Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-02, 17:10   #241
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Pstryczek pytałąś w poprzednim wątku o Leosia bo ja pisałam,że jest mniejszy- wzrostem jest git, powiedziałąbym nawet że typ longer bo ma kopyta strasznie długie, ale jest taki drobniusi, nózia taka marna, łapi drobne, nie że jest chudy, ale przy innych dzieciach wygląda na zabiedzonego, no ale jak babka zobaczyła jak jeździ krzesłem po gabinecie pewnie zasuwając na nogach to powiedziała,że nie dziwota skoro koleś pali tyle kcal

a tak wogóle, ostatnio pisałam o pierwszym kroczku, od wczoraj powtórzył akcje ze 2-3 razy, jeju mój bąbel zaczyna łazić, myślę,że jeszcze troszkę i będę mogła uchwycić pierwsze kroczki na kamerze, to wrzucę na YT

hihi, to moj w takim razie tez z tych zabiedzonych

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
uwielbiam Twoje teksty, gdybym byla lez to chyba bym Cie rwala zycie z Toba musi byc za☠☠☠iaszczo wesole

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
ja tego nie ogarniam, naprawdę! ja też mam swoje problemy, też nie czuję się wspaniale, ale czy to znaczy, że mam olać dziecko i położyć się do wyra z tabletem/laptopem tak jak on i oglądać filmy na kinolive? dół, dołem ale jest dziecko.
No ale tu wracamy do punktu wyjścia, "poproś" o pomoc mamę / teściową "jak Ci tak ciężko"
kurcze, przykre to strasznie bo to wyglada tak jakby opieka nad wlasnym synem sprawiala mu ogromniasty problem :/

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 17:15   #242
Debrah
Zakorzenienie

"Wymuszać" - w takim kontekście jak to jest potocznie rozumiane ok. 2 r.ż.

Aczkolwiek wiele rzeczy można sobie ułatwić wsłuchując się w dziecko, bo wszystkie bunty, 2 latka, 3 latka etc są "po coś" i są wielką nauką dla dziecka, wraz z pierwszym buntem przekonuje się, że jest odrębnym człowieczkiem, i może mieć własną wolę + ogromne kłopoty z ogarnięciem emocji, które się pojawiają i nie umie ich rozładowywać w dojrzały sposób.

Jestem zwolennikiem wychowania poprzez konsekwencję, stawianie dziecku granic ma duże znaczenie, ale tam gdzie będzie to możliwe - będę odpuszczać i dawać dziecku wybór (spośród dozwolonych). Mam nadzieję, że wtedy gdy będzie miało więcej możliwości realizowania siebie, i wyborów - mniej będzie buntów na zasadzie " bo tak, bo ja chcę".
Zbyt często widzę dziwną tendencję : albo luz totalny i brak konsekwencji wobec dziecka ( to często się potocznie nazywa "bezstresowym wychowaniem") albo całkowity brak poszanowania woli dziecka i ośli upór rodzica.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 17:22   #243
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mamy mobilnych dzieci - jak Wy gotujecie obiady?
Moj Kubus lezy jak cielaczek, a i tak nie jestem w stanie nic zrobic, bo co chwile buczy jak odchodze od niego.
Jak ma byc jeszcze gorzej to chyba o suchym chlebie bede calymi dniami!
Ale jestem gloooooooodna.

Buziaki dla miesiecznicowych dzieciaczkow

Deli, 32? Lepiej sie glosno nie chwal, bo Cie laski wykopia z watku o odchudzaniu
mój mało mobilny ale jak tylko zostawię go chwilę samego to ryk niesamowity, właściwie to cały czas powinnam utrzymywać z nim kontakt wzrokowy, na obiad dojadłam jego zupkę. Swój obiad nie wiem kiedy zjem :/
Cytat:
Debrah, odnosnie wymuszania - nie wierzysz w to wcale czy po prostu chodzi o dzieci w wieku naszych?

Bylismy u endo, wszystko ze mna gra, dalej bez lekow
Kuba przespal cala wizyte
Pytalam babeczki o to niskie tsh u Kuby. Kazala sie nie przejmowac i za jakis czas powtorzyc wynik (wytlumaczyla mi dokladnie z czego to moze wynikac, ale niewiele zapamietalam ).

