Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 10:55   #4801
iwantyou99
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
isia- nie denerwuj się, mama szybko na pewno wyjdzie ze szpitala i wszystko będzie w porządku Ja też nie lubię szpitali i słabo mi się robi jak tam mam iść no ale czasem trzeba

ufff kolejny kawałek kuchni sprzątnięty ale umordowana jestem strasznie.
Myślicie, że jak trochę ręce w górze potrzymam to nic nie będzie? chodzi mi o poprzecieranie górnych szafek... sama nie wiem
Ja wogole nie wiem o co chodzi z tym trzymaniem rak w gorze?? Nie wolno? Bo mi babcia truje ze mam tak niemachac jak gadam.

A co do wyglądu w szpitalu to jedyny produkt który mam już kupiony na te okazje to suchy szampon żebym mogla użyć zanim będę w stanie umyć czuprynke.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:56   #4802
sweet_vintage
Rozeznanie

A ja dziś się wyjątkowo wyspałam i dopiero mama mnie obudziła telefonem o 10:30

Ja przyłączam się do wszystkich "leżących" mam. Ja już tak poleguję od 2 tygodni i początek był najgorszy, teraz jakoś się przyzwyczajam, ale być może mój los się odmieni o czym być może dowiem się dziś na wizycie u mojej ginki. Trzymajcie kciuki proszę

Co do ślubu, to ja dowiedziałam się o ciąży na tydzień przed! Był to dla mnie i TŻ mały szok, bo się zabezpieczaliśmy, ale i tak oboje bardzo się cieszymy. Co najlepsze do ślubu miałam sukienkę typu syrena, więc bardzo dopasowaną, ale na szczęście było mi wygodnie. Byłam wtedy w ok 4/5 tygodniu ciąży.
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:59   #4803
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
A ja dziś się wyjątkowo wyspałam i dopiero mama mnie obudziła telefonem o 10:30

Ja przyłączam się do wszystkich "leżących" mam. Ja już tak poleguję od 2 tygodni i początek był najgorszy, teraz jakoś się przyzwyczajam, ale być może mój los się odmieni o czym być może dowiem się dziś na wizycie u mojej ginki. Trzymajcie kciuki proszę

Co do ślubu, to ja dowiedziałam się o ciąży na tydzień przed! Był to dla mnie i TŻ mały szok, bo się zabezpieczaliśmy, ale i tak oboje bardzo się cieszymy. Co najlepsze do ślubu miałam sukienkę typu syrena, więc bardzo dopasowaną, ale na szczęście było mi wygodnie. Byłam wtedy w ok 4/5 tygodniu ciąży.
Ja jak sie dowiedziałam ze jestem w ciazy to zaczęłam krzyczeć ze mam raka i wogole ( nowotwór tez fałszuje wynik testów płytowych) no ale nie ma sie co dziwić skoro zaszłam w ciąże po 6 miesiącach bez okresu i słysząc przez ostatnie 10 lat ze to niemożliwe żebym miała dzieci chyba ze po długotrwałym leczeniu i wogole.

Stary 2013-10-03, 10:59   #4804
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Ja wogole nie wiem o co chodzi z tym trzymaniem rak w gorze?? Nie wolno? Bo mi babcia truje ze mam tak niemachac jak gadam.

no że się napina wszystko, że dziecko może się w pępowinę zaplątać- nie wiem ile w tym prawdy a ile bajki.... może lepiej nie ryzykować
Stary 2013-10-03, 11:00   #4805
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
no że się napina wszystko, że dziecko może się w pępowinę zaplątać- nie wiem ile w tym prawdy a ile bajki.... może lepiej nie ryzykować
Kurde ja tak macham jak rozmawiam ze chyba będę musiała sie wiązać

Stary 2013-10-03, 11:01   #4806
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak sie dowiedziałam ze jestem w ciazy to zaczęłam krzyczeć ze mam raka i wogole ( nowotwór tez fałszuje wynik testów płytowych) no ale nie ma sie co dziwić skoro zaszłam w ciąże po 6 miesiącach bez okresu i słysząc przez ostatnie 10 lat ze to niemożliwe żebym miała dzieci chyba ze po długotrwałym leczeniu i wogole.

w sumie dzieciak to też nowy twór

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Kurde ja tak macham jak rozmawiam ze chyba będę musiała sie wiązać

miałam wizję ciężarnej w kaftanie bezpieczeństwa
Stary 2013-10-03, 11:01   #4807
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
w sumie dzieciak to też nowy twór

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

miałam wizję ciężarnej w kaftanie bezpieczeństwa
Prawda

Hmmm myślisz ze w lumpku dostanę jakiś?? Nie chciałabym kupować specjalnie na okres ciazy nowego. W ogóle drogie te kaftany??

Edytowane przez iwantyou99
Czas edycji: 2013-10-03 o 11:02

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 11:02   #4808
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:

To tym bardziej gratuluję ciąży Moja pierwsza reakcja też nie była najlepsza, bo pierwszy test zignorowałam - była jedna kreska wyraźna, a druga tylko ledwie przebijała. A po drugim teście zaczęłam ryczeć, ale przeszło mi na szczęście Co prawda długo nie miałam pewności, bo poszłam zaraz do gina na USG i stwierdził, że to nie ciąża, ale początek krwawienia.... no ale nie dawało mi spokoju przeczucie i jednak okazało się, że to ciaża. TŻ od początku się cieszył.
Stary 2013-10-03, 11:05   #4809
forester
Zadomowienie

Witam południową porą! no i jaką mamy śliczną jesień

gosia261282
łącze się z Tobą w żylakowym bólu. Ja też szukam rajtek, podobno bez nich ani rusz. bardzo Ci współczuje tego ganiania od lekarza do lekarza/

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
u Was też lekarze zlecają odczyn Coombs'a??
tak, moja ginka zaleciła mi zrobić to badanie na następną wizytę.

Amberella polecasz może jakieś rajty na żylaki? bo u mnie nie ciekawie sprawa wygląda, a jestem zielona w tym temacie. Pisałaś o sklepach orto albo med, a co sądzisz o zakupniu ich w necie?

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
My na szybko i juz 22 pazdziernika bede zona
to szybciutko zmienisz stan cywilny i dobrze, bo w związku małżeństwo robi dużo dobrego.

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Witam się z pracy - jeszcze trzy dni i zacznie się siedzenie w domu.
u mnie się zaczęło siedzenie w domu lekko nie planowo i na razie próbuje się oswoić z sytuacją. Mam nadzieję, że Tobie pójdzie łatwiej.

Ja wczoraj po wizycie załapałam lekkiego dołka, więc nie chciałam swojego nastroju przenosić tutaj. Trochę się pożale: mój żylak narobił sporo spustoszenia i to nie tylko na nodze na dodatek coś od paru dni mnie pobolewało koło pachwiny, dwa dni przed wizytą zaczęło puchnąć i wczoraj na wizycie potwierdziło się, że mam przepukline która prawdopodobnie dyskwalifikuje mnie do porodu naturalnego
także się sypie i bardzo mnie ten temat dołuje, no i jeszcze uziemienie w domu, a ja naprawdę nienawidzę leżeć.
Przepraszam za te żale.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:08   #4810
sweet_vintage
Rozeznanie

forester, współczuję. Na pewno wszystko się ułoży i dasz radę. Ja też leżę, nie jest to najlepsze rozwiązanie, ale o dziwo można się przyzwyczaić. Trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość, książki, filmy i wizyty przyjaciół.
Stary 2013-10-03, 11:09   #4811
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość

gosia261282
łącze się z Tobą w żylakowym bólu. Ja też szukam rajtek, podobno bez nich ani rusz. bardzo Ci współczuje tego ganiania od lekarza do lekarza/

tak, moja ginka zaleciła mi zrobić to badanie na następną wizytę.

Amberella polecasz może jakieś rajty na żylaki? bo u mnie nie ciekawie sprawa wygląda, a jestem zielona w tym temacie. Pisałaś o sklepach orto albo med, a co sądzisz o zakupniu ich w necie?

to szybciutko zmienisz stan cywilny i dobrze, bo w związku małżeństwo robi dużo dobrego.

u mnie się zaczęło siedzenie w domu lekko nie planowo i na razie próbuje się oswoić z sytuacją. Mam nadzieję, że Tobie pójdzie łatwiej.

Ja wczoraj po wizycie załapałam lekkiego dołka, więc nie chciałam swojego nastroju przenosić tutaj. Trochę się pożale: mój żylak narobił sporo spustoszenia i to nie tylko na nodze na dodatek coś od paru dni mnie pobolewało koło pachwiny, dwa dni przed wizytą zaczęło puchnąć i wczoraj na wizycie potwierdziło się, że mam przepukline która prawdopodobnie dyskwalifikuje mnie do porodu naturalnego
także się sypie i bardzo mnie ten temat dołuje, no i jeszcze uziemienie w domu, a ja naprawdę nienawidzę leżeć.
Przepraszam za te żale.
Absolutnie nie ma za co przepraszać. Po to tu jesteśmy.

Mi sie wydaje ze te rajty warto kupować na żywo no zdaje sie ze musza byc naprawdę dobrze dopasowane.

Siedzenie w domku to jeszcze nie koniec swiata. Idzie sie przyzwyczaić.

Głowa do góry

Stary 2013-10-03, 11:16   #4812
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
A co do wyglądu w szpitalu to jedyny produkt który mam już kupiony na te okazje to suchy szampon żebym mogla użyć zanim będę w stanie umyć czuprynke.
Jesteś genialna! Dopisuję do listy
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:17   #4813
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Jesteś genialna! Dopisuję do listy
Wiem
Polecam te z batist mozna w necie zamówić.

Stary 2013-10-03, 11:21   #4814
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:

Przepraszam za te żale.
a gdzie masz się wyżalić jak nie na forum?
przepuklina Cię "PRAWDOPODOBNIE" dyskwalifikuje, więc trzeba być dobrej myśli. a leżenie w domu niestety trzeba przetrwać z zaciśniętymi zębami. Pomyśl, że i tak zostało już bliżej niż dalej do końca

kurcze, obiecałam sobie, że będę częściej się odzywać, a jakoś wiecznie mi nie po drodze. aż mi wstyd
muszę się Wam tylko pożalić. zaraz na początku pisałam Wam, że będę miała sprawę w sądzie pracy wniesioną przeciwko pracodawcy. jako, że mija pół roku zadzwoniłam do sądu i co się okazało ? najbidniej na sprawę czeka się rok. aż mi się coś robi jak pomyśle o tym czekaniu przede mną.
wydaje mi się, że w przyszłym roku będę miała trochę inne zmartwienia i obowiązki niż były pracodawca i sprawa przeciw niemu.
mam tylko nadzieję, że to czekanie nie pójdzie na marne.

poza tym wczoraj zarejestrowałam się w końcu jako bezrobotna. zasiłek dostanę w maju za całe TRZY dni wszystko przez dyscyplinarkę. dlatego też miałam nadzieję na wcześniejszą rozprawę, bo przynajmniej dostałabym zasiłek za cały okres tak jak mi się należałby. a w ogóle to mam pytanie- wiecie coś więcej w tematach kobieta w ciąży i urząd pracy ? przy rejestracji przemilczałam swój stan i nie wiem, czy dobrze zrobiłam. Chociaż jakby ktoś mi zaproponował pracę (jasne) w miarę ok, myślę, że bym się skusiła, bo już męczy mnie siedzenie w domu.
Stary 2013-10-03, 11:24   #4815
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Niestety leżałam,a właściwie jeszcze leżę w szpitalu. Na szczęście dzisiaj już wychodzę. W pn zaczęłam krwawić Pojawił się jakiś drobmy krwiak i pękł. Na szczęście krwawienie było chwilowe i po krwiaku nie ma już śladu. Najadłam się strachu, ale już jest ok
Muszę się tylko oszczędzać.
Teraz trzeba leżeć i odpoczywać. Na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
O! Pamiętam lambadówki. Miałam jedną. I byłam nawet chyba na zabój zakochana w chłopcu tańczącym lambadę Chwile później weszły spódnice w grochy, także rozkloszowane i moja miłość poszła na stracenie

Skarpetki tez pamiętam. Miałam czerwone Do spódnicy w szkocką kratkę

Śnią mi się któryś raz z kolei jakieś pierdy Że krwawię. Po przebudzeniu wszystko jest ok, ale zasnąć długo ponownie nie mogę.

Dziś mój czterolatek powiedział: mamo, jak będę grzeczny w przedszkolu to ugotujesz mi rosół? -> tak więc na obiad rosół (czy grzeczny będzie, czy też nie) oraz kopytka z zasmażaną kiszoną kapustką
Lambadówę miałam, a jak. Koniecznie taka coby było widać majtki.

Dziewczyny, a zwijałyście skarpetki w rulonik? Bo ja tak Moja mama do dzisiaj to wspomina. To był hit na podwórku, a mama mówiła że nie mogła na to patrzeć. Dodatkowo wkładałyśmy sobie z siostrą kamyczki do modnych wtedy plastików, żeby stukały, i byłyśmy damesy

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
U mnie pojawiły się na moment jak weszliśmy do kościoła, ale zanim msza się zaczeła - minęło
Ja miałam podobnie - uderzenie stresu przyszło jak staliśmy w kościele, ale jak już usiadłam i wzięłam kilka głębokich wdechów, to poszło

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
A co do rodzenia w makijażu. Ja uważam, że nie ma nic złego w zrobieniu sobie lekkiego makijażu przed porodem. To jest moje zdanie. Narodziny dziecka to też swego rodzaju święto i fajnie, żeby kobieta czuła się dobrze, atrakcyjnie (choć w rzeczywistości i tak pewnie ten makijaż spłynie, ale w głowie zostaje). Nie mówię o tapecie sylwestrowej, ale zwykłe zadbanie włosów, trochę pudru = dobre samopoczucie. Jak leżałam w szpitalu, codziennie rano tak samo jak w domu miałam poranną toaletę - zadbanie trochę o włosy, wklepanie kremu, odrobina pudru - w końcu wygląd też świadczy o kobiecie. Ostatnio coraz częściej spotykam się z nagonką na kobiety, które "śmiały pomalować się" przed porodem. Nie wiem czemu tak to bulwersuje?;p
Ja ostatnio spotkałam w szpitalu koleżankę, która czekała na poród, była godzina ok 11, dziewczyna sprawna chodziła po korytarzu itp, ale najlepsze to jest to, że ja jej nie poznałam (!) - naprawdę nie wyglądała dobrze...wyglądała okropnie... i zarazem naturalnie naprawdę ODROBINA makijażu nic by jej nie zaszkodziła...
Ja to chyba będę musiała mieć podkład. Od początku ciąży mam straszny wysyp na twarzy i nie wiem czy dam radę psychicznie pokazać się z czerwono-różową twarzą
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:25   #4816
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Ja do kąpieli na sam początek kupuje Oilatum - nie jest tani, ale myślę, że będzie w miarę wydajny. Dużym plusem jest to, że po takiej kąpieli najczęściej dziecko nie ma problemu ze suchą skórą, nie trzeba dodatkowo używać balsamów , oliwki itp - a to przecież też kosztuje? Później mogę przerzucić się na coś tańszego, ale na początek właśnie ten Oilatum.
Z soków wielowarzywnych polecam picie soku ze świeżego buraka - prosto od sokowirówki + zmieszany z sokiem z jabłka. Naprawdę pyszne i zdrowe, poprawia morfologie. A w ogóle jest świetnym "czyścicielem" jeśli chodzi o sprawy toaletowe
Kciuki za mamę, będzie ok!
Ble - sok z buraka pomieszany z czymkolwiek czy sam - ohyda

Cytat:

Widzisz - to u mnie cykle regularne jak w zegarku a i tak nam szans nikt nie dawał już. Wszystkich ta moja ciąża zaskoczyła

Cytat:

gosia261282
Ja niby nie żylakowa (jeszcze) ale jak będę rozmawiała z teściową to mogę zapytać jakich ona używa - nogi ma całe w żylakach i często robią jej się zapalenia. Wiem, że coś kupowała często w Krakowie u Bonifratrów w aptece i sobie chwaliła - tylko to cenowo chyba dosyć drogo kosztowało. Jeszcze dziś dowiem się co to za rajstop ona używa.

Cytat:

Ja chciałam pracować do końca listopada - no ale nie dam rady już raczej Nie wiem jeszcze czy będę musiała leżeć. Pewnie pierwszy tydzień to będzie lajtowo a zacznę marudzić w kolejnym
Już zaczęłam dłubać kocyk, więc mam nadzieję, że nie będę narzekać na brak zajęcia

Cytat:
Przepraszam za te żale.
Z tą przepukliną to kiepska sprawa. Oszczędzaj się, żeby się nie powiększyła.
Stary 2013-10-03, 11:27   #4817
Muminek1991
Rozeznanie

Dzień dobry po południu hehe

Ja od wczoraj was czytam , ale coś mnie bierze i ani w humorze ani w żadnym stanie nie jestem ,żeby się produkować jakkolwiek, więc wybaczcie moją dalszą nieobecność.
Leżę w łóżku pod kocem, z kubkami herbaty z cytryna i domowym sokiem z malin.Dzisiaj w De jest święto, dzień wolny więc ja nadal w łóżku a TŻ chodzi i sprząta, robi pranie, zamiata itd.

Mam nadzieje ,że żadna z was nie chodzi jak ja zaśpikana
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:29   #4818
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Odczuwam jako twardniewnia,w czesci srodkowej,czasem bardziej po jednej lub drugiej stronie. Jakby byly np co 15 minut i tak kilka razy to juz bym sie zaczela niepokoic.
A jak rozróżnić, czy to brzuch twardnieje, a nie dziecko tak się ułożyło, że jest bliżej "powierzchni"?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:32   #4819
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Dzień dobry po południu hehe

Ja od wczoraj was czytam , ale coś mnie bierze i ani w humorze ani w żadnym stanie nie jestem ,żeby się produkować jakkolwiek, więc wybaczcie moją dalszą nieobecność.
Leżę w łóżku pod kocem, z kubkami herbaty z cytryna i domowym sokiem z malin.Dzisiaj w De jest święto, dzień wolny więc ja nadal w łóżku a TŻ chodzi i sprząta, robi pranie, zamiata itd.

Mam nadzieje ,że żadna z was nie chodzi jak ja zaśpikana

brawo

a Ty kochana leż i się kuruj, mmm pyszna herbatka
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 11:32   #4820
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Jak leżałam w szpitalu, codziennie rano tak samo jak w domu miałam poranną toaletę - zadbanie trochę o włosy, wklepanie kremu, odrobina pudru - w końcu wygląd też świadczy o kobiecie.
Ja w szpitalu myślałam o czymś innym niż o takiej "toalecie". Myślałam tylko o życiu dziecka i nie w głowie mi było nawet użycie kremu do twarzy. Nie mówiąc o tym, że akurat w szpitalu lądowałam wtedy, gdy włosy miałam trochę nieświeże, nieogolone nogi i zdarty lakier na paznokciach

Za to obok leżała dziewczyna, która codziennie rano układała sobie loczki, robiła pełny makijaż, zakładała kolczyki, łańcuszki itp. Tym bardziej się jej dziwiłam, bo miała przodujące łożysko, groziło jej krwawienie, a więcej łaziła i się stroiła niż leżała.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-10-03 o 11:35
Stary 2013-10-03, 11:35   #4821
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
A jak rozróżnić, czy to brzuch twardnieje, a nie dziecko tak się ułożyło, że jest bliżej "powierzchni"?
Mnie lekarka uświadomiła, że jeśli np jedna połowa brzucha twardnieje, a druga jest miękka to właśnie dziecko się akurat wypina Ja brałam to za skurcz
Stary 2013-10-03, 11:39   #4822
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki mysłalam o kupienie kosmetyków dla maluszka z emoliu, ale kurde troche drogie
Emolium sama używam, mimo, że nie mam skóry atopowej. Emulsję do ciała uwielbiam, podobnie jak emulsję do kąpieli. Czytałam, że u dzieci jak najbardziej się spisują, podobnie jak wszystkie tego typu produkty - np. Oilatum, Oilan (najlepiej sprawdzać, które będzie najlepsze dla dziecka).

Instagram

Stary 2013-10-03, 11:42   #4823
katarzyniak
Rozeznanie

Cytat:
Ja w szpitalu myślałam o czymś innym niż o takiej "toalecie". Myślałam tylko o życiu dziecka i nie w głowie mi było nawet użycie kremu do twarzy. Nie mówiąc o tym, że akurat w szpitalu lądowałam wtedy, gdy włosy miałam trochę nieświeże, nieogolone nogi i zdarty lakier na paznokciach

Za to obok leżała dziewczyna, która codziennie rano układała sobie loczki, robiła pełny makijaż, zakładała kolczyki, łańcuszki itp. Tym bardziej się jej dziwiłam, bo miała przodujące łożysko, groziło jej krwawienie, a więcej łaziła i się stroiła niż leżała.
Mimo tego, że codziennie byłam z rana zadbana w miarę w szpitalu, tak samo jak Ty bałam się o swoją ciążę i tak samo jak Ty kocham swoje dziecko - nie uważam żeby zrobiła mu krzywdę wklepując lekko puder na łóżku przez ok 60 sekund - ogólnie mam problem z cerą i dla mnie to jest rzecz naturalna. I nie toleruje osób, które wmawiają mi, że nie zależy mi na ciąży tylko dlatego, że lekko zadbam o siebie.

I ja nie mówię o typowym strojeniu jak opisałaś, tylko o zwykłej porannej toalecie.
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-10-03 o 11:43
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:44   #4824
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
A tak a propo świąt, to upolowalam kiedys takie cos
Świetne, w którym sklepie w CK takie cuda mają

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
my braliśmy tylko cywilny a potem dla rodziny najbliższej (około 20 0sób) obiad w knajpie i trochę % a wieczorem od 19 impreza w knajpie. mieliśmy dla siebie całe piętro knajpy, o tego wiadomo % jakieś żarełko i tyle. Szkoda nam było kasy na wesele wydawać zresztą ani mi ani mojemu TŻowi na tym nie zależało.
Bardzo fajny pomysł, podoba mi się coś takiego. Sama byłam na takim ślubie i zabawa była przednia

Cytat:
Ja chodziłam ze swiadkowa do łazienki ona trzymała suknie mi nad głowa a ja zalatwialam swoje.

Ja była świadkową w zeszłym roku mojej przyjaciółki i też jej tak w toalecie asystowałam i dodatkowo owinęłam jej dół kiecki ręcznikiem, kiedy postanowiła zapalić po kryjomu przed mężem w łazience. Żeby sukienki nie spaliła

A później moja przyjaciółka chodziła i mówiła, że jej się "kulka w brzuchu" przesuwa i nie może oddychać, to jej dałam kieliszek wódki na rozluźnienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość

Widzisz - to u mnie cykle regularne jak w zegarku a i tak nam szans nikt nie dawał już. Wszystkich ta moja ciąża zaskoczyła
U mnie w ogóle cykle były w cały świat i lekarz powiedział, że bez stymulacji się nie obejdzie. A za miesiąc byłam już w ciąży

Dziś mi się śniło, że dostałam zzo i nie miałam czucia od pasa w dół i się zesikałam w tym śnie

Na szczęscie tylko we śnie
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:48   #4825
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Przepraszam za te żale.
kurcze a jest jakaś szansa, że ta przepuklina się wchłonie?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43105701]
Dziewczyny, a zwijałyście skarpetki w rulonik? Bo ja tak Moja mama do dzisiaj to wspomina. To był hit na podwórku, a mama mówiła że nie mogła na to patrzeć. Dodatkowo wkładałyśmy sobie z siostrą kamyczki do modnych wtedy plastików, żeby stukały, i byłyśmy damesy
[/QUOTE]

robiłam to samo
Stary 2013-10-03, 11:48   #4826
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Mnie lekarka uświadomiła, że jeśli np jedna połowa brzucha twardnieje, a druga jest miękka to właśnie dziecko się akurat wypina Ja brałam to za skurcz
Aha, no to ok

Instagram

Stary 2013-10-03, 11:48   #4827
jin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki mysłalam o kupienie kosmetyków dla maluszka z emoliu, ale kurde troche drogie, macie jakies spr kosmetyki doswiedczone mamusie?
Bllle kupilam sok wielowarzywny, ale okropienstwo i chyba synowi tez nie pasuje bo kopie jak Ronaldo...a myślałam, że zmiekcze tym stolec hehe
Cherubinko trzymaj się cieplutko ;-*
Dzis na DDTVN było o odzywianiu i zalecali rodzić naturalnie i karmić piersią.
Kurde przespałam całą noc a i tak jestem nie wyspana...chyba zbyt pozno się połozyłam. Mąż poszedl na nocke do pracy,a mama z popoludniowej zmiany wróćiła i nie mogłyśmy się nagadać..bidulka dziś do szpitala idzie ;-( pierwszy raz odkad pamiętam nas opuszcza...i dom...nienawidze widoku rodzica w szpitalnym lóżku..pamiętam tate po operacji..nawet teraz mam łzy w oczach...
Ja ograniczałam kosmetyki do minimum, kąpałam synka w krochmalu, po emolientach dostawał uczulenia, do pupy linomag maść, i jeszcze coś do smarowania buźki tylko nie pamiętam, będę szukać czegoś z najkrótszym składem, zadne nivea czy johnsony.

Ja przed porodem ogoliłam się, nalożyłam podkład i tusz, teraz jeszcze zaszaleje z różem, miałam na to mnóstwo czasu

Dziewczyny używa któraś orzechów piorących, bo nie wiem czy opłaca sie inwestować?
jin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:49   #4828
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jak twardnieje to napina się cały brzuch, wszędzie gdzie jest macica. Poza tym nie przepuszcza ucisku nawet na centymetr, dziecko jest jednak miększe duzo.
Nie do pomylenia moim zdaniem.
Stary 2013-10-03, 11:50   #4829
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Mimo tego, że codziennie byłam z rana zadbana w miarę w szpitalu, tak samo jak Ty bałam się o swoją ciążę i tak samo jak Ty kocham swoje dziecko - nie uważam żeby zrobiła mu krzywdę wklepując lekko puder na łóżku przez ok 60 sekund - ogólnie mam problem z cerą i dla mnie to jest rzecz naturalna. I nie toleruje osób, które wmawiają mi, że nie zależy mi na ciąży tylko dlatego, że lekko zadbam o siebie.

I ja nie mówię o typowym strojeniu jak opisałaś, tylko o zwykłej porannej toalecie.
Ale ja nie pisałam o krzywdzie dziecka przez puder Tylko, że dla mnie to zeszło zupełnie na dalszy plan. Poza tym, nie lubię leżeć na poduszce brudnej od pudru , więc nawet jak teraz się maluję gdy gdzieś wychodze, to po przyjściu puder zmywam.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-10-03 o 11:52
Stary 2013-10-03, 11:50   #4830
kukurydzianaa
Rozeznanie

omg, nie było mnie tylko chwilkę, a Wy nastukałyście 10 stron

Perfuzja, em ma, gosia, PawMaj13 - moja "wizja" finansowania państwa i przez państwo jest raczej całościowa, więc ciężko pisać tylko o jednym aspekcie (--> służba zdrowia) w oderwaniu od reszty. Nie da się zreformować jednego obszaru, bez naruszania innych. No ale to nie jest forum polityczno-ekonomiczne, więc nie będę tego rozwijać W każdym bądź razie daleko mi do myśli socjalistycznej. A to, że sama korzystam z usług lekarza mającego kontrakt z NFZ oraz (dopiero będę) z ZUSowskiego L4 wynika nie z moich poglądów, lecz obecnych realiów (bo skoro państwo zabiera, to niech też oddaje).

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
kukurydzianaa a co to z za szpital w którym tak mało płacą, jeśli mogę spytać? Świdnik? Lubartów? Łęczna? Te są najbliżej Lbn :P
Z drugiej strony Lublina - w Bełżycach.

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY ZAŁAMAŁAM SIĘ WCZORAJ!! smaruję się przynajmniej 2 razy dzienne, brzuch pupa uda, kremem na rozstępy babydream, i co? G****O! jeden się pojawił, w dziwnym miejscu, nad i śladem z kolczyka w pępku (ta skóra w tym miejscu dziwna jest) ale jest maleńki, bo długość może 1 cm nawet nie, ale jest Rzuciłam się dziś w hebe na rescue oil + i skoncentrowany krem na rozstępy.
Bo to nie tyle o smarowanie chodzi, co o masaż skóry - masuj się dłużej, niech tż też masuje.

Cytat:
ja też miałam nerwa jak jechalismy do kościoła- do tego stopnia że się zatrzymaliśmy i małż wyciągał mi z bagażnika neospazminę łyknęłam 2-3 łyki żeby nie paść trupem w progu kościoła
A nas z kolei złapała jakaś śmiechawka totalna. Mamy mnóstwo fotek sprzed mszy, w trakcie i po, gdzie tylko szczerzymy zęby

Edytowane przez kukurydzianaa
Czas edycji: 2013-10-03 o 11:52
kukurydzianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości