|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Debrah, nie mogę się napatrzeć na Amelcię
Charlizz, zdrowiej słońce!!! ![]() Badzia, zdrówka dla Zosieńki!!! ![]() Byłam na majtajowym spacerku mały się odzwyczaił i troszkę marudził.... Ale chyba dlatego, że śpiący był, spotkaliśmy jedną mamę z synkiem w wieku Pietraszka i wyobraźcie sobie, że normalnie brat bliźniak pod względem zachowania!!! Nie śpi w nocy, prawie non stop na cycku - praiwe nie je stałych pokarmów wymieniłyśmy się nr telefonów i mamy się spotkać na kawie, miło strasznie, mieszkamy praktycznie obok siebie![]() Debrah, o widzisz, czyli zaczynacie taki etap jak my niedawno, po co spać, jak mogę stać ![]() NAZECZONA WIDZĘ CIĘ!!!!!!! ODEZWIJ SIĘ!!!!!!!! ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- dziewczyny, jak nosicie się w nosidle, to chowacie dzieciom rączki? Bo mój namiętnie je wyciąga, jak próbuję chować to marudzi
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
To jest coś około 1,5 km, skręca się w lewo zaraz za tym mostem u nas na głównej
Ale w piiiiiizdu pod górę ![]() Ja myślę ![]() -------------------------- Tak się rozpędziłam, że oprócz podłóg zmyłam też schody do piwnicy, no i płytki w piwnicy. I zamiotłam kotłownię Teraz jeszcze pokój wyglancuję, a jak się wyrobię, to mykamy na spacer, po pogoda cuuuuuudowna |
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
hje, przepiękne widoki
robimy Ci najazd na chatę, jeszcze mówisz, że nikogo nie ma
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Cała, ja byłam od razu z bąbelkiem u lekarza w czw tydz temu potem w pn, dziwię się kurka, może ten katar taki straszny to od zęba? (jeszu jak się jaram tym zębem jakby to mój był
Marsi, Debrah, taaaaaaa....w życiu bąbelka nie odstawie od cycusia chyba
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieckko siedzi w foteliku i rozgniata ziemniaka (ubbitego z masełkiem) i brokuła między palcami... tyle z jedzenia.
|
|
|
|
#787 |
|
Zadomowienie
|
Wypiłam fervex, zawsze mi pomaga ale kurde tak się po nim chce spać
Ola śpi to chyba i ja zrobię to samo. Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#788 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale moim dzieciom w ogóle dużo wolno ja ciągle mam w uszach to, co jedna wizażanka napisała (córę ma 3letnią): w domu miała zabezpieczenie na kominek, młoda wiedziała, że może podejść i nic się nie stanie bo zabezpieczone, poszli do restauracji z kominkiem, młoda podeszła (bo przecież w domu wolno) i natychmiast się oparzyła Cytat:
dokładnie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u nas Agatka znów chora! |
||||||||
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
SZAJA ponawiam pytanko. Bo nie wiem czy nadrobisz to co wczoraj pisałyśmy.
Napisałaś w k. że nie podałabyś dziecku smecty na biegunkę. A dlaczego??? Daria w szpitalu miała biegunkę parę dni i podawali jej tam smecte, która pomogła. I drugie pytanie Czemu nie wolno przy biegunce podawać mm??? W szpitalu nic takiego mi nie powiedzieli i podawałam kazali tylko do mm dodawać kleik ryżowy zamiast nutritonu do zagęszczania.
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
little, podziwiam Cie, ze jakos funkcjonujesz! Tragiczne te godziny...
nancy, to teraz Twoj Kubus ruszy z kopyta ![]() czytam dalej... |
|
|
|
#791 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a jeszcze mężowi trzeba dać |
||||||
|
|
|
#792 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas jak na razie się sprawdza. Iguś skończył 9 miesięcy i przechodzimy własnie na 80.Cytat:
gdzie ten malusi Piotruś? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43117354]Ale! Dorka dzisiaj pierwszy raz na brzuszku dupkę podniosła :d normalnie szok.[/QUOTE] się nalezą dla DorkiSzaja a kurtkę w Lidlu co to walczyłaś jak Lew to dla Agatki kupiłaś? Cytat:
Cytat:
za ząbka!A Iguś obsługujący pralkę tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=ZmATUNKu6cs Cytat:
zdrówkaCytat:
Zeszłabym na zawał ![]() Cytat:
Cytat:
Jak teraz we wrzesniu miał katar to obserwowałam i planowałam iść do lekarza jeśli: -katar nie będzie się zmniejszał a się nasilał - dojdzie kaszel (kaszlał sporadycznie jak mu flegma zalegała) lub - zacznie gorączkować Na szczęście katar zmniejszał się z dnia na dzien i po tygodniu już śladu po nim nie było.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-10-04 o 13:24 |
||||||||
|
|
|
#793 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah no tak, to wiem, to oczywiste
więc słodki smak rozróżnia ale np jabłko jest kwaśne, jak je to widzę, że mu nie smakuje bo się krzywi ale je a jak jest marchewka z jabłkiem to już nie zje...Poza tym przecież wody płodowe i mleko zmieniały troszkę smak pod wpływem różnych pokarmów więc teoretycznie poznał już różne smaki, powinien chętniej zjadać coś co ja jadłam w dużej ilości w ciąży, a warzyw różnych jadłam mnóstwo w ciąży a on teraz ni chu chu, warzywa są bleee nawet pomieszane z owocami
|
|
|
|
#795 |
|
Konto usunięte
|
Illusion, kupiłam, i nawet bez walki, ludzie rano wykupili buty i se poszli
|
|
|
|
#796 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) i pozwalam, dlaczego nie?Cytat:
Dobrze, ze za 2 tyg mamy wizyte w poradni rehabilitacyjnej, bo juz sie gubie w tym wszystkim. Cytat:
Na szczescie moj cielaczek posluszny ![]() Jedziemy jutro z tesciowa i TZ na wieś do prababć Kubusia (na szczescie tesc nie jedzie, bo pracuje, wiec nie bedzie mnie wpieniał swoja osoba ).Potrzebuje pomyslu na drobny prezent dla dziewczynki, 1,5roku. Wszedzie jej pelno, zywe dziecko strasznie i bardzo kumate. TZ wymyslil - duza czekolade Dodam tylko, ze to samo chcial jej kupic pol roku temu ![]() Pomozecie?
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-10-04 o 13:37 |
||||
|
|
|
#797 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W jakim kształcie tort planujesz? ![]() Cytat:
mnóstwo Zdrówka! ![]() Cytat:
smutne to,nadal rodzice nic nie zaproponowali? Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Współczuję. Kładź się, kładź. Wypoczywaj.
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
nawijko właśnie bałam się, że mi wypadnie z tego bujaczka albo co
ja nie zachęcam, jak mu coś smakuje czyli rano kaszkę jak jemy a popołudniu deserek to tak robi a jak je obiad to wciska się w fotel jak u dentysty ![]() mądre głowy, powiedzcie... Kubuś zjada 3 inne posiłki niż uu 7-8 - kaszka ok 50 ml 12-13 obiad i tu ok 2-4 łyżeczek 17-18 deserek ok pół do całego słoiczka reszta oczywiście uu, mało prawda? ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- nawijko co do prezentu to może puzzle? a pomysł tż
|
|
|
|
#800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cała idz do lekarza, mamy weekend, będziesz spokojniesza
na pewno lekarz nie zaszkodzi Cytat:
a z tymi studiami to naprawdę posłuchaj dziewczym śmiać mi się chciało jak ktoraś napisała jakby to było gdybyś relacjonowala jakiś materiał w telewizji no a wyobraź sobie jakby to było gyby Hope była dziennikarką "drodzy telewidzowie, jutro temperatura w całej polsce.... O chuju złoty , mius 20 stopni Cytat:
Badzia i dla Was też dużo zdrowka kurdę ale super zabawkę dorwałam da małego w TK Maxxie za całe 35 zeta- interaktywny domek co wydaje masę dzwięków, coś się przekręca, otwiera i wofole, czad! mały zachwycony poza tym zrobiłam weekendowe zakupy kupiłam pyszności- piersi z kaczki, krewetki, bakłażany, paprykę, kurde bez ładu bez składu, tak to jest robić zakupy na głodnego ![]() a na dodatek TZ zadzwonił ( bo dzis z delegacji wraca) że on to by najchętniej chciał dziś na kolacje rybę po grecku o ch...ju złoty
|
||
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#802 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
a dziękuję
chyba ogólnie już lepiej, katar się zrobił taki glutowy a nie wodnisty, tylko kaszel jakby większy, męczy Ją właśnie jak śpi ![]() Cytat:
ja na każdy praktycznie spacerek chodzę z sąsiadką a poznałysmy się właśnie na spacerku miesiąc różnicy między dzieciakami jestCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Debrah bardzo współczuję nocy Mam nadzieję że nasze dzieci kiedyś zaczną spać jak należy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do sprzątania, to dziś na lajciku Mam czas, pogoda ładna to i od razu się więcej chce, nikt mi nad głową nie jojczy Więc dziś to jest w ramach relaksu ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Illusion, Twoja pralka tak cicho chodzi?
|
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
hje jaka masz pralke? Zupelnie jakbys pisala o naszej...
Mieszkasz w pieknej okolicy, moge chociaz na kawe wpasc? charlizz zdrowiej predko!! |
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
hJe, pokaz jesio raz te fote bo nie moge znalezc ;>
|
|
#807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czujesz ząbka jak karmisz Małego? Planuję to zrobić w ten weekend, 2 dni temu jeszcze nie stała ![]() Cytat:
Ale ja mam inny punkt odniesienia - wczoraj nic, dziś ziemniaki wtarte w panele i ..też nic
|
||
|
|
|
#808 |
|
Lurker ;)
|
Szajka pracuje w serwisie komputerowym
Mamy nosidlowo-chustowe! Co bedziecie ubierac w zimie dzieciowi do nosidla? Kombinezon chyba nie, mysle czy nie kupic po prostu kurteczki(wiekszosc czasu bedziemy uzywac nosidla lub chusty kolkowej jesli sie jej dorobie ;p bo mala do babci, a w autobus wygodniej bez wozka, w wozku wiadomka kocyk i okrycie na nozki). Do tego rajty, portki, buciksy cieple i geterki-ocieplacze. Co o tym myslicie?
|
#809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do łażenia pralki po łazience to....u moich znajomych było tak i co się okazało? Że nie odkręcili jakichś zabezpieczeń co są montowane w pralkach na czas transportu....teraz już nie łazi Sprawdźcie to może? W intrukcji powinno być jak to wygląda.
|
|
#810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

mały się odzwyczaił i troszkę marudził.... Ale chyba dlatego, że śpiący był, spotkaliśmy jedną mamę z synkiem w wieku Pietraszka i wyobraźcie sobie, że normalnie brat bliźniak pod względem zachowania!!! Nie śpi w nocy, prawie non stop na cycku - praiwe nie je stałych pokarmów
wymieniłyśmy się nr telefonów i mamy się spotkać na kawie, miło strasznie, mieszkamy praktycznie obok siebie

Ale w piiiiiizdu pod górę 

i poszła sobie z nimi w rączce, nie mogłam odzyskać
najpierw wyczulam na cycku, potem palcem i teraz nawet cos tam widac
jak zobaczyłam, że ona stoi ;((

gdzie ten malusi Piotruś? 

Ciągle trąbię przy rodzicach o tym, a oni tylko "No tak, no tak", nie zaproponują, że się nią zajmą...