![]() |
#4231 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
[QUOTE=cucciola79;43082321]
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
ciekawa jestem ktore sa wasze
![]() http://www.studenti.it/foto/superior...taliano/da.php |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
![]() fajna ta stronka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 311
|
Cytat:
np. provare a czy provare di...zawsze mam z tym problem robie na wyczucie....nie ma w tym dla mnie zadnej logiki... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Rozeznanie
|
znalazlam bilety w sumie za 95 euro do Wawy, a ja od Wawy troche mieszkam, wiec jeszcze 25 euro pojdzie na dojazd, ale to juz i tak lepiej
bede w Polsce 19.12.2013 - 6.10.2013 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Laczupakabra- chyba blednie wpisalas date twojego pobytu w Polsce.
Kto chce jeszcze cos zaskakujacego z warzyw to znalazlam pasztet z cukinii. http://mymankitchen.blogspot.it/2013...z-cukinii.html ![]() Wyskoczylam do sklepu bo wywieszka byla na wystawie ze 1 ubranie za 5 euro a 3 za 10. No niestety tych po 5 euro za darmo bym nie chciala. No ale i to dobra wiadomosc - nie wydam pieniedzy. ![]()
#4237 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hahaha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Hello! jestem dzisiaj na wpol przytomna, zalozylam Flavciowi na noc taki woreczek na siuski i sie odkleil, musialam zmieniac posciel lacznie z cerata wszystkie siuski wylecialy, wiec dzis rano nie dalismy rady pojsc na badania, jutro posadze go na nocnik i ma sikac bo w przeciwnym razie beda baty
![]() w ogole niektore matki to sa przerazajace, taka sytuacja dzisiaj z rana na zjezdzalni, jest sobie dziewczynka tak na oko ze 4 lata, pluje, przeklina, popycha, wlazi na ta zjezdzalnie nie po schodkach tylko gdy inne dzieci zjezdzaja, no i widzac ze mama nic nie zwracala uwagi, pewnien tatus zwrocil tej dziewczynce uwage, a jak jej mama to uslyszala mamma mia ja myslalam, ze tego faceta rozwali! szcyt chamstwa, co za zle wychowanie, ja bym wziela chyba kija i zabila! ![]() Cytat:
![]() cucciola79 czekam w tym tyg na paczuszke od kolezanki, ktora zamieszkuje w Twoich stronach, kupila mi tez pare rzeczy w prezencie dla malego, nie moge sie doczekac niespodziewajki! ![]()
![]() |
#4239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() princikochana ja juz chyba do tego sie przyzwyczailam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pamietasz pisalam juz Ci kiedys jak 3 latek powalil na ziemie dziewczynke taka ok 2letnia,bil piesciami i dusil??!!to rodzice stali z boku i nic ![]() ![]() ![]() a skad jets ta Twoja kolezanka z Firenze?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
a ja dzis zrobie na kolacje frittate z cukini mniam
![]() cucciola ale tak nie mozna, trzeba miec swoj rozum i byc ponad innymi ![]() wiesz, ze Flavcio nie spi w dzien, cos mu sie poprzestawialo!
#4241 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chcialabym do Val di Chiana podjechac w pazdzierniku ![]() o qrcze w ogole nie spi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
[QUOTE=Romanaccia;43083304]
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
cucciola79 no ciezko ciezko bo wieczorem tez b pozno chodzi spac, a ja juz o 22giej ledwo na oczy patrze
![]() ja tez jak jade do Pl to jest mi zimno, nie wiem czy to zalezy od klimatu, ponoc osoby z niskim cisnieniem bardziej odczuwaja zimno a ja takowe mam ![]() evelinarav nie wiem za bardzo jak wyglada dzisiejsze wychowanie dzieci w Pl, wiec nie moge tez krytykowac, wszedzie znajda sie jakies mamy wariatki i ich dzieci, ale wydaje mi sie ze akurat Poludniowcom przydaloby sie troche dyscypliny to i moze w wieku 40 lat mamusia nie latalaby kolo synka/corci jak kolo jakiegos 4 latka, widze ze tu czesto ludzie nie potrafia odciac pepowiny...mam sasiadke juz nie pamietam czy Wam pisalam, ma 41 lat i w koncu doczekala sie ciazy, matka przychodzi jej sprzatac, ta chodzi do niej ma obiady kolacje, tesciowa tez jej usluguje, chryste dla mnie to jest nie do pomyslenia zeby miw lasna matka podlogi myla!
#4244 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Rzeczywiscie dzieci sa tu strasznie rozwydrzone ale to wina rodzicow. Nie pamietam czy wam opowiadalam o pamietnym zdarzeniu - kiedy mieszkalismy w poprzednim condominio. Syn sasiadow pewnego wieczora gral z kolegami przy garazach w pilke. Ale trudno to bulo nazwac gra, szaleli jak wsciekli walac pilka gdzie popadnie w tym rozwalili jedemu tak amarkize balkonowa a ja w tym czasie mialam samochod pozycznony z firmy bo moje bylo w serwisie i balam sie strasznie ze kopna mi w szyby. Wrzeszczeli przy tym niemilosiernie. Tak jak pisalyscie: strach w ogole sie odezwac czy zawolac do tych dzieci. Ja wlasciwie nie mialabym probelmu ale moj Tz recersko mowi ze on woli to zrobic kulturalnie i zszedl i zapukal do rodzicow zeby zwrocili uwage ze tam ich dzieci szaleja. I ok. za chwile grali juz spokojniej. Po kilku dniach wychodzimy z TZ na spacer i przy furtce spotykamy ojca tego chlopaka ktory gral. Naskoczyl na mojego Tz zaczal mu grozic ze go zabije, ze popamieta! ze ma sie bac bo nie zna dnia kiedy on sie zemsci! caly czas ryczal ze jesli jeszcze raz sie odwazy zapukac do jego drzwi to go zamorduje. Ja bylam tam i cos tam od siebie dodalam (ja mam takiniewyparzony jezyk) ze chyba zwariowal - to mi odpowiedzial"vai nel tuo paese di merda!". W miedzyczasie pojawil sie niewiadomo skad brat tego atakujacego i zaczal szarpac mojego Tz i popychac go. Powiem szczerze ze moj maz to nie jest ani osilek ani atleta, i on sie nigdy z nikim nie bil - byl wystraszony jak nie wiem co. To ja raczej jestem jak lwica w takich wypadkach. W koncu temten uderzyl piescia w twarz mojego Tz-. jak to sie stalo to ja powiedzialam na glos ze jedziemy do carabinieri i ze mamy swiadkow- stala tam taka kobieta przy bramie. To ten pierwszy atakujacy zaczal wrzeszczec do tej kobiety "Pani cos widziala?! Pani cos widziala?!" Ta bidula potrzasla glowa wystraszona ze nie i od razu uciekla. My pojechalismy na komende i zlozylismy zeznanie ale jak pewnie wiecie zeby cos uzyskac trzeba by bylo wziac adwokata i isc do sadu.
---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Natomiast jesli chodzi o takie nianczenie doroslych - to powiem wam ze nie warto nawet ani o tym mowic a tym bardziej sie dziwic i denerwowac. Ja na to patrzc nie moge - ale dla nich to calkiem normalne. A nawet do tego stopnia ze sie oburzaja - i same te stare matki ktore robia za badante dla swoich doroslych dzieci pewnie by was jeszcze skrytykowaly i obruszaly sie ze o co wam chodzi. Ja gdy bylam dzieckiem chodzilam zawsze do babci umyc jej podlogi bo sie nie mogla schylac - ale tutaj to chyba pozostaje w wymiarze basni. Ja nie musze dlugo szukac - moja tesciowa opiekuje sie 2 wnuczkami szwagra - totalnego zwisacza - i jego dziewczyny. Ja mysle ze nie przesadze jesli powiem ze ta dziewczyna jeszcze nie przygotowala jedzonka dla swoich dzieci (starsza ma 3 latka a mlodsz 1,5), na chrzinach czy jednej czy drugiej dziewczynki ich mama - nie kiwnela palcem, zeby przyniesc np. talerze, szklanki, nie mowiac o pokrojeniu chleba czy (o tu duze wymaganie!) ugotowaniu! Ja na to patrzylam i nie moglam uwierzyc - ale wiecie co! najgorszym moim bledem bylo gdy powiedzialam tesciowej, ze to chyba lekka przesada co sie tam dzieje - ze przeciez oni sa dorosli i powinni zaczac brac odpowiedzialnosc za swoje dzieci - to mnie ofuknela, zwymyslala i na koniec uznala ze ja pewnie jestem zazdrosna. Ot tyle ![]() Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2013-10-02 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
bambi no ja mam pod blokiem podobnie, cale lato graja dzieci posrod miejsc postojowych dla aut i non stop obrywaja pilka lusterka rysuja auto, rodzice nic im nie mowia...juz kolejny raz popsuli takie lampiony co oswietlaly blok i teraz kazdy ma na to sie skladac, ja juz zapowiedzialam na zebraniu condomino, ze nie dam ani lira to myslalam, ze mnie zjedza, jeszcze w bloku mieszka dwoch policjantow, na jednego to szzcegolnie trzeba uwazac, mysle ze moglby cos czlowiekowi zrobic, kiedys obok z bloku jednego staruszka uderzyl az krew sie lala, brak slow!
no ja to juz sie nauczylam ze nie krytykuje, nawet dzisiaj spotkalam taka znajoma, w sumie to z widzenia sie znamy, oczekuje drugiego dziecka i pytam sie jak sie czuje, to ze dobrze dobrze, mowie e a casa riesci fare tutte le cose? a ona tak tak mama przychodzi gotowac i pomaga mi w takich wiekszych robotach typu prasowanie, zmiana poscieli i mycie podlog! ![]() ![]() temat rzeka normalnie cucciola79 a u Ciebie nie ma takiego zjawiska? ![]()
#4246 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ot wlasnie jak ruszysz ten temat to pozniej Ci jeszcze nawymysla ![]() ![]() ![]() dobrze,ze chociaz Wy nie mieszkacie obok tesciow ![]() Cytat:
![]() ![]() ach zapomnialam ostatnio na parkingu gdzie zaparkowalam ale to w pobliskim miasteczku znalazlam moj samochod z niezlm wgnieceniem z tylu ![]() ![]() ![]() a co do mamusiek to chyba w calej Italii goruje ta matczyna nadopiekunczosc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Zakorzenienie
|
Najgorsze jak rodzice nie widza niczego z³ego w zachowaniu ich dziecka, no tak bo to bambino i moze wszystko..
A tesciowe tylko czekaj± na wnuków zeby miec kogo bawiæ, potem z tym wyreczaniem to sie tworzy taka wie¿ jak matka z dzieckiem a to przeciez babcia! ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Moja mi znow w .. wchodzi, bo znow sobie ubzdurala ze pojedzie sobie z nami do pubu. Tz sie spyta³ czy jedzie z siostra a ona na to ze nie.. Pewnie powie ze mnie zawiezie bo tz musia³by specjalnie wracac no i potem juz sobie zostanie. Ja jej zaraz przemówie to zrozumie ile¿ mozna |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
cucciola79 no ale Twoja tesciowa to przynajmniej pomocna, a Ty na nia psioczysz, mowilas ze nic nie robi
![]() tak wpierw moje auto bylo w naprawie a teraz meza, tak tu jezdza... cuciola no ale moze tescioka chce sie odmlodzic, wezmie tez tescia i posiedza przy piwku ![]() u nas w ten weekend sa feste patronali co za spreco dei soldi ![]()
#4249 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie jestem nauczona wykorzystywac innych,daje sobie sama rade a jak mi ktos ma w moje sprawy nosa wkladac to dziekuje z gory ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- a zapomnialam wczoraj bylismy w szkole tancow i chyba jednak na salse sie zapiszemy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
Straszne to co napisalyscie o zachowaniu dzieci i rodzicow.
Ja jeszcze sie z takim skrajnym przypadkiem nie zetknelam na szczescie. Dzisiaj okazalo sie ze ma chodzic facet spisywac licznik wody. Wiec tesc przed wyjsciem zapisal na kartce i powiesil na drzwiach wejsciowych. To samo zrobil wujek i ja wiec nie musze pilnowac kiedy przyjdzie. ![]()
#4251 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | ||
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() i Princi dobrze mowi ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
U mnie licznik jest na balkonie, u tescia w kuchni a u wujka nie wiem gdzie - ale zeby odczytac musialby byc facet wpuszczony do domu.
![]() A takim sposobem nie trzeba siedziec w domu caly dzien. Bo godziny odczytu od 8 do 17. ![]()
![]() |
#4254 |
Wtajemniczenie
|
a help help dziewczyny w sobote mamy urodzinki robimy compleanno a sorpresa dla naszej kolezanki i nie mam idei na prezent co byscie kupily na 30 lat??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 11 i 15 lat toc to same juz moga sie soba zajac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gdzie robicie w knajpie?
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
Princi, jakby ona sobie te¶cia zabra³a to nie by³oby gadke, chodzi wlasnie o to ze ona sie nas uczepia bo na mê¿a nie moze liczyc
![]() Hihi Yoghiemu by uszy odpad³y ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a no wlasnie nie skladamy sie kazdy sam od siebie robi jakis upominek ![]() ![]() ![]() cucciglupia sytuacja i nie powiesz jej ,ze nie ![]() romanacciajak tam kochana slyszalam ,ze w Pl slonecznie ale chlodno??!!
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-10-03 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Konto usuniête
|
dzisiaj przyjechala do Ravenny moja mama. wieczorem bedzie polska kielbaska alla piastra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
Ewelina - no to jedzonko przyjechalo!
![]() Musze sie wzisac za sprzatanie w szafkach. Wczoraj zabilam mola wiec trzeba najpierw szafke z maka przejrzec. ![]() Chyba kupie jakies pojemniki na make i poprzesypuje z torebek. ![]()
#4260 |
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4312346 6]dzisiaj przyjechala do Ravenny moja mama. wieczorem bedzie polska kielbaska alla piastra
![]() Ale fajnie, d³ugo bedzie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.