|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Była ordynator, szyjka mięciutka, skórczy brak, stwierdzila, ze szyjka na 1,5 cm około. USG jeszcze bede miala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Ja tylko na chwile pożalić sie że ja naprawde urodze chyba wczesniej...wyobraźcie sobie że nie dostałam wypłaty....pisze do kadrowej..ona oczywiscienie odpisuje, pisze do centrali w warszawie i co sie okzauje? że oni niedostali mojego L4 za wrzesien....a ja zostałam bez kasy...kuźwa co ja mam robicbo zaraz spale mój zakład pracy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to dziwne, bo ZUS powinien upomnieć pracodawcę o dostarczenie L4, bo jedna kopia od lekarza poszła do ZUSu. Najlepiej to podjedź do ZUSu i powiedz jaka masz sytuacje, albo zadzwoń o ile się dodzwonisz. Jedynie Ci wstrzymają wypłatę. Mnie wstrzymali na 2 mies, ale to dlatego, że mój pracodawca zlikwidował firmę i musieli to wyjaśniać, a potem dostałam za 2 mies wstecz, no ale też byłam zła, że tyyyyle się wyczekałam. Dzień Doberek ![]() Idę po kawkę i się zbieram, bo trzeba jakieś zakupy zrobić ![]() Wszystkim dziewczynom i dzieciaczkom życzę zdrówka i nie spieszcie się tak na świat :P Trzymam kciuki!! De - oby ten zator sam zniknął!! Trzymam kciuki za to!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podłączyli mi kroplówkę, ale zwykłą. Sterofundin. Ale wcześniej przeciścili mi wenflon. Jupi... Wcale mi ręka zaraz od tego nie odpadnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zadomowienie
|
Hej. Nie bylo mnie dwa dni... mialam jakąś apatię. Nie nadrobię, bo napisałyście ponad 20 stron
![]() Spieszę napisać, że w końcu TŻ ściągnął mi ubranka ze strychu i stwierdzam, że nie planuję nic dokupywać, bo tego i tak jest stanowczo za dużo!!! Muszę chyba z 8 prań nastawić... i to tylko ciuszki do 6 msc. Późniejsze leżą w wielkich 2 workach 120l... ![]() Czy Trele urodzila? Paulina kciuki, nie wiem czy już po ale maleństwo sobie na pewno poradzi !!! Dzidzia super, ze mały umie ssać. ps. dziś przychodzi teściowa na kawę ![]() ps2. Antibia ja Cię doskonale rozumiem, bo kadrowe z mojej firmy też lecą w kulki! W zeszłym miesiącu papiery do zus złożyły po 3 tyg i to tylko dzięki mojej interwencji... na szczęście zus nie czekal 30 dni i wypłacił w sumie po 2 tyg. Tylko dzięki temu nie spóźniłam się ze spłatą kredytu. Zaraz własnie napiszę do nich czy zlożyly kolejne zwolnienie. Miałam Was zapytać, czy lekarz może wystawić zwolnienie na dłużej niż 4 tyg? Bo ja bylam przyzwyczajona przy poprzedniej ciąży, że na 4 tyg wystawiał a teraz ten mi wystawił na 6 tyg. |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Rozeznanie
|
No właśnie ty szary pracowniku musisz się streszczac bo masz 7 dni na dostarczenie a oni mają to w dupie.teraz muszę jechać na drugi koniec wrocka żeby załatwić duplijat a kuzwa miałam leżeć...jak nie urodze ti będzie dobrze:@
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() heheh daj znać jak po kawce ![]() Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ciężka nocka za mną ![]() Dzidziu - cc mam jutro, ale jeszcze nie wiem o której ![]() Mya - ![]() De - ![]() Antibia - ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja dalej bez kombinezonu zimowego dla Tymusia:/ tylko takie miski futrzane mam :/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
niezle z tymi ubraniami ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zadomowienie
|
Mya, no to nie jest wcale tak źle u Ciebie. Skurczy nie ma, szyjka 1,5 cm to jeszcze nie tragedia. A o pessarze pisałam, bo Lilith dopiero co pisała, że miała zakładany, a ona właśnie jest w 32/33 tygodniu. No, ale myślę, że u Ciebie spokojnie za pomocą leków opanują sytuację.
aaby, fajne te koszule ![]() ![]() Antibia, też bym się wkurzyła. Ja sobie zawsze wcześniej sprawdzam w Tecie, czy jest zaznaczone, że centrala dostała moje zwolnienie, żeby później niespodzianki nie było. I co z tym dalej? Gdzie zaginęło to twoje L4? ola, chyba może lekarz wystawić na 6 tyg, tylko coś mi się obiło o uszy, że wtedy częściej są kontrole ZUS-u, dlatego lekarze wolą na 4 tyg wystawiać. Dzisiaj bankowo pranie jakieś pranie pójdzie, bo pogoda nas rozpieszcza - ostatnie dni skąpane w słońcu ![]()
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj, pewnie jak zleci kroplowka, czyli za 100 lat;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się dzisiaj w dobrym humorze i z kupą roboty.
![]() Wczoraj nie miałam netu znowu,jak się dzisiaj powtórzy to pojadę specjalnie do salonu i tak ich spieprzę że się nie pozbierają i złożę oficjalną skargę.W kulki to niech sobie lecą ale nie ze mną ![]() Cytat:
Chyba że w samochodzie nie ma pasa pośrodku to już albo miejsce za pasażerem albo za kierowcą zostaje.No chyba że masz Isofix. Cytat:
![]() Wiadomo że to nie to samo co w domu,ale zobaczysz Majka szybko nabierze sił i już we 3 będziecie się cieszyć szczęściem rodzinnym. ![]() Babku tez mi czasem nie zacytuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie!
Ale się wyspałam, choć tak twardo spałam dopiero od 5.30 jak męża wyprawiłam do pracy, bo przez całą noc co 2godz wstawałam na siku i 2 razy miałam okropną zgagę. Nadrobiłam od wczoraj i póki pamiętam: Domi - wybrałaś meble do sypialni? Możesz podrzucić mi jakieś fotki albo linki, bo jestem na tym samym etapie i nie mam zupełnie weny, może mnie zainspirują Twoje meble. ![]() Mya - trzymaj się twardo w szpitalu i oby Malutka jeszcze trochę posiedziała w brzusiu. Skurcze może się nie nasilą i będzie dobrze. Leż i odpoczywaj dużo! ![]() De - strasznie współczuję, że u Twojego Maluszka pojawił się ten zator. Teraz będą go obserwować i mam nadzieję, że do porodu się sam wchłonie. ![]() Asist - ![]() Ania_Cz - kuruj się dziewczyno i walcz domowymi sposobami z przeziębieniem. Gratuluję pierwszej nocy na nowym mieszkanku, pewnie cieszysz się bardzo. ![]() Aaby - świetne są te koszulki do karmienia co wstawiłaś tylko pewnie na mnie będą o wiele za małe. Kombinezonik jest cudowny! Sama chciałabym taki dla mojej Małej. ![]() Widzę, że temat prezentacji i fotelików MC wywołał niezłą dyskusję. Dziękuję babku, nemosku aaby i lineczko za Wasze wypowiedzi. Wiem, że fotelik należy zapinać tyłem do kierunku jazdy i najlepiej na tylnej kanapie na środku (pod pewnymi warunkami), ale ja takiej możliwości nie mam więc jak dla mnie bezpieczniejsze i wygodniejsze jest zapięcie fotelika na przodzie niż na tylnej kanapie za fotelem pasażera. Długo można by dyskutować o tym... |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej! Obudziłam się o 5 razem z mężem i podczytywałam wizaż ma telefonie, na szczęście później udało się jeszcze zasnąć i jestem mega wypoczęta
![]() Ja jutro jadę na warsztaty Bezpieczny Maluch, ten koleś z Maxi Cosi o którym była mowa to chyba był też u nas na "Mamo to ja", bo tak z opisu swojego buractwa to pasuje :P Jutro pewnie też będę. A w mailu mam napisane (wczoraj dostałam), że będzie też ten Zawitowski, u Was był? Cytat:
Cytat:
Miłej inauguracji roku akademickiego! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Idę powiesić dzieciowe słodkie pranie i zrobić sobie kawkę ![]()
![]() |
#4368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie daj się... spędziłam z koleżanką na patologii 2 tygodnie jak miała na koniec zator w nerce bo jej się mała ułożyła tak że naciskała na nerki i w ogóle były problemy z oddawaniem moczu... ja chyba się nie nadaje do szpitali ![]() swoją drogą to musi być niesamowite uczucie wiedzieć że całkiem niedługo zobaczy się swojego maluszka po drugiej stronie brzucha ![]() postanowiłam zrobić galerie tego co uda mi się wyprodukować w wolnym czasie ![]() nie wiem czy nie przegiełam z różowym napisem? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dal mnie zgrabnie wygląda,gondola duża tak jak piszesz.Chciałabym tą zwykła nieskładaną ,spacerówka obszerna z dużą budką. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Wtajemniczenie
|
czesc kochane,my w 33 tyg czujemy sie tak sobie,poza uciskiem na "odbyt" i lataniem do kibela ,czestym wydalaniem
![]() ![]() mala mnie tak kopala w nocy ze az sie martwie czy bedzie grzeczna,bo wczoraj mialam gosci,kolezanka z 2ma synami...myslalam ze ich wygonie! uzmyslowilam sobie jaka mam grzeczna corke~! nie wiem czy dziewczynki z natury grzeczniejsze ale juz 2gi przypadek ze widze ze chlopak sie zachowuje okropnie!,kopal mi w plyty(sciany) rozwalal wszystko co mial na drodze,coarka dostala gitara w glowe....i duzo jeszcze by tu pisac.. milego dnia! ja korzystam z chwili ze mala z bratem na spacer poszla i pije kawusie ![]()
#4371 | |
Zakorzenienie
|
AAby Fajne te koszule,jeszcze trochę zapasu jest
![]() Kombinezon słitaśny ![]() Dzięki za info w takim razie poczekam i pewnie coś zamówię bo nie mam wyboru ![]() Cytat:
![]() Ja przynajmniej bez kasy z szanownego zusu ale przynajmniej z jednego powodu nie muszę się denerwować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Rozeznanie
|
Hejka! Witamy się z wami w 30 tygodniu
![]() ![]() Dziś wizyta, ciekawe co tam słychać i co mi będzie robił ![]() ![]() De ![]() ![]() A ja coś kiepską noc miałam spać wogóle nie mogłam, ciągle na takim pół śnie byłam i pamiętam że brzuch mnie bolał po bokach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm a ja się zawsze zastanawiam czy to przypadkiem nie jest troszkę sprawa rodziców i ich zachowania w domu. Dzieci ogólnie mają rozbujane emocje i różne pomysły biorą się stąd żeby je uspokoić albo żeby zwrócić na siebie uwagę dorosłych... może nie dostają wystarczającej ilości uwagi i muszą uciekać się do takich zachowań ![]() zawsze mnie ciekawią pytania: i jak Twoja mała jest grzeczna? albo czy była grzeczna, czy płakała? szczególnie jeśli chodzi o maluszki typu kilka miesięcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
Issia ale przecież możesz dostac u lekarza l4 a pracodawcy go nie dostarczyc co jest rownoznaczne z rezygnacja ze zwolnienia. My juz mieliśmy kilka takich sytuacji.
Mam dziś pierwszy raz spadek formy i emocjonalny dolek. Wczoraj wypelnialam papiery o macierzynski i ktos ma niezle nachlapane w bani. Takie ☠☠☠☠☠☠☠y i jretynskie rubryczki ze łoooo. A jak sie wzięłam za czytanie wnioskow o becikowe to już zupelnie odpadlam. Okazuje sie ze u mnie w mieście becikowe można dostac 3. Panstwowe, gminne/miejskie i zapomoge do zasilku rodzinnego. Z ostatniego będziemy jednak rezygnować bo robia wywiad srodowiskowy. Ale o to drugie będę próbować. Choć te papierki to dla mnie dramat jakis ![]() I jeszcze mnie kumpela wpienila bo od 2 dni zapowiadala sie ze dziś o 10 przyjdzie. A o 9.50 mi pisze ze nie da rady. Piana normalnie mi sie toczy. A na bezpiecznego malucha przepisali mnie na blok dla rodziców ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4376 | |
Zakorzenienie
|
Asist za tydzień
![]() Dzidzia Coś u Was w szpitalu mam nie słuchają ![]() Cytat:
Mya Daj znać jak po usg ![]() co jest bardzo ważne w fotelikach to pałąk musi być postawiony zawsze !!!!!!nieważne czy z tyłu czy z przodu. Chociaż ja bałabym się przewozić z przodu dziecko bo bym pewnie cały czas do niego zaglądała,nie wiem czy umiałabym się należycie skupić na drodze. A to chwila nieuwagi i trach :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny przepraszam, że Wam wprowadzam zamieszanie na wątku, ale może którejś z Was się przyda, mam Sab Simplex z Niemiec przywieziony, termin przydatności do 2015roku, gdyby któraś była zainteresowana to proszę na priv.
BTW ależ ja Wam zazdroszczę, tych brzuszków, tej niecierpliwości, pierwszego płaczu na porodówce... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieje, ze jednak operacja nie bedzie konieczna
![]() I bylam wlasnie na rozmowie z anesteziologiem i ogladnal miejsce po igle po ostatnim pda i mowi, ze on nie dziwi sie, ze czulam bole w czasie porodu i znieczulenie nic mi nie dalo, bo oni sie zle wbili ![]() ![]() W nocy kladac sie na kanape cos mi polecialo ze musialam sie przebrac. Mam nadzieje, ze to nie wody.Narazie sie nie powtorzylo. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-02 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiscie ,do roku ale ten chlopczyk ze nie napisze chlopaczysko mialo juz prawie 3 lata i nie dosc ze mi malo chaty nie rozniosl to jeszsze siedzieli 5 godzin....ja w ciazy a kolezanka mam wrazenie ze przyjechala dla zabicia czasu i wgl...szkoda ze ma dwojke dzieci i nie rozumie ze ktos potrzebuje odpoczac,polozyc sie czy ma inne plany w ciagu dnia... nie lubie czegos takiego,ja rozumiem pojechac do kogos w odwiedziny,posiedziec gora 3 h ale 5!? ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
no dokladnie...czyli moge byc z siebie dumna,bo corka wiadomo ma swoje jazdy ale w zyciu nie pozwolilabym na takie zachowanie i jeszcze u kogos,psuc czyjes zabawki,rzucac nimi czy cokolwiek;/ a mamusia siedzi,krzyczy poprawia ale zeby sie domyslec ,zebrac i do domu pojechac to juz nie;/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.