Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 08:05   #2311
VwVampirka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Witam.
U mnie dzień zaczął się spokojnie, bez modłów... czuje się tak średnio... niby dobrze, ale boję się, że za chwilę się pogorszy...

Hope, cieszę się, że nowa ginka okazała się być człowiekiem, nie żandarmem

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
...Mnie męczy dziwny smak śliny- w ogóle dużo jej, odbijanie i uczucie pełności w żołądku. Jestem głodna, ale kiedy jem to zrobię ok 3 kęsów i już czuję full w żoładku po czym po 5 min. znowu głód.
A i tak się cieszę, bo od 3 dni nie odczywam już ciągłych mdłości. To dopiero był koszmar. Musiałam wstawać w nocy żeby coś zjeść na siłę żeby nie wymiotować "niczym".
Ja niestety jestem na tym etapie... też żołądek mam wypchany, że aż go czuję a ciągle jestem głodna... i nie zjem - mdli z głodu, zjem 2 kęsy - mdli z przejedzenia

Ja bym chciała rodzić naturalnie, ale ze znieczuleniem. Wydaje mi się, że po tym najszybciej dojdę do siebie. I chciałabym, by mój TŻ był przy porodzie
a obecność kogoś przy cc jest dla mnie dziwna i zbędna.

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:11   #2312
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Mój kolega był.
Ja miałam cc w tym samym szpitalu co jego żona i na kwalifikacji do zabiegu ordynator mówił, że jak najbardziej ojciec może być obecny.
Wchodzę na salę operacyjna, mąż za mną, a pan doktor wykonujący zabieg mówi, że nie zyczy sobie jego obecności na sali bo to on - lekarz krojący - podejmuje decyzje co do przebiegu zabiegu.
Kazał mężowi ciuszki przygotować.
Najpierw mąż był wściekły, a potem, jak mi ciśnienie nie spadło, odleciałam, była "akcja" z przywracaniem mnie do żywych, to w sumie na dobre wyszło, że go tam nie było.
no właśnie.... jest dużo sprzeczności co do obecności męza przy CC, w niektórych szpitalach można, w innych nie.... :/ czytałam właśnei przed chwilką też o tym na innych forach, i dziewczyny się wypowiadały że jest parawan i mąz siedziął przy nich, itp. inne że absolutnie nie...
a tu jeden z postów na ten temat :
"....dziewczyny przestańcie was juz calkiem popieprzyło.
Co za roznica czy jest parawan czy go nie ma jak cc to powazna operacja a nie jakis tam sobie porodzik z tatuśkiem. Czy wy nie mozecie sie juz nawet wysrac bez tych waszych facetow?
To straszne co wy wyprawiacie z tymi porodami i pisze to jako kobieta/! w Głowie mi sie to nie miesci. Sa takie rzeczy ktore są tylko dla kobiet - czy podpaski tez wam zmieniają bo to takie bolesne doświadczenie ten okres?
Tak zaczniecie mi tutaj pisac o cudzie narodzin i bla bla bla.
To wrecz odrażające jak tak sobie pomyśle co wy robicie z tych chłopow a pożniej placzecie ze sa zniewiesciali itd. ...."

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuje, że trzymałyście za mnie kciuki wczoraj! Jestem taka szczęśliwa
Na badaniach prenatalnych wyszło wszystko prawidłowo
super że wszytsko ok, / p.s robiłąś na fundusz czy prywatnie ?, czytałąm że jeśli chodzi o badanie bezpł, to musi być spełniony jeden warunek kwalifikujący do tego badania, ale też dużo zalezy od lekarza prowadzącego chyba... /
Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
Dziś na 17 mam wizytę, pierwszą! Wg om jestem 9t4d czyli jestem w 10tyg
Nie mogę się do czekac
powodzenia, będzie dobrze!!!!
ja na pierwszą poszłam w 6 tyg. oczywiście czekamy na relację

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-10-03 o 08:15
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:11   #2313
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Mamusie

Na badaniach prenatalnych wyszło wszystko prawidłowoPrzezierność karkowa,kość nosowa,rączki 2,nóżki 2,pęcherz moczowy jest,żołądek,serduszko bije w klatce piersiowej,mózg jest,żeberka są,prosty kręgosłupik jest aaahhh
Okazało się,że jestem w 12t3d dzisiaj i mam poród na 14 kwietnia a nie na 21Troszke mi smutno bo chciałam dotrzymać do 22 kwietnia do moich i mojego taty urodzin a teraz będzie ciężko
Ze wzruszenia płakałam całą wizytę heh..

Witam wszystkie nowe Mamusie
i trzymam kciukasy mocno za wszystkie przyszłe wizyty by były równie udane jak moja

a na osłodę tego zimnego dnia pochwale się Wam moim małym Skarbem
Śliczne zdjęcie

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:14   #2314
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam.
U mnie dzień zaczął się spokojnie, bez modłów... czuje się tak średnio... niby dobrze, ale boję się, że za chwilę się pogorszy...
ja mam tak że rano przeważnie ok, ale popołudniu czy wieczorem mnie naciąga....
wczoraj podsmażyłam sobie pierogi ruskie , nie minęła godzina i już musiałam lecieć do łazienki/ czyli dobrze lekarz mówił żeby unikac smażonego.... /
strasznie mi było ciężko na żołądku
Stary 2013-10-03, 08:16   #2315
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość

super że wszytsko ok, / p.s robiłąś na fundusz czy prywatnie ?, czytałąm że jeśli chodzi o badanie bezpł, to musi być spełniony jeden warunek kwalifikujący do tego badania, ale też dużo zalezy od lekarza prowadzącego chyba... /
Byłam prywatnie i z tego co wlaśnie piszesz to na fundusz dają osobą po 30stce.
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:16   #2316
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
ale Extra , też bym juz chciała zobaczyć taką główkę dużą
Stary 2013-10-03, 08:30   #2317
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Śliczne zdjęcie
dziękuje Vampirko, ciągle na nie patrze

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
ale Extra , też bym juz chciała zobaczyć taką główkę dużą
Doczekasz się już niebawem)Mam nadzieje,że piękna galeria tutaj powstanie
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:40   #2318
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Weszłam dziś na wagę i się zdziwiłam. Schudłam. To dopiero początek 7 tygodnia, jem jak szalona, dół brzucha wywalony, piersi obrzmiałe. Może baterie muszę wymienić.
W poprzedniej ciąży schudłam sporo, ale to dlatego, że nonstop wymiotowałam. Teraz mnie tylko lekko mdli.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:40   #2319
carolyna86
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Słyszałam, że przy cc nie może być ojca
wydaje mi się że to zależy od szpitala, np. moja kuzynka miała cc i mąż był przy niej
Aldin - a my się chyba poznałyśmy na wątku PM 2011 bo tak co twój avatar kojarzę

Cytat:
Witam Mamusie

Na badaniach prenatalnych wyszło wszystko prawidłowoPrzezierność karkowa,kość nosowa,rączki 2,nóżki 2,pęcherz moczowy jest,żołądek,serduszko bije w klatce piersiowej,mózg jest,żeberka są,prosty kręgosłupik jest aaahhh
Okazało się,że jestem w 12t3d dzisiaj i mam poród na 14 kwietnia a nie na 21Troszke mi smutno bo chciałam dotrzymać do 22 kwietnia do moich i mojego taty urodzin a teraz będzie ciężko

i trzymam kciukasy mocno za wszystkie przyszłe wizyty by były równie udane jak moja

ooo to będziesz najwcześniejszą mamusią tego wątku
Cytat:
Jejku, ja tu sKrobię posta a wy już kilkanaście postów dalej

Nie mogę się do czekac
mocno kciukasy trzymam

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:42   #2320
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam Mamusie

super wieści i jaki śliczny duży człowieczek
Cytat:

Nie mogę się do czekac

ja dziś byłam na pierwszych badaniach, 41 zł nie moje. masakra:/

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:42   #2321
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie

wydaje mi się że to zależy od szpitala, np. moja kuzynka miała cc i mąż był przy niej
Aldin - a my się chyba poznałyśmy na wątku PM 2011 bo tak co twój avatar kojarzę

ooo to będziesz najwcześniejszą mamusią tego wątku

mocno kciukasy trzymam

To bardzo możliwe
Stary 2013-10-03, 08:54   #2322
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Uwielbiam surówkę z kiszonej - mniam Wczoraj widziałam tez ładną pekinkę i też przydałoby się zrobić

Takiego zestawu makaronowego nie znałam - muszę koniecznie spróbować. Brzmi świetnie

Ja po wizycie Jest cudny dzidziolek, serduszko pięknie bije Ciąża według USG 7t0d - według OM 7t3d. Termin według Jego (lekarza) obliczeń na 19 maja. Już zapowiedział, że będę miała CC.
Mam super przepis na sałatkę z pekinką w roli głównej jakbyś chciała
A makaron naprawdę polecam, tzn oczywiście co kto lubi, ale u nas to jedno z ulubionych "piątkowych" dań

Super, że na wizycie wszystko pięknie

Powodzenia na rozmowie z szefową

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
hahaha ale mnie tym rozbawilas;D a moze ona sie przedstawiala: polecam - Zanetka Leta

Co do urodzin to ja urodzinowym prezentem bylam dla swojej mamy choc moze to byl srednio przyjemnie otrzymany prezent...

jak slodziutko... Pewnie Twoje serduszko i zapach chce czuc jak to bylo w brzusiuto piekne!!!

MAGDI
MUFINKA
Dziołchy
Jestem po wizycie u tej lekarki ktorej tak sie balam... Dzis tesciowa moja tez przyszla z pracy i choc nie byla za tym bym szla do tej doktorki to mowi ze jej kolezanki z pracy tez ja polecily i cocwecej wspomnialy ze zmienila podejscie. No i ... Poszlam. Oczywiscie stresowalam sie bo mialam z nia swoje doswiadczenie. Ale okazala sie przynajmjiej na tej wizycie bardzo dobra, mila, dokladna, nie pospieszala mnie. Sprawdzila a potem wytlumaczyla co moze byc powodem tych plamien. I powiedziala ze patrzy na to wszystko optymistycznie. Ze mam powtorzyc badanie hcg i zadzwonic do niej i podac zeby sie nie martwila (!). Ciesze sie ze do niej poszlam i najpewniej u niej zostane. Mam zdjecie na ktorym moj maluszek wyglada jak zelek mis haribo doslownie takze grzecznie wracam do lozka i caluje Was, dziekuje za okazane zainteresowanie i troske. Jestescie moimi bratnimi duszami... Z radosci Was jeszcze sciskam mocno mocno ! Buziaki;*
No ja właśnie na początku nie wiedziałam czy ona się przestawia Zanet Kaleta czy Zanetka Leta w końcu ja też czasami się przedstawiam mówiąc, że jestem Kasia a nie Katarzyna no nie?

Dla mamy na pewno najcudniejszy prezent świata pomimo niedogodności wynikających z dostawy

No Hania chce się tulić tylko rano, więc muszę korzystać, bo potem po prostu w ciągu dnia już nie ma czasu na takie rzeczy jak przytulanie do matki

No i najważniejsze - super super, bardzo pozytywna relacja z wizyty zupełnie inne podejście i już od razu człowiek ma inne nastawienie! Bardzo bardzo dobrze, że do niej poszłaś pomimo obaw będzie dobrze, zobaczysz jak miś haribo urośnie w siłę!

Cytat:
A wiecie moze czy przy CC może być obecny tata dziecka? bo przy SN to oczywiście, a cc? to przecież operacja
Chyba tylko w tym programie "Porodówka" na TLC
A tak swoją drogą oglądacie? Ja w 1 ciąży oglądałam namiętnie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Mój kolega był.
Ja miałam cc w tym samym szpitalu co jego żona i na kwalifikacji do zabiegu ordynator mówił, że jak najbardziej ojciec może być obecny.
Wchodzę na salę operacyjna, mąż za mną, a pan doktor wykonujący zabieg mówi, że nie zyczy sobie jego obecności na sali bo to on - lekarz krojący - podejmuje decyzje co do przebiegu zabiegu.
Kazał mężowi ciuszki przygotować.
Najpierw mąż był wściekły, a potem, jak mi ciśnienie nie spadło, odleciałam, była "akcja" z przywracaniem mnie do żywych, to w sumie na dobre wyszło, że go tam nie było.
Ja ogólnie to bym chciała tylko żeby był po to, żeby dziecko pilnować jak ja odpłynę bo ciągle mam - niczym nie wytłumaczalne - schizy, że podmienią jak się Hanka urodziła to 3 razy sprawdzaliśmy czy dobrze opisali bransoletkę - raz ja, raz mąż a raz moja położna

Cytat:
Witam Mamusie

Ale świetne wieści!!! cudny Okruszek!

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka rodziła u niej zupełnie przez przypadek i jej nie poleca.
Ehehe no patrz, kto by pomyślał, że taka gwiazdka ciągle porody przyjmuje

Cytat:
no właśnie.... jest dużo sprzeczności co do obecności męza przy CC, w niektórych szpitalach można, w innych nie.... :/ czytałam właśnei przed chwilką też o tym na innych forach, i dziewczyny się wypowiadały że jest parawan i mąz siedziął przy nich, itp. inne że absolutnie nie...
a tu jeden z postów na ten temat :
"....dziewczyny przestańcie was juz calkiem popieprzyło.
Co za roznica czy jest parawan czy go nie ma jak cc to powazna operacja a nie jakis tam sobie porodzik z tatuśkiem. Czy wy nie mozecie sie juz nawet wysrac bez tych waszych facetow?
To straszne co wy wyprawiacie z tymi porodami i pisze to jako kobieta/! w Głowie mi sie to nie miesci. Sa takie rzeczy ktore są tylko dla kobiet - czy podpaski tez wam zmieniają bo to takie bolesne doświadczenie ten okres?
Tak zaczniecie mi tutaj pisac o cudzie narodzin i bla bla bla.
To wrecz odrażające jak tak sobie pomyśle co wy robicie z tych chłopow a pożniej placzecie ze sa zniewiesciali itd. ...."

Dzizas, przepraszam, ale ten tekst mnie na maksa rozbawił szczególnie ostatnie zdanie
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:01   #2323
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Ma sliczny ksztaltny noseczek i piekna glowke od razu sie rzuca w oczy!
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:23   #2324
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Magdi za dobre wiesci, ciekawe jak tam Hope?
a moge spytac czemu juz wiesz, ze bedzie cc?
Dziękuję
Pierwsze CC miałam z powodu braku postępu akcji porodowej pomimo, że przez 8h już rodziłam z ogromnymi bólami, 7cm rozwarcia, a Kuba nie schodził. W końcu zaczęło zanikac tetnto i lekarz podjął decyzję o CC. Błędem było to, że nikt mnie nie zmierzył - okazało się, że mam wąską miednice i pewnie bym nie urodziła Lekarz nie chce powtórki, bo jest to zagrożenie dla życia dziecka. Ja ogólnie CC bardzo dobrze wspominam, szybko do siebie doszłam, a po ranie prawie nie ma śladu Mam nadzieję, że teraz będzie tak samo. Wiem, że to operacja, ale dobro dziecka jest dla mnie najważniejsze

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

super wieści
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
MAGDI
MUFINKA
Dziołchy
Jestem po wizycie u tej lekarki ktorej tak sie balam... Dzis tesciowa moja tez przyszla z pracy i choc nie byla za tym bym szla do tej doktorki to mowi ze jej kolezanki z pracy tez ja polecily i cocwecej wspomnialy ze zmienila podejscie. No i ... Poszlam. Oczywiscie stresowalam sie bo mialam z nia swoje doswiadczenie. Ale okazala sie przynajmjiej na tej wizycie bardzo dobra, mila, dokladna, nie pospieszala mnie. Sprawdzila a potem wytlumaczyla co moze byc powodem tych plamien. I powiedziala ze patrzy na to wszystko optymistycznie. Ze mam powtorzyc badanie hcg i zadzwonic do niej i podac zeby sie nie martwila (!). Ciesze sie ze do niej poszlam i najpewniej u niej zostane. Mam zdjecie na ktorym moj maluszek wyglada jak zelek mis haribo doslownie takze grzecznie wracam do lozka i caluje Was, dziekuje za okazane zainteresowanie i troske. Jestescie moimi bratnimi duszami... Z radosci Was jeszcze sciskam mocno mocno ! Buziaki;*
Super wieści! Czyli zmiana lekarza wyszła tylko na dobre Odpoczywaj

Cytat:
już na tym etapie wiesz ze będziesz miała CC?
A wiecie moze czy przy CC może być obecny tata dziecka? bo przy SN to oczywiście, a cc? to przecież operacja
Wszystko zależy od szpitala Ja jednak wolałabym, żeby Mąż czekał w sali obok - tak było ostatnio mimo, że poród był rodzinny. Jednak to spore przeżycie widzieć bebechy najdroższej

Cytat:
Hej czytam was codziennie ale tak fajbie piszecie, nie mam jak się wbić co chcę napisać to gdzieś przeczytam i strasznie duuuzo postów
Co do zhagi to ja też nie mam pojęcia co to za uczucie i mam nadzieję że się nie dowoem, mój mąż ma często zgage zamiast mnie chyba
Czasami też tak mam Pisz, pisz

Cytat:
Witam Mamusie

Na badaniach prenatalnych wyszło wszystko prawidłowoPrzezierność karkowa,kość nosowa,rączki 2,nóżki 2,pęcherz moczowy jest,żołądek,serduszko bije w klatce piersiowej,mózg jest,żeberka są,prosty kręgosłupik jest aaahhh Okazało się,że jestem w 12t3d dzisiaj i mam poród na 14 kwietnia a nie na 21Troszke mi smutno bo chciałam dotrzymać do 22 kwietnia do moich i mojego taty urodzin a teraz będzie ciężko

Super wieści i piękny dzidziolek!

Cytat:

Nie mogę się do czekac
Czekamy na dobre wieści

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mam super przepis na sałatkę z pekinką w roli głównej jakbyś chciała
A makaron naprawdę polecam, tzn oczywiście co kto lubi, ale u nas to jedno z ulubionych "piątkowych" dań

Super, że na wizycie wszystko pięknie

Powodzenia na rozmowie z szefową

No ja właśnie na początku nie wiedziałam czy ona się przestawia Zanet Kaleta czy Zanetka Leta w końcu ja też czasami się przedstawiam mówiąc, że jestem Kasia a nie Katarzyna no nie?
Dziękuję
Przepis jak najbardziej poproszę
Żanetka Leta Padłam!

Jestem po rozmowie - wszystko OK Szefowa przyjęła info bardzo pozytywnie, przytuliła mnie i pogratulowała Ufff, ulżyło mi

Dziś, jakby mniej mnie muli

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:25   #2325
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Pierwsze CC miałam z powodu braku postępu akcji porodowej pomimo, że przez 8h już rodziłam z ogromnymi bólami, 7cm rozwarcia, a Kuba nie schodził. W końcu zaczęło zanikac tetnto i lekarz podjął decyzję o CC. Błędem było to, że nikt mnie nie zmierzył - okazało się, że mam wąską miednice i pewnie bym nie urodziła Lekarz nie chce powtórki, bo jest to zagrożenie dla życia dziecka. Ja ogólnie CC bardzo dobrze wspominam, szybko do siebie doszłam, a po ranie prawie nie ma śladu Mam nadzieję, że teraz będzie tak samo. Wiem, że to operacja, ale dobro dziecka jest dla mnie najważniejsze

Dziękuję

Super wieści! Czyli zmiana lekarza wyszła tylko na dobre Odpoczywaj

Wszystko zależy od szpitala Ja jednak wolałabym, żeby Mąż czekał w sali obok - tak było ostatnio mimo, że poród był rodzinny. Jednak to spore przeżycie widzieć bebechy najdroższej

Czasami też tak mam Pisz, pisz

Super wieści i piękny dzidziolek!

Czekamy na dobre wieści

Dziękuję
Żanetka Leta Padłam!

Jestem po rozmowie - wszystko OK Szefowa przyjęła info bardzo pozytywnie, przytuliła mnie i pogratulowała Ufff, ulżyło mi

Dobrze, że są jeszcze takie wyrozumiałe szefowe
Stary 2013-10-03, 09:43   #2326
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Dziękuję

Dziękuję
Żanetka Leta Padłam!

Pewnie, że dobro dziecka najważniejsze, teraz już też będziesz wiedziała czego się spodziewać, no i masz pewność, że nie będą Cię trzymać w bólach przed podjęciem decyzji o CC, tylko od razu na stół. A w takich sytuacjach się czeka aż poród się sam rozkręci czyli odejdą wody albo zaczną się skurcze czy cesarka jest planowana na konkretny dzień i tyle?

Sałatka bardzo prosta, ale trochę trzeba pokroić. Daję tak: pekinkę, do tego dochodzi: puszka ananasa, nieduża paczka rodzynek (trzeba sparzyć), puszka kukurydzy, kawałek pora i trochę natki pietruszki (niedużo, bo zdominuje smak). Do tego majonez, pieprz i sól, wymieszać i gotowe my robimy to zazwyczaj do obiadu, ale można też jako "samodzielną" sałatkę, wtedy można dodać ugotowany ryż i jest bardziej syta

Super, że szefowa tak dobrze zareagowała

Cytat:
No zgadzam się, bardzo pozytywnie

Ale mam dzisiaj fazę na słodkie wstyd przyznać, ale zjadłam od rana już całe opakowanie jeżyków a dopiero 10.40 od poniedziałku koniec ze słodyczami powtarzam sobie to już od kilku tygodni i się nie udaje jakoś

Doświadczone mamusie poradźcie czy na zimę dla rocznej aktywnej biegającej dziewczynki lepiej zakupić kombinezon jedno czy dwuczęściowy? Bo myślałam, że lepiej jedno, śnieg się nie dostanie pod kurtkę, nie będzie podwiewać, ale z drugiej strony czy to jej nie będzie ograniczało ruchów?
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:46   #2327
ab_cd
Rozeznanie

Cytat:
Witam Mamusie

gratuluje udanej wizyty jestem w szoku, że dzidziusia już tak ładnie widać ja mam wizyte 24 pazdziernika i sie troche boje. Ja ide na kase chory i babeczka nic mi nie mowila ze musze spełniac jakies warunki. Kazała mi zadzwonic do kliniki do Łodzi i jak uda mi sie zapisac da mi skierowanie. Ile płaciłas za wizytę?

Dziewczyny czy wy juz robiłyscie jakies badania z krwi? Ja dzis byłam tylko na :cukier, mocz i grupa krwi. Mam nadzieje ze przy nastepnej wizycie da mi skierowanie na pozostałe typu rozyczka, toksoplazmoza itp. A wy to robiłyscie? Jak tak to co dokładnie i ile Was to wyniosło?
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:54   #2328
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
U nas firma jest prorodzinna W pierwszej ciąży też była taka reakcja
Cytat:
Pewnie, że dobro dziecka najważniejsze, teraz już też będziesz wiedziała czego się spodziewać, no i masz pewność, że nie będą Cię trzymać w bólach przed podjęciem decyzji o CC, tylko od razu na stół. A w takich sytuacjach się czeka aż poród się sam rozkręci czyli odejdą wody albo zaczną się skurcze czy cesarka jest planowana na konkretny dzień i tyle?

Sałatka bardzo prosta, ale trochę trzeba pokroić. Daję tak: pekinkę, do tego dochodzi: puszka ananasa, nieduża paczka rodzynek (trzeba sparzyć), puszka kukurydzy, kawałek pora i trochę natki pietruszki (niedużo, bo zdominuje smak). Do tego majonez, pieprz i sól, wymieszać i gotowe my robimy to zazwyczaj do obiadu, ale można też jako "samodzielną" sałatkę, wtedy można dodać ugotowany ryż i jest bardziej syta

Super, że szefowa tak dobrze zareagowała

No zgadzam się, bardzo pozytywnie

Ale mam dzisiaj fazę na słodkie wstyd przyznać, ale zjadłam od rana już całe opakowanie jeżyków a dopiero 10.40 od poniedziałku koniec ze słodyczami powtarzam sobie to już od kilku tygodni i się nie udaje jakoś

Doświadczone mamusie poradźcie czy na zimę dla rocznej aktywnej biegającej dziewczynki lepiej zakupić kombinezon jedno czy dwuczęściowy? Bo myślałam, że lepiej jedno, śnieg się nie dostanie pod kurtkę, nie będzie podwiewać, ale z drugiej strony czy to jej nie będzie ograniczało ruchów?
Dzięki za przepis, na pewno wypróbuję
Jeżyki
U nas najlepiej sprawdziły się osobne spodnie i kurtka Spodnie wysokie na szelkach, więc i tak nic się nie nasypie, nic nie podwieje, a jak będziesz szła w miejsce, gdzie spodnie będą zbędne (sklep, kawiarnia), to zawsze możesz założyć samą kurteczkę Przy kombinezonie trzeba mieć dodatkową kurtkę na takie sytuacje

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:06   #2329
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Hope super, dobrze że sie zdecydowałas na wizytę u drugiej lekarki jednak To powodzenia w dalszym prowadzeniu ciaży

Cytat:
No ja miałam wcześniej krem z mocznikiem właśnie pilarix się nazywał czy jakoś tak, ale tego nie można ponoć w ciąży stosować
Przestraszyłaś mnie no aż musiałam sprawdzić i wyczytałam, że jest krem pharmaceris z serii ciążowych który napewno można stosować w ciaży To może nie o urea chodzi tylko inny składnik? Ja mam rosmanowy jakiś.

Cytat:
Ja po wizycie Jest cudny dzidziolek, serduszko pięknie bije Ciąża według USG 7t0d - według OM 7t3d. Termin według Jego (lekarza) obliczeń na 19 maja. Już zapowiedział, że będę miała CC.
Aż musiałam sprawdzić czy tez Magdalena, bo jak czytam posta to potem (jeszcze ) nie pamietam :p
Super że widziałas dzidziusia

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Gin mi zlecil branie tych suplementów dla kobiet w ciąży
Moja też, podobno jest zboczona na tym punkcie Ale sama z siebie brałam, bo boję się, że za dużo nie wchłaniam przy ciągłych wymiotach

Cytat:
Olaf widać nie lubi słuchać taty
Taaa Olaf lubi tacie robić na złość Dziwnym trafem za tapczan lądują tylko taty klucze i telefony, mamy jeszcze nie wpadł Kluczyk w wc tez był taty:p I uwielbia gryźć tatę w duży palec u nogi, nie wiem skad to wziął

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Coś dzisiaj kiepsko spałam, jeszcze od rana mam w domu marudę, bo Oskar wstał i płacz bo chce ściągnąć piżamkę, za chwile płacz bo on ta piżamkę chce mieć ubraną. Potem chce otworzyć drzwi do pokoju dziadka , jak otwarte to znów źle bo mają być zamknięte ;/ i bądź tu matko mądra
Hehe to Oskarek ma dziś pomysły

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Ostatnio coraz gorzej mi sie spi i nie wiem dlaczego. Ja uwielbiam spac na brzuchu, a obecnie jest to niemozliwe bo strasznie mnie gniecie, tak wiec probuje inaczej sie ulozyc, ale sie nie da. I tak przez najblizszych kilkanascie miesiecy
Oj ja też od początku mam problemy ze spaniem Do tego ze 3-4 razy do wc. A podobno na poczatku dobrze spać na brzuchu bo ciś tam się formułuje/wzmacnia

Cytat:
Super!! Kochany maluszek A zdjęcie zabójcze, piękne

Cytat:
Witam.

Ja bym chciała rodzić naturalnie, ale ze znieczuleniem. Wydaje mi się, że po tym najszybciej dojdę do siebie. I chciałabym, by mój TŻ był przy porodzie
Ja wczoraj miałam dzis cały dzień bez a dziś nadrabiam

Też bym chciała Tżta ale teraz przy Olafie nie wiem czy to się uda zorganizować... Poza tym boję sie bym w ogóle zdązyła dojechać do szpitala, będę się modlić chyba o poród nocą A pierwszego rodziłam bez znieczulenia, dopiero po kilku dniach sie skapłam ze nawet nikt mnie nie spytał czy chce

Cytat:
Ja ogólnie to bym chciała tylko żeby był po to, żeby dziecko pilnować jak ja odpłynę bo ciągle mam - niczym nie wytłumaczalne - schizy, że podmienią jak się Hanka urodziła to 3 razy sprawdzaliśmy czy dobrze opisali bransoletkę - raz ja, raz mąż a raz moja położna
Hehe niezła schiza Nasz ma wielkiego naczyniaka na przedramieniu, nie dało by się podmienić Chociaż raz zamienili nam wózki z młodym i młoda koleżanki z sali, ale bransoletek nie

Cytat:
Dziękuję
Pierwsze CC miałam z powodu braku postępu akcji porodowej pomimo, że przez 8h już rodziłam z ogromnymi bólami, 7cm rozwarcia, a Kuba nie schodził. W końcu zaczęło zanikac tetnto i lekarz podjął decyzję o CC. Błędem było to, że nikt mnie nie zmierzył - okazało się, że mam wąską miednice i pewnie bym nie urodziła Lekarz nie chce powtórki, bo jest to zagrożenie dla życia dziecka.

Ojej to miałaś przeżycia Ale dziwne, że Cie nie zmierzyli

Super pracodawczyni. Mój szefo też przy pierwszej ciąży miło zareagował, mimo że miałam podwójnego stresa bo koleżanka z pracy już była w ciąży. Powiedziałam mu że to chyba zaraźliwe

A ja mam już totalną skleroze ciążową :/ Odprowadziłam młodego do żłobka, potem na zakupy, wracam z siatami do domu i kluczy nie mam I teraz nie byłam w ogóle pewna czy są w wózku. Na szczęście od piwnicy klucze mam oddzielnie, sąsiadka mnie wpuściła, zostawiłam zakupy i biegiem do żłobka, czekały sobie w wózku, zupełnie zapomniałam że maluch mi je porwał

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:09   #2330
kasiab91
Zakorzenienie

Hej mamusie

Nadrobic Was graniczy z cudem...

mufinko - wg OM jestem w 12tyg I tak liczę tą moją ciążę. A wg usg ok 10 tydzień. Na kolejnej wizycie będę wiedziała już na 100%

Ja przychodzę dziś z wieściami troszkę nie bardzo. Ktoś tu wczoraj wspomniał o rwie kulszowej... No i niestety ją mam... Na dodatek nie przyjął mnie mój ginekolog tylko lekarz rodzinny i to on powiedział o rwie. Nie chciała podejmowac decyzji co do leczenia. Także jestem w ciemnej doopie Dobrze, że mam ciocię położną... Kazała mi dużo leżec, a gdybym już wytrzymac nie mogła zaprasza na oddział... Także zapewne dziś wybiorę się na szpital. Zaraz spakuję torbę.
Powiem Wam tak się boję... Wytrzymałabym ten ból mimo tego, że łzy lecą same, ale martwię się o Bąbelka naszego
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:09   #2331
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
My teraz kupujemy dwuczęściowy, łatwiej będzie ubrać Olisia W zeszłym roku mieliśmy jedno, ale jeszcze nie chodził więc nie było problemu.

Marianek i Rysiu
Stary 2013-10-03, 10:16   #2332
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Mamusie

super że wizyta udana i takie dobre wiadomości
a Skarb przesłodki

Cytat:

Nie mogę się do czekac
będzie dobrze

Cytat:

Fajna szefowa bardzo pozytywnie zareagowała a da Ci kogoś do pomocy??

Cytat:
w tamtym roku mieliśmy cały ze względu że Oskar jeszcze nie chodził.
W tym roku planuję kupić dwu częściowy spodnie z szelkami i kurtka , którą będzie szło wykorzystać do innych spodni itp. i wydaje mi się że dla chodzącego dziecka dwuczęściowy jest wygodniejszy

My już po spacerze , ale przyznam że pogoda mimo słońca nie ciekawa, bo raz wieje i zimno a raz parzy słońce ;/

Co do sałatki ja uwielbiam i robię taką szybką por kroję w półksiężyce (tylko jasna część), do tego groszek, mortadela w kostkę , jajko też w kostkę. Można dać kukurydzę (ja czasem daję a czasem nie ) do tego majonez i przyprawy. Szybka i prosta a jaka dobra
Stary 2013-10-03, 10:32   #2333
Zytus
Rozeznanie

Jejku dziewczyny, zwolnijcie!! Bo nie mam kiedy nadrobić i nie wiem co u której!!
z tego co pamietam miało być parę wizyt we wtorek i w srodę ( w tym moja ) i mam nadzieje ze wszytkie wizyty przebiegły pomyślnie.
Rzuciło mi sie w oczy zdjęcie bejbika lolitki
I ja wrzuce mojego prawie 7 centymetrowego stworka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bejbik.jpg (85,7 KB, 58 załadowań)
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:36   #2334
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy juz robiłyscie jakies badania z krwi? Ja dzis byłam tylko na :cukier, mocz i grupa krwi. Mam nadzieje ze przy nastepnej wizycie da mi skierowanie na pozostałe typu rozyczka, toksoplazmoza itp. A wy to robiłyscie? Jak tak to co dokładnie i ile Was to wyniosło?
ja dostałam skierowanie na morfologię, mocz, glukozę i VDRL (jeszcze nie robiłam, ale pytałam się lekarza i to jest na NFZ)

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:38   #2335
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Jejku dziewczyny, zwolnijcie!! Bo nie mam kiedy nadrobić i nie wiem co u której!!
z tego co pamietam miało być parę wizyt we wtorek i w srodę ( w tym moja ) i mam nadzieje ze wszytkie wizyty przebiegły pomyślnie.

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
ja dostałam skierowanie na morfologię, mocz, glukozę i VDRL (jeszcze nie robiłam, ale pytałam się lekarza i to jest na NFZ)
Mam do Was takie pytanie jak ja chodzę do gina prywatnie to mi raczej nie przysługują badania na nfz?
Stary 2013-10-03, 10:39   #2336
kasiab91
Zakorzenienie

Co do badań robiłam mocz, morfologię, toksoplazmozę, kiłę. Dodatkowo TSH, bo kiedyś miałam nadczynnośc tarczycy.

Aldrin - ja się dogadałam z moim ginem, że chodze do niego prywatnie a po skierowanie idę do niego do przychodni i biorę na NFZ
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2013-10-03 o 10:41
kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:40   #2337
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Jejku, kolejne piękne zbliżenie a miałaś prenatalne usg?

Ja zwalniam, idę szorować łazienkę

Marianek i Rysiu
Stary 2013-10-03, 10:40   #2338
ab_cd
Rozeznanie

Zytus w którym tygodniu jestes? Ale ślicznie widać dzidzie Na kiedy masz termin?
Powiedz mi robiłas juz jakies badania z krwi jak tak to jakie?

carolyna86 czyli podobnie jak ja ja morfologie mialam w lipcu robiona i była ksiazkowa ale musze ze swoja Pania doktor o innych badaniach porozmawiać.
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:50   #2339
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Jejku, kolejne piękne zbliżenie a miałaś prenatalne usg?

Ja zwalniam, idę szorować łazienkę
Prenatalne to to genetyczne?? Bo jesli tak to miałam. To miedzy 11, a 14 tyg. ciąży

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
Zytus w którym tygodniu jestes? Ale ślicznie widać dzidzie Na kiedy masz termin?
Powiedz mi robiłas juz jakies badania z krwi jak tak to jakie?

carolyna86 czyli podobnie jak ja ja morfologie mialam w lipcu robiona i była ksiazkowa ale musze ze swoja Pania doktor o innych badaniach porozmawiać.
jetsem w 12t4dz, termin z pierwszego usg wychodzi na 15 kwietnia.
Badania robiłam, ale nie pamietam jakie. Na pewno morfologia, hiv, toxo, tarczyce, glukoze i cos tam jeszcze było.
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:51   #2340
monkaa321
Zakorzenienie

zostało mi 20 tabl femibion natal 1 i nie mam co z nim zrobić dała bym komuś znajomemu ale niestety nikt nie jest w ciąży, jak już to są po porodzie
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości