|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Fajne łupy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
co do opieki medycznej- jestem z historią nowotworową, gdy powstało podejrzenie- chciałam pójść do specjalisty na nfz i dostałam termin wizyty za 1o miesięcy. Poszłam prywatnie, zoperowana zostałam prywatnie i po 2 miesiącach byłam po wszystkim. Aż strach się bać, co by było, gdybym czekała te 10 miesięcy w publicznej służbie zdrowia.... Za to późniejsza terapia odbywała się już w publicznym szpitalu- wydanie 40 tys prywatnie nie byłoby fajne, w publicznym w takim momencie kolejek nie było. Tak więc ja uważam, że powinno być refundowane leczenie bardzo kosztownych rzeczy, za to wizyty i podstawowe badania- pacjent powinien opłacać sobie sam. Wszystkim by to na dobre wyszło. Przechodząc do weselszych tematów: A u mnie na obiad fasola ala PawMaj- jest super, polecam! ![]()
![]() |
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4474 |
Zadomowienie
|
A mam...wanienke
![]() Wszystko wydałam lub sprzedałam bo nie mam tego gdzie trzymać na 36 m. Część ciuszków do mnie wróci ale nie wiem w jakim stanie. Łóżeczko się rozpadło, nawet Alek już w nim nie śpi. Rożki, pościel i butelki były tak intensywnie użytkowane że nie nadają sie już dla drugiego dziecka. Nawet kocyki mi nie zostały, bo jeden ucierpiał przy rotawirusie a drugi to była ukochana przytulanka synka i moja mama w końcu przecieła na pół jak szedł do żłobka żeby jedna połowa została w domu a druga w żłobku bo zaypiał tylko z kocykiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Szczerze nie wiem jeszcze, nie długo zacznę kompletować. Ale na pewno Materacyk wkład do pościeli, prześcieradła, ręczniki, kosmetyki, trochę ubranek-większość mam... Także nie jest źle. Dziewczyny swoich łóżek nie chcą oddać ![]() Pościeli dostałam masę ostatnio, ochranaiacze na łóżeczko też mam, rożki także trochę na tym zaoszczędzimy i nawet wózek ![]() ale musimy kupić meble dla dziewczyn do pokoju. młode z nami bedzie spało i odziedziczy komode po siostrach ![]() Cytat:
![]() A co wychodzenia to hartować dzieci i koniec. Do -5st spokojnie można wyjść Cytat:
Cytat:
![]() ja jeżdziłam MPK w Łodzi to mi babka ustąpiła miejsca bo myślała,że w ciąży jestem, a mnie po prostu brzuch jeszcze nie zginął po porodzie, ale nie wyprowadzałam jej z błędu bo i tak mnie to wszystko jeszcze bolało. Wredna jestem. Cytat:
![]() A my byliśmy z dziewczynami u lekarza, na szczęście bez antybiotyku się obyło a ja zafundowałam sobie Prenalen. I w samku mi smakował. Za tydzien ja idę na krzywą cukrową, blee. u Was też lekarze zlecają odczyn Coombs'a?? Magnusia sliczny brzusio.
![]() |
#4476 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Babcia ostatnio miała ogromną alergię i lekarze nie wiedzieli co się dzieje. Została skierowana do specjalisty, nie czekała długo, a później na oddział alergologiczny do kliniki, gdzie również dostała się szybko i miała przeprowadzoną pełną diagnostykę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Gang Iren
|
Dziewczyny poszukujące wózka co powiecie na taki?
![]() http://biala-rawska.archiwa.org/mult...18018654d6.jpg
![]() |
#4478 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam praktycznie same z długim w tym rozmiarze. Do tego zamierzam wkładać spodenki lub półśpiochy i tyle. Cytat:
![]()
![]() |
#4481 |
Raczkowanie
|
Nie chcę się za bardzo uzewnętrzniać, u mnie było podejrzenie nieprawidłowego funkcjonowania, a nie nowotworu, to wyszło później, do onkologa w zasadzie kolejek nie ma, do specjalistów już tak.
![]() |
#4482 |
Gang Iren
|
A może takie łóżeczko?
http://www.yankodesign.com/2010/03/22/a-pod-for-a-baby/
#4484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oryginalne emu kosztują nawet 800 - 1000 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zawsze jest jeszcze teściowa ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 |
Rozeznanie
|
Wiadomo, że są plusy i minusy publicznej służby zdrowia, ale to kurcze powinno być rozsądniej zorganizowane. I tak większość ludzi chodzi prywatnie, to po co państwo ściąga takie duże pieniądze, skoro np. można zlikwidować państwowych dentystów, ginekologów, dermatologów czy alergologów? Przy zbieraniu mniejszych składek od obywateli, można byłoby więcej pieniędzy przeznaczać na rzeczy ważniejsze.
Plusy byłyby takie, że ludzie mając co miesiąc nieco więcej pieniędzy w portfelu sami decydowaliby czy przeznaczyć je na dentystę czy dermatologa (w zależności od potrzeby). Byłby większy wybór na rynku, więc i ceny za wizyty byłyby niższe. Rynek sam wyeliminowałby konowałów nie znających się na swoim fachu. Lekarze byliby życzliwsi, bo inaczej straciliby pacjentów. Ucierpiałaby na tym tylko patologia i ludzie z jakichś tam powodów nie mający nawet grosza przy duszy.
![]() |
#4487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo ostatnio mówię mu , że mały miał czkawkę a mój mąż z przerażonymi oczami mówi co teraz jedziemy do lekarza czy nie ![]() I cały czas mój maż się gubi w ciuchach dziecięcych nie wie co to pajac czy bodziak dla niego to wszystko jest to samo . Jak mówię mu co musimy kupić to tylko słyszę " ok pojedziemy kupimy bo i tak nie wiem jak to wygląda i do czego służy " ![]() Dlatego osobiście wolę sama lub z nim wszytsko wcześniej sobie kupić i mieć z głowy wszystko . Niby do stycznia jest jeszcze dużo czasu ale teraz też się planuje zaopatrzyć we wszystkie rzeczy do szpitala . Rodzice są zajęci remontem i pilnują babcię więc w sumie na nich bym średnio mogła liczyć . Poza tym chyba wolę kasę wydawać stopniowo niż od razy ale to tylko moje zdanie . Do tego zakupy sprawiają mi taką radość ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- W ogóle jutro są warsztaty u mnie w mieście dla mam zapisałam się z mężem ale nie wiem czy zdąży wyjść z pracy . W razie czego powiem , że dojedzie i już chyba nie powinni być z tym problemu ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43085851]Zrobiłam dzisiaj zdjęcie mojego brzuszka aby przesłać rodzicom (mieszkają daleko), więc wstawiam - jestem w trakcie 24 tygodnia.[/QUOTE] Bardzo zgrabnie wyglądasz ![]() Magnusia, Twój brzuś też jest zgrabniutki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Moja mama kilkanaście lat temu zachorowała na raka piersi. Termin mastektomii, która była niezbędna, lekarze ustalili na za dwa tygodnie od diagnozy. Uznaliśmy, że to zbyt długo, więc operacja odbyła się w prywatnej klinice. Chemio- i radioterapia była już z pieniędzy składkowych. 6-letnia hormonoterapia też była refundowana. Mama żyje i ma się dobrze. Wiem, że gdyby rodzice za wszystko musieli zapłacić sami, nie byłoby ich stać ![]() Cytat:
Wczoraj wieczorem razem z mężem byłam przywitać moją nową sąsiadkę, która urodziła się 12 września. Wyszliśmy przerażeni tym jak małe i kruche jest takie dzieciątko. Matko, nie wiem jak ja będę pielęgnować Kacpra... Może położę go w łóżeczku, będę podawać mleko z butelki i czekać aż urośnie ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
EEE no aż tyle to nie planujemy kupować ![]() Po wózek pojedziemy osobno ![]() Co do zakupów i tak sama bym ich i tak nie robiła bo my zawsze z małżem wszystko razem wybieramy, oglądamy. No chyba, że prezenty dla siebie ![]() Jak szukaliśmy wózka to oboje siedliśmy przed komputerem i razem przeglądaliśmy. To samo jest teraz z łóżeczkami. Nad tymi pajacykami tez się razem zastanawialiśmy.
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-10-02 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 |
Gang Iren
|
#4491 |
Zakorzenienie
|
Ufff ledwo żyję.
Byłam w tym ciucholandzie na Grochowskiej- lipa straszna. Ciuchów mało i drogie- dla mnie to żadna promocja jak za bluzkę mam 80 zł zapłacić- co z tego że kosztowała 170 zł ![]() Na szczęście po drugiej stronie był zwykły ciucholand i weszlam. Kupiłam dwa swetry, koszulę i taką bluzeczkę ciążową bawełnianą i zaplaciłam 43 zł- na kg było po 34zł/kg ![]() przy okazji kupiłam dwa kombinezony o których Wam mówiłam ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=3574576282 http://allegro.pl/show_item.php?item=3574544547 odsapnę, nadrobię Was i musze za sprzątanie się w końcu zabrać
#4492 |
Gang Iren
|
Rajstopy jakieś specjalne,na receptę mają być.
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
Właśnie to chyba jest moim największym problemem - ja nie cierpię zakupów.
Co do rozkładania kosztów. My już od bardzo dawna mamy kasę odłożoną na wyprawkę więc czy wydam to raz czy rozłożę na kilka wypadów zakupowych - u nas akurat nie ma większego znaczenia. A wole jechać raz i mieć z głowy niż co chwilę coś dokupywać.
#4495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę uważasz, ze każdą na to stać? Ja za same wizyty płacę przez ciążę pewnie 1500-2000 złotych. + badania, usg. Jesli w rodzinie pracuje tylko mąż i zarabia na przykład pensje minimalną i pod jego ubezpieczenie podpieta jest cała rodzina to zwrot składki zdrowotnej nie starczy na nic prawie. I te pieniądze na pewno nie zostaną wydane na opiekę zdrowotną, tylko na przykład na buty. A wizyty profilaktyczne? Cos takiego w ogole przestałoby istnieć.
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
mezaga ja nie lubię dla siebie zakupów robić a dla młodego mogłabym ze sklepu nie wychodzić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I całkiem możliwe, że dobrze byś na tym wyszła, dokonując trafnego wyboru. Możliwe. Jednak zdecydowana większość ludzi zginełaby jak andzia w pokrzywahc, gdyby im ktoś dał jakiś wybór - bo nie wiedzieliby co z nim zrobić. Dlaczego gro osób jest losowanych przez fundusze emerytalne? Bo... nawet nie wiedzą, że trzeba coś wybrać. Ot, głupi przykład. A później by było: a bo ja nie wiedziałem, że tak trzeba, że coś trzeba wybierać. Ludzie, to wbrew temu co sądzi biologia, gatunek NIEMYŚLĄCY. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A to są właśnie największe koszty. Mówię - system sprawdza się w nagłych wypadkach, w prypadku chorób przewlekłych, czy potrzeby pilnej konsultacji ze specjalistą jest słabo. Ale pełna prywatyzacja problemu nie rozwiąże, może go jedynie pogłębić, co nie jest gdybaniem - jest zweryfikowane właśnie w stanach.
2013-04-30 II kreski ![]() Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone ![]() Edytowane przez PawMaj13 Czas edycji: 2013-10-02 o 13:32 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() z długim muszę chyba jakieś dokupić ale też mam zamiar jak ty ubierać body i jakieś gacie i już. ewentualnie jakimś cienkim kocykiem nakryje dzieciola i już. poza tym więcej rzeczy chcemy kupic na 62 więc tam będzie więcej z długim rękawem itp.
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie dostałam maila z bon prixu, że wysłali mi moją paczkę. Także będę miała jeszcze po kombinezonie misiowym dla każdego ![]() Dla mnie zakupy to mordęga. Jedynie remontowe rzeczy lubię kupować i sprawia mi to przyjemność. AAAA i miałam się pochwalić, że wczoraj wieczorem pierwszy raz ZOBACZYŁAM ruchy maluchów ![]() ![]()
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-10-02 o 13:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.