Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 19:15   #871
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość

u mnie był jeden w rączkę i dwa w obie nóżki::
Laura tak miała za pierwszym razem a dzis tylko w nóżke.
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
moja ma wielki leb i ma 41,5cm
konkretny łepek
A tz sie ,,wystrachał" sam na sam z Hanulką ?
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
S
Co do rozszezania diety to my po skonczonym 4msc moze troche wczesniej zobaczymy-Zuzia lizla ostatnio jablko(lekko co dotkla jezykiem ale usmiech byl:-P)

)
Mnie dzis pięlegniarka mowiła ze pod koniec pazdziernika moge jej podac zupke warzywną.
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Rockyy zdrówka! Pochwalisz się mieszkankiem?
Jak sie urzadzimy to na pewno
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
mi Pani w aptece bez recepty chciała sprzedać

byliśmy u ortopedy i wg lekarza bioderka są oki ale skierowanie na usg dostaliśmy i idziemy 15 ba ja już miesiąc temu zaklepałam termin bez skierowania trochę musiałam poczekać w kolejce bo to szpital wojskowy i akurat ich przyjmowali ale przed normalnymi pacjentami się wbiłam. jeden facet mnie zdenerwował bo głupie uwagi robił że chcę wejść bez kolejki więc mu prawie grzecznie odpyskowałam oczywiście po wizycie musieliśmy się nakarmić i tym sposobem zaliczyliśmy pierwsz publiczne karmienie
Te czopki są bez recepty.

za bioderka
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Zuzia wogole nie lubi ubierania czapka to wogole dramat... najlepiej jej jak wietrzy kape a wieczor jak chce ja przetrzymac do kompieli z 15minut a mlpda marudzi o kapiel wlasnie wystarczy ja rozebrac przykryc kocem i jest taaaaka spokojna szczesliwa z usmiechem na buzi ha.

Twee co do bujsczka to my ten z fp kupilismy na poczatku wrzesnia i od tamtej pory..wczesniej mielismy inny i kladlam ja dwa razy tam to minute wytrzymala k wrzask bo jej bylo nie wygodnie...ale mniej wiecej jak miala z 5-6tyg zaczelam..

a co do tej strony o zlym trzymaniu itp to nie ma sie co nakrecac ...jak nie ma dodatkowych jakis objawow napiecia to wyluzujmy...noe szukajmy problemow na sile... co mam Zuzi nie nosic pionowo albo przedem prawie pol siedzaco jak ona tak uwielbia?[COLOR="Silver"]

.
Laurka tez lubi z gołą kapą lezec przed kapaniem.

A co noszenia i trzymania na rekach trzeba zdac sie na instynkt i przede wszystkim nie dac sie zwariowac!
Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Surka Tylko stopy i łapki zimne reszta cieplusia. Pewnie po mamie ma kiepskie krazenie
Laurka ma wiecznie zimne nogi,nawet jak w domu gorąco.Lekarka powiedziała ze to po prostu takie dziecko
Stary 2013-10-03, 19:24   #872
taribari
Zadomowienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Heloł laseczki!

My siedzimy na wsi bo tż ma urlop dlatego nas tak mało. Byliśmy dziś z Ptysiem 2h na grzybach i przytargaliśmy torbę podgrzybków
Siedzimy sobie teraz przy kominku i się lenimy czekając na kąpiel. Nie wiem czy to wpływ świeżego powietrza, ale mój syn spał dziś ciągiem od 20 do 7 rano. Fajnie jakby mu tak już zostało. Nie nadrobię wybaczcie ale net tu muli strasznie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 19:30   #873
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
a tak właśnie wygląda błyszcząca skóra kubotka. Nie macie tak, serio tylko my? (zdj. zaraz usuwam)
No i nie zdazylam zobaczyc

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
GHIA 100zl? Wow, drogo. To jakbym ja tam robiła to 2600zl nie moje haha. Może poszukaj gdzie indziej?

skylie będę trzy dni u mamy mieszkać z Tztem, bo ona gdzieś wyjeżdża.. Reflektujesz na spacerki?e:
2400 bo tescie odpadaja

Reflektujesz a kiedy dokladnie bedziesz?

Kto mi podeslal Pana Skoka po poludniu?

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 19:33   #874
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Heloł laseczki!

My siedzimy na wsi bo tż ma urlop dlatego nas tak mało. Byliśmy dziś z Ptysiem 2h na grzybach i przytargaliśmy torbę podgrzybków
Siedzimy sobie teraz przy kominku i się lenimy czekając na kąpiel. Nie wiem czy to wpływ świeżego powietrza, ale mój syn spał dziś ciągiem od 20 do 7 rano. Fajnie jakby mu tak już zostało. Nie nadrobię wybaczcie ale net tu muli strasznie.

To się wyspaliście

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Czy którejś maleństwo miało ASPAT podwyższony????
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:01   #875
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
My jeszcze poza domem. Czekamy aż TZ wymienia szybke w iPhonie i wracamy do domu. Maja była bardzo grzeczna w galerii. Udało mi sie kupić pare rzeczy. Kupiłam sukienkę, spódnice ołówkowa, 2 pary legginsów i szczoteczke elektryczna oral b. Aaaa i baterie do Majulkowej karuzelki która wczoraj kupiłam na Allegro

Z atrakcji to musiałam Maje przewijać w aucie bo obsikala sie cała tylko skarpetki suche

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Surka, pip to Piotr i Paweł.

Przez Was wydalam kupę kasy w Tesco:p
Kupiłam 10 par długich body, 10 par krótkich już na przyszłe lato , 5 par spodenek, rajstopy i śliniaki.

Aż bałam się pokazać mężowi rachunek

Ale pokazałaś w końcu?
Mój też spojrzał na mnie z rezygnacją

To teraz czekamy na zdjęcia Oliwki w nowych ubrankach
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

2400 bo tescie odpadaja

Cynamonku dodam tylko, że ja też trzymam mocno MOCNO kciuki
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:10   #876
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Mleko było podpisane ale nie przeszkadzało im to :banghead:

Domi- mleka z banku nie zaproponowali- im to zwisa. Mleko tylko takie dają na neonatologii.

Operacji w Polsce nie zrobimy bo nie mamy ubezpieczenia. To tutaj odprowadzamy podatki i tutaj mamy opiekę zdrowotną. Poza tym nie wiem jakby było z transportem Adasia w tej sytuacji.
A co najważniejsze- jesteśmy w szpitalu, który zajmuje czołowe miejsce w UK w tego typu operacjach. Szkoda tylko, że podpieprzaja mleko

Na chwilę obecna przygotowuja Adasia do jutrzejszej (!) operacji.
Mieliśmy echo serca niedawno przy którym Adaś zwymiotowal bo tak mu brzuszek naciskali
Teraz Adaś śpi u mnie na rękach- muszę sie nim nacieszyć przed operacja

Pozostaje nam teraz tylko ustalić z mężem które z nas będzie podczas usypiania Adasia. Ja nie wiem jak my damy rade jutro przeżyć operacje a później zobaczyć Adasia podpietego pod te wszystkie urządzenia
Młody może być pod respiratorem nawet kilka dni ;(

Tak czekaliśmy na operacje a teraz mam ochotę zabrać Adasia i uciec z nim jak najdalej...
To wszystko nie tak miało wyglądać
Myśleliśmy z mężem, że ciąża była kiepskim okresem a teraz okazuje sie, ze to było nic w porównaniu do teraz. Coś nas ostatnio los nie oszczędza.
Najpierw strata pierwszego Maluszka, potem umarła babcia męża, później moja, dużo strachu o Adasia podczas ciąży, kiepski poród, później szok związany z wadą serduszka, teraz operacja. Co jeszcze?

Trzymajcie proszę kciuki żeby jutro operacja sie odbyła i żeby wszystko było ok. Do napisania.

Cynamonki kochane myslimy o Was caly czas i trzymamy kciuki!!! Wszystko sie uda i bedziecie juz spokojni

Obyscie mieli jutro siłę aby to wszystko przetrwać!!! Spróbuj trochę się przespać.. Ucaluj Adasie na dobranoc
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:14   #877
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
I zauważyłam,ze mały jest straszny zlosnik. Płacze płacze i nagle otwiera oczy patrzy na mnie i cisza i nagle ahahahaaaaaaa i znów wrzask i cisza i nagle aaaahahahahaaaaaa i wrzask i tak bez łez na pusto. I to nie jest taki płacz z żalem bólem tylko taki wymuszajacy cos chcący na siebie zwrócić uwagę. Gnomislaw hytryslaw
Wybacz, ale jak zwykle się uśmiałam
A twoją teściówkę to bym w kosmos wysłała
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
A może przegapiasz Jego porę spania i on jest taki marudny i nie chce Ci spać
Nie wydaje mi się, bo kąpię go już o 18- ok tej godziny robi się marudny i trze oczka. Czasem zaśnie już o 19, najczęściej ok 20 (jak dziś) a czasem dopiero o 21. Nie wiem czemu tak

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Proszę o mocne kciuki, dzisiaj idziemy na pierwsze szczepienie
boje sie tego jak ognia
czy to szczepienie 5w1 wbija sie do rązki czy nóżki??
Już za późno na me kciuki, mam nadzieję, że było znośnie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
U mnie noc masakra. Wczoraj podłączali nam gaz ziemny bo mieliśmy dotyczczas z butli, co się okazało o 12 w nocy, ogrzewanie nie działa, a w sypialni lodówka. Tzn działa podłogówka, a grzejniki zimne. A w sypialni tylko grzejniki. A my siedzieliśmy cały czas z małym na dole w salonie to ciepło było. Do 1 tż coś kombinował z tym gazem ale lipa. Dopiero rozpalił w kominku w salonie i koło 3 zaczęło być ciepło w sypialni na górze Przez to nie wykąpaliśmy małego no bo jak w takim zimnie. Żeby mi się tylko nie przeziębił.... Fachowcy od gazu głąby

Dziewczyny kp, pijecie alkohol? Pół piwa, lampkę wina? Bo podobno można Ja tam w ciąży nie piłam, teraz wolę też nie, po co ma mi kubotek pijany 'chodzić'
A ile macie stopni w domu?
My jeszcze nie grzejemy. Dziś włączyliśmy tylko do kąpieli ogrzewanie na chwilę.

Nie piję alkoholu choć dałabym się pokroić za Martini

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Bobas śpi, więc zmykam coś zjeść i posiedzieć z mężem, dobrych nocek życzę każdej z Was

Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:14   #878
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Cynamonku żeby operacja odbyła się jutro i x100 żeby przebiegła zgodnie z planem.. Trzymajcie się Kochana, wszystkie jesteśmy myślami z Wami! Wszystko będzie dobrze z Adasiem, zobaczysz!

nie ma takiej możliwości u nas

Rany, ale się załatwiłaś..
migdałki

zaszalałaś

całe szczęście już po

Ja planuję zrobić zapieknakę..makaron pene, kurczak, brokuł, papryka, cebula, feta, mozzarella, ser żółty (wrzucam wszystko co mam).. oby mi tylko Mały planów nie zepsuł..

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Mały mnie dzisiaj terroryzuje.. wczoraj zachowywał się podobnie.. rano śpi pół godz.. później na spacerze 40min., teraz dopiero 3 drzemkę zalicza..wczoraj trwała 3 godz., mam nadzieję, że dzisiaj jak już taki umęczony pośpi choć 2, żebym mogła coś zrobić..
Nie wiem czy czasami Pan Skoku nas nie nawiedził

W ogóle to Lol kończy dzisiaj 2 miesiące!!
Zacny wiek Zainspirowałaś mnie tą zapiekanką,muszę na dniach zrobić,tylko zrobię z świderkami i bez fety,a za to z jakimś sosem może pieczarkowym.

Cynamonku ogromne za jutro. Bądź dzielna dla Adasia,jesteśmy z wami myślami
Stary 2013-10-03, 20:15   #879
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cynamonku nadal trzymam kciuki, wierze ze wszystko bedzie dobrze

A ktoras byla na lowach w Smyku z tym kodem?

Moj mlody spi od 19, a mloda.... hmmmmm gada w pokoju usypiajac - demon. Ja jakby lepiej, bo bol glowy przeszedl, ale katar i chrypka jest. Marysi teraz ida zielone gile, a Aleksowi katar sie zmniejsza - oby do srody wytrwac i zaszczepic te moje pociechy.

misiaczka a wyobraz sobie jak ja jechalam do TZ i mlodego przewijalam w aucie, na przednim siedzeniu na biega, zeby mu dupki nie zawialo.

Ponadto siedzialam dzis na necie i szukalam lotu z Niemiec do PL na styczen, bo w grudniu pojade ze szwagrem autem, a w styczniu juz chce z dzieciakiami przyleciec - bo lot 1h45 min a nie 12-14 h autem. Widze, ze Ryanair uruchomil od 3o wrzesnia loty z Modlina i w okazyjnej cenie, ale niestety bilety tylko do 7 listopada poki co, wiec musze lookac czy pojawia sie juz na styczen. Wizzair ma, ale ceny roznie sie ksztaltuja i sama sie zastanawiam czy juz nie kupic tych, bo jak tydzien temu patrzylam to poczatek stycznia bilety byly po 19,99 euro a teraz juz okolo 50 euro, a tydzien pozniej sa na razie po 9,99 euro.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:17   #880
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Jeszcze nadrabiam przy wieczornym karmienuy. Wniosek o becikowe zlozony tylko kilka dokumentow z pracy meza musimy doniesc. Generalnie dzien spoko. Bylam u lekarza po skierowanie na mocz i morfologie,bo po ciazy nic nie robilam. I jutro mamy szczepienie! Sama tym razem jade...

Dzoan a to charczenie to na pewno gluty? U nas u Galganka sucha śluzówka była i w nocy szczególnie nad ranem mocno charcxal. Dlatego też inhalacje robiliśmy aż 3razy dziennie. Teraz dużo lepiej!

Sarna Twój Antos wymagający

Lachryma Igi też nosi 62 teraz i kupuje dwa na 68 i 74. Bo ten większy teraz będzie za duży ale w grudniu juz może być dobry.

Cynamonkowa: no co za głupota z tym mlekiem debile! A dlaczego chcą czekać kolejny tydzień? Kciukasy cały czas za was zaciśnięte..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:18   #881
lachryma
Zakorzenienie

Neni, tak pokazałam w końcu ten rachunek tłumacząc się jak dziecko i pokazując jakie to wszystko potrzebne i super jakościowo i że naprawdę się opłacało.

Zdjęcia będą, ale za kilka miesięcy:p kupiłam ciuszki 6-9 msc, więc muszą poczekać w szafie.

Stary 2013-10-03, 20:22   #882
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
To się wyspaliście

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

a co to jest moja coś tam miała z jakimś enzymem wątrobowy że niby za mało przybiera, ale nie widziałam wyników więc nie wiem czy to było to...

cynamonku, co tu dużo pisać, dużo sił wam życzę i jak najmocniej zaciskam kciuki

Edytowane przez yevele
Czas edycji: 2013-10-03 o 20:27
yevele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:32   #883
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Aspat to właśnie jedno z badań wątrobowych, ale nie wiem, co oznacza

My po kąpieli w MEGA WIELKIM ryku, Art był już zmęczony Wypił na śpiocha 100 i śpi w łóżeczku...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:32   #884
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dotka pytałaś o wywoływanie fotek przez net, ja kilka razy tak zamawiałam. Zamawia się wywołanie fotek przez program i odbiera w wybranym Rossmanie lub wysyłają na wybrany adres (odbiór w Rossmanie jest tańszy). W tym programie wybierasz które fotki chcesz wywołać,jaki format itd,potem on ci pokazuje ile będzie do zapłaty. Więcej info znajdziesz tutaj: http://www.fotouslugi.pl/
Stary 2013-10-03, 20:36   #885
enlevee
Zakorzenienie

Moje młode znowu zasnęło, dzisiaj jest taki cudny ! Jak 2,5h nie spał to godzinę zacieszal do karuzeli i do mnie

skylie chyba 8,9,10 jakoś tak mi mama mówiła

A i uwaga! Teściowie zaczęli sie do mnie odzywać i teściowa pogugala do małego.. Czyżby poczuli ze przegieli pale?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:39   #886
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dawajcie też swoje kciuki dla Adaśka i Cynamonkowej rodziny! Po operacji będą sobie mogli wydrukować i wstawić magiczne kciuki na zawsze w ramkę!
postaran sie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!
Nadrabiam retularnie na raty bo jak zwykle każdy dzień w biegu.

Surka głosuje regularnie przy czytaniu

Cynamonki - my też ściskamy kciuki, wszystko się ułoży i będzie dobrze, każdy koszmar kiedyś się kończy

No właśnie to już wiadomo dlaczego nasze Maleństwa szaleją przy kp.

Ja byłam u gina w 8 tyg po cc, zrobił badanie na samolocie i usg w środku, pokazał mi bliznę na macicy, stwierdził, że wszystko ładnie pogojone, pokurczone, jajniki na miejscu, rodzić można

My myśleliśmy aby przenieść Tymusia po 3 miesiacach do jego pokoiku, ale po tej akcji z bezdechem to myślę, że przynajmniej do roku czasu odczekamy z tym przenoszeniem. W poradniku "pierwszy rok życia dziecka" jest napisane, ze najlepiej w okolicy 3 mca przenieść łóżeczko bo dziecko jeszcze jest na tyle malutkie, że się szybko przyzwyczai, a im większe, tym trudniej mu zaakceptować zmianę otoczenia.

U nas pediatra skierował do rehabilitanta, najpierw rehabilitant powiedział, że nie widzi potrzeby ćwiczeń, to było w 8 tygodniu.
A teraz po tej akcji ze szpitalem znów rehabilitant, neurolog i tym razem zalecili rehabilitacje bo zbyt mocno się odgina.

To bardzo fajna cena, my płacimu 85zł (obiad + dodatkowe ciepłe danie+ zimna płyta + napoje.) Ciasta, tort, alkohol we własnym zakresie.

Ja wywoływalam w fotocolor, po 30 groszy szt 10x15 ale przyszły troche brzydkie, kolory jakieś takie wypłowiałe.
Później wywoływałam przez net też w mediamarkt, akurat zrobili promocję po 39gr/szt, tylko odbiór w sklepie i były dużo lepsze jakościowo.

gratulacje

A Tymuś dziś skończył 14 tygodni, a teraz chyba zaczynamy gościć tego skoka 5 tygodniowego 14-19

My byliśmy dziś 2 raz na rehabilitacjach, ogólnie Tymuś lubi te ćwiczenia i mu się podobają, Pani powiedziała że świetnie sobie radzi i że raczej szybko mu przejdzie to wyginanie jak będzie trenował. Ale inne dzieci tak przeraźliwie płaczą przy tych rehabilitacjach, że bardzo cieżko tam wysiedzieć (rehabilituja 2 lub 3 dzieci na raz na jednym dużym stole) Tymuś się okropnie boi jak inne dzieci płaczą i on tez zaczyna wtedy koncert, trudno go uspokoić, więc ogólnie te rehabilitacje to mega stres. Mamy to mieć przez 5 tygodni, miało być 1 raz na tydzień, a chodzimy po 2 razy na tydzień i ćwiczymy z nim dodatkowo w domu.

Oki zbieram się bo mam trochę pracy w sklepie internetowym.

Cytat:
To się wyspaliście

zobacze jutro jak u nas w było

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:42   #887
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

surka zeby nie bylo, jak jestem wiernie klikam. Nawet link kolezankom podeslalam, wiem ze dwie na pewno glosowaly

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:44   #888
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
surka zeby nie bylo, jak jestem wiernie klikam. Nawet link kolezankom podeslalam, wiem ze dwie na pewno glosowaly
Ty sie tak nie tłumacz bo pomyślimy ze jednak nie glosujesz
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:46   #889
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
a co to jest moja coś tam miała z jakimś enzymem wątrobowy że niby za mało przybiera, ale nie widziałam wyników więc nie wiem czy to było to...
To jest właśnie enzym wątrobowy i moja ma go za wysoki

Cytat:
A i uwaga! Teściowie zaczęli sie do mnie odzywać i teściowa pogugala do małego.. Czyżby poczuli ze przegieli pale?
Moze w końcu trybiki w mózgu wróciły na odpowiednie miejsce

Cytat:
Dziękuję, ale niestety link wysłany przez pocztę czy np fb, nie dodaję głosów wg regulaminu tak samo, jak odświeżenie strony, tylko przez kolejne kliknięcie w link w podpisie.
Stary 2013-10-03, 20:49   #890
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
[
[/COLOR]Mały mnie dzisiaj terroryzuje.. wczoraj zachowywał się podobnie.. rano śpi pół godz.. później na spacerze 40min., teraz dopiero 3 drzemkę zalicza..wczoraj trwała 3 godz., mam nadzieję, że dzisiaj jak już taki umęczony pośpi choć 2, żebym mogła coś zrobić..
Nie wiem czy czasami Pan Skoku nas nie nawiedził

W ogóle to Lol kończy dzisiaj 2 miesiące!!
dla Lola
Panie Skoku-uciekaj !
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Aga, zobaczyłam Twój podpis - gratuluję 46 tc!

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

My byliśmy dziś 2 raz na rehabilitacjach, ogólnie Tymuś lubi te ćwiczenia i mu się podobają, Pani powiedziała że świetnie sobie radzi i że raczej szybko mu przejdzie to wyginanie jak będzie trenował. Ale inne dzieci tak przeraźliwie płaczą przy tych rehabilitacjach, że bardzo cieżko tam wysiedzieć (rehabilituja 2 lub 3 dzieci na raz na jednym dużym stole) Tymuś się okropnie boi jak inne dzieci płaczą i on tez zaczyna wtedy koncert, trudno go uspokoić, więc ogólnie te rehabilitacje to mega stres. Mamy to mieć przez 5 tygodni, miało być 1 raz na tydzień, a chodzimy po 2 razy na tydzień i ćwiczymy z nim dodatkowo w domu.

Oki zbieram się bo mam trochę pracy w sklepie internetowym.
Fajnie ze mu sie podoba na cwiczeniach
Cytat:
[B]f

No, mój młody śpi praktycznie od 12 z małymi przerwami. Spał do 15, potem mleko i usnął na mnie, spał do 16, a o 16 zapakowalam go w wózek i ruszyliśmy na spacer. Najpierw oczka otwarte, ale bardzo spokojny, a teraz śpi na polu, a ja obok niego siedzę mój aniołek, oby wieczorem tez był taki grzeczny bo wczoraj popis dał przed spaniem
aaale śpioszek
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
[
odebrałam dziś wkońcu pesel Szymcia zbierałam się do tego od dłuższego czasu .
Upiekłam dziś murzynka z kokosem i cholera zakalec się wdał robiłam tak jak zawsze i dupa blada wyszła.
Gardło boli jak diabli, dobrze że z Szymonkiem juz lepiej.
Wiej u mnie jak cholera, myślałam że mi głowe z karku zwieje.
Miałam plany na popołudnie co by z wami troche posiedzieć a Szymus mi je popsuł bo zanim nadrobiłam to on ślicznie spał a jak już udąło mi się wszystko przeczytać to sie obudził i ciumka swoje paluszki i guga do karuzelki.
Brawka za pesel

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Surka, pip to Piotr i Paweł.

Przez Was wydalam kupę kasy w Tesco:p
Kupiłam 10 par długich body, 10 par krótkich już na przyszłe lato , 5 par spodenek, rajstopy i śliniaki.

Aż bałam się pokazać mężowi rachunek

konkretne zakupy

Misiaczka a to Maja pogrom urządziła

Jakierka Badz dobrej mysli co do szczepienia.Jak Edzia jakos zagadsz,dasz mu cycka i utulisz to moze nie bedzie krzyczał I jakos mniej trayumatycznie to zniesie.

CYNAMONKU dla Was.Całym serduchem jestesmy z Wami
Stary 2013-10-03, 20:50   #891
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Cynamonku nadal trzymam kciuki, wierze ze wszystko bedzie dobrze

A ktoras byla na lowach w Smyku z tym kodem?

ja próbowałam ale łódzkich sklepów nie obejmuje

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dotka pytałaś o wywoływanie fotek przez net, ja kilka razy tak zamawiałam. Zamawia się wywołanie fotek przez program i odbiera w wybranym Rossmanie lub wysyłają na wybrany adres (odbiór w Rossmanie jest tańszy). W tym programie wybierasz które fotki chcesz wywołać,jaki format itd,potem on ci pokazuje ile będzie do zapłaty. Więcej info znajdziesz tutaj: http://www.fotouslugi.pl/
Najbardziej opłaca się przez net w empiku z odbiorem w salonie. Czasami jest promo to już w ogóle tanio wychodzi. Dam Wam znać kiedy będzie, bo moja koleżanka się tymi akcjami zajmuje. Ja myślę nad zrobieniem fotoksiążki 9 miesięcy w brzuchu i 9 miesięcy na zewnatrz Dać np. zdjęcie z usg z 20 tyg. i obok zdjęcie z 20 tyg. życia.

Dzieć padł więc czas na romantyczny wieczór we dwoje.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:55   #892
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Najbardziej opłaca się przez net w empiku z odbiorem w salonie. Czasami jest promo to już w ogóle tanio wychodzi. Dam Wam znać kiedy będzie, bo moja koleżanka się tymi akcjami zajmuje. Ja myślę nad zrobieniem fotoksiążki 9 miesięcy w brzuchu i 9 miesięcy na zewnatrz Dać np. zdjęcie z usg z 20 tyg. i obok zdjęcie z 20 tyg. życia.
.
Ja dostałam foto książkę z chrzcin, super pamiątka
Stary 2013-10-03, 20:59   #893
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł laseczki!

Fajnieee.Lubie chodzic na grzybki
sieze powietrze słuzy małemu
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Kto mi podeslal Pana Skoka po poludniu?
to nie my
Cytat:
To się wyspaliście

Ponadto siedzialam dzis na necie i szukalam lotu z Niemiec do PL na styczen, bo w grudniu pojade ze szwagrem autem, a w styczniu juz chce z dzieciakiami przyleciec - bo lot 1h45 min a nie 12-14 h autem. Widze, ze Ryanair uruchomil od 3o wrzesnia loty z Modlina i w okazyjnej cenie, ale niestety bilety tylko do 7 listopada poki co, wiec musze lookac czy pojawia sie juz na styczen. Wizzair ma, ale ceny roznie sie ksztaltuja i sama sie zastanawiam czy juz nie kupic tych, bo jak tydzien temu patrzylam to poczatek stycznia bilety byly po 19,99 euro a teraz juz okolo 50 euro, a tydzien pozniej sa na razie po 9,99 euro. [/QUOTE]
Ja bym juz kupiła jak sie pojawią tanie.Sąsiad teraz za lot z Norwegii do W-wy płacił mało a mowił ze na styczen znów ceny są kosmos....
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Jeszcze nadrabiam przy wieczornym karmienuy. Wniosek o becikowe zlozony tylko kilka dokumentow z pracy meza musimy doniesc. Generalnie dzien spoko. Bylam u lekarza po skierowanie na mocz i morfologie,bo po ciazy nic nie robilam. I jutro mamy szczepienie! Sama tym razem jade...

.
za jutroo
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43114474]Aspat to właśnie jedno z badań wątrobowych, ale nie wiem, co oznacza

My po kąpieli w MEGA WIELKIM ryku, Art był już zmęczony Wypił na śpiocha 100 i śpi w łóżeczku...[/QUOTE]
Laura cała happy juz pis wykapana

Cale szczescie ze nie było jazdy po szczepieniu

Iwonka
jak Zuzia?
Cytat:
WOW!
Stary 2013-10-03, 21:11   #894
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
My jeszcze poza domem. Czekamy aż TZ wymienia szybke w iPhonie i wracamy do domu. Maja była bardzo grzeczna w galerii. Udało mi sie kupić pare rzeczy. Kupiłam sukienkę, spódnice ołówkowa, 2 pary legginsów i szczoteczke elektryczna oral b. Aaaa i baterie do Majulkowej karuzelki która wczoraj kupiłam na Allegro
za zakupy
Lachryma dla ciebie też

Szymcio tez padł, musiałam wylać 90 ml mleka do zlewu bo się zbuntował i nie chciał wypić bo zawierał antybiotyk, wcisnełam mu tylko 30 ml z tym antybiotykiem , poszłam zrobiłam świeżą butlę to wrąbał aż mu sie uszy trzęsły. Spróbowałam ten antybiotyk i jest obrzydliwie gorzki

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:17   #895
Rockyyy
Zakorzenienie

Dziewczyny obada;am wczesniejsze posty.

Co do termometru Tz kupił laserowy ,,Diagnostic" i jest fajny.Mozna tez sprawdzac nim temp. np. wody do kapieli.Jestem mega zadowolona.

Kąpanie: kapiemy Laurke w płynie i szamponie 2 w 1 Nivea i nie spłukujemy jej.

Co do alko: ostatnio piłam Kasztelana niepasteryzowanego.Laura padła o 20,ja piłam cosik po 21 ale ściągnęłam wczesniej mleko i o 5 rano i jeszcze o 9 dostała mleczko z butelki.Trzeba sobie jakoś radzić
Stary 2013-10-03, 21:17   #896
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

surka klikam klikam
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:18   #897
Rockyyy
Zakorzenienie

Jeszcze 13 głosów i Surka bedzie na 21 miejscu....głosujmy!!
Stary 2013-10-03, 21:21   #898
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
za zakupy
Lachryma dla ciebie też

Szymcio tez padł, musiałam wylać 90 ml mleka do zlewu bo się zbuntował i nie chciał wypić bo zawierał antybiotyk, wcisnełam mu tylko 30 ml z tym antybiotykiem , poszłam zrobiłam świeżą butlę to wrąbał aż mu sie uszy trzęsły. Spróbowałam ten antybiotyk i jest obrzydliwie gorzki
Ja mojej teraz podaję leki na łyżeczce

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Ale się dziewczyny wręciłyście :dzie kuje: :dzie kuje-kwiatek:
Stary 2013-10-03, 21:24   #899
Rockyyy
Zakorzenienie

ćwiczyłam dziś brzuszki i takie tam ćwiczonka od poloznej.Spojrzałam dzis w lustro i ...przytyło mi się koniec! Musze sie za siebie ostro zabrac!
Stary 2013-10-03, 21:27   #900
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
ćwiczyłam dziś brzuszki i takie tam ćwiczonka od poloznej.Spojrzałam dzis w lustro i ...przytyło mi się koniec! Musze sie za siebie ostro zabrac!
Ja właśnie też się chyba robię coraz grubsza, zamiast odwrotnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości