|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Witam się w 35 tygodniu. Jak ten czas leci
![]() ![]() I ja nie mogłam spać ![]() ![]() Wczoraj byłam w ciuchu, ale dla małej nie było nic ciekawego. Wzięłam tylko welurową bluzeczkę. Oczywiście dla siebie też musiałam coś kupić bo jakby inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten z Maxi Cosi to blondyn średniego wzrostu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
sorento super zdęcie maluszka!
![]() uf byłam na zakupach - siaty mnie wykończą. za to kupiłam sobie belvite ciasteczka i młoda odpłaca mi się kopniakami ![]() udało mi się zapisać do szkoły rodzenia 9.10 pierwsze zajęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a tak to kiedy w ogóle poduszeczkę się stosuje? od jakiego wieku? ;>
Miki- fajne kapcie ![]() zjem zupę i zrobie sonde ;D tylko musze sprawdzić jakie tam tytuły padały, żeby nie przeoczyć żadnego ;p
#4476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak jedna ściana będzie w tapetę w sówki ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Babku Zdrówka ! Ja się dzisiaj wyspałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- My będziemy musieli pożyczyć fotelik od siostry, bo nie mamy jeszcze wózka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
Pościel tak a kocyki chyba nie da rajdy
![]() Miss Też mam aktualnie przerwę w sprzątaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |||
Zakorzenienie
|
Wózek kupiliśmy ten:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...tq1t8ieic63pe1 tylko fotelik wzięliśmy z maxicosi, bo ten firmowy podobno kiepski. Na żywo prezentuje się tak (wersja ze spacerówką): _9202799.jpg Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie taki był ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja bym wolała od razu pomalowac na taki kolor na jki chcę ale tu chodzi bardziej o kwestię finansową, bo jesteśmy już z remontem pod kreską a na farbę muszę wydać ponad 100 i do sypialni też trzeba kupić bo będzie trzeba odświeżyć więc kolejna stówka a gdzie jescze bateria do umywalki, kleje i te inne ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 | |
Zakorzenienie
|
Miki za tydzień
![]() Ołówek Po 2 godzinach trzeba zrobić przerwę w podróży,wyciągnąć malucha,ponosić a potem dalej w drogę . U mnie w szpitalu nie trzeba mieć fotelika.Twoja sprawa w czym dziecko wynosisz. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-10-02 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój też ma brzuszek mniejszy o tydzień ale gin powiedział że widać będzie szczuplejszy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo za imię,to już druga Marysia ![]() Paulina wiesz o której będziesz mieć cc? ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
Rybko Podusi nie będę na razie raczej używać żeby się maluch nie zakopał w nią(przynajmniej w nocy) a od kiedy ją na stałe wprowadzić nie pamiętam jak mamusie pisały. Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-10-02 o 13:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż tak samo ![]() ciekawi mnie jak tam moje plytki w przedpokoju ![]() ![]() córa poszła na spacer z moim bratem ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A spadek formy, no cóż masz prawo w końcu go mieć. Za długo już byłaś na pełnych obrotach. Koleżanka się nie popisała, nienawidzę jak ktoś nie szanuję w ten sposób mojego czasu. Zwłaszcza, że Ty nie masz go wiele. No ale cóż, są ludzie i ludziska. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Naprawdę super wyglądasz! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Śliczna buziunia ![]() Cytat:
![]() Nawet już nie wnikam czego mi nie zacytowało, bo mnie to wkurza ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() szkoda ze mi sie nie trafił jakiś tani, ale na swój nie narzekam, może bedzie mnie stać na lepszą spacerówkę ![]() No własnie ja też nie pamiętam jak to z podusią. Mam taką chyba zwykłą podusie. Początkowo planowałam tylko pieluchę podłożyć pod główkę, a potem już zmienić na podusie, ale kiedy? Jak ktoś wie to niech mnie ratuje odpowiedzia ![]() Lineczko- czekamy na efekt końcowy ![]()
![]() |
#4489 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zakupy bardzo udane! Szczególnie ta torebka (cudny kolorek) i kapcioszki. ![]() Chyba to ten, ale ciężko mi powiedzieć. Ja bym go porównała do Sida leniwca z Epoki Lodowcowej - głupie porównanie, ale jak robił takie dziwne miny to wyglądał dokładnie jak Sid. ![]() Świetnie! Płacisz coś za SR czy darmowa? Będziesz nam podrzucać ciekawostki z zajęć. Cytat:
Cytat:
Marysia - piękne imię! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() W takim razie zależy od szpitala ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co to za koleś w ogóle? W życiu bym takiego człowieka nie wysłała na wykłady, które mają zachęcić do kupna ich produktu... No chyba że to on decyduje kto pojedzie ![]()
![]() |
#4491 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Łoho! Taka się wygoniona poczułam, że w większości jestem spakowana! ![]() ![]() Możecie być ze mnie dumne ![]() nemosek, to teraz Ty chyba powinnaś się spakować ![]()
![]() |
#4492 |
Zakorzenienie
|
niestety u mnie w miescie są tylko dwa sklepy wózkowe: bobowózki i jeszcze jeden i w tym drugim kupując komplet z fotelikiem wynegocjowaliśmy niższą cenę
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mąż dzwonił, że jutro odbieramy wózek ![]() Edytowane przez Lilith890502 Czas edycji: 2013-10-02 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
na pewno się pochwalę
![]() jutro już będę miała tapetę na scianie ![]() Cytat:
![]() ![]() my robimy tak jak nam się podoba ale takie gadanie jest wkurzajace ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-02 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wiem, że już tysiąc razy była o tym mowa, ale ja już zgłupiałam, bo każda dzieciata koleżanka mówi mi co innego. Jakie ciuszki i w jakiej ilości brałyście do szpitala? Przedwczoraj to nawet lalkę ubieraliśmy z mężem, żeby zobaczyć co wygodnie zakładać, ale i tak mam mętlik w głowie. W ogóle to piszcie co tam popakowałyście i w jakich ilościach do swoich toreb, bo moje wróciły już z Irlandii i wypadało by coś do nich włożyć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
babku, a chodziło o to, że mąż pracuje w gazecie, która sprzedaje powierzchnię reklamową i dogadał się z hotelem SPA, że zamiast kasy za reklamę to oni zapłacą voucherem na 4-dniowy pobyt w hotelu z pełnym wyżywieniem, dwoma masażami i dostępem do basenu, fitness itd dla 2 osób. No i powiedział mi o tym wczoraj i generalnie byłam chętna, tylko chciałam się jeszcze dowiedzieć, czy mają tam taki personel wykwalifikowany do robienia masaży w ciąży. No i dzisiaj się okazało to co napisałam - że on zdążył o tym powiedzieć w firmie i ktoś inny już "zaklepał" ten voucher. Ja mam dzisiaj lenia totalnego. Ale chyba wygrywam z przeziębieniem. Gardło już mnie nie boli, tylko katar wieczorem się nasila.
![]() |
#4497 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do fotelika my mamy z Mutsy i onma rozkładane oparcie na płasko....najgorsze ze nie moge znalezc jakiegos filmiku z montazem dla TZ.. co domojej wypłaty to odwiedziłam zakłąd pracy i dobrze że u siebie w oddziale mam fajnych ludzi..posprawdzali mi podzwonili i siemoje L4 znalazlo...na dniach mam dostac kase ale musze jechac osobiscie i odebrac. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do podróży, to tak jak Nemosek pisała, przerwa po 2 godzinach wskazana, pewnie będzie mały głodek to nakarmić, ponosić i dalej w drogę. Nie wiem tylko co, jak dzieć śpi, chyba bym nie budziła, tylko korzystała z okazji i pędziła przed siebie, aż się obudzi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wy chodzicie na SR? ta szkoła trwa troszkę od 32 tygodnia będzie 2 razy w tygodniu a ja będę w 28 skończonym jak pójdę czyli gdzieś około 2 miesiące trwają zajęcia i tatusiowie są zaproszeni też ![]() własnie robię obiad i czytam o zakładaniu DG, tak sobie myślę że może bym coś założyła legalnego żeby mieć pracę bo jak do tej pory same umowy zlecenie mi prpoponowali... a lekcji mogę zawsze udzielać i mieć firmę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.