W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-10-01, 22:03   #4231
Romanaccia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 902
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

[QUOTE=cucciola79;43082321]
Cytat:
Napisane przez Romanaccia Poka¿ wiadomo¶æ
Wcale nie jest zimno w PL, przez ostatnie kilka dni wydawalo sie ,ze jest srodek pieknej wiosny , tylko wieczorami i noca jest chlodno, ale nie jest zle, ja kocham taka pogode

sjoanna - znowu cos przegapilam, ze co? ,ze wiorki kokosowe z nesquikiem i z ...fasola [/QUOT]

wiesz jak ona tu juz od 20 lat przyzwyczajona do tych wysokich temperatur to i zimno poza tym te przymrozki brrrrrrrrr
ja sama pamietam jak w zeszlym roku bylismy latem w lipcu ciagle padalo i bylo zaledwie 20 stopni to tez marzlismy nie powiem nic o Tz.cieon to juz w ogole a najlepsze bylo to jak bylismy w Kolobrzegu przy temperaturze 18 stopni na zewnatrz ludzie kapali sie w Baltyku mojego meza to az brividi braly
no ale Ty to goraca dziewczyna jestes
sjoanna: cmok:[COLOR="Silver"]
Ja przez 11 lat sie nie przyzwyczailam do upalow , zawsze jak przyjade do PL to jest mi zimno na poczatku,ale potem wszystko wraca do normy , ja nie lubie upalow
Stary 2013-10-01, 22:04   #4232
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

ciekawa jestem ktore sa wasze

http://www.studenti.it/foto/superior...taliano/da.php

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-01, 22:40   #4233
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
ja to zawsze myle congiuntivo
fajna ta stronka
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-02, 08:46   #4234
marmotta
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 311

Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
Z wymienionych bledow nie mam raczej problemu z niczym...dla mnie osobiscie najgorsze sa przyimki tzn. kiedy wstawia sie di, a etc.
np. provare a czy provare di...zawsze mam z tym problem robie na wyczucie....nie ma w tym dla mnie zadnej logiki...
marmotta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:00   #4235
laczupakabra
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 708
GG do laczupakabra

znalazlam bilety w sumie za 95 euro do Wawy, a ja od Wawy troche mieszkam, wiec jeszcze 25 euro pojdzie na dojazd, ale to juz i tak lepiej

bede w Polsce 19.12.2013 - 6.10.2013
laczupakabra jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-02, 11:42   #4236
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

Laczupakabra- chyba blednie wpisalas date twojego pobytu w Polsce.

Kto chce jeszcze cos zaskakujacego z warzyw to znalazlam pasztet z cukinii. http://mymankitchen.blogspot.it/2013...z-cukinii.html

Wyskoczylam do sklepu bo wywieszka byla na wystawie ze 1 ubranie za 5 euro a 3 za 10.
No niestety tych po 5 euro za darmo bym nie chciala.

No ale i to dobra wiadomosc - nie wydam pieniedzy.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-02, 13:58   #4237
laczupakabra
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 708
GG do laczupakabra

Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ

Kto chce jeszcze cos zaskakujacego z warzyw to znalazlam pasztet z cukinii. http://mymankitchen.blogspot.it/2013...z-cukinii.html

Wyskoczylam do sklepu bo wywieszka byla na wystawie ze 1 ubranie za 5 euro a 3 za 10.

hahaha rzeczywiscie, bede w Polsce 19.12.2013- 6.01.2014 :P hah
laczupakabra jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 13:58   #4238
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

Hello! jestem dzisiaj na wpol przytomna, zalozylam Flavciowi na noc taki woreczek na siuski i sie odkleil, musialam zmieniac posciel lacznie z cerata wszystkie siuski wylecialy, wiec dzis rano nie dalismy rady pojsc na badania, jutro posadze go na nocnik i ma sikac bo w przeciwnym razie beda baty

w ogole niektore matki to sa przerazajace, taka sytuacja dzisiaj z rana na zjezdzalni, jest sobie dziewczynka tak na oko ze 4 lata, pluje, przeklina, popycha, wlazi na ta zjezdzalnie nie po schodkach tylko gdy inne dzieci zjezdzaja, no i widzac ze mama nic nie zwracala uwagi, pewnien tatus zwrocil tej dziewczynce uwage, a jak jej mama to uslyszala mamma mia ja myslalam, ze tego faceta rozwali! szcyt chamstwa, co za zle wychowanie, ja bym wziela chyba kija i zabila!

Cytat:

hehe dobre, ja ostatnio powstrzymuje sie od wydatkow

cucciola79 czekam w tym tyg na paczuszke od kolezanki, ktora zamieszkuje w Twoich stronach, kupila mi tez pare rzeczy w prezencie dla malego, nie moge sie doczekac niespodziewajki! zapraszalam ja na weekend 1 listopada mam nadzieje ze przyleci!
Stary 2013-10-02, 14:11   #4239
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:

smakowicie wyglada

princikochana ja juz chyba do tego sie przyzwyczailamto tu jest na porzadku dziennymprzestalam mojej tlumaczyc tak nie wolno tego nie wolno bo tak to zawsze bala sie wszystkiego i wszystkichwiesz co teraz mowie jak Ci zrobia krzywde to oddaj nasza znajoma ta co ma malego Jacopo to sama mi mowi ,ze uczy synka oddawac jak go zbija czy popchna i zabierac zabawki tu dziecko musi nauczyc sie przetrwac i dawac sobie rade bo jak nie to bedzie mial przegranestraszn e co??!!normalnie szkola przetrwania w tych parkacha co bedzie w przedszkolu
pamietasz pisalam juz Ci kiedys jak 3 latek powalil na ziemie dziewczynke taka ok 2letnia,bil piesciami i dusil??!!to rodzice stali z boku i nicinni sie zbiegli na pomoc dla malejja bym takiemu to dala

a skad jets ta Twoja kolezanka z Firenze??
Stary 2013-10-02, 14:21   #4240
principessina
Zakorzenienie

a ja dzis zrobie na kolacje frittate z cukini mniam

cucciola ale tak nie mozna, trzeba miec swoj rozum i byc ponad innymi kolezanka z Arezzo
wiesz, ze Flavcio nie spi w dzien, cos mu sie poprzestawialo!
Stary 2013-10-02, 14:40   #4241
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
a ja dzis zrobie na kolacje frittate z cukini mniam

cucciola ale tak nie mozna, trzeba miec swoj rozum i byc ponad innymi kolezanka z Arezzo
wiesz, ze Flavcio nie spi w dzien, cos mu sie poprzestawialo!
a no wlasnie
chcialabym do Val di Chiana podjechac w pazdzierniku

o qrcze w ogole nie spito nie mozesz nawet odpoczac
Stary 2013-10-02, 15:34   #4242
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

[QUOTE=Romanaccia;43083304]
Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ

Ja przez 11 lat sie nie przyzwyczailam do upalow , zawsze jak przyjade do PL to jest mi zimno na poczatku,ale potem wszystko wraca do normy , ja nie lubie upalow
to mozna sie do nich przyzwyczaic? wyszlam teraz z psem w krotkim rekawku i taki fajny wiaterek powiewal ( nie wilgotny tylko fresco ) a niektorzy juz w kurtkach i to takich lekko pikowanych
Cytat:

no a czego sie spodziewalas za 5 euro? pewnie wyprzedaja to czego nikt nie chcial kupic
Cytat:

w ogole niektore matki to sa przerazajace, taka sytuacja dzisiaj z rana na zjezdzalni, jest sobie dziewczynka tak na oko ze 4 lata, pluje, przeklina, popycha, wlazi na ta zjezdzalnie nie po schodkach tylko gdy inne dzieci zjezdzaja, no i widzac ze mama nic nie zwracala uwagi, pewnien tatus zwrocil tej dziewczynce uwage, a jak jej mama to uslyszala mamma mia ja myslalam, ze tego faceta rozwali! szcyt chamstwa, co za zle wychowanie, ja bym wziela chyba kija i zabila!

czesto maja tutaj dziwny sposob wychowywania dzieci. pozniej rosna takie rozpieszczone i wrzeszczace wnieboglosy
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:50   #4243
principessina
Zakorzenienie

cucciola79 no ciezko ciezko bo wieczorem tez b pozno chodzi spac, a ja juz o 22giej ledwo na oczy patrze
ja tez jak jade do Pl to jest mi zimno, nie wiem czy to zalezy od klimatu, ponoc osoby z niskim cisnieniem bardziej odczuwaja zimno a ja takowe mam

evelinarav nie wiem za bardzo jak wyglada dzisiejsze wychowanie dzieci w Pl, wiec nie moge tez krytykowac, wszedzie znajda sie jakies mamy wariatki i ich dzieci, ale wydaje mi sie ze akurat Poludniowcom przydaloby sie troche dyscypliny to i moze w wieku 40 lat mamusia nie latalaby kolo synka/corci jak kolo jakiegos 4 latka, widze ze tu czesto ludzie nie potrafia odciac pepowiny...mam sasiadke juz nie pamietam czy Wam pisalam, ma 41 lat i w koncu doczekala sie ciazy, matka przychodzi jej sprzatac, ta chodzi do niej ma obiady kolacje, tesciowa tez jej usluguje, chryste dla mnie to jest nie do pomyslenia zeby miw lasna matka podlogi myla!
Stary 2013-10-02, 18:14   #4244
bambi1980
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 411

Rzeczywiscie dzieci sa tu strasznie rozwydrzone ale to wina rodzicow. Nie pamietam czy wam opowiadalam o pamietnym zdarzeniu - kiedy mieszkalismy w poprzednim condominio. Syn sasiadow pewnego wieczora gral z kolegami przy garazach w pilke. Ale trudno to bulo nazwac gra, szaleli jak wsciekli walac pilka gdzie popadnie w tym rozwalili jedemu tak amarkize balkonowa a ja w tym czasie mialam samochod pozycznony z firmy bo moje bylo w serwisie i balam sie strasznie ze kopna mi w szyby. Wrzeszczeli przy tym niemilosiernie. Tak jak pisalyscie: strach w ogole sie odezwac czy zawolac do tych dzieci. Ja wlasciwie nie mialabym probelmu ale moj Tz recersko mowi ze on woli to zrobic kulturalnie i zszedl i zapukal do rodzicow zeby zwrocili uwage ze tam ich dzieci szaleja. I ok. za chwile grali juz spokojniej. Po kilku dniach wychodzimy z TZ na spacer i przy furtce spotykamy ojca tego chlopaka ktory gral. Naskoczyl na mojego Tz zaczal mu grozic ze go zabije, ze popamieta! ze ma sie bac bo nie zna dnia kiedy on sie zemsci! caly czas ryczal ze jesli jeszcze raz sie odwazy zapukac do jego drzwi to go zamorduje. Ja bylam tam i cos tam od siebie dodalam (ja mam takiniewyparzony jezyk) ze chyba zwariowal - to mi odpowiedzial"vai nel tuo paese di merda!". W miedzyczasie pojawil sie niewiadomo skad brat tego atakujacego i zaczal szarpac mojego Tz i popychac go. Powiem szczerze ze moj maz to nie jest ani osilek ani atleta, i on sie nigdy z nikim nie bil - byl wystraszony jak nie wiem co. To ja raczej jestem jak lwica w takich wypadkach. W koncu temten uderzyl piescia w twarz mojego Tz-. jak to sie stalo to ja powiedzialam na glos ze jedziemy do carabinieri i ze mamy swiadkow- stala tam taka kobieta przy bramie. To ten pierwszy atakujacy zaczal wrzeszczec do tej kobiety "Pani cos widziala?! Pani cos widziala?!" Ta bidula potrzasla glowa wystraszona ze nie i od razu uciekla. My pojechalismy na komende i zlozylismy zeznanie ale jak pewnie wiecie zeby cos uzyskac trzeba by bylo wziac adwokata i isc do sadu.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Natomiast jesli chodzi o takie nianczenie doroslych - to powiem wam ze nie warto nawet ani o tym mowic a tym bardziej sie dziwic i denerwowac. Ja na to patrzc nie moge - ale dla nich to calkiem normalne. A nawet do tego stopnia ze sie oburzaja - i same te stare matki ktore robia za badante dla swoich doroslych dzieci pewnie by was jeszcze skrytykowaly i obruszaly sie ze o co wam chodzi. Ja gdy bylam dzieckiem chodzilam zawsze do babci umyc jej podlogi bo sie nie mogla schylac - ale tutaj to chyba pozostaje w wymiarze basni. Ja nie musze dlugo szukac - moja tesciowa opiekuje sie 2 wnuczkami szwagra - totalnego zwisacza - i jego dziewczyny. Ja mysle ze nie przesadze jesli powiem ze ta dziewczyna jeszcze nie przygotowala jedzonka dla swoich dzieci (starsza ma 3 latka a mlodsz 1,5), na chrzinach czy jednej czy drugiej dziewczynki ich mama - nie kiwnela palcem, zeby przyniesc np. talerze, szklanki, nie mowiac o pokrojeniu chleba czy (o tu duze wymaganie!) ugotowaniu! Ja na to patrzylam i nie moglam uwierzyc - ale wiecie co! najgorszym moim bledem bylo gdy powiedzialam tesciowej, ze to chyba lekka przesada co sie tam dzieje - ze przeciez oni sa dorosli i powinni zaczac brac odpowiedzialnosc za swoje dzieci - to mnie ofuknela, zwymyslala i na koniec uznala ze ja pewnie jestem zazdrosna. Ot tyle

Edytowane przez bambi1980
Czas edycji: 2013-10-02 o 18:16
bambi1980 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-02, 19:22   #4245
principessina
Zakorzenienie

bambi no ja mam pod blokiem podobnie, cale lato graja dzieci posrod miejsc postojowych dla aut i non stop obrywaja pilka lusterka rysuja auto, rodzice nic im nie mowia...juz kolejny raz popsuli takie lampiony co oswietlaly blok i teraz kazdy ma na to sie skladac, ja juz zapowiedzialam na zebraniu condomino, ze nie dam ani lira to myslalam, ze mnie zjedza, jeszcze w bloku mieszka dwoch policjantow, na jednego to szzcegolnie trzeba uwazac, mysle ze moglby cos czlowiekowi zrobic, kiedys obok z bloku jednego staruszka uderzyl az krew sie lala, brak slow!
no ja to juz sie nauczylam ze nie krytykuje, nawet dzisiaj spotkalam taka znajoma, w sumie to z widzenia sie znamy, oczekuje drugiego dziecka i pytam sie jak sie czuje, to ze dobrze dobrze, mowie e a casa riesci fare tutte le cose? a ona tak tak mama przychodzi gotowac i pomaga mi w takich wiekszych robotach typu prasowanie, zmiana poscieli i mycie podlog! ja nie wiem jak one by zobaczyly jak ja zasowam sama caly dzien to chyba by sie krzyzem polozyly! smiac mi sie chce! oczywiscie nie wszyscy sa tak wychowani, ale mysle ze na pld wlasnie przewaza takowe i zeby bylo jasne nie ma to sie nijak do tego ze z kims sie przyjaznie, bo akurat ta osoba moze byc dobra z natury itd tylko chodzi mi o to, ze te matki sa za bardzo zwiazane z tymi dziecmi, trzeba miec jakies wlasne zainteresowania a nie tak wlasnie nanczyc
temat rzeka normalnie
cucciola79 a u Ciebie nie ma takiego zjawiska?
Stary 2013-10-02, 22:49   #4246
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Poka¿ wiadomo¶æ
Rzeczywiscie dzieci sa tu strasznie rozwydrzone ale to wina rodzicow. Nie pamietam czy wam opowiadalam o pamietnym zdarzeniu - kiedy mieszkalismy w poprzednim condominio. Syn sasiadow pewnego wieczora gral z kolegami przy garazach w pilke. Ale trudno to bulo nazwac gra, szaleli jak wsciekli walac pilka gdzie popadnie w tym rozwalili jedemu tak amarkize balkonowa a ja w tym czasie mialam samochod pozycznony z firmy bo moje bylo w serwisie i balam sie strasznie ze kopna mi w szyby. Wrzeszczeli przy tym niemilosiernie. Tak jak pisalyscie: strach w ogole sie odezwac czy zawolac do tych dzieci. Ja wlasciwie nie mialabym probelmu ale moj Tz recersko mowi ze on woli to zrobic kulturalnie i zszedl i zapukal do rodzicow zeby zwrocili uwage ze tam ich dzieci szaleja. I ok. za chwile grali juz spokojniej. Po kilku dniach wychodzimy z TZ na spacer i przy furtce spotykamy ojca tego chlopaka ktory gral. Naskoczyl na mojego Tz zaczal mu grozic ze go zabije, ze popamieta! ze ma sie bac bo nie zna dnia kiedy on sie zemsci! caly czas ryczal ze jesli jeszcze raz sie odwazy zapukac do jego drzwi to go zamorduje. Ja bylam tam i cos tam od siebie dodalam (ja mam takiniewyparzony jezyk) ze chyba zwariowal - to mi odpowiedzial"vai nel tuo paese di merda!". W miedzyczasie pojawil sie niewiadomo skad brat tego atakujacego i zaczal szarpac mojego Tz i popychac go. Powiem szczerze ze moj maz to nie jest ani osilek ani atleta, i on sie nigdy z nikim nie bil - byl wystraszony jak nie wiem co. To ja raczej jestem jak lwica w takich wypadkach. W koncu temten uderzyl piescia w twarz mojego Tz-. jak to sie stalo to ja powiedzialam na glos ze jedziemy do carabinieri i ze mamy swiadkow- stala tam taka kobieta przy bramie. To ten pierwszy atakujacy zaczal wrzeszczec do tej kobiety "Pani cos widziala?! Pani cos widziala?!" Ta bidula potrzasla glowa wystraszona ze nie i od razu uciekla. My pojechalismy na komende i zlozylismy zeznanie ale jak pewnie wiecie zeby cos uzyskac trzeba by bylo wziac adwokata i isc do sadu.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Natomiast jesli chodzi o takie nianczenie doroslych - to powiem wam ze nie warto nawet ani o tym mowic a tym bardziej sie dziwic i denerwowac. Ja na to patrzc nie moge - ale dla nich to calkiem normalne. A nawet do tego stopnia ze sie oburzaja - i same te stare matki ktore robia za badante dla swoich doroslych dzieci pewnie by was jeszcze skrytykowaly i obruszaly sie ze o co wam chodzi. Ja gdy bylam dzieckiem chodzilam zawsze do babci umyc jej podlogi bo sie nie mogla schylac - ale tutaj to chyba pozostaje w wymiarze basni. Ja nie musze dlugo szukac - moja tesciowa opiekuje sie 2 wnuczkami szwagra - totalnego zwisacza - i jego dziewczyny. Ja mysle ze nie przesadze jesli powiem ze ta dziewczyna jeszcze nie przygotowala jedzonka dla swoich dzieci (starsza ma 3 latka a mlodsz 1,5), na chrzinach czy jednej czy drugiej dziewczynki ich mama - nie kiwnela palcem, zeby przyniesc np. talerze, szklanki, nie mowiac o pokrojeniu chleba czy (o tu duze wymaganie!) ugotowaniu! Ja na to patrzylam i nie moglam uwierzyc - ale wiecie co! najgorszym moim bledem bylo gdy powiedzialam tesciowej, ze to chyba lekka przesada co sie tam dzieje - ze przeciez oni sa dorosli i powinni zaczac brac odpowiedzialnosc za swoje dzieci - to mnie ofuknela, zwymyslala i na koniec uznala ze ja pewnie jestem zazdrosna. Ot tyle
masakra normalnieno ale coz sa ludzie i taborety

ot wlasnie jak ruszysz ten temat to pozniej Ci jeszcze nawymyslami na samym poczatku tez tesciowka chciala pomagac tzn.wszystko robic najpierw zadecydowala ,zeby przyniesc jej mala i mi ja bedzie bawic w swoim domu.pozniej jak chce to gotowac itp.z gory podziekowalam to pozniej obrazona szanowna Pani chodzila bo wlasnie coreczce do tej pory dzieci bawi i obiadki gotujeszok normalnie
dobrze,ze chociaz Wy nie mieszkacie obok tesciow

Cytat:
bambi no ja mam pod blokiem podobnie, cale lato graja dzieci posrod miejsc postojowych dla aut i non stop obrywaja pilka lusterka rysuja auto, rodzice nic im nie mowia...juz kolejny raz popsuli takie lampiony co oswietlaly blok i teraz kazdy ma na to sie skladac, ja juz zapowiedzialam na zebraniu condomino, ze nie dam ani lira to myslalam, ze mnie zjedza, jeszcze w bloku mieszka dwoch policjantow, na jednego to szzcegolnie trzeba uwazac, mysle ze moglby cos czlowiekowi zrobic, kiedys obok z bloku jednego staruszka uderzyl az krew sie lala, brak slow!
no ja to juz sie nauczylam ze nie krytykuje, nawet dzisiaj spotkalam taka znajoma, w sumie to z widzenia sie znamy, oczekuje drugiego dziecka i pytam sie jak sie czuje, to ze dobrze dobrze, mowie e a casa riesci fare tutte le cose? a ona tak tak mama przychodzi gotowac i pomaga mi w takich wiekszych robotach typu prasowanie, zmiana poscieli i mycie podlog! ja nie wiem jak one by zobaczyly jak ja zasowam sama caly dzien to chyba by sie krzyzem polozyly! smiac mi sie chce! oczywiscie nie wszyscy sa tak wychowani, ale mysle ze na pld wlasnie przewaza takowe i zeby bylo jasne nie ma to sie nijak do tego ze z kims sie przyjaznie, bo akurat ta osoba moze byc dobra z natury itd tylko chodzi mi o to, ze te matki sa za bardzo zwiazane z tymi dziecmi, trzeba miec jakies wlasne zainteresowania a nie tak wlasnie nanczyc
temat rzeka normalnie
cucciola79 a u Ciebie nie ma takiego zjawiska?
u mnie naszczescie spokoj ale i w dzielnicy gdzie mieszka moja mama to nie powiem dzieci i ludzie dobrze wychowani mieszkajamoze az za
ach zapomnialam ostatnio na parkingu gdzie zaparkowalam ale to w pobliskim miasteczku znalazlam moj samochod z niezlm wgnieceniem z tylupewnie to jakas starsza babeczka albo jakis poczatkujacy kierowca mi zrobilco do aut to tragedia

a co do mamusiek to chyba w calej Italii goruje ta matczyna nadopiekunczosc
Stary 2013-10-03, 08:53   #4247
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Najgorsze jak rodzice nie widza niczego z³ego w zachowaniu ich dziecka, no tak bo to bambino i moze wszystko..

A tesciowe tylko czekaj± na wnuków zeby miec kogo bawiæ, potem z tym wyreczaniem to sie tworzy taka wie¿ jak matka z dzieckiem a to przeciez babcia!

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Moja mi znow w .. wchodzi, bo znow sobie ubzdurala ze pojedzie sobie z nami do pubu. Tz sie spyta³ czy jedzie z siostra a ona na to ze nie..
Pewnie powie ze mnie zawiezie bo tz musia³by specjalnie wracac no i potem juz sobie zostanie. Ja jej zaraz przemówie to zrozumie ile¿ mozna

Stary 2013-10-03, 14:07   #4248
principessina
Zakorzenienie

cucciola79 no ale Twoja tesciowa to przynajmniej pomocna, a Ty na nia psioczysz, mowilas ze nic nie robi
tak wpierw moje auto bylo w naprawie a teraz meza, tak tu jezdza...

cuciola
no ale moze tescioka chce sie odmlodzic, wezmie tez tescia i posiedza przy piwku

u nas w ten weekend sa feste patronali co za spreco dei soldi
Stary 2013-10-03, 14:26   #4249
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
cucciola79 no ale Twoja tesciowa to przynajmniej pomocna, a Ty na nia psioczysz, mowilas ze nic nie robi
tak wpierw moje auto bylo w naprawie a teraz meza, tak tu jezdza...

cuciola
no ale moze tescioka chce sie odmlodzic, wezmie tez tescia i posiedza przy piwku

no bardzo pomocna tyle co ugotuje i wnuki bawi a wnuki maja po 15 i 11 lat
nie jestem nauczona wykorzystywac innych,daje sobie sama rade a jak mi ktos ma w moje sprawy nosa wkladac to dziekuje z goryod wychowania dzieci jest matkacuciolaswietnie to ujela

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

a zapomnialam wczoraj bylismy w szkole tancow i chyba jednak na salse sie zapiszemyfajne tez robia kursy dla maluszkow takich jak Fiammi od 2.5 roku tak sie i wlasnie zastanawiam ....bo czym skorupka za mlodu nasiaknie......
Stary 2013-10-03, 14:28   #4250
sjoanna
Zakorzenienie

Straszne to co napisalyscie o zachowaniu dzieci i rodzicow.

Ja jeszcze sie z takim skrajnym przypadkiem nie zetknelam na szczescie.

Dzisiaj okazalo sie ze ma chodzic facet spisywac licznik wody.
Wiec tesc przed wyjsciem zapisal na kartce i powiesil na drzwiach wejsciowych.
To samo zrobil wujek i ja wiec nie musze pilnowac kiedy przyjdzie.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-10-03, 14:37   #4251
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:

no i moja mama tez tak robi
Stary 2013-10-03, 14:53   #4252
Konto usuniête

Cytat:
cuciola no ale moze tescioka chce sie odmlodzic, wezmie tez tescia i posiedza przy piwku

fajne sa te feste patronali na poludniu

i Princi dobrze mowi cuciola wescie tez i Yogiego
Cytat:

u nas sam facet chodzi i sprawdza liczniki
Stary 2013-10-03, 14:58   #4253
sjoanna
Zakorzenienie

U mnie licznik jest na balkonie, u tescia w kuchni a u wujka nie wiem gdzie - ale zeby odczytac musialby byc facet wpuszczony do domu.
A takim sposobem nie trzeba siedziec w domu caly dzien.
Bo godziny odczytu od 8 do 17.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-10-03, 15:41   #4254
cucciola79
Wtajemniczenie

a help help dziewczyny w sobote mamy urodzinki robimy compleanno a sorpresa dla naszej kolezanki i nie mam idei na prezent co byscie kupily na 30 lat??
Stary 2013-10-03, 19:14   #4255
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
no bardzo pomocna tyle co ugotuje i wnuki bawi a wnuki maja po 15 i 11 lat
nie jestem nauczona wykorzystywac innych,daje sobie sama rade a jak mi ktos ma w moje sprawy nosa wkladac to dziekuje z goryod wychowania dzieci jest matkacuciolaswietnie to ujela

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

a zapomnialam wczoraj bylismy w szkole tancow i chyba jednak na salse sie zapiszemyfajne tez robia kursy dla maluszkow takich jak Fiammi od 2.5 roku tak sie i wlasnie zastanawiam ....bo czym skorupka za mlodu nasiaknie......
wykorzystywac to nie, no ale jesli babcia ma ochote pobawic sie z wnuczka czy przyjsc w odwiedziny to czemu nie, ja tam raz na jakis czas moglabym Flavcia tak zostawic
11 i 15 lat toc to same juz moga sie soba zajac

Cytat:

my tez karteczke naklejamy

Cytat:
a help help dziewczyny w sobote mamy urodzinki robimy compleanno a sorpresa dla naszej kolezanki i nie mam idei na prezent co byscie kupily na 30 lat??
a skadacie sie sie czy sama kupujesz ten prezent, wiesz zalezy jaki budzet...torebka, jakas fajna kosmetyczka, porfel, apaszka/szal, cos z bizuteri moze breil czy morellato, dla kobitki to tyle fajnych rzeczy!
gdzie robicie w knajpie?
Stary 2013-10-03, 19:32   #4256
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Princi, jakby ona sobie te¶cia zabra³a to nie by³oby gadke, chodzi wlasnie o to ze ona sie nas uczepia bo na mê¿a nie moze liczyc
Hihi Yoghiemu by uszy odpad³y

Stary 2013-10-03, 22:04   #4257
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
wykorzystywac to nie, no ale jesli babcia ma ochote pobawic sie z wnuczka czy przyjsc w odwiedziny to czemu nie, ja tam raz na jakis czas moglabym Flavcia tak zostawic
11 i 15 lat toc to same juz moga sie soba zajac
nie no tak to normalne chybapisalam o czyms innymTz.ta siostra zostawiala mamusi dzieci zaraz od urodzenia i ta je bawila i chowala tak zostalo do dzis

a no wlasnie nie skladamy sie kazdy sam od siebie robi jakis upominekdzieki dzieki fajne pomyslymyslalam o jakims fajnym szalu albo cos z intimo

cucciglupia sytuacja i nie powiesz jej ,ze nie
romanacciajak tam kochana slyszalam ,ze w Pl slonecznie ale chlodno??!!

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2013-10-03 o 22:06

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 12:18   #4258
Konto usuniête

dzisiaj przyjechala do Ravenny moja mama. wieczorem bedzie polska kielbaska alla piastra
Stary 2013-10-04, 12:59   #4259
sjoanna
Zakorzenienie

Ewelina - no to jedzonko przyjechalo!

Musze sie wzisac za sprzatanie w szafkach.
Wczoraj zabilam mola wiec trzeba najpierw szafke z maka przejrzec.

Chyba kupie jakies pojemniki na make i poprzesypuje z torebek.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-10-04, 13:11   #4260
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4312346 6]dzisiaj przyjechala do Ravenny moja mama. wieczorem bedzie polska kielbaska alla piastra [/QUOTE]

Ale fajnie, d³ugo bedzie?

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.