Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 10:14   #721
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Hej laski, mam wrażenie ze dzis sobota;p tzt wczoraj przyjechał, teraz pojechał na zajęcia

muszę się pochwalić, laski, ostatnio nasze bunga bunga jest tak cudowwwwwne ze normalnie aaaaaaaaaaaaaa tzt wczoraj przyjechal po 23 i mi sie spać tak chciało, ale tak mnie nakręcił nooooo masakra;p to co się dzieje w 50twarzach greya to jest nic ;D aaaaaaaaj ide se marzyc;p i sprzątać ;p
w ciązy nie mialam w ogóle ochoty na seksik, a teraz jak zajączek ..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 10:16   #722
treselle0
Zadomowienie

hej
Spałam dzisiaj z zegarkiem i wyszło, że Ola budziła się, co 1,5h ...

od 6:00 nie śpimy w ogóle, o 8 zaliczyłyśmy spacerek w nosidle i komentarz jakiejś baby "ojej takie malutkie już na spacerze, w takie zimno' .. nie 'kuwa', teraz bedziemy czekać do lata ze spacerami

Wiecie, co... siedzę i myślę... na uczelniach kolejne tury naborów, uj, us... siedze i myślę, co robić, czyw ogóle robić
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 10:16   #723
hje
Zakorzenienie

Evel, a bilanse są tylko we wtorki razem ze szczepieniami, czy w czwartki też?
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 10:18   #724
e_vel
Wtajemniczenie

nie dodało mi
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 10:20   #725
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

próbuje nauczyć małego samodzielnego zasypia ale nic nam z tego nie wychodzi
W jaki sposób?

Lady: gratulacje! I co..nie odstawiasz jednak?

Nancy : super, tylko patrzeć jak pójdzie do przodu!

--
O Boże co za noc! Przeziębiona jakaś jestem, oprócz tego pisałam coś do szkoły do drugiej, pomiędzy pobudkami Małej. Po 2:00 Amelka wstała na dobre i zakończyło się to godzinnym noszeniem w Tuli.
Odłożyłam do łożeczka i biegiem chociaż się ogarnąć i soczewki zdjąć, żeby spać iść..nie minęło 5 minut...obudziła się i w łożeczku wstaje! Wstaje siada, jęczy, wstaje, gada, jęczy..To ją wzięłam do łóżka naszego, już nie miałam siły przemieszczać się po mieszkaniu. Poszłyśmy spać po 3:00 a o 6:00 koniec spania. A całe spanie na mnie, z piersią w buzi.
Czuję się jakbym w ogóle nie spala, a jeszcze na zajęcia jechać muszę...

Dziewczyny : kochane jesteście!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 10:20   #726
marsi11
Zakorzenienie

hej kochane,
u nas nocka tylko z jedną tragiczną pobudką a pozostałe pobudki były małe i uważam noc za w miarę przespaną

słuchacjcie co mój Dzieć dziś zrobił, myślałam,że zawału dostanę
położyłam go w sypialni na drzemkę, na palcach poszłam zbierać się do pracy, wyciągnęłam sobie lusterko,szykuję sobie kosmetyki,idę w kierunku stolika i nagle podskoczylam jakbym zobaczyła ducha
a to moje dziecko przy mnie skubaniec widoczne od razu się przebudził, zlazł z łóżka bo się cholera mała nauczyła, uchylil drzwi i wszedł do salonu
szaleństwo a jaką miał mine

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Nie no, z dojazdem bym nie miała źle

Nie wiadomo, jakby się nam zjazdy ułożyły
Już od dłuższego czasu myślę o tym, bo chcę właśnie mój "rocznik" odwiedzić. Ale to jest dłuższe planowanie. Bo autobusem, to bez Poli - za długo i jeszcze się boję, a samochodem - nie mam prawka, a nie wiem, kto by mnie mógł podrzucić
dziewczyny dobrze mowią, wróc na studia
krakowiaczki a jak będę w kraku to spotkamy się? ja mam chrzesniaka i brata w krakowie, kiedyś jeździłam 2-3 razy w miesiącu teraz rzadziej ale jak coś to mialybyście ochotę?

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Ja malego zostawiam jedynie w jego pokoiku i to na chwile doslownie, jak musze do kibelka czy cos, w lozeczku w dzien histeryzuje ale na podlodze u siebie jest bezpieczny, juz sie prawie nie wywraca, chyba, ze jest maksymalnie zmeczony i zaczyna wpadac w histerie to sie wtedy nakreca strasznie, wstaje upada wstaje upada masakra, a przy tym placz nie z tej ziemi, zdarza mu sie czasem i tak mi go szkoda wtedy, nie lubie tego strasznie

Oooooo chyba bedzie drzemka, wstal dzisiaj o 6:P

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
ja zostawiam małego w jego pokoiku bo tam jest bezpiecznie i lecę szybko prysznic brać
no a jak jest Tz to wiadomo on z nim siedzi ale teraz cały tydzień sama

Cytat:
Szaja wlasnie, brawa dla Dorki!!!!!!!!

Insolito, ale slodziak, moj sie na kanape probuje tak wspinac

A myyyyyyyy uwaga uwagaaaaaaa!!!!!!!

MAMY ZEBA!!!!!!!!!!!!!!! najpierw wyczulam na cycku, potem palcem i teraz nawet cos tam widac

Nie jest tak spektakularny jak u dziewczyn, ale jest

Taaaa... I mialabym odstawiac??? Apfffff

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Illusion, moglabys wkleic Igusia przy pralce??? Bo znalezc nie potrafie tego filmiku

Pietraszko dzisiaj powiedzial fi fi
Elllmi, on chyba cos ma do twojego

suuuper! brawa za fifi i zęba
o kurde Lady to co odstawiasz????

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
mamy półtora ruchu Dżejkoba

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej Kochane
podczytuję Was codziennie, ale nie mam jak cytować i pisać... Nie wyrabiam się z niczym i to niewyrabianie się skończy się dopiero gdzieś po 15.10.
Chcę dać znać, ze żyję, zebyście nie myślały ze o Was nie pamiętam. Pamiętam i tak mi przykro, że nie mogę być całkiem na bierząco. Czuję się jakbym robiła coś złego.
Z wieści z e_velowego frontu to Maja usiłuje stawać przy wszystkim co tylko się da. Ostatnio chwyciła się uchwytów szuflady w komodzie i duuup bo się szuflada otwarła I wiecie co jeszcze robi? próbuje z pełzania stawać, tzn. prostuje nogi i ręce jak koci grzbiet Zamiast raczkować to jednak woli pełzanie
KArinka mi spoważniała w przedszkolu i grzeczniejsza się zrobiła Moja mała dziewczynka
W dalszym ciągu jestem chora Kaszle jak stary gruźlik

Buziaki dla wszystkich dzieciaczków i ich cudownych mamusiek
hej słonko,ja wczoraj myślałąm właśnie o Majusiowej paszczy pełnej zębów
zaglądaj do nas częściej kochana
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 10:20   #727
e_vel
Wtajemniczenie

no to nie dodam zdjęcia bo mi pisze BŁĘDY ŁADOWANIA

Hje, nie wiem ale jak poprosisz którąś z pielęgniarek - tą czarną w okularach - Panią Kasię najlepiej to w każdy dzień Ci zważy i zmierzy Polę. Ja zrobiłam przy okazji
Stary 2013-10-04, 10:23   #728
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
W jaki sposób?

--
O Boże co za noc! Przeziębiona jakaś jestem, oprócz tego pisałam coś do szkoły do drugiej, pomiędzy pobudkami Małej. Po 2:00 Amelka wstała na dobre i zakończyło się to godzinnym noszeniem w Tuli.
Odłożyłam do łożeczka i biegiem chociaż się ogarnąć i soczewki zdjąć, żeby spać iść..nie minęło 5 minut...obudziła się i w łożeczku wstaje! Wstaje siada, jęczy, wstaje, gada, jęczy..To ją wzięłam do łóżka naszego, już nie miałam siły przemieszczać się po mieszkaniu. Poszłyśmy spać po 3:00 a o 6:00 koniec spania. A całe spanie na mnie, z piersią w buzi.

Debrah bidulko

Wy o wspomnieniach a mnie od kilku dni coś w brzuchu pluska to pewnie jelita jak u Miki ale muszę zrobić teścior
ciąża to piękny okres, nie mam słów, nie jestem w stanie pisać bo zaraz będę beczeć
Stary 2013-10-04, 10:23   #729
e_vel
Wtajemniczenie

Marsi

ale skubaniec z Leosia też bym zawału dostała Ja omało zawału nie dostałam jak zobaczyłam jak mi Majusia stanęła pod deską do prasowania. Matko ale się wystraszyłam, że się ta deska złoży i ją niedajboże uderzy. a to były sekundy. A Leo to już sobie tak sam pomyka na nogach czy raczkuje wiecej?
bo ja Ci nie gratulowałam kroczków jeszcze, więc gratuluję

I ząbkowym dzieciaczkom też gratuluję zębaków
Stary 2013-10-04, 10:24   #730
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
no to nie dodam zdjęcia bo mi pisze BŁĘDY ŁADOWANIA

Hje, nie wiem ale jak poprosisz którąś z pielęgniarek - tą czarną w okularach - Panią Kasię najlepiej to w każdy dzień Ci zważy i zmierzy Polę. Ja zrobiłam przy okazji
Może rozmiar pliku duży skoro to zdjęcie od fotografa?

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane,
u nas nocka tylko z jedną tragiczną pobudką a pozostałe pobudki były małe i uważam noc za w miarę przespaną

położyłam go w sypialni na drzemkę, na palcach poszłam zbierać się do pracy, wyciągnęłam sobie lusterko,szykuję sobie kosmetyki,idę w kierunku stolika i nagle podskoczylam jakbym zobaczyła ducha
a to moje dziecko przy mnie skubaniec widoczne od razu się przebudził, zlazł z łóżka bo się cholera mała nauczyła, uchylil drzwi i wszedł do salonu

krakowiaczki a jak będę w kraku to spotkamy się? ja mam chrzesniaka i brata w krakowie, kiedyś jeździłam 2-3 razy w miesiącu teraz rzadziej ale jak coś to mialybyście ochotę?

ja zostawiam małego w jego pokoiku bo tam jest bezpiecznie i lecę szybko prysznic brać

O Szoook. dostałabym zawałłu!

Co do Krakowa: noo pewnie
Stary 2013-10-04, 10:28   #731
e_vel
Wtajemniczenie

Marsi a liczysz na 2 kreseszki bo jak tak to trzymam

może teraz mi fotę doda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06962.jpg (74,2 KB, 40 załadowań)
Stary 2013-10-04, 10:29   #732
e_vel
Wtajemniczenie

Debrah właśnie zmniejszyłam i dodało
Stary 2013-10-04, 10:31   #733
hope01
Zakorzenienie

Nadrobiłam (zwariowały)

Hje daleko od głównej drogi mieszkasz?
3mam kciuki za mamy na uczelni

Jeśli chodzi o dzieci raczkujące, wstające. Mam jak meneq. Teraz więcej idzie zrobić przy Dawidzie. Chodź ma dni że ja do głowy dostaję np. dzisiaj jojczy i jojczy. Chyba ząb bo czuć na dziąśle.
Ale ogólnie jest tak że łazi za mną "pomaga" mi . Do łazienki jak TZ nie ma idziemy sie myc razem. Najpierw ja, a on albo się bawi tym co se przyniesie, albo stoi przy brodziku (wysoki mamy) i czeka aż coś go chlapnie to się cieszy wtedy później ja go kąpię i idziemy jeść i spać.
Wczoraj np. wszedł se do łazienki, stanął przy prysznicu (do kabiny chowam kosz na śmieci łazienkowy )ja stanęłam w drzwiach i go wołam a ten na mnie spoziera i mi papa robi i próbuje se kabinę otworzyć

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

za ząbki

dla mam chorujących

Evel kiedy Mai przebiłaś uszy?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 10:37   #734
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam (zwariowały)

Hje daleko od głównej drogi mieszkasz?
3mam kciuki za mamy na uczelni

Evel kiedy Mai przebiłaś uszy?
na pół roczku jej przebijałam, ale wiesz... Dadziowi to może lepiej kolczyków nie rób

JA mieszkam od drogi Sącz-Kraków jakieś 4 km, więc jakbyś się zapuściła w te tereny i wysiadła w Gno lub na Zawadzie to ja przyjadę po Ciebie i na kawę porwę
Stary 2013-10-04, 10:41   #735
misiaeel
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43117354]Hejooooo (jak teletubić )
Padam, jestem mega zmęczona, 2 dni sama a jutro P. jedzie na 3 dni na żagle, a tu mi się Agu rozkłada coś...

Ale! Dorka dzisiaj pierwszy raz na brzuszku dupkę podniosła :d normalnie szok.[/QUOTE]

brawa dla Dorki i oby Agu się nie rozchorowała

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
hej hej
Nie wiem jak to sie stalo, ale zaliczylismy dzis jedna pobudke o 4:15 i wstalismy o 7!
Tak to ja moge codziennie! Choc i tak sie nie wyspalam
piękna nocka!

Cytat:
A myyyyyyyy uwaga uwagaaaaaaa!!!!!!!

MAMY ZEBA!!!!!!!!!!!!!!! najpierw wyczulam na cycku, potem palcem i teraz nawet cos tam widac

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------

Pietraszko dzisiaj powiedzial fi fi
Elllmi, on chyba cos ma do twojego
gratulacje za zęba i za fi fi

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

mamy półtora ruchu Dżejkoba
kurde, same gratulacje
brawa za zęba

Cytat:
W dalszym ciągu jestem chora Kaszle jak stary gruźlik
zdrówka
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Halo

Stało się-rozłożylo mnie konkretnie, leże pod kołdrą i mi zimnoooo, mama się Ola zajmuje chyba pójdę później do lekarza, żeby dał coś konkretnego by mi jak najszybciej przeszło

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
biedna:/ dużo zdrówka!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Ale nocka Daria spała między nami. Co godzinę się budziła i ryyyyk nie wiem co jej było. Zęby? Już dwa są, Czyżby kolejne?

Pobieraliśmy rano Darii mocz do pojemniczka (po 10 min udało się ).
Tż właśnie poszedł zanieść bo do 9.00 można oddać.

Dobry pomysł
Wczoraj zrobiłam tak,że wsadziłam ją do krzesełka do karmienia, dałam zabawki i siedziała ze mną w kuchni. Trochę się bawiła ale potem już jej się znudziło.
też wsadzam w fotelik jak robię w kuchni na szczęscie lubi w nim siedzieć
współczuje nocki
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej hej

Nadrobiłam Moje maleństwo sobie drzemie bo dziś mieliśmy pobudke o 6. I pomyśleć że kiedyś spałam do 10 toż to śmiech na sali jakiś jest
Noc bez ani jednej pobudki aż dziwne-tym bardziej że mieliśmy wczoraj płaczliwy dzień i byłam pewna że będzie przeżywał.

Na dworze -4 jak to zobaczyłam to zaraz po wyleźciu z łóżka napaliłam w kominku. Właśnie siedzę,pije coffe i pełen relaks ogólnie
brawa za nockę!
Cytat:
Byłam teraz wywiesić pranie i musiałam wrócić po aparat.
Dlatego kocham mieszkać na wsi
ale widoki!

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej laski, mam wrażenie ze dzis sobota;p tzt wczoraj przyjechał, teraz pojechał na zajęcia

muszę się pochwalić, laski, ostatnio nasze bunga bunga jest tak cudowwwwwne ze normalnie aaaaaaaaaaaaaa tzt wczoraj przyjechal po 23 i mi sie spać tak chciało, ale tak mnie nakręcił nooooo masakra;p to co się dzieje w 50twarzach greya to jest nic ;D aaaaaaaaj ide se marzyc;p i sprzątać ;p
no to elegancko

u nas nocka piękna, bez pobudek. Hani się katar zmienil na taki mega gęsty i kaszel odrywający:/ chyba się Jej gorzej oddycha jak na początku:/ na szczęście kaszlu w nocy nie ma, tylko w dzień.
właśnie gotuję zupkę ze szpinakiem
no i wreszcie piątunio
chociaż jak pomyślę, że jutro Tż cały dzień w domu mi będzie stękał

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 10:45   #736
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam teraz wywiesić pranie i musiałam wrócić po aparat.
Dlatego kocham mieszkać na wsi
ale pięknie! Spokój, cisza KOCHAM

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
od 6:00 nie śpimy w ogóle, o 8 zaliczyłyśmy spacerek w nosidle i komentarz jakiejś baby "ojej takie malutkie już na spacerze, w takie zimno' .. nie 'kuwa', teraz bedziemy czekać do lata ze spacerami

Cytat:
oby tak dalej!!

Cytat:

aż poplułam laptopa

Cytat:

może teraz mi fotę doda
Ale pięknie wyglądacie
Maja ma kolczyki??
Stary 2013-10-04, 10:48   #737
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi

ale skubaniec z Leosia też bym zawału dostała Ja omało zawału nie dostałam jak zobaczyłam jak mi Majusia stanęła pod deską do prasowania. Matko ale się wystraszyłam, że się ta deska złoży i ją niedajboże uderzy. a to były sekundy. A Leo to już sobie tak sam pomyka na nogach czy raczkuje wiecej?
bo ja Ci nie gratulowałam kroczków jeszcze, więc gratuluję

I ząbkowym dzieciaczkom też gratuluję zębaków
to rozmie, odkąd się puścił i zrobił kroczek zdarza mu się coraz częściej ale jest ostrożny i często sobie przykucnie i dochodzi do wniosku że na czworaka bezpieczniej,
natomiast pomyka bardzo pewnie trzymajć się jedną reką jakiegoś przediotu- jeżdzika, pudełka z zabawkami,przy kanapie
myślę,że pierwszy kroczek u nas wcale nie oznacza,że rozpoczął już chodzenie ale widać,że doskonali tę umiejętność z każdym dniem

Cytat:

może teraz mi fotę doda
hm.... heheh ostatnio to chyba raczej mało prawdopodobne mam chyyba za wysoki poziom prolaktyny i tym samym libido spadło mi bardzo, więc byłąbym zdzwiona gdyby coś było
aczykolwiek po ostatnich wakacjach stwierdziłam,że zamykam produkcję

evel ale jesteście piękne
pewnie siedziala cicho jak zrobiła kolczyki bo pamiętam jeszcze temat nt przebijania uszu na poczekalni u nas w wątku m

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-10-04 o 10:49
Stary 2013-10-04, 10:48   #738
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Wy o wspomnieniach a mnie od kilku dni coś w brzuchu pluska to pewnie jelita jak u Miki ale muszę zrobić teścior
ciąża to piękny okres, nie mam słów, nie jestem w stanie pisać bo zaraz będę beczeć
A chciałabyś zobaczyć znów dwie kreseczki ??
edit. widzę że już odpowiedziałaś

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-10-04 o 10:49
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 10:55   #739
e_vel
Wtajemniczenie

ja pisałam na wątku, że Majusi zrobiłam kolczyki na pół roku i od razu Was o tym poinformowałam. Karinka też miała tak wcześnie i ani jedna ani druga nie łapała za uszka, nie robiła sobie krzywdy. Ja nie uważam, żeby to było coś złego a na poczekalni to mnie chyba minęło to i pewnie zostałabym zlinczowana
Stary 2013-10-04, 10:56   #740
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
na pół roczku jej przebijałam, ale wiesz... Dadziowi to może lepiej kolczyków nie rób

JA mieszkam od drogi Sącz-Kraków jakieś 4 km, więc jakbyś się zapuściła w te tereny i wysiadła w Gno lub na Zawadzie to ja przyjadę po Ciebie i na kawę porwę

to może jakoś się z elllmi skrzykniemy i nawiedzimy

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:00   #741
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mam już rower.

Cytat:
ja pisałam na wątku, że Majusi zrobiłam kolczyki na pół roku i od razu Was o tym poinformowałam. Karinka też miała tak wcześnie i ani jedna ani druga nie łapała za uszka, nie robiła sobie krzywdy. Ja nie uważam, żeby to było coś złego a na poczekalni to mnie chyba minęło to i pewnie zostałabym zlinczowana
A czemu zlinczowana? Każdy robi to, co uważa za słuszne. Ja jestem na nie, jeśli chodzi o kolczyki w takim wieku, ale to tylko moje zdanie. Krzywdy dziecku przecież nie zrobiłaś tym.

Jeśli chodzi o mamę, to ona nie może nosić małej, ale tata może. Więc skoro oboje są jutro w domu, to mogliby sami z siebie zaproponować, że się zajmą smrodkiem... Będę musiała dzisiaj prosić, wkurza mnie to! I pewnie znów zobaczę te ich zbolałe miny, jakbym im kazała się opiekować całym przedszkolem... A moja Oliwa jest taka grzeczna, wcale nie płacze, aniołek po prostu, więc nie rozumiem problemu?

Jakbym ja chciała wyjść nie wiem gdzie, na imprezę z Łukaszem, to okej, mogliby kręcić nosem, choć też nie wiem, dlaczego mieliby to robić, skoro nigdzie nie wychodzimy... Ale do cholery, my na studia chcemy jechać. To przecież ważne.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-10-04 o 11:04
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:07   #742
Debrah
Zakorzenienie

Black: strasznie mi przykro, że to tak u Ciebie wygląda
Stary 2013-10-04, 11:12   #743
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

A czemu zlinczowana? Każdy robi to, co uważa za słuszne. Ja jestem na nie, jeśli chodzi o kolczyki w takim wieku, ale to tylko moje zdanie. Krzywdy dziecku przecież nie zrobiłaś tym.

Jeśli chodzi o mamę, to ona nie może nosić małej, ale tata może. Więc skoro oboje są jutro w domu, to mogliby sami z siebie zaproponować, że się zajmą smrodkiem... Będę musiała dzisiaj prosić, wkurza mnie to! I pewnie znów zobaczę te ich zbolałe miny, jakbym im kazała się opiekować całym przedszkolem... A moja Oliwa jest taka grzeczna, wcale nie płacze, aniołek po prostu, więc nie rozumiem problemu?
ja przy Karince poszłam do kosmetyczki i się zapytałam kiedy najlepiej dziecku przecić uszy to powiedziała, ze na 6-8 miesięcy bo wtedy dziecko nie łapie się za uszka, nie szarpie tych kolczyków więc nie zrobi sobie krzywdy. Wcześniej nie bo dziecko dużo leży, ale jak juz siedzi (a moje siedziały) to nie ma przeciwskazań, a potem jest ciężko bo dziewczynki się łapią za uszka i mogą sobie to uszko naderwać i należy wtedy poczekać aż dziecko będzie bardziej świadome.
HOPE zapraszam Hje oczywiście też zgarniemy
Stary 2013-10-04, 11:14   #744
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Hje ale pięknie u Ciebie

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:16   #745
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Darii na roczek chciałam zrobić.
Stary 2013-10-04, 11:16   #746
bokeh
Zakorzenienie

YoYo ! ;D

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43117354]

Ale! Dorka dzisiaj pierwszy raz na brzuszku dupkę podniosła :d normalnie szok.[/QUOTE]

brawooooo!

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
No i powiedzcie mi teraz- zostawiacie takiego dziecia samego w pokoju ? Jak takie i inne cuda wyprawia? No ja się boję, pomimo tego, że mały umie upadać na pupkę
różnie jak siedzi na puzlach z klamerką w ręce i do niej gada, to idę se siku, czy coś z kuchni wziąć. Ale nie zostawiam jej samej długo lub w momencie jak stoi. Chociaż nawet jak ją zostawie to idzie za mną
Ale np umie ze stania uśiąść na pupę, nie puszcza się

Cytat:
"na akuku" to ja zęby myje a Mała wtedy w łożeczku siedzi i tylko dzięki "akuku" mogę to robić. Więc robię to "akuku" z gębą pełną piany...:brzydal :
hahahaha

Wyobraziłam sobie Ciebie

U nas znów noc "mamo podaj smoczek" jeszcze boli mnie trochę gardło, psikam tantum verde.

Lady gratki za zębulka !

Evel, Charliz zdrówka!

Ja najpierw myślałam o kolczykach..... ale chyba poczekam, ona miętosi często uszy.

Hje, przepiękna okolica !!

Deb. zdjęcie kombinezoniku dodaję, reszta może potem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7549.jpg (55,2 KB, 28 załadowań)
Stary 2013-10-04, 11:18   #747
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej hej

Nadrobiłam Moje maleństwo sobie drzemie bo dziś mieliśmy pobudke o 6. I pomyśleć że kiedyś spałam do 10 toż to śmiech na sali jakiś jest
Noc bez ani jednej pobudki aż dziwne-tym bardziej że mieliśmy wczoraj płaczliwy dzień i byłam pewna że będzie przeżywał.

Na dworze -4 jak to zobaczyłam to zaraz po wyleźciu z łóżka napaliłam w kominku. Właśnie siedzę,pije coffe i pełen relaks ogólnie

Póki pamiętam za ząbek i za 1,5(?) ruchu dżejkoba

Tak piszecie o tych wspomnieniach... Ja ostatnio sobie myślałam jak to było zanim Oskar przyszedł na świat. Powiększający się brzuszek,coraz większa więź z maluszkiem,bijące serduszko pod moim sercem i ruchy -codzienne pukanie do mamy
Forum... na którym codziennie wymieniałyśmy się nowinkami,dodawałyśmy zdjęcia z usg i zdjęcia brzuszków,relacje z wizyt u gina
Zatęskniłam za tym w tamtym momencie rozmyślania i doszło do mnie że Oskar jest pierwszym dzieckiem,i że być może przy drugim już nie będę odczuwać tak samo (bo teraz wszystko było nowe,uczyłam się siebie i dziecka). I smutno mi się zrobiło że być może jeszcze za mało czerpałam z tego radości (choć wydaje mi się że możliwie najlepiej jak umiałam). Że tego już nigdy tak samo nie przeżyje-ale ja to sentymentalna jestem i to dlatego takie rozmyślenia

Pamiętam to wszystko jak dziś. Cudowny czas spędziłyśmy razem i bardzo się cieszę że tu trafiłam. Jesteście ogromnym wsparciem
też kiedyś jak mijałam jakąś panią w ciąży to sobie uzmysłowiłam że już nigdy żadnej kolejnej ciąży nie będę przeżywać jak tej pierwszej
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Bungowanie zaliczam do baaaaardzo udanych.

Wiecie, mam problem mały... Jutro zaczynam zajęcia na uczelni, no i jednocześnie ze mną zaczyna też TŻ, z tą różnicą, że ja drugi rok, a on pierwszy... No i zajęcia nam się pokrywają niestety... A problem polega na tym, że nie mamy co zrobić z małą. Ciągle trąbię przy rodzicach o tym, a oni tylko "No tak, no tak", nie zaproponują, że się nią zajmą... Będę musiała ich prosić, albo nie iść jutro wcale na zajęcia...

kurczę, szkoda, że sami nie zaproponują :/
Cytat:

zazdroszczę, ja ani w ciąży ani teraz :/
Cytat:
W jaki sposób?

--

współczuję nocy a jakbyś spróbowała się z nią położyć, przytulić, tak jak przedwczoraj Lady z Pietraszkiem?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:18   #748
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane,

ale Ci Leoś zrobił niespodziankę
co do spotkania to pewno, że tak, jeszcze się pytasz
Cytat:
Debrah bidulko

ooo zrób teścior, zrób

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
brawa dla Dorki i oby Agu się nie rozchorowała

piękna nocka!

gratulacje za zęba i za fi fi

kurde, same gratulacje
brawa za zęba

zdrówka

biedna:/ dużo zdrówka!

też wsadzam w fotelik jak robię w kuchni na szczęscie lubi w nim siedzieć
współczuje nocki

brawa za nockę!

ale widoki!

no to elegancko

u nas nocka piękna, bez pobudek. Hani się katar zmienil na taki mega gęsty i kaszel odrywający:/ chyba się Jej gorzej oddycha jak na początku:/ na szczęście kaszlu w nocy nie ma, tylko w dzień.
właśnie gotuję zupkę ze szpinakiem
no i wreszcie piątunio
chociaż jak pomyślę, że jutro Tż cały dzień w domu mi będzie stękał
ale u nas ni ma zębów ale za gratulacje w sprawie Dżejkobowych ruchów dziękuję
Stary 2013-10-04, 11:21   #749
mala_19kw
Zakorzenienie

Zdjęcie w k.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:24   #750
nancykenator
Zakorzenienie

Kubuś spał szalone 30 min, potem się obudził, zrobił mega kupę a teraz walczę z nim na raty, żeby zjadł groszek, chociaż chyba sobie daruję

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

hje ale u Ciebie pięknie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości