Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 13:53   #511
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

ja tak jak Black, ubieram na noc zwykłe pajace

Może masz rację
Moja siostra nie raczkowała w ogóle tylko od razu chodziła.

kładę ją na brzuszku ale poleży góra min i płaaaaacz.
Nie śpi na brzuszku.

zazdrościmy

Zeszłyśmy na podłogę. Jak ją kładę na pleckach to przewraca się na brzuszek, poleży chwilę i płacz bo nie podoba jej się.
Jak ją sadzam to potrafi długo siedzieć. A jak zabawka jest gdzieś dalej to bez problemu sięga po nią po czym wraca spowotem do siadu.
To jak dla mnie wsio okej, o ten brzuszek się rozchodzi.
A stoi na kolanach w pozycji czworaczej chociaż chwilkę i się buja do przodu i do tyłu?
Bo może musi odkryć, że na brzuszku musi być fajnie, że fajniej jest wtedy kiedy się ma dupkę w górze

Nancy: to trudne, owszem, bo jeszcze dochodzą emocje, a tutaj rozpatrujemy na zimno.
Ale ja mam nadzieję, że będziemy miały wszystkie kontakt i będziemy tutaj robić burzę mózgów i wspólnie damy radę.
Nie ukrywam, że troszkę liczę, że przyda mi się wykształcenie , i zamierzam się na bieżąco dokształcać, żeby lepiej rozumieć.

Bo nad konsekwencją trudno pracować jeśli samemu się emocjonalnie nie wyrabia - brak konsekwencji to droga na skróty, kiedy masz emocjonalnie dość a chciałabyś chociaż na moment spokoju.
To też jest ludzkie, człowiek nie maszyna, a mali ludzie są trudni, bo jeszcze nie umieją wyjaśnić ocb
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:54   #512
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny...ja wciąż nie mam nosidła i mnie korci-tż twierdzi że szkoda kasy..że się nie przyda- a mnie korci. Tylko czy teraz nie jest za późno???

licytuję kombinezonik u pewnej Pani..i ona dała mi linka do swojej opinii http://szaleni.wordpress.com/2013/07...czenie-testow/

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:55   #513
misiaeel
Wtajemniczenie

neti tez myślałam nad tym kombinezonem, ten co Ona Go w nosidle trzyma?
tak btw Dziecko ubrane w jesienny kombinezon, zimowy i do tego jeszcze w tuli?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:55   #514
YellowSheep
Rozeznanie

Dziewczyny, jak Wy to robicie?!
Nie ogarniam domu, siebie a co dopiero forum. Już tyle stron na nowym wątku a ja Was ciągle gonię i ciągle jestem do tyłu a jak już nadrobię to się okazuje że tylko tak mi się wydawało

Mam już powyżej uszu kilku rzeczy:
-robienia zdjęć i wystawiania rzeczy wszelakich (w tym ciuszków które nie chcą się sprzedawać chyba że za śmieszne grosze)
-mojego PECHA! Wczoraj sąsiedzi zalali nam kuchnię i łazienkę. Woda leciała ciurkiem przez pól sufitu, po instalacji elektrycznej.
-pogody... nie mogę się przestawić że siedziałam całymi dniami na dworze a teraz ledwo co na spacer wyjść można...

Ponadto, musimy kupić spacerówkę. Niestety po 2 miesiącach jeżdżenia w tej z kompletu mam ochotę ja wyrzucić. Non Stop jest pod takim kątem, że młody zjeżdża co pół metra i nie da się iść, a pasy zamiast miedzy nogami to ma między stopami, są za daleko... naprawdę oglądaliśmy z tż dużo innych spacerówek i żadna nie jest tak przechylona. Mlody w niej się wygina i rzuca, bo mu niewygodnie. Pojechaliśmy do sprzedawcy żeby skorzystać z niezgodności z umową a babsko ciągle upieralo się przy gwarancji. A co mi pi gwarancji jak producent wyprodukował g...? Gondola była świetna, ale to... Dzwonilam do rzecznika no i generalnie ja mam rację bo sprzedawca jest odpowiedzialny za produkt i nie ma prawa narzucać mi korzystania z gwarancji jeśli nie chcę. I mogę babę podać do inspekcji handlowej itd ale wiecie... to wszystko będzie trwało, a my bez wózka. Co prawda jest przepis który mówi że ona musi od reki dać mi chocby wózek zastępczy, ale ona ma to gdzieś. No i wyszło na to co zwykle - każdy może robić co chce, a my musimy sprzedać wózek i kupić inny. Ech.

Ale narzekam, co?
Oprócz tego tż chory wiec wiecie co to znaczy. Wszystko musze ogarniać sama a dodatkowo dostałam 30 kg jabłek i muszę je przerobić na musy/konfitury. Wczoraj siedziałam do 4 rano, o ja głupia

Nie bijcie że nie jestem na bieżąco
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:57   #515
marsi11
Zakorzenienie

Lady- kiedyś dawno dawno temu obiecałam pokazać Ci fotki moich mięśni ramion- odnalazłąm te fotki- są w klubie w wątku z odchudzaniem
jeeezu, ja chcę tak znowu, Aska chyba żeś mi dziś wylała kubeł zimnej wody na głowę, też sobie zrobię taki podpis jak Twoj
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:57   #516
mitabe
Rozeznanie

Hej dziewczyny, przypominam się. Ostatnio nawet nie miałam jak was podczytać . Pan J jest tak absorbującym dzieckiem, że wymiękam. Z tego wszystkiego dostałam opryszczki na całych ustach, bo nie spałam 2 noce tak mu 3 zęby idą na raz. Ale myśle, ze jeszcze tydzien i wszystko wróciło normy.

Wyszło nam uczulenie i nie wiem na co - królik, proszek, lub mleko modyfikowane bo zmienił się jego skład, a dostaje raz dziennie kaszkę na nim. (Mam nadzieje, ze to zęby ...)

Do dziewczyn, które miały problem z alergia na mleko - czy możliwe, zeby zmiany pojawiły sie tylko na plecach i przedramieniach ?

MARSI kobieto dopiero odpisałam Ci na priv - wybacz!

Jeszcze pytanie: jak ubieracie dzieci? Gdy jest tak zimno? (U mnie ok 9 st) czy śpiworek. Jesienny to dobry pomysł ? Mam okazje kupic i nie wiem czy warto?

Edytowane przez mitabe
Czas edycji: 2013-10-03 o 14:04
mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:58   #517
szklanka19
Zadomowienie

Nadrabiam jak zwykle, pędzicie jakby Was kojot gonił

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a coż to Pan Metka?
fajnie, że na rehabilitacji lepiej
i Pan Metka we własnej osobie http://allegro.pl/k-s-kids-pan-metka...571962818.html

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Ostatnio mamy problem z obiadkami. Ola ładnie zjada kaszkę na sniadanie, ale z obiadkami nie moge trafic Zawsze jak jej daje to zje ładnie pare łyżeczek,ale zaraz trze oczka, marudzi i wiecej nie zje. Tylko, że jak ja biore do spania to wcale od razu nie usypia,ale z cycka mleko wypije
U mnie ostatnio to samo. Na początku pięknie zjadała prawie całe porcje, a teraz zje kilka łyżeczek i zaczyna się prężyć, marudzić, a jak przystwię do piersi to je, je, je i końca nie widać. Potem oczywiście ulewańsko

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Mi Piotrek codziennie towarzyszy podczas prysznica inczej sobie tego nie wyobrażam, no chyba, że Tż jest w domu
U mnie to samo jak jesteśmy tylko we dwie. Raz mi zasnęła i poleciałam pod prysznic z nerwami, że się obudzi i narobi larma, a ja będę namydlona akurat

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
OGŁOSZENIE PARAFIALNE.
Latałam dzisiaj po aptekach za Pulmexem ponieważ Młodemu wrócił katar I co? NIe ma nigdzie. W ostatniej aptece Pani mi powiedziała że o wycofują.
Po pracy TZ pojechał do galeryji i tam w aptece dostał zamiennik http://www.i-apteka.pl/product-pol-735-DEPULOL-zel-20g.html
Wrzucałam nazwę tej maści do apteczki w k.

Cytat:
aloes... mam toto odkąd t. przyjechała po porodzie nam "pomóc" przywiozła i kazała mi wsadzać se ten aloes w bożennę :/ a że miałam też rany na cyckach to w staniku po listku w każdej miseczce i w majtach kolejny
O kurde Ale to jest kaktus przecież

Bokeh, ale fajnie wyglądacie!

Właśnie wróciłyśmy ze szczepienia, strasznie nieśmiała ta moja Malizna, jak pielęgniarka zaczęła ją zagadywać to przestała gadać i się uśmiechać, a jak ją położyłam na kozetce to od razu ryk. Nie wiem czemu się tak stresuje wszystkim, przecież nigdy jej nie zostawiam do wypłakania, zawsze jestem na miejscu. No nic, widocznie ma taką dużą potrzebę bliskości.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:59   #518
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Debrah http://allegro.pl/next-super-ociepla...592822624.html
http://allegro.pl/cudne-next-spodnie...597421637.html
http://allegro.pl/spodnie-ocieplane-...581649860.html

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
neti tez myślałam nad tym kombinezonem, ten co Ona Go w nosidle trzyma?
tak btw Dziecko ubrane w jesienny kombinezon, zimowy i do tego jeszcze w tuli?
tak własnie w o tym..a co..może być??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-10-03, 14:03   #519
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Debrah http://allegro.pl/next-super-ociepla...592822624.html
http://allegro.pl/cudne-next-spodnie...597421637.html
http://allegro.pl/spodnie-ocieplane-...581649860.html

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

tak własnie w o tym..a co..może być??
miałam na niego snajpera, ale znalazłam pingwina

i już nie smutas
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ye39.jpg (47,2 KB, 27 załadowań)

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-10-03 o 14:05
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:04   #520
Debrah
Zakorzenienie

Neti - ty jesteś nieoceniona!* (neti widziała na fb że szukam ocieplanych spodni małej)
Chyba pomyślę o tych 1rwszych, jeszcze 74 poszukam czy ni ma..

Czy wy macie ocieplane spodnie?

Co do nosidła: chyba nie za późno, większość nosideł się poleca jak już dziecko siedzi - więc akurat?
Stary 2013-10-03, 14:08   #521
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Neti - ty jesteś nieoceniona!* (neti widziała na fb że szukam ocieplanych spodni małej)
Chyba pomyślę o tych 1rwszych, jeszcze 74 poszukam czy ni ma..

Czy wy macie ocieplane spodnie?

Co do nosidła: chyba nie za późno, większość nosideł się poleca jak już dziecko siedzi - więc akurat?
mój nie siedzi jeszcze...czyli mogę..marze o tej tuli...ale kurdĘ..ta cena
Debrah..widziałam..i tak mnie tknęło coś dla dziewczynki poszukać...

Stary 2013-10-03, 14:12   #522
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a czemu chcesz zastępować kaszkę?

ja Cię rozumiem bo też mam tak,że jak jestem w domu to nawet nie jestem w stanie jednego posta napisać bo albo mama albo mnie ciągnie za nogawkę a nie chcę żeby komp był ważniejszy od dziecka
dopiero mam chwilę jak maly śpi albo jak jestem w biurze
ale na pewno kochana nikt tu o Tobie nie zapomni, nie pozwolimy na to
Bo w Japonii kaszki nie sa popularne. Dostepne sa, ale powiedzmy, ze nie w naszym zasiegu finansowym. A chcialabym zaczac cos a la sniadanie powoli zaczac podawac
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:13   #523
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
już nie tak nałogowo jak kiedyś, ale jak zasypia to ssie
i jak już tak w miarę zaśnie to sama wyciąga.
Nie chce już na tym etapie dawać jej smoka, skoro tyle m-cy była bez. Ostatnio wygrzebała z zabawek i sru do buzi, ale śmiesznie wyglądała, nie przyzwyczajona jestem do jej widoku ze smokiem- no jak taki dziudzunio malutki ale zaraz go wyrzuciła w kąt.

a Domcia jak?
Domcia na szczęście już od kilku miesięcy ssie smoka, o kciuku w ogóle zapomniała

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:13   #524
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

dziewczyny.... http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-s...575436355.html wcześniej tego nie było..... (
http://allegro.pl/mk-plecak-szkolny-...535197050.html
http://allegro.pl/next-boski-swetere...595258495.html
http://allegro.pl/pluszowa-czapa-sow...595898802.html

znów mnie dopada....)))))

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-10-03 o 14:16
Stary 2013-10-03, 14:16   #525
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny...ja wciąż nie mam nosidła i mnie korci-tż twierdzi że szkoda kasy..że się nie przyda- a mnie korci. Tylko czy teraz nie jest za późno???

licytuję kombinezonik u pewnej Pani..i ona dała mi linka do swojej opinii http://szaleni.wordpress.com/2013/07...czenie-testow/
Cytat:
O, fajna pościel bardzo. Tylko cena mniej:P
A na plecak chyba za wcześnie?

Btw: moja juz śpi pod kołdrą i na podusi ale mam duże dziecko

Bokeh: ty kupowałaś specjalnie te wypełnienia z ikea ich? Żeby wymiar się zgadzał? Bo ich pościele dla dzieci, bardzo fajne i cena niezła jest.
Stary 2013-10-03, 14:17   #526
Delicjanka
Zakorzenienie

Piękna ta posciel

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:24   #527
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
meneq a nie ma możliwości, żeby ktoś Ci przywiózł albo przysłał jakieś kaszki?

silver a często kładziesz Darię na brzuszku? Czy np śpi na brzuszku?
Moj bracik przyjezdza za miesiac, moze z nim pogadam. Tylko czy jest sens czekac...?

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
skąd jak to znam

U nas dziś podobnie było. Co jej wypadł smoczek to się budziła. Wstawałam tak do 4.30 a potem już nie wytrzymałam i położyłam ją między nas. A Tż co?? Spał jak zabity !! A rano spytał jak tam nocka i czy Daria ładnie spała FACECI!!

Nie rozmawiałam z lekarzami o tym
Mama mi mówi że ona ma jeszcze czas. I że moja siostra wogóle nie raczkowała tylko od razu chodziła i biegała.

A co do smoków , ja tam samo robię. Mam kilka przygotowanych na szafce obok łóżeczka
Właśnie dziś w nocy nie umiałam znaleźć i sięgnęłam po drugiego.

Taaaaa...chciałabyś My tak łatwo nie zapominamy
Tez mi sie wydaje, ze jeszcze ma czas... Nie martw sie na zapas

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Mam chyba odpowiedź czemu Amelcia tak jęczy - z niewyspania!
Chyba potrzebuje dłuższej drzemki odkąd na czworaka zasuwa. Bo znowu mi śpi ponad godzinę, wczoraj było to samo.
Czyli jak się budzi po 15-20 minutach i dalej jęczydełko to co robić? Uśpić na nowo.

Hmm.
Chyba tak. Taki wysilek fizyczny pewnie jest duzym obciazeniem i trzeba porzadnie odpoczac. Yae odkad jest mobilna calkiem sporo w dzien spi...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:43   #528
pstryczek84
Zakorzenienie

wrocilam
mielismy dzis dyskoszke z okazji dnia chlopaka. hitem bylo - "stracilas cnote"
Cytat:
Daria ma dwa ząbki dwie dolne jedynki

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Myślisz? Mnie się z kolei wydaje, że on to taki damski bokser, apodyktyczny człowiek i generalnie cham, co potrafi kobietę obrzucić mięsem... Zresztą, opowiadał, że miał romans, no to wiadomo, co w głowie siedzi.

no wlasnie dlatego tak mysle, taki figo fago co to nie ja, kazda moja itd

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
No to tu masz rację

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
będzie ząb!!!
chyba
taka dziureczka, jakby ranka? to to na zęba?

Cytat:
moja teściowa dziś wyskoczyła z rewelacją- powiedziała czy ja wiem,że jak małęmu zęby nie wyjdą do roku to trzeba będzie mu dziąsla nacinać
zapytałam się czy ja dobrze słyszałam czy może coś ze słuchem nie nadążam
zapytałam skąd takie rewelacje- od pani która przychodzi sprzątać
skwitowałam do tesciowej krótko- no wiesz co, mam cię za rozsądną kobietę
mina- bezcenna
o losie!!!!!!!!!

cudne chlopaczki w czapusiach

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
mamy nową umiejętność - Borys wchodzi po schodach, nie .. on wbiega prawie jest taki szybki, najgorsze że chciałby schodzić w dokładnie taki sam spsób, głową w dół. A wchodzi tylko po to żeby od razu zejśc i tak w kołko, mogłby się tak bawic non stop.
u nas schody tez robia furore ''

aska- u nas identyko z zakupami. moj jezdzi zazwyczaj do Polo i tam panie maja promocje przy kasie, zazwyczaj jakis slodycz i ZAWSZE mu cos wcisna, ZAWSZE

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:43   #529
YellowSheep
Rozeznanie

Neti ja też cierpię na sowomanię, ta pościel jest boska! Akurat potrzebujemy, tylko kasy ni widu ni słychu.

A jak tula, to tylko w sówki

Mlody śpi już druga godzinę, a ja po ostatnich dniach kiedy nie miałam dla siebie ani chwili przyznaję że nie zrobiłam absolutnie nic tylko herbatka, ciasto i wizaż. To nic, że dalej chodzę rozmemłana, nim tż wróci mam jeszcze czas :P

Słyszę jak sąsiedzi robią pranie i juz patrze po suficie czy nic się nie leje..
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:45   #530
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Czytam i czytam i sama nie wiem co czytam

Byłam dzisiaj w swojej byłej pracy, tzn w filii w swojej miejscowości. Blanka czarowała wszystkich, mimo, że nie spała ponad trzy godziny. Byłam u szefa pogadać. Wiecie, On mnie zawsze tak onieśmiela, takie ciacho No i generalnie bardzo miło mnie przyjęli, kierowniczka powiedziała, że bardzo chciałby żebym wróciła, że super wyglądam po ciąży itp. itd. Ale jedna kierowniczka powiedziała mi na dzień dobry, że chyba brzuszek po ciąży został. I tak mi się przykro zrobiło (( Wagę mam już ok, ważyłam się rano i ważę 55,5kg. Chcę jeszcze 2-3kg w dół ale to już na spokojnie. Brzuszka troszkę jeszcze mam No i mi smutno

Lady czytałam tylko że noc lepsza, bardzo się cieszę!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:48   #531
mala_19kw
Zakorzenienie

Kurde Oskar znowu mi się dusił tą wydzieliną z nosa

Dziewczyny on przy tym wpada w taką panikę jakby ktoś go wrzątkiem polewał
Nie mogłam go uspokoić dobre 20minut. Potem dopiero jakoś dał się ugłaskać i usnął biedny mój

Nie mam pomysłu jak mu pomóc na ten katar. Poza tym jest ok. Nie jest bardzo chory tylko w tym nosie mu furczy. Fridy nie chce widzieć na oczy (próbujemy różnych sposobów),wody morskiej absolutnie nie da sobie psiknąć,nawet maści majerankowej nie da sobie rozsmarować pod nosem. W ogóle go dotknąć nie daje
Robiłam mu inhalacje (nadal robię ale już teraz z marnym skutkiem) i to fajnie go oczyszczało-ale już też mu się to znudziło. Powdycha trochę tą sól a potem ucieka.

Jedyne co mogę mu pomóc i to robię to inhalacje parowe,mam w kubeczku gorąca wodę i te kropelki parują. I ręcznik nasączony kropelkami wisi na łożeczku żeby lepiej oddychał. Do tego smaruje mu klateczke żelem rozgrzewającym (lepiej wtedy oddycha) ale to tylko na noc jak już leży pod kołdrą.

Nie mam pojęcia co więcej mogę zrobić
Katarek chyba odpada bo boi się odkurzacza. Ile on w ogóle kosztuje?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:49   #532
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
O przepraszam, moja śpi od 19 do 6:30-7:00 bez pobudek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

OOO, slysze stekanie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:53   #533
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Czytam i czytam i sama nie wiem co czytam

Byłam dzisiaj w swojej byłej pracy, tzn w filii w swojej miejscowości. Blanka czarowała wszystkich, mimo, że nie spała ponad trzy godziny. Byłam u szefa pogadać. Wiecie, On mnie zawsze tak onieśmiela, takie ciacho No i generalnie bardzo miło mnie przyjęli, kierowniczka powiedziała, że bardzo chciałby żebym wróciła, że super wyglądam po ciąży itp. itd. Ale jedna kierowniczka powiedziała mi na dzień dobry, że chyba brzuszek po ciąży został. I tak mi się przykro zrobiło (( Wagę mam już ok, ważyłam się rano i ważę 55,5kg. Chcę jeszcze 2-3kg w dół ale to już na spokojnie. Brzuszka troszkę jeszcze mam No i mi smutno

Lady czytałam tylko że noc lepsza, bardzo się cieszę!
A ile masz wzrostu??

Ja musze ten brzuch zgubić:/ tzn on jest taki flak..eszzzzzzzz...moze ten ABS pomoze

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:58   #534
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
treselleo- oby dzień minął Wam lepiej niż nocka
dzięki Póki co idzie bardzo dobrze. Ola to skarb z koszmarnymi nockami
Cytat:
No to przykro mi że tak to odczuwasz, mam nadzieję ze tylko Ty. ja się cieszę że Antonio sie ob.sr.a.l i musialam Wam to pokazać..to nie pierwszy raz tak-a któraś o kapciuszki pytała...spoko-uratowane
Takze ten no..więcej już nie wstawię syna "w takich okolicznościach".
Nie miej mi za złe. Wiem, że macie taki sam problem z kupkami jak my z nockami, ale uważam, że pewne zdjęcia są 'nie fair'
Ale nie ma co ciągnąc temtu
Cytat:
No właśnie, w tym sęk.
Mój czasem miewa teksty, które mnie denerwują, ale widzę, że to trochę wynika z braku myślenia, na szczęście zawsze się reflektuje, dużo pomaga przy dziecku, wszystko potrafi zrobić, zajmuje się chętnie.
Ale bywa, że jak wraca z pracy to mówi, że potrzebuje 30 minut odpoczynku/drzemki, kładzie się, a mnie skręca z zazdrości, bo na nogach od 7:00 (plus milion pobudek w nocy) i padłabym tylko przykładając głowę do poduszki, no ale nie mogę się położyć
No, albo chociaż to, że on dostanie obiadek jak wróci (nie zawsze, bo nie zdążam zrobić czasem, tż nie ma nigdy pretensji, albo kombinujemy razem albo coś zamawiamy, ale chodzi o sam fakt, że wiecie, nie trzeba samemu)a ja muszę szukać możliwości by w ogóle zjeść w dzień.
Nawet jeśli jest chwilka to czuję hm "stres" bo muszę się wyrobić z bardzo dużą ilością czynności na raz, kiedy dziecko śpi, a śpi po 20 minut. Więc znowu, nawet tą kawę się pije myśląc "szybciej szybciej, bo muszę jeszcze...a zaraz się obudzi".

Np obiad jem zawsze późno, wtedy gdy Tż wraca, czyli między 18 a 19 - wcześniej nie da rady przeważnie, bo wszystko w biegu, i w biegu też jem. Oj nie doceniałam kiedyś tego, że mogę spać kiedy chcę, czy zjeść POWOLI posiłek
.
Podpisuję się pod każdym słowem

Cytat:
to dość trudne, tzn psychicznie, musisz przytulić dziecko z całej siły, tak żeby nie mogło się wyrwać, w tym czasie uspakajasz je, całujesz, mówisz,że bardzo kochasz,
dla mnie to był wielki problem ale po zastosowaniu tej metody mniej więcej po 2 razach histerie znikały na baaardzo baaaardzo długo
psycholożka mówiła,że ludzie roznie na to reagują, częśc ludzi uważa,że jest to metoda jak "szkolenie psa" i są przeciwni by w ten sposob domiować nad dzieckiem
jemu nie robi dię krzywdy, jak dla mnie to jedyny środek ktory działał
Cytat:
Ja popieram. "Karne jeżyki: i inne śmierdzą mi tresurą. Ale przytulanie, żeby zatrzymać dziecko w szale emocji = okej, będę stosować.
Chodzi o sytuacje gdy rozumowo już nie docierasz do dziecka, tłumaczenie jest na nic, bo dziecko jest tak rozemocjonowane, że nie słyszy.

Łapiesz, przytulasz i trzymasz w uścisku mówiąc, że jesteś, kochasz, uspokajasz. Można zostać poturbowanym troszkę, wiadomo, ale metoda mocno skuteczna.
A to nie jest tak, że dziecko ma pozniej skumulowane emocje? Czy nie powinien jednak ich 'wyrazić'?
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
U nas ok tygodnia zajela nauka stania i wtedy, to juz w ogole zobaczysz, ze bedziesz mogla i zjesc, i kawy sie napic, ba i poczytac sie uda
u Nas nie do końca, bo najlepiej, super extra fajnie jest stać opartą o mamę

Cytat:
przytulam mocno mam jechać do Was i nakopać w dupkę tż?
odnośnie nowych smaków, chcesz przepis na filet z kurczaka faszerowany otrębami? Co prawda kurczak to nic nowego ale farsz jest całkiem smaczny
a ja chcę

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
u mnie jest to samo Hania ,a cały pokój do zabwy a jej zabawa polega na staniu przy mnie, wchodzeniu na mnie itp....
o to to!

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Jeszcze pytanie: jak ubieracie dzieci? Gdy jest tak zimno? (U mnie ok 9 st) czy śpiworek. Jesienny to dobry pomysł ? Mam okazje kupic i nie wiem czy warto?
ja body z dł. lekki sweterek, kurtka, czapka, śpiochy/rajtki, spodnie skarpeto-buty i nosidło
A ja mam duż obszerny sweter, to obejmuję nim i Olę w nosidle
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 15:00   #535
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Kurcze, a babelek dalej sie meczy, furczy i pokasluje, nie wiem, czy isc z nim znowu do lekarza czy nie?

Bylam w czwartek w zeszlym tyg pierwszy raz i teraz w pn, myslicie, ze przesadzam???
Ja nie wiem czy mogę być przykładem, bo u nas katar był dwa razy, a ja ani razu nie poszłam do lekarza I nie wiem czy to przypadek, czy po prostu minęło samo, ale jak kupiłam katarek i odciągałam nim przez trzy dni, dwa razy dziennie po inhalacji i po wodzie morskiej to już nic nie furczy. A właśnie tylko furczało jak leżała czy jadła i zwykły aspirator nic nie wyciągał. Dzisiaj lekarka mi dziecko przebadała przed szczepieniem i powiedziała, że ok wszystko

Cytat:
Daria ma dwa ząbki dwie dolne jedynki

Cytat:
ja ostatnio chciałam chwile odpocząc to TZ powiedział,że on teraz książke czyta i nie może
Boże kiedy ja czytalam książkę w dzień
Ja nie pamiętam kiedy w ogóle czytałam książkę ;( A kiedyś wciągałam po 2-3 tygodniowo

W ogóle to mi tak strasznie przykro jest jak piszecie, że dziecko śpi i sobie siedzicie i np. jakiś serial, czy chociażby to głupie prasowanie. Jak ja w ciągu dnia, łącznie mam godzinkę (tak, wliczam w to i prysznic i sikanie ) dla siebie to jest super ;( Ja uwielbiam moje dziecko nad życie, ale kurde, trochę tęsknię za sobą zdałam sobie sprawę z tego, że mnie już nie ma, znikłam

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
"Kupilem Ci, cos co lubisz" - i wyciaga z kieszeni rzecz, ktorej sama bym w zyciu nie kupila
Mój też tak robi, ale z rybami :P Bo powinnaś jeść, a ja z ryb to paluszki i miruna i łosoś I mi potem przykro, że TŻ się stara, kupuje, przygotowywuje, a ja niewdzięcznica nawet nie mam ochoty kosztować

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Hje, tylko czy u Lady czy u mnie te problemy ze spaniem ta sa od samiuskiego poczatku...
U mnie tak samo. Ostatnio pobudki co 20-30 minut. A za to dzisiaj do 3 co 6-8 minut, rozkopanie, głośne gaworzenie, tak jakby przez sen i to gadanie ją budziło i od razu panika w oczach i płacz.

Aleeeeee nie chwaliłam się, moja Mała mówi od 3 dni już świadomie mama i tata. Mama jej od jakiegoś czasu jej wychodziło, ale teraz jak ją biorę to z taką ulgą mówi mama

I obudziła się ostatnio o 6, ja udawałam, że śpię i łudzę się, że się utuli, ale widzę, że podkówka i panika to szybko ją utuliłam, a Ewcia z taką ulgą, że jestem się przytuliła i do mnie "najnaj mama" Wiecie, że miałam łzy w oczach
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 15:04   #536
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019405,...?ticaid=1116af

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
A ile masz wzrostu??

Ja musze ten brzuch zgubić:/ tzn on jest taki flak..eszzzzzzzz...moze ten ABS pomoze
w dowodzie 175 Ale troszkę mniej, ze 172 myślę. W ciuchy sprzed ciąży (36/34) mieszczę się bez problemu, ale troszkę mi ten brzuszek odstaje
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 15:23   #537
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ja nie pamiętam kiedy w ogóle czytałam książkę ;( A kiedyś wciągałam po 2-3 tygodniowo

W ogóle to mi tak strasznie przykro jest jak piszecie, że dziecko śpi i sobie siedzicie i np. jakiś serial, czy chociażby to głupie prasowanie. Jak ja w ciągu dnia, łącznie mam godzinkę (tak, wliczam w to i prysznic i sikanie ) dla siebie to jest super ;( Ja uwielbiam moje dziecko nad życie, ale kurde, trochę tęsknię za sobą zdałam sobie sprawę z tego, że mnie już nie ma, znikłam
No coś Ty, wcale tak nie jest Po prostu teraz nie masz czasu, ale będziesz go miała. Trzeba tylko przeczekać

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Aleeeeee nie chwaliłam się, moja Mała mówi od 3 dni już świadomie mama i tata. Mama jej od jakiegoś czasu jej wychodziło, ale teraz jak ją biorę to z taką ulgą mówi mama

I obudziła się ostatnio o 6, ja udawałam, że śpię i łudzę się, że się utuli, ale widzę, że podkówka i panika to szybko ją utuliłam, a Ewcia z taką ulgą, że jestem się przytuliła i do mnie "najnaj mama" Wiecie, że miałam łzy w oczach

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 15:26   #538
mala_19kw
Zakorzenienie

Przemieszczam się między jedną stroną a drugą. Czytam łapczywie i wszystko mi się przez to kitrasi. Ale najważniejsze że mniej więcej wiem co u was

Fajnie móc was poczytać
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 15:31   #539
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
dzięki Póki co idzie bardzo dobrze. Ola to skarb z koszmarnymi nockami
Nie miej mi za złe. Wiem, że macie taki sam problem z kupkami jak my z nockami, ale uważam, że pewne zdjęcia są 'nie fair'
Ale nie ma co ciągnąc temtu
Podpisuję się pod każdym słowem

A to nie jest tak, że dziecko ma pozniej skumulowane emocje? Czy nie powinien jednak ich 'wyrazić'?
u Nas nie do końca, bo najlepiej, super extra fajnie jest stać opartą o mamę

a ja chcę

o to to!

ja body z dł. lekki sweterek, kurtka, czapka, śpiochy/rajtki, spodnie skarpeto-buty i nosidło
A ja mam duż obszerny sweter, to obejmuję nim i Olę w nosidle
A co rozumiesz poprzez wyrażanie emocji u dziecka?

Oczywiście, że powinno wyrazić, my chyba z Marsi obie mówimy o spiętrzeniu emocji i sytuacji ekstremalnej - gdzie dalsze wyrażanie może być dla dziecka niebezpieczne (gdy np załącza się już autoagresja i jest walenie łebkiem w ścianę np) - to, moim zdaniem TRZEBA zatrzymać.
Ale nie mówię o ugłaskiwaniu emocji wszystkich w ogóle - taką reakcję zostawiam na ekstremum.

Płacz - nie jest zły, złość dziecka też nie jest. My dorośli też się złościmy kiedy mamy powody i płaczemy gdy nam smutno. Boimy się tych emocji u dziecka, bo..nie wiemy co z nimi zrobić, jak zareagować. Stąd np dziecko się przewróci, płacze, no bo boli.. to rodzic podchodzi i " no nie płacz już, wcale nie boli" - bo liczy, że skończy się płacz, emocjonalnie trudny do zniesienia.
(Stąd też frustracja na płacz noworodka, ten długotrwały bo go bardzo trudno znieść - częstotliwość dźwięku jest wyjątkowa, wiecie , żeby ratunek szybko przybył, bezradność poraża)
Przeżycie emocji u dziecka będzie wtedy gdy dasz mu na to miejsce np. przy tym przewróceniu się " boli nóżka? też czasem płaczę jak mnie coś boli - no chodź, podmuchamy, przytulimy i szybko przestanie", zamiast "no już, cicho, nie boli".

W ekstremalnej sytuacji będę na straży i będę trzymać dziecko w przytuleniu, co by nie rozbiło sobie głowy na przykład.
Stary 2013-10-03, 15:38   #540
hje
Zakorzenienie

Siema!

Za nami cudna noc Nie spałyśmy od 1 do 4, ale w wersji light, było bardzo fajnie i wesoło "Matka, dawaj włosy! nos! buzię! Puraj w brzuchol! Wąchaj smrody!" A o 7 obudziłam się dopiero wtedy, jak mi gwiazda po głowie na podłogę schodziła

Lady, a potem zrzucasz winę na biedne dziecko, że się nie wysypiasz I zagdka ostatnich megazłych nocy chyba rozwiązana

Black, Pola też nosi 80 I 86. Ma jeszcze tylko kamizelkę z rozm. 74, no i rajtuzy. A ile Twój smrodek teraz waży?
To szybko się gaduła zrobiłaś Ja zaś jak miałam prawie 4 lata, potrafiłam już płynnie czytać. Na początku wszyscy twierdzili, że na pewno sobie wymyślam
No i jak już pisałam kilka razy, ani ja, ani moje rodzeństwo nie raczkowaliśmy.
Pola chyba też nie będzie, bo ona pełzać nawet nie umie tak "poprawnie", a skoro nie ma ruchu zamiennego noga-ręka wyuczonego, to chyba do raczkowania się nie nadaje

Nancy, szłam dzisiaj po mieście, przypomniałam sobie o aloesie i bożence, i zaczęłam się brechtać na głos

Black, a nasz stacjonarny rowerek od roku stoi na strychu i się kurzy... Jak jeszcze na nim jeździłam, to też najczęściej przy tv

dla Blogerki, która nie odwiedza sąsiadów!

I dzisiaj kupiłam ten ksilytol ☠☠☠☠a, jakie to drogie
I jeszcze jak podjechał już bus, na którego czekałam, to wiecie, że jakiś fagas się normalnie przede w☠☠☠☠☠☠☠ił? Ja se wchodzę ładnie, a ten łup! Aż mnie pchnął do tyłu

Tyla

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-03 o 15:40
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości