Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-02, 15:50   #1441
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Jessenia Pokaż wiadomość
HM, raczej lekka
Oj tak... Warto po hennie jednak zastosowac coś cięższego, włosom wyjdzie na zdrowie. Nie dość, ze przed henną mocny szampon, to jeszcze ziółka o wysuszającej mocy, czasem zaniżone pH.
Cytat:
dziś położyłam bingacza z shea i algami jakby lepiej
O właśnie...
Cytat:
- lekki napewno, bo ise ciut obawiam takiego przyklapu jak mialam ostatnio, dziś trochę cieżej (chyba) i trochę lepiej (chyba )
Co mycie będzie coraz lepiej.
Cytat:
- co do ręcznika - zawijam w zwykły turban, po nałożeniu odzywki b/s i zelu harmonijkuje (ha umiem mądre słowo) i zawijam potem w swykły turban.
Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Zawijanie w zwykły turban niszczy wszystko, co uzyskałaś w czasie harmonijkowania. Poczytaj o plunkingu/ręcznikowaniu i tego spróbuj zamiast zwykłego turbanu.
Dokładnie to samo mogłabym napisać Niepotrzebnie naciągasz włosy turbanem, niszcząc to wszystko, co uzyskałaś ugniataniem.
Cytat:
- dotykam na pewno w czasie suszenia, partia siedzi w dyfuzorze a partie harmonijkuje jeszcze - moze niepotrzebnie, wiec przetestuje
Cytat:
Kiedy już są włosy nażelowane i po harmonijkowaniu nie dotykamy ich niepotrzebnie. Tyle co przy suszeniu dyfuzorem. Moim zdaniem harmonijkowanie w tym czasie jest co najmniej zbędne.
mało króte włosy nie zareagują spuszeniem czy nawet rozprostowaniem. Co za dużo, to nie zdrowo.
Ale... jeśli czujesz niedosyt, wykonuj dyfuzorem ruchy jak przy harmonijkowaniu. Oczywiście najsłabszy nawiew, bo bardzo łatwo rozwiać wtedy włosy. Za pierwszym razem może nie wyjść.
Cytat:
- silikony. hm. jedyne co mam to ten jedwab GP, kładlam go i na suche na wiór i na wilgotne i na mokre - przy ostatniej bardziej zbijały się w strąki, ale poeksperymentuje.
Próbuj, a jeśli się nie bedzie sprawdzał, odstaw na jakiś czas. Może wtedy się sprawdzi.
Sama nie zabezpieczam końcówek, zwracam tylko uwage na to, by i oleje i odżywki do nich wyraźnie docierały. W tej chwili mam włosy o długości podobnej do Twojej.
Cytat:
przetestuję jutro znów żel na odciśniete z wody, robiłąm tak kiedyś i mam wrazenie ze lepiej trzymał skręt.
Próbuj. Są żele, które nie lubią nic pod sobą. Możesz też zaryzykować i pod żel nałożyć kapkę... jedwabiu GP.
Cytat:
nie poddam się, bo wyjątkowo mi pasują długie, nawet z minimalną falą, wyglądają lepiej niż kiedykowiek i nie mam chęci opitolić ich na krótko,a to sukces, zwykle przy tej długości już dawno cięłam.
To tylko się radowac Mnie też się podobają bardziej Twoje skręcone i rozprostowane, choć wyjątkowo twarzowy jest ten ostatni nieład. Pisze na podstawie zdjęć z codziennika.
Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
No tak, ale obcięłam, jest super tylko jak utrzymać Boba w ładzie przy falowanych włosach, bez prostownicy?
Pilnowac fali i przyglądac się, jak taki falowany bob jest piekny.
Sama prostych bobów nie lubię, jakieś takie ugrzecznione. A te kręcone i falowane mają pazur

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
A jeszcze powiem na zachętę, że dzisiaj na drugi dzień dalej są mięciutkie, delikatnie puszyste (ale nie spuszone), gadziutkie i absolutnie nieobciążone
Gdzie ją dorwałaś? Czuję się skuszona...
Cytat:
Mam nadzieję, że u lekarza będzie wszystko ok
Dziekuję w jak najlepszym jeszcze siedzimy i obciążamy ponad 2550-gramowym ciężarem. Uff

Cytat:
Zastanawiam się teraz nad trwałym wyprostowaniem włosów. Robiłyście kiedyś, jakie odczucia?
bo i po co? A dlaczego chcesz trwale prostować? Masz świadomość tego, że i tak będziesz musiała je niemal co dnia wyprostować, by miały nadany kształt? A potem...
No nie wiem. Nie rób tego, proszę Zresztą co innego moga Ci napisać kręconowłose?

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
na moje "nieszczęście" trafiłam na ten wpis: http://polehenny.wordpress.com/2013/...ium-przypadku/
No i chyba skuszę się znowu na zioła i będę się babrać...dziewczyny z wątku hennowego są bardzo zadowolone z jakości ziół od hennaya, więc prawdopodobnie zaryzykuję.
Też nabieram coraz większej ochoty, szczególnie, że po lecie mam sporo jasnych pasm i na pewno miałabym rdzawe refleksy I tak będę ciachać, więc może się skuszę.
Cytat:
Co do Joaśki mini miodowej. Nie wiem czy to siła sugestii, ale chyba faktycznie jest bardziej gęsta od swojej starszej siostry
To może... posprawdzaj jeszcze? Żałuję, że się wyrwałam z tym pytaniem.
Cytat:
Ciekawa jestem Twojego zdania na temat tej odżywki bs, którą użyłaś
Na początek, co się rzuca w nos: zapach. Po prostu boski. Konsystencja nie jest tak gęsta, jak można by sadzić po składzie, ale wiemy, ze to b/s, więc rozwodnienie być musi. Lekko dokleiła pojedyncze puszaczki do kosmyków. Ale oczywiście efekt zmarnowałam, bo musiałam dosuszyć włosy do końca Puch miałam niemiłosierny, moje włosy lubią, by im dać spokój po osiągnięciu jakiś 80% wysuszenia, a nie mogłam tego zrobić. Odbiór zatem nieco zaburzony, ale na teraz jest lekko i objętościowo dobrze. Dociapałam nieco tej odżywki tuż przed wyjściem, by się uładzić. W tej roli dobrze się spisała. Na teraz nie ma takiego puchu jak po suszeniu.

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Ja się zawsze tylko zastanawiam czy je ścinać z głową wdół jakoś czy z głową prosto
Na pewno warto złapać kucyk, gdy głowę masz w dół, a potem się wyprostować i zobaczyć czy długość przodów nam odpowiada.
Cytat:
Moje ostatnio jak chce wycieniować to się skręt od góry robi i nie cieniuję
Złośliwość, prawda? Zawsze, gdy chciałam swoje obciąć, to nagle zachowywały się wzorowo.
Cytat:
Jeszcze pół metra nie mam, narazie tylko 43cm wyprostowane
Och, wspaniale! Nigdy nie będe miała takiej długości A chciałabym chociaż do ramion. Nie będę jednak ryzykować Ofelii w rzece
Cytat:
Aż posmutniałam jak dzisiaj zmierzyłam kudełki i zobaczyłam że dalej od kilku miesięcy maja ciągle 43cm ah... smuteczek...
A na pewno mierzysz ciągle to samo pasemko?

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
A czy do tej pory były jakieś różnice w gęstości między poszczególnymi Joaśkami?
Bo miałam miodową i pokrzywową i były tak samo rzadkie. Teraz kupiłam z makiem i właśnie jest gęstsza.
Jak dla mnie były. Najrzadsza pokrzywowa, potem z wrzosem mniej więcej jak lniana, dalej miodowa i najgęstsza makowa. I efekty miałąm po nich podobne, choć najbardziej lubię lnianą. A do mycia makową (tu się zaraziłam od Rybiorki)
Cytat:
Więc albo zawsze tak było, albo ostatnio zaczęli robić gęstsze.
Tak się zastanawiamy, czy aby mała zmiana w składzie nie ma wpływu na stężenia i gęstość.

Cytat:
Widziałam Rudziocha , ślicznie jest i rudości zazdroszczę
Ja też Ale się nie przyznaję
Cytat:
Problem w tym, że chcę prostego boba
Ale, ale... No zobacz na ten post Pastelowo w codzienniku -> KLIK. Niezaprzeczalnie na 1. zdjeciu śliczna buzia i podkreślone oczy dzięki prostym włosom, ale ten kręcony bob jest pełny zycia, wigoru i włosów więcej. Przemyśl to jeszcze
Cytat:
może macie coś fajnego co nie sklei włosów a nałożone na mokre i rozczesane utrzyma je w ryzach, w sensie wygładzi bez potrzeby prostowania ?
Może próbuj naciągac na szczotkę podczas suszenia? To też podprostuje włosy, a nie będzie tak niszczące jak użycie prostownicy.
Cytat:

ni diabła nie umiem tak zawinąć D ani cienkim mikrofibrowym recznikiem ani koszulka ale trenuje, może jak jeszcze trochę urosną?
Trenuj nawet na krótkich. Wcześniej czy później się udaje.
Ja wyglądam najpierw, czyli w koszulce albo arafatce, jak Księżniczka Lea ze Star Wars -> KLIK, albo lepiej tu -> KLIK, a po rozwinięciu zawsze jak mistrz Yoda -> KLIK.
Mnie zdecydowanie nie służy.
Cytat:
kurde jakby były dłuższe to by chyba było łatwiej. a tak mam burdel i chaos na głowie tu rulon, tam fala, tam proste. szał cial i orzeszki.
Jak to przy kręconych Zdziwiona?

Cytat:
Napisane przez Rudzioch Pokaż wiadomość
Oraz, kto jest spostrzegawczy jak ślepe cielę i teraz się pokapował, że Eloe jest z Wrocławia? No kto?
Liczy się efekt
I co z tym fryzjerem ciachnę naprawdę krótko, już zdecydowałam. Ale to dopiero w grudniu albo nieco później. Zależy jak szybko włosy zaczną lecieć.

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Ja mam boba home made wiec nie wychodzi mi tyl krotszy
Rześki! Mnie się bardzo podoba. I zazdroszczę, ze masz tych włosów tak dużo. U mnie w bobie bez dodatkowych warstw miałabym niezwykle widoczne braki ilościowe. Jak firanki. Grube firanki, ale jednak firanki. A tego u siebie nie lubię.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:03   #1442
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Widziałam Rudziocha , ślicznie jest i rudości zazdroszczę
W ogóle cuda w codzienniku
Problem w tym, że chcę prostego boba może macie coś fajnego co nie sklei włosów a nałożone na mokre i rozczesane utrzyma je w ryzach, w sensie wygładzi bez potrzeby prostowania ? Chyba na wątek prostujących muszę skoczyć Chcę zostać przy CG i olejowaniu tylko ta prostownica mnie dręczy, co robić?

Po co prostować w jakikolwiek sporób ? Lepiej pokochać i zostawić takie jakie są

Cytat:
Na dniach wstawię fotki .
Kurcze, może skręt Ci się poprawia, idą w górę i nie widać tak wzrostu?
Mi też się wydawało, że nie rosną, cuda robiłam, wcierałam, masowałam skalp, jadłam tabletki, piłam drożdże i niby nic. Jednak jak odpuściłam to sprawdzanie i zmierzyłam po czasie to okazało się,że jednak coś tam rośnie...

Już nie mierzyłam ich długo, ostatnio je ścięłam chyba w czerwcu 2 cm i od tego czasu mierzyłam je raz, zaraz po ścięciu( miały 43cm), póżniej w lipcu albo początkiem sierpnia mierzyłam miały dalej 43 cm, i dzisiaj zmierzyłam znowu ( stosowałam wcierki i inne na porost ) i dalej jest 43 cm. Zawsze jak mierzę kłaczki biorę jeden z najdłuższych kosmyków dokładnie go prostuję palcami i mierzę więc raczej nie możliwe żebym się pomylila w mierzeniu... Zawsze rosły mi dość szybko... a teraz ?

Cytat:
Wiem, że wyskakuję jak Filip z konopi ale co myślicie o płukankach przyciemniających włosy np. ze skorupek orzechów? Któraś może stosowała? Mam orzech włoskie w sadzie, mama ostatnio je zbierała i ogarniała zapasy na zimę i tak jej ręce zafarbowały, że ponad tydzień z brudnymi chodziła haha coś może w tym być ? A czytałam gdzieś,że się je gotuje i płucze włosy dla przyciemnienia koloru....

Płukanek zawsze warto spróbować na niektórych włosach się sprawdzają na innych mogą się nie sprawdzać

Cytat:
Wstawię fotki kiedy koleżanka odda mi aparat, miała teraz urodziny i pożyczyła. Zastanawiam się teraz nad trwałym wyprostowaniem włosów. Robiłyście kiedyś, jakie odczucia?

A po co to prostować ? Kręcone są cudne i nieziemsko oryginalne i takie i kobiece i dziewczęce prostych jest tyle że aż to nudne jest a kręconych nie, nie znudzą się bo zawsze wyglądają inaczej
A poza tym takie trawałe prostowanie z tego co wiem chyba niszczy włoski, więc po co je niszczyć tak bez sensu

Cytat:

ni diabła nie umiem tak zawinąć D ani cienkim mikrofibrowym recznikiem ani koszulka ale trenuje, może jak jeszcze trochę urosną?

Chyba tak przetestuję - wtedy pozostanie mi żel do odgniecenia gdzieś jak doschną na amen.
tak robiłam na samym początku, wydaje mi się, że było lepiej, potem z jakiegos względu się zraziłam i nakładalam zel na ociekające i zawijałam w turban.

kurde jakby były dłuższe to by chyba było łatwiej. a tak mam burdel i chaos na głowie tu rulon, tam fala, tam proste. szał cial i orzeszki.

Ja mam taki mały gotowy turban z mikrofibry i dużo lepiej się w tym robi pluking, bo układasz włoski w odpowiednim miejscu, zakladasz tył turbanu a później tylko zwijasz przód turbanu w rulon i spinasz z tyłu i już
http://allegro.pl/turban-recznik-na-...559560062.html ja mam taki kupiłam za całe 2,50 w sklepie i się dobrze spisuje

Cytat:

Ja mam boba home made wiec nie wychodzi mi tyl krotszy, staram sie ale ciezko samemu, teraz (30tego wrzesnia) podcielam (juz mialam za ramiona ale jednak wole krotsze wlosy) na sucho, potem umylam i jak wyschly to wyszlo jak 'prosto' podcielam wczoraj troche wyrownalam ale w sumie na falowanych/kreconych wlosach to obleci (nie wiem jak fryzjerzy tna na sucho powiem szczerze, moje wlosy za kazdym razem ukladaja sie inaczej, co bylo skrecone po nastepnym myciu jest rozciagniete i vice versa)
-

poczulam sie wywolana do tablicy

fotki sa z poniedzialku, jeszcze przed wyrowaniem wczorajszym (i extra fotka front face z jednym z moich kotow - Cyckiem, ktory byl wybitnie niezadowolony ze pani go obudzila i wziela do zdjecia)

nie pamietam co uzylam do mycia, jesli mylam szamponem to byla joanna makowa z sls, jako ds albo garnier AK albo odzywka Curl Junkie (jak myje szamponem to zawsze uzywam garniera, miedzy dniami myciowymi tylko nakladam odzywke i to jest CJ), bs nie uzywam a stylizator zawsze Spiral Spiritz

Ah te Twoje rudaski śliczne zdjęcie z Cyckiem ekstra a jego wzrok powalający

Edytowane przez wojownicza ksiezniczka
Czas edycji: 2013-10-02 o 16:12
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:07   #1443
Milena_ 798
Raczkowanie

Angry Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Witajcie dziewczyny
Jak dawno mnie tu nie było opusciłam forum pare ładnych części temu.Postaram się tu być częściej gdyż teraz mam trochę więcej wolnego czasu. Trochę u mnie w życiu się działo dlatego tez ta nieobecność. Niestety mojego konta "starego" nie udało mi się odzyskac szkoda
Wracając do włosów mają się jakoś,skręt się poluznił trochę ale wiadomo z taką długością to normalne mimi że jestem niskoporowata nie radze sobie z puchem ta pogoda dodam wam zdjęcie włosów z przed kilku miesięcy. Aktualne postaram się zrobić na dniach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PB259673.jpg (91,1 KB, 73 załadowań)

Edytowane przez Milena_ 798
Czas edycji: 2013-10-02 o 16:08
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:09   #1444
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

Jak dla mnie były. Najrzadsza pokrzywowa, potem z wrzosem mniej więcej jak lniana, dalej miodowa i najgęstsza makowa. I efekty miałąm po nich podobne, choć najbardziej lubię lnianą. A do mycia makową (tu się zaraziłam od Rybiorki)
Tak się zastanawiamy, czy aby mała zmiana w składzie nie ma wpływu na stężenia i gęstość.
mnie pokrzywowa i wrzosowa nie sluza, w ogole

jako bs (jesli juz mam uzyc) to miodek, lniana mnie ni ziebi ni parzy (ale nadaje sie do stosowania do maski miodowej)

a do mycia to najlepiej makowa - wlasnie dlatego ze wydaje sie najgestsza (i nadaje sie na basen - packalam nia wlosy przed plywaniem )

Cytat:
Rześki! Mnie się bardzo podoba. I zazdroszczę, ze masz tych włosów tak dużo. U mnie w bobie bez dodatkowych warstw miałabym niezwykle widoczne braki ilościowe. Jak firanki. Grube firanki, ale jednak firanki. A tego u siebie nie lubię.
he he to sie nazywa sciema optyczna ktora uzyskuje sie poprzez unikanie odzywki bs, gdybym miala proste wlosy to mialabym firanki

obcielam w sumie niewiele (kusilo mnie obciac duzo wiecej) ale od razu jakos szybciej i skladniej idzie pielegnacja, co dla mnie akurat wazne jest, nie mam czasu na wiecej niz 10 minut dla wlosow kazdego ranka (a na razie mam meza i 3 koty, jak przybedzie piesek to chyba zgole sie na zapalke...to tez mi chodzi po glowie)

przypomnienie:

1 - 15 sierpnia 2013
2 - 15 wrzesnia 2013
3 - 30 wrzesnia 2013
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy 15 sierpnia.jpg (184,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wlosy 15 wrzesnia a.jpg (169,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wlosy 30 wrzesnia 13 (1).jpg (102,7 KB, 22 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:23   #1445
pastelowo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Jak dawno mnie tu nie było opusciłam forum pare ładnych części temu.Postaram się tu być częściej gdyż teraz mam trochę więcej wolnego czasu. Trochę u mnie w życiu się działo dlatego tez ta nieobecność. Niestety mojego konta "starego" nie udało mi się odzyskac szkoda
Wracając do włosów mają się jakoś,skręt się poluznił trochę ale wiadomo z taką długością to normalne mimi że jestem niskoporowata nie radze sobie z puchem ta pogoda dodam wam zdjęcie włosów z przed kilku miesięcy. Aktualne postaram się zrobić na dniach
oesssu, ale locze! nie mam parcia na długość absolutnie, ale takie bym przygarnęła

Rybiorko, jak zwykle piękne masz włosy, ja się napatrzeć nie mogę nigdy! i kot też cudny

Blożek

Falowana!
Dbam o włosy od początku 2013 roku
pastelowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:28   #1446
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Na pewno warto złapać kucyk, gdy głowę masz w dół, a potem się wyprostować i zobaczyć czy długość przodów nam odpowiada.

To już będę na przyszłość wiedziała dzieki

Cytat:
Złośliwość, prawda? Zawsze, gdy chciałam swoje obciąć, to nagle zachowywały się wzorowo.

Dokładnie, to właśnie jest złośliwość, ale jeśli ta złośliwość ma się objawiać ładnym skrętem od góry to ja jestem za jak przestaną to wtedy przytnę troche warstwy
One chyba wiedzą, że je obciąć chce i dlatego tak się zachowują próbują mi udowodnić że takie są ładniejsze

Cytat:
Och, wspaniale! Nigdy nie będe miała takiej długości A chciałabym chociaż do ramion. Nie będę jednak ryzykować Ofelii w rzece

Może uda Ci się w końcu zapuścić i bedą ładne własnie np do ramion
Ja Ci tego gorąco życzę

Cytat:
A na pewno mierzysz ciągle to samo pasemko?

Na pewno bo to pasemko ma jaśniejsze końcówki jest charakterystyczne.

Cytat:
Witajcie dziewczyny

Ale ładne lokaski i piękna długość

Ja to ostatnio nic innego nie robię tylko się zachwycam waszymi cudnymi lokaskami i długością włosków

Edytowane przez wojownicza ksiezniczka
Czas edycji: 2013-10-02 o 16:47
Stary 2013-10-02, 16:54   #1447
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Ah te Twoje rudaski śliczne zdjęcie z Cyckiem ekstra a jego wzrok powalający
dobrze ze nie patrzyl na mnie.... tym razem nie chcial pozowac

Cytat:
Witajcie dziewczyny
moze sprobuj plukanek piwnych, podobno sa swietne na puch (ciemne podobno dziala najlepiej)

z tym ze odgazuj je najpierw, otworz je i pozwol dwutlenkowi wyleciec, po 12 godzinach mozna stosowac jako plukanke

jak komus zapach mocno przeszkadza to mozna najpierw wylac piwo na wlosy i po 3 minutach zrobic jeszcze krotkie plukanie chlodna woda

Cytat:
Napisane przez pastelowo Pokaż wiadomość

Rybiorko, jak zwykle piękne masz włosy, ja się napatrzeć nie mogę nigdy! i kot też cudny
mam fajny aparat kot cudowny sam z siebie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 16:54   #1448
fallen_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
A to w sensie kupiłaś zioło Ja używam amli w oleju, ale często na youtube widziałam jak dziewczyny robiły macerat z zioła i zachwalały efekty.
Cytat:
Dawno nie stosowałam, ale najchętniej to mieszałam ją z nakładaną mieszanką olejową. Potrafiła się nawet rozpuścić... Czasem dodawałam też do odżywki, ale nie było tego samego efektu.
Acha, od dawna nakładam oleje na kilka godzin, nie ryzykowałabym zostawienia takiej mieszanki na całą noc.
Cytat:
Ja używam olejku i mam też w proszku, olejku używam często na noc a tą w proszku na razie użyłam raz, jakiś miesiąc albo 2 temu, wymieszałam go z odrobiną odżywki, miodu i olejku Amla Gold, nałożyłam tak na godzinkę. Też kupiłam ten proszek z myślą że może mi się skręt polepszy ale nie wiem czy tak jest
Mam dwa opakowanka więc z jednego zrobię macerat. Właśnie sobie wygooglałam - dzięki Azide za pomysł. A drugie będę kombinować i nakładać razem z odżywką lub maską. Mam nadzieję, że mi nie podsuszy włosów. Dodatek oleju lub maski chyba przed tym zabezpieczy.

Wstawiam fotki moich włosów. Nie wiem czy długo się tu jeszcze poudzielam, bo z każdym dniem mam prostsze włosy. Dzisiaj je w ogóle podcinam (5cm - 10 cm), bo mnie dobijają. To fotki po całym dniu. Rano skręt miałam większy. Te jaśniejsze miejsca to mój naturalny kolor (o dziwno jaśniejsze mam pod spodem). W rzeczywistości wyglądają gorzej (na zniszczone, suche, spuszone).
Stary 2013-10-02, 16:56   #1449
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny
Jakie boskie!
Bardzo długie i świetnie się kręcą!
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:57   #1450
fallen_apple
Zakorzenienie

Fotki. Coś nie mogłam wstawić w tamtym poście.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 022.jpg (109,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 028.jpg (101,8 KB, 26 załadowań)
Stary 2013-10-02, 17:16   #1451
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fallen_apple Pokaż wiadomość
Mam dwa opakowanka więc z jednego zrobię macerat. Właśnie sobie wygooglałam - dzięki Azide za pomysł. A drugie będę kombinować i nakładać razem z odżywką lub maską. Mam nadzieję, że mi nie podsuszy włosów. Dodatek oleju lub maski chyba przed tym zabezpieczy.

Wstawiam fotki moich włosów. Nie wiem czy długo się tu jeszcze poudzielam, bo z każdym dniem mam prostsze włosy. Dzisiaj je w ogóle podcinam (5cm - 10 cm), bo mnie dobijają. To fotki po całym dniu. Rano skręt miałam większy. Te jaśniejsze miejsca to mój naturalny kolor (o dziwno jaśniejsze mam pod spodem). W rzeczywistości wyglądają gorzej (na zniszczone, suche, spuszone).
Cytat:
Fotki. Coś nie mogłam wstawić w tamtym poście.

Może coś w pielęgnacji jest nie tak, może jest coś co zamiast pomagać włoskom się kręcić to je prostuje... nie poddawaj się

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 17:20   #1452
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
ja również doczekać się nie mogę Z nostalgią wspominam sesję sukienkową
Znaczy się, mam jechać do galerii i robić zdjęcia?Bardzo chętnie

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 17:21   #1453
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
oesssu, ale locze! nie mam parcia na długość absolutnie, ale takie bym przygarnęła
Cytat:
Ale ładne lokaski i piękna długość
Cytat:
Jakie boskie!
Bardzo długie i świetnie się kręcą!

dziękuję dziewczyny

Cytat:

moze sprobuj plukanek piwnych, podobno sa swietne na puch (ciemne podobno dziala najlepiej)

z tym ze odgazuj je najpierw, otworz je i pozwol dwutlenkowi wyleciec, po 12 godzinach mozna stosowac jako plukanke

jak komus zapach mocno przeszkadza to mozna najpierw wylac piwo na wlosy i po 3 minutach zrobic jeszcze krotkie plukanie chlodna woda
zastanawiałam się wczesniej nad tym ale jakoś nie miałam odwagi właśnie przez zapach pomyślę o tym może się przełamie
Moje stare konto
Stary 2013-10-02, 17:41   #1454
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Też arganową.
Nie to, że jej nie lubię, nie jest zła, ale są odżywki proteinowe, które mi znacznie lepiej służą, choćby Scandic bananowy.
Kusi mnie bananowy scandic

Cytat:
Gdzie ją dorwałaś? Czuję się skuszona...
Dziekuję w jak najlepszym jeszcze siedzimy i obciążamy ponad 2550-gramowym ciężarem. Uff
Dostałam 100ml odlewkę od pewnej dobrej duszy, ale nie ma jej tutaj na wątku I sporo innych odlewek, więc ogłaszam regularne zużywanie

Cytat:
Witajcie dziewczyny
Jakie są piękne

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Tak, tak, tak
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 17:53   #1455
Rudzioch
Raczkowanie

Po całym dniu mam ledwie minimalny puch na głowie. Moje włosy ewidentnie lubią dużo i ciężko. Olej lniany, garnier AiK, joaśka lniana, psikadło z GP, na mokre włosy jedwab GP i duuużo lnianego gluta. Nawet jeden loczek mi się nie rozwiał dziś.
Rudzioch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 18:23   #1456
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
I słusznie

Cytat:
Też nabieram coraz większej ochoty, szczególnie, że po lecie mam sporo jasnych pasm i na pewno miałabym rdzawe refleksy I tak będę ciachać, więc może się skuszę.
To może... posprawdzaj jeszcze? Żałuję, że się wyrwałam z tym pytaniem.
Hennuj śmiało
Posprawdzam

Cytat:
Na początek, co się rzuca w nos: zapach. Po prostu boski. Konsystencja nie jest tak gęsta, jak można by sadzić po składzie, ale wiemy, ze to b/s, więc rozwodnienie być musi. Lekko dokleiła pojedyncze puszaczki do kosmyków. Ale oczywiście efekt zmarnowałam, bo musiałam dosuszyć włosy do końca Puch miałam niemiłosierny, moje włosy lubią, by im dać spokój po osiągnięciu jakiś 80% wysuszenia, a nie mogłam tego zrobić. Odbiór zatem nieco zaburzony, ale na teraz jest lekko i objętościowo dobrze. Dociapałam nieco tej odżywki tuż przed wyjściem, by się uładzić. W tej roli dobrze się spisała. Na teraz nie ma takiego puchu jak po suszeniu.
Czyli będą kolejne testy.

Cytat:
Ja wyglądam najpierw, czyli w koszulce albo arafatce, jak Księżniczka Lea ze Star Wars -> KLIK, albo lepiej tu -> KLIK, a po rozwinięciu zawsze jak mistrz Yoda -> KLIK.
Mnie zdecydowanie nie służy.

Cytat:
Liczy się efekt
I co z tym fryzjerem ciachnę naprawdę krótko, już zdecydowałam. Ale to dopiero w grudniu albo nieco później. Zależy jak szybko włosy zaczną lecieć.
A może nie będą tak mocno wypadać? bo to chyba nie jest reguła?

Cytat:
Witajcie dziewczyny
wyjdź!

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 18:40   #1457
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo masz włosów? U siebie tego nie widzę...
Pokaż włosy po cięciu.

Dlaczego prostego boba chcesz? kręcony jest piękny przecież - Rybka, udowodnij!
Nie pójdziesz na żaden wątek o prostych włosach, ani mi się waż

Sama chciałam spróbować, niestety nie miałam wtedy dostępu do skorupek. Może w tym roku się uda to będę testować czytałam, że działa (blog fellogen?), więc próbuj
Sama nie wiem dlaczego ma być prosty? Zobaczyłam taki filmik na YT i zapragnęłam tego boba
Dopiero dziś mnie tu natchnęłyście aby sprawdzić falowanego , sama jestem ciekawa co wyjdzie?
Niestety włosów mam bardzo dużo, masakra, nie wiem czy wycieniować jeszcze czy co, bo nie ogarniam ?
Jutro jak nie zapomnę to skoczę do sadu na orzechy

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
ja mam krótsze niż Ty i plunkuję bez problemu wielkim t-shirtem z krótkim rękawem. kładę go na szafce łazienkowej, bo ma dla mnie dobrą wysokość, zwieszam głowę włosami do dołu, opuszczam kudły, żeby się sfalowały na koszulce i zamotuję na głowie, wiążąc rękawki przyjedź do Poznania, to Ci pokażę

Scrabble! widziałaś mojego boba? ;> chodzę na ogół w falowanych, teraz trochę suszyłam na szczotce, ale właśnie siedzę w plunkingu falowany bob jest fajny, jest w nim życie i energia, a proste są takie... smutne. i nudne. i w ogóle nie ma sensu, faluj~
Pięknie wygląda Twój avatarek Masz gdzieś albumy do podziwiania?

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:

Ja mam boba home made wiec nie wychodzi mi tyl krotszy, staram sie ale ciezko samemu, teraz (30tego wrzesnia) podcielam (juz mialam za ramiona ale jednak wole krotsze wlosy) na sucho, potem umylam i jak wyschly to wyszlo jak 'prosto' podcielam wczoraj troche wyrownalam ale w sumie na falowanych/kreconych wlosach to obleci (nie wiem jak fryzjerzy tna na sucho powiem szczerze, moje wlosy za kazdym razem ukladaja sie inaczej, co bylo skrecone po nastepnym myciu jest rozciagniete i vice versa)
-

fotki sa z poniedzialku, jeszcze przed wyrowaniem wczorajszym (i extra fotka front face z jednym z moich kotow - Cyckiem, ktory byl wybitnie niezadowolony ze pani go obudzila i wziela do zdjecia)
Kochana ale Ty masz te loki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nawet mnie nie dobijaj, gdzie te moje falki do Twoich lokasów
Ale jednak coś nas łączy ! Bob home made, swojego sama ciachałam

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 18:40   #1458
Eloe77

Cytat:
Zawsze rosły mi dość szybko... a teraz ?
To dziwne... A miałaś kiedykolwiek dłuższe włosy?
Cytat:
http://allegro.pl/turban-recznik-na-...559560062.html ja mam taki kupiłam za całe 2,50 w sklepie i się dobrze spisuje
Nie niszczy Ci stylizacji? Mam podobny, ale stosowałam do odżywek na czepek.
Cytat:
Niestety mojego konta "starego" nie udało mi się odzyskac
Szkoda Piękne włosy sprzed kilku miesięcy. Czekamy na aktualne
Cytat:
mnie pokrzywowa i wrzosowa nie sluza, w ogole
Mnie również nie. Ale musiałam spróbować, a w zapachu wrzosowej się zakochałam
Cytat:
jako bs (jesli juz mam uzyc) to miodek, lniana mnie ni ziebi ni parzy (ale nadaje sie do stosowania do maski miodowej)
Mnie własnie miodek średnio służy.
Cytat:
a do mycia to najlepiej makowa - wlasnie dlatego ze wydaje sie najgestsza (i nadaje sie na basen - packalam nia wlosy przed plywaniem )
Pamiętam Makową mam stale w szafce
Cytat:
he he to sie nazywa sciema optyczna ktora uzyskuje sie poprzez unikanie odzywki bs, gdybym miala proste wlosy to mialabym firanki
Bardzo dobra ściema optyczna
Cytat:
obcielam w sumie niewiele (kusilo mnie obciac duzo wiecej) ale od razu jakos szybciej i skladniej idzie pielegnacja, co dla mnie akurat wazne jest, nie mam czasu na wiecej niz 10 minut dla wlosow kazdego ranka
nadal myjesz włosy co rano? Podziwiam samozaparcie
Też lubię krótsze ze względu właśnie na ąłtwość pielęgnowania. Ale pamiętam jak bardzo źle się czułaś w takiej długości i tęskniłaś za włosami do ramion (w których notabene było Ci do twarzy, w tych zresztą też ). Cieszę się, że przywykłaś do tej długości i znalazłaś jej plusy!
Cytat:
(a na razie mam meza i 3 koty, jak przybedzie piesek to chyba zgole sie na zapalke...to tez mi chodzi po glowie)
3 koty? To ja stanełam na dwóch. Jak trzeci? Pokażesz go? Też trikolor?
Z przypomnienia wynika, że teraz macie większą wilgotność I rzeczywiście sporo nie poszło.
Cytat:
Może uda Ci się w końcu zapuścić i bedą ładne własnie np do ramion
Ja Ci tego gorąco życzę
Dziękuje Chciałabym bardzo...
Cytat:
Na pewno bo to pasemko ma jaśniejsze końcówki jest charakterystyczne.
Albo blokada w organizmie (tak w skrócie to sobie nazwę), albo się kruszą końcówki. Możliwe, by końcówki ponosiły odpowiedzialność? Moga pamiętać jakieś niszczące zabiegi?

Cytat:
Nie jest źle, jeśli to po całym dniu. Widać pojedyncze kosmyki, te falotwórcze. Podcięcie może im sporo dać, mam nadzieję, że będziesz je cieniować, nie będziesz cięła prosto. To powinno im pomóc.
A kiedy farbowałaś? Czy to henna?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2013-10-02, 18:43   #1459
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:

wyjdź!
heheh no patrzcie patrzcie a niedawno ktoś mnie nawoływał że mnie widzi i żebym włosy pokazała
Moje stare konto

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 18:48   #1460
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
bo i po co? A dlaczego chcesz trwale prostować? Masz świadomość tego, że i tak będziesz musiała je niemal co dnia wyprostować, by miały nadany kształt? A potem...
No nie wiem. Nie rób tego, proszę Zresztą co innego moga Ci napisać kręconowłose?

Ja też Ale się nie przyznaję
Ale, ale... No zobacz na ten post Pastelowo w codzienniku -> KLIK. Niezaprzeczalnie na 1. zdjeciu śliczna buzia i podkreślone oczy dzięki prostym włosom, ale ten kręcony bob jest pełny zycia, wigoru i włosów więcej. Przemyśl to jeszcze
Może próbuj naciągac na szczotkę podczas suszenia? To też podprostuje włosy, a nie będzie tak niszczące jak użycie prostownicy.
Trenuj nawet na krótkich. Wcześniej czy później się udaje.
Mamusiu, tyle piszecie, że nie ogarniam ale fajnie, że kręconowłosy rośnie w siłę
Macie rację, popracuję nad kręconym bobem, kupię siemię, nagotuję żelu i będzie zabawa ! Kurcze tylko ta grzywka mi znowu do niczego nie pasuje...
Jestem wręcz zazdrosna o te pełne życia Boby i taki rudy mi się marzy od dawna ale szkoda mi rozjaśniać włosy żeby nie palić ich.

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-10-02, 18:49   #1461
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Sama nie wiem dlaczego ma być prosty? Zobaczyłam taki filmik na YT i zapragnęłam tego boba
a z ciekawości: jaki filmik?

Cytat:
Dopiero dziś mnie tu natchnęłyście aby sprawdzić falowanego , sama jestem ciekawa co wyjdzie?
Haha, nie przyszłoby Ci do głowy żeby sprawdzić falowanego boba? nie wierzę

Cytat:
Niestety włosów mam bardzo dużo, masakra, nie wiem czy wycieniować jeszcze czy co, bo nie ogarniam ?
Więcej warstw, więcej warstw.

Cytat:
Jutro jak nie zapomnę to skoczę do sadu na orzechy
Zazdroszczę

Cytat:
3 koty? To ja stanełam na dwóch. Jak trzeci? Pokażesz go? Też trikolor?
Ja powiem, ja! Jest Cycek, Skuter, a kilka miesięcy temu dołączyła Rusia - syberyjska piękność zdjęcia niech Rybka wstawi

Cytat:
heheh no patrzcie patrzcie a niedawno ktoś mnie nawoływał że mnie widzi i żebym włosy pokazała
Ooo, widziałaś i się nie odezwałaś, niedobra
Przepiękne masz włosy. Zapuszczasz jeszcze?

Stary 2013-10-02, 18:52   #1462
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
A tak notabene, będę za chwilę testować odżywkę b/s, którą wrzucała FelekBezSzelek z TKM. Zobaczymy,c o to z tego będzie.
Ja jeszcze czekam, jak skończę dwie odżywki ds to dopiero otworzę tą
Trochę mniej wilgoci i moje włosy w końcu wyglądają tak jak powinny może nie codziennie, ale jest duża poprawa, nawet jak mnie wiatr porządnie wytarmosi to loki zostają I bardzo spodobała mi się moja długość, gdzieś za łopatki są teraz. Jak się zagęszczą to już w ogóle będzie
Stary 2013-10-02, 18:52   #1463
Eloe77

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Koniecznie! Piękna kobieta o wspaniałych włosach prezentująca się w ciekawych kreacjach Czego chcieć więcej?
A ja tak pragnęłam móc pojechać choć poprzymierzać podobne sukienki... A tu lipa...
Poproszę zatem kolejną sesję. Na ciuchy to nawet teraz nie wchodze

Cytat:
zastanawiałam się wczesniej nad tym ale jakoś nie miałam odwagi właśnie przez zapach pomyślę o tym może się przełamie
Szybko odparowuje. To pikuś przy l-cysteinie Próbuj.

Cytat:
Dostałam 100ml odlewkę od pewnej dobrej duszy, ale nie ma jej tutaj na wątku I sporo innych odlewek, więc ogłaszam regularne zużywanie
Szkoda Będę zatem poszukiwać.
Też mam sporo do zużycia, ale jeśli zobaczę zbliżające się dno bananka TBSowego, obowiązkowo wybiorę się do sklepu. No i czas na zakup garniera A&K, zima się zbliża

Cytat:
Hennuj śmiało
Bosz... Toś mnie skusiła.
Cytat:
Czyli będą kolejne testy.
Zdecydowanie! Jeszcze zobaczymy, jak to będzie jutro.
Cytat:
A może nie będą tak mocno wypadać? bo to chyba nie jest reguła?
Psychicznie się na to przygotowałam, bo w tym czasie włosy niemal nie wypadają. Gdybym miała cały czas takie wypadanie... ech Kilka włosów w odpływie... Później spada poziom hormonów i lecą To samo było na początku - zaczeły bardziej wypadać, tarczyca się buntowała. Dopiero gdy się uregulowała, wypadanie się uspokoiło.
Jestem podatna na wpływy hormonów na włosy, więc raczej się spodziewam Cóż...

Cytat:
Popróbuj na początek bez cieniowania, a w zasadzie bez przerzedzania, ale jeśli będzie za duży Kopernik, to lepiej będzie je z lekka przerzedzić. Ale tu już przyda się fryzjer.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2013-10-02, 18:55   #1464
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Kusi mnie bananowy scandic
Sasasasasa. Może nie tylko ja będę chorować na kupienie go.
Mam jeszcze na kilka użyć tylko, więc muszę się porozglądać. Ale pytanie ponawiam, bo chyba nie było zauważone:
Da się kupić stacjonarnie Scandica poza sklepami fryzjerskimi?

Cytat:
Napisane przez Rudzioch Pokaż wiadomość
Po całym dniu mam ledwie minimalny puch na głowie. Moje włosy ewidentnie lubią dużo i ciężko. Olej lniany, garnier AiK, joaśka lniana, psikadło z GP, na mokre włosy jedwab GP i duuużo lnianego gluta. Nawet jeden loczek mi się nie rozwiał dziś.

Mnie zawsze coś tam się lekko rozprostuje.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 18:57   #1465
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
a z ciekawości: jaki filmik?

Haha, nie przyszłoby Ci do głowy żeby sprawdzić falowanego boba? nie wierzę

A taki :
http://www.youtube.com/watch?v=yOCI3oZT_3k

ale zobacz na ujęcie w 58 i 59 sekundzie jak stoi taka sierotka pod ścianą i potem następne z boku coś pięknego, ja oczywiście aż tak fajnego efektu nie mam no i tył też mam dłuższy ale jak nie wytrzymam to chyba jeszcze raz utnę

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-10-02, 19:00   #1466
Eloe77

Cytat:
Macie rację, popracuję nad kręconym bobem, kupię siemię, nagotuję żelu i będzie zabawa ! Kurcze tylko ta grzywka mi znowu do niczego nie pasuje...
Oj tam, oj tam grzywka. Popróbuj, potem zadecydujesz, co z grzywką.
Ciesze się, że spróbujesz
Cytat:
Ja powiem, ja! Jest Cycek, Skuter, a kilka miesięcy temu dołączyła Rusia - syberyjska piękność zdjęcia niech Rybka wstawi
Syberyjka czekam na zdjęcia! Wspaniale!
Mnie się marzył rosyjski niebieski, ale nie dałam rady przekonać TŻa Teraz już w ogóle odpada. Są buciki i żyrafki i inne przedmioty w wersji mini. Tylko waliza wielka

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Ja jeszcze czekam, jak skończę dwie odżywki ds to dopiero otworzę tą
nie mogłam sie doczekać, poza tym lubie miec wybór. Podziwiam, że jesteś w stanie otworzyć dopiero po tych, k tóe używasz. Teraz mam otwarte chyba ze 4 b/s
Cytat:
Trochę mniej wilgoci i moje włosy w końcu wyglądają tak jak powinny może nie codziennie, ale jest duża poprawa, nawet jak mnie wiatr porządnie wytarmosi to loki zostają I bardzo spodobała mi się moja długość, gdzieś za łopatki są teraz. Jak się zagęszczą to już w ogóle będzie
A kiedy będa zdjęcia?

Uciekam. Jeszcze skończe analizę i czas na kolację, a potem do łóżka.
Przyjemnej nocki!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2013-10-02 o 19:20
Stary 2013-10-02, 19:04   #1467
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam, oj tam grzywka. Popróbuj, potem zadecydujesz, co z grzywką.
Ciesze się, że spróbujesz
Tak, teraz się najarałam na tamtą fryzurę ! Jak dalej obetnę to nie będzie z czego zrobić tego falowanego boba

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-10-02, 19:14   #1468
fallen_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Może coś w pielęgnacji jest nie tak, może jest coś co zamiast pomagać włoskom się kręcić to je prostuje... nie poddawaj się
Aj chciałabym. Może jak je podetnę to coś się polepszy.

Cytat:
Nie jest źle, jeśli to po całym dniu. Widać pojedyncze kosmyki, te falotwórcze. Podcięcie może im sporo dać, mam nadzieję, że będziesz je cieniować, nie będziesz cięła prosto. To powinno im pomóc.
A kiedy farbowałaś? Czy to henna?
Eloe jak to się dzieje, że Ty masz więcej optymizmu co do moich włosów niż ja?
Mówisz, że cieniować? Nie wiem czy teraz widać, ale one są pocieniowane tylko metodą chałupniczą. Poprosiłam mamę o pomoc i cieniowała mi wg sposobu z blogu kokardkamysi. I trochę jej nie wyszło, bo z jednej strony mam sporo krótsze.
Ostatni raz farbą chemiczną malowałam z 1,5 roku temu. Odrost naturalny, który mam do ucha malowałam henną. Ogólnie mam tyle kolorów i odcieni, że co krok to znajduję kosmyk w innym kolorze. Jednak nie przejmuję się tym. Te włosy z wypłukana farbą zamierzam sukcesywnie ścinać.
A pomysleć, że jeszcze 2 lata temu to miałam w niektórych miejscach spiralki...
Stary 2013-10-02, 19:14   #1469
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Ooo, widziałaś i się nie odezwałaś, niedobra
Przepiękne masz włosy. Zapuszczasz jeszcze?
tak niedobra
nie wiesz już chyba starczy mi taka długość bo już i tak się z nimi trochę męcze głównie w nocy ale zawsze chciałam mieć długie włosy

Cytat:
zwędzę swojemu facetowi troszkę piwa jak nie bedzie widział tylko ciekawe jak poczuje na włosach jak ja się wytłumacze
Moje stare konto
Stary 2013-10-02, 19:28   #1470
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Oj taaaak, cysteinka

Cytat:
Szkoda Będę zatem poszukiwać.
Na pewno jest gdzieś stacjonarnie ja znalazłam niepozorny sklepik, w którym są różne rodzaje Lady Spa, maski, odżywki i inne cuda. Tigi, Joanny, etc. Sprawdź na allegro, może jakiś sprzedawca jest z Wrocławia i to blisko Ciebie?

Cytat:
Bosz... Toś mnie skusiła.
Henna jest cudowna przecież! samo zdrowie, Ty akurat dobrze o tym wiesz

Cytat:
Zdecydowanie! Jeszcze zobaczymy, jak to będzie jutro.

Cytat:
Psychicznie się na to przygotowałam, bo w tym czasie włosy niemal nie wypadają. Gdybym miała cały czas takie wypadanie... ech Kilka włosów w odpływie... Później spada poziom hormonów i lecą To samo było na początku - zaczeły bardziej wypadać, tarczyca się buntowała. Dopiero gdy się uregulowała, wypadanie się uspokoiło.
Jestem podatna na wpływy hormonów na włosy, więc raczej się spodziewam Cóż...
Trzymam kciuki żeby jednak nie było aż tak źle...na szczęście przy krótkich włosach nie widać tak bardzo tego wypadania, nie rzucają się w oczy. W razie w zresztą wiesz jak z tym walczyć

Cytat:
A taki :
http://www.youtube.com/watch?v=yOCI3oZT_3k

ale zobacz na ujęcie w 58 i 59 sekundzie jak stoi taka sierotka pod ścianą i potem następne z boku coś pięknego, ja oczywiście aż tak fajnego efektu nie mam no i tył też mam dłuższy ale jak nie wytrzymam to chyba jeszcze raz utnę
Eee, czemu mam wrażenie, że to dziewczę nie ma prostych włosów tak naprawdę? jakiś ten bob taki...zbyt idealny.

Nie tnij jeszcze, najpierw nam pokaż i spróbuj z falkami

Cytat:
Syberyjka czekam na zdjęcia! Wspaniale!
Mnie się marzył rosyjski niebieski, ale nie dałam rady przekonać TŻa Teraz już w ogóle odpada. Są buciki i żyrafki i inne przedmioty w wersji mini. Tylko waliza wielka

Uciekam. Jeszcze skończe analizę i czas na kolację, a potem do łóżka.
Przyjemnej nocki!
O widzisz, ja swojego TŻ też nie mogę przekonać do kociaka łączę się w bólu. Żyrafki i inne takie też w sumie fajne

Smacznego i kolorowych snów!

Cytat:
Tak, teraz się najarałam na tamtą fryzurę ! Jak dalej obetnę to nie będzie z czego zrobić tego falowanego boba

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
tak niedobra
nie wiesz już chyba starczy mi taka długość bo już i tak się z nimi trochę męcze głównie w nocy ale zawsze chciałam mieć długie włosy

zwędzę swojemu facetowi troszkę piwa jak nie bedzie widział tylko ciekawe jak poczuje na włosach jak ja się wytłumacze
Nie śpisz w ananasie? Twojego skrętu by chyba nie ruszył piękne, takich mieć nie będę

Nie czuć nic, robiłam kiedyś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości