|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;43103842]Której z Seri użyłaś?[/QUOTE]
ja mam miód i migdały, bardzo mi odpowiada
|
|
|
|
#3752 |
|
Konto usunięte
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43104601]ja mam miód i migdały, bardzo mi odpowiada
[/QUOTE]Ja mam wszystkie trzy, ale po miodowo-migdałowej miałam okropny susz Przypuszczam, że moim włosom mógł nie odpowiadać Cocamide DEA (zostawiłam Seri na 40 minut). Natomiast za drugim razem domywałam Seri olej na długości i zszedł idealnie :P Nie mogę jej zostawiać na długo.
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze takie małe przemyślenie wczorajsze:
Dolczi porównując się ze zdjęciami modelek w idealnym świetle, z silikonami, z idealnym makijażu i w idealnym fotoszopie, nigdy nie będziesz zadowolona ze swojego wyglądu. Nikt nie wygląda tak na żywo, na codzień... ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Włosowo to zarzuciłam olej lniany na noc. Dawno go nie używalam już. Zaczęłam się też zastanawiać czy moje włosy z tyłu i te pod spodem są ciągle w wyproście, bo może za mało oleju dostają. Zauważyłam ostatnio, że łatwiej się jednak mizia te z przodu, po bokach twarzy (te kręcą się przyzwoicie) i pewnie nakładam na nie więcej i dokładniej przez to. Nie wiem już co robić z tymi kłaczami. Niby lepiej, że przód wygląda lepiej niż tył, no ale mimo wszytko w taki sposób wygladają na niedorobione jakieś
|
#3754 |
|
Konto usunięte
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;43104696]Ja mam wszystkie trzy, ale po miodowo-migdałowej miałam okropny susz
Przypuszczam, że moim włosom mógł nie odpowiadać Cocamide DEA (zostawiłam Seri na 40 minut). Natomiast za drugim razem domywałam Seri olej na długości i zszedł idealnie :P Nie mogę jej zostawiać na długo.[/QUOTE]mi się nic takiego nie przytrafiło znalazłam listę z zapisami na semminarium z zeszłego roku (ale u mnie pewnie będzie bardzo podobnie ) i stres mnie złapał |
|
|
|
#3755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie tylko, czy chcesz. Cytat:
Cytat:
![]() Dolczi - nie wiem, ile masz lat (założyłam, że 23), ale znalazłam tego typu kalkulator (sprawdziłam go z wynikiem otrzymanym z samego wzoru, zgadza się - usuń spację): http://vivalavita .pl/kalkulator/zalecanedziennezapotrzebo waniekaloryczne.html Dużo ćwiczysz, więc wybrałam opcję godzina treningu dziennie. I wyszło mi prawie 2700 kcal dla Ciebie... Może to, co policzył Twój dietetyk to było podstawowe zapotrzebowanie kaloryczne (bo wtedy by się zgadzało...)?
|
|
#3756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Didula 10 min mel b może być? 30 DSC odpada- bóle kręgosłupa. ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Dziewczyny czy jak wrócę do domu to mogę tę dietę wstawić i zdjęcie od szyji do stóp? Byście oceniły co w niej zmienić? Bo sama nie potrafię. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Dziewczyny czy jak wrócę do domu to mogę tę dietę wstawić i zdjęcie od szyji do stóp? Byście oceniły co w niej zmienić by była lepsza? Bo sama nie potrafię. ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
W tej redukcyjnej diecie co dostałam ponoć chodzi o to by obliczyć podst. zapotrzebowanie i by był deficyt kaloryczny. Tak na forum sfd czytałam i zrozumiałam. Mogę tę dietę pokazać, bo mam dość, ze to samo ciągle jem.
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od CAŁKOWITEGO (chodzenie, wszystkie czynności, sport...) zapotrzebowania się odejmuje dopiero. I co Ty chcesz redukować? Przybież ładnych kilka kilo masy mięśniowej i tyle, ale do tego trzeba jeść, i to sporo więcej, niż jesz obecnie. Nie dziwne, że nie możesz wyrobić mięśni. Spalasz wszystko, co jesz, a dodatkowo pewnie też mięśnie, które masz obecnie.
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale w nocy spałam jak kłoda na plecach i jest już dużo lepiej, choć na wykładach jak siedziałam (strasznie niewygodne te siedzenia Dziś dzień mycia włosów, będą znowu jaja w łazience
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;43104696]Ja mam wszystkie trzy, ale po miodowo-migdałowej miałam okropny susz
Przypuszczam, że moim włosom mógł nie odpowiadać Cocamide DEA (zostawiłam Seri na 40 minut). Natomiast za drugim razem domywałam Seri olej na długości i zszedł idealnie :P Nie mogę jej zostawiać na długo.[/QUOTE]Ooo to może i u mnie lepiej będzie działać zostawiona krócej bo jak trzymałam pod czepkiem to takie sztywne włosy później miałam Wróciłam z uczelnie, dziś BHD przez koczek puszy nawet kiedy mam wysuszone wcześniej włosy, i prostują się po max godzinie lepiej wyglądają wysuszone i przerzucone do tyłu na noc. Coś mnie coraz lepiej zaczyna brać od rana mam straszny katar, boli mnie głowa i szczypie mnie już nos jutro wolne a ja muszę specjalnie jechać i marznąć żeby iść do dziekanatu złożyć wniosek bo jest "moja literka" |
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
zmyłam lniany bingo arganowym, zarzuciłam na to mixa z absolutnie wszystkiego co tam mogłam rzucić, podrzałam pod folia i wysycham po ugniataniu z żelem.
ciekawe co wyjdzie
|
#3762 |
|
Konto usunięte
|
izaa29 u mnie Seri też powodowała taką sztywność i okrutną szorstkość, natomiast do mycia długości jest r.e.w.e.l.a.c.y.j.n.a
|
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;43109774]izaa29 u mnie Seri też powodowała taką sztywność i okrutną szorstkość, natomiast do mycia długości jest r.e.w.e.l.a.c.y.j.n.a[/QUOTE]
chyba muszę przetestować w weekend
|
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Poszłam na siłownię. Bd krócej dziś, bo @ dostałam. Mogę dietę wstawić i zdjęcie jak wrócę? Chcę zmiany.
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
ależ mi się ślicznie pokręciły kłaczęta, chcialam Wam pokazać nawet ale... na zdjęciach wychodzą po prostu beznadziejnie, jakbym tyle co wstała i nawet nie próbowała sprawić, żeby wlosy wyglądaly jako tako
![]() Zawsze tak mam, jak na żywo wyglądają beznadziejnie, to nie pokażę nikomu, bo na zdjęciu wyglądają spoko, a jak ewidentnie mam GHD to na zdjęciach wychodzi kupa
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Jako, że od wczoraj leże w lóżku chora, to dzisiaj nalozylam na ponad godzinę przedmyciowego miksa, a po zmyciu nałożyłam sese, od kilku miesiecy tego nie robilam. Miałam wczoraj iść obciąć włosy, ale nie miałam siły wstać z lóżka, a co dopiero iść do fryzjera.
Ech, za 12 dni wyjeżdżamy na MŚ, a ja nie mogę stawić się na treningu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane! Dzisiaj byłam tylko na 5 lekcjach, a później szliśmy na film "Sierpniowe Niebo. 63 dni chwały". Nie lubię za bardzo filmów historycznych, ale ten nie był najgorszy
![]() Odkąd przyszłam to się uczę i już mam dość. Chyba zaraz to rzucę, bo to jest chore. Jestem na bio-chem, a z polskiego mamy więcej materiału do nauki niż human..
|
#3768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozpiszę Ci ile tak ogólnie powinno się przyjmować składników odżywczych przy ćwiczeniach: Białka - powinny stanowić 15% (maks. 20%), w tym 2/3 powinny to być białka z produktów zwierzęcych - chude mięso (pierś kurczaka, wiadomo , ryby), chude sery (twarogi, serki wiejskie). Za mało białka powoduje redukcję mięśni. Węgle - ok. 60% (tutaj widzisz, ile w twojej dotychczasowej diecie brakowało węglowodanów, było ich nawet mniej niż białek). 250g węgli traktuję jako minimum. Tutaj możesz szaleć i jeść różnorodnie - pieczywo pełnoziarniste, makarony, kasze, ryż, musli, płatki owsiane, zwłaszcza różne owoce i warzywa. Z tego można przygotować naprawdę wiele różnych i smacznych posiłków, które nie będą monotonne. Tłuszcze - 50g dla ćwiczącej kilka dni w tygodniu będzie ok (chociaż mój brat się ze mną spiera, że to za dużo, ale NNKT są niezbędne, by zwiększyć wydolność organizmu). Przyjmuj tłuszcze roślinne i ogranicz zwierzęce. Na układaniu jadłospisu się nie znam, ale powinnaś rozplanować sobie 5 posiłków dziennie. Częste jedzenie wspomaga syntezę białka w mięśniach. Najważniejsze jest byś jadła sporo więcej węgli. Edytowane przez dilula Czas edycji: 2013-10-03 o 17:54 |
|
|
|
|
#3769 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj jestem po Fitomedzie do suchych i normalnych, odżywce Garniera z liściem oliwnym i płukance z zielonej herbaty. |
||
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu tylko fizyka fizyka fizyka matematyka rysunek rysunek rysunek
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kłaniam się: ekonometria, ekonometria, zarządzanie, zarządzanie, finanse, finanse. Fuj. ![]() Rozdziewiczyłam granatowego żelka od Kav i poległam, rzuciło mnie na łopaty i dupę urwało. Jutro będę się asić paznokciami tak, że każdy zobaczy i skomplementuje.
|
|
#3773 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Tak Ci się podoba? Aż łezka w oku się kręci mym
|
|
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fuj jak uj. Wielkie Omnomnom!
|
|
#3775 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Ja się ciągle przyzwyczajam do studiów. Ale grupę mam całkiem fajną ![]() Włosy dzisiaj umyłam Facelle i nałożyłam na pół godziny Baleę More Blond. Jutro mam na 8, nienawidzę wstawać o 6
|
|
|
|
#3776 |
|
Konto usunięte
|
Niedawno dostałam telefon i w przyszłym tygodniu jadę do Wrocławia na rozmowę w sprawie stażu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Figury nie wstawiam, bo aparatu do Tż- ta nie wzięłam.
Dieta: Czasem posiłek IV zastąpiłam deserem z jogurtu naturalnego+ kakao + odzywka białkowa. V posiłek- odzywka białkowa. Z posiłku II w dni nie treningowe wyrzuciłam ryż, z posiłku IV ryż wywaliłam całkowicie. Oliwę wywaliłam
WYMIANA Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację. Dieta cud- seks i głód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2013-10-04 o 11:48 |
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnie 2. Polecicie coś na talię i łydki?
WYMIANA Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację. Dieta cud- seks i głód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2013-10-04 o 11:47 |
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Fuj jak WChUJ! (Wydział Chemii Uniwersytetu Jagiellońskiego, oficjalny skrót
).---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Zaczynam znów drożdżową kurację, coby kudły rosły, a ja wypiękniała I by ominąć mój coroczny okres chorobowy.Jej, niech ta @ już nadejdzie, bo ze sobą wytrzymać nie mogę...
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Włoski wyrypałam dziś barwa i rozdziewiczyłam biovaxa latte i już sobie schnę
ciekawe jak się sprawdzi pazurki pomalowałam beżowym piaskiem z essence![]() a o jutrzejszym dniu nie chce nawet słyszeć od 8-17 w tym 4,5 godziny angielskiego |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

Przypuszczam, że moim włosom mógł nie odpowiadać Cocamide DEA (zostawiłam Seri na 40 minut). Natomiast za drugim razem domywałam Seri olej na długości i zszedł idealnie :P Nie mogę jej zostawiać na długo.

puszy nawet kiedy mam wysuszone wcześniej włosy, i prostują się po max godzinie