Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 22:02   #931
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Na dobranoc pokazuje moją akrobatkę (tutaj się już nie trzymała) i lecę lulu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1160296aaa.jpg (90,3 KB, 38 załadowań)
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 22:07   #932
Ifwka
Zakorzenienie

Jestem ja tez ale szczerze przyznam że nie nadrobiła, w pracy doipiero kompa dostałam ale siedzę na przeciw kierowniczki więc głupio cały dzień na wizaż u przesiedzieć. W domu Mała chora i jak wracam z pracy to akurat jej się przydział dobrego humoru na dany dzień wyczerpuje i mam jęczydło.
Jeszcze co do tego vicka to lekarka mówiła że jak najbardziej smarować. Skutki tego są takie że może w nocy Oliwka oddychac bo tak to na leżąco masakra. Glutków w nosie nie przebrane ilości. A no i zębów jak nie ma tak nie ma.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 22:08   #933
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43130468]Bokeh, ciuszki zarąbiste! ja dzisiaj w SH byłam, 87 zł nie moje, ale mam 10 rzeczy w tym nawet bluzę dla siebie i dla Agatki nowe (chociaż bez metki, ale to widać, że nówki) legginsy, bluzkę, dla Dorki 2 nowe bodziaki, bluzkę też.[/QUOTE]

lubię tak jak wydam np 80 zł ale mam super ciuchy taka dumna wtedy to kupuję teraz akurat byłam i nic tylko śliniaki kupiłam.... no cóż

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Piotrek mówi mama tylko w kryzysowych sytuacjach

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Uff, ponad 2 godz nadrabiałam w tym samy czasie zdążyłam :
-uśpić małego
-pozmywać
-zrobić sobie sałatkę z tuńczykiem
- drugi raz uśpić małego
-zjeść sałatkę

Mam pytanie; Mogę zrobić Piotrusiowi jajecznice z całych jajek na parze?

znalazlam takie cosik że po 10 mscu, no ale nie wiem może można wcześniej? http://rodzicewkuchni.blogspot.com/2...-miesiacu.html
Stary 2013-10-04, 22:19   #934
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hejo. Piszę do Was z rowerka. Aśka, jeździsz ze mną dzisiaj?

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
To samo mam. Dokładnie takie uczucie, jak kopniaki, tyle że trochę lżejsze. Ale ja nie schizuję, nie miałabym nawet kiedy zajść w ciąże
Ja też to mam, non stop - ale nie zwracam uwagi, bo biorę tabletki, więc ryzyko zajścia w ciążę jest praktycznie zerowe i jednak różni się to trochę od ruchów dziecka.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Uwaga, glupie pytanie
Dziewczyny podajace mm - dajecie tez kaszki mleczne, prawda?
Nie "gryzie sie" to jakos?
Podaję, nie gryzie się, Oliwka baaaaaardzo lubi.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 22:22   #935
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

a co do mamy i kozaków

Super buty i nózia jaka sexi
ale że co?że paskudne kozaki, czy co

gdzie ta nózia? Ja tylko golone widzę..

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej ho
nadrabiam 3 dni i niby miałam nie cytować, bo długo schodzi, ale co tam, mam caaaaałą noc nie ogarniam się jakoś z tym wymuszonym powrotem do pracy i nie dość, że jestem zawalona fakturami, to jeszcze mam w domu rozpierdziel; a tak w ogóle w związku z moją pracą troszkę niefajnie mi jest, bo w sumie na rok wypadłam z obiegu, dużo zmian jest w ustawach itd., a ja miałam to w nosie przez ten czas i teraz to wychodzi czeka mnie kilka miłych wieczorów z lekturą

no to nadrabiam, trochę starocie, ale....

jaką? i skąd wiesz szpiegu?
Skarbową

Cytat:
My używamy 4 od tygodnia
cooo??? to ja mam chyba grubasa bo my od 4 miesiąca na 4

Cytat:

Uff, ponad 2 godz nadrabiałam w tym samy czasie zdążyłam :
-uśpić małego
-pozmywać
-zrobić sobie sałatkę z tuńczykiem
- drugi raz uśpić małego
-zjeść sałatkę

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
ja muszę kupić buty na jesień, zimę dla siebie i Tż, kurtkę na jesień i zimę dla siebie i Tż. bankructwo mnie czeka
bezsprzecznie, oj bezsprzecznie

BTW ja i tz też potrzebujemy butów na zime. On by chciał te trepy z nike. a ja mam wypatrzone na spacer z Małym
Kurtki za bardzo ja nie mam za to on ma 3 albo 4. dwie w tamtym roku kupił po 19.90 w New Yorkerze a teraz dostał od mojego ojca jeszcze jedna z H&M

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Jestem ja tez ale szczerze przyznam że nie nadrobiła, w pracy doipiero kompa dostałam ale siedzę na przeciw kierowniczki więc głupio cały dzień na wizaż u przesiedzieć. W domu Mała chora i jak wracam z pracy to akurat jej się przydział dobrego humoru na dany dzień wyczerpuje i mam jęczydło.
Jeszcze co do tego vicka to lekarka mówiła że jak najbardziej smarować. Skutki tego są takie że może w nocy Oliwka oddychac bo tak to na leżąco masakra. Glutków w nosie nie przebrane ilości. A no i zębów jak nie ma tak nie ma.
Vick?

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
znalazlam takie cosik że po 10 mscu, no ale nie wiem może można wcześniej? http://rodzicewkuchni.blogspot.com/2...-miesiacu.html
Ooo to da się tak?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 22:35   #936
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

i pingwinek.
środkowy poziom sadzania w wózku, innego Hania niestety nie akceptuje
Pięknyyyy!

Cytat:
Teges..... debrah chciała zdjecia ubranek.

wklejam

Mój dzieć po obudzeniu zupełnie nie to dziecko, nie wiem co to była za akcja

1 i 2 sh
2 i 3 z zary miałam możliwość ze zniżką to kupiłam
4. z allegro jest jeeszcze taki w paseczki bezowo brązowe
5. z allegro h&m od tej samej co golfiki (jeszcze beżowe spodnie...wszystk0 chyba za 40zł)
Cytat:
i spodnie i spódniczki

1.kombinezon kapphall 15 zł na wyprz.
2.h&m z all.
3.też all h&m
4.rurki zara 12-18msc
5. zara ( te z kompletu ze sweterkiem i dwoma golfikami)
6.next all.

no jeszcze dziś przyszła bluza taka ciepła i czekam na wełiany swetere z zary za kóry dałam więcej niż 20 zł ale myślę że się przyda ciepły taki
A tak to wiekszość od 9-15 zł jedynie za te dzinsy z zary dałam 19 chyba lub 20
Wszystko przepiękne! Bardzo w moim guście. Te letnie na jaki rozmiar kupowałaś?

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

Debrah moge mieć prośbę do Ciebie??[COLOR="Silver"]
Taaak? słucham?

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
wiecie co mój mały gargulec modzi dziś? nauczyła się stawać przy wszystkim i staje, puszcza się, stoi sekundę, dwie i dup na dupcię po czym wstaje od nowa
klask i:

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Apropos butow, jakie kupujecie na jesien??? Pierona wszystkie ktore mam sa na obcasach albo takie trampeczki za kostke gumiana podeszwa ale ciagnie od ulicy ze hej.... A na mukluki chyba za cieplo jeszcze :P
Chcialabym takie jakies w miare eleganckie ale do chodzenia na co dzien, noooooo takie jakies
Jak bylam w ciazy w ccc byly przecudowne ale mialam tak spuchniete nogi ze nie dalo rady zalozyc i dupa

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
Ja na jesień mam workery czarne i brązowe lekko ocieplone, oraz sneckersy (kiedyś linki podawalam i kupiłam jedne z tamtych). Zimówki zeszłoroczne, też workery ale długie.

Nie wiem czy nosicie takie buty?

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziś szoków ciąg dalszy, Kubuś 2 razy przybrał pozycję do raczkowania ale pupa jeszcze za ciężka
Nono! idzie jak burza chłopak!klaski :

Cytat:
Amelka piękna
Rozumiem Twoje emocje

Ja się wzoraj wzruszyłam jak Piotrek podszedł do Tż i powiedział ta ta

Dużo zdrowia dla Zosi

Oj ciężko

A jakbyś Ty je podawała reka ?:
Podaję ręką do buzi. Jak już wydziwia i wiem, że nic z tego to wtedy kładę jedzenie na blacie krzesełka, żeby się sama z nim zaznajomiła, skoro spisane na straty.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hej
Znowu nie mogę wejść w obieg. Powiem Wam że jak się zacznie sypać to się wszystko sypie co tylko da. Jestem załamana , wybaczcie ale mam tak podły nastrój że się nie odniosę.
Postaram się potem napisac o co chodzi
ojej, co się dzieje?

Cytat:

Piotrek mówi mama tylko w kryzysowych sytuacjach[
Moja TO SAMO.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 22:54   #937
bokeh
Zakorzenienie

Debrah, ten kombinezon w kwiatki to na 80 niby jest ale mega duży, tzn nawet jeśli beda krótsze nogawki to będzie ok jakoś się podwinie albo obetne a góra jest rozciagliwa. A spodniczka w kropki 86 na 1,5 roku. Spodnie dzinsowe też. A bluzki albo 9-12 albo 12-18 w ogole wydaje mi sie ze o ile h&m zawyza rozmiarowke to zara zaniza te 9-12 z zary już w jednej chodzi...
W ogole lubię kupować taniej rzeczy na następny sezon bo wiem ze przyda mi sie i bede się cieszyła ze kupiłam w lato coś na zimę za małe pieniądze i w zimę nie muszę wydawać kupę kasy. Wiadomo nie wszystko się da

No hope widzisz jajecznica na parze smieszne :P

Ja mysle czy moge dac Hani jutro takiego jednego klopsika z indyka w środku niby marchew i pietruszka trochę soli i ciutka pieprzu. Tylko dodalam całej jajko, mogłam tylko zoltko ale za późno pomyślałam. I nie wiem, z drugiej strony ile tego jest w tym jednym klopsiku. Aha i obtoczylam w mące.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-04, 22:57   #938
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szajus, ale Agatka to chudzinka jest drobniutka
Ale chyba wezmiemy ten, juz mam glowe wielka od szukania czytania testow i innych pierdół

Aaaaaaaa babel mi popsul wibre w telefonie siet
Szukalam fotelika a malz mlodego zabawial (tak zabawial, ze siedzial na tablecie i cos tam czytal ) ja slysze, a Piotrus lup lup lup czyms o stol, potem bach na ziemie i znowu, lup lup lup o stol i bach o ziemie, patrze a to moj telefon oczywiscie zaciesz na calutka mordeczke

Debrah, na razie nie czuje zabeczka az tak, zaslania jezyczkiem, za to jak podgryza to oooooo szpileczki sa
No i wlasnie, takie workery bym chciala, bo do mojego plaszczyka by pasowaly a sa wygodne
Ale moja mama mowi, ze ma jakies buty ktore na nia za male a ja mam troszke mniejsza stope od niej (a kupila w wojasie za ponad 200zl) i w niedziele jade je obczaic, bo, niestety, ale OC nam dowalili w tym miesiacu i co mielismy zaoszczedzic to pojdzie na auto ja pierdziu

Bokeh, ale cudownosci kurcze, ja to nie umiem na sh chodzic, wkurza mnie szukanie przegrzebywanie aaaaa ja to w ogole zakupow nie lubie, z checia bym wszystko z allegro kupowala :P

A w zwiazku z awansem M.musimy mu kupic co najmniej dwie pary casualowych spodni jakas taka marynarke bo nie ma, koszul chyba ma wystarczajaco, ale kuwa, wiecie, ile takie spodnie kosztuja???!!! Nie wiem skad my kurde kase wezmiemy a marynarka taka casualowa w re czy zarze to ze 300zl (w zeszlym roku patrzylismy)eh powinni dawac na ubranie 1000zl przy kazdym awansie swoja droga stol z dwoma krzeslami kupilismy za 180zl a marynarka 300zl hahah
Dzisiaj mial sie dowiedziec co z podwyzka ale szefowej nie bylo bo chora

Babelek plakusial przeokropnie i rasie prawie zjadal dalismy mu w koncu ibum przeciwbolowo chyba te zabeczki go tak bola?
Teraz wsio bede na zeby zwalac:P

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 23:00   #939
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja podaję. Jakoś nie myślałam o tym czy to się "gryzie".
Ale teraz się zastanawiam
Na pewno nie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Podaję, nie gryzie się, Oliwka baaaaaardzo lubi.
Dzieki

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 23:02   #940
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Szajus, ale Agatka to chudzinka jest drobniutka
Ale chyba wezmiemy ten, juz mam glowe wielka od szukania czytania testow i innych pierdół

Aaaaaaaa babel mi popsul wibre w telefonie siet
Szukalam fotelika a malz mlodego zabawial (tak zabawial, ze siedzial na tablecie i cos tam czytal ) ja slysze, a Piotrus lup lup lup czyms o stol, potem bach na ziemie i znowu, lup lup lup o stol i bach o ziemie, patrze a to moj telefon oczywiscie zaciesz na calutka mordeczke

Debrah, na razie nie czuje zabeczka az tak, zaslania jezyczkiem, za to jak podgryza to oooooo szpileczki sa
No i wlasnie, takie workery bym chciala, bo do mojego plaszczyka by pasowaly a sa wygodne
Ale moja mama mowi, ze ma jakies buty ktore na nia za male a ja mam troszke mniejsza stope od niej (a kupila w wojasie za ponad 200zl) i w niedziele jade je obczaic, bo, niestety, ale OC nam dowalili w tym miesiacu i co mielismy zaoszczedzic to pojdzie na auto ja pierdziu

Bokeh, ale cudownosci kurcze, ja to nie umiem na sh chodzic, wkurza mnie szukanie przegrzebywanie aaaaa ja to w ogole zakupow nie lubie, z checia bym wszystko z allegro kupowala :P

A w zwiazku z awansem M.musimy mu kupic co najmniej dwie pary casualowych spodni jakas taka marynarke bo nie ma, koszul chyba ma wystarczajaco, ale kuwa, wiecie, ile takie spodnie kosztuja???!!! Nie wiem skad my kurde kase wezmiemy a marynarka taka casualowa w re czy zarze to ze 300zl (w zeszlym roku patrzylismy)eh powinni dawac na ubranie 1000zl przy kazdym awansie swoja droga stol z dwoma krzeslami kupilismy za 180zl a marynarka 300zl hahah
Dzisiaj mial sie dowiedziec co z podwyzka ale szefowej nie bylo bo chora

Babelek plakusial przeokropnie i rasie prawie zjadal dalismy mu w koncu ibum przeciwbolowo chyba te zabeczki go tak bola?
Teraz wsio bede na zeby zwalac:P

My chyba na ten sie zdecydujemy..choć trochę przydrogi...ale mamy jednego co nas chce troszke wspomoc
http://allegro.pl/romer-king-plus-20...570802297.html

Debrah..ja wtedy chciałam zebys mi streszczenie napisała -co tu się dzialo od rana

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 23:02   #941
Lenova
Wtajemniczenie

Blanka już po trzech pobudkach z potwornym płaczem, nie wiem o co chodzi. Cały dzień była mega marudna ..może zęby w końcu ?

Napisałam w k.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 23:06   #942
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Blanka już po trzech pobudkach z potwornym płaczem, nie wiem o co chodzi. Cały dzień była mega marudna ..może zęby w końcu ?

Napisałam w k.
Pewnie zęby ..mieliśmy to tydzień temu:banghead: ...oby szybko

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Hje z tz bunguje...to kto polewa?ja mam flache..ale nie lubie LAĆ

Black..jak daleko zajechalaś? Ar ju der? Pewnie jaki serial oglunda

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-10-04, 23:17   #943
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Więc tak zrobiłam szpinak na czosnku i cebulce.
Do tego takie kuleczki z indyka z pietruszką, marchewką, pietruszką liściastą.Obtoczyłam w mące do bulionu potem na ta patelnie ze szpinakiem i zalałam śmietaną. taki fajny sos szpinakowy z kuleczkami się zrobił tylko do czego by to? ziemniaki? makaron?
Ciekawe czy tż zje szpinak....

Aha w ogóle zapomniałam jeszcze napisać ! Wiecie jaką szklanka ma śliczna cere? i kolor taki alabastrowy ! taka jasna idealna buzia !
I zjadł szpinak? Bo brzmi pysznie
Jejku jak mi miło, że tak napisałaś! Zawsze mi wszyscy tylko mówili, że ja taka blada i blada i że to tak głupio, pierwszy raz komuś się moja cera spodobała

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
A Żuliana dorwała się do mojej szafki z ciuchami. Jaki szał. Przykleiła się do drzwiczek jak glonojad, później wywalała kolorowe ciuchy i tak rozkładała i oglądała, później metki sprawdzała (aha, 38, to za duże) sapiąc przy tym jak pies na jedzenie

TŻ gra w Djabolo a ja przeglądam tablice, piję Somersby i mam już lekką korbę
Haha, jaka Żulianka modnisia
A Twojemu TŻ zazdroszczę

Moje dziecię chyba nie uśnie dzisiaj. Zmęczona, oczka trze, ale co chwilę się odwraca do czegoś i gada
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 23:45   #944
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Uwaga, glupie pytanie
Jeźeli chodzi Ci o to to jest moje zdanie (nie bardzo rozumiem pytanie)
Ja kaszek mlecznych nie podaję. Dla mnie one są okropne i nie smaczne. Nawet kaszki mleczne z Holle są okropne w smaku. Ola zdecydowanie woli kaszki bezmleczne robione na swoim mleku. Są smaczne i smakują jak kaszki na mleku a nie jakaś breja nie przypominająca smaku mleka a do tego jeszcze takie to drogie.

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Debrah, ten kombinezon w kwiatki to na 80 niby jest ale mega duży, tzn nawet jeśli beda krótsze nogawki to będzie ok jakoś się podwinie albo obetne a góra jest rozciagliwa. A spodniczka w kropki 86 na 1,5 roku. Spodnie dzinsowe też. A bluzki albo 9-12 albo 12-18 w ogole wydaje mi sie ze o ile h&m zawyza rozmiarowke to zara zaniza te 9-12 z zary już w jednej chodzi...
W ogole lubię kupować taniej rzeczy na następny sezon bo wiem ze przyda mi sie i bede się cieszyła ze kupiłam w lato coś na zimę za małe pieniądze i w zimę nie muszę wydawać kupę kasy. Wiadomo nie wszystko się da

No hope widzisz jajecznica na parze smieszne :P

Ja mysle czy moge dac Hani jutro takiego jednego klopsika z indyka w środku niby marchew i pietruszka trochę soli i ciutka pieprzu. Tylko dodalam całej jajko, mogłam tylko zoltko ale za późno pomyślałam. I nie wiem, z drugiej strony ile tego jest w tym jednym klopsiku. Aha i obtoczylam w mące.

Dziewczyny miałam już kiedyś to pisać, są firmy które pod swój kraj i dzieci produkują i 12-18 miesięcy z zary to rozmiar 82. W Francji rozmiar ten sam to 81 a 9-12 to 74. A H&M to rzeczywiście zawyża choć powinny być ok.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2013-10-04 o 23:56
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 23:56   #945
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Nancy może coś podałaś nowego?

dałam mięsko - królika takiego wsiowego, groszek i por... dziwne, że go nie wysypało całego tylko taka sucha zaczerwieniona skóra na tych policzkach... nawet przez myśl mi przeszła skaza białkowa ale to chyba za późno...
Cytat:
Ciezko powiedziec, niby malo, ale przeciez zaczynacie dopiero...
Takze daj Kubusiowi czas

Juz puzzle?
Ja kompletnie nie ogarniam czym sie dziecko bawi w danym momencie zycia

Na pewno dam

Zazdroszcze spotkania, super!!

Pogrubione - wlasnie to jest chyba najwiekszy problem. Butow pelno, ale badziewne wykonane i na zime z pewnoscia wiekszosc sie nie nadaje.

Tez sobie zawsze obiecuje, ze tak bede kupowac, i co?

Super, ze macie takie miejsce!!

Kubus sie rozszalal, no no...

Moze posmaruj mascia z wit. A?
ja też nie ograniam, tż swojemu chrześniakowi prawie 1,5 rocznemu kupił ostatnio koparkę
posmarowałam Emolium tym kremem super ekstra specjalnym
Cytat:
To samo mam. Dokładnie takie uczucie, jak kopniaki, tyle że trochę lżejsze. Ale ja nie schizuję, nie miałabym nawet kiedy zajść w ciąże
ja też czuję takie jakby kopniaki
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
To moje dziecko to jest jednak nie możliwe
Wlazł w taki kąt,puścił ręce,wziął swoją bluzkę i zaczął nią trzepać
Stał dobrą chwilę tak bez trzymania gnida mała

Potem usiadł przy mojej szafce i wyjął kosmetyczke a chwilę potem... Wyjął opakowanie podpasek i rzucał nimi po całym pokoju

Po takim dniu teraz szybciej chodzi spać

Cytat:
Tancereczka

Lizak dla Polci

Od cioci i Piotrusia buziak za 9 miesięcy

Pisałam szybko bo Piotra przy cycku miałąm Dokładnie było to tak:
Tż leżał na kanapie, Piotruś na podłodze, ja pytam Pietrka gdzie jest tata? On popatrzył w stronę kanapy, podszedł, wstał, złapał Tż za rękę i pięknie i wyraźnie powiedział Ta-ta

ojeeeej

mój Kubuś od 19 budził się już 5 razy i to łącznie z otwieraniem oczu, co zwykle się nie zdarza, bo ma je zamknięte. Nie chce spać, ma zmienne nastroje, najpierw płacze a za chwilę się chichra

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

aaaa i historia Meduzzkowej Żulianki , która przymierzała ciuszki mamusi mnie powaliła ledwo się obejrzysz a będzie Ci ciuchy podbierać
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 00:37   #946
elllmi
Zakorzenienie

jednak nie nadrobię wszystkiego, ale już tylko 6 stron zostało
zrobiłam TŻowi zapiekankę, ale nie mam już siły na niego czekać, zostawiam w piekarniku i lecę spać

Cytat:
aloes... mam toto odkąd t. przyjechała po porodzie nam "pomóc" przywiozła i kazała mi wsadzać se ten aloes w bożennę :/ a że miałam też rany na cyckach to w staniku po listku w każdej miseczce i w majtach kolejny
umarłam

Cytat:
Pomyśl w drugą stronę. Wlezie na żyrandol, zahaczy ubraniem i nie będzie mógł zejśc, dopóki Ty go nie ściągniesz - mnóstwo czasu dla siebie!

Cytat:
Pietraszko dzisiaj powiedzial fi fi
Elllmi, on chyba cos ma do twojego

brawa za ząbka

Cytat:
mamy półtora ruchu Dżejkoba

Cytat:
I wiecie co jeszcze robi? próbuje z pełzania stawać, tzn. prostuje nogi i ręce jak koci grzbiet Zamiast raczkować to jednak woli pełzanie
Filip też taki koci grzbiet robił, a po tym zaczął raczkować
zdrówka

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Stało się-rozłożylo mnie konkretnie, leże pod kołdrą i mi zimnoooo, mama się Ola zajmuje chyba pójdę później do lekarza, żeby dał coś konkretnego by mi jak najszybciej przeszło
też zdrówka

Cytat:
Jesteśmy same w domu, więc spooookój. Idziemy chyba uskutecznić drzemę, tzn. Pola, a ja w tym czasie wyfefciuję dom!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
słuchacjcie co mój Dzieć dziś zrobił, myślałam,że zawału dostanę
położyłam go w sypialni na drzemkę, na palcach poszłam zbierać się do pracy, wyciągnęłam sobie lusterko,szykuję sobie kosmetyki,idę w kierunku stolika i nagle podskoczylam jakbym zobaczyła ducha
a to moje dziecko przy mnie skubaniec widoczne od razu się przebudził, zlazł z łóżka bo się cholera mała nauczyła, uchylil drzwi i wszedł do salonu
szaleństwo a jaką miał mine
o maj gad skubaniec mały
u nas jak ostatnio tak dziwnie panele zaczęły trzeszczeć, to miałam schizy, że Filip wylazł z łóżeczka i zaraz się do drzwi zacznie dobijać

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 01:10   #947
aska27adopcje
Zadomowienie

Buziaczki laseczki .. Bylam na Dianie, sie poryczalam kilka razy, rozklada mnie choroba, mam nadzieje ze jutro troche wwas przelece
Stary 2013-10-05, 03:00   #948
YellowSheep
Rozeznanie

Helloooo

Poczytałam trochę - zasypiam z telefonem w ręce. Mam nadzieję że docenicie moje poświęcenie
idę poszukać miejsca w łóżku. Tż rozwalił się na 3/4, grr!

Ale ja głupia jestem z tym niespaniem aha, Silver, Oli zazwyczaj nie śpi w dzień tyle co ostatnio (a szkoda), to był wyjątek

Dobranoc nie piszcie za dużo!
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 07:16   #949
e_vel
Wtajemniczenie

NATASZKA u nas każdy jest mile widziany napisz nam szybciutko coś o sobie

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Yellow a w dupkę chcesz? nie spać do 3 ale doceniamy

Ellmi dawno Cię nie było
Stary 2013-10-05, 07:37   #950
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
NATASZKA u nas każdy jest mile widziany napisz nam szybciutko coś o sobie

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Yellow a w dupkę chcesz? nie spać do 3 ale doceniamy

Ellmi dawno Cię nie było
Evel...witam Ciebie bos pierwsza.. i zapomnialam powiedzieć jaka Ty fajna laska na tym ostatnim zdjeciu-to chyba z jakiegos wesela?

U mnie chopaki śpia jeszcze,a ja jak zwykle nie mogę-a powinnam korzystać. Ale zamiast wstac i cos porobic to leżę...tak mi sie nie chce-poza kołdrą tak zimno-brrrrrrr

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-10-05 o 07:38
Stary 2013-10-05, 07:52   #951
nancykenator
Zakorzenienie

hej

my od 6:30 nie śpimy, w ogóle to mało dziś spaliśmy, Kubuś co trochę się budził z płaczem wielkim, trzeba było nosić, lulać a i tak było źle...nie chciał ani uu ani smoczka rano tak samo, obudził się z płaczem, ja go tulę on dalej płacze, więc stwierdziłam, że już wstajemy, poszliśmy do tż do pokoju, połozyłam Kubusia koło niego a on co? Przestał płakać... powiedziałam, że od dzisiaj Kubuś śpi z tż, a jak będzie głodny to będzie mi go przynosił, bo chyba moja facjata się mu znudziła i pewnie dlatego tak przy mnie marudzi

Yellow

Aśka
przeczytałam, że byłaś na Dianie, z niewyspania nie zczaiłam, że to film
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 07:52   #952
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Helloooo

Poczytałam trochę - zasypiam z telefonem w ręce. Mam nadzieję że docenicie moje poświęcenie
idę poszukać miejsca w łóżku. Tż rozwalił się na 3/4, grr!

Ale ja głupia jestem z tym niespaniem aha, Silver, Oli zazwyczaj nie śpi w dzień tyle co ostatnio (a szkoda), to był wyjątek

Dobranoc nie piszcie za dużo!

Dla mnie jesteś hardcorem ja o 22 30 już przysypiam :P

A szklanko mi sie podoba bo zawsze cchcialam taka miec ! ale nie jest mi to pisane mam taka jakas przybrudzona :P

Nataszko ale o co chcesz prosic?
Stary 2013-10-05, 07:58   #953
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Evel...witam Ciebie bos pierwsza.. i zapomnialam powiedzieć jaka Ty fajna laska na tym ostatnim zdjeciu-to chyba z jakiegos wesela?
dajta spokój
ale dziękuję

apropo zdjęć z wesela to na niektórych mi taki brzuch wyszedł bo się mi kiecka podwijała...
Stary 2013-10-05, 08:05   #954
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
dajta spokój
ale dziękuję

apropo zdjęć z wesela to na niektórych mi taki brzuch wyszedł bo się mi kiecka podwijała...
Aj tam aj tam....

Stary 2013-10-05, 08:58   #955
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Uwaga, glupie pytanie
ja nie daję mm, ale daję mleczną i sądzę, że nie gryzie się
przecież zaraz będzie podawany np, jogurt - nierealne wszystko z jednej firmy podawać
masło jak dajecie do obiadków to też nabial, a inna firma?

Cytat:

Mam pytanie; Mogę zrobić Piotrusiowi jajecznice z całych jajek na parze?
powiem ci, nawet tu pisałam, kilka dni temu dałam odrobinę białka i ulewała z 5 razy, nie wymiotowała ale ulewanie - Dorka niegotowa chyba.

Ja nad czym innym się zastanawiam, czy to koniecznie na parze musi być? bo ja np. mam patelnię ceramiczną, bez tłuszczu jajecznicę robię - to co za różnica?

Cytat:
cudna

;> a co chciałaś ukryć w tle?

Cytat:
tyle, że vick powyżej 5rż jest
to już nawet dla dzieci w wieku mojej Agatki nie to się daje tylko np. pulmex baby (powyżej 6mca)

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

BTW ja i tz też potrzebujemy butów na zime. On by chciał te trepy z nike. a ja mam wypatrzone na spacer z Małym
Kurtki za bardzo ja nie mam za to on ma 3 albo 4. dwie w tamtym roku kupił po 19.90 w New Yorkerze a teraz dostał od mojego ojca jeszcze jedna z H&M
Kurtałę mam, ew. grubszy polar dokupię do niej, w martes spor dorwałam z 350 na 175 przeceniona była w wakacje, wodo i wiatroszczelna ale ze spodniami kapa u mnie za to...

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Ja na jesień mam workery czarne i brązowe lekko ocieplone, oraz sneckersy (kiedyś linki podawalam i kupiłam jedne z tamtych). Zimówki zeszłoroczne, też workery ale długie.

Nie wiem czy nosicie takie buty?
workery mi się bardzo podobają

albo takie, lasocki 249zł:

http://ccc.eu/public/katalog/medium/...0530003sur.jpg

Cytat:

ja bym dała, tego jaja tam naprawdę niewiele

Cytat:

Napisałam w k.
ściskam i kciuki trzymam!

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Dziewczyny miałam już kiedyś to pisać, są firmy które pod swój kraj i dzieci produkują i 12-18 miesięcy z zary to rozmiar 82. W Francji rozmiar ten sam to 81 a 9-12 to 74. A H&M to rzeczywiście zawyża choć powinny być ok.
dokładnie
w auchan francuska rozmiarówka śmieszna jest

a HM... mamy bodziaka na 68 - długi jak szlag, a wąski bardzo.

5-10-15 z kolei ma małe bodziaki, a wielkie bluzki, ich 80 to raczej 92, a body to raczej 74...i bądź matko mądra

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Buziaczki laseczki .. Bylam na Dianie, sie poryczalam kilka razy, rozklada mnie choroba, mam nadzieje ze jutro troche wwas przelece
ale żebyśmy poczuły!

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Fajny pomysł dla malucha:

http://projektczlowiek.blogspot.com/...re-basket.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 08:59   #956
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
dałam mięsko - królika takiego wsiowego, groszek i por... dziwne, że go nie wysypało całego tylko taka sucha zaczerwieniona skóra na tych policzkach... nawet przez myśl mi przeszła skaza białkowa ale to chyba za późno...
u nas właśnie robią się suche czerwone plamy na policzkach i lekarka powiedziała, że alergia pokarmowa. U nas uczula banan i chyba winogrono. Ostanio po bananie jej wyszły.

Dziewczyny, jak odciągam małej gluty z nosa, to czasami z krwią poleci, troche się zmartwiłam, bo kurde co jakieś naczynko jej pękło czy śluzowka podrazniona. Może powinnam rzadziej jej odciągać. No ale jak słyszę, że jej w nosie furczy to mi jej żal i zaraz jej odciągam. I nie zawsze katarkiem, jak ma mniej to fridą.

Czy przy katarze to normalne?

Do przychodni ide w pon. bo wczoraj było przepełnienie i dzieci niegoroączkujących już nie przyjmowali..

tak na szybko Was przeleciałam, coby być w miarę na bieżąco.

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:22   #957
laurka23
Zakorzenienie

Odrobinę was poczytałam i piszę póki Michałek śpi, ale zaraz wstanie łobuz mały zapewne.

Cytat:
Daria ma dwa ząbki dwie dolne jedynki

Cytat:

Kubuś zjadł szalone 50 ml kaszki :/ kiedy on będzie jadł więcej?
Ile ja bym dała, żeby Miś zjadł 50 ml czegokolwiek

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
a ja mam PUMO VAP bo nie było tego zamiennika o którym mówicie.
też go używaliśmy

Cytat:
I jeszcze pytanie - czego uzywasz do mielenia tak malych ziarenek jak sezam?

U nas od rana spiecie z TZ - odkad Kubus sie urodzil mamy czasem wiekszy, czasem mniejszy kryzys.
Pewnie padła odpowiedź, ja mielę wszystko w młynku do kawy elektrycznym. Kiedyś pytałaś o ryż brązowy, czy masz w zupie gotować godzinę. Ja planuję zmielić w młynku, wtedy ok 15 minut się gotuje podobno.

Cytat:
Piękna!

Cytat:
Zdrówka!
No i vick? to chyba za małe dziecko na to, są inne maści rozgrzewające dedykowane takim maluchom.

Cała, zdrówka dla Julaska. Wszystkim chorowitkom zdrowia rzyczę. Postaram się być na bierząco, ale Michał daje czadu. Jeździ na brzuchu i na kolanach, froteruje podłogi, ucieka z pokoju, jęczy wspinając się na mnie, ryczy że go na ręce nie biorę, wrzeszczy w wózku na spacerach. Chyba kolejny ząb idzie
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:45   #958
s i l v e r
Zakorzenienie

Tż już w pracy. Cały weekend pracuje od rana do wieczora
Ale dziś przyjeżdża do mnie znajoma Więc nie będzie mi się nudzić.

Cytat:

piękna!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ale że co?że paskudne kozaki, czy co

cooo??? to ja mam chyba grubasa bo my od 4 miesiąca na 4
Chodziło mi o cenę kozaków. Dla mnie to mega dużo za buty.

A co do pieluch. Daria jest bardzo drobniutka od tyg używam 4 bo te 3 już trochę ciasne były. Ale te 4 są jeszcze jakby trochę za duże

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Można prosić?
Pozdrawiam Mamusie
Ale o co prosisz??
Stary 2013-10-05, 10:08   #959
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nataszka, jak mniemam, prosi o klikanie - link w stopce ma. Nie skomentuję.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=721056 żal.pl
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:17   #960
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43134059]
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=721056 żal.pl[/QUOTE]

ojacieniemoge

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości