Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 13:18   #3841
kascysko
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI

Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość
Właśnie uświadomiłam sobie jak mało jem. Ale ja większość czasu spędzam przy komputerze w domu. Co drugi dzień jeżdzę godzinę na rowerze.

U mnie to wygląda tak (Wstaje o 11:00)

Śniadanie: 2 kanapki z pieczywem razowym z bieluchem i warzywami

Obiad: 50g (ryżu, kaszy, makaronu) plus mięso plus surówka

Kolacja: serek wiejski z warzywami, jajecznica z 1 jednego jajka. Czasami jakiś owoc

Wiem, że mało. Ale mój dzień trwa mniej więcej 12h.
Mnie by takie wahanie cukru co najmniej porządnie uspało i osłabiło

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Stoję przed dylematem jak się spakować na jutro w torbę i plecak, jak chcę wziąć WSZYSTKO i ciągle mi się o czymś przypomina
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:29   #3842
201703240903
Konto usunięte

Zakręciłam sobie włosy na wałki i mam loczki do ramion
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:38   #3843
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Pisząc za siebie - nie odpisałam nic na temat twojej diety, bo uważam ją za morderczą dla organizmu i nie ma co w niej zmieniać. Tę dietę powinnaś wywalić do kosza i najlepiej o niej zapomnieć. Już wcześniej dziewczyny pisały Tobie, co o tej diecie myślą. Ona doprowadzi Cię do tych poprzednich 27 kg.

Możesz jeść naprawdę niemal wszystko przy ćwiczeniach. Bo organizm przerobi to na masę mięśniową (ćwiczenia budujące) i spali tłuszcz (ćwiczenia na spalanie).

Nie ma sensu patrzeć na wagę, bo mięśnie swoje ważą. Dobijesz do 50kg i zaczniesz panikować, że jesteś gruba, a to będzie waga mięśni. Nie tłuszczu. Rób sobie zdjęcia.

To są naprawdę oczywistości.

Możesz także poczytać w internecie o dietach dla osób regularnie ćwiczących. O zapotrzebowaniu organizmu na poszczególne składniki.

Jedynej osobie, której mogę pojechać jest dietetyk, który ułożył Tobie taką dietę.
Ok. dietę zmienię. A jakie są ćwiczenia siłowe? Chodakowska ma w którejś ze swoich płyt? Mam wszystkie z Shape. Bo Mel B jest dla mnie za szybka- próbowałam na brzuch, padłam po 3 minutach.

Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość
Dolczi czy sytuacja z matka jest od dawna? Jeżeli jest odkąd pamiętasz to nie rozumiem dlaczego zdecydowałaś się na studia dzienne. Wiem, że zaoczne kosztują, ale moim zdaniem łatwiej znaleźć pracę studiując zaocznie niż dziennie.
Odkąd tata umarł (gdy miałam 4 lata). On nie pozwalał mnie źle traktować, więc się do jego śmierci hamowała. Studiowałam zaocznie przez pierwszy rok. Potem zmieniłam na dzienne, bo matkla gadała mi co ludzie powiedzą i cisnęła mnie psychicznie. Zmieniłam tryb studiowania dla świętego spokoju. I tak pracy nie mogę znaleźć w zawodzie i wątpie bym po studiach znalazła, bo nie mam 2 lat doświedczenia, któtego chcą pracodawcy.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Edytowane przez Dolczi
Czas edycji: 2013-10-04 o 13:39
Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:39   #3844
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
A jakie kolory chcesz nabyć?
Dobra, pojechałam tramwajem w przeciwnym kierunku niż jest Hebehebehebe. No i klops, bo zapomniałam, że tam jest Golden Rose.

Tak, niestety, poczyniłam tam zakupy, ale żeby Cię udobruchać zgarnęłam coś i dla Ciebie.

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
W przyszłym tygodniu otwierają Hebe w Krakowie !
O nie! To oznacza, że nie będziesz miała już żadnego godnego powodu, by przyjechać znów do Bytomia..

Cytat:

All my scars are open
Ojtam, zrobią Ci operację na otwartym sercu, ale potem będzie tylko lepiej. Poza tym my Ci tutaj urządzimy terapię wspomagającą, przecież jesteśmy w tym dobre, nie?

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2013-10-04 o 13:41
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:43   #3845
EdizA
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43115756]Ja bym wszyła jakiś delikatny materiał-siateczkę gdzieś widziałam takie cuś, jak znajdę to wrzucę [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Deszczowy ostatnio wrzucała chyba kiecę z Re, z siateczką właśnie.
Nawet fajnie to wygląda. Dobry pomysł. Na to nie wpadłam, dzięki
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:52   #3846
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Tak, niestety, poczyniłam tam zakupy, ale żeby Cię udobruchać zgarnęłam coś i dla Ciebie.
Nie mów mi nic, chcę niespodziewajkę

Pracuję właśnie nad Twoim prezentem urodzinowym
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:55   #3847
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mów mi nic, chcę niespodziewajkę

Pracuję właśnie nad Twoim prezentem urodzinowym

HAHAHA.
Stary 2013-10-04, 13:58   #3848
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
HAHAHA.
Aż wióry lecą
Stary 2013-10-04, 14:02   #3849
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
O nie! To oznacza, że nie będziesz miała już żadnego godnego powodu, by przyjechać znów do Bytomia..

Ojtam, zrobią Ci operację na otwartym sercu, ale potem będzie tylko lepiej. Poza tym my Ci tutaj urządzimy terapię wspomagającą, przecież jesteśmy w tym dobre, nie?
Zawsze chętnie Was odwiedzę

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Z etapu "nie jestem w stanie" weszłam w etap "nie chce mi się" iść na imprezę. Starzeję się, kurczę
Stary 2013-10-04, 14:15   #3850
201703240903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Ok. dietę zmienię. A jakie są ćwiczenia siłowe? Chodakowska ma w którejś ze swoich płyt? Mam wszystkie z Shape. Bo Mel B jest dla mnie za szybka- próbowałam na brzuch, padłam po 3 minutach.

Odkąd tata umarł (gdy miałam 4 lata). On nie pozwalał mnie źle traktować, więc się do jego śmierci hamowała. Studiowałam zaocznie przez pierwszy rok. Potem zmieniłam na dzienne, bo matkla gadała mi co ludzie powiedzą i cisnęła mnie psychicznie. Zmieniłam tryb studiowania dla świętego spokoju. I tak pracy nie mogę znaleźć w zawodzie i wątpie bym po studiach znalazła, bo nie mam 2 lat doświedczenia, któtego chcą pracodawcy.
Moim zdaniem ma na Ciebie zbyt duży wpływ psychiczny. Zacznij szukać jakiejkolwiek pracy chociażby na weekendy.
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 14:34   #3851
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Aż wióry lecą
Przestań, bo się zgrzejesz.

Cytat:
Zawsze chętnie Was odwiedzę

Nie mamy Ci już nic fajnego do zaoferowania, taka smutna prawda.

Kurde, siedzę na ćwiczeniach, nudy jak cholera.. A mnie świerzbi, coby wsadzić łapy do torby i pomacać raz jeszcze to wszystko co nakupowałam przed przyjazdem na uczelnię.
Stary 2013-10-04, 14:35   #3852
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Przestań, bo się zgrzejesz.

Kurde, siedzę na ćwiczeniach, nudy jak cholera.. A mnie świerzbi, coby wsadzić łapy do torby i pomacać raz jeszcze to wszystko co nakupowałam przed przyjazdem na uczelnię.
No chyba Ty

Też tak mam
Stary 2013-10-04, 14:46   #3853
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Dobra, pojechałam tramwajem w przeciwnym kierunku niż jest Hebehebehebe. No i klops, bo zapomniałam, że tam jest Golden Rose.
W moim Hebe nie ma Golden Rose
Cytat:
Na pewno skalpel. Ale w nim jest trochę przysiadów. Możesz nie robić ćwiczeń z przysiadami i zwiększyć ilość pozostałych.
8 min legs. 8 min buns. Te są naprawdę dobre.

W tych ćwiczeniach nie chodzi o to byś padała ze zmęczenia i lał się z Ciebie pot. Mają pracować określone partie mięśni i pomału się rozbudowywać.

Sama dziś zaczęłam 8 min legs, wieczorem zacznę 8 min buns. Do tego porobię jeszcze z 50 przysiadów, może więcej.

Mam pms. Waga dziś pokazała 54kg, a 2 dni temu było 49,5
Magazynowanie wody jest okrutne. Jak żyć?
Stary 2013-10-04, 15:02   #3854
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
No chyba Ty

Też tak mam

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
W moim Hebe nie ma Golden Rose
Eee, don't worry, w moim też.
Chodziło mi o to, że zmierzałam w przeciwnym kierunku niż do Hebe, ale zapomniałam, że tam gdzie zmierzam jest stacjonarny Golden Rose. I lakierowy szlaban pierun trefił.
Stary 2013-10-04, 15:06   #3855
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mamy Ci już nic fajnego do zaoferowania, taka smutna prawda.
A Wy same?
Stary 2013-10-04, 15:21   #3856
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedys prbowalam i się udało- wyjechałam wtedy na jakiś czas i nie miałam kontaktu z rodziną. Gdy wróciłam to znów zaczęło się, że jestem tłustą krową, pokazywanie każdej fałdki i szukanie we mnie wad. Po prostu muszę się odciąć, ale jest to trudne gdy z nimi mieszkam. I nie wiem, ile jeszcze będę zmuszona mieszkać.
Może masz jakieś znajome, z którymi mogłabyś wynajmować? Moja koleżanka ze studiów wynajmuje z 3 innymi dziewczynami mieszkanie i wychodzi jej jakieś 300zł miesięcznie z mediami

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43123308]
Też mam taką koleżankę
Zależy co ostatnio miałaś
[/QUOTE]

To jest paranoja niedługo o kibelku nawet będą wspominać bądź o tym, że papieru im brakło
Ostatnio miałam maskę po myciu zatem ani jedno ani drugie
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 15:30   #3857
Kaveri
Spaceroholiczka

Zrobiła mi się buba na skórce przy paznokciu. Tak, że aż zaczyna ropieć i krwawić, a paluch jest zaczerwieniony oraz opuchnięty. Czym to potraktować?
Stary 2013-10-04, 16:17   #3858
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
A Wy same?
A no tak. Tyż racja. W końcu my to my, z nami wszystko jest fajne. Nawet Bytom.

Cytat:
Zrobiła mi się buba na skórce przy paznokciu. Tak, że aż zaczyna ropieć i krwawić, a paluch jest zaczerwieniony oraz opuchnięty. Czym to potraktować?
Tym razem nie jestę lekarzę. Nie mam bladego pojęcia jak pomóc.

Omnomnom, omnomnom!

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2013-10-04 o 16:20
Stary 2013-10-04, 16:44   #3859
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Cytat:
A no tak. Tyż racja. W końcu my to my, z nami wszystko jest fajne. Nawet Bytom.

Omnomnom, omnomnom!

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Odnośnie do Seri miodowej- dziś nałożyłam ją wedle zaleceń producenta, na dosłownie 3 minuty. Włosy rzeczywiście są po niej bardzo ok, choć nie ma tego efektu wow. Mam jeszcze do wypróbowania imbirową i winogronową, ale wszystko w swoim czasie.
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 16:45   #3860
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Posmaruj Acifunginem Forte
Stary 2013-10-04, 16:49   #3861
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:

Omnomnom, omnomnom!
Jakby go tak zamoczyć w wódce...

KUP MI TO!
Cytat:
Posmaruj Acifunginem Forte
Dzięki
Stary 2013-10-04, 16:57   #3862
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Dolczi, Dolczi kochana <3
Aż mi się moja cała historia przypomniała.. mimo moich nastu lat, to bujnie było jak za trzydzieści.
Od małego nie miałam żadnych kumpel, bo po prostu byłam lepsza - lepiej się uczyłam, lepiej śpiewałam. Lepsza pod niewieloma względami, bo sama też widziałam swoje wady. Wcześnie zaczęłam nosić grube okulary, jąkałam się, miałam krzywe jak cholera nogi i oczywiście dziurę między jedynkami. Wieczne wyzywanki, wszyscy mnie wykorzystywali jedynie dla odpisywanych zadań itp a ja się dawałam, żeby nie być sama.
W gimnazjum wybuchł konflikt klasowy przeciw jednej takiej R. Po chwili obmyśliła ona, że obwini za wszystko mnie. Klasa o dziwo stanęła za mną. Jedna. Wielka. MASAKRA. Kompletnie. Sąsiadką jest. Ojciec jej palił pod naszym domem ognie. Wzywali policje, że niby u mnie patologia. Pobicia... czujesz to? W 3 klasie byłam zmuszona zmienić klasę. Byłam już na skraju załamania... Rodzina mnie też nigdy nie rozpieszczała (bracia ciągle powtarzają, że mnie nienawidzą).
A ja co? Przeżyłam gimnazjum. Wygrałam kilka prestiżowych konkursów. Powoli zaczęłam się wygrzebywać z tego załamania.
Zaczęłam liceum. Nowi ludzie, nowe środowisko. Postanowiłam tamto zakopać, nie było tego, nikt o tym nie wie a ja mogę zacząć od nowa w liceum.
I jak jest teraz? Druga klasa pełną parą, mam kupę dobrych kumpli, mogę zaufać wielu osobom. Mogę na nich liczyć.
Sama widzę w sobie zmiany, staram się być jak najbardziej pozytywna. Kiedy opowiedziałam kilku klasowym fejmikom, co mnie spotkało, kopary opadły, jakim cudem ja jestem tak uśmiechnięta i wiecznie radosna..
Pomogło mi wielu ludzi, o których śmiało mogę powiedzieć - aniołowie w ludzkich skórach. Nie bez echa przeszła jednak też moja wysoka samoświadomość.
Rok temu zaczęłam śpiewać, na scholi poznałam mojego faceta, który prawie 3 miesiące temu poleciał do USA...
Kiedyś miałam figurę idealną, 90/60/90. Teraz trochę przytyłam, ale zamierzam do tego wrócić. Wyładniałam, to fakt. Zaczęłam dbać o siebie, zaczęłam grać na gitarze.
I jakie efekty? Nie rusza mnie negatywna opinia innych. Nie boję się bólu fizycznego ani psychicznego. Wiem, że sobie poradzę, nie rusza mnie nic, ale nie jestem oschła, a pełna życia i radości.
Dało mi w dupę, ale się odbiłam - nie załamałam, ale przyjęłam, co życie dało, zauważyłam dobro i obróciłam zło w niwecz.
I Tobie życzę, żebyś się nie poddała - to zło, którego teraz doświadczasz - ono minie, a pozostanie siła. Udowodnisz sobie, że niełatwo Cię złamać i od teraz będzie już tylko prościej.
Trzymaj się
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 17:18   #3863
201704240919
Konto usunięte

Dolczi, wszystko będzie ok. Pamiętaj, że zło zawsze do nas wraca ze zdwojoną siłą.
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 18:09   #3864
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Deszczowy ostatnio wrzucała chyba kiecę z Re, z siateczką właśnie.
Ja chcialabym taką. Ale znając życie pewnie źle będzie na mnie leżeć- nic nie mogę dla siebie znaleźć, bo źle leży- albo odstaje, albo mnie poszerza.. Mam tylko 2 sukienki, które mają z 3 lata i spódniczkę, którą dostałam od Tż-ta niedawno (ta lezy doskonale).

Dziękuję dziewczyny. Mam nadzieję, że na bracie i matce się to wszystko za ileś lat zemści.
Któras pytała o pracę na weekendy. Jak pracowałam w Realu w poprzednie wakacje, to największa wypłata jaką dostałam to było 345zł, za ponad 70h pracy. Dziękuję za taką wypłatę, biorąc pod uwagę koszty dojazdu (100zł) nie było warto.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Edytowane przez Dolczi
Czas edycji: 2013-10-04 o 18:11
Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:16   #3865
izaa29
Zakorzenienie

Ostateczni wybrałam olejowanie na odżywkę siedzę już kilka h i zaraz idę zmywać Przydał by się jutro GHD gdyż TŻ postanowił zabrać mnie do kina, a daaaawno już nie byliśmy Polecacie może jakiś film?
Ogólnie poszłam na kolację wracam a tu mi przybyło 2 nowych obserwatorów, cieszę się jak dziecko
Stary 2013-10-04, 19:25   #3866
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

izaa29, przybył Ci trzeci ;-)

Dolczi, nie życz źle drugiemu, bo to do Ciebie wróci ;-)
Stary 2013-10-04, 19:59   #3867
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
izaa29, przybył Ci trzeci ;-)
Bardzo mi miło Podwyższyłaś mój poziom szczęścia

Użyłam d/s resztkę oleo repair, przy spłukiwaniu już były takie fajne i teraz mam dylemat czy nie kupić jutro kolejnego opakowania, a w domu stoją już 3 odżywki prawie pełne
Stary 2013-10-04, 20:16   #3868
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Możesz mi odstąpić, przyjmuję wszystko :-D
Stary 2013-10-04, 20:18   #3869
miranda122
Zakorzenienie

Hej. Na reszcie piątek, bo już nie wyrabiałam.

Dzisiaj mój 'pierwszy raz' z maską scandic banana Ciekawe jaki będzie efekt. + kolejna próba stylizacji, mam nadzieję że z dobrym efektem.

Muszę podciąć grzywkę, bo już się nie układa.

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 20:21   #3870
Kaveri
Spaceroholiczka

Miałam ćwiczyć, ale czuję zakwasy i zrobię sobie przerwę. Wymasuję oraz porozciągam się na piłce

Siedzę też z olejem sezamowym na włosach i zostanę z nim na noc. Rano dołożę tylko jakiegoś małego miksa.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości