Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-02, 08:08   #4351
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dziękuję Lineczko za info.
Mya ja generalnie nie narzekam. Położne sa super. Tylko tej sie nie pomyslalo/nie uwierzyla (?). Nie wiem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mnie się wydaje, że jak one mają dyżur u nas po 12h to czasami nie myślą po prostu.

Była ordynator, szyjka mięciutka, skórczy brak, stwierdzila, ze szyjka na 1,5 cm około. USG jeszcze bede miala

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 08:16   #4352
Antibia86
Rozeznanie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Ja tylko na chwile pożalić sie że ja naprawde urodze chyba wczesniej...wyobraźcie sobie że nie dostałam wypłaty....pisze do kadrowej..ona oczywiscienie odpisuje, pisze do centrali w warszawie i co sie okzauje? że oni niedostali mojego L4 za wrzesien....a ja zostałam bez kasy...kuźwa co ja mam robicbo zaraz spale mój zakład pracy
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 08:19   #4353
kyte
Wtajemniczenie

Witam się

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwile pożalić sie że ja naprawde urodze chyba wczesniej...wyobraźcie sobie że nie dostałam wypłaty....pisze do kadrowej..ona oczywiscienie odpisuje, pisze do centrali w warszawie i co sie okzauje? że oni niedostali mojego L4 za wrzesien....a ja zostałam bez kasy...kuźwa co ja mam robicbo zaraz spale mój zakład pracy
Kurde ale nieodpowiedzialni ludzie...spokojnie, spokojnie zadzwoń powiedz że dzwoniłaś i nie ma Twojego L4 i nich szybko to załatwią...Ja nie wiem ludzie są tacy nie życiowi..ciekawa jestem czy oni chcieliby nie otrzymać wypłaty..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 08:29   #4354
issia88
Zakorzenienie

Cytat:

Ale to dziwne, bo ZUS powinien upomnieć pracodawcę o dostarczenie L4, bo jedna kopia od lekarza poszła do ZUSu. Najlepiej to podjedź do ZUSu i powiedz jaka masz sytuacje, albo zadzwoń o ile się dodzwonisz. Jedynie Ci wstrzymają wypłatę. Mnie wstrzymali na 2 mies, ale to dlatego, że mój pracodawca zlikwidował firmę i musieli to wyjaśniać, a potem dostałam za 2 mies wstecz, no ale też byłam zła, że tyyyyle się wyczekałam.

Dzień Doberek

Idę po kawkę i się zbieram, bo trzeba jakieś zakupy zrobić

Wszystkim dziewczynom i dzieciaczkom życzę zdrówka i nie spieszcie się tak na świat :P Trzymam kciuki!!

De - oby ten zator sam zniknął!! Trzymam kciuki za to!!
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 08:41   #4355
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jacy niepoważni wgl ale bym się wściekła...

Podłączyli mi kroplówkę, ale zwykłą. Sterofundin. Ale wcześniej przeciścili mi wenflon. Jupi... Wcale mi ręka zaraz od tego nie odpadnie...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-02, 08:53   #4356
ola_k11
Zadomowienie

Hej. Nie bylo mnie dwa dni... mialam jakąś apatię. Nie nadrobię, bo napisałyście ponad 20 stron
Spieszę napisać, że w końcu TŻ ściągnął mi ubranka ze strychu i stwierdzam, że nie planuję nic dokupywać, bo tego i tak jest stanowczo za dużo!!! Muszę chyba z 8 prań nastawić... i to tylko ciuszki do 6 msc. Późniejsze leżą w wielkich 2 workach 120l...

Czy Trele urodzila?
Paulina kciuki, nie wiem czy już po ale maleństwo sobie na pewno poradzi !!!
Dzidzia super, ze mały umie ssać.

ps. dziś przychodzi teściowa na kawę
ps2. Antibia ja Cię doskonale rozumiem, bo kadrowe z mojej firmy też lecą w kulki! W zeszłym miesiącu papiery do zus złożyły po 3 tyg i to tylko dzięki mojej interwencji... na szczęście zus nie czekal 30 dni i wypłacił w sumie po 2 tyg. Tylko dzięki temu nie spóźniłam się ze spłatą kredytu. Zaraz własnie napiszę do nich czy zlożyly kolejne zwolnienie.

Miałam Was zapytać, czy lekarz może wystawić zwolnienie na dłużej niż 4 tyg? Bo ja bylam przyzwyczajona przy poprzedniej ciąży, że na 4 tyg wystawiał a teraz ten mi wystawił na 6 tyg.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 08:56   #4357
Antibia86
Rozeznanie

No właśnie ty szary pracowniku musisz się streszczac bo masz 7 dni na dostarczenie a oni mają to w dupie.teraz muszę jechać na drugi koniec wrocka żeby załatwić duplijat a kuzwa miałam leżeć...jak nie urodze ti będzie dobrze:@

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 09:01   #4358
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dokładnie tego chcemy uniknąć a teściowa to by pewnie spać po nocach nie mogła z nerwów. Ona się tak wszystkim przejmuje.
Raczej nie powiemy....ustaliliśmy wersję, że na rutynowej wizycie wyszło, że mała nie rośnie i zdecydowali od razu o cc

W piątek będzie 3 tygodnie...jakoś zleciało
Mówiłam dziś do małża, że nie wierzę, że za tydzień wyjdę do domu (podobno po cc 5 dni trzymają) szkoda tylko, że malutka będzie musiała zostać

Tu jest wyż chyba cały czas

Nic Ci nie mówili jakie mają plany na Ciebie?? Oby jak najszybciej

Może faktycznie dla teściowej będzie lepiej...też sobie swoją wyobraziłam, zszargała by nerwy swoje, rodziny i nasze przy okazji.Malutka troszkę pobędzie w szpitalu ale zobaczysz jak szybciutko Ci minie czas ani się obejrzysz i będziecie już razem w domciu.
Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Witam się w 32 tyg.
Przepraszam, że nie cytuję, ale nadrobiłam i spadam. Kciukasy za wszystkie szpitalanki.
De mam nadzieję Twojemu maleństwu to sie wchłonie.
za wizyty i tygodnie.

I chce się pochwalić, że dzis pojechałam na badania bez siuśków. Zauważyłam to dopiero pod budynkiem i wracałam się. Wkurzyłam się na siebie!!!!! bo przygotowałam sobie i nie wzięłam.
Idę spać.
Dobranoc.
za tydzień, nie bądź zła na siebie, każdemu może się zdarzyć, a już szczególnie ciężarówce
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
A szkoda słów. Śmieszy mnie też komentowanie ilości ciuszków, które mam. A wszystkie dostałam, nie kupiłam ani jednego, więc nie wiem może powinnam oddać połowę Czasem mam wrażenie jakby to było zazdrości mówione, że ona musiała sobie radzić bez tylu rzeczy, z pieluchami tetrowymi, z paroma ciuszkami. Ja mam taki wypas, a powinnam zobaczyć co to prawdziwe macierzyństwo. Tylko ja się pytam po co?

Teściową się nie przejmuj, rób swoje, a jak zazdrości to już jej problem.Myśl o komforcie swoim i dziecka
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
l

Zrobiłam fotki:

Załącznik 5429617

Załącznik 5429618

Załącznik 5429619

Załącznik 5429620

Załącznik 5429621

Przepraszam za jakość, robione telefonem.
Wrzucam też foto jak wyglądają te zakładki (z przodu i z góry, z mojej perspektywy). Powinny być wygodne

Aaa, nemosek, jakbyś się na coś z intymnej decydowała, to zaczekaj do weekendu - mają -25% Ja czekam
[/FONT]

I wrzucam mój fuksjowy kombinezon

Załącznik 5429632

Do kompletu są dopinane buciki i rękawiczki, ale do prania zdjęłam.

Fajna ta piżamka, a kombinezon cudny lubie takie kolorki
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

po pierwsze nie można montować fotelika na przednim fotelu JEŻELI jest włączona poduszka powietrzna, po jeżeli przy wypadku wystrzeli z prędkością jakąś ok 300 km/h to dziecko przygniata i jest kaput, natomiast jeżeli poduszka powietrzna jest wyłączona bądź jej nie ma to owszem mozna wozić dziecko tylko tyłem do kierunku jazdy z podniesionym pałąkiem fotelika bo w momencie uderzenia dziecko jest chronione przez ten pałąk bo on zapiera się o fotel (jak jest tyłem do kierunku jazdy) i amortyzuje uderzenie.
no i najlepiej zamontować jest fotelik na tylnej kanapie za fotelem pasażera

poprawiam się: fotelik można przypiąć po środku, jeżeli samochód ma 3 punktowe pasy, ale rzadko się to stosuje ponieważ większość samochodów takich pasów nie posiada, i podobno montowanie fotelika w każdym miejscu jest bezpieczne jeżeli nie ma poduszek powietrzych- to jest info od TŻ

Miss Triss
, dziękuję Ci za to że napisałaś co ten gościu mówił o fotelikach, dawno się tak nie uśmiałam

dzień dobry!
Zapamiętam z tym fotelikiem.
Cytat:
Kochana, ale pytanie było o wkładkę dla noworodka w foteliku, a nie o sam fotelik
To czyli oprócz fotelika dla dziecka mam mieć jeszcze jakąś wkładkę dla niego?
Cytat:
Do nas na sale trafiły wczoraj bliźniaczki z 31 tygodnia. Jakie maja dluuuuugie nogi.masakra.
Maly cycolil ladnie a potem polozna wlala w niego normalna porcje mleka i az mu ciśnienie zaczęło wariowac. :/ w sumie dostal wg mnie około 40ml a zapisane ma 25.bo mnie nie sluchala baba jedna jak mówiłam ze sporo zjadl.

Jejjku z 31 tygodnia toż to takie maleństwa.. Pielęgniarka mogła nie uwierzyć że zjadł sporo.
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
wybaczcie dziewczyny, na razie nie nadrabiam dnia wczorajszego :x małe zakręcenie mieliśmy, a za chwilę wybieram się na uczelnię, na pierwsze zajęcia

moja uczelnia sobie z nas kpi, podali plan, ale moje koleżanki są czuje, okazuje się że brakuje co najmniej 2 przedmiotów dla wszystkich, jednego dla jednej z grup + pracowni artystycznych nie wpisali :/ o podziale zajęć na grupy nie wspomnę... BO PO CO?
ooooo to plan zupełnie jak z polibudy szczecińskiej

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Hej. Nie bylo mnie dwa dni... mialam jakąś apatię. Nie nadrobię, bo napisałyście ponad 20 stron
Spieszę napisać, że w końcu TŻ ściągnął mi ubranka ze strychu i stwierdzam, że nie planuję nic dokupywać, bo tego i tak jest stanowczo za dużo!!! Muszę chyba z 8 prań nastawić... i to tylko ciuszki do 6 msc. Późniejsze leżą w wielkich 2 workach 120l...

Czy Trele urodzila?

ps2. Antibia ja Cię doskonale rozumiem, bo kadrowe z mojej firmy też lecą w kulki! W zeszłym miesiącu papiery do zus złożyły po 3 tyg i to tylko dzięki mojej interwencji... na szczęście zus nie czekal 30 dni i wypłacił w sumie po 2 tyg. Tylko dzięki temu nie spóźniłam się ze spłatą kredytu. Zaraz własnie napiszę do nich czy zlożyly kolejne zwolnienie.

Miałam Was zapytać, czy lekarz może wystawić zwolnienie na dłużej niż 4 tyg? Bo ja bylam przyzwyczajona przy poprzedniej ciąży, że na 4 tyg wystawiał a teraz ten mi wystawił na 6 tyg.
Nie Majeczka nadal się obija
heheh daj znać jak po kawce
Cytat:
No właśnie ty szary pracowniku musisz się streszczac bo masz 7 dni na dostarczenie a oni mają to w dupie.teraz muszę jechać na drugi koniec wrocka żeby załatwić duplijat a kuzwa miałam leżeć...jak nie urodze ti będzie dobrze:@

Jak urodzisz to prześlij im podziękowania...niech Nasturcja napisze jakiś wierszyk ze szczyptą ironii..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:02   #4359
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam
Ciężka nocka za mną Ruch na tym oddziale jak na dworcu...krzyczą, stękają a położne latają...

Dzidziu - cc mam jutro, ale jeszcze nie wiem o której

Mya -

De -

Antibia - oby szybko kaskę przelali

Stary 2013-10-02, 09:04   #4360
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Przepraszam, ze nie cytuje. Zator mogl sie zrobic, bo np maly mial skok i duzo przytyl i gdzies naciska ze nie ma prawidlowego przeplywu. Taka ma pozycje, ze prawidlowy przeplyw nie nastepuje i w najlepszym wypadku po porodzie, jak bedzie mial wiecej ruchu to zniknie. Moze byc tez zwezenie cewki i czekaloby go jej poszerzenie. Zator to nawet ja zauwazylam, bo na usg nerka byla czarna a druga szarawa. Na usg ladnie bylo widac, ze jest glowka w dol, ale bocznie i ma obie stopki na moich zebrach. Stad ten bol. Ehh nie moge od 4 spac..
buziaki dla Was

Cytat:

Załącznik 5429632

[/FONT]
super

a ja dalej bez kombinezonu zimowego dla Tymusia:/ tylko takie miski futrzane mam :/

Cytat:
Maly cycolil ladnie a potem polozna wlala w niego normalna porcje mleka i az mu ciśnienie zaczęło wariowac. :/ w sumie dostal wg mnie około 40ml a zapisane ma 25.bo mnie nie sluchala baba jedna jak mówiłam ze sporo zjadl.

no to glodny napewno nie byl...ale wypadalo by czasem mamy posluchac :/

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Kurde, pisałam post i mi się zamknęła przeglądarka

Pani doktor powiedziała, że to nie są skórcze tylko jeden, a jedenw ciągu godziny musi być, bo by macica nie pracowala. To ja juz nie wiem... Ostatnio jak dziewczyna takie miała to ordynatorka nie chciała jej puścić... Mam zdjęcia tej kartki to potem wrzucę...

Boję się, wiem, że na przykładzie Witusia dzidzi, ze wszystko może być ok, ale boję się, że ona za wcześnei chce wyjść. Chociaż waży już 1,5kg Ula gdzie Ci się spieszy
Cytat:
Mnie się wydaje, że jak one mają dyżur u nas po 12h to czasami nie myślą po prostu.

Była ordynator, szyjka mięciutka, skórczy brak, stwierdzila, ze szyjka na 1,5 cm około. USG jeszcze bede miala
kciuki kochana...kiedy to USG?

Cytat:

Czy Trele urodzila?

niezle z tymi ubraniami nazbieralas troche
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:11   #4361
Kociak85
Zadomowienie

Mya, no to nie jest wcale tak źle u Ciebie. Skurczy nie ma, szyjka 1,5 cm to jeszcze nie tragedia. A o pessarze pisałam, bo Lilith dopiero co pisała, że miała zakładany, a ona właśnie jest w 32/33 tygodniu. No, ale myślę, że u Ciebie spokojnie za pomocą leków opanują sytuację.

aaby, fajne te koszule gdyby nie to, że dostałam od siostry takie z żyrafką to takie właśnie bym kupiła. i kombinezon słodki

Antibia, też bym się wkurzyła. Ja sobie zawsze wcześniej sprawdzam w Tecie, czy jest zaznaczone, że centrala dostała moje zwolnienie, żeby później niespodzianki nie było. I co z tym dalej? Gdzie zaginęło to twoje L4?

ola, chyba może lekarz wystawić na 6 tyg, tylko coś mi się obiło o uszy, że wtedy częściej są kontrole ZUS-u, dlatego lekarze wolą na 4 tyg wystawiać.

Dzisiaj bankowo pranie jakieś pranie pójdzie, bo pogoda nas rozpieszcza - ostatnie dni skąpane w słońcu ale na razie idę zrobić sobie śniadanko bo dzisiejsza noc łaskawa i dopiero co wstałam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 09:12   #4362
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
buziaki dla Was

super

a ja dalej bez kombinezonu zimowego dla Tymusia:/ tylko takie miski futrzane mam :/

no to glodny napewno nie byl...ale wypadalo by czasem mamy posluchac :/

kciuki kochana...kiedy to USG?

dzisiaj, pewnie jak zleci kroplowka, czyli za 100 lat;(

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-02, 09:14   #4363
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Może faktycznie dla teściowej będzie lepiej...też sobie swoją wyobraziłam, zszargała by nerwy swoje, rodziny i nasze przy okazji.Malutka troszkę pobędzie w szpitalu ale zobaczysz jak szybciutko Ci minie czas ani się obejrzysz i będziecie już razem w domciu.

za tydzień, nie bądź zła na siebie, każdemu może się zdarzyć, a już szczególnie ciężarówce

Teściową się nie przejmuj, rób swoje, a jak zazdrości to już jej problem.Myśl o komforcie swoim i dziecka

Fajna ta piżamka, a kombinezon cudny lubie takie kolorki

Zapamiętam z tym fotelikiem.

To czyli oprócz fotelika dla dziecka mam mieć jeszcze jakąś wkładkę dla niego?

Jejjku z 31 tygodnia toż to takie maleństwa.. Pielęgniarka mogła nie uwierzyć że zjadł sporo.

ooooo to plan zupełnie jak z polibudy szczecińskiej

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Nie Majeczka nadal się obija
heheh daj znać jak po kawce

Jak urodzisz to prześlij im podziękowania...niech Nasturcja napisze jakiś wierszyk ze szczyptą ironii..
O tak Nasturcja by im ładnie napisałato niestety moja szefowa i kadrowa regionalna taka obowiązkowa:-(a i już przelewu bie zrobia tylko będę musiała osobiście się zgłosić..

Stary 2013-10-02, 09:16   #4364
nemosek
Zakorzenienie

Witam się dzisiaj w dobrym humorze i z kupą roboty.
Wczoraj nie miałam netu znowu,jak się dzisiaj powtórzy to pojadę specjalnie do salonu i tak ich spieprzę że się nie pozbierają i złożę oficjalną skargę.W kulki to niech sobie lecą ale nie ze mną

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
uuuu ale sobie u Ciebie Pan przeskrobał...

Środek tylnej kanapy?Ja bym się bała że w razie czego pasy nie wytrzymają albo jakoś się wymsyknie i wyleci przez okno..
Na tyle środkowej kanapy dziecko znajduje się najdalej od drzwi czyli strefy zgniotu.Jeśli jest dobrze zapięty fotelik to nie ma szans żeby dziecko wypadło.
Chyba że w samochodzie nie ma pasa pośrodku to już albo miejsce za pasażerem albo za kierowcą zostaje.No chyba że masz Isofix.

Cytat:
Dokładnie tego chcemy uniknąć a teściowa to by pewnie spać po nocach nie mogła z nerwów. Ona się tak wszystkim przejmuje.
Raczej nie powiemy....ustaliliśmy wersję, że na rutynowej wizycie wyszło, że mała nie rośnie i zdecydowali od razu o cc

W piątek będzie 3 tygodnie...jakoś zleciało
Mówiłam dziś do małża, że nie wierzę, że za tydzień wyjdę do domu (podobno po cc 5 dni trzymają) szkoda tylko, że malutka będzie musiała zostać

Tu jest wyż chyba cały czas

Nic Ci nie mówili jakie mają plany na Ciebie?? Oby jak najszybciej

Będziesz przecież Ją odwiedzać i czuwać przy Niej cały czas.Kochany malutki szkrabik
Wiadomo że to nie to samo co w domu,ale zobaczysz Majka szybko nabierze sił i już we 3 będziecie się cieszyć szczęściem rodzinnym.

Babku tez mi czasem nie zacytuje

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:20   #4365
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
więszkość dostawałam jak R był malutki a teraz to juz stwierdzam, że nic nie kupuję i gości przyjmuję z pieluchami uciekam do Biedry bo muszę jakieś ciastko kupić...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:22   #4366
Miss Triss
Zadomowienie

Witajcie mamusie!

Ale się wyspałam, choć tak twardo spałam dopiero od 5.30 jak męża wyprawiłam do pracy, bo przez całą noc co 2godz wstawałam na siku i 2 razy miałam okropną zgagę.

Nadrobiłam od wczoraj i póki pamiętam:

Domi - wybrałaś meble do sypialni? Możesz podrzucić mi jakieś fotki albo linki, bo jestem na tym samym etapie i nie mam zupełnie weny, może mnie zainspirują Twoje meble.
Mya - trzymaj się twardo w szpitalu i oby Malutka jeszcze trochę posiedziała w brzusiu. Skurcze może się nie nasilą i będzie dobrze. Leż i odpoczywaj dużo!
De - strasznie współczuję, że u Twojego Maluszka pojawił się ten zator. Teraz będą go obserwować i mam nadzieję, że do porodu się sam wchłonie.
Asist - za tydzień!
Ania_Cz - kuruj się dziewczyno i walcz domowymi sposobami z przeziębieniem. Gratuluję pierwszej nocy na nowym mieszkanku, pewnie cieszysz się bardzo.
Aaby - świetne są te koszulki do karmienia co wstawiłaś tylko pewnie na mnie będą o wiele za małe. Kombinezonik jest cudowny! Sama chciałabym taki dla mojej Małej.

Widzę, że temat prezentacji i fotelików MC wywołał niezłą dyskusję. Dziękuję babku, nemosku aaby i lineczko za Wasze wypowiedzi.
Wiem, że fotelik należy zapinać tyłem do kierunku jazdy i najlepiej na tylnej kanapie na środku (pod pewnymi warunkami), ale ja takiej możliwości nie mam więc jak dla mnie bezpieczniejsze i wygodniejsze jest zapięcie fotelika na przodzie niż na tylnej kanapie za fotelem pasażera. Długo można by dyskutować o tym...
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:25   #4367
ktosiula
Wtajemniczenie

Hej! Obudziłam się o 5 razem z mężem i podczytywałam wizaż ma telefonie, na szczęście później udało się jeszcze zasnąć i jestem mega wypoczęta

Ja jutro jadę na warsztaty Bezpieczny Maluch, ten koleś z Maxi Cosi o którym była mowa to chyba był też u nas na "Mamo to ja", bo tak z opisu swojego buractwa to pasuje :P Jutro pewnie też będę. A w mailu mam napisane (wczoraj dostałam), że będzie też ten Zawitowski, u Was był?

Cytat:
lubieolowki, właśnie też chciałam coś jak najmniej workowatego a jednocześnie nie miałam kasy, żeby wydać 80zł za sztukę
W dotyku są fajne Wzięłam szarą i amarantową - ten amarant jest jakby milszy, szara jest ciut szorstka. Zobaczymy, czy po praniu się to zmieni. Czy przewiewne to się okaże po pierwszej nocy
nemosek, nie mierzyłam, do ilu się rozciągają, ale zmierzyłam je przed chwilą. Nie jest źle Malutki zapas na te zakładki jest, ale fakt, że niewielki Mam nadzieję, że nie będę budzić się z cyckami na wierzchu Łudzę się, że w nawale o 5 rozmiarów biust mi się nie zwiększy I tak już mam wielki

Załącznik 5429632

Niezłe te piżamki, ważne, żeby się zmieścić teraz, nie muszą być luźniejsze bo po porodzie i tak tylko z połowa brzuszka zostanie :P A piersi myślę, że Ci nie wyskoczą, ale to czas pokaże :P Właśnie się zastanawiam czy te koszulki z zakładkami są wygodne, czy lepiej rozpinane przez środek kupić... muszę się w końcu zdecydować.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
wybaczcie dziewczyny, na razie nie nadrabiam dnia wczorajszego :x małe zakręcenie mieliśmy, a za chwilę wybieram się na uczelnię, na pierwsze zajęcia

moja uczelnia sobie z nas kpi, podali plan, ale moje koleżanki są czuje, okazuje się że brakuje co najmniej 2 przedmiotów dla wszystkich, jednego dla jednej z grup + pracowni artystycznych nie wpisali :/ o podziale zajęć na grupy nie wspomnę... BO PO CO?
Aż mi się wspomniało jakie cyrki u mnie zawsze były na uczelni na początku roku. Najlepiej to było na pierwszym, jak jeszcze nikt nic nie wiedział, a zajęcia w 5 miejscach w mieście. Jak fajnie, że już nie studiuję:P
Miłej inauguracji roku akademickiego!

Cytat:
Niech to szlag Takie dokumenty dlatego najlepiej zawieźć osobiście a jeśli jest daleko to wysłać za potwierdzeniem odbioru. Oby się udało szybko to załatwić bo za co masz żyć...

Cytat:

Może. Ja mam często na dłużej niż 4 tyg.

Idę powiesić dzieciowe słodkie pranie i zrobić sobie kawkę Ciekawe czy dzisiaj też bedzie u nas taki ruch wzmożony

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:28   #4368
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
masakra zus to najwięksi złodzieje w kraju... serio. żeby nie dać znać że się nie będzie miało wypłaty jak ludzie muszą płacić rachunki i coś jeść ... eh ważne że urzędasy mają wypłaty na czas

Cytat:
Witam
Ciężka nocka za mną Ruch na tym oddziale jak na dworcu...krzyczą, stękają a położne latają...

nie daj się... spędziłam z koleżanką na patologii 2 tygodnie jak miała na koniec zator w nerce bo jej się mała ułożyła tak że naciskała na nerki i w ogóle były problemy z oddawaniem moczu... ja chyba się nie nadaje do szpitali

swoją drogą to musi być niesamowite uczucie wiedzieć że całkiem niedługo zobaczy się swojego maluszka po drugiej stronie brzucha

postanowiłam zrobić galerie tego co uda mi się wyprodukować w wolnym czasie prezentuje: http://lililapin.blogspot.com/
nie wiem czy nie przegiełam z różowym napisem?
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:29   #4369
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Przepraszam, ze nie cytuje. Zator mogl sie zrobic, bo np maly mial skok i duzo przytyl i gdzies naciska ze nie ma prawidlowego przeplywu. Taka ma pozycje, ze prawidlowy przeplyw nie nastepuje i w najlepszym wypadku po porodzie, jak bedzie mial wiecej ruchu to zniknie. Moze byc tez zwezenie cewki i czekaloby go jej poszerzenie. Zator to nawet ja zauwazylam, bo na usg nerka byla czarna a druga szarawa. Na usg ladnie bylo widac, ze jest glowka w dol, ale bocznie i ma obie stopki na moich zebrach. Stad ten bol. Ehh nie moge od 4 spac..
Czyli od razu po porodzie czekałby go zabieg?

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
De28 trzymam kciuki za małego, oby wszystko samo się rozeszło.Ja również od 4 nie śpię, już nie wiem co mam ze sobą zrobić, kaszel mnie dobija nie mogę się ułożyć, poza tym to moja pierwsza noc w nowym mieszkaniu, wszystko na walizkach i farbach, ogólnie wielki bałagan i zimno.

Nie mam skończonej sypialni wiec z porządnego wyspania się nici.
Skąd ja to znam Spokojnie urządzicie się Takie mieszkanie chwilowe na kartonach ma swoje plusy

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

leż i odpoczywaj!

badają Ci to: Morfologia krwi (8 parametrów: WBC, RBC, Hgb, Hct, MCV, MCH, MCHC) nie wiem co poszczególne symbole znaczą :P
Ja mam w morfo zawsze 18 parametrów

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
na środku podobno najbezpieczniej, ponieaż przy jakim kolwiek wypadku siła zgniotu jest taka że do środka mało dociera, najmniejsza krzywda się może dziecku stać
Dokładnie

Cytat:
Kurde, pisałam post i mi się zamknęła przeglądarka

Pani doktor powiedziała, że to nie są skórcze tylko jeden, a jedenw ciągu godziny musi być, bo by macica nie pracowala. To ja juz nie wiem... Ostatnio jak dziewczyna takie miała to ordynatorka nie chciała jej puścić... Mam zdjęcia tej kartki to potem wrzucę...

Boję się, wiem, że na przykładzie Witusia dzidzi, ze wszystko może być ok, ale boję się, że ona za wcześnei chce wyjść. Chociaż waży już 1,5kg Ula gdzie Ci się spieszy
Ula nie wybieraj se nigdzie jeszcze!

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
mieliśmy do wybory mure 3, lub 4 i 4 plus ale nie umiałam jej podnieść (strasznie ciężka ) i wielka i to taki wózek bardzo terenowy dla ludzi, którzy mieszkają w lesie albo duuużo wyjeżdżają, więc wzieliśmy stelarz z maxi cosi elea (waży 9 kg i będę go umiała wnieść po schodach) gondole wzieliśmy z mury 4 plus bo jest duża i na zimę w sam raz i spacerówkę z elei, fotelik cabriofix, wszytsko w takim brązowym kolorze - trochę jasny trochę ciemny brąz. jeszcze nie widziałam jak wygląda też nasz model dzisiaj teść ma go przywieźć w kartonach (dostaliśmy wózek od rodziców męża) i poskładać do kupy te części.

ja się wyspałam pomimo chodzenia do kibelka kilka razy. dostałam wczoraj też namiary na szkołę rodzenia i dziś będę dzwoniła
Ja myślę nad Murą 4 plus.Fakt ciężka jest ale nie znajdę wózka idealnego bo go nie ma.Zawsze jakieś minusy.Stelaża raczej nie będę tachać i tak na 4 piętro ;/
Dal mnie zgrabnie wygląda,gondola duża tak jak piszesz.Chciałabym tą zwykła nieskładaną
,spacerówka obszerna z dużą budką.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-02, 09:30   #4370
malinka123108
Wtajemniczenie

czesc kochane,my w 33 tyg czujemy sie tak sobie,poza uciskiem na "odbyt" i lataniem do kibela ,czestym wydalaniem nieprzespana wczoraj noca( do 2 nie moglam zasnac) to ok...wczoraj przyszedl mi ten kocyk,fajniutki,ale z jednej strony inny material calkiem tzn sama obszywka i koniec...hm,nie wiem wydawalo mi sie ze caly bedzie puszysty,ale ok poza tym to zostalo ok 58 dni do porodu....

mala mnie tak kopala w nocy ze az sie martwie czy bedzie grzeczna,bo wczoraj mialam gosci,kolezanka z 2ma synami...myslalam ze ich wygonie! uzmyslowilam sobie jaka mam grzeczna corke~! nie wiem czy dziewczynki z natury grzeczniejsze ale juz 2gi przypadek ze widze ze chlopak sie zachowuje okropnie!,kopal mi w plyty(sciany) rozwalal wszystko co mial na drodze,coarka dostala gitara w glowe....i duzo jeszcze by tu pisac..

milego dnia! ja korzystam z chwili ze mala z bratem na spacer poszla i pije kawusie
Stary 2013-10-02, 09:32   #4371
nemosek
Zakorzenienie

AAby Fajne te koszule,jeszcze trochę zapasu jest
Kombinezon słitaśny

Dzięki za info w takim razie poczekam i pewnie coś zamówię bo nie mam wyboru

Cytat:
O żesz

Ja przynajmniej bez kasy z szanownego zusu ale przynajmniej z jednego powodu nie muszę się denerwować.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-02, 09:33   #4372
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Hejka! Witamy się z wami w 30 tygodniu jejciu kiedy to zleciało
Dziś wizyta, ciekawe co tam słychać i co mi będzie robił
za szpitalne dziewczyny,
De dla młodego, musi być dobrze
A ja coś kiepską noc miałam spać wogóle nie mogłam, ciągle na takim pół śnie byłam i pamiętam że brzuch mnie bolał po bokach
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:34   #4373
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Na tyle środkowej kanapy dziecko znajduje się najdalej od drzwi czyli strefy zgniotu.Jeśli jest dobrze zapięty fotelik to nie ma szans żeby dziecko wypadło.
Chyba że w samochodzie nie ma pasa pośrodku to już albo miejsce za pasażerem albo za kierowcą zostaje.No chyba że masz Isofix.
Ale nie zawsze jest możliwość aby fotelik zapiąć na środku tylnej kanapy, więc zostają trzy miejsca. Jak dla mnie zapięcie na tylnej kanapie jest ok jeśli z nami jedzie jakaś osoba, która siedzi obok Maluszka i kontroluje czy u niego jest wszystko w porządku. Ale jeśli jedziemy tylko we dwoje to wolę przypiąć fotelik na przodzie i móc zerkać na dziecko czy np. się nie zakrztusi, nie będzie miał bezdechu, nie uleje mu się, nie wypadnie smoczek itd. Gdy fotelik będzie zapięty na tyle to nie będę widziała co się dzieje z dzieckiem.
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja jutro jadę na warsztaty Bezpieczny Maluch, ten koleś z Maxi Cosi o którym była mowa to chyba był też u nas na "Mamo to ja", bo tak z opisu swojego buractwa to pasuje :P Jutro pewnie też będę. A w mailu mam napisane (wczoraj dostałam), że będzie też ten Zawitowski, u Was był?
To jednak nie jestem taka mega przewrażliwiona i nie tylko ja twierdzę, że to był palant. U mnie nie było Zawitowskiego, ale dostałam jakąś płytkę z nim, jeszcze jej nie oglądałam.
Stary 2013-10-02, 09:38   #4374
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
mala mnie tak kopala w nocy ze az sie martwie czy bedzie grzeczna,bo wczoraj mialam gosci,kolezanka z 2ma synami...myslalam ze ich wygonie! uzmyslowilam sobie jaka mam grzeczna corke~! nie wiem czy dziewczynki z natury grzeczniejsze ale juz 2gi przypadek ze widze ze chlopak sie zachowuje okropnie!,kopal mi w plyty(sciany) rozwalal wszystko co mial na drodze,coarka dostala gitara w glowe....i duzo jeszcze by tu pisac..

hm a ja się zawsze zastanawiam czy to przypadkiem nie jest troszkę sprawa rodziców i ich zachowania w domu. Dzieci ogólnie mają rozbujane emocje i różne pomysły biorą się stąd żeby je uspokoić albo żeby zwrócić na siebie uwagę dorosłych... może nie dostają wystarczającej ilości uwagi i muszą uciekać się do takich zachowań nie wiem ja chyba mam jakieś dziwne podejście ale uważam że całkiem malutkie dzieci (do roku) nie mogą być niegrzeczne bo nie wiedzą co to znaczy być niegrzecznym. robią różne rzeczy bo na tej podstawie się uczą.

zawsze mnie ciekawią pytania: i jak Twoja mała jest grzeczna? albo czy była grzeczna, czy płakała? szczególnie jeśli chodzi o maluszki typu kilka miesięcy przecież to że płacze i nie śpi całe noce nie znaczy że jest niegrzeczna tylko, że czegoś jej trzeba a czasami faktycznie nie wiadomo o co chodzi i człowiek staje na głowie żeby maluszka uspokoić...
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:39   #4375
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Issia ale przecież możesz dostac u lekarza l4 a pracodawcy go nie dostarczyc co jest rownoznaczne z rezygnacja ze zwolnienia. My juz mieliśmy kilka takich sytuacji.

Mam dziś pierwszy raz spadek formy i emocjonalny dolek. Wczoraj wypelnialam papiery o macierzynski i ktos ma niezle nachlapane w bani. Takie ☠☠☠☠☠☠☠y i jretynskie rubryczki ze łoooo. A jak sie wzięłam za czytanie wnioskow o becikowe to już zupelnie odpadlam.

Okazuje sie ze u mnie w mieście becikowe można dostac 3. Panstwowe, gminne/miejskie i zapomoge do zasilku rodzinnego. Z ostatniego będziemy jednak rezygnować bo robia wywiad srodowiskowy. Ale o to drugie będę próbować. Choć te papierki to dla mnie dramat jakis . I przez to humor mam do d... jakbym nie miała co robić teraz :/.

I jeszcze mnie kumpela wpienila bo od 2 dni zapowiadala sie ze dziś o 10 przyjdzie. A o 9.50 mi pisze ze nie da rady. Piana normalnie mi sie toczy.

A na bezpiecznego malucha przepisali mnie na blok dla rodziców

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:39   #4376
nemosek
Zakorzenienie

Asist za tydzień

Dzidzia
Coś u Was w szpitalu mam nie słuchają

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Mya, no to nie jest wcale tak źle u Ciebie. Skurczy nie ma, szyjka 1,5 cm to jeszcze nie tragedia. A o pessarze pisałam, bo Lilith dopiero co pisała, że miała zakładany, a ona właśnie jest w 32/33 tygodniu. No, ale myślę, że u Ciebie spokojnie za pomocą leków opanują sytuację.

aaby, fajne te koszule gdyby nie to, że dostałam od siostry takie z żyrafką to takie właśnie bym kupiła. i kombinezon słodki

Antibia, też bym się wkurzyła. Ja sobie zawsze wcześniej sprawdzam w Tecie, czy jest zaznaczone, że centrala dostała moje zwolnienie, żeby później niespodzianki nie było. I co z tym dalej? Gdzie zaginęło to twoje L4?

ola, chyba może lekarz wystawić na 6 tyg, tylko coś mi się obiło o uszy, że wtedy częściej są kontrole ZUS-u, dlatego lekarze wolą na 4 tyg wystawiać.

Dzisiaj bankowo pranie jakieś pranie pójdzie, bo pogoda nas rozpieszcza - ostatnie dni skąpane w słońcu ale na razie idę zrobić sobie śniadanko bo dzisiejsza noc łaskawa i dopiero co wstałam.
A u nas szaro i ponurkowato :/

Mya
Daj znać jak po usg

co jest bardzo ważne w fotelikach to pałąk musi być postawiony zawsze !!!!!!nieważne czy z tyłu czy z przodu.
Chociaż ja bałabym się przewozić z przodu dziecko bo bym pewnie cały czas do niego zaglądała,nie wiem czy umiałabym się należycie skupić na drodze. A to chwila nieuwagi i trach :/

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-02, 09:40   #4377
Supernovaja
Raczkowanie

Dziewczyny przepraszam, że Wam wprowadzam zamieszanie na wątku, ale może którejś z Was się przyda, mam Sab Simplex z Niemiec przywieziony, termin przydatności do 2015roku, gdyby któraś była zainteresowana to proszę na priv.

BTW ależ ja Wam zazdroszczę, tych brzuszków, tej niecierpliwości, pierwszego płaczu na porodówce... życzę szczęśliwych, szybkich i bezbolesnych rozwiązań
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:40   #4378
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
postanowiłam zrobić galerie tego co uda mi się wyprodukować w wolnym czasie prezentuje: http://lililapin.blogspot.com/
nie wiem czy nie przegiełam z różowym napisem?
Bardzo fajny ten królik! Słodziutki ma nosek.
Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
Ale miałaś wczoraj przeżycia! Nie zazdroszczę! Tak mi się wydaje, że "grzeczność" dziecka nie zależy od jego płci tylko bardziej od wychowania go przez rodzica. Nawet słodziutkie dziewczynki mogą być diablicami i wchodzić wszystkim na głowę.
Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Hejka! Witamy się z wami w 30 tygodniu jejciu kiedy to zleciało
za tygodnie! Jeszcze tylko 10.
Stary 2013-10-02, 09:41   #4379
De28
Wtajemniczenie

Mam nadzieje, ze jednak operacja nie bedzie konieczna

I bylam wlasnie na rozmowie z anesteziologiem i ogladnal miejsce po igle po ostatnim pda i mowi, ze on nie dziwi sie, ze czulam bole w czasie porodu i znieczulenie nic mi nie dalo, bo oni sie zle wbili O cale 5-8 cm za wysoko i znieczulili mi tylko brzuch a nie bole porodowe. A nikt mi nie chcial wierzyc, ze nadal wszystko czulam w czasie porodu

W nocy kladac sie na kanape cos mi polecialo ze musialam sie przebrac. Mam nadzieje, ze to nie wody.Narazie sie nie powtorzylo.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-10-02 o 09:45
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:45   #4380
malinka123108
Wtajemniczenie

Cytat:
hm a ja się zawsze zastanawiam czy to przypadkiem nie jest troszkę sprawa rodziców i ich zachowania w domu. Dzieci ogólnie mają rozbujane emocje i różne pomysły biorą się stąd żeby je uspokoić albo żeby zwrócić na siebie uwagę dorosłych... może nie dostają wystarczającej ilości uwagi i muszą uciekać się do takich zachowań nie wiem ja chyba mam jakieś dziwne podejście ale uważam że całkiem malutkie dzieci (do roku) nie mogą być niegrzeczne bo nie wiedzą co to znaczy być niegrzecznym. robią różne rzeczy bo na tej podstawie się uczą.

zawsze mnie ciekawią pytania: i jak Twoja mała jest grzeczna? albo czy była grzeczna, czy płakała? szczególnie jeśli chodzi o maluszki typu kilka miesięcy przecież to że płacze i nie śpi całe noce nie znaczy że jest niegrzeczna tylko, że czegoś jej trzeba a czasami faktycznie nie wiadomo o co chodzi i człowiek staje na głowie żeby maluszka uspokoić...

oczywiscie ,do roku ale ten chlopczyk ze nie napisze chlopaczysko mialo juz prawie 3 lata i nie dosc ze mi malo chaty nie rozniosl to jeszsze siedzieli 5 godzin....ja w ciazy a kolezanka mam wrazenie ze przyjechala dla zabicia czasu i wgl...szkoda ze ma dwojke dzieci i nie rozumie ze ktos potrzebuje odpoczac,polozyc sie czy ma inne plany w ciagu dnia...

nie lubie czegos takiego,ja rozumiem pojechac do kogos w odwiedziny,posiedziec gora 3 h ale 5!?

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Bardzo fajny ten królik! Słodziutki ma nosek.

Ale miałaś wczoraj przeżycia! Nie zazdroszczę! Tak mi się wydaje, że "grzeczność" dziecka nie zależy od jego płci tylko bardziej od wychowania go przez rodzica. Nawet słodziutkie dziewczynki mogą być diablicami i wchodzić wszystkim na głowę.

za tygodnie! Jeszcze tylko 10.

no dokladnie...czyli moge byc z siebie dumna,bo corka wiadomo ma swoje jazdy ale w zyciu nie pozwolilabym na takie zachowanie i jeszcze u kogos,psuc czyjes zabawki,rzucac nimi czy cokolwiek;/ a mamusia siedzi,krzyczy poprawia ale zeby sie domyslec ,zebrac i do domu pojechac to juz nie;/

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości