|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Cytat:
Zazdroszczę Ci rozmiaru palca 12. Ja mam 7 - gdzie tu miejsce na grawer? ![]()
![]() |
#4352 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Opiumalfa - nie moge się doczekać! działaj!!!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
dzis sie postaram ogarnac temat i wrzucic do klubu link czy cos!
Pmki z Lodzkiego, gdzie kupujecie obraczki??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4356 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Erudycja
|
Witam Was po małej przerwie i w sumie juz znikam, narazie nie mam czasu was czytac ale moze w sobote troszke nadrobię
![]() ![]()
![]() |
#4358 |
Wtajemniczenie
|
swiat_katarzyny nie wiem, czy do tego czasu dostanę listę. Natomiast od razu mogę Ci doradzić, żebyś ograniczyła różnego rodzaju likiery. Barman kazał moim znajomym kupić kilka rodzajów i prawie wszystko zostało (a nie są tanie) Do takiego baru będą podchodzić najczęściej kobiety, więc warto kupić damskie alkohole. Ilość jest uzależniona od osób na weselu. A rodzaj alkoholi od tego jakie chcesz, by drinki sobie goście serwowali, dlatego warto najpierw przeanalizować przepisy i zobaczyć, które alkohole są najbardziej popularne
![]() cikulada podaj mi swojego @, a wyślę Ci ten e-book ![]() cude jestem bardziej z północno - wschodniej części ![]()
#4359 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() W jednym salonie spędziłam chyba 10 minut, bo tylko 2 suknie mnie zainteresowały. W drugim - jakieś 45 minut, bo mierzyłam chyba 4 modele. Później pojechałam do jeszcze jednego, żeby zobaczyć, czy nie znajdę lepszej sukni i tam byłam ok. 30 min, a zaraz potem wróciłam do drugiego po tą jedyną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-10-03 o 09:07 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Króliczku piękna ta biżu ![]() ![]() Tylko zastanawiam się czy mi takie długie kolczyki będą pasowały, jak mam ramiączka ozdobione... Hmm muszę pomyśleć ![]() Co do rodziców- Nasi się znają bardzo dobrze. Dzwonią do siebie, wysyłają kartki okolicznościowe, przekazują drobne prezenty ![]() ![]() Co do ilości salonów- byłam w sumie w 3 . Decyzja o sukni, była stosunkowo szybka, aczkolwiek trudna ![]() ![]() Co do barmana i kolorowych alkoholi. To cały czas się zastanawiamy jak to rozegrać. Czy kupić samemu i postawić np przepisy czy wziąć barmanów. Obawiam się, że koszty będą podobne... Poza tym kompletnie nie orientuję się ile czego kupić, a też nie chciałabym, żeby w połowie wesela zabrakło jakiegoś ważnego składnika. Właśnie przeszukujemy oferty 'alkoholowe' i będziemy podejmować decyzje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]()
![]() |
#4362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Następny raz to chyba na weselu się zobaczą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Raczkowanie
|
no_doubt
![]() ![]() ![]() Anesthesiacyt.U nas będzie wódka, wino - z 2-4 rodzaje i piwo 2-3 rodzaje-u nas tak samo ![]() swiat_katarzyny czyli wychodzi na to,że te wagowo oscylujące w granicach 10-11 gram powinny być solidne-widziałam obrączki 8-9 gram za parę i ja bym takich nie chciała-rozmiar taki sam,szerokość taka sama a waga?dmuchana?ps.jeśli macie więcej złota niż potrzebujecie to może potraktuje to w rozliczeniu za robocizne?My za nią płacimy 400 zł i w tym grawer free |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
Witam nowe PMki
![]() springtime, skąd jesteś? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kolejna, która ślubuje 30.08.2014 - nasza data jest chyba bardzo popularna! ![]() Opowiedz coś o Was!
![]() |
#4366 |
Rozeznanie
|
Springtime teraz jest dobry moment do ok. Końca listopada na zakup sukni bo ceny są najlepsze
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Raczkowanie
|
springtime Witamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a jak robicie z winietami na stoły? Same usadzacie, czy korzystanie z pomocy jakiegoś programu? Ja mam kilka wzorów winiet, nawet już jeden wybrałam. Teraz kwestia jak tych gości pousadzać. A u nas będzie ich ok. 250, więc nie lada wyczyn ![]() swiat_katarzyny napisałam do Barmana, możliwe, że dzisiaj popołudniu będę miała listę z alkoholami. Oby! ![]() ![]()
![]() |
#4369 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mamy 9 g złota, chcemy obrączki 4mm i 6mm, ja mam rozmiar 9,5-10, TŻ nie pamiętam - złotnik powiedział że złota nam wystarczy. Wczoraj trochę Misia mnie zaniepokoiła więc w sobotę zaciągnę TŻ jeszcze raz do jubilera żeby sprawdzić jego rozmiar i pewnić się co potrzebnej ilości złota. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 |
Zadomowienie
|
Witam nowe PMki obydwie sierpniowe, super!
![]() Ja swoją suknię kupiłam we wrześniu (też ślubuję w sierpniu) głównie dlatego, że była przecena -50%, wcześniej miałam w planach szukać sukni na początku roku, bo te 4-6 miesięcy salon potrzebuje na sprowadzenie itp. I gratulacje dla dziewczyn, które suknie kupiły - pochwalić się fotkami! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za ciepłe przyjęcie
![]() Teraz mobilizacja i do salonów ![]() A co do nas. Jesteśmy ze sobą już z 10 lat chyba, więc nadszedł w końcu czas na zmianę ![]() Sale już mamy, tak samo zespół, kościół, fotografa. Jestem w trakcie wyboru dekoratora sali i zastanawiam się na barmanem (bez pokazu). Wczoraj dostałam ofertę barmanów z Krosna. 800 zł za jednego barmana bez alko i soków (szkło, sprzęt i 8 godzin pracy). 1700 zł z alko, sokami, owocami duperelami i 2 barmanów, czas nieograniczony. Powiem szczerze, że nie spodziewałam się takich cen. A może po prostu się nie znam. To pierwsza oferta. Jak jest u was?
#4372 |
Zakorzenienie
|
Nasi rodzice też sie juz poznali w majówke, poniewaz moi rodzice przyjechali do nas na pare dni, wiec odrazu mama TZ tez wpadla, zrobilismy wspolny obiad, pogadali i jest ok
![]() Winietek na stół nie robie, jestesmy zdania, ze kazdy usiadzie gdzie bedzie mial ochote, jedynie usadzimy osoby ktore beda kolo nas tzn. swiadokow, rodzicow itp. Co do obraczke tez dostajemy od tesciowej zloto ale ile wagowo to wyniesie ciezko stwierdzic, okaze sie jak pojdziemy z nimi do zlotnika ![]()
#4373 |
Zakorzenienie
|
mój kolega w pracy mi też mówi, że żona ma rozmiar 10 obraczki on nie pamieta swojego
![]() ![]() inny zlotnik poiwiedzial mu, że była za cienka ( w sensie z grubosci) ze za mało złota. Nam powiedział, że takie porzadne obraczki to trzeba liczyc 12 gram. ni i wiadomo 1-2 gram na odpad. czyli okolo 14 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
My mamy bardzo mało załatwione, bo nie mogę się na nic zdecydować
![]() Mam: -narzeczonego -salę -dj -napis "Para Młoda" na samochód (dostaliśmy na targach, ale nie wiem czy go użyjemy) -ymmm i to chyba wszystko ![]() Jak wrócę, to wrzucę zdjęcie sali do klubu i może coś mi doradzicie? Teraz myślę o delikatnym różu i turkusie. Co chwilę mi się wszystko zmienia ![]() Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-10-03 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam w sobotę w Madonnie mierzyć suknie i ceny są stałe. Model z tego roku który mierzyłam kosztuje 2490 zł, a podobny odpowiednik z kolekcji 2011 raptem 200 zł mniej...
#4377 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do Barmanów: nasz Barman powyżej 200 os. bierze ze sobą pomoc w osobie drugiego barmana. Tego koszt 900 zł (miał być 1000, ale jest z polecenia, więc trochę zszedł z ceny) Zaproponował nam bardzo fajna opcję: suchy lód - podobno robi wrażenie. Tego koszt to 100 zł. Alkohole mamy kupić we własnym zakresie wg przesłanej listy. Wiem, że alkohol będzie nas kosztował pewnie z ok. 1700 zł
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 |
Raczkowanie
|
Lemon_Drop lepiej się upewnić zresztą w sobotę też z moim idę obcykać co i jak bo to w końcu na całe życie i nie chcę mieć takiej przygody jak pisała misia880
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |||||||
Zakorzenienie
|
pysia1987 Mam nadzieję, że delegacja szybko minie, zorganizuj sobie czas na odprężające babskie spotkania i ani się obejrzysz, jak przyjdzie czas powrotu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lemon_Drop A propos obaw dot. świadków - byłam na ślubie, gdzie świadkowa była mężatką i mamą 2-letniego szkraba (on też był na weselu). Nikogo to nie burzyło, ale logistycznie było trochę ciężko, bo niestety państwo młodzi nie dopilnowali wielu spraw ważnych dla gości. Nie było do kogo się zwrócić - świadkowa musiała wychodzić na chwilę zająć się dzieciaczkiem, świadek i młodzi szaleli na parkiecie i nic poza tym dla nich nie istniało. Myślę, że u Ciebie na pewno wesele będzie lepiej zorganizowane, a jak świadek będzie bardzo rozgarnięty i trochę uczulony na to, żeby co jakiś czas monitorować gości, to nie powinno być problemu ![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no_doubt Witaj ![]() Świetny cytat koleżanki ![]() Co do gości - usadzać. Zwłaszcza, jak masz osoby z niecodzienną dietą (uczuleni, wegatarianie, matki karmiące). Wiadomo jednak, że w czasie wesela goście będą dosiadać się do innych. Cytat:
Cytat:
Co prawda zastanawiam się, co można do tego zatańczyć. Ew. zostaje zatańczenie do coveru w wersji akustycznej link na youtube. Prędzej można coś wymyslić do tej piosenki. A propos niestandardowych utworów, to żartujemy z TŻ-tem, że zatańczymy do Blurred Lines, bo dużo się wyglupiamy do tej piosenki ![]() springtime Witaj ![]() Mam do Was ważne pytanie jak postąpić w sytuacji z zaproszeniami na wesele. Mam dwie bardzo dobre koleżanki ( z A. bardzo się przyjaźniłam, niestety teraz kontakt trochę mniejszy, z B. to taka dobra znajomość). Kiedyś byłyśmy w jednej paczce, teraz się to rozbiło z powodu faceta. B. była z nim w poważnym związku (na nieszczęście , koleżance A facet bardzo się podobał). Rozstali się z jakiegoś poważnego powodu, B. jest rozbita. Facet jest teraz w związku z A., ponoć też poważnym. Obie wypytują mnie o wesele, interesują sie przygotowaniami. Ja jestem w kropce, bo będą dantejskie sceny (ze strony B., która ma poczucie że tamta ukradła jej faceta, że ma pewność że on do niej wróci). Jak było - nie wiem, nie mam głowy szukać prawdy. Jak rozwiązać sytuację z zaproszeniem na wesele? Przed sytuacją z facetem, chciałam zaprosić je obie z osobami towarzyszącymi. Z A. rozmawiałam, mówiła że nie chcą szukać problemów; jeśli B. będzie zaproszona, to oni tylko przyjdą do kościoła zlożyć życzenia, że wesele nie jest dla nich najważniejsze.
![]() |
#4380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak to się dzieje, ze mam urlop a tak mało się udzielam ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.