Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-02, 12:42   #4471
Miss Triss
Zadomowienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
wzięłyśmy się z mamą za sprzątanie pokoju małej i będziemy moze tapetować dzisiaj i się zastanawiam czy malować czy jednak sobie odpścić i nie wiem mama mi wmawia inny kolor niż chciałam, TŻ mówi że zostaje ten co jest i jestem w kropce
i zauważyłam że przy tym remoncie mamy z TŻ najmniej do powiedzenia bo wszyscy by wszystko za nas wybierali, robili po swojemu i zanim ja soć powiem to już wszyscy się dozywają jak ma być
Tak to zawsze z remontami bywa, że każdy ma coś do powiedzenia i później nie wiadomo jak robić. U nas też dużo gadali rodzice, a mój tata do tej pory nie może przeżyć koloru farby jaką wybraliśmy do sypialni i co trochę nam o niej gada.
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Dzastin znów mnie uświadomilaś - my się również meldujemy w
37 tyg.
za tydzień!
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 12:43   #4472
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Witam się w 35 tygodniu. Jak ten czas leci

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość

Dołączam do grona nie śpiących dzisiejszej nocy
I ja nie mogłam spać Kręciłam się z boku na bok. Dzisiaj wyglądam jak zombie, a chciałam iść do zdjęcia. Dowodu jeszcze nie wyrobiłam po ślubie

Wczoraj byłam w ciuchu, ale dla małej nie było nic ciekawego. Wzięłam tylko welurową bluzeczkę. Oczywiście dla siebie też musiałam coś kupić bo jakby inaczej

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 12:52   #4473
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Nemosku jeszcze nie mam ale tako kazali instalowac tak jak na fotce (nie wiem czy sie dodala). Palak jest w nogach.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Wlasnie jedziemy do urzedow i potem Małego. Jeśli fotki nie widac to wieczorem z kompa wrzucę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie widzę fotki

Ten z Maxi Cosi to blondyn średniego wzrostu?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 12:53   #4474
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

sorento super zdęcie maluszka!

uf byłam na zakupach - siaty mnie wykończą. za to kupiłam sobie belvite ciasteczka i młoda odpłaca mi się kopniakami

udało mi się zapisać do szkoły rodzenia 9.10 pierwsze zajęcia
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 12:54   #4475
ryba91
Zakorzenienie

dziewczyny a tak to kiedy w ogóle poduszeczkę się stosuje? od jakiego wieku? ;>

Miki- fajne kapcie a co do komina- on jest taki wąski jak mi sie wydaje - bardziej do ozdoby, czy jednak cos chroni? ;>

zjem zupę i zrobie sonde ;D tylko musze sprawdzić jakie tam tytuły padały, żeby nie przeoczyć żadnego ;p
Stary 2013-10-02, 12:54   #4476
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Teraz chyba nie wypuszczają nawet ze szpitala jak się nie ma fotelika.

Ale to chcesz i tapetę i malowanie do tego pokoju małej? Moim zdaniem powinniście zrobić tak jak się WAM podoba, a nie mamie czy bratu czy komuś jeszcze innemu ^^
u mnie tez nie wypuszczają bez fotelika, z resztą ja nawet bym nie pomyślała żeby wynieść dziecko ze szpitala w czym? kocyku? rożku? czy czym kolwiek

tak jedna ściana będzie w tapetę w sówki a pozostałe 3 ściany będą pomalowane, wiem ale kurcze wszyscy nam próbują wmówić że mamy zrobić inaczej, nie proponują ze może byście coś zrobili tak i tak, tylko MUSIMY, nawet sąsiadka wczoraj wpadła do nas i mówi żebyśmy TAK zrobili bo tak będzie lepiej
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 12:57   #4477
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
dobra zostało mi już tylko to co prać bez wirowania czyli koce, kombinezony i ochraniacze

mam pytanie dziewczyny czy od razu ubieracie łóżeczko w całości tj kołdra, poduszka czy tylko prześcieradło i ochraniacz?
Bez kołderki i podusi na razie

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
nie martw się ja od księgowej szwagra też nic się nie mogę dowiedzieć spal, ulży Ci

wcale nie najlepiej w każdym miejscu jest bezpiecznie dla fotelika pod warunkiem że poduszki powietrznej ie ma

miał być ale nie było

ja mam specjalne lusterko do zamontowania w samochodzie żeby było widać dziecię
jeżeli masz pasy 3 punktowe to zapniesz fotelik na środku, u nas jest pas samolotowy czyli już odpada to miejsce

1. mam przewijak więc się nie zastanawiam nad tym :P
2. na skierowaniu miałam ostatnio napisane że 8 parametrowa a tak to mam więcej robione, no nie wiem

jaki brzuch ciążowy jak nie ciążowy :P

wzięłyśmy się z mamą za sprzątanie pokoju małej i będziemy moze tapetować dzisiaj i się zastanawiam czy malować czy jednak sobie odpścić i nie wiem mama mi wmawia inny kolor niż chciałam, TŻ mówi że zostaje ten co jest i jestem w kropce
i zauważyłam że przy tym remoncie mamy z TŻ najmniej do powiedzenia bo wszyscy by wszystko za nas wybierali, robili po swojemu i zanim ja soć powiem to już wszyscy się dozywają jak ma być
A jak Ci się bardziej podoba ?

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Babku Zdrówka !
Ja się dzisiaj wyspałam ale to ze względu na zmianę na super wygodne łoże.Teraz śpię jak dziecko

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
o fuj, te z zębiskami

najpierw bez kołderki, a poduszki to już w ogóle

Gratuluję dziewczyny tygodni, miesięcy, wizyt udanych- Sorento śliczny Tomuś
Dzastin znów mnie uświadomilaś - my się również meldujemy w
37 tyg.
już tak niedługo

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 12:59   #4478
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Miki- fajne kapcie a co do komina- on jest taki wąski jak mi sie wydaje - bardziej do ozdoby, czy jednak cos chroni? ;>
Kapcie z myślą o szpitalu, ale chyba za ładne są i zostaną w domu A komin nie jest taki wąski i o dziwo bardzooo ciepły Wisi wyprany, więc na dniach go przetestuję

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

My będziemy musieli pożyczyć fotelik od siostry, bo nie mamy jeszcze wózka.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 12:59   #4479
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję

gratuluję tygodnia

a prasować pościel i kocyki?
Pościel tak a kocyki chyba nie da rajdy

Miss Też mam aktualnie przerwę w sprzątaniu.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-02, 12:59   #4480
nena1984
Zakorzenienie

Wózek kupiliśmy ten:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...tq1t8ieic63pe1
tylko fotelik wzięliśmy z maxicosi, bo ten firmowy podobno kiepski. Na żywo prezentuje się tak (wersja ze spacerówką):
_9202799.jpg

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
za egzamin A napisać jeszcze dużo byś mogła Imię już wybrane? Dziecię ładnie rośnie? Jak się czujecie? Jaki macie wózek??
Imię już dawno wybrane - Marysia. Wczoraj miałyśmy USG, wagowo jest ok bo w 33 tygodniu waży 1800 ale brzuszek ma objętościowo za mały i teraz muszę ją podtuczyć.

Cytat:
ooo no faktycznie Cię długo nie było, a co sie działo że na patologii byłas?
no właśnie do tej pory nie wiadomo, miałam straszne osłabienie, nie mogłam ręką ruszyć. W sumie spędziłam w szpitalu 6 dni, dali mi antybiotyk i przeszlo, ale co to było to nie wiem, jakaś infekcja - lekarze podejrzewali zatrucie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Hej. Niestety nie miałyśmy okazji się poznać. Możesz nam napisać jaki masz wózek, czy imię dla Dzidzia wybrane, pokazać fotki pokoiku.
jak go ostatecznie urządzę, to na pewno pokaże, bo póki co stoi zawalony kartonami Imię już dawno wybrane - Marysia

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 13:01   #4481
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Tak to zawsze z remontami bywa, że każdy ma coś do powiedzenia i później nie wiadomo jak robić. U nas też dużo gadali rodzice, a mój tata do tej pory nie może przeżyć koloru farby jaką wybraliśmy do sypialni i co trochę nam o niej gada.

za tydzień!
to samo u mnie! mamy w sypialni czekoladowe ściany a mój chrzestny jak był to zaczął gadąc że by takiego koloru nie zrobił że za ciemny i bla bla bla a dlaczego robimy w tym pokoju co robimy pokój dla małej bo on by w saloie postawił łóżeczko, a dlaczego wywalamy futrynę i drzwi do kuchni i takie inne a ja się wkurzam tylko
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Nie widzę fotki

u mnie taki był ale nie gadał głupot, bo TŻ powiedział że jakby jakąś bujdę powiedział to by mu zwrócił uwagę kazałam mu się nie odzywać
Cytat:
ja mam taką baaaardzo płaską i się zastanawiam czy jej nie położyć w łóżczeczku, gdzieś czytałam że chyba w wieku 2 lat powinno się położyć, ale prosze mnie poprawić jeżeli się mylę :P
Cytat:
A jak Ci się bardziej podoba ?
ja bym wolała od razu pomalowac na taki kolor na jki chcę ale tu chodzi bardziej o kwestię finansową, bo jesteśmy już z remontem pod kreską a na farbę muszę wydać ponad 100 i do sypialni też trzeba kupić bo będzie trzeba odświeżyć więc kolejna stówka a gdzie jescze bateria do umywalki, kleje i te inne
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 13:02   #4482
nemosek
Zakorzenienie

Miki za tydzień dzisiaj wysyp tygodni.

Ołówek Po 2 godzinach trzeba zrobić przerwę w podróży,wyciągnąć malucha,ponosić a potem dalej w drogę .
U mnie w szpitalu nie trzeba mieć fotelika.Twoja sprawa w czym dziecko wynosisz.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
sorento super zdęcie maluszka!

uf byłam na zakupach - siaty mnie wykończą. za to kupiłam sobie belvite ciasteczka i młoda odpłaca mi się kopniakami

O to teraz nam Ty będziesz rad z SR udzielała

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-10-02 o 13:05
Stary 2013-10-02, 13:04   #4483
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Wózek kupiliśmy ten:
tylko fotelik wzięliśmy z maxicosi, bo ten firmowy podobno kiepski. Na żywo prezentuje się tak (wersja ze spacerówką):
Załącznik 5430044

Imię już dawno wybrane - Marysia. Wczoraj miałyśmy USG, wagowo jest ok bo w 33 tygodniu waży 1800 ale brzuszek ma objętościowo za mały i teraz muszę ją podtuczyć.
fajny wózek

mój też ma brzuszek mniejszy o tydzień ale gin powiedział że widać będzie szczuplejszy.

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 13:09   #4484
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Wózek kupiliśmy ten:
Załącznik 5430044

no właśnie do tej pory nie wiadomo, miałam straszne osłabienie, nie mogłam ręką ruszyć. W sumie spędziłam w szpitalu 6 dni, dali mi antybiotyk i przeszlo, ale co to było to nie wiem, jakaś infekcja - lekarze podejrzewali zatrucie

jak go ostatecznie urządzę, to na pewno pokaże, bo póki co stoi zawalony kartonami Imię już dawno wybrane - Marysia
Kolejny Laret na wątku
Brawo za imię,to już druga Marysia

Paulina
wiesz o której będziesz mieć cc?

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
to samo u mnie! mamy w sypialni czekoladowe ściany a mój chrzestny jak był to zaczął gadąc że by takiego koloru nie zrobił że za ciemny i bla bla bla a dlaczego robimy w tym pokoju co robimy pokój dla małej bo on by w saloie postawił łóżeczko, a dlaczego wywalamy futrynę i drzwi do kuchni i takie inne a ja się wkurzam tylko

u mnie taki był ale nie gadał głupot, bo TŻ powiedział że jakby jakąś bujdę powiedział to by mu zwrócił uwagę kazałam mu się nie odzywać

ja mam taką baaaardzo płaską i się zastanawiam czy jej nie położyć w łóżczeczku, gdzieś czytałam że chyba w wieku 2 lat powinno się położyć, ale prosze mnie poprawić jeżeli się mylę :P

ja bym wolała od razu pomalowac na taki kolor na jki chcę ale tu chodzi bardziej o kwestię finansową, bo jesteśmy już z remontem pod kreską a na farbę muszę wydać ponad 100 i do sypialni też trzeba kupić bo będzie trzeba odświeżyć więc kolejna stówka a gdzie jescze bateria do umywalki, kleje i te inne
Czyli ostatecznie robicie jedną ścianę tapetą w sówki i pozostałe 3 ściany pomalowane tak?

Rybko Podusi nie będę na razie raczej używać żeby się maluch nie zakopał w nią(przynajmniej w nocy) a od kiedy ją na stałe wprowadzić nie pamiętam jak mamusie pisały.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-10-02 o 13:11
Stary 2013-10-02, 13:09   #4485
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Głowa do góry, byle papierologia ma Cię załamać? No daj spokój...
Trzymam kciuki, żeby pieniążki przyznali i w ogóle.

A jeszcze mam takie pytanko odnośnie kasy z ubezpieczalni. W wielu ubezpieczeniach jest jakaś kwota za urodzenie dziecka, u mnie i u tż też tak jest. Jak myślicie, pewnie trzeba jakieś podanie złożyć z załączeniem aktu urodzenia, żeby dali? Musze sie dowiedzieć co i jak z tym, ile mamy czasu i w ogóle....

O kurde to nic dziwnego, że bóle były nadal. To teraz się na 100% decydujesz na kolejne znieczulenie? Dają u Was na życzenie bez gadania?

Jak będę jechała sama z dzieckiem to też zapnę fotelik z przodu. Wg mnie to bezpieczniejsze niż ciągle obracać się do tyłu. Sądzę, że często będę jeździła sama. Muszę za pamięci dowiedzieć się jak wyłączyć poduchę i to zrobić.

Wszystko zależy też od tego jaki dzieciaczek jest duży. Jak masz wkładkę taką pod pupkę i stabliziującą główkę to zwykle już nie trzeba nic podkładać, ale to zobaczysz w praktyce. Bo jak Ci dziecko wpadnie do fotelika i będzie takie zgięte z brodą przy klatce piersiowej to wiadomo, że musi mieć płytszy fotelik, to coś podłożysz dodatkowo. W instrukcji Maxi-Cosi pisało, że wkładkę się używa do ok 4 miesięcy. Ale każde dziecko jest inne i trzeba to samemu ocenić.

Kurcze szkoda... zawalił jak nie wiem...
co do kasy z ubezpieczalni, to ja wypisałam wniosek i z ksero aktu urodzenia zaniosłam do pracy i oni wysłali do ubezpieczalni. no i po miesiącu i kilku dniach dostałam kasiorkę na konto
mąż tak samo

za wszystkie tygodnie ;D

ciekawi mnie jak tam moje plytki w przedpokoju widziałam tylko pierwszy rząd położony

córa poszła na spacer z moim bratem

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 13:11   #4486
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli ostatecznie robicie jedną ścianę tapetą w sówki i pozostałe 3 ściany pomalowane tak?
tak miało być od początku

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-02, 13:16   #4487
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Mam dziś pierwszy raz spadek formy i emocjonalny dolek. Wczoraj wypelnialam papiery o macierzynski i ktos ma niezle nachlapane w bani. Takie ☠☠☠☠☠☠☠y i jretynskie rubryczki ze łoooo. A jak sie wzięłam za czytanie wnioskow o becikowe to już zupelnie odpadlam.

Okazuje sie ze u mnie w mieście becikowe można dostac 3. Panstwowe, gminne/miejskie i zapomoge do zasilku rodzinnego. Z ostatniego będziemy jednak rezygnować bo robia wywiad srodowiskowy. Ale o to drugie będę próbować. Choć te papierki to dla mnie dramat jakis . I przez to humor mam do d... jakbym nie miała co robić teraz :/.

I jeszcze mnie kumpela wpienila bo od 2 dni zapowiadala sie ze dziś o 10 przyjdzie. A o 9.50 mi pisze ze nie da rady. Piana normalnie mi sie toczy.
Słyszałam, że z tym wypełnianiem papierów to niezły kosmos jest. Nie wiem zupełnie po co tak utrudniać i głupoty wymyślać. No ale nic jak zwykle przetrzesz szlaki i będziesz nam tu udzielać wskazówek jak to powypełniać A becikowe aż 3? To nieźle. U mnie tylko jedno i ciekawe czy w ogolę się załapię
A spadek formy, no cóż masz prawo w końcu go mieć. Za długo już byłaś na pełnych obrotach.
Koleżanka się nie popisała, nienawidzę jak ktoś nie szanuję w ten sposób mojego czasu. Zwłaszcza, że Ty nie masz go wiele. No ale cóż, są ludzie i ludziska.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Aleeee jestem zła na męża
właśnie dzwonił z pracy i się okazuje, że z tego wyjazdu do SPA, bo on jak tylko się o tym dowiedział, powiedział już w pracy, że jest taka możliwość i mama kolegi z pracy już sobie urlop załatwiła i wykorzysta voucher. Pytam się go, czemu najpierw nie zapytał mnie, czy może pojedziemy, zanim to w pracy ogłosił. "Bo on myślał, że ja nie będę chciała jechać". Kurde, no wystarczyło zapytać. No bo w zasadzie to kto by tam chciał jechać na 4 dni nad morze do SPA na masaże za darmo... a już zdążyłam się ucieszyć
Matko chyba bym go zabiła, ale nie rozumiem o co dokładnie chodzi. Pewnie pisałaś, ale jestem strasznie ciekawa, a nie mogę znaleźć, więc prosiła bym o indywidualne wytłumaczenie
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
A i jeszcze mam tytuł. Pierwsza część idealnie opisuje mnie:

Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody?
Nasturcja zaczyna swoje szaleństwa

Cytat:
Właśnie stanęłam przed lustrem i widzę w końcu typowo ciążowego brzucha Aż się pochwalę! (pierwsze to z 27. tygodnia czyli różnica pięciu tygodni )
Jejku ja tak wyglądałam w 4 miesiącu Nie oglądam już Waszych zdjęć, bo czuję się jak słonica
Naprawdę super wyglądasz!

Cytat:
wstawiłam kolejne pranie i sobie myślę czy ja kiedyś przestanę prać
Ja to chyba nie przestane. Piorę co drugi dzień, a końca nie widać. Dobrze, że teściowa tego nie widzi

Cytat:
O poprawnym ustawieniu fotelika też mówił, ale te 45stopni tyczyło się konkretnie tego jak dziecko układać w foteliku z tą wkładką dla noworodków, bo powiedział to z taką ironią w głosie po tym jak zadałam pytanie o to. Na prawdę odebrałam to jako przytyk do mnie, że niby jak jestem blondynką to jestem także głupia i nierozumna więc można zrobić ze mnie większą debilkę.
Dokładnie u mnie potraktował w taki sposób dziewczynę, która zgłosiła się do zamontowania fotelika. Dziewczyna fajna, uśmiechnięta i taka raczej zwinna, ale coś tam jej nie wyszło. A ten swoimi komentarzami i miną politowania, robił z niej cały czas głupią blondynkę. Przestała się uśmiechać, poczerwieniała i chciała już zejść, a ten do niej "gdzie? Nie zamontowała pani tego fotelika" I od nowa jazda i głupie, lekceważące miny. Na bezpiecznym maluchu już nikt się nie zgłosił do montowania, ciekawe czy to tak po prostu się złożyło, czy też fama się rozeszła po sali, że nie warto.

Cytat:
Akurat podczas usg sobie słodko spał, przytulony do rączki i pępowiny, więc szybko wszystko mu pooglądaliśmy, ale tym smyraniem go obudzili i najpierw był mały ziewek a potem już figle Pokaże Wam zdjęcie jak śpi trochę rozmazane wyszło ale coś widać
O matko jakie słodkie zdjęcie. Trochę żałuję, że takiego nie mam, a teraz to już chyba za późno.
Śliczna buziunia

Cytat:
Większość faktycznie okropna. Choć założę się, że jakbym mężowi pokazała, to chciałby zamówić

Nawet już nie wnikam czego mi nie zacytowało, bo mnie to wkurza
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 13:22   #4488
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Wózek kupiliśmy ten:
Załącznik 5430044

baaardzo mi sie podoba ten wózek i w ogóle larety
szkoda ze mi sie nie trafił jakiś tani, ale na swój nie narzekam, może bedzie mnie stać na lepszą spacerówkę

No własnie ja też nie pamiętam jak to z podusią. Mam taką chyba zwykłą podusie. Początkowo planowałam tylko pieluchę podłożyć pod główkę, a potem już zmienić na podusie, ale kiedy? Jak ktoś wie to niech mnie ratuje odpowiedzia

Lineczko- czekamy na efekt końcowy
Stary 2013-10-02, 13:24   #4489
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Witam się w 35 tygodniu. Jak ten czas leci

Wczoraj byłam w ciuchu, ale dla małej nie było nic ciekawego. Wzięłam tylko welurową bluzeczkę. Oczywiście dla siebie też musiałam coś kupić bo jakby inaczej
za tydzień!
Zakupy bardzo udane! Szczególnie ta torebka (cudny kolorek) i kapcioszki.
Cytat:
Chyba to ten, ale ciężko mi powiedzieć. Ja bym go porównała do Sida leniwca z Epoki Lodowcowej - głupie porównanie, ale jak robił takie dziwne miny to wyglądał dokładnie jak Sid. Na FB na wielu zdjęciach z warsztatów w innych miastach jest ten gościu.
Cytat:
Świetnie! Płacisz coś za SR czy darmowa? Będziesz nam podrzucać ciekawostki z zajęć.
Cytat:
u
tak jedna ściana będzie w tapetę w sówki a pozostałe 3 ściany będą pomalowane, wiem ale kurcze wszyscy nam próbują wmówić że mamy zrobić inaczej, nie proponują ze może byście coś zrobili tak i tak, tylko MUSIMY, nawet sąsiadka wczoraj wpadła do nas i mówi żebyśmy TAK zrobili bo tak będzie lepiej
Zróbcie tak jak WAM się podoba i jak WY uważacie. Wiesz, ze bardzo ciężko jest tak robić aby wszystkim dogodzić, dlatego lepiej zrobić po swojemu, a komu nie będzie się podobać to jego sprawa, przecież nie wszyscy mają jednakowe gusta.
Cytat:
Wózek kupiliśmy ten:
Załącznik 5430044

jak go ostatecznie urządzę, to na pewno pokaże, bo póki co stoi zawalony kartonami
Tako Larey - bardzo ładny, ale cena na bobowózkach niesamowicie zawyżona. W sklepie u producenta kosztuje 1200zł, wiem, bo byłam jakieś 3tyg temu i oglądałam wózki.
Marysia - piękne imię!
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 13:31   #4490
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
u mnie tez nie wypuszczają bez fotelika, z resztą ja nawet bym nie pomyślała żeby wynieść dziecko ze szpitala w czym? kocyku? rożku? czy czym kolwiek

Fajnie brzmi Róbcie tak jak chcecie i jak się Wam podoba. Nie oni będą w tym pokoju mieszkać tylko Wasza Nela Jakbyście każdego mieli słuchać z tym ich "musicie tak zrobić" to byście mieszkali w takiej mieszaninie wszystkiego, że ja nie mogę

Cytat:
Miki za tydzień dzisiaj wysyp tygodni.

Ołówek Po 2 godzinach trzeba zrobić przerwę w podróży,wyciągnąć malucha,ponosić a potem dalej w drogę .
U mnie w szpitalu nie trzeba mieć fotelika.Twoja sprawa w czym dziecko wynosisz.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Uff.. Już się przestraszyłam, że trasę do rodziny będziemy musieli z maluchem w dwa dni robić
W takim razie zależy od szpitala Ten, który wybraliśmy wiem, że nie pozwala w czym innym niż foteliku

Cytat:
Jejku ja tak wyglądałam w 4 miesiącu Nie oglądam już Waszych zdjęć, bo czuję się jak słonica
Naprawdę super wyglądasz!

Dokładnie u mnie potraktował w taki sposób dziewczynę, która zgłosiła się do zamontowania fotelika. Dziewczyna fajna, uśmiechnięta i taka raczej zwinna, ale coś tam jej nie wyszło. A ten swoimi komentarzami i miną politowania, robił z niej cały czas głupią blondynkę. Przestała się uśmiechać, poczerwieniała i chciała już zejść, a ten do niej "gdzie? Nie zamontowała pani tego fotelika" I od nowa jazda i głupie, lekceważące miny. Na bezpiecznym maluchu już nikt się nie zgłosił do montowania, ciekawe czy to tak po prostu się złożyło, czy też fama się rozeszła po sali, że nie warto.
Dzięki Ja tam się cieszę, że buty mogę sama zawiązać i paznokcie u stóp pomalować, ale jednak fajnie jak widać taki typowo ciążowy brzuszek

Co to za koleś w ogóle? W życiu bym takiego człowieka nie wysłała na wykłady, które mają zachęcić do kupna ich produktu... No chyba że to on decyduje kto pojedzie Pewnie trochę potencjalnych klientów po czymś takim stracą :/

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 13:34   #4491
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie stanęłam przed lustrem i widzę w końcu typowo ciążowego brzucha Aż się pochwalę! (pierwsze to z 27. tygodnia czyli różnica pięciu tygodni )
Jaki tyci!

Cytat:
no kółka ma zdecydowanie mniejsza niż mura ale dzięki temu jest lżejsza... ja bym nie dała rady z tą murą na pewno, docelowo i tak mam chustę, nie wiem jak te koła na śniegu ale Pan mówił w sklepie że na wielkim śniegu gdzieś w lesie itd to każdy wózek ma problemy... my raczej wybraliśmy model elea ze względu na jazdę po mieście i lekkość. no fajne jest to że wszytskie akcesoria pasują z maxi cosi na każdy stelarz tej firmy
No to fakt, na wielkim śniegu w lesie to żaden nie da rady Ale tam na spacery wybierać się nie będę

Cytat:
Spadaj pakować!!!!!!
Ja też się wyganiam do roboty
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
WYGANIAM DO TORBY!!!
Cytat:
aaby sio do torby! sama chciałaś
Łoho! Taka się wygoniona poczułam, że w większości jestem spakowana! Muszę dopakować to, co dokupię (stanik, skarpety, kosmetyki itp.) i to, co wypiorę (koszule). I kolejny punkt będzie odhaczony
Możecie być ze mnie dumne

nemosek, to teraz Ty chyba powinnaś się spakować

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 13:36   #4492
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Tako Larey - bardzo ładny, ale cena na bobowózkach niesamowicie zawyżona. W sklepie u producenta kosztuje 1200zł, wiem, bo byłam jakieś 3tyg temu i oglądałam wózki.
Marysia - piękne imię!
niestety u mnie w miescie są tylko dwa sklepy wózkowe: bobowózki i jeszcze jeden i w tym drugim kupując komplet z fotelikiem wynegocjowaliśmy niższą cenę

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 13:36   #4493
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Łoho! Taka się wygoniona poczułam, że w większości jestem spakowana! Muszę dopakować to, co dokupię (stanik, skarpety, kosmetyki itp.) i to, co wypiorę (koszule). I kolejny punkt będzie odhaczony
jestem dumna

mąż dzwonił, że jutro odbieramy wózek

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel

Edytowane przez Lilith890502
Czas edycji: 2013-10-02 o 13:38
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 13:38   #4494
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Lineczko- czekamy na efekt końcowy
na pewno się pochwalę
jutro już będę miała tapetę na scianie
Cytat:

Chyba to ten, ale ciężko mi powiedzieć. Ja bym go porównała do Sida leniwca z Epoki Lodowcowej - głupie porównanie, ale jak robił takie dziwne miny to wyglądał dokładnie jak Sid. Na FB na wielu zdjęciach z warsztatów w innych miastach jest ten gościu.

Zróbcie tak jak WAM się podoba i jak WY uważacie. Wiesz, ze bardzo ciężko jest tak robić aby wszystkim dogodzić, dlatego lepiej zrobić po swojemu, a komu nie będzie się podobać to jego sprawa, przecież nie wszyscy mają jednakowe gusta.
trafne porównanie

my robimy tak jak nam się podoba ale takie gadanie jest wkurzajace

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-02 o 13:39
Stary 2013-10-02, 13:39   #4495
babku
Zadomowienie

Cytat:
poszewki prasowałam kocyki cienkie też, tych grubszych ie prasowałam bo się boję że coś się z nimi stanie :P
Ja też poszewki prasuje, a kocyki chyba sobie daruję, bo boję się ich zniszczyć.

Cytat:
U mnie też nie mogą przeżyć żakardowego amaratu w sypialni

Cytat:
Wózek kupiliśmy ten:
Załącznik 5430044

Bardzo podoba mi się ten wózek, a imię jedno z moich ulubionych dziewczęcych.

Wiem, że już tysiąc razy była o tym mowa, ale ja już zgłupiałam, bo każda dzieciata koleżanka mówi mi co innego.
Jakie ciuszki i w jakiej ilości brałyście do szpitala?
Przedwczoraj to nawet lalkę ubieraliśmy z mężem, żeby zobaczyć co wygodnie zakładać, ale i tak mam mętlik w głowie.
W ogóle to piszcie co tam popakowałyście i w jakich ilościach do swoich toreb, bo moje wróciły już z Irlandii i wypadało by coś do nich włożyć
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 13:41   #4496
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
A w ogóle jak się np. w jakąś trasę jedzie ok. 4h autem co wtedy zrobić? :/ Po prostu po tych 2h jakąś dłuższą przerwę i potem dalej te 2h ciągnąć, czy to już jest max i dłużej w foteliku dziecka absolutnie nie można trzymać?
No przerwy robić jakieś dłuższe. Ale powiem Ci, że moja siostra jechała nad morze z 2-miesięcznym maluchem ( a nad morze mamy ponad 600 km) i jakoś nie widać, żeby miał jakiekolwiek problemy z kręgosłupem. A nawet nie wiem jakie przerwy robiła...

babku, a chodziło o to, że mąż pracuje w gazecie, która sprzedaje powierzchnię reklamową i dogadał się z hotelem SPA, że zamiast kasy za reklamę to oni zapłacą voucherem na 4-dniowy pobyt w hotelu z pełnym wyżywieniem, dwoma masażami i dostępem do basenu, fitness itd dla 2 osób. No i powiedział mi o tym wczoraj i generalnie byłam chętna, tylko chciałam się jeszcze dowiedzieć, czy mają tam taki personel wykwalifikowany do robienia masaży w ciąży. No i dzisiaj się okazało to co napisałam - że on zdążył o tym powiedzieć w firmie i ktoś inny już "zaklepał" ten voucher.

Ja mam dzisiaj lenia totalnego. Ale chyba wygrywam z przeziębieniem. Gardło już mnie nie boli, tylko katar wieczorem się nasila.
Stary 2013-10-02, 13:44   #4497
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że już tysiąc razy była o tym mowa, ale ja już zgłupiałam, bo każda dzieciata koleżanka mówi mi co innego.
Jakie ciuszki i w jakiej ilości brałyście do szpitala?
Przedwczoraj to nawet lalkę ubieraliśmy z mężem, żeby zobaczyć co wygodnie zakładać, ale i tak mam mętlik w głowie.
W ogóle to piszcie co tam popakowałyście i w jakich ilościach do swoich toreb, bo moje wróciły już z Irlandii i wypadało by coś do nich włożyć
ja na swojej liście mam: 3 body, 3 pary śpioszków, 3 kaftaniki/ koszulki, jedne skarpetki, jedne niedrapki i 2 czapeczki i chyba tyle

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
chodziło o to, że mąż pracuje w gazecie, która sprzedaje powierzchnię reklamową i dogadał się z hotelem SPA, że zamiast kasy za reklamę to oni zapłacą voucherem na 4-dniowy pobyt w hotelu z pełnym wyżywieniem, dwoma masażami i dostępem do basenu, fitness itd dla 2 osób. No i powiedział mi o tym wczoraj i generalnie byłam chętna, tylko chciałam się jeszcze dowiedzieć, czy mają tam taki personel wykwalifikowany do robienia masaży w ciąży. No i dzisiaj się okazało to co napisałam - że on zdążył o tym powiedzieć w firmie i ktoś inny już "zaklepał" ten voucher.
i po co się chwalił? wiadomo że na taką okazję to się zaraz ktoś rzuci bo na prawdę fajny taki voucher

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-02, 13:44   #4498
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:

zjem zupę i zrobie sonde ;D tylko musze sprawdzić jakie tam tytuły padały, żeby nie przeoczyć żadnego ;p
Rybko ja juz kiedys pisałam..mój to taki królewicz był ze prawie od razu dostał poduszke ale taką mega płaską....na niej spal a jak ja wyciagałam to darł się niesamowicie no to comiałam zrobic ogólnie miał kilka swoich faz do ktorych musiałamsie dostosowac.

co do fotelika my mamy z Mutsy i onma rozkładane oparcie na płasko....najgorsze ze nie moge znalezc jakiegos filmiku z montazem dla TZ..

co domojej wypłaty to odwiedziłam zakłąd pracy i dobrze że u siebie w oddziale mam fajnych ludzi..posprawdzali mi podzwonili i siemoje L4 znalazlo...na dniach mam dostac kase ale musze jechac osobiscie i odebrac. no i nawrzeszczałam na szefowa przez tel...bo ja do niej dzwonie i mowie jaka sprawa że nibyz oddziału l4 poszło doniej a ona do mnie że ona nie wie że miała duzo l4 w tym mies i że może GDZIES leży...ale sie zagotowałam...i wrzeszcze do niej że jak to gdzies leży ze zostało do niej wysłane 12 wrzesnia ze mamy pazdziernik że jestem bez kasy a ona do mnei ze gdzies leży???? cos czuje że jak wroce to na wstepie dostane wypowiedzenie... a apropo powrotu to jak sobie policzyłam że jesli Mały rzeczywiscie urodzi się w przeciągu 2 tyg to po rocznym macierzynskim i zaległym urlopie to bede musiała w polowie grudnia wrocic....a grudzień to najgorszy zajazd w pracy.... mógłby Patryczek jednka posiedziec do listopada
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 13:46   #4499
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Jaaaaka buziulka!! Ja jakbym zobaczyła jak moje małe ziewa to bym się chyba rozczuliła na maksa
A w ogóle jak się np. w jakąś trasę jedzie ok. 4h autem co wtedy zrobić? :/ Po prostu po tych 2h jakąś dłuższą przerwę i potem dalej te 2h ciągnąć, czy to już jest max i dłużej w foteliku dziecka absolutnie nie można trzymać?
Tak było, się rozczuliłam i tym jak śpi i jak ziewa i że -jak zauważył mój mąż-krzyżuje sobie stópki dokładnie jak ja(tak mam jak siedzę/leżę, że stopy nie jedna obok drugiej, tylko zawsze się muszą gdzieś koło paluchów stykać, a całkiem nieświadomie to robię , dopiero mąż to zaobserwował) .
A co do podróży, to tak jak Nemosek pisała, przerwa po 2 godzinach wskazana, pewnie będzie mały głodek to nakarmić, ponosić i dalej w drogę. Nie wiem tylko co, jak dzieć śpi, chyba bym nie budziła, tylko korzystała z okazji i pędziła przed siebie, aż się obudzi

Cytat:
Wózek kupiliśmy ten:
Marysia A co do wózka, osobiście nie przepadam za grochami, ale ten jest śliczny

Cytat:
O matko jakie słodkie zdjęcie. Trochę żałuję, że takiego nie mam, a teraz to już chyba za późno.
Śliczna buziunia :
Może nie jest jeszcze za późno? Bo u nas to było przy okazji usg III trymestru, a my dopiero w niego wkroczyliśmy

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
[FONT="Arial Narrow"]Łoho! Taka się wygoniona poczułam, że w większości jestem spakowana! Muszę dopakować to, co dokupię (stanik, skarpety, kosmetyki itp.) i to, co wypiorę (koszule). I kolejny punkt będzie odhaczony
jesteśmy dumne

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 13:54   #4500
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Cytat:
Świetnie! Płacisz coś za SR czy darmowa? Będziesz nam podrzucać ciekawostki z zajęć.

Marysia - piękne imię!
jeśli wybiorę położną z ich regionu jako swoją położną środowiskową to jest darmowa nie ma z tym problemu Pani mówiła że mogę taki wniosek u nich wypełnić.

A wy chodzicie na SR? ta szkoła trwa troszkę od 32 tygodnia będzie 2 razy w tygodniu a ja będę w 28 skończonym jak pójdę czyli gdzieś około 2 miesiące trwają zajęcia i tatusiowie są zaproszeni też

własnie robię obiad i czytam o zakładaniu DG, tak sobie myślę że może bym coś założyła legalnego żeby mieć pracę bo jak do tej pory same umowy zlecenie mi prpoponowali... a lekcji mogę zawsze udzielać i mieć firmę
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości