Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 12:43   #781
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Debrah, nie mogę się napatrzeć na Amelcię

Charlizz, zdrowiej słońce!!!

Badzia, zdrówka dla Zosieńki!!!

Byłam na majtajowym spacerku dawno się nie nosiliśmy na dworku mały się odzwyczaił i troszkę marudził.... Ale chyba dlatego, że śpiący był, spotkaliśmy jedną mamę z synkiem w wieku Pietraszka i wyobraźcie sobie, że normalnie brat bliźniak pod względem zachowania!!! Nie śpi w nocy, prawie non stop na cycku - praiwe nie je stałych pokarmów wymieniłyśmy się nr telefonów i mamy się spotkać na kawie, miło strasznie, mieszkamy praktycznie obok siebie

Debrah, o widzisz, czyli zaczynacie taki etap jak my niedawno, po co spać, jak mogę stać

NAZECZONA WIDZĘ CIĘ!!!!!!! ODEZWIJ SIĘ!!!!!!!!

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

dziewczyny, jak nosicie się w nosidle, to chowacie dzieciom rączki? Bo mój namiętnie je wyciąga, jak próbuję chować to marudzi

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:50   #782
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Hje daleko od głównej drogi mieszkasz?
To jest coś około 1,5 km, skręca się w lewo zaraz za tym mostem u nas na głównej Ale w piiiiiizdu pod górę

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
HOPE zapraszam Hje oczywiście też zgarniemy
Ja myślę

--------------------------

Tak się rozpędziłam, że oprócz podłóg zmyłam też schody do piwnicy, no i płytki w piwnicy. I zamiotłam kotłownię (Mam czarne gluty w nosie )
Teraz jeszcze pokój wyglancuję, a jak się wyrobię, to mykamy na spacer, po pogoda cuuuuuudowna
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:54   #783
LadyWhisper
Zakorzenienie

hje, przepiękne widoki
robimy Ci najazd na chatę, jeszcze mówisz, że nikogo nie ma

Stary 2013-10-04, 12:54   #784
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Byłam na majtajowym spacerku dawno się nie nosiliśmy na dworku mały się odzwyczaił i troszkę marudził.... Ale chyba dlatego, że śpiący był, spotkaliśmy jedną mamę z synkiem w wieku Pietraszka i wyobraźcie sobie, że normalnie brat bliźniak pod względem zachowania!!! Nie śpi w nocy, prawie non stop na cycku - praiwe nie je stałych pokarmów wymieniłyśmy się nr telefonów i mamy się spotkać na kawie, miło strasznie, mieszkamy praktycznie obok siebie

Debrah, o widzisz, czyli zaczynacie taki etap jak my niedawno, po co spać, jak mogę stać

NAZECZONA WIDZĘ CIĘ!!!!!!! ODEZWIJ SIĘ!!!!!!!!

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

dziewczyny, jak nosicie się w nosidle, to chowacie dzieciom rączki? Bo mój namiętnie je wyciąga, jak próbuję chować to marudzi
chowam czasem, ale jak uparcie wyciąga to zostawiam jak chce.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:55   #785
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cała, ja byłam od razu z bąbelkiem u lekarza w czw tydz temu potem w pn, dziwię się kurka, może ten katar taki straszny to od zęba? (jeszu jak się jaram tym zębem jakby to mój był )

Marsi, Debrah, taaaaaaa....w życiu bąbelka nie odstawie od cycusia chyba

Stary 2013-10-04, 12:56   #786
Debrah
Zakorzenienie

Dzieckko siedzi w foteliku i rozgniata ziemniaka (ubbitego z masełkiem) i brokuła między palcami... tyle z jedzenia.
Stary 2013-10-04, 13:04   #787
charlizz
Zadomowienie

Wypiłam fervex, zawsze mi pomaga ale kurde tak się po nim chce spać Ola śpi to chyba i ja zrobię to samo.

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:05   #788
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja nie. Jak wychodzę to wołam "Amelciaaaa chodź" i za chwilę słyszę śmiechy, krzyki i walenie rączkami o podłogę jak raczkuje. Bo ona zawodowo rączki przekłada, takie "pach, pach"
Jeśli nie przychodzi po chwili to po nią wracam.

Wszystko robi ze mną, dziś mi ukradła jak pranie zbierałam (czyste z suszarki) - majtki tż:brzyda l: i poszła sobie z nimi w rączce, nie mogłam odzyskać
pięknie to musi wyglądać

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
nie straszę, są mamy które twierdzą, że odkąd dzieci mobilne to mają więcej czasu I właśnie mam zagwozdkę, czy to ja jestem przewrażliwiona bo może powinnam odciąć pępowinę i samego zostawiać. No nie wiem

to ja, to ja
ale moim dzieciom w ogóle dużo wolno
ja ciągle mam w uszach to, co jedna wizażanka napisała (córę ma 3letnią): w domu miała zabezpieczenie na kominek, młoda wiedziała, że może podejść i nic się nie stanie bo zabezpieczone, poszli do restauracji z kominkiem, młoda podeszła (bo przecież w domu wolno) i natychmiast się oparzyła

Cytat:

Ja w pewnych granicach pozwalam coś robić, bo liczę, że wtedy się znudzi. Jak non stop odciągam to biegnie do tego jak szalona

dokładnie

Cytat:
Nie będziemy. Lubię takie puchate z dużym włosiem i to by było fajne przy dziecku raczkującym/chodzącym, ale.. niestety, przy moim wózku miałabym wieczny syf...
już i tak cholery dostaję bo wiecznie są jakieś śmieci na podłodze, ile bym nie zamiatała/odkurzała, piasek jakiś. I mi wstyd, dzieć po tym łazi, sprzątam, za godzinę znowu..
Gdyby nie to: kupiłabym przynajmniej do sypialni.
nie martw się, ja obecnie nie mam jak nawet odkurzyć...

Cytat:
"na akuku" to ja zęby myje a Mała wtedy w łożeczku siedzi i tylko dzięki "akuku" mogę to robić. Więc robię to "akuku" z gębą pełną piany...:brzydal :

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
haha, ja się kąpię na akuku z kabiny prysznicowej, bo młody wpada w panike jak mnie nie widzi za drzwiami
ja przy Agatce nawet przy otwartej się kąpałam :d

Cytat:

MAMY ZEBA!!!!!!!!!!!!!!! najpierw wyczulam na cycku, potem palcem i teraz nawet cos tam widac

Nie jest tak spektakularny jak u dziewczyn, ale jest
wielkie brawa!

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Halo

Stało się-rozłożylo mnie konkretnie, leże pod kołdrą i mi zimnoooo, mama się Ola zajmuje chyba pójdę później do lekarza, żeby dał coś konkretnego by mi jak najszybciej przeszło

współczuję

u nas Agatka znów chora!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:07   #789
s i l v e r
Zakorzenienie

SZAJA ponawiam pytanko. Bo nie wiem czy nadrobisz to co wczoraj pisałyśmy.
Napisałaś w k. że nie podałabyś dziecku smecty na biegunkę. A dlaczego??? Daria w szpitalu miała biegunkę parę dni i podawali jej tam smecte, która pomogła.
I drugie pytanie Czemu nie wolno przy biegunce podawać mm??? W szpitalu nic takiego mi nie powiedzieli i podawałam kazali tylko do mm dodawać kleik ryżowy zamiast nutritonu do zagęszczania.
Stary 2013-10-04, 13:09   #790
nafiyqa
Zakorzenienie

little, podziwiam Cie, ze jakos funkcjonujesz! Tragiczne te godziny...

nancy, to teraz Twoj Kubus ruszy z kopyta

czytam dalej...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:13   #791
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Hejo!
Nadrabiam- jestem na 12 stronie
Wczorajsza zmiana mnie rozwalila 16-4 12 godzin w pracy, a mala dzis nie daje mi spac, spalam 3 h ;/ A dzis 16-2....
Bede z wami w weekend, a jesli nie dam rady to od poniedzialku na pewno- ranna zmiana
Little, pewnie pisałaś ale nie ogarnęłam :/ gdzie ty pracujesz, że macie takie głupie te zmiany? współczuję

Cytat:

Ale ona się już konkretnie podnosi do stania - w nocy to robiła non stop O_O Myk i stoi, nawet kroczki chciała stawiać!
Niesamowite jak krótki okres czasu minął od pełzania do raczkowania i stania.
Od pełzania do raczkowania ze 3 tygodnie maks, od raczkowania do stania, z tydzień??
To wszystko razem z gorszymi nocami, oświadczam że wierzę w skoki:P
tak to biegnie

Cytat:
Kurdę, powiem Wam, że się jak zobaczyłam, że ona stoi ;((
Dla mnie to ma na prawdę szczególny wymiar
wierzę

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, jak zawsze pędzicie!

Debrah, Amelka jest prześliczna i jak ślicznie stoi

Moja Zosia chora od wczoraj gorączkuje biedactwo.. tak strasznie mi jej szkoda
ojjjj zdrówka malutkiej

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Debrah jak ona stoi

ahaa, mój Kubuś "siada" w bujaczku tzn przechyla się do przodu tak, że buzię ma na wysokości kolan... nie pozwalać mu na to, prawda?
a czemu nie, skoro sam?

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
A teraz wyobraz sobie mame na pelen etat, z pelnoetatowa praca obiadu nima bo kiedy zrobic?Wykapac sie w 5 min bo dziec wyje, cos posprzatac bo trzeba, a tz wszystkiego robic nie bedzie :P A tu jeszcze sadlo wisi, trzeba by pocwiczyc i najwazniejsze- bedac styrana fizycznie i psychicznie miec duza dawke cierpliwosci dla maluszka! Js wymiekam teraz
i mamę z 2 dzieci...

a jeszcze mężowi trzeba dać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:20   #792
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Btw zastanawiam się kiedy dziecko wolniej zaczyna rosnąć?
Bo te przedziały w rozmiarach są co 3mce, a potem chyba więcej?
80 rozmiar jest do ilu w miesiącach?
80 jest 9-12 miesięcy, 86 to 12-18 miesięcy, 92 - 18-24 miesiące, a 98 już na rok 2-3 lata ale w praktyce to róznie wychodzi U nas jak na razie się sprawdza. Iguś skończył 9 miesięcy i przechodzimy własnie na 80.
Cytat:
gdzie ten malusi Piotruś?
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43117354]Ale! Dorka dzisiaj pierwszy raz na brzuszku dupkę podniosła :d normalnie szok.[/QUOTE]
się nalezą dla Dorki
Szaja a kurtkę w Lidlu co to walczyłaś jak Lew to dla Agatki kupiłaś?
Cytat:
No i powiedzcie mi teraz- zostawiacie takiego dziecia samego w pokoju ? Jak takie i inne cuda wyprawia? No ja się boję, pomimo tego, że mały umie upadać na pupkę
Ja jak widze że siedzi na dupce i się czymś zajmuje to zdarza mi się wyjść na chwilkę do innego pokoju po coś albo siku. Często jednak od razu leci za mną.
Cytat:
A myyyyyyyy uwaga uwagaaaaaaa!!!!!!!

MAMY ZEBA!!!!!!!!!!!!!!! najpierw wyczulam na cycku, potem palcem i teraz nawet cos tam widac

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Illusion, moglabys wkleic Igusia przy pralce??? Bo znalezc nie potrafie tego filmiku
za ząbka!
A Iguś obsługujący pralkę tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=ZmATUNKu6cs
Cytat:
Halo

Stało się-rozłożylo mnie konkretnie, leże pod kołdrą i mi zimnoooo, mama się Ola zajmuje chyba pójdę później do lekarza, żeby dał coś konkretnego by mi jak najszybciej przeszło
zdrówka
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
słuchacjcie co mój Dzieć dziś zrobił, myślałam,że zawału dostanę
położyłam go w sypialni na drzemkę, na palcach poszłam zbierać się do pracy, wyciągnęłam sobie lusterko,szykuję sobie kosmetyki,idę w kierunku stolika i nagle podskoczylam jakbym zobaczyła ducha
a to moje dziecko przy mnie skubaniec widoczne od razu się przebudził, zlazł z łóżka bo się cholera mała nauczyła, uchylil drzwi i wszedł do salonu
szaleństwo a jaką miał mine
O kurde! Zeszłabym na zawał
Cytat:
Ale ona się już konkretnie podnosi do stania - w nocy to robiła non stop O_O Myk i stoi, nawet kroczki chciała stawiać!
Niesamowite jak krótki okres czasu minął od pełzania do raczkowania i stania.
Od pełzania do raczkowania ze 3 tygodnie maks, od raczkowania do stania, z tydzień??
To wszystko razem z gorszymi nocami, oświadczam że wierzę w skoki:P
Nie planujesz jeszcze obnizyć łóżeczka na 3 poziom?
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja znów posmęce w sprawie chorego JUlaska.

Kiedy powinnam udać się z nią do lekarza? Chodzi mi o to jak rozpoznać, że jest już gorzej i że nie chodzi tylko o katar. Ona czasami pokasłuje, ale nie wiem czy to nie dlatego, że troche jej te fluki spływają mimo odciągania.

Więc, wtedy kiedy zacznie gorączkować, mocno kaszleć?

Mnie nie ma, bo szykujemy żarcie na jutro, bo mamy domową imprezę, urodziny małża i imieniny teściów.

Będę podczytywać, a odezwę się pewnie jutro po wszystkim, albo jak znów mnie najdą wątpliwości chorowitka.

całuski i miłego dnia
Jak Igi pierwszy raz miał katar to poleciałam 4 dnia żeby osłuchała ale on był wtedy malusi i bałam się bardzo.
Jak teraz we wrzesniu miał katar to obserwowałam i planowałam iść do lekarza jeśli:
-katar nie będzie się zmniejszał a się nasilał
- dojdzie kaszel (kaszlał sporadycznie jak mu flegma zalegała)
lub
- zacznie gorączkować
Na szczęście katar zmniejszał się z dnia na dzien i po tygodniu już śladu po nim nie było.

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-10-04 o 13:24
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:20   #793
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
SZAJA ponawiam pytanko. Bo nie wiem czy nadrobisz to co wczoraj pisałyśmy.
Napisałaś w k. że nie podałabyś dziecku smecty na biegunkę. A dlaczego??? Daria w szpitalu miała biegunkę parę dni i podawali jej tam smecte, która pomogła.
I drugie pytanie Czemu nie wolno przy biegunce podawać mm??? W szpitalu nic takiego mi nie powiedzieli i podawałam kazali tylko do mm dodawać kleik ryżowy zamiast nutritonu do zagęszczania.
Smectę - nam w szpitalu odradzali, że zdecydowanie dla niemowlaków szybciej działa nifuroxazyd, a u niemowlaków nie można do odwodnienia dopuścić. A mm jest ciężkostrawne po prostu, zresztą - w ogóle nawet i u dorosłego przy biegunce ostrej zaleca się sam kleik na wodzie, na przykład. To co dopiero u dziecka. No i mm nie zagęści kupy, a kleik i marchew gotowana owszem.
Stary 2013-10-04, 13:20   #794
nancykenator
Zakorzenienie

Debrah no tak, to wiem, to oczywiste więc słodki smak rozróżnia ale np jabłko jest kwaśne, jak je to widzę, że mu nie smakuje bo się krzywi ale je a jak jest marchewka z jabłkiem to już nie zje...Poza tym przecież wody płodowe i mleko zmieniały troszkę smak pod wpływem różnych pokarmów więc teoretycznie poznał już różne smaki, powinien chętniej zjadać coś co ja jadłam w dużej ilości w ciąży, a warzyw różnych jadłam mnóstwo w ciąży a on teraz ni chu chu, warzywa są bleee nawet pomieszane z owocami
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:24   #795
Konto usunięte

Illusion, kupiłam, i nawet bez walki, ludzie rano wykupili buty i se poszli
Stary 2013-10-04, 13:26   #796
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Jesteśmy same w domu, więc spooookój. Idziemy chyba uskutecznić drzemę, tzn. Pola, a ja w tym czasie wyfefciuję dom!
Czasem mi sie wydaje, ze Ty bierzesz udzial w jakichs zawodach

Cytat:
ahaa, mój Kubuś "siada" w bujaczku tzn przechyla się do przodu tak, że buzię ma na wysokości kolan... nie pozwalać mu na to, prawda?
Moj tez tak robi (ale tylko jak widzi zabawke, inaczej oparty jak krol ) i pozwalam, dlaczego nie?

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Nancy moja też tak robi i podnosi się z kolan, z półleżenia itp. i rozmawiałam o tym z rehabilitantką i powiedziała, żeby nie hamować, ale nie prowokować jej do siadania. Czyli jak się sama w tym foteliku dźwignie to może se tak chwilę pobyć (ja się tylko boję, żeby ona mi nie wyleciała i nie runęła na buzię), ale nie stwarzać jej takich sytuacji zbyt wiele no i klasyk typu nie podciągać, nie sadzać, ale to już wszyscy wiedzą
Kurcze, nie prowokowac? A mi pediatra wlasnie polecila w ten sposob zachecac do ruchu - trzymac na kolanach w pozycji pollezacej i pokazywac np zabawke.
Dobrze, ze za 2 tyg mamy wizyte w poradni rehabilitacyjnej, bo juz sie gubie w tym wszystkim.

Cytat:

Chowam, bo pizga strasznie.
Na szczescie moj cielaczek posluszny

Jedziemy jutro z tesciowa i TZ na wieś do prababć Kubusia (na szczescie tesc nie jedzie, bo pracuje, wiec nie bedzie mnie wpieniał swoja osoba ).
Potrzebuje pomyslu na drobny prezent dla dziewczynki, 1,5roku. Wszedzie jej pelno, zywe dziecko strasznie i bardzo kumate.
TZ wymyslil - duza czekolade
Dodam tylko, ze to samo chcial jej kupic pol roku temu

Pomozecie?

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-10-04 o 13:37
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:29   #797
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Szaja wlasnie, brawa dla Dorki!!!!!!!!

Insolito, ale slodziak, moj sie na kanape probuje tak wspinac

A myyyyyyyy uwaga uwagaaaaaaa!!!!!!!

Taaaa... I mialabym odstawiac??? Apfffff

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Illusion, moglabys wkleic Igusia przy pralce??? Bo znalezc nie potrafie tego filmiku

Pietraszko dzisiaj powiedzial fi fi
Elllmi, on chyba cos ma do twojego

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
Brawa! Oby noce się poprawiły! Nasza od 2 była w miarę

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej Kochane
podczytuję Was codziennie, ale nie mam jak cytować i pisać... Nie wyrabiam się z niczym i to niewyrabianie się skończy się dopiero gdzieś po 15.10.
Chcę dać znać, ze żyję, zebyście nie myślały ze o Was nie pamiętam. Pamiętam i tak mi przykro, że nie mogę być całkiem na bierząco. Czuję się jakbym robiła coś złego.
Z wieści z e_velowego frontu to Maja usiłuje stawać przy wszystkim co tylko się da. Ostatnio chwyciła się uchwytów szuflady w komodzie i duuup bo się szuflada otwarła I wiecie co jeszcze robi? próbuje z pełzania stawać, tzn. prostuje nogi i ręce jak koci grzbiet Zamiast raczkować to jednak woli pełzanie
KArinka mi spoważniała w przedszkolu i grzeczniejsza się zrobiła Moja mała dziewczynka
W dalszym ciągu jestem chora Kaszle jak stary gruźlik

Buziaki dla wszystkich dzieciaczków i ich cudownych mamusiek
Dużo Zdrówka!
W jakim kształcie tort planujesz?

Cytat:
Halo

mnóstwo Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Bungowanie zaliczam do baaaaardzo udanych.

Wiecie, mam problem mały... Jutro zaczynam zajęcia na uczelni, no i jednocześnie ze mną zaczyna też TŻ, z tą różnicą, że ja drugi rok, a on pierwszy... No i zajęcia nam się pokrywają niestety... A problem polega na tym, że nie mamy co zrobić z małą. Ciągle trąbię przy rodzicach o tym, a oni tylko "No tak, no tak", nie zaproponują, że się nią zajmą... Będę musiała ich prosić, albo nie iść jutro wcale na zajęcia...

To fakt! Ja mam dokładnie to samo. Oliwa to moja największa miłość (razem z TŻem). Mimo, że czasu w ciągu dnia brak na cokolwiek, chyba że śpi, to i tak kocham najbardziej na świecie i mam konkretną manię na jej punkcie!

Spokojnie, ząbek szybko rośnie. Zaraz będzie równie spektakularny, jak wszystkie inne. U Oliwy też, jednego dnia dziurka, drugiego kreska, a dzisiaj już spoooory ząbek, jeden i drugi.

Czekamy. A Maja to niezły, słodki cwaniaczek.

Ojej. Współczuję.

smutne to,nadal rodzice nic nie zaproponowali?

Cytat:
Jesteśmy same w domu, więc spooookój. Idziemy chyba uskutecznić drzemę, tzn. Pola, a ja w tym czasie wyfefciuję dom!
Ty jesteś niereformowalna!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:29   #798
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Tak się rozpędziłam, że oprócz podłóg zmyłam też schody do piwnicy, no i płytki w piwnicy. I zamiotłam kotłownię (Mam czarne gluty w nosie )
Teraz jeszcze pokój wyglancuję, a jak się wyrobię, to mykamy na spacer, po pogoda cuuuuuudowna

Cytat:
hje, przepiękne widoki

Cytat:
Wypiłam fervex, zawsze mi pomaga ale kurde tak się po nim chce spać Ola śpi to chyba i ja zrobię to samo.

Współczuję. Kładź się, kładź. Wypoczywaj.
Stary 2013-10-04, 13:35   #799
nancykenator
Zakorzenienie

nawijko właśnie bałam się, że mi wypadnie z tego bujaczka albo co
ja nie zachęcam, jak mu coś smakuje czyli rano kaszkę jak jemy a popołudniu deserek to tak robi a jak je obiad to wciska się w fotel jak u dentysty

mądre głowy, powiedzcie... Kubuś zjada 3 inne posiłki niż uu
7-8 - kaszka ok 50 ml
12-13 obiad i tu ok 2-4 łyżeczek
17-18 deserek ok pół do całego słoiczka
reszta oczywiście uu, mało prawda?

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

nawijko co do prezentu to może puzzle?
a pomysł tż
Stary 2013-10-04, 13:37   #800
marsi11
Zakorzenienie

Cała idz do lekarza, mamy weekend, będziesz spokojniesza
na pewno lekarz nie zaszkodzi
Cytat:
To jest coś około 1,5 km, skręca się w lewo zaraz za tym mostem u nas na głównej Ale w piiiiiizdu pod górę

Ja myślę

niezła jesteś

a z tymi studiami to naprawdę posłuchaj dziewczym
śmiać mi się chciało jak ktoraś napisała jakby to było gdybyś relacjonowala jakiś materiał w telewizji
no a wyobraź sobie jakby to było gyby Hope była dziennikarką

"drodzy telewidzowie, jutro temperatura w całej polsce.... O chuju złoty , mius 20 stopni

Cytat:

kochana dużo zdrówka

Badzia i dla Was też dużo zdrowka

kurdę ale super zabawkę dorwałam da małego w TK Maxxie za całe 35 zeta- interaktywny domek co wydaje masę dzwięków, coś się przekręca, otwiera i wofole, czad! mały zachwycony

poza tym zrobiłam weekendowe zakupy kupiłam pyszności- piersi z kaczki, krewetki, bakłażany, paprykę, kurde bez ładu bez składu, tak to jest robić zakupy na głodnego
a na dodatek TZ zadzwonił ( bo dzis z delegacji wraca) że on to by najchętniej chciał dziś na kolacje rybę po grecku
o ch...ju złoty

marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:38   #801
hje
Zakorzenienie

Cytat:
hje, przepiękne widoki
Tzn. teraz już siostra przyszła, a tak naprawdę sama, to będę od czwartku do następnej niedzieli, zawsze w godzinach 9-18
Stary 2013-10-04, 13:39   #802
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Ewik, Misiael jak dziewczynki?
a dziękuję
chyba ogólnie już lepiej, katar się zrobił taki glutowy a nie wodnisty, tylko kaszel jakby większy, męczy Ją właśnie jak śpi

Cytat:

fajnie
ja na każdy praktycznie spacerek chodzę z sąsiadką a poznałysmy się właśnie na spacerku miesiąc różnicy między dzieciakami jest

Cytat:

Ja myślę

Cytat:
Cała, ja byłam od razu z bąbelkiem u lekarza w czw tydz temu potem w pn, dziwię się kurka, może ten katar taki straszny to od zęba? (jeszu jak się jaram tym zębem jakby to mój był )

ja też byłam od razu

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
80 jest 9-12 miesięcy, 86 to 12-18 miesięcy, 92 - 18-24 miesiące, a 98 już na rok 2-3 lata ale w praktyce to róznie wychodzi U nas jak na razie się sprawdza. Iguś skończył 9 miesięcy i przechodzimy własnie na 80.
A Iguś obsługujący pralkę tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=ZmATUNKu6cs
ale zdolniacha!

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:40   #803
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
hej kochane,
u nas nocka tylko z jedną tragiczną pobudką a pozostałe pobudki były małe i uważam noc za w miarę przespaną

słuchacjcie co mój Dzieć dziś zrobił, myślałam,że zawału dostanę
położyłam go w sypialni na drzemkę, na palcach poszłam zbierać się do pracy, wyciągnęłam sobie lusterko,szykuję sobie kosmetyki,idę w kierunku stolika i nagle podskoczylam jakbym zobaczyła ducha
a to moje dziecko przy mnie skubaniec widoczne od razu się przebudził, zlazł z łóżka bo się cholera mała nauczyła, uchylil drzwi i wszedł do salonu
szaleństwo a jaką miał mine

dziewczyny dobrze mowią, wróc na studia
krakowiaczki a jak będę w kraku to spotkamy się? ja mam chrzesniaka i brata w krakowie, kiedyś jeździłam 2-3 razy w miesiącu teraz rzadziej ale jak coś to mialybyście ochotę?

ja zostawiam małego w jego pokoiku bo tam jest bezpiecznie i lecę szybko prysznic brać
no a jak jest Tz to wiadomo on z nim siedzi ale teraz cały tydzień sama

suuuper! brawa za fifi i zęba
o kurde Lady to co odstawiasz????

hej słonko,ja wczoraj myślałąm właśnie o Majusiowej paszczy pełnej zębów
zaglądaj do nas częściej kochana
Marsi szkoda że nie zrobiłaś zdjęcie i dobrze że na zawał nie zeszłas.

Debrah bardzo współczuję nocy Mam nadzieję że nasze dzieci kiedyś zaczną spać jak należy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:45   #804
hje
Zakorzenienie

Cytat:
niezła jesteś

"drodzy telewidzowie, jutro temperatura w całej polsce.... O chuju złoty , mius 20 stopni
Aaaaahahahahahaha! Umarłam!

A co do sprzątania, to dziś na lajciku Mam czas, pogoda ładna to i od razu się więcej chce, nikt mi nad głową nie jojczy Więc dziś to jest w ramach relaksu

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Illusion, Twoja pralka tak cicho chodzi? Jak u nas się wlączy, to jakby czołg przez dom przejżdżał... No i z łazienki wyłazi
Stary 2013-10-04, 13:49   #805
meneq
Zakorzenienie

hje jaka masz pralke? Zupelnie jakbys pisala o naszej...
Mieszkasz w pieknej okolicy, moge chociaz na kawe wpasc?
charlizz zdrowiej predko!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:54   #806
Delicjanka
Zakorzenienie

hJe, pokaz jesio raz te fote bo nie moge znalezc ;>

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:55   #807
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

- ja w ogóle o tym nie myślę póki co.
Czujesz ząbka jak karmisz Małego?

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Nie planujesz jeszcze obnizyć łóżeczka na 3 poziom?
Planuję to zrobić w ten weekend, 2 dni temu jeszcze nie stała

Cytat:
nawijko właśnie bałam się, że mi wypadnie z tego bujaczka albo co
ja nie zachęcam, jak mu coś smakuje czyli rano kaszkę jak jemy a popołudniu deserek to tak robi a jak je obiad to wciska się w fotel jak u dentysty

mądre głowy, powiedzcie... Kubuś zjada 3 inne posiłki niż uu
7-8 - kaszka ok 50 ml
12-13 obiad i tu ok 2-4 łyżeczek
17-18 deserek ok pół do całego słoiczka
reszta oczywiście uu, mało prawda?

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

nawijko co do prezentu to może puzzle?
a pomysł tż
Jak dla mnie je bardzo dobrze, wy niedługo rozszerzacie.
Ale ja mam inny punkt odniesienia - wczoraj nic, dziś ziemniaki wtarte w panele i ..też nic
Stary 2013-10-04, 13:56   #808
litllesweetangel
Lurker ;)

Szajka pracuje w serwisie komputerowym

Mamy nosidlowo-chustowe! Co bedziecie ubierac w zimie dzieciowi do nosidla?

Kombinezon chyba nie, mysle czy nie kupic po prostu kurteczki(wiekszosc czasu bedziemy uzywac nosidla lub chusty kolkowej jesli sie jej dorobie ;p bo mala do babci, a w autobus wygodniej bez wozka, w wozku wiadomka kocyk i okrycie na nozki). Do tego rajty, portki, buciksy cieple i geterki-ocieplacze. Co o tym myslicie?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:59   #809
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas się wlączy, to jakby czołg przez dom przejżdżał... No i z łazienki wyłazi
Tak, bardzo cichą mam pralkę. Jak drzwi od łazienki zamknięte to nawet jak wiruje to nie słyszę. Co ciekawe każde pranie sąsiadów z góry słyszę jakby stado odrzutówców latało mi po chałupie

A co do łażenia pralki po łazience to....u moich znajomych było tak i co się okazało? Że nie odkręcili jakichś zabezpieczeń co są montowane w pralkach na czas transportu....teraz już nie łazi Sprawdźcie to może? W intrukcji powinno być jak to wygląda.
Stary 2013-10-04, 14:01   #810
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Cała idz do lekarza, mamy weekend, będziesz spokojniesza
na pewno lekarz nie zaszkodzi

niezła jesteś

a z tymi studiami to naprawdę posłuchaj dziewczym
śmiać mi się chciało jak ktoraś napisała jakby to było gdybyś relacjonowala jakiś materiał w telewizji

kochana dużo zdrówka

Badzia i dla Was też dużo zdrowka

kurdę ale super zabawkę dorwałam da małego w TK Maxxie za całe 35 zeta- interaktywny domek co wydaje masę dzwięków, coś się przekręca, otwiera i wofole, czad! mały zachwycony

poza tym zrobiłam weekendowe zakupy kupiłam pyszności- piersi z kaczki, krewetki, bakłażany, paprykę, kurde bez ładu bez składu, tak to jest robić zakupy na głodnego
a na dodatek TZ zadzwonił ( bo dzis z delegacji wraca) że on to by najchętniej chciał dziś na kolacje rybę po grecku
o ch...ju złoty

padłam
Cytat:
- ja w ogóle o tym nie myślę póki co.
Czujesz ząbka jak karmisz Małego?

Planuję to zrobić w ten weekend, 2 dni temu jeszcze nie stała

Jak dla mnie je bardzo dobrze, wy niedługo rozszerzacie.
Ale ja mam inny punkt odniesienia - wczoraj nic, dziś ziemniaki wtarte w panele i ..też nic
wiesz, my owoce/warzywa to męczymy od 2 miesięcy, kaszki od miesiąca...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości