|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Od jutra w realu proszek Dzidziuś 1,9kg za 16zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a do czego przypinałaś w tym sklepie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna tO mam z tytułó ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
pieluchy pod główkę to ja też bym nie podłożyła
![]() jak ja mam czas siedzieć i pisać to nikt nie chce :P a jak TŻ wraca z pracy to nie mogę z wizażu korzystać bo powiedział ze będzie mi blokował stronę i już tak wczoraj zrobił ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-02 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie odnośnie soczewek do porodu czy ktoś wie czy można je mieć czy lepiej ściągnąć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
Podczytuję w miarę na bieżąco ale nie mam weny do cytowania...
Nie znam godziny cc i raczej nie poznam, bo tu robią listę i wg niej idzie ![]() Póki co miałam pobraną krew rano i od północy nie mogę jeść. Z lekarzem neonatologiem jeszcze się nie widziałam. Z położną wypełniałam formularz odnośnie stanu zdrowia itp. Pytała czy mają mnie ogolić czy sama dam radę ![]() ![]() Jejciu nie dociera do mnie, że jutro zostanę mamą ![]() Właśnie wciągnęłam pół białej czekolady z okienkiem ![]() ![]() ![]() ![]() Nasturcja - tytuł z wodami świetny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zapytam w szpitalu, czy mam zdjąć soczewki do cc. Coś muszę na oczach mieć, bo dziecka nie zobaczę, jeno plamę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Raczkowanie
|
Pieluchę może bym położyła, ale tetrową i to zupełnie na płasko (może żeby nic tam nie ściekło czy coś). Takie maluchy nie potrzebują nic pod główkę, poza tym mają jeszcze nie przystosowany tak jak my układ oddechowy (w sensie chyba krtań jest bardziej miękka czy coś) i dziecku się ciężej oddycha jak ma coś pod głową do spania. Gdzieś coś takiego czytałam, ale na 100% nie wiem. Niech się któraś specjalistka wypowie
![]()
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też chce do sypialni czekoladowy i kremowy...mąż sie zgadza bo mówi, że ładne kolory a czy reszcie sie bedzie podobać to mnie nie interere......ostatnio malowaliśmy pokój Mikołaja i tez ma niebieski i pomaranczowy i takie zęby mu porobiliśmy...nam sie podoba my tam bedziemy mieszkać i my mamy sie w tym domu dobrze czuć. ja dla synka tez miałam taką płaską, na której poszewka była mocno naciągnięta wiec nie było opcji zwijania ani nic....dołączona do pościeli była tylko ja mu do łóżeczka dałam tą co niby do wózka ma być i teraz małej tez bede podkładać......... ja dzis skonczyłam prasowanie ciuszków w sumie miałam 3 pralki.......jak czytam ile wy macie to masakra tyle, że ja piore narazie te mniejsze 56 i 62 a z czasem bede wyciagała kolejne bo niemam nawet gdzie ich składać. Widzę, że nie tylko moja torba i wyprawka czeka 10-tego jak zbawienia hehehhehe my tez czekamy na wypłate tż wtedy dokupie co mi jeszcze potrzeba. Ale pociesze Was, że przy drugim dziecku idzie duzo duzo mniej kasy.......niuniowi musieliśmy wszystko kupić bo nic nie mieliśmy wózek, fotelik(dostał od mojej sis), wanienke, ubranka i 1000 innych rzeczy. Teraz mała wszytsko praktycznie bedzie miała po bracie. Wiadomo jakieś dziewczęce ubranka jej kupimy ale dostała juz troche od mojej sis także spoko. Zabawek mamy mase niunia a i tak podostaje (mały wszytso praktycznie dostał). Zostają mi tylko takie rzeczy jak kosmetyki, chusteczki, pampersy.
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
może bym i podłożyła ale nie poskładaną, aaaaale jak się uleje i pobrudzi się prześcieradełko to zdejmę i upiorę, mam 3 więc spoko :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4515 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam ze tylko o sobie, ale dostalam telefon, ze moge od razu jechac na dopplera i pojechalam po pol godzinie do miasta oddalonego o 30 km, pomimo ze wlasnie z niego wrocilam.Teraz znow tam jade. Szybki telefon do opiekunki,do przedszkola, do lekarki i w droge.
Niestety ale malego raczej operacja nie ominie.To wada rozwojowa. Wczesniej nie bylo tego widac, bo nerka za mala. Maly musi miec usuniety odcinek ktory jest za waski i nie przepuszcza moczu. Pomiedzy nerka a pecherzem. O tyle dobrze, ze moge rodzic w szpitalu ktory wybralam, i beda mnie przenosic najprawdopodobniej do Regensburga. (Godzine ode mnie). Za dwa tygodnie mam kontrole i jezeli sie pogarsza to byc moze urodze wczesniej. Powiedzieli tez, ze lepiej ze teraz to zauwazono a nie jak dziecko by mialo pare miesiecy i by doszlo juz do uszkodzenia nerki. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- na płasko a jak ![]() jakbym miała podłożyć poskładaną to równie dobrze mogłabym dać poduche. ![]()
![]() |
#4518 | ||
Zakorzenienie
|
A ja wybywam do mamy posiedziec , i tak mysle czy nie isc pieszo
![]() ![]() LIneczka - maluj tak jak sie z mezem dogadasz . Olej innych szczegolnie sasiadki - to nie pozniej one beda dziennie na ten pokoik patrzec tylko WY . Ale wiem o czym mowisz - ja tez mialam tak z mama do pewnego momentu .. Posciel oczywista sprawa , a kocyki ja prasowalam przez tetre bo nie wiedzialam jak beda reagowaly na temperature. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie napewno by nie wykryto nic .. PAULA ![]() ![]() Czy ja juz sie chwalilam moim 41 tygodniem ? ![]() Macie jakis pomysl na prezent dla Tz ? W piatek urodziny , mial byc prezent - ale mu sie nie spieszy ![]()
![]() |
#4519 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() I nie wiem, jak zorganizować Ninowe półki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą jestem w szoku, że na tym etapie mogą wychodzić jeszcze jakieś wady rozwojowe ![]() Trzymajcie się ciepło! ![]() dzidzia - znalazłam instrukcję montażu fotelika Tako w necie i tu pałąk też jest w pozycji stojącej ![]() montaz_w_aucie.jpg
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-10-02 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
Aaa, w PoloMarkecie też aktualnie Pampersy Premium Care za 39,99
![]()
#4521 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A prezent to może jakaś książka, gra komputerowa, jakiś gadżet elektroniczny, może jakaś śmieszna koszulka? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A czemu taki podział? Chodzi o to że przy sn jest duże prawdopodobieństwo pełnej narkozy? Cytat:
![]() ale po co te przenosiny, nie możesz iść od razu do docelowego? chyba mniejszy stres dla was?
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() chwalę się pierwsymi Marysiowymi ciuszkami ![]() ![]() Siostra mnie uszczęśliwiła ![]() Nie wiem, czy pisalyscie o tym,ale w Lidlu od pon. fajne ciuszki dla maleństw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dostałam też takie lusterko ale kompletnie nie mam pojęcia gdzi ei jak się je montuje Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Bo jak ja to w sumie spoko, ale jak mam dać te ciuszki do położnych to boję się że mogłyby nie wrócić Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Trele a Ty jeszcze nie na porodówce?? ![]() ![]() U mnie była koleżanka, pogadałyśmy trochę, zjadłyśmy sobie obiadek. Miałam dzisiaj myć okno no ale w takim razie chyba jutro je umyję, tylko żeby chociaż troszkę słonka wyszło. Kurde puchną mi stopy, kostek nie widzę, ostatnio mi położna powiedziała że od siedzenia nogi puchną, ale ja nie siedzę na dupie całego dnia tylko puchną mi też jak chodzę. Po schodach robię tyle km dziennie, do sklepu, ogólnie często mnie w domu nie ma i nie siedze tylko przed kompem. A od kilku dni puchnie mi głównie jedna noga, nie wiem czy mała mi coś gdzieś uciska, bo lewa noga wygląda jak balon a prawa spoko
![]() |
#4525 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mały ![]() ![]() Cytat:
![]() Komoda w końcu ogarnięta ![]() ![]() Na jutro zostawiam sobie do ogarnięcia mniejszą komodę,ale tam rach ciach pójdzie.. i jak dam radę to w piątek chce się wziąść za porządek w dużej szafie... ![]() ![]() Kręgosłup mnie boli więc leżę teraz i odpoczywam ![]() ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedactwo ![]() ale dobrze,ze teraz zauważyli... Cytat:
![]() ciesze się,ze już mam większość popranych rzeczy ![]() remont łazienki zaczynamy 14.10 prawdopodobnie, przenosze się na ten czas do rodzicow. jak wroce już będę szykować torbe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 | |
Zakorzenienie
|
oczywiście
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Jakoś nadal nie mogę uwierzyć,ze to dziewczynka
![]() strasznie chciałam...na początku ciąży...później jak powiedział,ze chłopak to od razu przestawiłam się na Jasia ![]() ale teraz...no, nadal mam taki mętlik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Wtajemniczenie
|
Ja tu wracam z miasta a tu sonda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.