|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Cytat:
A stoi na kolanach w pozycji czworaczej chociaż chwilkę i się buja do przodu i do tyłu? Bo może musi odkryć, że na brzuszku musi być fajnie, że fajniej jest wtedy kiedy się ma dupkę w górze ![]() Nancy: to trudne, owszem, bo jeszcze dochodzą emocje, a tutaj rozpatrujemy na zimno. Ale ja mam nadzieję, że będziemy miały wszystkie kontakt i będziemy tutaj robić burzę mózgów i wspólnie damy radę. Nie ukrywam, że troszkę liczę, że przyda mi się wykształcenie , i zamierzam się na bieżąco dokształcać, żeby lepiej rozumieć. Bo nad konsekwencją trudno pracować jeśli samemu się emocjonalnie nie wyrabia - brak konsekwencji to droga na skróty, kiedy masz emocjonalnie dość a chciałabyś chociaż na moment spokoju. To też jest ludzkie, człowiek nie maszyna, a mali ludzie są trudni, bo jeszcze nie umieją wyjaśnić ocb |
|
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny...ja wciąż nie mam nosidła i mnie korci-tż twierdzi że szkoda kasy..że się nie przyda- a mnie korci. Tylko czy teraz nie jest za późno???
licytuję kombinezonik u pewnej Pani..i ona dała mi linka do swojej opinii http://szaleni.wordpress.com/2013/07...czenie-testow/
|
#513 |
|
Wtajemniczenie
|
neti tez myślałam nad tym kombinezonem, ten co Ona Go w nosidle trzyma?
![]() tak btw Dziecko ubrane w jesienny kombinezon, zimowy i do tego jeszcze w tuli?
|
#514 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jak Wy to robicie?!
Nie ogarniam domu, siebie a co dopiero forum. Już tyle stron na nowym wątku a ja Was ciągle gonię i ciągle jestem do tyłu a jak już nadrobię to się okazuje że tylko tak mi się wydawało ![]() Mam już powyżej uszu kilku rzeczy: -robienia zdjęć i wystawiania rzeczy wszelakich (w tym ciuszków które nie chcą się sprzedawać chyba że za śmieszne grosze) -mojego PECHA! Wczoraj sąsiedzi zalali nam kuchnię i łazienkę. Woda leciała ciurkiem przez pól sufitu, po instalacji elektrycznej. -pogody... nie mogę się przestawić że siedziałam całymi dniami na dworze a teraz ledwo co na spacer wyjść można... Ponadto, musimy kupić spacerówkę. Niestety po 2 miesiącach jeżdżenia w tej z kompletu mam ochotę ja wyrzucić. Non Stop jest pod takim kątem, że młody zjeżdża co pół metra i nie da się iść, a pasy zamiast miedzy nogami to ma między stopami, są za daleko... naprawdę oglądaliśmy z tż dużo innych spacerówek i żadna nie jest tak przechylona. Mlody w niej się wygina i rzuca, bo mu niewygodnie. Pojechaliśmy do sprzedawcy żeby skorzystać z niezgodności z umową a babsko ciągle upieralo się przy gwarancji. A co mi pi gwarancji jak producent wyprodukował g...? Gondola była świetna, ale to... Dzwonilam do rzecznika no i generalnie ja mam rację bo sprzedawca jest odpowiedzialny za produkt i nie ma prawa narzucać mi korzystania z gwarancji jeśli nie chcę. I mogę babę podać do inspekcji handlowej itd ale wiecie... to wszystko będzie trwało, a my bez wózka. Co prawda jest przepis który mówi że ona musi od reki dać mi chocby wózek zastępczy, ale ona ma to gdzieś. No i wyszło na to co zwykle - każdy może robić co chce, a my musimy sprzedać wózek i kupić inny. Ech. Ale narzekam, co? Oprócz tego tż chory wiec wiecie co to znaczy. Wszystko musze ogarniać sama a dodatkowo dostałam 30 kg jabłek i muszę je przerobić na musy/konfitury. Wczoraj siedziałam do 4 rano, o ja głupia ![]() Nie bijcie że nie jestem na bieżąco
|
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Lady- kiedyś dawno dawno temu obiecałam pokazać Ci fotki moich mięśni ramion- odnalazłąm te fotki- są w klubie w wątku z odchudzaniem
jeeezu, ja chcę tak znowu, Aska chyba żeś mi dziś wylała kubeł zimnej wody na głowę, też sobie zrobię taki podpis jak Twoj
|
|
|
|
#516 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, przypominam się. Ostatnio nawet nie miałam jak was podczytać
. Pan J jest tak absorbującym dzieckiem, że wymiękam. Z tego wszystkiego dostałam opryszczki na całych ustach, bo nie spałam 2 noce tak mu 3 zęby idą na raz. Ale myśle, ze jeszcze tydzien i wszystko wróciło normy.Wyszło nam uczulenie i nie wiem na co - królik, proszek, lub mleko modyfikowane bo zmienił się jego skład, a dostaje raz dziennie kaszkę na nim. (Mam nadzieje, ze to zęby ...) Do dziewczyn, które miały problem z alergia na mleko - czy możliwe, zeby zmiany pojawiły sie tylko na plecach i przedramieniach ? MARSI kobieto dopiero odpisałam Ci na priv - wybacz! ![]() Jeszcze pytanie: jak ubieracie dzieci? Gdy jest tak zimno? (U mnie ok 9 st) czy śpiworek. Jesienny to dobry pomysł ? Mam okazje kupic i nie wiem czy warto?
Edytowane przez mitabe Czas edycji: 2013-10-03 o 14:04 |
|
|
|
#517 | ||||
|
Zadomowienie
|
Nadrabiam jak zwykle, pędzicie jakby Was kojot gonił
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bokeh, ale fajnie wyglądacie! ![]() Właśnie wróciłyśmy ze szczepienia, strasznie nieśmiała ta moja Malizna, jak pielęgniarka zaczęła ją zagadywać to przestała gadać i się uśmiechać, a jak ją położyłam na kozetce to od razu ryk. Nie wiem czemu się tak stresuje wszystkim, przecież nigdy jej nie zostawiam do wypłakania, zawsze jestem na miejscu. No nic, widocznie ma taką dużą potrzebę bliskości. |
||||
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah http://allegro.pl/next-super-ociepla...592822624.html
http://allegro.pl/cudne-next-spodnie...597421637.html http://allegro.pl/spodnie-ocieplane-...581649860.html ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- tak własnie w o tym..a co..może być??
|
#519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i już nie smutas
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-10-03 o 14:05 |
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Neti - ty jesteś nieoceniona!
* (neti widziała na fb że szukam ocieplanych spodni małej )Chyba pomyślę o tych 1rwszych, jeszcze 74 poszukam czy ni ma.. Czy wy macie ocieplane spodnie? Co do nosidła: chyba nie za późno, większość nosideł się poleca jak już dziecko siedzi - więc akurat? |
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Debrah..widziałam..i tak mnie tknęło coś dla dziewczynki poszukać...
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny.... http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-s...575436355.html wcześniej tego nie było.....
(http://allegro.pl/mk-plecak-szkolny-...535197050.html http://allegro.pl/next-boski-swetere...595258495.html http://allegro.pl/pluszowa-czapa-sow...595898802.html znów mnie dopada.... )))))
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-10-03 o 14:16 |
|
|
|
#525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A na plecak chyba za wcześnie? ![]() ![]() Btw: moja juz śpi pod kołdrą i na podusi ale mam duże dziecko Bokeh: ty kupowałaś specjalnie te wypełnienia z ikea ich? Żeby wymiar się zgadzał? Bo ich pościele dla dzieci, bardzo fajne i cena niezła jest. |
||
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Chyba tak. Taki wysilek fizyczny pewnie jest duzym obciazeniem i trzeba porzadnie odpoczac. Yae odkad jest mobilna calkiem sporo w dzien spi... |
||
|
|
|
#528 | |||
|
Zakorzenienie
|
wrocilam
![]() mielismy dzis dyskoszke z okazji dnia chlopaka. hitem bylo - "stracilas cnote" Cytat:
no wlasnie dlatego tak mysle, taki figo fago co to nie ja, kazda moja itd ![]() ![]() Cytat:
cudne chlopaczki w czapusiach ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
aska- u nas identyko z zakupami. moj jezdzi zazwyczaj do Polo i tam panie maja promocje przy kasie, zazwyczaj jakis slodycz i ZAWSZE mu cos wcisna, ZAWSZE
|
|||
|
|
|
#529 |
|
Rozeznanie
|
Neti ja też cierpię na sowomanię, ta pościel jest boska! Akurat potrzebujemy, tylko kasy ni widu ni słychu.
A jak tula, to tylko w sówki ![]() Mlody śpi już druga godzinę, a ja po ostatnich dniach kiedy nie miałam dla siebie ani chwili przyznaję że nie zrobiłam absolutnie nic tylko herbatka, ciasto i wizaż. To nic, że dalej chodzę rozmemłana, nim tż wróci mam jeszcze czas :PSłyszę jak sąsiedzi robią pranie i juz patrze po suficie czy nic się nie leje.. |
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam i czytam i sama nie wiem co czytam ![]() Byłam dzisiaj w swojej byłej pracy, tzn w filii w swojej miejscowości. Blanka czarowała wszystkich, mimo, że nie spała ponad trzy godziny. Byłam u szefa pogadać. Wiecie, On mnie zawsze tak onieśmiela, takie ciacho No i generalnie bardzo miło mnie przyjęli, kierowniczka powiedziała, że bardzo chciałby żebym wróciła, że super wyglądam po ciąży itp. itd. Ale jedna kierowniczka powiedziała mi na dzień dobry, że chyba brzuszek po ciąży został. I tak mi się przykro zrobiło ( ( Wagę mam już ok, ważyłam się rano i ważę 55,5kg. Chcę jeszcze 2-3kg w dół ale to już na spokojnie. Brzuszka troszkę jeszcze mam No i mi smutno ![]() Lady czytałam tylko że noc lepsza, bardzo się cieszę! |
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde Oskar znowu mi się dusił tą wydzieliną z nosa
![]() Dziewczyny on przy tym wpada w taką panikę jakby ktoś go wrzątkiem polewał Nie mogłam go uspokoić dobre 20minut. Potem dopiero jakoś dał się ugłaskać i usnął biedny mój ![]() Nie mam pomysłu jak mu pomóc na ten katar. Poza tym jest ok. Nie jest bardzo chory tylko w tym nosie mu furczy. Fridy nie chce widzieć na oczy (próbujemy różnych sposobów),wody morskiej absolutnie nie da sobie psiknąć,nawet maści majerankowej nie da sobie rozsmarować pod nosem. W ogóle go dotknąć nie daje ![]() Robiłam mu inhalacje (nadal robię ale już teraz z marnym skutkiem) i to fajnie go oczyszczało-ale już też mu się to znudziło. Powdycha trochę tą sól a potem ucieka. Jedyne co mogę mu pomóc i to robię to inhalacje parowe,mam w kubeczku gorąca wodę i te kropelki parują. I ręcznik nasączony kropelkami wisi na łożeczku żeby lepiej oddychał. Do tego smaruje mu klateczke żelem rozgrzewającym (lepiej wtedy oddycha) ale to tylko na noc jak już leży pod kołdrą. Nie mam pojęcia co więcej mogę zrobić Katarek chyba odpada bo boi się odkurzacza. Ile on w ogóle kosztuje?
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() OOO, slysze stekanie
|
|
|
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja musze ten brzuch zgubić:/ tzn on jest taki flak..eszzzzzzzz...moze ten ABS pomoze ![]()
|
|
|
#534 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
dzięki
Póki co idzie bardzo dobrze. Ola to skarb z koszmarnymi nockami Cytat:
Ale nie ma co ciągnąc temtu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja mam duż obszerny sweter, to obejmuję nim i Olę w nosidle
|
||||||||
|
|
|
#535 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie wiem czy to przypadek, czy po prostu minęło samo, ale jak kupiłam katarek i odciągałam nim przez trzy dni, dwa razy dziennie po inhalacji i po wodzie morskiej to już nic nie furczy. A właśnie tylko furczało jak leżała czy jadła i zwykły aspirator nic nie wyciągał. Dzisiaj lekarka mi dziecko przebadała przed szczepieniem i powiedziała, że ok wszystko ![]() Cytat:
W ogóle to mi tak strasznie przykro jest jak piszecie, że dziecko śpi i sobie siedzicie i np. jakiś serial, czy chociażby to głupie prasowanie. Jak ja w ciągu dnia, łącznie mam godzinkę (tak, wliczam w to i prysznic i sikanie ) dla siebie to jest super ;( Ja uwielbiam moje dziecko nad życie, ale kurde, trochę tęsknię za sobą zdałam sobie sprawę z tego, że mnie już nie ma, znikłam Cytat:
i miruna i łosoś I mi potem przykro, że TŻ się stara, kupuje, przygotowywuje, a ja niewdzięcznica nawet nie mam ochoty kosztować ![]() Cytat:
Aleeeeee nie chwaliłam się, moja Mała mówi od 3 dni już świadomie mama i tata. Mama jej od jakiegoś czasu jej wychodziło, ale teraz jak ją biorę to z taką ulgą mówi mama I obudziła się ostatnio o 6, ja udawałam, że śpię i łudzę się, że się utuli, ale widzę, że podkówka i panika to szybko ją utuliłam, a Ewcia z taką ulgą, że jestem się przytuliła i do mnie "najnaj mama"
|
||||
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019405,...?ticaid=1116af
---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
Ale troszkę mniej, ze 172 myślę. W ciuchy sprzed ciąży (36/34) mieszczę się bez problemu, ale troszkę mi ten brzuszek odstaje
|
|
|
|
|
#537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu teraz nie masz czasu, ale będziesz go miała. Trzeba tylko przeczekać Cytat:
|
||
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Przemieszczam się między jedną stroną a drugą. Czytam łapczywie i wszystko mi się przez to kitrasi. Ale najważniejsze że mniej więcej wiem co u was
Fajnie móc was poczytać
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że powinno wyrazić, my chyba z Marsi obie mówimy o spiętrzeniu emocji i sytuacji ekstremalnej - gdzie dalsze wyrażanie może być dla dziecka niebezpieczne (gdy np załącza się już autoagresja i jest walenie łebkiem w ścianę np) - to, moim zdaniem TRZEBA zatrzymać. Ale nie mówię o ugłaskiwaniu emocji wszystkich w ogóle - taką reakcję zostawiam na ekstremum. Płacz - nie jest zły, złość dziecka też nie jest. My dorośli też się złościmy kiedy mamy powody i płaczemy gdy nam smutno. Boimy się tych emocji u dziecka, bo..nie wiemy co z nimi zrobić, jak zareagować. Stąd np dziecko się przewróci, płacze, no bo boli.. to rodzic podchodzi i " no nie płacz już, wcale nie boli" - bo liczy, że skończy się płacz, emocjonalnie trudny do zniesienia. (Stąd też frustracja na płacz noworodka, ten długotrwały bo go bardzo trudno znieść - częstotliwość dźwięku jest wyjątkowa, wiecie , żeby ratunek szybko przybył, bezradność poraża)Przeżycie emocji u dziecka będzie wtedy gdy dasz mu na to miejsce np. przy tym przewróceniu się " boli nóżka? też czasem płaczę jak mnie coś boli - no chodź, podmuchamy, przytulimy i szybko przestanie", zamiast "no już, cicho, nie boli". W ekstremalnej sytuacji będę na straży i będę trzymać dziecko w przytuleniu, co by nie rozbiło sobie głowy na przykład. |
|
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Siema!
Za nami cudna noc Nie spałyśmy od 1 do 4, ale w wersji light, było bardzo fajnie i wesoło "Matka, dawaj włosy! nos! buzię! Puraj w brzuchol! Wąchaj smrody!" A o 7 obudziłam się dopiero wtedy, jak mi gwiazda po głowie na podłogę schodziła Lady, a potem zrzucasz winę na biedne dziecko, że się nie wysypiasz I zagdka ostatnich megazłych nocy chyba rozwiązana ![]() Black, Pola też nosi 80 ![]() To szybko się gaduła zrobiłaś No i jak już pisałam kilka razy, ani ja, ani moje rodzeństwo nie raczkowaliśmy. Pola chyba też nie będzie, bo ona pełzać nawet nie umie tak "poprawnie", a skoro nie ma ruchu zamiennego noga-ręka wyuczonego, to chyba do raczkowania się nie nadaje Nancy, szłam dzisiaj po mieście, przypomniałam sobie o aloesie i bożence, i zaczęłam się brechtać na głos ![]() Black, a nasz stacjonarny rowerek od roku stoi na strychu i się kurzy... Jak jeszcze na nim jeździłam, to też najczęściej przy tv I dzisiaj kupiłam ten ksilytol ☠☠☠☠a, jakie to drogie ![]() I jeszcze jak podjechał już bus, na którego czekałam, to wiecie, że jakiś fagas się normalnie przede w☠☠☠☠☠☠☠ił? Ja se wchodzę ładnie, a ten łup! Aż mnie pchnął do tyłu Tyla
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-10-03 o 15:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

, i zamierzam się na bieżąco dokształcać, żeby lepiej rozumieć. 

. Pan J jest tak absorbującym dzieckiem, że wymiękam. Z tego wszystkiego dostałam opryszczki na całych ustach, bo nie spałam 2 noce tak mu 3 zęby idą na raz. Ale myśle, ze jeszcze tydzien i wszystko wróciło normy.
Zawsze jak jej daje to zje ładnie pare łyżeczek,ale zaraz trze oczka, marudzi i wiecej nie zje. Tylko, że jak ja biore do spania to wcale od razu nie usypia,ale z cycka mleko wypije

* (neti widziała na fb że szukam ocieplanych spodni małej

FACECI!! 

No i generalnie bardzo miło mnie przyjęli, kierowniczka powiedziała, że bardzo chciałby żebym wróciła, że super wyglądam po ciąży itp. itd. Ale jedna kierowniczka powiedziała mi na dzień dobry, że chyba brzuszek po ciąży został. I tak mi się przykro zrobiło
No i mi smutno