|
|
#241 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Cytat:
hihi, to moj w takim razie tez z tych zabiedzonych ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
"Wymuszać" - w takim kontekście jak to jest potocznie rozumiane ok. 2 r.ż.
Aczkolwiek wiele rzeczy można sobie ułatwić wsłuchując się w dziecko, bo wszystkie bunty, 2 latka, 3 latka etc są "po coś" i są wielką nauką dla dziecka, wraz z pierwszym buntem przekonuje się, że jest odrębnym człowieczkiem, i może mieć własną wolę + ogromne kłopoty z ogarnięciem emocji, które się pojawiają i nie umie ich rozładowywać w dojrzały sposób. Jestem zwolennikiem wychowania poprzez konsekwencję, stawianie dziecku granic ma duże znaczenie, ale tam gdzie będzie to możliwe - będę odpuszczać i dawać dziecku wybór (spośród dozwolonych). Mam nadzieję, że wtedy gdy będzie miało więcej możliwości realizowania siebie, i wyborów - mniej będzie buntów na zasadzie " bo tak, bo ja chcę". Zbyt często widzę dziwną tendencję : albo luz totalny i brak konsekwencji wobec dziecka ( to często się potocznie nazywa "bezstresowym wychowaniem") albo całkowity brak poszanowania woli dziecka i ośli upór rodzica. |
|
|
|
#243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a historia straszna :/ Cytat:
my mamy tylko gruby spiworek właśnie,musze poszukać czegoś lżejszego... Dzisiaj pierwszy raz ugotowałam zupkę na mięsku dla Kubusia - to też mu nie smakowało... pluł, prychał, wsadzał sobie ręce do buzi
|
|||
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy: wiem co czujesz. Ale mięso chyba najgorzej wchodzi, mojej też.
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do gotowania obiadow, przeważnie zaczynam robić jak wstaniemy czyli o jakiejś 7 a koncze o 15 na jakies zupy warzywa obieram jak Amelka juz zaśnie dzień wcześniej, mięsko rozbijam jak Amelka jest po drzemce(dobry humor) Jak Amelka nie ma humoru a np musze coś tam pokroić itd to daje jej pudełeczka albo flipsa i musze to zrobić w minute ;p Amelka spi, mi tez sie chce bardzo spać, ale nie umiem jakos spac w dzien juz. Jutro tzt przyjezdza ![]() Nancy, a buraczka lubi? gotowałaś?? moze dodaj odrobinę soli ew. jakichś innych przypraw. Jest sporo dzieci, które nie lubią takiego "mdłego" jedzenia.
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-10-02 o 17:26 |
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie, jakie przyprawy mogę dodawać?
moja ciągnie się za stopę w rajstopie i krzyczy bo myśli chyba że to skarpetka i zła że nie może zdjąć:P |
|
|
|
#247 |
|
Wtajemniczenie
|
No w końcu jestem
![]() Nocka ma- sa -kry- czna ![]() Odkąd skończyła 6 miesiecy to zaczęły się nocne problemy. No ale potem nagle ni z tego ni z owego zaczęły się słodkie uśmieszki i wymiękłam <3 Dzisiaj drugi dzień na samym nutramigenie, plamy na twarzy nadal nie znikają,wygląda to jak pokrzywka jakaś ;/kurcze nie wiem od czego jej się to mogło stać, żadnego mleka ani przetworów jej nie dawałam ![]() Mam jeszcze do Was prośbę. Doradźcie co robić: Wiecie Blanka była przeziębiona miala katar,kaszel. MIeliśmy się inhalować i odciągać giluny. No i pewnego dnia jak odciągałam to nic nie leciało ale furczała dalej, to podałam nasivin przez 3 dni niby przeszło a teraz znowu kaszel się zaczął i znów furczy. Z nosa nie leci, chyba że mocno płacze to wtedy jej coś cieknie. obecnie robie jej inhalacje znowu i wyciągam gile 2xdziennie uprzednio zakrapiając wodą morską. Jak myślicie gdzie popełniłam błąd, że to przeziębienie wróciło, i co jeszcze mogę zrobić by przeszło. ![]() Nie wiem może ją za lekko/grubo ubieram w domu- mamy 20 stopni a daje jej body dł. rekaw,rajtki,spodnie i skarpetki. Hmmm ? Lecę nadrabiać, póki stworek śpi |
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
ehhh...
Cytat:
Deli pojutrze ugotuję buraka bo mam od teściów, wcześniej nie gotowałam ![]() ahaaa Kubuś mówi "mamaaaaaaa" Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-10-02 o 17:36 |
|
|
|
|
#249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet wlasciwie kontakt wzrokowy nie pomaga, musze bawic sie z nim na ziemi ew. trzymac go na rekach. Cytat:
![]() Aaaaa, odpadlo nam kolo od wozka Mamy takie "na klik" - odpadla gdzies zębatka i teraz kolko sie nie trzyma.Jak sie wystrachalam jak mi zlądowało na ziemie, a Kuba byl w wozku!! Na szczescie stalo sie to juz przy windzie, jakos dalam rade dotachac do mieszkania. Tyle razy chcielismy z TZ, zeby sie zepsul/ktos go ukradl ( ), a teraz jestesmy w czarnej du*pce, bo nie mamy nastepcy ![]() Chyba z racji zblizajacej sie zimy trzeba kupic spacerowke z duzymi kolami... |
||
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik...u nas od jakiegoś czasu jest gorzej..już, wiem to przez zęby..ale generalnie to jak Antoś o 21 śpi to wstaje do niego 3 -4razy zeby dac smoka...bo placze i sie kreci..a ok 3, 4(dzis np przed 6)biore do łóżka do nas-i tak do 7 spi..czasem do 8.
Aaa..żebyście uwierzyły jak Antonio potrafi sie zfajdolic...dzis 2kupy...jedna czekoladowy prima sort...ale ta druga to przegiecie..a zrobil to w jesiennym kombinezonie..i kąpiel o 16 i kolejne pranie...![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
więc mamy już "dadada", "babababaa" ,"dedede" "mememe","nenenenee","mam amaaaa"
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :thumbup:Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie u nas też kontakt wzrokowy to często za mało :/o kurczę, klops z tym wózkiem... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova u mnie też ok. 20 st. Ale podłoga zimna jest bardzo. Ubieram bardzo podobnie : rajstopy, skarpetki, jakieś cienkie spodnie na to, body, bez względu czy body długo czy krótki rękaw to na to jakaś bluzeczkę ubieram.
Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy tak nie mialam!! Cytat:
|
||
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem gloooodna aaaaaaaaaaaaaaaaaa Amelka wstanie to cos upichcimy
![]() Tak w ogole w New Yorker jest promo na krótkie bluzki za 3.95zł ;p kupilam se 4;p i balerinki za 9.90
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-10-02 o 17:52 |
|
|
|
#257 | ||||
|
Zadomowienie
|
O jak miło
Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko...a widzisz..u nad jak nic to źle...ale jak już jest to trza.się cieszyć..niezależnie od formy
![]() A i chciałam powiedzieć że mały w tej czapce superasnie wyglada-naoatrzec sie nie moglam- mamy podobną....w nich naprawdę ładnie dzieciaczki wyglądają, zaraz zrobię fotkę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo miałyśmy wczoraj ![]() Cytat:
U nas to co wyżej, tylko bez "mama" ![]() Cytat:
Jak zapalimy w piecu i pójdzie już na podłogówkę, to wtedy zmieniam drugi długi rękaw na wierzchu na kamizelkę. ------------------------- Ciągle zapominam zapytać mamy dzieciaczków zębowych. Czy Wasze też zgrzytają zębami? Nie stukają nimi, tylko pocierają dołem o górę i zgrzytają? Pola ma marne 4, a tak je już męczy. Na ten dźwięk jestem wyczulona mega, i jak tak robi, to mnie na zbiera...
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-10-02 o 18:00 |
|||
|
|
|
#260 | |
|
Zadomowienie
|
no tak ale wiesz on był zamrożony, więc raczej się dusił niż smażył Cytat:
Laski nie dam rady nadrobić więcej głowa mnie boli, kręgosłup mam do wymiany, boli mnie też skóra na głowie wiecie ,czesanie włosów mnie boli dlatego idę zaraz wykąpać Ole i będziemy się wygrzewać pod koldra. Pytanie mam: jakie buty macie na teraz i gdzie kupiłyście? Dziś doszło do mnie, że nie mam butów takich jesiennych wyjściowych zimowe mam prze cud ne ale jeszcze za wcześnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Ale...jemu nie da sie zrobić zdjecia....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#263 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ale wiadomo, że Blanka najważniejsza aczkolwiek jak jesteś tak związana z psem to przykro by było tak nagle go wyautować. A Twoi rodzice nie mogliby go wziąć do siebie ? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale dobrze , że ją uratowałaś,brawo ! |
||||||||
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na kolacje zrobilam sobie leniwe <3 Z ostatniej chwili, pokazywalam Amelce od paru dni "gdzie jest lampa? ( unosiłam reke w gore i patrzanko na lampe) dzis sie pytam Amelki a ona podnosi rączkę do góry i na lampe, moze uda mi sie nagrać!
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-10-02 o 18:57 |
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A, no i naszego psa woła po imieniu - "Ezia" (Elza).
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Jakas dziwna ta rozmiarówka co podajecie;>
Amelka i Lampa;p http://www.youtube.com/watch?v=lQFdi...ature=youtu.be
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-10-02 o 19:07 |
|
|
|
#269 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a ja kiedy sie doczekam mamamammam? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, tzn. jak dziwna? Spodnie mają inną rozmiarówkę, niż bluzki czy sukienki. Np. ja przed ciążą "górę" nosiłam w rozm. 36-38, a odpowiednio dół: 28-29.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

, no ale jak babka zobaczyła jak jeździ krzesłem po gabinecie pewnie zasuwając na nogach to powiedziała,że nie dziwota skoro koleś pali tyle kcal
zycie z Toba musi byc za☠☠☠iaszczo wesole 

Lepiej sie glosno nie chwal, bo Cie laski wykopia z watku o odchudzaniu 

my mamy tylko gruby spiworek właśnie,musze poszukać czegoś lżejszego...
pluł, prychał, wsadzał sobie ręce do buzi 

tymi lekarzami...
To samo miałyśmy wczoraj
U nas to co wyżej, tylko bez "mama" 
No ale wiadomo, że Blanka najważniejsza aczkolwiek jak jesteś tak związana z psem to przykro by było tak nagle go wyautować.