Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 09:18   #4741
NEWTREND
Rozeznanie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

Na pewno będzie wszystko dobrze na wizycie, zobaczysz.Nasze kciuki mają moc!!
A z dyrektorką i tak bym porozmawiała, to jest zbyt poważne żeby bagatelizować, niech się takie rzeczy w przyszłości jej lepiej nie zdarzają.
ciekawe co by zrobiła jakby mały jej ataku astmy dostał, kuzwa jedni ludzie są bez pojęcia i to na takich stanowiskach.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:19   #4742
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Przepraszam że ja nie na temat ale potrzebuję pomocy przy wyborze koloru na ściany do sypialni. Mi okropnie podobają się te dwa kolory
1. http://www.google.pl/imgres?start=46...5&tx=131&ty=16
2. http://www.google.pl/imgres?sa=X&es_...8&tx=139&ty=65

Zastanawiałam się też nad takim :
1. http://www.google.pl/imgres?sa=X&es_...24&tx=61&ty=56
bądź takim http://www.google.pl/imgres?sa=X&es_...7&tx=161&ty=78 choć ten ostatni wydaje mi się jakiś taki nijaki jeśli chodzi o sypialnię, wolałabym go mieć w salonie
Mnie się podoba ten pierwszy pierwszy i zrobiłabym połączenie z tym ostatnim ja jakoś nie lubie mieć ścian w tym samym kolorze, sami mamy dwa kolory, no ale co kto lubi

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:19   #4743
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Przepraszam że ja nie na temat ale potrzebuję pomocy przy wyborze koloru na ściany do sypialni. Mi okropnie podobają się te dwa kolory

bądź takim http://www.google.pl/imgres?sa=X&es_...7&tx=161&ty=78 choć ten ostatni wydaje mi się jakiś taki nijaki jeśli chodzi o sypialnię, wolałabym go mieć w salonie
1 albo 2,oba są ładne.
Nr 2 sama mam w pokoju i mnie się podoba

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:19   #4744
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Powiem Wam że ja zaczynam się powoli bać porodu, zaczyna mnie przerażać. W sumie wiem że tyle kobiet rodzi i żyje, że to jest normalne i da się, ale najbardziej chyba przeraża mnie niewiedza. Bo nie wiem jak to będzie wyglądało, czego się spodziewać, jak ten poród będzie przebiegał, jak się mam zachowywać. Taka niewiadoma.
Jednak jakbym wiedziała że będzie cesarka to jakoś tak chyba psychicznie bym to lepiej zniosła bo więcej rzeczy jest do przewidzenia, jakoś tak można mniej więcej sobie zaplanować w głowie jak to wygląda po kolei. A przy SN dla mnie to jedna wielka niewiadoma, kompletnie nie wiem czego się spodziewać- no oprócz tego że raczej nie będzie super przyjemnie a będzie bolało
Ja mam tak samo, już się stres pojawił mimo, że to dopiero 35 tydzień, ale torba już spakowana i wierzę w to że jak przyjdzie ci do czego to intuicja podpowie mi jak sie zachować i że tak strasznie chyba nie będzie.
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:21   #4745
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość

Też tak chcemy, tylko coś czuje, że potem już kościelnego nie weźmiemy :P
u nas też padła taka decyzja, na razie jesteśmy po cywilnym, kościelny planujemy w przyszłości z weselem, nasi rodzice przede wszystkim nam tego wesela nie odpuszczą

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Ja też się witam z rana po ciężkiej nocy...miałam skurcze co 20 min niby bie bolesne ale nie przyjemne.pojechalismy na ip dostałam kroplówkę rozkurcziwa po badaniu niestety szyjka ma 11 mm tylko i mam leżeć i czekać.na szczęście wróciłam di domku.syn na wycieczce a potem do kolegi więc trochę wypocząć będzie mi dane. Ogólnie od kilku dni jestem strasznie słaba i zmęczona nie wiem czemu:-(
Odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Jestem już od nocy kłębkiem nerwów przed wizytą. Nie mogłam spać tak się martwię czy wszystko będzie dobrze. Żeby tylko mała Zosia podrosła i mieściła się chociaż w 10 centylu. Boję się że znowu mnie do szpitala wyśle. Zwariuję dziś do 17.
A nie posłałam dziś małego do przedszkola bo miał atak kaszlu rano. Wczoraj jak mama moja go odbierała to prawie byli na dworku a było zimno i wiał wiatr. Kurcze jestem wściekła na dyrektorkę która z nimi była bo wie że mały ma astmę i nie może na podwórko wychodzić jak jest zimno i wieje. Był cały zmarznięty jak go mama przyprowadziła no i astma dała o sobie znać już popołudniu. Tak go dusiło że aż wymiotował. Musze mu teraz podawać dodatkową dawkę sterydów. Normalnie nauczycielka ma szczęście że to nie ja małego odbierałam bo
rozumiem Twoje obawy przed wizytą, ale mam nadzieję że Zosia ładnie rośnie
a mały niech szybko wraca do zdrowia

w ogóle miałam Wam wczoraj pisać o moim pierwszym seminarium licencjackim. Wpadamy tak z ulicy a babka już na wstępie, że chciałaby usłyszeć o czym byśmy chcieli pisać pracę wymyśliłam coś na poczekaniu, że może o twórczości jakiegoś hiszpańskojęzycznego fotografa, jak podchwyciła temat, że jestem hiszpańskojęzyczna tak już mi chyba tego tematu nie odpuści
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:22   #4746
Mya1989
Zakorzenienie

Antibia, alez króciutka ta szyjka, a mi lataja jak niby miala 25mm oszczędzaj sie bo maluszek ma jeszcze czas
Cytat:
Super, że Cię wypuszczą tylko dbać o siebi ei podleczyć się żeby ta anemia zniknęła!!
No właśnie ja nie wiem skąd ta anemia się wzięła od czego jest anemia?

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Przypomnę się po nowym roku i 1% ode mnie będzie +1% od Tż

Nie tylko Ty masz takie obawy... ja codziennie myślę o porodzie,jak to będzie, czy dostanę skirczy,czy wody mi odejdą czy nic się nie zacznie dziać i urodzę po terminie... no masakra

Gratuluję kochana
Jakaś wstępna data ślubu jest?
My planujemy w maju ślub cywilny,pod koniec przyszłego tygodnia idziemy zaklepać jakiś termin do USC.

Będzie dobrze, 3mam mocno kciuki za Ciebie i resztę wizytujących

Paulina, jestem myślami z Tobą

Hej mamuśki

Dziś wykańczamy wątek??
U Nas od rana pięknie słoneczko świeci więc humorek póki co teżw miarę dopisuję...
Dziś się biorę za dalsze porządki,sprzątanie mniejszej komody+odkurzanie

Mya, super że już Cię jutro do domku wypuszczą Będziesz miała oko na remont :P
No, bo beze mnie to nigdy nie zaczniemy
Ja też się boję, ale nie samego porodu, a czasu po. Nie wiem jak to bedzie z malutką i wgl
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
dzięki za wsparcie

w Twoim przypadku to jedna z niewielu sytuacji kiedy można się cieszyć z błędu lekarskiego, ale szkoda tylko Twojego czasu, że musiałaś iść do szpitala
No, na szczęście. Ale przynajmniej zbadali mi Ulkę w szpitalu porządnie.
Cytat:
śliczny
Cytat:
trzymam kciuki za wizytę

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

to jutro do domciu, dobrze że cię nie będą długo trzymać. Jak mnie by tak dłużej trzymali to pewnie bym zachorowała ale psychicznie.
Też zachoruje...

Tak czekam sobie na wieści od Pauliny, alez jej zazdroszczę. Ale właśnie sobie uświadomiłam, że będzie mi kopniaczków brakować

Wgl Ula jak słyszy siebie na KTG to po prostu dostaje szału, wierzgała rano non stop miałam na kartce same znaczki od kopniaków

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:23   #4747
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
Paulinka mega kciuki

A ja muszę się pochwalić, że od wczoraj nie jestem już dziewczyną a narzeczoną
Mega gratulacje .
Uciekam szykować się na wizytę, potem się odezwę
20.08.2016

Edytowane przez Madzik 89
Czas edycji: 2013-10-03 o 09:25
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:23   #4748
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się podoba ten pierwszy pierwszy i zrobiłabym połączenie z tym ostatnim ja jakoś nie lubie mieć ścian w tym samym kolorze, sami mamy dwa kolory, no ale co kto lubi
Ja u siebie w pokoju miałam 2 ściany pomalowane na jasny fiolet a 2 na taki ciemny jak wstawiłam we wcześniejszym poście. Tutaj też chciałabym pokombinować z jaśniejszym i ciemniejszym tylko najpierw muszę wybrać ten ciemniejszy a z jaśniejszym już pójdzie o wiele łatwiej Leży przede mną paleta kolorów i nie mogę się zdecydować. Podoba mi się ten 1 i 2 kolor ale jeśli bym pomalowała jedną ścianę na zielono a drugą na niebiesko to by nasza sypialnia wyglądała jak pokój dla dziecka Więc stwierdziłam że kiedyś w ten sposób pomaluję pokój Jaśkowi
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:25   #4749
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

z tych które wkleiłaś, dla siebie wybrałabym ostatni bo uważam że sypialnia to powinna być oaza spokoju. Natomiast jeśli wolisz bardziej intensywny kolor to zielony, bo sprzyja relaksowaniu się, chociaż ja tak jak maomami nie dawałabym tak intensywnego koloru na wszystkie ściany
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:25   #4750
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

turkusik bardzo ładny zwłaszcza w połączeniu z bielą, fiolet wg mnie za ostry, ale to mówi osoba która ma domek wymalowany na szaro i do tego białe meble, a w sypialni mam oliwkowy gaj z duluxa i białe meble.
A jaki kolor masz mebelek?
Stary 2013-10-03, 09:27   #4751
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Przy rozliczeniu na ten 1 % trzeba wpisać inne dane. A dokładnie numer KRS Fundacji a w celu szczegółowym imię i nazwisko mojej mamy..
Ale to już podam gdzie się da po Nowym Roku
Przypomnij się po Nowym roku

Ja nie pomogę bo nie mam jak ale może ktoś z rodzinki będzie chciał.
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Ja tylko na sekunde
Rozmawialam przez skype z ciotka i powiedziala mi zebym nie trzymala rak na brzuchu bo sie macica wtedy stawia i to grozi poronieniem i dodala ze szkoda by bylo gdyby teraz sie to stalo jak juz koncowka ciazy jest po pierwsze na tym etapie poronienie to nie jest a po drugie zrobilo mi sie przykro ze cos takiego powiedziala...
I stwierdzila ze sporo przytylam ale to ze jej corka przytyla w jednej cizzy 20 a w drugiej 30 kg to juz nie jest duzo
A i jak jeszcze powiedzialam ze mala jak sie urodzi to wielka nie bedzie to uslyszalam ze dziewczynka 3- 3,5kg to duzo :O

Dawno takich glupot nie slyszalam i mialam nadzieje ze takie komentarze mnie omina :P

Paulina, trzymam za Ciebie i Majke kciuki i juz nie moge sie doczekac kiedy napiszesz ze mamy kolejnego wizazowego dzieciaczka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
I po co takie testy
Wpuścić jednym uchem a drugim wypuścić

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Mya, ale Ula duża i szyjka taka długa... to powinni Cię wypuścić, tylko pewnie będą czekać, żeby dostać za Ciebie pieniążki - ale to i tak do weekendu powinnaś wyjść.

De, pozostaje tylko myśl, że synka nic nie boli. I tak nie masz na to wpływu. Zresztą myślę, że jakby go jakoś bolało to by był jakiś nadpobudliwy, o wiele więcej by się ruszał czy coś, żeby dać znać, że coś nie tak.

paulina, trzymam kciuki za jutro! będę wyczekiwać informacji z rana.

lineczka, gadaniem ciotki się nie przejmuj. Głupie gadanie, nie rozumiem, czy niektórzy czerpią satysfakcję z takich tekstów czy o co chodzi.

A w końcu z tym wyjazdem do SPA to chyba to jednak nie było nam to przeznaczone. Mąż był dzisiaj u dentysty bo strasznie go ząb bolał no i musi mieć kanałowe, bo wcześniej babka mu coś tam nie naprawiła do końca i pójdzie nadprogramowo 600 zł + ubezpieczenie auta i mieszkania to daje nam w tym miesiącu dodatkowe wydatki w wysokości ponad 1000 zł. W tej sytuacji nawet wydatek na sam dojazd nad morze byłby dla nas nie do przyjęcia
To troche się uzbierało tych wydatków.Ale co zrobić.

Cytat:
Poczytałam Was po 2 dniach nieobecności. Pięknie naprodukowałyście jak tak jutro Wam pójdzie to znowu przegapię początek wątku, bo mamy wizytę, z TŻ się na zakupy wybieramy i mama się zapowiedziała :x

Widziałam, że Ryba się na oddział wybiera Jak zaczniesz w szpitalu rodzić to przynajmniej bez stresu o transport

Paulinko bardzo mocne za Was powodzenia przy cc

De współczuję choroby Christiana, mam nadzieję, że operacja pomoże i szybko go wyleczą

Widziałam, że było dużo udanych wizyt przez te dni, dekorujecie pokoiki i mamy nową mamusię, ale nie cytuję, bo i tak połowę tego co naklikałam mi zjadło.

Ja na razie odczucia z uczelni mam pozytywne, koleżanki się emocjonują brzusiem, a wykładowcy (jak na razie sztuk 3) dość miło podeszli do tematu. Ciekawe jak będzie dalej, ale to dopiero w poniedziałek...

Jak byłam na uczelni TŻ zaczął przemeblowanie robić sypialnia już jest tam gdzie planowo miała być, a biurko w "pracowni"- pokój około 6m2 obecnie poza biurkiem zawalony rzeczami dla córki
Fajnie że jesteś zadowolona
Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Hej!
Paulinko - trzymam kciuki !!!!!!!!!!!
za wszystkie wizyty i wózeczki

reszty nie nadrobiłam... ale zaraz sobie poczytam

A co u mnie... Nie było mnie trochę, bo najpierw wyjeżdżaliśmy, później synuś mi się rozchorował i ogólnie załapałam doła I jak się okazało faktycznie coś przeczuwałam... na wizycie wyszło, że mały zrobił nam psikusa i się przekręcił głową w górę Mam się szykować na cesarkę i w razie skurczy w momencie jechać do szpitala, bo przy 2 porodzie podobno szybko idzie
Ze 2 tygodnie powinnam wytrzymać jeszcze, bo na szczęście wszystko pozamykane, a szyjka trzyma (nie wiem jaka jest długa).

Miałam jechać dzisiaj na Bezpiecznego Malucha, ale z tego wszystkiego to mi się odechciało

To sobie pomarudziłam...sorry
O to łobuziak jeden,następna mamusia z CC.

Cytat:
Paulinka mega kciuki

Gratulacje!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 09:27   #4752
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Jestem już od nocy kłębkiem nerwów przed wizytą. Nie mogłam spać tak się martwię czy wszystko będzie dobrze. Żeby tylko mała Zosia podrosła i mieściła się chociaż w 10 centylu. Boję się że znowu mnie do szpitala wyśle. Zwariuję dziś do 17.
A nie posłałam dziś małego do przedszkola bo miał atak kaszlu rano. Wczoraj jak mama moja go odbierała to prawie byli na dworku a było zimno i wiał wiatr. Kurcze jestem wściekła na dyrektorkę która z nimi była bo wie że mały ma astmę i nie może na podwórko wychodzić jak jest zimno i wieje. Był cały zmarznięty jak go mama przyprowadziła no i astma dała o sobie znać już popołudniu. Tak go dusiło że aż wymiotował. Musze mu teraz podawać dodatkową dawkę sterydów. Normalnie nauczycielka ma szczęście że to nie ja małego odbierałam bo
za wizytę
Co za baba z tej dyrektorki totalnie nieodpowiedzialna

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
a to ja w internecie gdzieś czytałam :P a to mozna jeszcze szybciej tyć? kurde ciekawe ile mi przybyło przez miesiąc skoro wcześniej przez miesiąc przytyłam 5kg to teraz co będzie
Podobno można , powiem Ci że naprawdę mnie to przeraziło Dziecko podobno w ostatnim miesiącu najwięcej przybiera na wadze bo ok 1,2 kg i ciągnie od nas dobrodziejstwa
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:28   #4753
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

No, bo beze mnie to nigdy nie zaczniemy
Ja też się boję, ale nie samego porodu, a czasu po. Nie wiem jak to bedzie z malutką i wgl
Czyli każda z Nas obawia się czegoś innego
Ja póki co akcji przedporodowej ale pewnie jak się zacznie to będe bać się porodu a jak urodzę to czasu po porodzie-w domu..., czy mały będzie aniołkiem czy też co roż będzie ryk i inne takie... ehhh, tysiąc myśli na raz

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-10-03, 09:33   #4754
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się witam z rana po ciężkiej nocy...miałam skurcze co 20 min niby bie bolesne ale nie przyjemne.pojechalismy na ip dostałam kroplówkę rozkurcziwa po badaniu niestety szyjka ma 11 mm tylko i mam leżeć i czekać.na szczęście wróciłam di domku.syn na wycieczce a potem do kolegi więc trochę wypocząć będzie mi dane. Ogólnie od kilku dni jestem strasznie słaba i zmęczona nie wiem czemu:-(
UU to odpoczywaj

Mya
Fajnie że Cię wypuszczą jak nie ma podstaw to po co masz się męczyć.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Coś czuję że zanim jak urodzę to sporo mamuś jest ustawionych przede mną w kolejce

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Pierwsza czkawka dzisiaj już jest
Czkawkowe to Twoje dziecko,ale to dobrze ćwiczy płucka

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Ja bym zwróciła uwage tej nauczycielce.Skoro ma jasny przykaz nie zabieranie małego w taka pogodę to po co to robi

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-03, 09:34   #4755
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Mi ogólnie podobają się beże i szarości, ale z tych kolorków co wstawiłaś to podoba mi się turkus ale zestawiłabym to z boałym bądź ten fiolet ale też żeby nie było za ciemno zestawiłabym to z białym.
Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo, już się stres pojawił mimo, że to dopiero 35 tydzień, ale torba już spakowana i wierzę w to że jak przyjdzie ci do czego to intuicja podpowie mi jak sie zachować i że tak strasznie chyba nie będzie.
AA właśnie-witam się w 35 tygodniu
I torba jeszcze nie spakowana
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:34   #4756
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Czkawkowe to Twoje dziecko,ale to dobrze ćwiczy płucka
Naprawde od jakiś dwóch tygodni to ma non stop czkawkę, ale tez słyszałam że to podobno dobrze. Ćwiczy płuca żeby miała czym głośno płakać, dawać czadu i krzyczeć na rodziców

Stary 2013-10-03, 09:35   #4757
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
turkusik bardzo ładny zwłaszcza w połączeniu z bielą, fiolet wg mnie za ostry, ale to mówi osoba która ma domek wymalowany na szaro i do tego białe meble, a w sypialni mam oliwkowy gaj z duluxa i białe meble.
A jaki kolor masz mebelek?
http://www.bodzio.pl/sypialnia-grzes...1,pr,lang.html
Zdaję sobie sprawę że muszę dobrać kolor do mebli ale jakoś nie mam pomysłu jaki kolor by do nich pasował
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:36   #4758
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Mi ogólnie podobają się beże i szarości, ale z tych kolorków co wstawiłaś to podoba mi się turkus ale zestawiłabym to z boałym bądź ten fiolet ale też żeby nie było za ciemno zestawiłabym to z białym.

czekasz na wene czy polecisz rodzić z reklamówką
Stary 2013-10-03, 09:36   #4759
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Paulinka mega kciuki

gratuluję
Cytat:
odpoczywaj Kochana jak najwięcej
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Wczoraj zrozumiałam co miałyście na myśli pisząc już daaaawno temu, że macie problem z depilacją... do tej pory zawsze coś tam widziałam, brzuch lekko wciągnęłam, wygięłam się i szło jak ta lala, a wczoraj... kompletnie na ślepo! Chyba mi o kilka cm wystrzelił brzuch nagle bo przy ostatniej depilacji nie miałam żadnego problemu Ale ładnie wyszło, skontrolowałam w lusterku tż zatwierdził, że jest idealnie
też ostatnio miałam te same problemy
Cytat:

numer 1 sama bym sobie taką zrobiła
Cytat:

No właśnie ja nie wiem skąd ta anemia się wzięła od czego jest anemia?
anemia z niedoboru żelaza zazwyczaj

witam się ja w 34tc
już się nie mogę wózka doczekać

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 09:37   #4760
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Ten niebieski/morski za zimny.Fioletowy za oczo☠☠☠ny.
Ewentualnie uspokajający zielony lub spokojny beżowy,takie ciemniejsze caffe latte.
To przyjemny ciepły kolorek jak dla mnie,ale ja to uwielbiam wszelkie brązy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-03, 09:37   #4761
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Mya, ale Ula duża i szyjka taka długa... to powinni Cię wypuścić, tylko pewnie będą czekać, żeby dostać za Ciebie pieniążki - ale to i tak do weekendu powinnaś wyjść.

De, pozostaje tylko myśl, że synka nic nie boli. I tak nie masz na to wpływu. Zresztą myślę, że jakby go jakoś bolało to by był jakiś nadpobudliwy, o wiele więcej by się ruszał czy coś, żeby dać znać, że coś nie tak.

paulina, trzymam kciuki za jutro! będę wyczekiwać informacji z rana.

lineczka, gadaniem ciotki się nie przejmuj. Głupie gadanie, nie rozumiem, czy niektórzy czerpią satysfakcję z takich tekstów czy o co chodzi.

A w końcu z tym wyjazdem do SPA to chyba to jednak nie było nam to przeznaczone. Mąż był dzisiaj u dentysty bo strasznie go ząb bolał no i musi mieć kanałowe, bo wcześniej babka mu coś tam nie naprawiła do końca i pójdzie nadprogramowo 600 zł + ubezpieczenie auta i mieszkania to daje nam w tym miesiącu dodatkowe wydatki w wysokości ponad 1000 zł. W tej sytuacji nawet wydatek na sam dojazd nad morze byłby dla nas nie do przyjęcia
eh.. współczuje dodatowych wydatków, :/ ale sporo sobie życzy ta dentystka..

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Hej!
Paulinko - trzymam kciuki !!!!!!!!!!!
za wszystkie wizyty i wózeczki

reszty nie nadrobiłam... ale zaraz sobie poczytam

A co u mnie... Nie było mnie trochę, bo najpierw wyjeżdżaliśmy, później synuś mi się rozchorował i ogólnie załapałam doła I jak się okazało faktycznie coś przeczuwałam... na wizycie wyszło, że mały zrobił nam psikusa i się przekręcił głową w górę Mam się szykować na cesarkę i w razie skurczy w momencie jechać do szpitala, bo przy 2 porodzie podobno szybko idzie
Ze 2 tygodnie powinnam wytrzymać jeszcze, bo na szczęście wszystko pozamykane, a szyjka trzyma (nie wiem jaka jest długa).

Miałam jechać dzisiaj na Bezpiecznego Malucha, ale z tego wszystkiego to mi się odechciało

To sobie pomarudziłam...sorry
To uważaj na siebie
Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Cześć dwupaki i mamusie
Widzię, że wątek już na wykończeniu
Śpieszę powiedzieć że dziś mamy wizytę o 11:30 i w związku z tym prosiłabym o kciuki za mojego synka żeby ładnie przybrał i było wsio ok.
Jak wrócę to zdam relacje ale już pewnie w nowym wątku więc do później

Cytat:
Ja wiem że każde dziecko jest inne ale staram się udowodnić Wam że macierzyństwo to cudowna sprawa i że nie macie się czego bać bo każda z Was świetnie da sobie radę z maluszkiem

W ogóle ustawiłam sobie to na tapete i mnie to motywuje
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
heh, jaki fajny motywator

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
dzień dobry

chyba nie nadrobię...

wczoraj po korepetycjach totalnie zaniemogłam i miałam mega zgage ;/ ale za to już przyszedł wózek jeszcze go nie widziałam poskładanego bo stoi u teściów ale pewnie dziś pójdziemy zobaczyć.

a rano byłam w lumpku i wyszperałam sobie 2 bluzki takie co się brzuchol zmieści :P

jestem myślami z Paulinką
oo też musze iść do szwajcara.. ale to po 1tym jak dam rade
Cytat:
Paulinka mega kciuki

GRATULACJE! Sliczny pierścionek!!
Cytat:
mam stresa przed wizytą jakiego dawno nie miałam, wyniki słabe mi powychodziły, jakieś bakterie w moczu mam, coś czuję, że infekcja znowu się odnawia :/ aż się boję że będzie mnie chciał do szpitala wsadzić na badania :x
nie stresuj się!!

Cytat:
to leż i odpoczywaj!

Witam.
ja już po wizycie u dentysty. i musze tego 9 zęba usunąć, a on faktycznie jest 9. powiedziałą ze zdarza sie niezwykle rzadko, ale jest. Powiedziała ze bedzie bolał co jakiś dzień a jak wyjdzie całkowicie to prawie cały czas. No ale dzisiaj mi nie mogła usunąć, wiec czekamy na poród.

PAULINKO- za CC i Majeczkę!! czekamy na pozytyywne wieści

dziewczyny - za wizyty!!

Musze jechać jeszcze raz na miasto, bo wizyte miałam na 8 i sklepy były zamknięte a chce sobie legginsy kupić.

Nie zacytowało mi wszystkiego widze..
anulka- pisałaś też o tych bólach i twardnieniu brzucha. No to twardnienie jest dla mnie dziwne, bo nawet teraz mam. Do pępka twardy jak kamień a o pępka normalny. Skurcze czuje na granicy tego twardnienia czyhli na lini pępka.. ja nie wiem o co chodzi.. Poza tym ja bardzo mało ruchów małego czuje. 10 na dzień ale to maks. wczoraj do 24 czekałam na 2 ostatnie ruchy. Bo czkawki nie licze.. dzisiaj juz 3 były wiec lajcik

lineczko- jak byłam w szpitalu to lekarz wyraznie zabronił mi dotykania, głaskania itd brzucha bo to nasila skurcze. Na tym etapie pewnie tylko je przyspiesza/powiększa. nie wolno na początku ciąży głaskać... takie informajce mam ja, ale nie wiem czy słuszne, choć powiedzial to lekarz. a ciotką sie nei przejmuj :/ bo trzymać ręce chyba można...

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-10-03 o 09:39
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:38   #4762
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdaję sobie sprawę że muszę dobrać kolor do mebli ale jakoś nie mam pomysłu jaki kolor by do nich pasował
Moim zdaniem jakiś beż, brąz, zieleń, szarość, może jakaś cytryna, w sumie sporo może do niego pasować

Stary 2013-10-03, 09:42   #4763
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym pomalowała na szarość, pięknie by kontrastowała i podkreślała kolor mebli . Ale taką jasną szarość nie ciemną bo mebelki sa wyraziste i szkoda robić im konkurencję kolorem a ścianach.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

wg mnie szarość nadaje elegancji lekkości i nowoczesności wnętrzom. Wiem że niektórym się ten kolor w głowach nie mieści ale nawet moja teściowa która była bardzo przeciwna w tym roku salon machła na szaro bo stwierdziła że jednak jest przyjemnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 09:44   #4764
nemosek
Zakorzenienie

I tak na marginesie:

Dzisiaj 35 tydzień

Ja nie wiem może Młody się już powoli, powoli szykuje.
Wczoraj dał nam taki popis wypychań i pagórków jak nigdy!Chciałam nakręcić filmik ale było ciemno,tylko lampka się paliła i mało co było widać.
Normalnie z prawej z lewej górka i tak co chwilę.Ale mnie to podjarało i zdenerwowało bo myślałam że coś się dzieje :/

Może było mu niewygodnie bo leżałam na plecach a nie powinnam.
Jak przekręciłam się na bok to trochę się uspokoił.

Beatka Jakby się coś działo to miała się odezwać.Na razie cisza

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
gratuluję

odpoczywaj Kochana jak najwięcej

też ostatnio miałam te same problemy

numer 1 sama bym sobie taką zrobiła

anemia z niedoboru żelaza zazwyczaj

witam się ja w 34tc
już się nie mogę wózka doczekać
\

Kyte też nie spakowałam jeszcze siaty

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-03, 09:46   #4765
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
I tak na marginesie:

Dzisiaj 35 tydzień

Wczoraj dał nam taki popis wypychań i pagórków jak nigdy!Chciałam nakręcić filmik ale było ciemno,tylko lampka się paliła i mało co było widać.
Normalnie z prawej z lewej górka i tak co chwilę.Ale mnie to podjarało i zdenerwowało bo myślałam że coś się dzieje :/

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

\

Boże następna co siatkę na koniec będzie pakować. Gratuluję 35 tyg. Już niedługo będziesz tulić maleństwo.
Stary 2013-10-03, 09:46   #4766
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

a my się wydaje że jedną scianę w sypialni mogłabyś zrobić taką ciemno fioletową a reszta jakiś beż np ewentualnie turkus+ coś jeszcze bo cała turkusowa czy cała zielona to mi się nie widzi
Cytat:
Wgl Ula jak słyszy siebie na KTG to po prostu dostaje szału, wierzgała rano non stop miałam na kartce same znaczki od kopniaków
ciekawe jak moja będzie się zachowywała na KTG :P mam wrażenie że cisza będzie :P

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość

Podobno można , powiem Ci że naprawdę mnie to przeraziło Dziecko podobno w ostatnim miesiącu najwięcej przybiera na wadze bo ok 1,2 kg i ciągnie od nas dobrodziejstwa
dobrze że to dzieckowe kilogramy a nie moje :P czyli skoro moja ważyła 3 tygodnie temu 1,95kg i powiedzmy przytyje jeszcze 1,2 to będzie się mieściła w moim wyobrażeniu wagowym :P
Cytat:
ee tam kolor ścian do mebli... ja mam sypialnię w takim kolorze http://insp.hplx.pl/produkty/400_300...owa_128466.jpg i to tego mam łóżko w kolorze palisander http://www.parkietline.pl/_foty_news...isander1_b.jpg tylko że jednolite a nie tak jak tutaj :P

zaczyna mnei drażnić znowu szwagierka.. bo ona musiubłagać lekarzy o cc bo przeciez ona nieprzeżyje sn.. to po co się decydowała na dziecko
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:48   #4767
ryba91
Zakorzenienie

ciekawe włąsnie co u Angie i Beatki ..

i ciekawe czy Majeczka już na świecie

swoją drogą- Trele mówiła ze ona 3 w kolejce, ale może jej sie osoby pomyliły, a Majeczki i tak rodzą sie w kolejności ze snu

wg jak zimno rano było, masakra.
Stary 2013-10-03, 09:48   #4768
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
czekasz na wene czy polecisz rodzić z reklamówką
Czuję że mam czas, a poza tym czekam aż mąż mi pokoik ogarnie bo wszędzie mam nieład. W przyszłym tygodniu się spakuję
Cytat:
I tak na marginesie:

Dzisiaj 35 tydzień

\

za tydzień
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:49   #4769
24Kasiula24
Raczkowanie

Jeszcze raz dziękuje

Domii- to nie moje kolory;/ Ja kocham się w beżach, brązach, czekoladachitp. Połączyłabym np dwie ściany waniliowe a dwie kawowe

Dzastin- Ja się boje wszystkiego :p a najbardziej tego, że teraz w srode po wizycie znow trafie do szpitala

i uwaga w weekend pakuje torbę
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:51   #4770
Dzastin08
Wtajemniczenie

Też się właśnie zastanawiam jak tam Nasze mamusie w szpitalu, Beatka Angie...?

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości