|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | |||||||||||||||||||||||||||
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Oj tak... Warto po hennie jednak zastosowac coś cięższego, włosom wyjdzie na zdrowie. Nie dość, ze przed henną mocny szampon, to jeszcze ziółka o wysuszającej mocy, czasem zaniżone pH.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale... jeśli czujesz niedosyt, wykonuj dyfuzorem ruchy jak przy harmonijkowaniu. Oczywiście najsłabszy nawiew, bo bardzo łatwo rozwiać wtedy włosy. Za pierwszym razem może nie wyjść. Cytat:
Sama nie zabezpieczam końcówek, zwracam tylko uwage na to, by i oleje i odżywki do nich wyraźnie docierały. W tej chwili mam włosy o długości podobnej do Twojej. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sama prostych bobów nie lubię, jakieś takie ugrzecznione. A te kręcone i falowane mają pazur ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No nie wiem. Nie rób tego, proszę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Cytat:
Ja też ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja wyglądam najpierw, czyli w koszulce albo arafatce, jak Księżniczka Lea ze Star Wars -> KLIK, albo lepiej tu -> KLIK, a po rozwinięciu zawsze jak mistrz Yoda -> KLIK. Mnie zdecydowanie nie służy. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I co z tym fryzjerem ![]() Rześki! ![]()
![]() |
#1442 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Po co prostować w jakikolwiek sporób ? Lepiej pokochać i zostawić takie jakie są ![]() Cytat:
Już nie mierzyłam ich długo, ostatnio je ścięłam chyba w czerwcu 2 cm i od tego czasu mierzyłam je raz, zaraz po ścięciu( miały 43cm), póżniej w lipcu albo początkiem sierpnia mierzyłam miały dalej 43 cm, i dzisiaj zmierzyłam znowu ( stosowałam wcierki i inne na porost ) i dalej jest 43 cm. Zawsze jak mierzę kłaczki biorę jeden z najdłuższych kosmyków dokładnie go prostuję palcami i mierzę więc raczej nie możliwe żebym się pomylila w mierzeniu... Zawsze rosły mi dość szybko... a teraz ? ![]() ![]() Cytat:
Płukanek zawsze warto spróbować na niektórych włosach się sprawdzają na innych mogą się nie sprawdzać Cytat:
A po co to prostować ? Kręcone są cudne i nieziemsko oryginalne i takie i kobiece i dziewczęce prostych jest tyle że aż to nudne jest a kręconych nie, nie znudzą się bo zawsze wyglądają inaczej ![]() A poza tym takie trawałe prostowanie z tego co wiem chyba niszczy włoski, więc po co je niszczyć tak bez sensu ![]() Cytat:
Ja mam taki mały gotowy turban z mikrofibry i dużo lepiej się w tym robi pluking, bo układasz włoski w odpowiednim miejscu, zakladasz tył turbanu a później tylko zwijasz przód turbanu w rulon i spinasz z tyłu i już ![]() http://allegro.pl/turban-recznik-na-...559560062.html ja mam taki kupiłam za całe 2,50 w sklepie i się dobrze spisuje ![]() Cytat:
Ah te Twoje rudaski śliczne ![]() ![]() Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2013-10-02 o 16:12 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie dziewczyny
![]() Jak dawno mnie tu nie było ![]() ![]() ![]() Wracając do włosów mają się jakoś,skręt się poluznił trochę ale wiadomo z taką długością to normalne ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Milena_ 798 Czas edycji: 2013-10-02 o 16:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako bs (jesli juz mam uzyc) to miodek, lniana mnie ni ziebi ni parzy (ale nadaje sie do stosowania do maski miodowej) a do mycia to najlepiej makowa - wlasnie dlatego ze wydaje sie najgestsza (i nadaje sie na basen - packalam nia wlosy przed plywaniem ![]() Cytat:
![]() obcielam w sumie niewiele (kusilo mnie obciac duzo wiecej) ale od razu jakos szybciej i skladniej idzie pielegnacja, co dla mnie akurat wazne jest, nie mam czasu na wiecej niz 10 minut dla wlosow kazdego ranka (a na razie mam meza i 3 koty, jak przybedzie piesek to chyba zgole sie na zapalke...to tez mi chodzi po glowie ![]() przypomnienie: 1 - 15 sierpnia 2013 2 - 15 wrzesnia 2013 3 - 30 wrzesnia 2013
![]() |
#1445 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Rybiorko, jak zwykle piękne masz włosy, ja się napatrzeć nie mogę nigdy! i kot też cudny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1446 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
To już będę na przyszłość wiedziała dzieki ![]() ![]() Cytat:
Dokładnie, to właśnie jest złośliwość ![]() ![]() ![]() One chyba wiedzą, że je obciąć chce i dlatego tak się zachowują próbują mi udowodnić że takie są ładniejsze ![]() Cytat:
Może uda Ci się w końcu zapuścić i bedą ładne własnie np do ramion ![]() Ja Ci tego gorąco życzę ![]() Na pewno bo to pasemko ma jaśniejsze końcówki jest charakterystyczne. Cytat:
Ale ładne lokaski i piękna długość ![]() Ja to ostatnio nic innego nie robię tylko się zachwycam waszymi cudnymi lokaskami i długością włosków ![]() ![]() Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2013-10-02 o 16:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1447 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z tym ze odgazuj je najpierw, otworz je i pozwol dwutlenkowi wyleciec, po 12 godzinach mozna stosowac jako plukanke jak komus zapach mocno przeszkadza to mozna najpierw wylac piwo na wlosy i po 3 minutach zrobic jeszcze krotkie plukanie chlodna woda Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1448 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wstawiam fotki moich włosów. Nie wiem czy długo się tu jeszcze poudzielam, bo z każdym dniem mam prostsze włosy. Dzisiaj je w ogóle podcinam (5cm - 10 cm), bo mnie dobijają. To fotki po całym dniu. Rano skręt miałam większy. Te jaśniejsze miejsca to mój naturalny kolor (o dziwno jaśniejsze mam pod spodem). W rzeczywistości wyglądają gorzej (na zniszczone, suche, spuszone).
![]() |
#1449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo długie i świetnie się kręcą! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Zakorzenienie
|
Fotki. Coś nie mogłam wstawić w tamtym poście.
#1451 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może coś w pielęgnacji jest nie tak, może jest coś co zamiast pomagać włoskom się kręcić to je prostuje... nie poddawaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1452 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1453 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję dziewczyny ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1454 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak, tak, tak ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Raczkowanie
|
Po całym dniu mam ledwie minimalny puch na głowie. Moje włosy ewidentnie lubią dużo i ciężko. Olej lniany, garnier AiK, joaśka lniana, psikadło z GP, na mokre włosy jedwab GP i duuużo lnianego gluta. Nawet jeden loczek mi się nie rozwiał dziś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1456 | ||||
Strażnik Wizażu
|
I słusznie
![]() Cytat:
![]() Posprawdzam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopiero dziś mnie tu natchnęłyście aby sprawdzić falowanego , sama jestem ciekawa co wyjdzie? Niestety włosów mam bardzo dużo, masakra, nie wiem czy wycieniować jeszcze czy co, bo nie ogarniam ? Jutro jak nie zapomnę to skoczę do sadu na orzechy ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Nawet mnie nie dobijaj, gdzie te moje falki do Twoich lokasów ![]() Ale jednak coś nas łączy ! Bob home made, swojego sama ciachałam ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1458 | |||||||||
|
To dziwne... A miałaś kiedykolwiek dłuższe włosy?
Cytat:
Szkoda ![]() ![]() Mnie również nie. Ale musiałam spróbować, a w zapachu wrzosowej się zakochałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też lubię krótsze ze względu właśnie na ąłtwość pielęgnowania. Ale pamiętam jak bardzo źle się czułaś w takiej długości i tęskniłaś za włosami do ramion (w których notabene było Ci do twarzy, w tych zresztą też ![]() ![]() Cytat:
![]() Z przypomnienia wynika, że teraz macie większą wilgotność ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A kiedy farbowałaś? Czy to henna?
![]() |
#1459 |
Raczkowanie
|
heheh no patrzcie patrzcie
![]() ![]()
#1460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Macie rację, popracuję nad kręconym bobem, kupię siemię, nagotuję żelu i będzie zabawa ! Kurcze tylko ta grzywka mi znowu do niczego nie pasuje... Jestem wręcz zazdrosna o te pełne życia Boby ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1461 | ||||||
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Przepiękne masz włosy. Zapuszczasz jeszcze? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1462 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trochę mniej wilgoci i moje włosy w końcu wyglądają tak jak powinny ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1463 | ||||
|
Koniecznie! Piękna kobieta o wspaniałych włosach prezentująca się w ciekawych kreacjach
![]() A ja tak pragnęłam móc pojechać choć poprzymierzać podobne sukienki... A tu lipa... Poproszę zatem kolejną sesję. Na ciuchy to nawet teraz nie wchodze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też mam sporo do zużycia, ale jeśli zobaczę zbliżające się dno bananka TBSowego, obowiązkowo wybiorę się do sklepu. No i czas na zakup garniera A&K, zima się zbliża ![]() Bosz... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestem podatna na wpływy hormonów na włosy, więc raczej się spodziewam ![]() Popróbuj na początek bez cieniowania, a w zasadzie bez przerzedzania, ale jeśli będzie za duży Kopernik, to lepiej będzie je z lekka przerzedzić. Ale tu już przyda się fryzjer.
![]() |
#1464 | |
Zakorzenienie
|
Sasasasasa. Może nie tylko ja będę chorować na kupienie go.
![]() Mam jeszcze na kilka użyć tylko, więc muszę się porozglądać. Ale pytanie ponawiam, bo chyba nie było zauważone: Da się kupić stacjonarnie Scandica poza sklepami fryzjerskimi? Cytat:
![]() Mnie zawsze coś tam się lekko rozprostuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=yOCI3oZT_3k ale zobacz na ujęcie w 58 i 59 sekundzie jak stoi taka sierotka pod ścianą i potem następne z boku ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | ||||
|
Cytat:
Ciesze się, że spróbujesz ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie się marzył rosyjski niebieski, ale nie dałam rady przekonać TŻa ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uciekam. Jeszcze skończe analizę i czas na kolację, a potem do łóżka. Przyjemnej nocki! ![]()
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2013-10-02 o 19:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1468 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mówisz, że cieniować? Nie wiem czy teraz widać, ale one są pocieniowane tylko metodą chałupniczą. ![]() ![]() Ostatni raz farbą chemiczną malowałam z 1,5 roku temu. Odrost naturalny, który mam do ucha malowałam henną. Ogólnie mam tyle kolorów i odcieni, że co krok to znajduję kosmyk w innym kolorze. Jednak nie przejmuję się tym. ![]() ![]() A pomysleć, że jeszcze 2 lata temu to miałam w niektórych miejscach spiralki...
![]() |
#1469 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie wiesz już chyba starczy mi taka długość bo już i tak się z nimi trochę męcze głównie w nocy ![]() ![]() zwędzę swojemu facetowi troszkę piwa jak nie bedzie widział ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1470 | ||||||||
Strażnik Wizażu
|
Oj taaaak, cysteinka
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie tnij jeszcze, najpierw nam pokaż i spróbuj z falkami ![]() Cytat:
![]() ![]() Smacznego i kolorowych snów! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nie czuć nic, robiłam kiedyś ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.