Powiem Wam, co mi sie wydarzylo w autobusie.
Zawsze jak jade z Kuba w wozku to nigdy nie siadam, tylko stoje w miejscu dla wozkow.
Obok nas stal drugi wozek (spacerowka x-lander, na hamulcu), mama siedziala przy nim z drugim dzieckiem.
W pewnej chwili na zakrecie wozek zaczal sie przewracac!!! To byl doslownie ulamek sekundy jak zobaczylam, ze glowka tej dziewczynki jest juz niemalze przy ziemi, a nogi w gorze. W ostatnim momencie zdazylam zlapac za ten pałąk, co dzieci czesto trzymaja na nim nozki. Impuls po prostu.
Dziewczynka oczywiscie wystraszona, mama tez, dziekowala mi wielokrotnie. Na szczescie zdazylam i dziecko nie uderzylo o ziemie.
Mimo ze nie dotyczylo to mojego dziecka to mi samej serce walilo jak szalone, balam sie strasznie, ze sie calkiem przewroci i ze zrobi malutkiej krzywde.
super, że wszystko oki u lekarza
a historia straszna :/
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
o kurcze, ale pech!
brawa za zebolka!

tak, moj spokojnie sie przewraca na wszystkie mozliwe strony swiata

kciuki zacisniete!

co za pindy w tym szpitalu!!!!
dobrze ze zrobiliscie awanture!

spiworek mam taki, ale mysle ze obojetnie jaki bedzie ok, bo wtedy dziecko ma niby mozliwosc poruszania sie ale nie jest luz pas i raczej nie ma mozliwosci zeby pospacerowal sobie po lozku bez budzenia rodzica bo jednak taki spiworek stawia opór...
dzięki za fotę my mamy tylko gruby spiworek właśnie,musze poszukać czegoś lżejszego...

Dzisiaj pierwszy raz ugotowałam zupkę na mięsku dla Kubusia - to też mu nie smakowało... pluł, prychał, wsadzał sobie ręce do buzi
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 17:23   #244
Debrah
Zakorzenienie

Nancy: wiem co czujesz. Ale mięso chyba najgorzej wchodzi, mojej też.
Stary 2013-10-02, 17:24   #245
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy mobilnych dzieci - jak Wy gotujecie obiady?
Moj Kubus lezy jak cielaczek, a i tak nie jestem w stanie nic zrobic, bo co chwile buczy jak odchodze od niego.
Jak ma byc jeszcze gorzej to chyba o suchym chlebie bede calymi dniami!
Ale jestem gloooooooodna.

Buziaki dla miesiecznicowych dzieciaczkow

Deli, 32? Lepiej sie glosno nie chwal, bo Cie laski wykopia z watku o odchudzaniu
itam, ja jestem tez w szoku, ale... i tak moj brzuch to jeden flak..........

co do gotowania obiadow, przeważnie zaczynam robić jak wstaniemy czyli o jakiejś 7 a koncze o 15
na jakies zupy warzywa obieram jak Amelka juz zaśnie dzień wcześniej, mięsko rozbijam jak Amelka jest po drzemce(dobry humor)
Jak Amelka nie ma humoru a np musze coś tam pokroić itd to daje jej pudełeczka albo flipsa i musze to zrobić w minute ;p

Amelka spi, mi tez sie chce bardzo spać, ale nie umiem jakos spac w dzien juz.

Jutro tzt przyjezdza bo w piątek idzie na zajęcia!

Nancy, a buraczka lubi? gotowałaś??
moze dodaj odrobinę soli ew. jakichś innych przypraw. Jest sporo dzieci, które nie lubią takiego "mdłego" jedzenia.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-10-02 o 17:26
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 17:28   #246
Debrah
Zakorzenienie

Własnie, jakie przyprawy mogę dodawać?

moja ciągnie się za stopę w rajstopie i krzyczy bo myśli chyba że to skarpetka i zła że nie może zdjąć:P
Stary 2013-10-02, 17:29   #247
Lenova
Wtajemniczenie

No w końcu jestem
Nocka ma- sa -kry- czna Jak się obudziła o 2 w nocy na jedzenie tak się budziła co jakiś czas i do rana, harce tańce i swawole . Przyznam szczerze, że byłam po prostu wściekła. Akurat gdy ja byłam w głębokiej fazie snu to Ona się zawsze wybudzała, no po prostu taką miałam frustrację że szok. Aż wkońcu tż się zlitował i się nią zajął choć wstawał rano do pracy, ale i tak nie mogłam zasnąć bo słyszałam jej stęki. NIe wiem na prawdę o co temu dziecku chodzi
Odkąd skończyła 6 miesiecy to zaczęły się nocne problemy.
No ale potem nagle ni z tego ni z owego zaczęły się słodkie uśmieszki i wymiękłam <3

Dzisiaj drugi dzień na samym nutramigenie, plamy na twarzy nadal nie znikają,wygląda to jak pokrzywka jakaś ;/kurcze nie wiem od czego jej się to mogło stać, żadnego mleka ani przetworów jej nie dawałam

Mam jeszcze do Was prośbę. Doradźcie co robić:
Wiecie Blanka była przeziębiona miala katar,kaszel. MIeliśmy się inhalować i odciągać giluny. No i pewnego dnia jak odciągałam to nic nie leciało ale furczała dalej, to podałam nasivin przez 3 dni niby przeszło a teraz znowu kaszel się zaczął i znów furczy. Z nosa nie leci, chyba że mocno płacze to wtedy jej coś cieknie. obecnie robie jej inhalacje znowu i wyciągam gile 2xdziennie uprzednio zakrapiając wodą morską.
Jak myślicie gdzie popełniłam błąd, że to przeziębienie wróciło, i co jeszcze mogę zrobić by przeszło.
Nie wiem może ją za lekko/grubo ubieram w domu- mamy 20 stopni a daje jej body dł. rekaw,rajtki,spodnie i skarpetki. Hmmm ?

Lecę nadrabiać, póki stworek śpi
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 17:33   #248
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nancy: wiem co czujesz. Ale mięso chyba najgorzej wchodzi, mojej też.
ehhh...
Cytat:
Własnie, jakie przyprawy mogę dodawać?

moja ciągnie się za stopę w rajstopie i krzyczy bo myśli chyba że to skarpetka i zła że nie może zdjąć:P

Deli pojutrze ugotuję buraka bo mam od teściów, wcześniej nie gotowałam

ahaaa Kubuś mówi "mamaaaaaaa"

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-10-02 o 17:36
Stary 2013-10-02, 17:35   #249
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
mój mało mobilny ale jak tylko zostawię go chwilę samego to ryk niesamowity, właściwie to cały czas powinnam utrzymywać z nim kontakt wzrokowy, na obiad dojadłam jego zupkę. Swój obiad nie wiem kiedy zjem :/
Mamy to samo, taki etap?
Nawet wlasciwie kontakt wzrokowy nie pomaga, musze bawic sie z nim na ziemi ew. trzymac go na rekach.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
itam, ja jestem tez w szoku, ale... i tak moj brzuch to jeden flak..........

co do gotowania obiadow, przeważnie zaczynam robić jak wstaniemy czyli o jakiejś 7 a koncze o 15
na jakies zupy warzywa obieram jak Amelka juz zaśnie dzień wcześniej, mięsko rozbijam jak Amelka jest po drzemce(dobry humor)
Jak Amelka nie ma humoru a np musze coś tam pokroić itd to daje jej pudełeczka albo flipsa i musze to zrobić w minute ;p
Tez sie dzis flipsami wyslugiwalam

Aaaaa, odpadlo nam kolo od wozka Mamy takie "na klik" - odpadla gdzies zębatka i teraz kolko sie nie trzyma.
Jak sie wystrachalam jak mi zlądowało na ziemie, a Kuba byl w wozku!!
Na szczescie stalo sie to juz przy windzie, jakos dalam rade dotachac do mieszkania.

Tyle razy chcielismy z TZ, zeby sie zepsul/ktos go ukradl (), a teraz jestesmy w czarnej du*pce, bo nie mamy nastepcy

Chyba z racji zblizajacej sie zimy trzeba kupic spacerowke z duzymi kolami...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 17:35   #250
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Ewik...u nas od jakiegoś czasu jest gorzej..już, wiem to przez zęby..ale generalnie to jak Antoś o 21 śpi to wstaje do niego 3 -4razy zeby dac smoka...bo placze i sie kreci..a ok 3, 4(dzis np przed 6)biore do łóżka do nas-i tak do 7 spi..czasem do 8.

Aaa..żebyście uwierzyły jak Antonio potrafi sie zfajdolic...dzis 2kupy...jedna czekoladowy prima sort...ale ta druga to przegiecie..a zrobil to w jesiennym kombinezonie..i kąpiel o 16 i kolejne pranie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1380728064090.jpg (80,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1380728104735.jpg (76,4 KB, 40 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 17:37   #251
nancykenator
Zakorzenienie

więc mamy już "dadada", "babababaa" ,"dedede" "mememe","nenenenee","mam amaaaa"
Stary 2013-10-02, 17:39   #252
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Gratki:thumbup:

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-10-02, 17:40   #253
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy to samo, taki etap?
Nawet wlasciwie kontakt wzrokowy nie pomaga, musze bawic sie z nim na ziemi ew. trzymac go na rekach.

Tez sie dzis flipsami wyslugiwalam

Aaaaa, odpadlo nam kolo od wozka Mamy takie "na klik" - odpadla gdzies zębatka i teraz kolko sie nie trzyma.
Jak sie wystrachalam jak mi zlądowało na ziemie, a Kuba byl w wozku!!
Na szczescie stalo sie to juz przy windzie, jakos dalam rade dotachac do mieszkania.

Tyle razy chcielismy z TZ, zeby sie zepsul/ktos go ukradl (), a teraz jestesmy w czarnej du*pce, bo nie mamy nastepcy

Chyba z racji zblizajacej sie zimy trzeba kupic spacerowke z duzymi kolami...
mam nadzieję, że taki etap,bo długo tak nie pociągnę w sumie u nas też kontakt wzrokowy to często za mało :/
o kurczę, klops z tym wózkiem...
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ewik...u nas od jakiegoś czasu jest gorzej..już, wiem to przez zęby..ale generalnie to jak Antoś o 21 śpi to wstaje do niego 3 -4razy zeby dac smoka...bo placze i sie kreci..a ok 3, 4(dzis np przed 6)biore do łóżka do nas-i tak do 7 spi..czasem do 8.

Aaa..żebyście uwierzyły jak Antonio potrafi sie zfajdolic...dzis 2kupy...jedna czekoladowy prima sort...ale ta druga to przegiecie..a zrobil to w jesiennym kombinezonie..i kąpiel o 16 i kolejne pranie...

masakra
Stary 2013-10-02, 17:45   #254
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Lenova u mnie też ok. 20 st. Ale podłoga zimna jest bardzo. Ubieram bardzo podobnie : rajstopy, skarpetki, jakieś cienkie spodnie na to, body, bez względu czy body długo czy krótki rękaw to na to jakaś bluzeczkę ubieram.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 17:49   #255
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Matko boska
Nigdy tak nie mialam!!

Cytat:
Super!!

Stary 2013-10-02, 17:49   #256
Delicjanka
Zakorzenienie

Ale jestem gloooodna aaaaaaaaaaaaaaaaaa Amelka wstanie to cos upichcimy

Tak w ogole w New Yorker jest promo na krótkie bluzki za 3.95zł ;p kupilam se 4;p i balerinki za 9.90

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Czas edycji: 2013-10-02 o 17:52
Stary 2013-10-02, 17:54   #257
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Insolito wreszcie jesteś
O jak miło Dziękuję

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Jadę dziś do lekarza z moimi oczami bo nie ma poprawy

Ja już naprawdę tymi lekarzami...
Mam nadzieję, że lekarz coś pomoże

Cytat:
hej, poczytałam Was wczoraj na tel ale nie miałam siły pisać, Tż późno wrócił ale zdążyliśmy razem wykąpać Kubunia. W nocy pobudki co 2 h tak jak wczoraj także spoko. Za to rano mieliśmy przygodę aż wstyd pisać ale jeszcze się trzęsę. No więc śpię z Kubusiem a tż w dużym pokoju. Ja śpię od zewnątrz, żeby Kubuś przypadkiem się nie zsunął. A on od środka. o 5:30 budzę się bo Kubuś strasznie płaczę, patrzę a on na podłodze leżę. Zamarłam, zaczęłam drzeć się do tż. Chyba nic się nie stało, bo po chwli przytulenia zaczął się w najlepsze chichrać. Nie wiem, jak on to zrobił, czy przepełz czy co jestem tępą matką, jak mogłam do tego dopuścić
Współczuję, ale nie obwiniaj się to nie Twoja wina

Cytat:

Silver sciskam
Lady kochana współczuję Ci tych nocek strzasznie, my mieliśmy taki etaap z 2 tygodniowy to mi ciezko było a Ty masz tak ciągle

Meneq,Hope nie wiem o co chodzi w dyskusji poprawnych odmian ale u mojego tz niektórzy mówią co mnie strasznie dziwi, zamiast "oczy po tatusiu" to "oczy po tatusiowi " o co kaman nie wiem
O Bokeh, śniło mi się że w ciąży byłaś

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Czesc Wam

Witam sie i ja w nowej czesci..

Dzis mialam ostatni zastrzyk, zostalo jeszcze kilka dni antybiotykow, no i od wczoraj chodze na rehabilitacje.
Trzymajcie kciuki zeby jak najszybciej pomoglo, dzieki za mile slowa w klubie
trzymamy Kochana Wracaj do zdrowia

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 17:58   #258
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Nawijko...a widzisz..u nad jak nic to źle...ale jak już jest to trza.się cieszyć..niezależnie od formy
A i chciałam powiedzieć że mały w tej czapce superasnie wyglada-naoatrzec sie nie moglam- mamy podobną....w nich naprawdę ładnie dzieciaczki wyglądają, zaraz zrobię fotkę

Stary 2013-10-02, 17:59   #259
hje
Zakorzenienie

Cytat:

Jutro tzt przyjezdza bo w piątek idzie na zajęcia!

Cytat:
To samo miałyśmy wczoraj

Cytat:
U nas to co wyżej, tylko bez "mama"

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Lenova u mnie też ok. 20 st. Ale podłoga zimna jest bardzo. Ubieram bardzo podobnie : rajstopy, skarpetki, jakieś cienkie spodnie na to, body, bez względu czy body długo czy krótki rękaw to na to jakaś bluzeczkę ubieram.
I my tak. Podłogi zimne bardzo, w pokojach panele, a reszta płytki. Więc też po dwie warstwy i na nogi (+ skarpetki), i na górę.
Jak zapalimy w piecu i pójdzie już na podłogówkę, to wtedy zmieniam drugi długi rękaw na wierzchu na kamizelkę.

-------------------------

Ciągle zapominam zapytać mamy dzieciaczków zębowych.
Czy Wasze też zgrzytają zębami? Nie stukają nimi, tylko pocierają dołem o górę i zgrzytają? Pola ma marne 4, a tak je już męczy. Na ten dźwięk jestem wyczulona mega, i jak tak robi, to mnie na zbiera...

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-02 o 18:00
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 18:00   #260
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
ale, że smażony na patelni czy jak

no tak ale wiesz on był zamrożony, więc raczej się dusił niż smażył

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Najgorszy jest nadmiar czasu...
W spiworku dziecko moze sie przewracac podczas snu? Musze sposob na zimowe noce wymyslec...

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

charlizz jakie swierki dorzucalas do szpinaku?
meneq, zwykle zwyklaki świderki, bo miałam gotowane akurat

Laski nie dam rady nadrobić więcej głowa mnie boli, kręgosłup mam do wymiany, boli mnie też skóra na głowie wiecie ,czesanie włosów mnie boli dlatego idę zaraz wykąpać Ole i będziemy się wygrzewać pod koldra.

Pytanie mam: jakie buty macie na teraz i gdzie kupiłyście? Dziś doszło do mnie, że nie mam butów takich jesiennych wyjściowych zimowe mam prze cud ne ale jeszcze za wcześnie
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 18:05   #261
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Ale...jemu nie da sie zrobić zdjecia....

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1380729929769.jpg (71,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1380729941249.jpg (87,2 KB, 21 załadowań)

Stary 2013-10-02, 18:19   #262
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko...a widzisz..u nad jak nic to źle...ale jak już jest to trza.się cieszyć..niezależnie od formy
A i chciałam powiedzieć że mały w tej czapce superasnie wyglada-naoatrzec sie nie moglam- mamy podobną....w nich naprawdę ładnie dzieciaczki wyglądają, zaraz zrobię fotkę
W Waszej sytuacji to jasna sprawa!!

Stary 2013-10-02, 18:31   #263
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaka zahipnotyzowana

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Kurde laski to teraz ja ... zalamana jestem .. pisalam juz wczesniej jaka mamy sytuacje z psem ... no i niestety nic sie w tym sensie nie polepszylo...
Kurczę, współczuje No ale wiadomo, że Blanka najważniejsza aczkolwiek jak jesteś tak związana z psem to przykro by było tak nagle go wyautować.
A Twoi rodzice nie mogliby go wziąć do siebie ?

Cytat:
Muszę się pochwalić, kupiłam dzis spodnie w bershce w rozmiarze 32! Yeeeeeeah! normalnie w szokensie byłam, no ale nad brzuchem musze popracować;] Idę cos zeobic na obiad a później ponadrabiam
A idź Ty nie dołuj ludzi ale gratuluję i zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Wreszcie mały zajął się sobą to coś może napisze. Wczoraj nie było mnie cały dzień,no rano coś udało mi się przeczytać a potem... Potem to już miałam urwanie głowy. Przenosiłam Oskara cały dzień na rękach. Był marudny i sam nie wiedział czego chce od życia. W dodatku mam nawrót grypy więc czuje się jak ... (no źle ).

W dodatku wczoraj doszedł problem z małym bo nie chciał pić mleka. Wypił pół i zostawił. I tak za każdym razem. Obiad zjadł normalnie,jabłko też a mleka nie. Podejrzeń miałam kilka ; że nie chce przez chorobę (wiadomo apetyt gorszy),albo przez zęby (bo następny wyłazi) albo ostatnio opcja zmiana smoczka mu nie podeszła (ostatnio zmieniłam bo trochę jest nadpęknięty). No i eliminacją prób i błędów doszłam do wniosku że winny był smoczek. Wróciłam do starego i mleczko zostało przeproszone.

Poza tym Oskara już wszędzie pełno. Przemieszcza się o własnych nogach i coraz częściej zapomina że ma ręce i stoi bez trzymanki. To jeszcze dość chwiejnie wychodzi ale już jest coraz bardziej stabilny.
Nawet jak stoi a żeby nie upaść na to powoli przykuca i po prostu siada naprawdę rzadko kiedy się przewróci.
Jestem dumna z mojego małego mężczyzny.

Udało mi się napisać-

aha swoje kłaki pokaże jak się ogarnę czasowo. Nie mam nawet chwili pstryknąć foty.
No to masz dorosłego facecika. brawo !

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
[

A zapomniałabym. Chyba mogę już napisać, że definitywnie pożegnaliśmy odparzenie!!!
zazdroszcze, u nas nadal problem trwa, a zaczęło się mniej więcej jak u Was. Już próbowałam wszystkiego i niiic

Cytat:
To samo. Aż ja - psycholog, zwolennik "dzieci nie manipulują" - zaczynam podejrzliwie na nią patozeć! Bo ZAWSZE to samo:P
Wiesz, mi też się wydaje może, nie ze dziecko już wymusza ale że jest bardzo inteligentne, i kojarzy fakty i robi coś na zasadzie "aby wygodniej się żyło" Oczywiście nie myśle tu że to w złej wierze

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Też się nie liczy, bo jednak Ty też się do niej budzisz A jak ją oduczyłaś jedzenia w nocy?[COLOR="Silver"]
Blanka tez kiedyś nie jadła w nocy, i sama się odzwyczaiła.Od jakiegoś czasu znowu je , stwierdziłam, że nie będę jej tego oduczać bo skoro jest głodna to niech sobie zje jak ma taką potrzebę. Wydaje mi się , że dziecko samo wybierze sobie moment żeby już się nie budzić na jedzenie. Nie wiem czy dobrze robię, ale od pewnego czasu zauważyłam, że jedzenie pomaga jej się w nocy uspokoić jak za długo harcuje i potem nie umie usnąć.

Cytat:

Bylismy u endo, wszystko ze mna gra, dalej bez lekow
Kuba przespal cala wizyte
Pytalam babeczki o to niskie tsh u Kuby. Kazala sie nie przejmowac i za jakis czas powtorzyc wynik (wytlumaczyla mi dokladnie z czego to moze wynikac, ale niewiele zapamietalam ).

Powiem Wam, co mi sie wydarzylo w autobusie.
Zawsze jak jade z Kuba w wozku to nigdy nie siadam, tylko stoje w miejscu dla wozkow.
Obok nas stal drugi wozek (spacerowka x-lander, na hamulcu), mama siedziala przy nim z drugim dzieckiem.
W pewnej chwili na zakrecie wozek zaczal sie przewracac!!! To byl doslownie ulamek sekundy jak zobaczylam, ze glowka tej dziewczynki jest juz niemalze przy ziemi, a nogi w gorze. W ostatnim momencie zdazylam zlapac za ten pałąk, co dzieci czesto trzymaja na nim nozki. Impuls po prostu.
Dziewczynka oczywiscie wystraszona, mama tez, dziekowala mi wielokrotnie. Na szczescie zdazylam i dziecko nie uderzylo o ziemie.
Mimo ze nie dotyczylo to mojego dziecka to mi samej serce walilo jak szalone, balam sie strasznie, ze sie calkiem przewroci i ze zrobi malutkiej krzywde.
O kurcze straszne
Ale dobrze , że ją uratowałaś,brawo !
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 18:35   #264
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
no tak ale wiesz on był zamrożony, więc raczej się dusił niż smażył

meneq, zwykle zwyklaki świderki, bo miałam gotowane akurat

Laski nie dam rady nadrobić więcej głowa mnie boli, kręgosłup mam do wymiany, boli mnie też skóra na głowie wiecie ,czesanie włosów mnie boli dlatego idę zaraz wykąpać Ole i będziemy się wygrzewać pod koldra.

Pytanie mam: jakie buty macie na teraz i gdzie kupiłyście? Dziś doszło do mnie, że nie mam butów takich jesiennych wyjściowych zimowe mam prze cud ne ale jeszcze za wcześnie
Dziś 2h spędziłam na poszukiwaniu butów jesiennych i nie ma nic ciekawego... chciałam botki takie hmm.. bez zadnych dodatków i du.pa jakieś te buty teraz oficerskie robia czy cos w ten desen... w NY są super sneakersy czarne z panterką.. ale masywne jak dla mnie... aaaaaaaaaaaaaaabuuuuuuu musze kupic tez buty, bo w litach ciągle na uczelnie jezdzic to mi sie nie widzi

na kolacje zrobilam sobie leniwe <3

Z ostatniej chwili, pokazywalam Amelce od paru dni "gdzie jest lampa? ( unosiłam reke w gore i patrzanko na lampe) dzis sie pytam Amelki a ona podnosi rączkę do góry i na lampe, moze uda mi sie nagrać!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Czas edycji: 2013-10-02 o 18:57
Stary 2013-10-02, 18:58   #265
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
U nas od jakiegoś czasu jest "buu" na buty, "lala" na lalkę, "daj, daj" opanowane już do perfekcji, "papu" na kaszkę i pewnie coś jeszcze. A, no i naszego psa woła po imieniu - "Ezia" (Elza).
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 18:59   #266
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Deli,

Ja teraz mam rozmiar spodni 33 przez ten pieprzony brzuch, przed ciążą nosiłam 28-29, chciałabym do tego wrócić
A co ja mam powiedzieć jak przed ciąża nosiłam 27 dżinsy

Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 19:01   #267
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A co ja mam powiedzieć jak przed ciąża nosiłam 27 dżinsy

Ehh... Wspomnienia
Stary 2013-10-02, 19:05   #268
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh... Wspomnienia
Jakas dziwna ta rozmiarówka co podajecie;>

Amelka i Lampa;p http://www.youtube.com/watch?v=lQFdi...ature=youtu.be

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Czas edycji: 2013-10-02 o 19:07
Stary 2013-10-02, 19:09   #269
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
ahaaa Kubuś mówi "mamaaaaaaa"

a ja kiedy sie doczekam mamamammam?

Cytat:

Z ostatniej chwili, pokazywalam Amelce od paru dni "gdzie jest lampa? ( unosiłam reke w gore i patrzanko na lampe) dzis sie pytam Amelki a ona podnosi rączkę do góry i na lampe, moze uda mi sie nagrać!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
U nas od jakiegoś czasu jest "buu" na buty, "lala" na lalkę, "daj, daj" opanowane już do perfekcji, "papu" na kaszkę i pewnie coś jeszcze. A, no i naszego psa woła po imieniu - "Ezia" (Elza).

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

Aaaa i jeszcze, skończyłyśmy wczoraj 8m-ąc. Ten 7 zleciał jak z bicza, nawet nie wiem kiedy

Cytat:
A zapomniałabym. Chyba mogę już napisać, że definitywnie pożegnaliśmy odparzenie!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 19:10   #270
hje
Zakorzenienie

Deli, tzn. jak dziwna? Spodnie mają inną rozmiarówkę, niż bluzki czy sukienki. Np. ja przed ciążą "górę" nosiłam w rozm. 36-38, a odpowiednio dół: 28-29.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości