Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 20:59   #601
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Jeszcze w porę, buziaczki dla Bartoszka Sylwietty za 9. miesiąc
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:00   #602
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Myslałam, że posiedzę z Wami teraz trochę, ale mała się budzi co chwilę, męczy ją ten katar, więc idę chociaż na parę minut oko zmrużyć, bo coś czuję, że noc będzie nieciekawa.

Całuski i zdrówka dla wszystkich!

odezwę się jutro.

I dzięki za odpowiedzi w sprawie maści- będę wiedziała czy smarować czy nie

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:03   #603
nafiyqa
Zakorzenienie

Debrah, Amelka jak zwykle cudna

fewciu, co za glupia pinda z tej babki

szklanka, ale slodka Ewcia nie dziwie sie, ze sie rozplywasz!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:03   #604
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

dołączam sie!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:09   #605
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
O, fajna pościel bardzo. Tylko cena mniej:P
A na plecak chyba za wcześnie?

Btw: moja juz śpi pod kołdrą i na podusi ale mam duże dziecko

Bokeh: ty kupowałaś specjalnie te wypełnienia z ikea ich? Żeby wymiar się zgadzał? Bo ich pościele dla dzieci, bardzo fajne i cena niezła jest.
nie, kupowałam razem z kompetem pościelowym i zawijam nadmiar materiału, kiedyś kupi się większą to będzie pasować:P

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
bo taki tekst to tylko baba mogła sprzedać
pisałam kiedyś o sytuacji, kiedy kobieta slyszy,że mowię o dziecku, patrzy na mnie i pyta czy jestem przy nadzieji
powiedziałam,że nie,dopiero urodziłam
a ona że brzuszek widać ( a wtedy gowna nie było widać bo to byl bankiet i miałam bieliznę wyszczupającą ) na to że fajnie też ma córeczkę to powiedziałam,że późno zdecydowała sie pani na dziecko
heheh pytanie zadałam z pełną premedytacją

u mnie tak samo w weekend wogłe nie mam czasu na nic

hahahaa kocham Cię !!

Ja dziś byłam na lumpie.... nic nie było kupiłam małej tylko śliniaczki to się akurat przyda. A potem wstąpiłam do tż do pracy i poszliśmy razem do smyka i tata kupił córci taki polarkowy pajacyko kombinezon oczoraźno różowy i potem pojechałam jeszcze na mini spacerek i go ubrałam

a teraz objadałam się ciastkami i rozkoszuję się chwilą wolnego, także tego polewam

Aha jeszcze co do allegro, to ja w przeciągu dwóch tyg. kupiłam 3 pary spodni dla Hani, sweterek, dwa golfiki, sophie, gruby sweter, sukieneczkę, i..... to chyba tyle. A to tylko allegro ale ja taki napad allegrowy mam co jakieś 3 miesiące jak przychodzi pora wymiany rozmiaru, wtedy widze listnosza codziennie

Jeszcze jedno apropo tych opasek, myślę soie czy by się samemu nie dało takich uszyć
Stary 2013-10-03, 21:11   #606
Delicjanka
Zakorzenienie

Młoda spi, pocwiczylam ide sie kąpać, tzt pojechał na działencje..
Btw, odłożyłam mlodą do łózeczka, ciekawe na jak dlugo

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:14   #607
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
No coś Ty, wcale tak nie jest Po prostu teraz nie masz czasu, ale będziesz go miała. Trzeba tylko przeczekać

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja też szczególnie ze moj tz ostatnio mi powiedział, że umiem mówić tylko o Małym...
za świadome mama i tata
Ja jak gadam z moim mężem to on do mnie jak do człowieka normalne tematy jak zawsze, a ja też ino o dzieciach. Ale co innego mam mówić? Nie, przepraszam, jeszcze mówię co bym zrobiła gdybym miała czas

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A o której Twoje dziecie chodzi spać na noc??? Wieczorem mogłabyś zająć się sobą. Jak tak robię. Po 20.00 mam spokój i czas dla siebie
Marzę o tym! Ale Ewcia zasypia najczęściej koło północy, jak leży już ze mną na noc w łóżku

Kurde, nie dałam dzisiaj dziecku zupki, ale miałam takie zatory, że już ręką nie umiałam ruszać. Musiała mnie wyleczyć
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:19   #608
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Przyłączam się buuziaczki

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Myslałam, że posiedzę z Wami teraz trochę, ale mała się budzi co chwilę, męczy ją ten katar, więc idę chociaż na parę minut oko zmrużyć, bo coś czuję, że noc będzie nieciekawa.

spokojnej nocki życzę

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Marzę o tym! Ale Ewcia zasypia najczęściej koło północy, jak leży już ze mną na noc w łóżku
ojjjjjjj
Stary 2013-10-03, 21:22   #609
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nie wiem jak w przypadku tej masci, ale np na Aphtinie tez tak jest napisane i mi pediatra nie kazala sie tym przejmowac.
Szaja tez pisala, ze mozna
Dziewczyy - bo to chodzi o to, że na takich całkiem malusich dzieciach nie robi się badań, no bo kto by się odważył?
Więc "w razie w" piszą, że nie wolno.
Tak samo z kobietami w ciąży jest.

Ja sama bym nie podała niczego, bo nigdy nic nie wiadomo, zapytałabym lekarza.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
nie, kupowałam razem z kompetem pościelowym i zawijam nadmiar materiału, kiedyś kupi się większą to będzie pasować:P

hahahaa kocham Cię !!

Ja dziś byłam na lumpie.... nic nie było kupiłam małej tylko śliniaczki to się akurat przyda. A potem wstąpiłam do tż do pracy i poszliśmy razem do smyka i tata kupił córci taki polarkowy pajacyko kombinezon oczoraźno różowy i potem pojechałam jeszcze na mini spacerek i go ubrałam

a teraz objadałam się ciastkami i rozkoszuję się chwilą wolnego, także tego polewam

Aha jeszcze co do allegro, to ja w przeciągu dwóch tyg. kupiłam 3 pary spodni dla Hani, sweterek, dwa golfiki, sophie, gruby sweter, sukieneczkę, i..... to chyba tyle. A to tylko allegro ale ja taki napad allegrowy mam co jakieś 3 miesiące jak przychodzi pora wymiany rozmiaru, wtedy widze listnosza codziennie

Jeszcze jedno apropo tych opasek, myślę soie czy by się samemu nie dało takich uszyć
Yhy, a jaki tam wymiar tej pościeli jest?
Poka kombinezonik!

Co do rzeczy dla dziecka : ja kupuję dość dużo ale tanio. I też seriami.

Btw zastanawiam się kiedy dziecko wolniej zaczyna rosnąć?
Bo te przedziały w rozmiarach są co 3mce, a potem chyba więcej?
80 rozmiar jest do ilu w miesiącach?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:23   #610
aska27adopcje
Zadomowienie

nadrabiam was laseczki

Fewciu wiesz co ten komentarz .. co za debilka z tej baby. widzialam twoje zdjecia w klubie i ns fb. jestes taka drobniutka kruszynka ... laska wstretna zazdrosci ci figury. pewnie chciala sobie poprawic nastroj dogryzajac Ci ... oblesna krowa .. szkoda ze jej nie nawrzucalas ... w morde bym jej normalnie dala za Ciebie ... mam nadzieje ze sie nie przejelas jej gadaniem ...

Neti kupal Antonia poprostu kozak :d mojej juz sie takie nie zdazaja od dawna. czasem cos tam nogawka przeleci ...

Pstryku to diskobandzo bylo w rytmach polo

Hje ksylitol to widze ostro sie za odchudzanie bierzesz

Co do rowerka ... pisze do was z rowerka... dzis 8 dzien wyzwania ... szkoda ze w watku nikt sie nie zdradzil ze ma rower ... moze dupska zmobilizujecie i ze mna bedziecoe jeZDZIC jezdze codziennie godzine a potem abs .. powoem wam ze dopiwro dzieki rowerowi zrozumialam jak ciezko spalix glupia buleczke slodka czy batonika ... przez godzine pale kolo 300 kcal ... a na poczatku bylo 250 ... bo jechalam na najnizszym oporze ... rower mam taki jak na silowmiach ... tata kolarz to badziewia nie kupil a ze sam nie jezdI to pozyczylam ...

lece nadrabiac dalej
Stary 2013-10-03, 21:25   #611
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Dziewczyy - bo to chodzi o to, że na takich całkiem malusich dzieciach nie robi się badań, no bo kto by się odważył?
Więc "w razie w" piszą, że nie wolno.
Tak samo z kobietami w ciąży jest.

Ja sama bym nie podała niczego, bo nigdy nic nie wiadomo, zapytałabym lekarza.

Yhy, a jaki tam wymiar tej pościeli jest?
Poka kombinezonik!

Co do rzeczy dla dziecka : ja kupuję dość dużo ale tanio. I też seriami.

Moja koleżanka swojemu synkowi 86 na 2 latka ubierała.ale wg miesięcy 80 to chyba 12-18....u nas te 80 to nawet nie 9-12...a 8..a kupilam dziś malemu pomarańczowa kurtke z hm...na 86..no chyba "pochodzi” tej zimy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-10-03 o 21:30
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:28   #612
insolito
Zadomowienie

Serio, zwariowałyście z ta produkcją Nie wiem czy podołam

Tyle w ciągu dnia udało mi się pocytować :

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

jeśli z reserveda będziesz kupować to chyba tak chociaż chyba aż tak nie urośnie przez 2 miesiące, teraz nasze dzieciaczki przecież mniej rosną

aloes... mam toto odkąd t. przyjechała po porodzie nam "pomóc" przywiozła i kazała mi wsadzać se ten aloes w bożennę :/ a że miałam też rany na cyckach to w staniku po listku w każdej miseczce i w majtach kolejny
Właśnie nie wiem z jakiej firmy kupię

A dawał chociaż coś ten aloes?

Cytat:
Uwaga - CHWALĘ SIĘ!
Amelka stanęła przy kanapie

Debrah , wdziałaś moje pytanie o książce o BLW?

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
właśnie co do tego kładzenia się na podłogę , rzucania itepe.
Pamiętam jak moja bratanica, przechodziła ten etap. Moja bratowa masakrycznie reagowała. Szarpała M. na siłę z tej podłogi, krzyczała a nawet dawała jej klapsy a co gorsza biła ją po twarzy... A teraz młoda pięknie robi jej to samo.

Ja sama się boję takich sytuacji, bo wiem, że nerwowa jestem ale jeśli coś takiego będzie miało miejsce u nas to chyba albo będę ignorować albo wezmę Blankę na ręce i ją po prostu przytulę. Już słyszę te komentarze " co to za matka, jak ona dziecko rozpuściła"itepe...
Szok

Cytat:
Kochaniutkie, pytanie mam:

Niestety i Julcie dopadł katar i kaszel, powiedzcie mi, czy najpierw mam leczyć ją sama tymi sposobami z apteczki klubowej, czy od razu lecieć do lekarza? Jesli nie lecieć, to po ilu dniach niepoprawy iść?

Sorki za denne pytania, ale nigdy nie chorowała i troche mnie to zestresowało....
noc kiepska bo się budziła i co chwilę jej gile odciągałam także w efekcie prawie w ogóle obie nie spałyśmy.

Aha i czy Ibufen podawać jej co 6 godzin? Dałam jej na noc jakoś koło północy, więc już w zasadzie mogę?

Proszę o odpowiedzi, dziękuje

Aha dałam jej też nasivin i posmaruje zaraz maścią majerankową.
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Meneq, ja daje chlebek/bule z lurpakiem, zajada, ewentualnie platki kukrydziane, czasem mniej, czasem wiecej, ale cos tam zjada
Nie ma kaszek???

ALE!!! Dzisiaj nocka zapowiadala sie standardowo. Ogolem, Babelek zasnal o 21 (ochujuzloty! Zazwyczaj spi 18-19 max 20) cycka dostawal 24, 3, 5, o 7 wstal. Przebudzal sie w nocy, i....kurcze, chyba u nas ta potrzeba bliskosci dziala! Tzn wiecie, nigdy nie wpadlam na to, zeby babla w nocy przytuli (nie lubi tego w dzien, nie zasnie tak na noc, no nie pomyslalam- a dzisiaj w nocy, a co mi szkodzi. Iiiiiii tak sobie spalismy przytuleni jak sie przebudzal to glaskalam po pleckach dawalam do raczki mojego palca przytulalam, spal!!t! Nie wiem, czy to przypadek, zobaczymy dzisiaj w nocy tak czy siak nawet sie wyspalam, ale z podekscytowania ze on nie placze nie moglam spac

Insolito - 80???!!! Ozeszty, musze zmierzyc ile moj piotrus ma dlugosci bo kurcze, on kurtke 68 nosi kupilam mu spodnie 80 to sie w nich topi pierona.....
A dajesz ten chlebek do łapki czy sama mu dajesz?

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
O

A co do raczkowania i wstawania, to... fajnie macie. Kiedy u nas w ogóle nastąpi jakakolwiek chęć do raczkowania? Najwyraźniej moje dziecko skupia się na rozwoju intelektualnym, zamiast motorycznym. Ale to chyba po mnie, bo ja chodziłam, mając niecałe 11 miesięcy, ale mówiłam za to bardzo dobrze już w wieku roku, mając 14 miesięcy wydarłam się ponoć na cały kościół zdaniem "Ooooo, jaki piękny motylek!!".
Czy ja wiem czy to tak fajnie

Cytat:
Daria ma dwa ząbki dwie dolne jedynki

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
U nas ok tygodnia zajela nauka stania i wtedy, to juz w ogole zobaczysz, ze bedziesz mogla i zjesc, i kawy sie napic, ba i poczytac sie uda
C Ty mówisz ? Ja odkąd Piotrek zaczął wstawać i wspinać się przy wszystkim to nie mam czasu na nic Może ja coś źle robię

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:30   #613
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
nadrabiam was laseczki

Fewciu wiesz co ten komentarz .. co za debilka z tej baby. widzialam twoje zdjecia w klubie i ns fb. jestes taka drobniutka kruszynka ... laska wstretna zazdrosci ci figury. pewnie chciala sobie poprawic nastroj dogryzajac Ci ... oblesna krowa .. szkoda ze jej nie nawrzucalas ... w morde bym jej normalnie dala za Ciebie ... mam nadzieje ze sie nie przejelas jej gadaniem ...

Neti kupal Antonia poprostu kozak :d mojej juz sie takie nie zdazaja od dawna. czasem cos tam nogawka przeleci ...

Pstryku to diskobandzo bylo w rytmach polo

Hje ksylitol to widze ostro sie za odchudzanie bierzesz

Co do rowerka ... pisze do was z rowerka... dzis 8 dzien wyzwania ... szkoda ze w watku nikt sie nie zdradzil ze ma rower ... moze dupska zmobilizujecie i ze mna bedziecoe jeZDZIC jezdze codziennie godzine a potem abs .. powoem wam ze dopiwro dzieki rowerowi zrozumialam jak ciezko spalix glupia buleczke slodka czy batonika ... przez godzine pale kolo 300 kcal ... a na poczatku bylo 250 ... bo jechalam na najnizszym oporze ... rower mam taki jak na silowmiach ... tata kolarz to badziewia nie kupil a ze sam nie jezdI to pozyczylam ...

lece nadrabiac dalej
Ja tu na, wątku i w k.piszę zęby ktoś mnie w d...pe kopnął...i zmobilizował...a Ty mnie tylko...miźnelas po pupie
Ja muszę naprawić elektromagnes w rowerku...też mam taki profesjonalnt z silowni..
A co jeszcze mogę co nie obciąży kolan?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:37   #614
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Aś, ja dzisiaj dopiero kupiłam, jutro będę się z Tobą łączyć duchowo w jeździe.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:39   #615
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ja tu na, wątku i w k.piszę zęby ktoś mnie w d...pe kopnął...i zmobilizował...a Ty mnie tylko...miźnelas po pupie
Ja muszę naprawić elektromagnes w rowerku...też mam taki profesjonalnt z silowni..
A co jeszcze mogę co nie obciąży kolan?
Neti, a moze basen? albo hula hop?

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-10-03, 21:43   #616
s i l v e r
Zakorzenienie

Właśnie przeczytałam sobie naszą poczekalnie z 14.01 o godz 21.00 jak bóli dostałam i Wam o tym pisałam bo nie wiedziałam czy to już. Pisałam że chyba węzmę kąpiel i spróbuję się położyć spać A o 3.50 w nocy Daria się urodziła. Aż się wzruszyłam i poryczałam się
Ile myśmy razem przeszły już laseczki

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-10-03 o 21:44
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:46   #617
aska27adopcje
Zadomowienie

Neti ja sie nie znam ale Lady pisala cos o basenie ... wydaje mi sie ze joga tez jest fajna .. chodzilam kiedys ... mysle zeby w 1-2 dni wlasnie joge cw po rowerze ...
Neti to mega kopal w dupe i plask z otwartej w pysk nie znam motek a pisze z tel ... mam nadzieje ze mi nie oddasz bo ja sie nigdy nie bilam i bym pewnie becki dostala ...
wrzuce do klubu dzis moje fotki na zachete tych co uwazaja ze sa za grube ... moze wam sie samoocena poprawi dzieki mnie :p

laski co dzis mloda zrobila .. rower mam w pokoju i ja strasznie do niego ciagnie ... no i stoi sobie przy nim mimo ze ja :-100x odciagam od niego .. mam wrazenie ze im wiecej jej bronie tyn ona bardziej to rovi ... no i stala stala i zlapala sie pedala .. kurde on jednak opor ma i kurna laski przekrecila ten pedal ... i poleciala na buzie .. na panele ale byl huk ... gorzej niz z lozeczka ... ryk ... na szczescie sie uspokoila szybko .... ale miala czerwonego placa na czole ... mam nadzieje ze nie bedzie jutro sladu ...
Stary 2013-10-03, 21:46   #618
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Kurde Oskar znowu mi się dusił tą wydzieliną z nosa

Dziewczyny on przy tym wpada w taką panikę jakby ktoś go wrzątkiem polewał
Nie mogłam go uspokoić dobre 20minut. Potem dopiero jakoś dał się ugłaskać i usnął biedny mój

Nie mam pomysłu jak mu pomóc na ten katar. Poza tym jest ok. Nie jest bardzo chory tylko w tym nosie mu furczy. Fridy nie chce widzieć na oczy (próbujemy różnych sposobów),wody morskiej absolutnie nie da sobie psiknąć,nawet maści majerankowej nie da sobie rozsmarować pod nosem. W ogóle go dotknąć nie daje
Robiłam mu inhalacje (nadal robię ale już teraz z marnym skutkiem) i to fajnie go oczyszczało-ale już też mu się to znudziło. Powdycha trochę tą sól a potem ucieka.

Jedyne co mogę mu pomóc i to robię to inhalacje parowe,mam w kubeczku gorąca wodę i te kropelki parują. I ręcznik nasączony kropelkami wisi na łożeczku żeby lepiej oddychał. Do tego smaruje mu klateczke żelem rozgrzewającym (lepiej wtedy oddycha) ale to tylko na noc jak już leży pod kołdrą.

Nie mam pojęcia co więcej mogę zrobić
Katarek chyba odpada bo boi się odkurzacza. Ile on w ogóle kosztuje?
oj biedny ja za katarek płaciłam 49zł w aptece

Cytat:
Ja bym chciała, żeby mi tylko "brzuszek odstawał"
ja też

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Kurde Bokeh a co to ten gliter, te kolczyki są obłędne!
sklep z biżu w stylu i am/six.
pracowałam tam

Cytat:
pisałam kiedyś o sytuacji, kiedy kobieta slyszy,że mowię o dziecku, patrzy na mnie i pyta czy jestem przy nadzieji
a ona że brzuszek widać ( a wtedy gowna nie było widać bo to byl bankiet i miałam bieliznę wyszczupającą ) na to że fajnie też ma córeczkę to powiedziałam,że późno zdecydowała sie pani na dziecko

padłam

Cytat:
Jak żeś chciała, tak masz

Sprzedaję kawała, ku pokrzepieniu serc:

Bawiły się dzieci klockami, aż przyszła mama i spuściła wodę.

taki sucharek

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
szukam bodow dla mlodego bo wszystko ma takie kuse ze az wstyd

powiem jedno - powinni zlikwidowac ta "funkcje" wszystkie przedmioty sprzedajacego
przepadlam, PRZEPADLAM!!!!!!
zdecydowanie:brzyda l:
ja się dzisiaj złapałam na tym, że nie wiem co się dzieje w modzie damskiej za to kolekcje dziecięce znam na pamięć

Cytat:
Czyli jest piz.dą z natury

mam kombinezonik pingwinka, jest cudny a Hania w nim wygląda obłędnie, nie mogę się doczekać jak go założę

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:49   #619
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
mamy nową umiejętność - Borys wchodzi po schodach, nie .. on wbiega prawie jest taki szybki, najgorsze że chciałby schodzić w dokładnie taki sam spsób, głową w dół. A wchodzi tylko po to żeby od razu zejśc i tak w kołko, mogłby się tak bawic non stop.

Jak puściłam Pietrka w domu u siostry to też zasuwał

Cytat:
Ale zazdroszczę. Ja nawet do kuchni nie mogę wyjść bo od razu jest ryyyyk. Jakby umiała pełzać to pewnie za mną by przypełzła a tak to jestem w czarnej NIC nie mogę zrobić jak jestem z nią sama.

A może rozłóż jej kocyk, matę czy cokolwiek w kuchni ? To spokojnie będziesz mogła sobie porobić wszystko, a ona się będzie bawiła w tym czasi e

Cytat:
ja mam kilka pajacow z polaru/misia i przyznam,że moj mały w tym nie spi
tylko w body bo mu po prostu za gorąco, kiedyś przez sen mu ściągałm
no ale to chyba zależy od dziecka, moj po prostu nie lubi przegrzewać jajec

U nas to samo

Cytat:
już nie tak nałogowo jak kiedyś, ale jak zasypia to ssie
i jak już tak w miarę zaśnie to sama wyciąga.
Nie chce już na tym etapie dawać jej smoka, skoro tyle m-cy była bez. Ostatnio wygrzebała z zabawek i sru do buzi, ale śmiesznie wyglądała, nie przyzwyczajona jestem do jej widoku ze smokiem- no jak taki dziudzunio malutki ale zaraz go wyrzuciła w kąt.

a Domcia jak?

Dziewczyny, jakie brałyście foteliki? 9-25 czy 9-36 kg ?
Ja jak ostatnio znalazłam smoka i dałam Piotrkowi na spróbowanie to też z tż nie mogliśmy się napatrzeć jak dziwnie wygląda. Siedzieliśmy i się śmialiśmy

Cytat:
Mam chyba odpowiedź czemu Amelcia tak jęczy - z niewyspania!
Chyba potrzebuje dłuższej drzemki odkąd na czworaka zasuwa. Bo znowu mi śpi ponad godzinę, wczoraj było to samo.
Czyli jak się budzi po 15-20 minutach i dalej jęczydełko to co robić? Uśpić na nowo.

Hmm.
Jak się da usypać to pewnie Mi jak się Pietro budzi i wydaje mi się, że za krótko spał to zawsze próbuje jeszcze usypać

Stary 2013-10-03, 21:49   #620
mala_19kw
Zakorzenienie

Cała- pisałam w k. apteczce właśnie o żelu rozgrzew. Też mam taki od 1rż ale babka w aptece powiedziała mi że można stosować tylko po prostu mniej żelu używać. Także nie pękaj maleńka

Dziecko śpi,ja wykąpana... Ahh cudnie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:55   #621
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Serio, zwariowałyście z ta produkcją Nie wiem czy podołam

Tyle w ciągu dnia udało mi się pocytować :

Właśnie nie wiem z jakiej firmy kupię

A dawał chociaż coś ten aloes?

Debrah , wdziałaś moje pytanie o książce o BLW?

Szok

Zdrówka

A dajesz ten chlebek do łapki czy sama mu dajesz?

Czy ja wiem czy to tak fajnie

C Ty mówisz ? Ja odkąd Piotrek zaczął wstawać i wspinać się przy wszystkim to nie mam czasu na nic Może ja coś źle robię
O, zapomniałam!
Chcę, chcę książkę!

Bo na razie boję się bardzo, ona odgryza wielkie kawałki jeśli już coś bierze do buzi i ja

Ciekawie z tymi rozmiarówkami, moja pomykała ostatnio w dresie 62 - spodnie przykrótkie zaczyanają być a ogólnie dobry

Ogólnie nosimy 74. Niektóre 80 też bo rękawki podwijam albo coś. Bo takie rzeczy kupowałam ostatnio, 80, więc zimówki mam w tym rozmiarze. Ale ciekawi mnie ja ile starczy.
Stary 2013-10-03, 21:57   #622
Delicjanka
Zakorzenienie

Silver, tez czasem czytam poczekalnie i

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-10-03, 21:59   #623
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Cytat:

80 - na 12 m., więc jeszcze po 3, ale już 86 - półtora roku, 92 - 2 lata... I nie wiem do kiedy jeszcze jest tak co pół roku.

Cytat:
Właśnie przeczytałam sobie naszą poczekalnie z 14.01 o godz 21.00 jak bóli dostałam i Wam o tym pisałam bo nie wiedziałam czy to już. Pisałam że chyba węzmę kąpiel i spróbuję się położyć spać A o 3.50 w nocy Daria się urodziła. Aż się wzruszyłam i poryczałam się
Ile myśmy razem przeszły już laseczki
Wiesz, że też to ostatnio czytałam? Taka byłaś nieświadoma
Ach...

Aśka, no trzeba Ale jak 1 kg tego kosztuje tyle co zgrzewka cukru, to... Dobry motyw do całkowitego zaprzestania słodzenia
Stary 2013-10-03, 22:05   #624
aska27adopcje
Zadomowienie

Hje masakra ja dostalam od rodzicow i nie wiedzialam ze on taki drogi

kurde wiecie co dziewzyny ja chyba zrobilam glupote ... kupilam ta kurteczke zimowa w 5-10-15 na rozm 68 ... jest na mala.troszke za.duza. ta na 74 to sie wielka wydawala ... ale w sumie ona jest gruba i na niskie temp ... kurde oby sie nie okazala za mala ... chocaz chyba dziecko jie rosnie tak szybko teraz ...
Stary 2013-10-03, 22:16   #625
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak Wy to robicie?!
Nie ogarniam domu, siebie a co dopiero forum. Już tyle stron na nowym wątku a ja Was ciągle gonię i ciągle jestem do tyłu a jak już nadrobię to się okazuje że tylko tak mi się wydawało

Mam już powyżej uszu kilku rzeczy:
-robienia zdjęć i wystawiania rzeczy wszelakich (w tym ciuszków które nie chcą się sprzedawać chyba że za śmieszne grosze)
-mojego PECHA! Wczoraj sąsiedzi zalali nam kuchnię i łazienkę. Woda leciała ciurkiem przez pól sufitu, po instalacji elektrycznej.
-pogody... nie mogę się przestawić że siedziałam całymi dniami na dworze a teraz ledwo co na spacer wyjść można...

Ponadto, musimy kupić spacerówkę. Niestety po 2 miesiącach jeżdżenia w tej z kompletu mam ochotę ja wyrzucić. Non Stop jest pod takim kątem, że młody zjeżdża co pół metra i nie da się iść, a pasy zamiast miedzy nogami to ma między stopami, są za daleko... naprawdę oglądaliśmy z tż dużo innych spacerówek i żadna nie jest tak przechylona. Mlody w niej się wygina i rzuca, bo mu niewygodnie. Pojechaliśmy do sprzedawcy żeby skorzystać z niezgodności z umową a babsko ciągle upieralo się przy gwarancji. A co mi pi gwarancji jak producent wyprodukował g...? Gondola była świetna, ale to... Dzwonilam do rzecznika no i generalnie ja mam rację bo sprzedawca jest odpowiedzialny za produkt i nie ma prawa narzucać mi korzystania z gwarancji jeśli nie chcę. I mogę babę podać do inspekcji handlowej itd ale wiecie... to wszystko będzie trwało, a my bez wózka. Co prawda jest przepis który mówi że ona musi od reki dać mi chocby wózek zastępczy, ale ona ma to gdzieś. No i wyszło na to co zwykle - każdy może robić co chce, a my musimy sprzedać wózek i kupić inny. Ech.

Ale narzekam, co?
Oprócz tego tż chory wiec wiecie co to znaczy. Wszystko musze ogarniać sama a dodatkowo dostałam 30 kg jabłek i muszę je przerobić na musy/konfitury. Wczoraj siedziałam do 4 rano, o ja głupia

Nie bijcie że nie jestem na bieżąco
Oj nazbierało się ,

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, przypominam się. Ostatnio nawet nie miałam jak was podczytać . Pan J jest tak absorbującym dzieckiem, że wymiękam. Z tego wszystkiego dostałam opryszczki na całych ustach, bo nie spałam 2 noce tak mu 3 zęby idą na raz. Ale myśle, ze jeszcze tydzien i wszystko wróciło normy.

Wyszło nam uczulenie i nie wiem na co - królik, proszek, lub mleko modyfikowane bo zmienił się jego skład, a dostaje raz dziennie kaszkę na nim. (Mam nadzieje, ze to zęby ...)

Do dziewczyn, które miały problem z alergia na mleko - czy możliwe, zeby zmiany pojawiły sie tylko na plecach i przedramieniach ?

MARSI kobieto dopiero odpisałam Ci na priv - wybacz!

Jeszcze pytanie: jak ubieracie dzieci? Gdy jest tak zimno? (U mnie ok 9 st) czy śpiworek. Jesienny to dobry pomysł ? Mam okazje kupic i nie wiem czy warto?

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
miałam na niego snajpera, ale znalazłam pingwina

i już nie smutas
cudny nie smutas

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Kurde Oskar znowu mi się dusił tą wydzieliną z nosa

Dziewczyny on przy tym wpada w taką panikę jakby ktoś go wrzątkiem polewał
Nie mogłam go uspokoić dobre 20minut. Potem dopiero jakoś dał się ugłaskać i usnął biedny mój

Nie mam pomysłu jak mu pomóc na ten katar. Poza tym jest ok. Nie jest bardzo chory tylko w tym nosie mu furczy. Fridy nie chce widzieć na oczy (próbujemy różnych sposobów),wody morskiej absolutnie nie da sobie psiknąć,nawet maści majerankowej nie da sobie rozsmarować pod nosem. W ogóle go dotknąć nie daje
Robiłam mu inhalacje (nadal robię ale już teraz z marnym skutkiem) i to fajnie go oczyszczało-ale już też mu się to znudziło. Powdycha trochę tą sól a potem ucieka.

Jedyne co mogę mu pomóc i to robię to inhalacje parowe,mam w kubeczku gorąca wodę i te kropelki parują. I ręcznik nasączony kropelkami wisi na łożeczku żeby lepiej oddychał. Do tego smaruje mu klateczke żelem rozgrzewającym (lepiej wtedy oddycha) ale to tylko na noc jak już leży pod kołdrą.

Nie mam pojęcia co więcej mogę zrobić
Katarek chyba odpada bo boi się odkurzacza. Ile on w ogóle kosztuje?
Oj jej, może faktycznie katarek pomoże, Pstryczek dobrze prawi

Cytat:
A co rozumiesz poprzez wyrażanie emocji u dziecka?

Oczywiście, że powinno wyrazić, my chyba z Marsi obie mówimy o spiętrzeniu emocji i sytuacji ekstremalnej - gdzie dalsze wyrażanie może być dla dziecka niebezpieczne (gdy np załącza się już autoagresja i jest walenie łebkiem w ścianę np) - to, moim zdaniem TRZEBA zatrzymać.
Ale nie mówię o ugłaskiwaniu emocji wszystkich w ogóle - taką reakcję zostawiam na ekstremum.

Płacz - nie jest zły, złość dziecka też nie jest. My dorośli też się złościmy kiedy mamy powody i płaczemy gdy nam smutno. Boimy się tych emocji u dziecka, bo..nie wiemy co z nimi zrobić, jak zareagować. Stąd np dziecko się przewróci, płacze, no bo boli.. to rodzic podchodzi i " no nie płacz już, wcale nie boli" - bo liczy, że skończy się płacz, emocjonalnie trudny do zniesienia.
(Stąd też frustracja na płacz noworodka, ten długotrwały bo go bardzo trudno znieść - częstotliwość dźwięku jest wyjątkowa, wiecie , żeby ratunek szybko przybył, bezradność poraża)
Przeżycie emocji u dziecka będzie wtedy gdy dasz mu na to miejsce np. przy tym przewróceniu się " boli nóżka? też czasem płaczę jak mnie coś boli - no chodź, podmuchamy, przytulimy i szybko przestanie", zamiast "no już, cicho, nie boli".

W ekstremalnej sytuacji będę na straży i będę trzymać dziecko w przytuleniu, co by nie rozbiło sobie głowy na przykład.
Zgadzam się w 10000000 procentach

Cytat:
Moje dziecko chyba wymyśliło kim zostanie z zawodu
Sama słodycz

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja pier.dole! co za chamisko!!!!!!!!!!!!
zero kultury, ZERO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
Toc to chyba kur.wa normalnie ze sie ma brzuch po ciazy, jedne np blogerix szybko go zrzuci a inne beda musialy sie dlugo natrudzic zeby go zrzucic a jeszcze inne beda mogly stawac na rzesach a i tak nigdy go nie zgubia! co za prostaczka!
ale sie zagrzalam!!!!!!!
a ona taka super sexi chodzacy rozmiar xs z trojka dzieci ze takie komentarze wali? pindol jeden! wrrrrrrrrrrr

Stary 2013-10-03, 22:17   #626
hje
Zakorzenienie

Debrah, tak jak Insolito robię. Zawsze jak Pola budzi się z płaczem z drzemki, to próbuję jeszcze uspać.

A miałam się wczoraj pytać... Bo pisałaś, że karmisz małą na uczelni. A zrobili tam teraz jakieś miejsca dla mam, bo jak ja chodziłam, to nic takiego nie było? Czy normalnie np. w Cafe 5 siedzicie?
Stary 2013-10-03, 22:17   #627
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Taaa, wybyrki młodości

Ja mam właśnie przed oczami raczej szafę trzydrzwiówkę z beczką z przodu, zwisami skarpetkowymi do kolan i pryszczami na facjacie... Ale może się mylę

Jak napisała Deli, nudne dość. Po po prostu wolałam siąść na krześle i wtedy oglądać tv

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Ojesusmaria, dziś mamy all day all night sesję zgrzytania zębami
Robi tak od tygodnia, ale dzisiaj jest już chyba apogeum
Jak tak dalej pójdzie, to chyba faktycznie będę się musiała wybrać do psychiatryka, bo już mi nic nie będzie stykać

Cytat:

uwielbiam Cię po prostu i zazdroszczę tego, że wiesz co w takich sytuacjach powiedzieć, ja pewnie bym trzy dni myślała, co bym mogła powiedzieć i wtedy dopiero eureka
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Niestety Ona jest chuda i dość fajnie się ubiera...

Dobre Marsi! wyobrażam sobie jej minę

Ja też czuję się świetnie jak pobiegam
Chudzizna, no coś Ty! Kochana jesteś

świetna pora na obiad

Dziękuję! Jeja, jak mi miło, że tak o mnie myślicie

oj, to nie lubimy tej pani
Cytat:
dołączam się do życzeń
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Ja jak gadam z moim mężem to on do mnie jak do człowieka normalne tematy jak zawsze, a ja też ino o dzieciach. Ale co innego mam mówić? Nie, przepraszam, jeszcze mówię co bym zrobiła gdybym miała czas

Kurde, nie dałam dzisiaj dziecku zupki, ale miałam takie zatory, że już ręką nie umiałam ruszać. Musiała mnie wyleczyć
oj, ja tak samo
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 22:19   #628
aska27adopcje
Zadomowienie

Misiaela a mialam spytac. co tam stoi za Hania na fotce. czy to krzeselko do karmienia .. takie wypasne ???
Stary 2013-10-03, 22:20   #629
Debrah
Zakorzenienie

Hje : ty znasz moją uczelnie?

Nieee, nie karmię na uczelni. Niedaleko uczelni mieszkają teście. I kiedy mam zjazd to często Amelka z Tż siedzą tam właśnie, bo w 5 minut jestem na miejscu i mogę przyjechać nakarmić dziecko.

Miejsc jako takich nie ma, gdybym chciała na uczelni karmić, chyba bym poszła do toalety dla wózkowiczów, bo ona z racji, że mało używana to czysta jest i dużo miejsca, można się zamknąć.
Stary 2013-10-03, 22:22   #630
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Misiaela a mialam spytac. co tam stoi za Hania na fotce. czy to krzeselko do karmienia .. takie wypasne ???
tak to przewrócone krzesełko do karmienia

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości