|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Berbie bo robota dobra na wszystko jest
Zeberka zaświrowałaś mnie znów z tymi firankami...!! Wybrałam kilka i teraz nie umiem się zdecydować ;/ Iza przy tym leku to podobno normalne że ręce się trzęsą....;/ nie zazdroszczę no ale dla dzidziolka wszystko przecież, prawda??
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
W kupie siła, co się stało Anita Pytasz jaki to rok.. Sama nie wiem. Szczęście przeplata się ze strachem o małego. Ale wiem, że wszystko układa się w dobrym kierunku. Kubek Chcemy Małemu zrobić morfologię, czy coś jeszcze powinnam ![]() Bo za bardzo się nie znam, a pediatra nie widzi potrzeby badania niczego. |
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
pokaż jakie?
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie dzisiaj coś kuło w klatce piersiowej jak leżałam na lewym boku, ale na szczęście przeszło. Jak posmaruję sobie brzuch balsamem, to na chwilę jest ulga w tym rozciąganiu, ale wraca szybko. Dziwie się, bo dopiero kończę 23 tydzień, w tamtej ciązy chyba później czułam takie naciąganie.
|
|
#3035 |
|
Konto usunięte
|
Iza ja bralam Isoptin przed każdym Fenoterolem.
Berbie najbezpieczniejszy byłby chyba biszkopt... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak jeszcze w to wierzyłam, to mama mi robiła ciasto drożdżowe.
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
ostrzega że jest ich kilka
![]() http://allegro.pl/firany-wachlarze-p...550064956.html http://allegro.pl/firany-makaronu-sz...572864494.html http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62 http://allegro.pl/firany-firanki-rol...527780821.html http://allegro.pl/firany-wachlarze-p...573468435.html http://allegro.pl/firany-rolety-pane...549917370.html
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko Mnie się podobają te biało brązowe i ''makaronowa'' jest świeta
|
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43096231]Iza ja bralam Isoptin przed każdym Fenoterolem.
Berbie najbezpieczniejszy byłby chyba biszkopt... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Dzięki,to zaczne też tak brać.Mam nadzieje że gin mnie nie opieprzy. Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3040 |
|
Raczkowanie
|
Kubek a mogę zapytać ile twój pan dr Dębski bierze za wizytę? Kurcze jak ja bym chciała, żeby taki lekarz był gdzieś blisko mnie.
![]() Perephone - ja też byłam na prenatalnych w genomie bardzo zadowolona z tych badań byłam. Chyba mieszkamy niedaleko
|
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3042 |
|
Wtajemniczenie
|
...moze sie to wyda glupie Dziewczyna starajacym sie i ogolnie, ale ostatnio nie moge dac sobie rady z Tosia
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
Berbie nie lubie jak Ktos obcy zaglada mi do katow, a po drugie lubie sprzatac/ukladac po swojemu, jeszcze do poniedzialku czeka mnie mycie podwojnych balkonowych okien plus dwa pojedyncze - przyjezdzaja montowac nam plisy...
|
|
#3045 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43080555]Pani ciiiiiiiiiiiiii nie burz moich przekonań, ja dziennie piję herbatkę i Karmi i święcie wierzę, że zawdzięczam temu te 3 stówki, które odciągam co 6-7 h [/QUOTE]Tak działają! Jeśli tak czujesz to napewno działają! a swoją drogą na mnie Karmi mega działało, nie do końca wierzyłam ale wiare przywrócił fakt że to jednak 500ml napoju więc cokolwiek by to było jako napój pomagało (a wy tu cicho bo zaburzycie efekt palcebo! )[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43081632] I to racja z tym wmawianiem, na szczęście dzięki temu jestem bardzo podatna na leki - usilnie sobie wmawiam, że działają i dzięki temu pomaga mi nawet Apap.[/QUOTE] ja też, pół apapu mi pomaga ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43082290] Co do TŻa, to zrobiłam takiego focha, że następnego dnia był potulny jak baranek. I zawsze tak jest... Aż do następnej akcji.. Mam nadzieję, że się lepiej dogadają, jak Artek trochę podrośnie...[/QUOTE] Tak sobie ostatnio o was myślałam i wiesz u mnie jeszcze czasami pomaga przypomnienie jaki to jest cud, jak bardzo wyczekiwany i jak to wszystko szybko mija.. czesto mówię że drugi raz tego nie będzie, za chwile będzie siedział-już inaczej, chodził-znów inaczej, ale tej chwili nie powtórzymy więc doceniajmy ją. - to taki łagodniejszy sposób ![]() Cytat:
ale fakt, przeszło.Teraz mam problem bo zawsze jadł butle na noc jak cyca, przytulony... ale odwidziało się i zawsze po polowie butli mu niewygodnie i krzyczy. Więc dokańcza w bujaczku lub w łożeczku gdzie smacznie zasypia, ale żal mi tej chwili. Coraz mniej tego przytulania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() jak Twoje psychiczne samopoczucie? Cytat:
![]() jesteś mamą jak każda inna, a to że AM to nie znaczy że musisz być całodobowo szczęśliwa i zadowolona z życia, chociaż w głębi duszy na pewno jesteś. Daj sobie prawo do słabości! A pokarm zaakceptuj, taka kolej rzeczy że w którymś momencie się kończy, a przecież wykarmiłaś małą ponad zalecanego pół roku ![]() powiem Ci że mój mały dziś miał takie popołudnie, nie miałam pojęcia co mu jest Co do przytulanek to mi bardzo ich brakuje.. i ja nawet chce ale nie lubie inicjować a TŻ przychodzi zmęczony (robi od 7-21/22) więc chyba nawet o tym nie myśli... ostatnio mieliśmy dwa dni przytulanek i odżyłam, ale tylko na chwilę bo znów przestój
|
||||||||
|
|
|
#3046 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Napisz mi na PW jeśli nie chcesz tutaj - skąd jesteś, do kogo chodzisz/chodziłaś i gdzie rodziłaś???? Cytat:
U nas też są takie okresy... Kiedyś leżałam z Małym o godzinie 17 (Artek na mnie), od rana nie zjadłam NIC, nie zrobiłam nic, aż TŻ wrócił, aż mi łezki poleciały - ale broń Boże nie byłam zła na Artka tylko na trudną sytuację, w dodatku Artek miał wtedy kolki i długo płakał wieczorami, no koszmar. A czasami znowu mam takie dni, że mam wszystko zrobione i się nudzę i czekam, aż się Mały obudzi.. Są lepsze i gorsze dni. Tak samo z laktatorem. Czasami mam ochotę piep.rznąć nim do kosza na śmieci i podać mm... A czasami aż z chęcią wstaję co każde karmienie, bo mam kryzys laktacyjny, ale uparłam się, że będę ściągać do kiedy się da. Z drugiej strony - ja odpuszczam często bawienie się w perfekcyjną panią domu, bo... niżej wyjaśnię ![]() Luna, dzisiaj mu napisałam, jak był w pracy, że przychodzi i zajmuje się dzieckiem, bez dyskusji. Zrobiłam obiad, pokończyłam pranie i nareszcie czuję się normalnie. A z tym, że każdy etap dziecka jest niepowtarzalny, łączy się moja odpowiedź do Kundzi: w książce Pierwszy rok życia dziecka oprócz wielu bzdur napisano też parę mądrych zdań, m.in. to, że jeszcze będziemy mieć wysprzątane na błysk mieszkanie, ale nasze dziecko już nie będzie miało 5 tygodni ani 2 miesięcy... I w myśl tego odpuszczam naprawdę wiele i - nie dzieje się nic
|
||
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
ale wspaniały artykuł ten na WO! Bardzo dołujący ale jednoczesnie wspierający... no super podejscie
![]() a i Hosenka piękna sypialnia.. zakochałam się
|
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
kundzia pewnie dziwnie jest jak ktoś sprząta w twoim domu, ale przecież nie musisz być Perfekcyjną panią domu, ważniejsze jest, żebyś odpoczęła i mogła cieszyć się macierzyństwem. powinnaś trochę odpuścić sobie
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43098515]
w książce Pierwszy rok życia dziecka oprócz wielu bzdur napisano też parę mądrych zdań, m.in. to, że jeszcze będziemy mieć wysprzątane na błysk mieszkanie, ale nasze dziecko już nie będzie miało 5 tygodni ani 2 miesięcy... I w myśl tego odpuszczam naprawdę wiele i - nie dzieje się nic [/QUOTE]Dokładnie! Ja staram się nadążać z tym co muszę czyli umyć naczynia, zrobić pranie itd. ale okna czekają od porodu i chyba sobie jeszcze poczekają ![]() przy małym mam coraz mniej czasu, a w niedziele wole odpocząć i iść na spacer z TŻ niż wysłać ich a sama sprzątać... zresztą TŻ by mi nie pozwolił. Naprawdę są ważniejsze rzeczy, myślę że jak zacznie się bawić klockami, rysować itp. to znajde czas na porządne pucowanie
|
|
|
|
#3050 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
domyślam się, że będąc w pracy i zostawiając dziecko nie zawsze ma ono możliwość wyjścia na spacer, ja pisałam głównie o sytuacji, w której mama siedzi z dzieckiem w domu i nie wychodzi bo... ale tak sobie myślałam ostatnio kiedy na spacery wychodzą dzieci żłobkowe?Cytat:
pisałam to głównie w nawiązaniu do wypowiedzi do Perse, że przecież badali dziecko w szpitalu. tak, tylko to, że dziecko było badane nie znaczy, że teraz wszystko jest ok.. ja wyszłam ze szpitala ze zdrowym dzieckiem (+ stwierdzone skrócone wędzidełko języka) a ciągle chodzimy po lekarzach a szmery to ciężki temat był.. począwszy od pediatry która od razu zaczęła straszyć poważną wadą serca i nie wiadomo jakimi problemami. swoją drogą czasem lekarze mogliby pomyśleć zanim coś powiedzą... za jakiś czas czeka nas kontrola i zobaczymy co będzie. Cytat:
a co z powrotem do pracy? czemu bijesz się z myślami? |
|||
|
|
|
#3051 | |||
|
Zakorzenienie
|
BERBIE! mamy ten pokój pomalowany na żóltoa meble są olcha z mocnym, trawiastym zielonym. na jednej scianie mam 3 rybki z masy solnej i myślałam isc trochę w tą strone i kupić taki naklejki http://allegro.pl/naklejka-tecza-poc...585758162.html wzór w04013 i takie http://allegro.pl/miarka-wzrostu-mia...520861171.html wzór WO1602. jakos nie mogę się przekonać do tych całkiem księzniczkowych i myślałąm jeszcze na okno taki lambrekin http://allegro.pl/lambrekin-kubus-ca...572009192.html (tylko lamówka jest pomarąnczowa ale w pokoju dziecinnym może być chyba dużo kolorów
a i na łóżku mam ciemno niebieska narzutę) i do tego taka firanka (imitująca może trochę wode http://www.galerieallegro.pl/zdjecia...1729504/1#zdj3 chyba tez z pomarańczowymi lamówkami i troszke dłuższa by mi kaloryfer zasłaniała) Myslicie ze nie będzie tego za dużo?Cytat:
![]() Cytat:
Berbie! a ta matka karmiąca to jak dużego dziecka? ja na Boze Narodzenie-Zosia miała miesiąc upiekłam sobie królewicz (czy Królewca nazwy różne- dwa blaty lekko piernikowe, biszkopt i przełożenie kremem budyniowym) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43098515] czuję się normalnie. A z tym, że każdy etap dziecka jest niepowtarzalny, łączy się moja odpowiedź do Kundzi: w książce Pierwszy rok życia dziecka oprócz wielu bzdur napisano też parę mądrych zdań, m.in. to, że jeszcze będziemy mieć wysprzątane na błysk mieszkanie, ale nasze dziecko już nie będzie miało 5 tygodni ani 2 miesięcy... I w myśl tego odpuszczam naprawdę wiele i - nie dzieje się nic [/QUOTE]![]() ![]() klask i:![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- MONIA! ja zarządzam ale nie zawsze mnie słuchają Czasmi dotre do pracy i dzownie ze fajnie jest -wyjdzcie , wracam a spaceru nie było bo jednak przez szybke stwierdzili ze wiatr, ze zimno, ze chmura |
|||
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wychodzę póki mogę. jak wrócę do pracy i zostawię Jakuba z kimś, albo potem do przedszkola dam, mogę nie mieć wpływu na to czy wyjdzie na spacer czy nie tak jak Ty teraz. ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Załatwiliśmy leki w międzyczasie byliśmy na kontroli bioderek. wszystko ok. |
|
|
|
|
#3053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tosia jedynie zostawala sama z Tz ale to nie dluzej jak na 3h, z nikim innym jeszcze nie byla sam na sam.....wiec sie boje....
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dzięki dziewczynki....sama nie wiem na które się zdecydować....te makarony mi się podobają ale ja chcę do małych okienek więc odpadają Monika super że udało sie z tymi lekami! Prawda jest taka że dla mojego bratanka lekarka kiedyś też przepisała co już niby nie produkują ale podzwoniłam po aptekach i znalazłam bo apteki mają czasami na stanie.... Kundzia Kochana....wiele się spraw nałożyło na raz ale musisz być twarda Kochana!
|
#3055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem zdołowana i wściekła Dziś znowu cukier na czczo 95,wczoraj mimo insuliny po obiedzie 119 a po kolacji 122
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-10-03 o 09:25 |
||
|
|
|
#3056 |
|
Konto usunięte
|
Hej.
U nas dziś mija 1,5 roku.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43102312]Hej.
U nas dziś mija 1,5 roku.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Iza nie czytaj ... po co się stresujesz jeszcze bardziej takim czytaniem? przez to też cukier Ci pewnie skacze....wiem że się boisz i denerwujesz no ale tak nie można...
Perse Cię mocno....ja już nawet nie liczę...bo w tedy z doła wyjść nie mogę a jakoś muszę iść do przodu...poza tym teraz wszystkie koleżanki i znajome rodzą...a ja?? a ja miałabym za miesiąc no ale cóż...życie zweryfikowało wszystko....nie chcę o tym za wiele myśleć, staram się z tym pogodzić że jest tak a nie inaczej bo chyba by mnie musieli w kaftan wsadzić i do wariatkowa wysłać...
|
#3059 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak chcesz tak sobie kontrolnie zrobic, to zrob morfologię z rozmazem ręcznym [jesli juz to jakas 'profilaktyka' ma byc]. Jesli sama zadnych zastrzeżeń do Stasia nie masz, to taka kontrolna morfologia raz do roku wystarczy. Nic wiecej bym nie robila. Moze tylko z ciekawosci witamine D - ale mowilam o swoim bziku Szkoda tylko, ze taki koszt tego badania. Ostanio bylam w szoku, jak mi pani w diagnostyce powiedziala, ze robią za 90 zl ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj, poki co, jest lepiej. Staram sie prostowac. ![]() A z tym brzuchem to ja mam obawy, smaruje tylko raz dziennie, po prysznicu. Wiecej sie obawiam [mam strachy skurczowe po poprzedniej ciazy ] choc pewnie rpzydalpby sie. No ale nic, licze sie z rozstepami, trudno.Cytat:
Znajdz kogos kto siedzi w nadcisnieniu. Kto pracuje na oddziale/klinice gdzie maja takie "przypadki"- rzucawka, hellp i te sprawy. Taka osoba bedzie bardziej wyczulona, niz lekarz ktory widzi glownie ciaze fizjologiczne. $ na PW Zadne glupie Cytat:
Fajne! I do zapamiętania ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Perse ![]() Iza- te twoje poziomy do nie jest nieuregulowana cukrzyca ktora moglaby wady dziecku "zrobic". Zreszta Twpje dziecko juz ma wszytskie narzday wyksztalcone, tera z"tylko" dojrzewa". Spokojnie. To jest oczywiscie bardzo wazne, ale nie stresuj sie az tak. Bo sama sobie kuku robisz. Co jadlas na te posilki? Moze napisz a mzoe cos wspolnie wszystkie doradzimy? I wbijaj sie do diabetologa ale na spokojnie, serio ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- au mnie dziisaj mile/niemile zaskoczenie z rana, meble dzieciece mialy byc za jakies 3 tygodnie a dzownil kurier.... beda dzisiaj ![]() jakos chcialam zeby byly pozniej- bezpieczniej. nie wiem ;/ Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-03 o 10:19 |
|||||
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się obawiam, staram się więc nie miziać za bardzo, nawet nie głaszczę brzucha, tylko czasem jak kulkę czuję to przykładam rękę. Najlepiej mi się smaruje na leżąco - wtedy brzuch jest luźniejszy.
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)

więc nic dziwnego że już się tak naciąga.

klask i:
Kochana....wiele się spraw nałożyło na raz ale musisz być twarda Kochana!