. Super sprzet ekstra wygląd. Szkoda tylko ze stoi pusty bo sa tam przyjmowani tylko pacjenci VIP wszyscy pozostali i tak trafiają na interne gdzie łóżka na korytarzu sa na porządku dziennym. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | |||
Zadomowienie
|
witam się grzecznie z rana
![]() oj ja wolę nie liczyć, ale to jest pierwsze dziecko w rodzinie od 23 lat, znajomych wyprzedziliśmy, więc kupujemy wszystko sami. Co mi się uda to kupuje używane, reszta nowe, ale liczę, że nasze pierworodne nie zrazi nas do naszego planu posiadania większej ilości dzieci i wiele rzeczy wykorzystam potem ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Justien jedna kawa to nawet na zdrowie! ja mimo problemów z anemią pije jedną słabą kawę z mlekiem dziennie, bo mam niskie ciśnienie i po kawie lepiej się czuje. Zrezygnowałam z herbaty (pije tylko ziółka), coli i innych cudów, ale kawy nie odpuszczę ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Zakorzenienie
|
no to patrzcie jak mnie wydęło
![]()
#4402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do rajstopek to bardzo polecam rajstopki w Auchan ostatnio kupiłam przez głupotę i jakośc rewelacyjna jak wola, tyle że wola kosztuje 16zł a te kupiłam za 6 zł ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Ale słodki brzusio ![]()
![]() |
#4403 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4404 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak sie cały czas zastanawiam nad terminem porodu. Według tego usg genetycznego jest właśnie 8.01 myślicie ze ta data jest wiarygodna?? U mnie nie mozna nic policzyć według ostatniej miesiączki bo powinnam już rodzic. Miałam całkowicie nieregularne w ostatnim roku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie pogoda dobijająca, w dodatku robiłam rano kawę i rozbiłam pojemnik z serii sweet home:-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Rozeznanie
|
Magnusia, bardzo ładny brzusio
![]() ![]() A co u Was na obiadek ??? U mnie będą pierogi z truskawkami ![]() ![]() ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-10-02 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Zadomowienie
|
A jeśli chodzi o kawę to myśle ze wszystko mozna tylko z głowa. Jak leżałam w szpitalu na początku ciazy to położne zalewaly normalnie innym ciężarnym kawusie i było ok.
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Rozeznanie
|
Dlatego opieka medyczna powinna być prywatna. Nic, co jest państwowe nie sprawdza się tak, jak prywatne - gdy na górze jest ktoś, komu zależy (bez względu na jego pobudki, mogą być i finansowe), kto kontroluje, kto nie musi czekać na durne ustawy ciągnące się latami, by wprowadzić zmiany na lepsze. Standard bez porównania. No i wynagrodzenia dla personelu są o niebo lepsze. A jak się coś nie podoba, to nikt do pracy zmuszać nie będzie - nie chcesz dziewczynko zmienić babci pampersa? Nie bój się, przyjdzie ktoś na twoje miejsce.
![]() |
#4409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4410 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie maź bedzie miał rosół ( od swojej mamusi) a ja jadę do babci na obiad ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.