Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 12:30   #481
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Masz jakis pomysl, czym kaszki zastapic?

a czemu chcesz zastępować kaszkę?
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej. Po waszym pisaniu stwierdzam że większość z Was oszukuje że ma dzieci
Ja nie mam czasu kompletnie na nic (NIC!) . Nie wiem jak to się stało ale Oskar z dnia na dzień zrobił się takim przylepką co to nie puszcza mamusinej spódnicy i naprawdę nigdzie się bez niego nie mogę ruszyć. Całe dnie krzyczy tylko mama,mama,mama

Jak już przyśnie to mam masę rzeczy do zrobienia bo całe dnie siedzę sama. Jak tak dalej pójdzie to o mojej osobie zapomnicie

Dni uciekają mi tak szybko że dziś zapomniałam że byłam umówiona do dentysty na szczęście w porę się ocknęłam i zdążyłam. Zębiska naprawione także mam już spokój.

Idę jeść a potem może poczytam,jak mały dalej będzie spał.

Tak mi przykro że nie wiem co u Was Naprawdę nie cierpię tego
ja Cię rozumiem bo też mam tak,że jak jestem w domu to nawet nie jestem w stanie jednego posta napisać bo albo mama albo mnie ciągnie za nogawkę a nie chcę żeby komp był ważniejszy od dziecka
dopiero mam chwilę jak maly śpi albo jak jestem w biurze
ale na pewno kochana nikt tu o Tobie nie zapomni, nie pozwolimy na to
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:35   #482
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Moja Domcia też nie pełzała, także tym bym się nie martwiła. A co do raczkowania to jesli przyjmuje tę pozycję to może wkrótce ruszy do przodu. Konsultowałaś się w tym temacie z pediatrą/rehabilitantem? Może trzeba ją jakoś zachęcić? Tak tylko gdybam, bo nie znam się na tym zupełnie, ale rozumiem Twoje obawy.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Dlatego ja mam kilka smoków na szafce przy łóżku i jak przez chwilę nie mogę znaleźć jednego to sięgam po drugiego

Wrzucaj fotki ciuszków

I brawo dla Hani za wspinaczkę
kurde ja nie mam tylu smoków tylko dwa bo drogie to cholerstwo jakbym tak miała kupić 3 zestawy po 30 zł....

no a zdjęcia może zrobię..... ale dużo tego

Ale takie dwa golfiki kupiłam i fajne są

Cytat:
Ja nie mam czasu kompletnie na nic (NIC!) . Nie wiem jak to się stało ale Oskar z dnia na dzień zrobił się takim przylepką co to nie puszcza mamusinej spódnicy i naprawdę nigdzie się bez niego nie mogę ruszyć. Całe dnie krzyczy tylko mama,mama,mama

Jak już przyśnie to mam masę rzeczy do zrobienia bo całe dnie siedzę sama. Jak tak dalej pójdzie to o mojej osobie zapomnicie

Dni uciekają mi tak szybko że dziś zapomniałam że byłam umówiona do dentysty na szczęście w porę się ocknęłam i zdążyłam. Zębiska naprawione także mam już spokój.

u mnie jest to samo Hania ,a cały pokój do zabwy a jej zabawa polega na staniu przy mnie, wchodzeniu na mnie itp....

Mam pytanie bo nie mam dla Hani takiego polarowego pajacyka do spania, jednak u nas w sypialni jest chłodno, bo ja nie lubie jak jest ciepło jak się śpi, no i chciałam jej kupić tylko 45zł w smyku..... w lumpeksach mało kiedy są takie rzeczy. Macie takiego pajaca? przydatne to? i wtedy ubieracie pod to jeszcze body z krótkim? w ogóle nie wiem jak to ogarne ona się odkopuje czasem spod kołderki a w śpiworku, sobie nie wyobrażam całą by się obkręciła 10 razy obudziła bo by jej nie było wygodnie a rano jakby miałą wstac w łóżeczku w śpiworku to wybiła by zęby (których nie ma)
Stary 2013-10-03, 12:40   #483
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
kurde ja nie mam tylu smoków tylko dwa bo drogie to cholerstwo jakbym tak miała kupić 3 zestawy po 30 zł....

u mnie jest to samo Hania ,a cały pokój do zabwy a jej zabawa polega na staniu przy mnie, wchodzeniu na mnie itp....

Mam pytanie bo nie mam dla Hani takiego polarowego pajacyka do spania, jednak u nas w sypialni jest chłodno, bo ja nie lubie jak jest ciepło jak się śpi, no i chciałam jej kupić tylko 45zł w smyku..... w lumpeksach mało kiedy są takie rzeczy. Macie takiego pajaca? przydatne to? i wtedy ubieracie pod to jeszcze body z krótkim? w ogóle nie wiem jak to ogarne ona się odkopuje czasem spod kołderki a w śpiworku, sobie nie wyobrażam całą by się obkręciła 10 razy obudziła bo by jej nie było wygodnie a rano jakby miałą wstac w łóżeczku w śpiworku to wybiła by zęby (których nie ma)
ja mam kilka pajacow z polaru/misia i przyznam,że moj mały w tym nie spi
tylko w body bo mu po prostu za gorąco, kiedyś przez sen mu ściągałm
no ale to chyba zależy od dziecka, moj po prostu nie lubi przegrzewać jajec
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:40   #484
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ale zazdroszczę. Ja nawet do kuchni nie mogę wyjść bo od razu jest ryyyyk. Jakby umiała pełzać to pewnie za mną by przypełzła a tak to jestem w czarnej NIC nie mogę zrobić jak jestem z nią sama.
U nas to samo

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ej no styknie mi mój, też mnie wnerwia często, dwóch bym nie ogarnęła
farsz jest mega prosty, na 3 podwójne filety z kurczaka, daję 4-5 łyżek otrębów, 1 jajko, kilka gałązek natki pietruszki posiekanej, do farszu dodaję pokrojone w kostkę polędwiczki (polędwiczki czy jak to się nazywa to coś co odstaje od filetu ), składniki farszu mieszam, filet nacinam, wkładam farsz, spinam wykałaczkami, posypuję solą, pieprzem, czosnkiem. I można to smażyć, gotować na parze albo piec w rękawie, 20-30 min i gotowe jest to bardzo sycące, nawet mój tż więcej niż 1 szt. na obiad nie zje
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ok. 50pln za opakowanie kaszki + przesylka + mm.
Baklazany sa pyszne.
A ja hummus lubie.
Ojjj, rzeczywiscie slaby interes...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:45   #485
Debrah
Zakorzenienie

Bokeh: ja chętnie zobaczę zdjęcia ciuszków

Co do pajaca : mam, ale jeszcze przyduży więc jeszcze nie śpi, ale pewnie zimą będzie.
45zł trochę dużo, fakt.

Silver: ja myślę, że ten brak pełzania wynika z niechęci bycia na brzuszku. Wszystko inne wydaje się okej, może ona po prostu od razu stanie na nóżki? są takie dzieci przecież

Ale mam jęczydełko! Teraz znów śpi, poprzednia drzemka trwała 15 minut i chyba za mało bo od razu jęczonko. Oby teraz się wyspała moja malizna)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:48   #486
mala_19kw
Zakorzenienie

Kochane jesteście i miło że jednak ślad po mnie nie zaginie

Marsi-mam dokładnie tak samo. Nie chce by cokolwiek było ważniejsze od dziecka i jego potrzeb. Widzę że teraz szczególnie potrzebuje mojej bliskości bo np u męża potrafi marudzić,wiercić się a jak ja go wezmę na ręce to wtula się we mnie i wycisza momentalnie wtedy widzę jaki jest bezbronny i jak bardzo potrzebuje miłości
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:49   #487
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

tęsknimy i w ogóle czekamy na prezentacje fryzury
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:52   #488
Ewik86
Zakorzenienie

Bokeh jakie smoki dla Hani kupujesz? Bo ja mam cztery i każdy kosztował ok 5 zł Dwa mam z Canpola, a dwa z BD

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:56   #489
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie, nigdy nie sądzilam, że takie drogie są smoczki. Dwupak 28 zł na przykład. Co ja się naszukałam żeby pojedyńczy znaleźć (mamy nuka w kwiatki), bo moja praktycznie bezsmoczkowa, chcę awaryjnie mieć a zbędne mi 2 na raz.

Nancy - zapomniałam! pogratulować Kubusiowego "mama"
Stary 2013-10-03, 12:56   #490
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh jakie smoki dla Hani kupujesz? Bo ja mam cztery i każdy kosztował ok 5 zł Dwa mam z Canpola, a dwa z BD
Hania akceptuje tylko Lovi dynamiczne, dwa za 28 zł na dodatek dalej ma smoki 0-3 miesiące ! ona jak tylko jej wkładam do buzi 3-6 to wypluwa.... i boje się czy to jakoś na jej zgryz nie wpłynie lub coś
Stary 2013-10-03, 12:58   #491
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy kilka, ale Oliwa w tym raczej nie śpi, bo za ciepło by jej było. Ubieram jej raczej zwykłe pajacyki, pod to bodziak na krótki rękaw, a potem wkładam ją w śpiworek w środku nocy, jak trochę już temperatura zejdzie, bo inaczej by się ugotowała... Generalnie kilka razy takiego pajacyka użyłam, jak jeszcze nie odpalaliśmy pieca, a było zimno, myślę, że warto mieć, tylko ja nie wiem, czy kupiłabym za 45zł, ja mam wszystkie z ciucha właśnie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:01   #492
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
My mamy kilka, ale Oliwa w tym raczej nie śpi, bo za ciepło by jej było. Ubieram jej raczej zwykłe pajacyki, pod to bodziak na krótki rękaw, a potem wkładam ją w śpiworek w środku nocy, jak trochę już temperatura zejdzie, bo inaczej by się ugotowała... Generalnie kilka razy takiego pajacyka użyłam, jak jeszcze nie odpalaliśmy pieca, a było zimno, myślę, że warto mieć, tylko ja nie wiem, czy kupiłabym za 45zł, ja mam wszystkie z ciucha właśnie.
u mnie w ciuchu nie ma takiech duzych pajaców i body a szkoda są rózne piękne 0-3 3-6 ale większych nie doświadczysz.

A ile maci stopni w sypialni?
Stary 2013-10-03, 13:02   #493
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Hania akceptuje tylko Lovi dynamiczne, dwa za 28 zł na dodatek dalej ma smoki 0-3 miesiące ! ona jak tylko jej wkładam do buzi 3-6 to wypluwa.... i boje się czy to jakoś na jej zgryz nie wpłynie lub coś
och kurcze, ale te dzieciaczki mają niekiedy upodobania Moja za to nie lubi lateksowych smoków, tylko kauczukowe.

Domcia też na początku nie chciała większego, ale w końcu zaakceptowała - próbuj

A właśnie Cała jak tam kciuk Julaskowy? Nadal go ssie?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:08   #494
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
och kurcze, ale te dzieciaczki mają niekiedy upodobania Moja za to nie lubi lateksowych smoków, tylko kauczukowe.

Domcia też na początku nie chciała większego, ale w końcu zaakceptowała - próbuj

A właśnie Cała jak tam kciuk Julaskowy? Nadal go ssie?
już nie tak nałogowo jak kiedyś, ale jak zasypia to ssie
i jak już tak w miarę zaśnie to sama wyciąga.
Nie chce już na tym etapie dawać jej smoka, skoro tyle m-cy była bez. Ostatnio wygrzebała z zabawek i sru do buzi, ale śmiesznie wyglądała, nie przyzwyczajona jestem do jej widoku ze smokiem- no jak taki dziudzunio malutki ale zaraz go wyrzuciła w kąt.

a Domcia jak?

Dziewczyny, jakie brałyście foteliki? 9-25 czy 9-36 kg ?

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:09   #495
LadyWhisper
Zakorzenienie

my weźmiemy chyba chicco 9-18 bo 9-25 nie mają niestety

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:10   #496
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
tęsknimy i w ogóle czekamy na prezentacje fryzury

Tak pamiętam że obiecałam ogarnę się to Wam pokaże.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-10-03, 13:10   #497
ILLUSION
Wtajemniczenie

No oczadziały Nadrabiam od rana a i tak nadal jestem w czarnej

Widzę że mi zeżarło cytat z Amelką Deli i lampą - dla niej
I któraś pytała o zgrzytanie zebami - Igi zgrzytał jak się dorobił 4 sztuk ale juz chyba się przyzwyczaił że je ma bo przestał po jakimś czasie.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Wklejam Dadola na nowym domowym hicie

(Uprasza się o nie zwracanie uwagi na pranie w tle )
Ooo jakie ustrojstwo na biegunach! Kupiliście czy dostał Dadi w prezencie?
Cytat:

nie mogę się przyzwyczaić do Twojego av. Ciągle mi się wydaje że jakaś nowa mamuśka pisze
Mam to samo
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
dobry wieczór

masakra. chłop mój chory oczywiście ma katar i to nie jakiś wielki, no ale przecież jest obłożnie chory. chodzi i stęka i mnie denerwuje już
Siostra mi zaoferowała, że kupi Hani kombinezon, taki o - http://www.mothercare.com/Baby-K-Qui...efault,pd.html
a niechaj kupuje
Chyba wszystkie chłopy są takie same
A kombinezon super!
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Tak tacie pomagam ze skrecaniem stolu
Sam wlazl do kartonu oczywiscie jak chcial wylezc to byl wrzask bo nie potrafil
Najnowsza zabawka

Aaaaaaaa moja mama kupila bablowi taka przecudowna czape z pomponem(w sumie identiko jak chcialam kupic z all) orajusku jak mlody w niej wyglada!!!!!!!!!
Wiercił Michał w futrynie żeby tą huśtawkę przyczepic czy macie jakiś inny patent? Jak ja ostatnio młodego wsadziłam na podworku do huśtawki takiej dla maluchów to tak chichrał że ludzie z okien wyłazili

Uprasza się o zdjecie Pietraszka w czapie. My mamy 3 czapy takie cieplejsze, w tym jedna taka jak misio brązowa z uszkami
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
aaa no i zapomniałam, Hania dzisiaj zaczęła pełzać do przodu i już takie ruchy wykonuje jakby zaraz miała raczkować

i chyba mamy 4 zęba chyba bo zauważyłam jak płakała ale potem już buziaka zaciskała jak chciałam zajrzeć;p
za postepy dla Hani
Cytat:
Silver

jeszcze kolczyki - black z Toba mi się kojarzą i nasza dzisiejsza stylówa
Też sobie myślałam ostatnio żeby się ubrac podobnie jak Igi i fotę trzasnąć na pamiątkę ale nie miałam czasu myśleć co mamy podobnego z ubrań
Stary 2013-10-03, 13:14   #498
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
U nas to samo. W dodatku ma upodobany jeden i jak dostanie inny to pluje nim jak poparzony
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-10-03, 13:14   #499
s i l v e r
Zakorzenienie

Zrobiłam ABS. Ale mam zakwasy..aaaaaaaaaaaaaa
Stary 2013-10-03, 13:15   #500
nancykenator
Zakorzenienie

meneq a nie ma możliwości, żeby ktoś Ci przywiózł albo przysłał jakieś kaszki?

silver a często kładziesz Darię na brzuszku? Czy np śpi na brzuszku?
Stary 2013-10-03, 13:24   #501
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Takich teraz nie ma niestety
O przepraszam, moja śpi od 19 do 6:30-7:00 bez pobudek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:28   #502
Debrah
Zakorzenienie

A właśnie, Silver, a zeszłyście już z Darią na podłogę? co ona wtedy robi, siedzi sobie? A co robi jak zabawka jest gdzieś dalej?
Stary 2013-10-03, 13:28   #503
ezzo
Zadomowienie

dziendobry

Probuje choc troche byc na bierzaco, zeby nie wypasc calkowicie z obiegu

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
szaja - te legginsy na ebayu są bodajże za 2 - 3 dolary chyba, z darmową wysyłką już. Chciałam Boryskowi brać ale jest tyle wzorów, że ciągle nie wiem który. Ale licytuję mu takie dzieciecę UGGi (emu) tyle, że ciągle nie mogę wygrać aukcji.
Blogerko wrzucilabys tego ebayowego linka?
Co do tz mysle, ze to super pomysl z twoimi wieczornymi wyjsiami na silownie.

Cytat:
a ja się cieszyłam, że mi zleciała z tyłka moja spódniczka 36 (pamiętacie? Kupiłam taką jedną na pępkowe Pietraszka) no, więc spada mi z tyłka

kurczę nie wiem co z tym niespaniem - fakt, bąbel śpi w dzień, pierwsza drzemka w granicach 8 - 1,5godz zazwyczaj, potem k. 13 idziemy na spacerek i drzemka 40 - 50min, potem do wieczora już nie śpi, ładnie zasypia na noc (ostatnio w wózku, obraził się na zasypianie przy piersi ) tylko że on się przebudza, z zamkniętymi oczkami płacze/krzyczy, no nie wiem, dietę sobie już dawno rozszerzyłam na maksa, nie zwracam uwagi na to, co jem/piję, kurczę, może w tym leży przyczyna??? Może faktycznie zacznę zwracać uwagę, tylko nie wiem, co odstawić na pierwszy ogień, ehhh.... Liczę na to, że jak Pietraszko się odstawi od piersi to będzie spał

Hje, młody na brzyszku śpi, i on przez sen pełza, wstaje, siada, armagedon

Nancy, nie zadręczaj się, młody nam 3 razy spadł i raz właśnie tak jak piszesz, jeszcze nie potrafił pełzać na dobre, spał między nami a przelazł przeze mnie Jakoś odkąd jest taki bardzo mobilny nie spadł ani razu, od razu siada albo staje przy zagłówku
Lady ilekroc czytam o waszych masakrycznych nockach to zawsze chce powiedziec, ze u mnie to samo. Podobnie, wdzien nie ma wiekszych problemow ze spaniem, tylko, zeby byla to dluzsza drzemka to musi byc w wozku i najlepiej na dworze, idealnie spacer choc czasem balkon wystarczy, w lozeczku mi sie przebudza po 20 minutach. Zasypianie mamy unormowane, odplywa w kilka minut przy cycu oczywiscie, ale po tem czasem i po 15 minutach juz mamy pobudki i to jest wlasnie takie krzyczenie przez sen. Czasem jest taka histeria, ze cyca odrzuci, ale jak sie uspokoi to wtedy do cyca i w ciagu nawet nie minuty odpywa. Czasem jak tak krzyczy okropnie, to my zapalamy swiatlo, zeby sie wypudzil wtedy placze bo sie nie wyspal, ale juz bez takiego histerycznego krzyku.
Mi sie tez wydaje, ze sytuacja sie u nas troche poprawi, jak maly odstawi piers.

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Debrah, trafiłaś w samo sedno! Po przeczytaniu Twojego posta od razu przypomniało mi się, co czytałam kiedyś w gazecie jakiejś dla mam.

U dziecka w okolicach 8-11 miesiąca mogą się pojawić problemy (i to duże) ze spaniem, właśnie dlatego, że na ten okres przypada największy rozwój ruchowy, fizyczny. I dziecko, jak to nazwała Szaja, jest baaardzo mocno przestymulowane, nie potrafi ogarnąć tych wszystkich nowych rzeczy, które zaczęło robić.

A u Piotrka może tak być, bo on przecież szybko co rusz, nowe umiejętności nabywał...
Hje, tylko czy u Lady czy u mnie te problemy ze spaniem ta sa od samiuskiego poczatku...

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Debrah, odnosnie wymuszania - nie wierzysz w to wcale czy po prostu chodzi o dzieci w wieku naszych?

Bylismy u endo, wszystko ze mna gra, dalej bez lekow
Kuba przespal cala wizyte
Pytalam babeczki o to niskie tsh u Kuby. Kazala sie nie przejmowac i za jakis czas powtorzyc wynik (wytlumaczyla mi dokladnie z czego to moze wynikac, ale niewiele zapamietalam ).

Powiem Wam, co mi sie wydarzylo w autobusie.
Zawsze jak jade z Kuba w wozku to nigdy nie siadam, tylko stoje w miejscu dla wozkow.
Obok nas stal drugi wozek (spacerowka x-lander, na hamulcu), mama siedziala przy nim z drugim dzieckiem.
W pewnej chwili na zakrecie wozek zaczal sie przewracac!!! To byl doslownie ulamek sekundy jak zobaczylam, ze glowka tej dziewczynki jest juz niemalze przy ziemi, a nogi w gorze. W ostatnim momencie zdazylam zlapac za ten pałąk, co dzieci czesto trzymaja na nim nozki. Impuls po prostu.
Dziewczynka oczywiscie wystraszona, mama tez, dziekowala mi wielokrotnie. Na szczescie zdazylam i dziecko nie uderzylo o ziemie.
Mimo ze nie dotyczylo to mojego dziecka to mi samej serce walilo jak szalone, balam sie strasznie, ze sie calkiem przewroci i ze zrobi malutkiej krzywde.
Ciesze sie, ze wizyta u endo pomyslna, a po takiej historii w autobusie tez bym sie chyba nie ogarnela od razu, brawo za refleks
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:31   #504
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

"Kupilem Ci, cos co lubisz" - i wyciaga z kieszeni rzecz, ktorej sama bym w zyciu nie kupila
skąd jak to znam

Cytat:

Nocka dziś....no comment, mała budziła się pińcet razy bo jej smoczek wylatywał.... coś co mi pomagało teraz jest przekleństem no ale cóż budziłam się wstawałam podawałam ( o ile znalazłam) a mój tż co??? był wieczorem na piwku z kolegami i tak mu się dobrze spało że ani razu sie nie obudził !!! nawet jak płakała (bo szukanie smoczka po ciemku troche zajmuje)
U nas dziś podobnie było. Co jej wypadł smoczek to się budziła. Wstawałam tak do 4.30 a potem już nie wytrzymałam i położyłam ją między nas. A Tż co?? Spał jak zabity !! A rano spytał jak tam nocka i czy Daria ładnie spała FACECI!!

Cytat:
Moja Domcia też nie pełzała, także tym bym się nie martwiła. A co do raczkowania to jesli przyjmuje tę pozycję to może wkrótce ruszy do przodu. Konsultowałaś się w tym temacie z pediatrą/rehabilitantem? Może trzeba ją jakoś zachęcić? Tak tylko gdybam, bo nie znam się na tym zupełnie, ale rozumiem Twoje obawy.

Dlatego ja mam kilka smoków na szafce przy łóżku i jak przez chwilę nie mogę znaleźć jednego to sięgam po drugiego
Nie rozmawiałam z lekarzami o tym
Mama mi mówi że ona ma jeszcze czas. I że moja siostra wogóle nie raczkowała tylko od razu chodziła i biegała.

A co do smoków , ja tam samo robię. Mam kilka przygotowanych na szafce obok łóżeczka
Właśnie dziś w nocy nie umiałam znaleźć i sięgnęłam po drugiego.

Cytat:
Taaaaa...chciałabyś My tak łatwo nie zapominamy
Stary 2013-10-03, 13:33   #505
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
To cudo 250 na allegro z przesyłką w sklepach 350. To jest FISHER PRICE. To jest chodzik, jeździk i zabawka edukacyjna w jednym. Ma mnóstwo możliwości.
A dla mnie najpiękniejsze jest to, że go kupiłam z Tablicy w stanie idelanym za 125 zł (z przesyłką i dostałam jeszcze telefonik FP w gratisie)zapakowanego w oryginalne pudełko. Pani po transakcji mi przyznała, że nie przemyślała ceny zabawki, bo tyle miała telefonów. Ja do niej zadzwoniłam po 30 minutach od pojawinenia się ogłoszenia.
ale Ci sie udalo! aż weszłam na all i tablicę, ale d.upa. nie ma po tak fajnej cenie

Cytat:
silver, bąbel w czapusi
sorry za metkę

i mały rozrabiaka

Cytat:
będzie ząb!!!
chyba
taka dziureczka, jakby ranka? to to na zęba?
a czy ktoś niedawno nie marudził na brak zebów

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

moja teściowa dziś wyskoczyła z rewelacją- powiedziała czy ja wiem,że jak małęmu zęby nie wyjdą do roku to trzeba będzie mu dziąsla nacinać
zapytałam się czy ja dobrze słyszałam czy może coś ze słuchem nie nadążam
zapytałam skąd takie rewelacje- od pani która przychodzi sprzątać
skwitowałam do tesciowej krótko- no wiesz co, mam cię za rozsądną kobietę
mina- bezcenna
ee, że co? pierwsze słysze:/ synkowi mojej koleżanki wyszedł pierwszy zab jak miał 14 miesięcy, bez nacinania
no i Leoś

Cytat:

marsi, glupie pytanie - jak smakuje hummus? Mozna go do czegos porownac?
Zrobilabym, brakuje mi nowych smakow.
I jeszcze pytanie - czego uzywasz do mielenia tak malych ziarenek jak sezam?
też się zawsze nad tym zastanawiam
współczuję kłótni z Tż

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Welcome in my world .. Moj Tz tez chory obloznie, chodzi steczy, jeczy, sapie, chcac wzbodzic moje zainteresowanie, a ja go tylko przeganiam, zeby mi nad dzieckiem nie sterczal ...a on jeczy jaka to ja podla jestem ze go nie zaluje i ze go nikt nie kocha i takie gadanie ...
Co do kombinezonu pieknyyyy jaki rozmiar bedzie brala ??

Gratki za pelzanie i zeba
o matko to to samo u mnie. żadnego współczucia nie mam dla niego! przecież on się źle czuję! a ja nic! nie kocham go już czy co
dzwoni, pytam się i jak w pracy. odpowiedź- a jak ja się czuję to już nie spytasz

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

tak pamiętam,że mówiła żeby w domu z mężem razem grać w drużynie bo jeśli ma się odmienne zdania w kwestii podejścia i wychowania to narastają problemy i faktycznie u mnie tak było. TZ od początku miał rację a ja mu nie wierzyłam, nie chciałam słuchać dopiero trzecia osoba mi to uświadomiła
co jeszcze - to chyba każda z Was wie, konsekwencja, słowo nikomu nie obce ale uwierzcie mi,że w praktyce bardzo trudne do osiągnięcia
ja miałam taką sytuację,że mieszakaloiśmy w bloku i sąsiad zaczął szurać,że pewnie mojemu dziecku dzieje się krzywda skoro tak wyje potrafił np w sklepie na głos coś powiedzieć,że mały to musiał dostać niezły wpiernicz że tak jape darł

no to sobie wyobraźcie przez co ja przechodziłam
dlatego unikałam wszelkich konfrontacji z Samuelem, wolałam,żeby było tak jak on chce byleby tylko nie płakal
no i chyba ja sama doprowadziłam do takiego stanu ech...
potrafiłam z nim o 1-2 w nocy wychodzić na spacery żeby tylko w domu nie krzyczał i żeby odwrócić jego uwagę
kiedyś w środku w nocy potrafiłam z nim póśc 3 km dalej na torowisko żeby zobaczył jak jeźdzą pociągi bo tak wył że chce pociągi zobaczyć
ech chyna już nie chce do tego wracać

Cytat:
blogerko
dlaczego nie chcesz się spotkać ?

hmm
-przewraca się z brzuszka na plecki i odwrotnie
-jak siedzi obok mnie to wspina się na mnie ( ale nie wstaje)
-w łóżeczku jak siedzi to też się tak wspina na szczebelki ale nie staje tylko siada tak na kolankach
-jak siedzi to pochyla się tak do przodu i robi pozycję do raczkowania ale po chwili się przewraca na brzuszek

nie pełza wogóle, nie mówiąc już o raczkowaniu czy wstawaniu

aha no i dalej nie lubi leżeć na brzuszku. Chwilę poleży i płacze
na wszystko przyjdzie pora, ja jako matka histeryczka mówię Ci, co mi neuro powiedziała. do roku dziecko powinno sie przewrócić na brzuch i z powrotem. jak tego nie ma to wtedy się martwić

Cytat:

pokazuj co kupiłaś
ja miałam takie polarkowe dwa. ze smyka bodajże dostałam w prezencie. leżą na strychu u moich Rodziców z metkami

byłysmy na spacerze i w tym czasie był listonosz z moim pingwinkiem. muszę z awizo na poczte zapindalać.
i dzwonili, że wózek do odbioru

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-10-03 o 13:36
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:45   #506
hope01
Zakorzenienie

ILLUSION odkupiliśmy porodzinnie za 50 zł. Jak tylko go w to wpakowałam to od razu wyczaił o co cho i się buja

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:46   #507
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Właśnie, nigdy nie sądzilam, że takie drogie są smoczki. Dwupak 28 zł na przykład. Co ja się naszukałam żeby pojedyńczy znaleźć (mamy nuka w kwiatki), bo moja praktycznie bezsmoczkowa, chcę awaryjnie mieć a zbędne mi 2 na raz.

Nancy - zapomniałam! pogratulować Kubusiowego "mama"
dziękujemy

marsi kurczę, co za sąsiad :/ niby tak prosto powiedzieć, być konsekwentnym ale w praktyce trudno to stosować
Stary 2013-10-03, 13:47   #508
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

ja tak jak Black, ubieram na noc zwykłe pajace

Cytat:
Silver: ja myślę, że ten brak pełzania wynika z niechęci bycia na brzuszku. Wszystko inne wydaje się okej, może ona po prostu od razu stanie na nóżki? są takie dzieci przecież
Może masz rację
Moja siostra nie raczkowała w ogóle tylko od razu chodziła.

Cytat:

Tak pamiętam że obiecałam ogarnę się to Wam pokaże.
Czekamy, czekamy

Cytat:
silver a często kładziesz Darię na brzuszku? Czy np śpi na brzuszku?
kładę ją na brzuszku ale poleży góra 5 min i płaaaaacz.
Nie śpi na brzuszku.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
O przepraszam, moja śpi od 19 do 6:30-7:00 bez pobudek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

zazdrościmy

Cytat:
A właśnie, Silver, a zeszłyście już z Darią na podłogę? co ona wtedy robi, siedzi sobie? A co robi jak zabawka jest gdzieś dalej?
Zeszłyśmy na podłogę. Jak ją kładę na pleckach to przewraca się na brzuszek, poleży chwilę i płacz bo nie podoba jej się.
Jak ją sadzam to potrafi długo siedzieć. A jak zabawka jest gdzieś dalej to bez problemu sięga po nią po czym wraca spowotem do siadu.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-10-03 o 13:49
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:47   #509
Debrah
Zakorzenienie

Mam chyba odpowiedź czemu Amelcia tak jęczy - z niewyspania!
Chyba potrzebuje dłuższej drzemki odkąd na czworaka zasuwa. Bo znowu mi śpi ponad godzinę, wczoraj było to samo.
Czyli jak się budzi po 15-20 minutach i dalej jęczydełko to co robić? Uśpić na nowo.

Hmm.
Stary 2013-10-03, 13:51   #510
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam ABS. Ale mam zakwasy..aaaaaaaaaaaaaa

aaaaaaaaaaa ja to lubie mieć zakwasy masochistka ze mnie, ale przynajmniej wiem, ze cos sie dzieje ;p
Cytat:
Mam chyba odpowiedź czemu Amelcia tak jęczy - z niewyspania!
Chyba potrzebuje dłuższej drzemki odkąd na czworaka zasuwa. Bo znowu mi śpi ponad godzinę, wczoraj było to samo.
Czyli jak się budzi po 15-20 minutach i dalej jęczydełko to co robić? Uśpić na nowo.

Hmm.

U mojej Amelki to samo!! jak moja sie budzi po 15 minutach to szybko leceee niczym struś pędziwiatr i przytulam, daje cyca i spi dalej, bo tak to jęk na jęku ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości