Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 10:33   #4831
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Tak Nie wiedział jaki rozmiar, więc od razu pomogłam mu przy wzorze

Też tak chcemy, tylko coś czuje, że potem już kościelnego nie weźmiemy :P
No często tak się zdarza, przynajmniej wśród moich znajomych. Że jak wezmą tylko cywilny i planują kościelny na później to jakoś to później ucieka. Są inne sprawy, inne wydatki itd.

Antibia, króciutka szyjka :/ leż i odpoczywaj w takim razie!

ryba, no dość sporo dentysta chce, ale mąż chce mieć w końcu spokój. Bo wcześniej leczył tego samego zęba u innej, która brała mało a się okazało, że wyleczyła 2 kanały a trzeciego nie ruszyła i dodatkowo jakieś kawałki waty zostawiła w zębie! także jesteśmy zdecydowani żeby zapłacił więcej, ale w końcu może porządnie mu zrobią. A ja chyba pójdę i też się umówię gdzieś na NFZ żeby mi kamień usunęli i przegląd zrobili - myślałam, żeby to zrobić po porodzie, ale wtedy to dopiero czasu nie będę miała.

nasturcja, ło matko, wstrzymaj się jeszcze! Oby skurcze przeszły.

domi, a mi się bardzo podoba turkus i ten ciemny fiolet, z tym, że ja bym tylko jedną albo max. 2 ściany tak zrobiła a resztę białą albo kremową. Sama mam w sypialni taki fiolet (1 ściana) + białe ściany, białe meble i czarne dodatki. Za to moja siostra też ma taki sam fiolet (też 1 ściana) i reszta ścian takie beżowo-waniliowe i do tego ma meble beżowo-brązowe i też super wygląda

Szary z brązem mi osobiście się nie widzi - jak dla mnie za smutno. No, ale tutaj każdy ma swój gust. Ale tak myślę, że do tych mebli to też ładnie by wyglądała jedna ściana limonka (albo takie paski, albo sama limonka), coś jak tutaj:
http://www.google.pl/imgres?client=f...5&tx=109&ty=73
Stary 2013-10-03, 10:34   #4832
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

dziewczyny, czy jak mnie kości biodrowe bolą to znaczy że mi się rozchodzą do porodu czy co
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:35   #4833
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A co ma robic?Za pozno na refleksje Wiesz, w rodzicielstwie trzeba brac sile z tych krotkich pieknych chwil, by wytrzymac te dluzsze, gorsze Moj mial najpierw kolki.Potem od 3 do 11 miesiaca aniolek on sie tylko smial i smial i nas rozsmieszal. Bardzo cieszylam sie wtedy macierzynstwem. Potem byly coraz czesciej gorsze fazy. Maly jest uparty Obecnie jest kilka dni super, i kilka takich ze mam ochote go wyrzucic za okno Np dzisiaj. Najpierw placz, bo troche zmoczyl pizame.Ok, przebieramy sie, nagle ryk histeryczny, bo ON SAM chcial sie rozebrac. Tlumacze, ze przeciez moze zrobic to sam, wystarczy ze mi to powie.Ryk-wiec sie rozebral i probuje ubrac sie od nowa sam. Ok, pytam, czy chce splukac wode, nie, nie chce.Splukuje wiec ja, ryk straszny bo on chcial jednak sam I tak dwie godziny ryk o doslownie najmniejsza glupote. Moj maz wyszedl popracowac do ogrodka, by nie wybuchnac. Mi juz cierpliwosci zabraklo i mowie, ze jak sie uspokoi to moze przyjsc i pomoc mi robic czekolade, bo z taka maruda dzis nie bede rozmawiac. Ryk jeszcze wiekszy. Wiec wyszlam ja Tlumaczenie, tlumaczenie i trzymanie nerwow na wodzy. Ojj ciezko czasami Za to dzis rano jak sie wgramolil do nas do lozka (niestety od 1,5 roku zegnaj seksie o poranku ) to mowil jak bardzo mnie kocha, jak wczoraj za mna tesknil jak bylam na jodze i sie przytulal.I te pare minut dalo mi sile, by wytrzymac te dwie godziny terroru

dzidzia- jak tam na polu walki?Jak ALisa?
O rany aparacik z Daniela,raz płacze i się awanturuje a na następny dzień słodko się do mamusi tuli
Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!! Dawno nie było... Podczytuję Was i czerpię pozyttttttywną energię Gratuluję rozpakowanym mamusiom, trzymam kciuki za Witusia! Ja sama jestem wcześniakiem z 30/31 tyg., w pierwszej minucie miałam 2 pkt w skali Apgar, w 5 min -4 pkt. Dopiero teraz jak sama jestem w ciąży jestem w stanie sobie wyobrazic co moja mama wtedy przezywała.
Na ostatniej wizycie miesiac temu Mała ważyła 1371 g (29t 3d)t.Dzisiaj czeka mnie wizyta u innego gina ( mój jest na urlopie) i mam trochę stresa- do starego gina już się przyzwyczaiłam.

Muszę Wam coś napisać bo wczoraj moja szczęka wylądowała na podłodze... Po zajęciach SR poszliśmy zwiedzać porodówkę po remoncie.Wyobrazcie sobie,że w każdej sali porodowej zamontowano kamery, obraz jest przesyłany na bieżąco do dyżurki położnych oraz nagrywany na dysk. Co najlepsze, położne myślały,że kamery będą ogólnie monitorowały co się dzieje w pokoju ale okazało się,że są zamontowane tak aby nagrywać centralnie to co się dzieje na łóżku porodowym Podobno w strategicznym miejscu ma być na monitorze czarny kwadracik

Położna powiedziała, że chodzi o to żeby kontrolować to co matka robi z dzieckiem po porodzie bo są "różne matki" i tak mają zabezpieczenie. Ale potem zaczęła żartować, że teraz to wszystkie położne stracą pracę Nikt im jeszcze nie powiedział jak się sprzęt obsługuje, kto ma do niego dostęp.Jakaś babka powiedziała do niej podczas porodu "czy jej poród nie wyląduje na YT?" a ona jej odpowiedziała "ja tego nie zamieszczę na YT".
Powiedziała też,że istnieje taka możliwość,że jakiś obcy mężczyzna-ojciec będzie w kąciku noworodka obok dyżurki lub w samej dyżurce i będzie widział co jest na podglądzie..One niby starają się wtedy wyłączać obraz ale mogą zapomnieć.

Generalnie widać było, że personel nie jest z tego monitoringu zadowolony. Rodząca oczywiście może nie wyrazić zgody na nagrywanie, wtedy musi podpisać oświadczenie i one przykrywają kamerę ścierką.

Po namyśle stwierdziłam,że może i dobrze... widocznie chcą je bardziej kontrolować.. w razie jakiś roszczeń jest dowód. Co o tym sądzicie?
Ja bym się nie zgodziła na nagrywanie w życiu
Jeszcze może w muszli klozetowej od środka zamontują kamerki

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
weź tam ostro zafucz przy robocie to pomoże

Nie muszę fukać on zawsze pomocny

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:35   #4834
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

oo też musze iść do szwajcara.. ale to po 1tym jak dam rade

ja byłam na wadze na rogu Krawieckiej dziś jest nowa dostawa

Cytat:
ja miałam coś takiego jak mieszkałam u rodziców bo sypialnię miałam właśnie w takim podobnym do twojego kolorku i bardzo dobrze się tam czułam. teraz mam coś takiego już od 2 lat i mi się nie znudziło - no teraz mam troszkę więcej dodatków.
przy takiej neutralnej bazie zawsze możesz później zmieniać zasłonki narzuty i inne dodatki i co jakiś czas sobie odmienić wnętrze.
bardzo ładna sypialnia!
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:35   #4835
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Mamusie!! Dawno nie było... Podczytuję Was i czerpię pozyttttttywną energię Gratuluję rozpakowanym mamusiom, trzymam kciuki za Witusia! Ja sama jestem wcześniakiem z 30/31 tyg., w pierwszej minucie miałam 2 pkt w skali Apgar, w 5 min -4 pkt. Dopiero teraz jak sama jestem w ciąży jestem w stanie sobie wyobrazic co moja mama wtedy przezywała.
Na ostatniej wizycie miesiac temu Mała ważyła 1371 g (29t 3d)t.Dzisiaj czeka mnie wizyta u innego gina ( mój jest na urlopie) i mam trochę stresa- do starego gina już się przyzwyczaiłam.

Muszę Wam coś napisać bo wczoraj moja szczęka wylądowała na podłodze... Po zajęciach SR poszliśmy zwiedzać porodówkę po remoncie.Wyobrazcie sobie,że w każdej sali porodowej zamontowano kamery, obraz jest przesyłany na bieżąco do dyżurki położnych oraz nagrywany na dysk. Co najlepsze, położne myślały,że kamery będą ogólnie monitorowały co się dzieje w pokoju ale okazało się,że są zamontowane tak aby nagrywać centralnie to co się dzieje na łóżku porodowym Podobno w strategicznym miejscu ma być na monitorze czarny kwadracik

Położna powiedziała, że chodzi o to żeby kontrolować to co matka robi z dzieckiem po porodzie bo są "różne matki" i tak mają zabezpieczenie. Ale potem zaczęła żartować, że teraz to wszystkie położne stracą pracę Nikt im jeszcze nie powiedział jak się sprzęt obsługuje, kto ma do niego dostęp.Jakaś babka powiedziała do niej podczas porodu "czy jej poród nie wyląduje na YT?" a ona jej odpowiedziała "ja tego nie zamieszczę na YT".
Powiedziała też,że istnieje taka możliwość,że jakiś obcy mężczyzna-ojciec będzie w kąciku noworodka obok dyżurki lub w samej dyżurce i będzie widział co jest na podglądzie..One niby starają się wtedy wyłączać obraz ale mogą zapomnieć.

Generalnie widać było, że personel nie jest z tego monitoringu zadowolony. Rodząca oczywiście może nie wyrazić zgody na nagrywanie, wtedy musi podpisać oświadczenie i one przykrywają kamerę ścierką.

Po namyśle stwierdziłam,że może i dobrze... widocznie chcą je bardziej kontrolować.. w razie jakiś roszczeń jest dowód. Co o tym sądzicie?
Powiem Ci że jak dla mnie to jest mocno kontrowersyjne i na pewno bym się nie zgodziła na coś takiego jak nagrywanie - w życiu. Gdzie tu są jakieś medyczne przesłanki? Jak dla mnie to tylko położne mają mniej roboty dzięki temu ... A to chyba też nie o to chodzi
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:36   #4836
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy jak mnie kości biodrowe bolą to znaczy że mi się rozchodzą do porodu czy co

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-03, 10:37   #4837
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Brałam nospę, wzięłam też jak położna radziła, więcej magnezu, wypiłam kakao [żeby się lepiej poczuć ], lekko ciepła kąpiel. Mam nadzieję, ze to straszaki tylko. Jestem na dużej dawce fenoterolu, więc teoretycznie rodzić nie powinnam. No ale, najwyraźniej moja macica ma swoje zdanie na ten temat

Ale są "plusy" tej "sytuacji". Rano dzwoniła do mnie Teściowa, no to jej powiedziałam jak jest. Ona zadzwoniła do Teścia, teść zerwał się z pracy, pojechał tam, gdzie wyrabia nowy dowód rejestracyjny dla naszego autka i zrypał babę, ze synowa mu rodzi i syn auta w Krakowie potrzebuje, bo jak ze szpitala przywiezie i w ogóle... Ona coś tam poklikała, dała pilne i jutro Teść dowód rejestracyjny odbiera, a w niedzielę nam autko przywiezie Czyli da się to dosłownie w jeden dzień załatwić. A nie oczekiwanie dwóch tygodni...
Brawa dla teścia za postawę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 10:38   #4838
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Szary z brązem mi osobiście się nie widzi - jak dla mnie za smutno. No, ale tutaj każdy ma swój gust. Ale tak myślę, że do tych mebli to też ładnie by wyglądała jedna ściana limonka (albo takie paski, albo sama limonka), coś jak tutaj:
http://www.google.pl/imgres?client=f...5&tx=109&ty=73
podobają mi się te paski

u nas jedna ściana w sypialni będzie w takim kolorze http://idealnydom.pl/images/stories/...n/intuicja.jpg właśnie do brązowego
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-03, 10:39   #4839
domii29
Zakorzenienie

Dziewczyny zapomniałam Wam podziękować za opinie dotyczące koloru ścian
Po namyśle stwierdziłam że może rzeczywiście warto by zrobić 2 ściany takie, 2 takie. Ewentualnie 3 ściany "olcha miodowa" i jedna turkusowa i wymyśliłam że prawdopodobnie będą to te 2 kolory :
1. http://www.google.pl/imgres?start=46...5&tx=131&ty=16
2. https://www.google.pl/search?q=olcha...D2%3B555%3B365
Nawet sobie je na palecie kolorów dostawiłam do siebie i razem wyglądają naprawdę super

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-10-03 o 10:40
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:39   #4840
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
o boże mam nadzieję ze to nie jest wyznacznik tego ze poród niedługo?

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-03, 10:39   #4841
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Powiem Ci Nemosku że mnie poród Domii tak zmotywował do pakowania że pojedynczych rzeczy mi w torbie brakuje

Też nie mam kapci , jakie kapcie wogóle do szpitala się bierze ?
Ja biorę takie klapki bardziej,żeby pod prysznic się jeszcze nadawały.

Cytat:
A co ma robic?Za pozno na refleksje Wiesz, w rodzicielstwie trzeba brac sile z tych krotkich pieknych chwil, by wytrzymac te dluzsze, gorsze Moj mial najpierw kolki.Potem od 3 do 11 miesiaca aniolek on sie tylko smial i smial i nas rozsmieszal. Bardzo cieszylam sie wtedy macierzynstwem. Potem byly coraz czesciej gorsze fazy. Maly jest uparty Obecnie jest kilka dni super, i kilka takich ze mam ochote go wyrzucic za okno Np dzisiaj. Najpierw placz, bo troche zmoczyl pizame.Ok, przebieramy sie, nagle ryk histeryczny, bo ON SAM chcial sie rozebrac. Tlumacze, ze przeciez moze zrobic to sam, wystarczy ze mi to powie.Ryk-wiec sie rozebral i probuje ubrac sie od nowa sam. Ok, pytam, czy chce splukac wode, nie, nie chce.Splukuje wiec ja, ryk straszny bo on chcial jednak sam I tak dwie godziny ryk o doslownie najmniejsza glupote. Moj maz wyszedl popracowac do ogrodka, by nie wybuchnac. Mi juz cierpliwosci zabraklo i mowie, ze jak sie uspokoi to moze przyjsc i pomoc mi robic czekolade, bo z taka maruda dzis nie bede rozmawiac. Ryk jeszcze wiekszy. Wiec wyszlam ja Tlumaczenie, tlumaczenie i trzymanie nerwow na wodzy. Ojj ciezko czasami Za to dzis rano jak sie wgramolil do nas do lozka (niestety od 1,5 roku zegnaj seksie o poranku ) to mowil jak bardzo mnie kocha, jak wczoraj za mna tesknil jak bylam na jodze i sie przytulal.I te pare minut dalo mi sile, by wytrzymac te dwie godziny terroru

Mój Tż chyba nie ma czasu na te refleksje,może dlatego ja się bardziej tym wszystkim stresuje a on nie
Twój Daniel to ma humorki, ale koniec końców to też pewnie serducho by mi zmiękło i zapomniałabym o tych wszystkich jego akcjach

Cytat:
Miałamwam pokazac łóżeczko i leżaczek więc pokazuje Pościel jeszcze nie ubrana.

Dzastin- kosmetyczka! wlasnie, nie mam duzej kosmetyczki!

cos drugie zdjecie nie chce sie wgrac;/
Pięknie się prezentuje

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 10:39   #4842
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
ja mam takie nomalne, jak po domu chodzę, i pod prysznic takie pod prysznic

haha, moze coś w tym jest

fajne ,
Rybka ja mam w domu takie wiesz, balerinki misiowe Coś takiego chyba się nie nadaje ?
Stary 2013-10-03, 10:41   #4843
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zapomniałam Wam podziękować za opinie dotyczące koloru ścian
Po namyśle stwierdziłam że może rzeczywiście warto by zrobić 2 ściany takie, 2 takie i wymyśliłam że prawdopodobnie będą to te 2 kolory :
2. https://www.google.pl/search?q=olcha...D2%3B555%3B365
Nawet sobie je na palecie kolorów dostawiłam do siebie i razem wyglądają naprawdę super
fajne połączenie a ten szary to własnie nie wiem czy to nie jest taki jaki my kupiliśmy

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
ja mam w domu takie wiesz, balerinki misiowe Coś takiego chyba się nie nadaje ?
też mam tylko nie misiowe i się zastanawiałam czy ich nei wziąć :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-03, 10:41   #4844
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym sie nie zgodziła na kamerowanie... co za pomysł w ogóle :/

Cytat:
Brałam nospę, wzięłam też jak położna radziła, więcej magnezu, wypiłam kakao [żeby się lepiej poczuć ], lekko ciepła kąpiel. Mam nadzieję, ze to straszaki tylko. Jestem na dużej dawce fenoterolu, więc teoretycznie rodzić nie powinnam. No ale, najwyraźniej moja macica ma swoje zdanie na ten temat

Ale są "plusy" tej "sytuacji". Rano dzwoniła do mnie Teściowa, no to jej powiedziałam jak jest. Ona zadzwoniła do Teścia, teść zerwał się z pracy, pojechał tam, gdzie wyrabia nowy dowód rejestracyjny dla naszego autka i zrypał babę, ze synowa mu rodzi i syn auta w Krakowie potrzebuje, bo jak ze szpitala przywiezie i w ogóle... Ona coś tam poklikała, dała pilne i jutro Teść dowód rejestracyjny odbiera, a w niedzielę nam autko przywiezie Czyli da się to dosłownie w jeden dzień załatwić. A nie oczekiwanie dwóch tygodni...
nooo to jakiś plus
Stary 2013-10-03, 10:45   #4845
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
nie straszcie, mnie wczoraj przy chodzeniu strasznie krocze bolało :x
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:45   #4846
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Rybka ja mam w domu takie wiesz, balerinki misiowe Coś takiego chyba się nie nadaje ?
no a czmeu nie to Twoja sprawwa w czym chodzisz:P

dzidzia- a jak załatwianie spraw wczoraj?

wypiłam herbate z miodem i cytryną i mi taaaaaaaaaaak gorąco
Stary 2013-10-03, 10:46   #4847
lineczka1989
Zakorzenienie

czuję gmyranie między żebrami boli to...

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-03, 10:46   #4848
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy możecie polecić jakąś karuzelkę dla maluszka? Bo szukam czegos dla malucha koleżanki
Ja generalnie będę polecać z Fisher Price Kupiłam taką mojej siostrze jak urodziła pierwszego synka, przeżyła jednego, drugiego, a teraz wróciła jeszcze do mnie i będzie służyć mojej córeczce. Ma zabawki, dźwięki, lekkie światełko no i najwyraźniej jest porządna. Teraz też koleżance co urodziła złożyliśmy się i kupiliśmy na urodziny syna z Fisher Price karuzelę i wygląda bardzo fajnie:
http://www.ceneo.pl/13663637
Stary 2013-10-03, 10:47   #4849
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Czyli każda z Nas obawia się czegoś innego
Ja póki co akcji przedporodowej ale pewnie jak się zacznie to będe bać się porodu a jak urodzę to czasu po porodzie-w domu..., czy mały będzie aniołkiem czy też co roż będzie ryk i inne takie... ehhh, tysiąc myśli na raz
No ale obawy są raczej podobne
Cytat:
a my się wydaje że jedną scianę w sypialni mogłabyś zrobić taką ciemno fioletową a reszta jakiś beż np ewentualnie turkus+ coś jeszcze bo cała turkusowa czy cała zielona to mi się nie widzi

ciekawe jak moja będzie się zachowywała na KTG :P mam wrażenie że cisza będzie :P

dobrze że to dzieckowe kilogramy a nie moje :P czyli skoro moja ważyła 3 tygodnie temu 1,95kg i powiedzmy przytyje jeszcze 1,2 to będzie się mieściła w moim wyobrażeniu wagowym :P

ee tam kolor ścian do mebli... ja mam sypialnię w takim kolorze http://insp.hplx.pl/produkty/400_300...owa_128466.jpg i to tego mam łóżko w kolorze palisander http://www.parkietline.pl/_foty_news...isander1_b.jpg tylko że jednolite a nie tak jak tutaj :P

zaczyna mnei drażnić znowu szwagierka.. bo ona musiubłagać lekarzy o cc bo przeciez ona nieprzeżyje sn.. to po co się decydowała na dziecko
No moja na KTG to dzikus jakich mało, ale zauważyłam, że ona bardzo nie lubi, gdy naciska się jej na brzuch, to jej teren i potrafi to oznajmić
Cytat:
Hello!!

Nadrobiłam! Ale nie pocytuję, wybaczcie.

Paulinko- od teraz juz wszystko będzie inne! Lepsze, piękniejsze, życie będzie takie "bardziej" niż wcześniej! Bardziej wyraziste, ale też trudniejsze i bardziej satysfakcjonujące!!

Nie spałam prawie całą noc. Brzuch mnie bolał, ale już nic nie ciekło. Mam od nocy skurcze, nieregularne. Raz -dwa co 7 minut, potem godzina przerwy. Trwają od kilku sekund do minuty. Są też o różnym natężeniu bólowym. Na razie czekam, obserwuję. Dzwoniłam do położnej. Kazała obserwować i w razie, gdyby pojawiła się regularność czasowa [ choćby co 20 minut], jechać do szpitala, ze spakowaną torbą do porodu. Więc leżę z włączonym stoperem i przerażona czekam.
nasturcja, Ty tam mi nie szalej nogi zaciskaj
Cytat:
wy sie śmiejecie, a patrzie- wczoraj laska na porodówkę do mya pojechałą z reklamówką, rach ciach i urodziła: D Domii pojechala z reklamówką i sie nie męczyła może cos w tym jest
hahaha, jak zobaczyłam tą reklamówkę to mi sie tak śmiać chciało

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:47   #4850
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
nie straszcie, mnie wczoraj przy chodzeniu strasznie krocze bolało :x
nie martw się, ja czułam ciągnięcie w pipce

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-03, 10:48   #4851
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej nie moja kumpela tak ma 0d 30 tygodnia.Teraz jest w 37

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
A czemu nie?Jak Ci tak wygodnie.

Tylko weź pod uwagę czy nie będziesz się musiała do nich schylać żeby je włożyć.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-03, 10:48   #4852
ktosiula
Wtajemniczenie

Przeczytam jedną stronę i już jest kolejna, zlitujcie się

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Ja też się witam z rana po ciężkiej nocy...miałam skurcze co 20 min niby bie bolesne ale nie przyjemne.pojechalismy na ip dostałam kroplówkę rozkurcziwa po badaniu niestety szyjka ma 11 mm tylko i mam leżeć i czekać.na szczęście wróciłam di domku.syn na wycieczce a potem do kolegi więc trochę wypocząć będzie mi dane. Ogólnie od kilku dni jestem strasznie słaba i zmęczona nie wiem czemu:-(
O faktycznie krótka ta szyjka! A skurcze przeszły? Leż i odpoczywaj. Ale chyba nie ma tragedii bo by Cię w szpitalu zostawili.

Cytat:
Jestem już od nocy kłębkiem nerwów przed wizytą. Nie mogłam spać tak się martwię czy wszystko będzie dobrze. Żeby tylko mała Zosia podrosła i mieściła się chociaż w 10 centylu. Boję się że znowu mnie do szpitala wyśle. Zwariuję dziś do 17.
za wizytę! Nic sie nie stresuj!

Cytat:
Przepraszam że ja nie na temat ale potrzebuję pomocy przy wyborze koloru na ściany do sypialni. Mi okropnie podobają się te dwa kolory
2. http://www.google.pl/imgres?sa=X&es_...8&tx=139&ty=65

Zastanawiałam się też nad takim :
1. http://www.google.pl/imgres?sa=X&es_...24&tx=61&ty=56
bądź takim http://www.google.pl/imgres?sa=X&es_...7&tx=161&ty=78 choć ten ostatni wydaje mi się jakiś taki nijaki jeśli chodzi o sypialnię, wolałabym go mieć w salonie
Jak dla mnie ostatni kolor, nie lubię takich żywych, tym bardziej w sypialni. Albo połączyć z tym turkusem lub fioletem ale takim mniej oczoj*** ;P z przewagą tego beżu.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Nooo wychyliłam się na chwilę i patrze a trawka w ogrodzie biała
Biała? Szroooon?

Cytat:
na prawdę, no bez kitu, sama byłam w szoku, a potem stwierdziłam, że może źle liczę..? no ale potwierdziła. powiedziala ze to zdarza sie na prawdę rzadko, boli i 100% do usunięcia. niE zna nikogo kto go trzyma bo on naciska na inne zęby itd. :/
no nie wnikam. jak bede kp to mogę usuwać zęby? ;> i w ogóle jakoś leczyc?? kanałowe itd?
W Bytomiu to nawet ludziom dziewiąte zęby rosną

Cytat:
Hello!!

Nie spałam prawie całą noc. Brzuch mnie bolał, ale już nic nie ciekło. Mam od nocy skurcze, nieregularne. Raz -dwa co 7 minut, potem godzina przerwy. Trwają od kilku sekund do minuty. Są też o różnym natężeniu bólowym. Na razie czekam, obserwuję. Dzwoniłam do położnej. Kazała obserwować i w razie, gdyby pojawiła się regularność czasowa [ choćby co 20 minut], jechać do szpitala, ze spakowaną torbą do porodu. Więc leżę z włączonym stoperem i przerażona czekam.
Brałaś nospę? Ciepły prysznic, kąpiel? Może przejdzie. A jak nie to ja bym na IP jechała. Skurcze porodowe nie zawsze muszą być regularne.

Cytat:
wy sie śmiejecie, a patrzie- wczoraj laska na porodówkę do mya pojechałą z reklamówką, rach ciach i urodziła: D Domii pojechala z reklamówką i sie nie męczyła może cos w tym jest
To ja się też nie pakuję Chcę sprawnie urodzić :P

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcie fotelika od góry.

Jak widać pas biegnie przez szyny po bokach nad nogami, potem jest wpięty w zacisk od auta, a następnie przecięgnięty i włożyny w szynę za plecami malucha. Koniec wpinania. Potem już trzeba było tylko za pomocą przycisków obniżyć poręcz- w kierunku nóg, tak żeby zapierała fotelik o oparcie kanapy. Nie wiem czy jasno wytłumaczyłam. Tak było z tako. Zapinaliśmy go milion razy.
ps. proszę się nie sugerować szelkami, były za lekko zapięte, ale chyba wtedy staliśmy, więc rozluźniliśmy.

I przepraszam, ale nie nadrobię. Wczorajszy dzień był bardzo ciężki.
Jescze nie widziałam, żeby tak ustawiać pałąk, ale może to zależy od firmy. Ale ten fotelik nie jest przodem do kierunku jazdy ustawiony???? bo nie widzę jak to na zdjęciu jest....

Cytat:
Miałamwam pokazac łóżeczko i leżaczek więc pokazuje Pościel jeszcze nie ubrana.

Dzastin- kosmetyczka! wlasnie, nie mam duzej kosmetyczki!

cos drugie zdjecie nie chce sie wgrac;/
Ślicznie

Cytat:
Nie wiem, ale mnie też bolą :P

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:49   #4853
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
No moja na KTG to dzikus jakich mało, ale zauważyłam, że ona bardzo nie lubi, gdy naciska się jej na brzuch, to jej teren i potrafi to oznajmić
moja jest dzikusem w momentach kiedy nim być nie powinna jak idę na wizytę i siedzę i rozmawiam z ginką to się rzuca wierzga wszytskim czym popadnie, wypycha się a jak kładę się na USG to.. cisza.. ani jednego ruchu

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-03, 10:51   #4854
Mya1989
Zakorzenienie

A co do bóli krocza i bioder to ja mam wiecznie bóle krocza teraz i tej kosci łonowej, a mała nawet nie jest w kanale, główkę ma przed szyjką dosłownie. A rodzić nie zamierzam jeszcze

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-03, 10:51   #4855
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej nie moja kumpela tak ma 0d 30 tygodnia.Teraz jest w 37 :ehem
uuff to dobrze, bo Nela ma jeszcze posiedzieć ze 3-4 tygodnie w brzuchu i nawet ma nie pomyśleć o wyjściu nie wcześniej niż mamusia powie ze już może

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-03 o 10:54
Stary 2013-10-03, 10:54   #4856
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
moja jest dzikusem w momentach kiedy nim być nie powinna jak idę na wizytę i siedzę i rozmawiam z ginką to się rzuca wierzga wszytskim czym popadnie, wypycha się a jak kładę się na USG to.. cisza.. ani jednego ruchu
ale to dobrze, bo na US potem cieżko by było pomierzyć

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-03, 10:55   #4857
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
ale to dobrze, bo na US potem cieżko by było pomierzyć
tak tylko że ja miałam parę USG bez żadnych pomiarów tylko zajrzenie jak się ma więc mogłaby sie ruszyć chociaż trochę a nie

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-03, 10:55   #4858
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka siedzię pod kroplówką i ktg no i czekam na swoją kolejkę. Mąż chyba bardziej przerażony ode mnie
Wcześniej miałam jakąś małą kroplówkę od której się fatalnie czułam, na szczęście zleciała w 15min i przeszło.
Suszi mnie bo nawet łyczka wody nie mogę

To do później

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-03, 10:56   #4859
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Czytam na wyrywki ostatnie strony, przepraszam

Paula trzymam kciuki bardzo bardzo mocno. Na pewno wszystko będzie dobrze.
Newtrend Zosieńka na pewno też przybrała zdrowo.
Cytat:
Ja wiem że każde dziecko jest inne ale staram się udowodnić Wam że macierzyństwo to cudowna sprawa i że nie macie się czego bać bo każda z Was świetnie da sobie radę z maluszkiem
nie chcę Cię stresować, ale jeszcze wszystko przed Tobą...ja do 3 miesiąca Alisy mówiłam, że nie sądziłam, że to takie proste. A potem się zaczęło...

Cytat:
Paulinka mega kciuki

A ja muszę się pochwalić, że od wczoraj nie jestem już dziewczyną a narzeczoną
gratuluję!

Cytat:
na prawdę, no bez kitu, sama byłam w szoku, a potem stwierdziłam, że może źle liczę..? no ale potwierdziła. powiedziala ze to zdarza sie na prawdę rzadko, boli i 100% do usunięcia. niE zna nikogo kto go trzyma bo on naciska na inne zęby itd. :/
no nie wnikam. jak bede kp to mogę usuwać zęby? ;> i w ogóle jakoś leczyc?? kanałowe itd?
a ja znam taką sytuację, więc nie jesteś odludkiem ; miałam wyrywany ząb podczas karmienia, ze znieczuleniem miejscowym. potem miałam antybiotyk, bo ząb był problemowy. po powrocie Witusia mam zamiar iść do dentysty, bo niestety ta ciąża mnie wyssała. poprzednia nie zostawiła śladów.

Cytat:
Hello!!

Nadrobiłam! Ale nie pocytuję, wybaczcie.

Paulinko- od teraz juz wszystko będzie inne! Lepsze, piękniejsze, życie będzie takie "bardziej" niż wcześniej! Bardziej wyraziste, ale też trudniejsze i bardziej satysfakcjonujące!!

Ta... u mnie przed megarozwarciem też się na godzinę wyciszyło, a potem zaczęło postępować w takim tempie, że Łukasz niemal nie zdążył. Bądź gotowa na wszystko.

Cytat:
Powiem Ci Nemosku że mnie poród Domii tak zmotywował do pakowania że pojedynczych rzeczy mi w torbie brakuje

Też nie mam kapci , jakie kapcie wogóle do szpitala się bierze ?
Miałam gumowe laczki. Salowe nie dbały o higienę w łazience. Właziłam w nich pod prysznic a po położnictwie chodziłam w skarpetkach i klapkach.

Cytat:
.......

Papierologia obowiązkowa załatwiona. Witek Łukasz S. zarejestrowany. Alisa wybrała mu drugie imię z kilku opcji i najbardziej podobało jej się połączenie z imieniem Taty.
Pobrałam też wnioski do becikowych i cudów. I będę na dniach myśleć. Wczoraj poległam.

Cytat:

To ja nie wiem,ja czytałam o stojącym (jak do noszenia) pałąku.

Ale tutaj też zapiera się o kanapę więc w razie wu stanowi ochronę.Tak mi się wydaje.
Myślę, że dużo zależy od fotelika po prostu.

Cytat:
Miednica może się rozchodzić, ale to może jeszcze potrwać.

Wczoraj maluchowi przetaczali krew. Ma anemię. To normalne, bo na tym etapie ciąży nie ma jeszcze zapasów żelaza i przez to nie umie samodzielnie wyprodukować sobie krwi. Zresztą ja i tak miałam anemię, więc nawet nie miałby skąd. Po przetoczeniu zmiana pieluchy (zrobił mega fontannę poza pieluchę oczywiście) i pierś. I tak rąbał, jakby mu 3 dni nie dali. Jak donoszony noworodek . Sonda już jest praktycznie odstawiona. Je z butelki i z piersi . Dobił do wagi urodzeniowej i teraz powinno już pójść z górki. Czas kupować fotelik . Każdego dnia tęsknię za nim jeszcze bardziej.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:57   #4860
nemosek
Zakorzenienie

To ja się chyba szybko spakuję żeby jeszcze nie urodzić
Jeszcze nie czas
Wydaje mi się że ja to w terminie urodzę ale chciałabym już pod koniec października mieć dzieciątko przy sobie.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka siedzię pod kroplówką i ktg no i czekam na swoją kolejkę. Mąż chyba bardziej przerażony ode mnie
Wcześniej miałam jakąś małą kroplówkę od której się fatalnie czułam, na szczęście zleciała w 15min i przeszło.
Suszi mnie bo nawet łyczka wody nie mogę

To do później

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Czekamy na informację od Ciebie !!!!!!!!
Jajko można znieść :/

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości