Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-05, 09:24   #1531
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Sama już nie wiem, w regularności co 7-10 minut zaczyna boleć mnie kręgosłup na dole, a potem brzuch dopiero.

Przeczyściło mnie, zetrę klatkę, to pójdę pod prysznic i zobaczę co tam sie dzieje.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:25   #1532
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
czy skurcz od krzyża wygląda tak, że najpierw zaczyna boleć kręgosłup i tyłek, a potem dopiero lekko podbrzusze w dole i brzuch robi sie twardy ??
Moje wyglądały tak że bolał kręgosłup i trochę podbrzusze- nei zwróciłam uwagi na twardnienie. Ale wiedziałam że to coś poważnego bo jak zmieniałam pozycję to nic nie mijało.

Inwersja ja to szczerze mówiąc chyba już się wyłączam z tej rozmowy. Olewasz to co się do Ciebie pisze. W ogóle nie chcesz przyjmować rad i podpowiedzi- wiesz najlepiej. Ci najgorzej...
A masz zdrowe dziecko i to najważniejsze. Czas się ogarnąć dla niego i przestać jołczyć doszukując się we wszystkim negatywów.

AAAAAAAAAAAA nie mieszczę się w żadną sukienkę i tż mówi, żebym szła w jeansach w buty też moja spuchnięta noga nie wchodzi a ten dziad i tak mówi , że jedziemy na to wesele

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:27   #1533
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

AAAAAAAAAAAA nie mieszczę się w żadną sukienkę i tż mówi, żebym szła w jeansach w buty też moja spuchnięta noga nie wchodzi a ten dziad i tak mówi , że jedziemy na to wesele
ale się uparł na to wesele

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:29   #1534
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Sama już nie wiem, w regularności co 7-10 minut zaczyna boleć mnie kręgosłup na dole, a potem brzuch dopiero.

Przeczyściło mnie, zetrę klatkę, to pójdę pod prysznic i zobaczę co tam sie dzieje.
Kurde to ja miałam dziś rodzić oddawaj!

Wymianka.
Stary 2013-10-05, 09:37   #1535
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mój śpi, a ja zamiast zrobić to samo to siedzę na allegro

Wasze dzieci też stękają przez sen?
Tak.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
karolson ja odkrylam ze najpierw leci przezroczyste potem biale a potem znow wydaje sie przezroczyste bo.lwci go tak malo ze sie rozpkywa na sciance butelki
Najpierw bardxiej woda, zeby maluszek sie napil, a potem jest bardziej tresciwe, xeby sie najadl. Cos takiego czytalam.

TZ kupil w biedrze "jezyk niemowlat" i "jezyk dwulatka", wiec bedzirmy to pierwsze studiowac. Zaczelam i zapowiada sie ciekawie.

Stary 2013-10-05, 09:41   #1536
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
jak można pisać, że dziecko ryczy, budzi się na żarcie, ale obżarł sie jak świnia ???
No własnie Inwersja, nie razi Cię, że tak piszesz? Przecież to Twoje dziecko

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
My mamy te białe pampy i Dada. Przy dadach budzi tylko na żarcie, jak w zegarku co 3h. Stęka też jak robi, nawet bardzo, ale przez sen.
Przy tych pampach jest masakra. Po prostu budzi się i ryczy i trzeba zmienić pieluche.
...
Położna nasza stwierdziła, że to typowe dla dzieci urodzonych wieczorem
Ze nic się nie da zrobić, że w końcu samo mu się przestawi. Tylko kiedy
...
Na ten etap życia najladniej pije i nic mu nie ucieka z dr Brown'a.
Wyrzuć w takim razie w cholerę te białe pampersy. To parę zł a będziesz miała zadowolone dziecko i spokój.
I dalej żarcie, ryczy...

Guzik prawda Moja Zuzka urodzona wieczorem i spała mi normalnie.

Browna też polecam

Cytat:

Cytat:
Inwersja ja to szczerze mówiąc chyba już się wyłączam z tej rozmowy. Olewasz to co się do Ciebie pisze. W ogóle nie chcesz przyjmować rad i podpowiedzi- wiesz najlepiej. Ci najgorzej...
A masz zdrowe dziecko i to najważniejsze. Czas się ogarnąć dla niego i przestać jołczyć doszukując się we wszystkim negatywów.

Nic tylko wieczne narzekanie. Jak coś doradzimy to wszystko odrzucane bo przecież wie najlepiej
Za bardzo dramatyzujesz Inwersja. Mnie to po prostu zaczyna już irytować. Dziewczyny dwoją się i troją ale jak grochem o ścianę.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Poza tym, jak urodziłam Zuzię to byłam po cc i dawałam radę z wózkiem, mimo, że mieszkam na 4 piętrze. Jak się chce to się da!
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:47   #1537
jo_asiek
Zadomowienie

Miałam wstawać, a zasnęłam i dopiero co się obudziłam ha i teraz totalnie nic mi się nie chce. Mój power minął

Cytat:
jak można pisać, że dziecko ryczy, budzi się na żarcie, ale obżarł sie jak świnia ???

joasiek ja wstałam to ból doopy i ucisk mi się nasilił i twardnienia brzucha też.
Co do pierwszej części mam podobne odczucia jak Ty. Pozostawię to jednak bez większego komentarza, bo zupełnie nie rozumiem jak tak można o swoim maleństwie pisać.

Co do drugiej części to może jednak dziś jest ten dzień? W końcu 5 października

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hej
witam się z lekka zawiedziona bo tak jak i u Misi rozjechały się skurcze w nocy już zaczeliśmy mierzyć były różne odstępy czasowe ,nagle około 1 zaczeły się co 7 minut, zanotowaliśmy 3 skurcze i co i doopa zasnęłam i nic się nie dzieje, a skurcze wczoraj mnie cąły dzień męczyły,wieczorem już nieźle dawały , ja tak nie chcę, niech się rozkręca na poważnie a nie takie niewiadomo co
ciekawe jak reszta ekipy weekendowej
Paulinka,badzia ?

ja też będę marudzić i wiem co czujesz, taki zawód

Kochana, może teraz to taka "cisza przed burza"? Coś porobisz i może znów Cię weźmie, ale tym razem tak już naprawdę. Zaciskam kciuki

Cytat:

Tu również kciukam mocno, bo może porodzik się zbliża wielkimi krokami

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:50   #1538
83monia
Zakorzenienie

a co was razi to ryczenie, żarcie czy tekst ze nazarl sie jak swinia? Dzieci tylko amaja i jedza oraz placza i skezecza? Moje wciaga tyle ze nosem az leci. I jak uleje to wyglada jak prosiaczek. A miny strzela jak maly gremlin czy inny stworek. Co nie oznacza ze nie kocham tego malego głoda. A wiem dobrze ze sa dzieci ledwo kwilace -kinia- i ryczace na cale gardlo-artur-od malenkosci...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:54   #1539
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:

misia coś mi się zdaje, że ty lada moment urodzisz

a ja chyba zejdę zaraz, zrobił mi się zastój w prawej piersi jakoś przy brodawce i myślałam w nocy, że mi cyca rozerwie, a nie jestem w stanie przyłozyc laktatora, bo z bólu prawie mdleję, sikam, zagryzam wargi, masakra już wolę każdy inny ból, mogę mieć jeszcze i pięć cesarek jednego dnia, aby ten ból zabraćwzięłam przeciwbólowy, poczekam z pół godziny i nie ma wyjścia, odciągnę................. ......no w każdym innym miejscu w cycku bym ogarnęła, bo juz miałam ze trzy w sumie zastoje w tej piersi, ale to przy brodawce nie do ogarnęcia, no zesrac się można
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:56   #1540
logoasia
Zakorzenienie

hejo nie rodze choć brzuch po igraszkach bolał całą noc dziś mam zamiar spacerować kilometry w parku

Cytat:

[/COLOR]Weźcie bo jak ja zacznę dążyć do zaokrąglenia liczby postów to do końca października nie urodzę

Cytat:
czy skurcz od krzyża wygląda tak, że najpierw zaczyna boleć kręgosłup i tyłek, a potem dopiero lekko podbrzusze w dole i brzuch robi sie twardy ??
tak dokladnie u mnie wygląda
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
podzialalo?

niee dziś bedę męczyć go znowu

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość

a ja chyba zejdę zaraz, zrobił mi się zastój w prawej piersi jakoś przy brodawce i myślałam w nocy, że mi cyca rozerwie, a nie jestem w stanie przyłozyc laktatora, bo z bólu prawie mdleję, sikam, zagryzam wargi, masakra już wolę każdy inny ból, mogę mieć jeszcze i pięć cesarek jednego dnia, aby ten ból zabraćwzięłam przeciwbólowy, poczekam z pół godziny i nie ma wyjścia, odciągnę................. ......no w każdym innym miejscu w cycku bym ogarnęła, bo juz miałam ze trzy w sumie zastoje w tej piersi, ale to przy brodawce nie do ogarnęcia, no zesrac się można
a próbowałaś to rozmasować?
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:57   #1541
Natala84
Zakorzenienie

Miałam nic nie pisać, ale też mnie to zaczyna już irytować....
Inwersja, my chyba nie jesteśmy dla Ciebie partnerem do rozmowy. serio. bo dziewczyny dwoją się i troją żeby Ci jakoś pomóc, znaleźć jakieś rozwiązanie a Ty jesteś ze wszystkim na nie. tak samo było jak rozmyślałaś o swoim pojechaniu do szpitala - no jakby to jakaś największa życiowa tragedia i trudność a jak już któraś ma dość i napisze "weź się w garść" to dostaje wywód psychologiczny narawdę nie ma jak z Tobą rozmawiać :niewiem:

poczytaj sobie ten blog, może uwierzysz że chcieć to móc. tylko od początku - nie ma tam tego dużo
http://mama-na-resorach.blogspot.com/

i na Twoim miejscu poszukałabym psychologa i zaczęła pracować nad sobą, bo serio kiepsko to widzę choć wiem że zaraz znajdziesz milion powodów na nie łącznie z tym, że się taki jeszcze nie urodził który mógłby Ci pomóc, bo nikt inny na świecie nie ma taaaakich problemów jak Ty

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:58   #1542
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Jak laktator nie da rady to zatrudnić tż. Obrzydliwe niby, ale ponoć działa
Biedna jesteś. Porób sobie jakieś ciepłe okłady albo polej ciepłą wodą, może lekko rozmięknie i łatwiej pójdzie?

Wymianka.
Stary 2013-10-05, 09:58   #1543
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

oj biedna współczuje oby proszek podziałał
sama jeszcze nie jestem w temacie ,także nie doradzę co robić, ale z pewnością zaraz dziewczyny Cię podratują jakimiś sposobami

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-10-05, 09:58   #1544
83monia
Zakorzenienie

dirty - sprobuj recznie masowac i jakby tak sciskac. Moze sie uda wypchnac zator.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:03   #1545
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Kaska, moj steka czasem wtedy ja lece bo wydaje mi sie ze sie obudzil a on spi
no mój też tak robi właśnie
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Kaska - moj steka i walnac baka potrafi ktory go budzi .

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No i ja od tego spać nie mogę
ehhh

Cytat:
wooow
szalejesz, fryzjer, depilacja, liczysz na cos?
nieee lękam się najpierw muszę do gina się kulnąć po tabsy
Cytat:
pocieszę Cię że jak urodzisz to o tym zapomnisz, ale najpierw się zdziwisz jak to jest bez zgagi

miłego spacerku

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:03   #1546
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a co was razi to ryczenie, żarcie czy tekst ze nazarl sie jak swinia? Dzieci tylko amaja i jedza oraz placza i skezecza? Moje wciaga tyle ze nosem az leci. I jak uleje to wyglada jak prosiaczek. A miny strzela jak maly gremlin czy inny stworek. Co nie oznacza ze nie kocham tego malego głoda. A wiem dobrze ze sa dzieci ledwo kwilace -kinia- i ryczace na cale gardlo-artur-od malenkosci...
no wlasnie ja tez nie rozumiem
mozna przejsc na jezyk papu, amu. bee, kuku itp.
mozna pisac normalnie
a ja tez lapie dystans mowiac ze moje dziecko pozera, wyzera, wali klocki jak smok, pierdzi jak stary itp.
nie wolno tak? bo uslyszy i zapamieta do konca zycia ze pierdzi jak stary? zaburzy to jego pewnosc siebie i nigdy juz nie bedzie wolny od tej etykietki przyklejonej mu przez matke w okresie niemowlectwa?

zaskakuje mnie jak latwo tutaj wydajecie rozne opinie i nie pisze teraz o tej sytuacji. ale odniose sie do wczorajszej dyskusji o tym ze.papuga zostawila swoje placzace dziecko na chwile.
komentarze ze dziecko potrzebuje, ze nie manipuluje, ze dziecko dazy do, ze trzeba mu zapewnic itp.
wiekszosc z tych rzeczy to tylko wasze opinie a nie fakty wiec moze darujcie sobie pouczanie jak kto ma sie ze swoim dzieckiem obchodzic dopoki mu ewidentnie krzywdy nie robi

ja mam mase uwag do tego co niektore z was robia, dodatkowo wiele z tych uwag ma potwierdzenie naukowe
ale nie zamierzam nikogo pouczac ani nawet o tym.pisac bo bie wiele to zmieni a dzieci od lat wychowuja sie w roznych warunkach i na roznych zasadach i zyja i juz

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:04   #1547
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tylko Ty nie piszesz w każdym poście, że Twoje mała ryczy, sra, żre i stęka.

Cytat:

a czujesz ten zastój ?? zrób ciepły okład z pieluchy tetrowej i spróbuj rozmasować.

scierałam klatkę i miałam 4 skurcze. Idę powiesić pranie.

Stary 2013-10-05, 10:05   #1548
inwersja
dryfuję słowami

Pare przemyśleń znad kubka melisy.

primo - przepraszam wszystkich, które irytuję, ja na prawde nie mam nad tym kontroli. na prawdę nie chce, nie odzywałam sie tu bylo mi zle, zaczelam sie odzywac znow po to zeby sie wygadac, to znów wkurzam ludzi

secundo - dziecko w dzien zasneło jak marzenie, po godzinie sie obudzil, pewnie juz cos w pieluche poszło,ale zasnął zaraz. pewnie obudzi sie ok 9:30,bo bedzie mial juz mokro w tym bialym pampersie.

tercio (najwazniejsze) - z przerażeniem stwierdzam, że zmieniam się w moją matkę.
poszedł spać, poszłam zrobić śniadanie. wodę gotuję, a że szło długo to stwierdziłam, że MUSZĘ coś zrobić w tym czasie - aż mi ręce całe latały, cała w środku chodziłam, nie chciałam nic zrobić, chciałam usiąść, zrelaksować się, nie zwyczajnie nie mogłam. nie wiem co to, jakieś wewnętrzne adhd. wzięłąm więc i zaczęłam podłogę w kuchni zmywać, bo trzeba ten czas wykorzystać przecież. potem jak się melisa parzyła, to też trzeba to wykorzystać, zaczęłam ściągać pranie, składać, chować. potem melisa za gorąca, no to pościerałam kurz z szafki z tv i spod kanapy.

nie umiem nad tym zapanować, to jakis syndrom Wałęsy jest "nie chcem, ale muszem"

w końcu przy tej melisie i śniadaniu mi przechodzi powoli. musiałam już usiąść żeby przypadkiem nie zacząć obiadu już gotować.
ale na dłuższą metę tak nie mogę przecież. ja się nie dziwię, że popołudniami ryczę, bo ja nie czuję senności, zmęczenia tylko ryczę. wczoraj tż wcisnął mi tabletę na uspokojenie, zrobiła się ze mnie jakaś mimoza i zasnęłam na 2h! ale przecież potem była zła na siebie, bo miałam jeszcze tyle planów! a ja wszystkie muszę ogarnąć sama przecież!

piszę to pókim na umyśle trzeźwa nie wiem co robić żeby jakoś nad tym zapanować... no nie chce dojść do etapu, że melisa mi nie starczy i będę musiała na psychotropach jechać

nie wiem czy to chwilowe jakieś odreagowanie czy mi tak zostanie
Stary 2013-10-05, 10:06   #1549
bojatoja
Zakorzenienie

Hej
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze porody. Wierze w Was
Zjadłam dzisiaj na śniadanie żółty ser, po raz pierwszy i lękam się. Mam nadzieję, że Filip też polubi serek jak mama

Jutro wybieram się na zajęcia. Kurde, pewnie będę cały czas myśleć o Filipie, czy grzeczny, jak sobie w domu dają rade, itp. Pierwsza taka długa rozłąka.
Ale widzę też plusy: wyśpie się w busie- w jedną stronę na uczelnie mam prawie dwie godziny- więc pośpie O i spotkam się ze znajomymi
Cytat:
Tak.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:08   #1550
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem jak Ci pomóc
Może jakieś ciepłe okłady?

Cytat:
scierałam klatkę i miałam 4 skurcze. Idę powiesić pranie.
Dajesz, dajesz dziś 5.10
Stary 2013-10-05, 10:09   #1551
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Miałam nic nie pisać, ale też mnie to zaczyna już irytować....
Inwersja, my chyba nie jesteśmy dla Ciebie partnerem do rozmowy. serio. bo dziewczyny dwoją się i troją żeby Ci jakoś pomóc, znaleźć jakieś rozwiązanie a Ty jesteś ze wszystkim na nie. tak samo było jak rozmyślałaś o swoim pojechaniu do szpitala - no jakby to jakaś największa życiowa tragedia i trudność a jak już któraś ma dość i napisze "weź się w garść" to dostaje wywód psychologiczny narawdę nie ma jak z Tobą rozmawiać :niewiem:

poczytaj sobie ten blog, może uwierzysz że chcieć to móc. tylko od początku - nie ma tam tego dużo
http://mama-na-resorach.blogspot.com/

i na Twoim miejscu poszukałabym psychologa i zaczęła pracować nad sobą, bo serio kiepsko to widzę choć wiem że zaraz znajdziesz milion powodów na nie łącznie z tym, że się taki jeszcze nie urodził który mógłby Ci pomóc, bo nikt inny na świecie nie ma taaaakich problemów jak Ty
skoro tak,to Wasze zyczenie jest dla mnie rozkazem.
za skarby świata nie lubie sie ludziom narzucac.
Stary 2013-10-05, 10:10   #1552
misia332
Zakorzenienie

tassia to jest publiczne forum i każdy może wyrazić swoje zdanie.
Mnie razi jak ktos się wypowiada tak o dziecku i tyle.
Może dlatego, że nie jestem przyzwyczajona, że ktoś się tak wypowiada, nie lubię też jak ktoś " się pieści " jak mówi do dziecka. Ale mam prawo to napisać tutaj, skoro mi sie to nie podoba.

Stary 2013-10-05, 10:13   #1553
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś 5!!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:14   #1554
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Pare przemyśleń znad kubka melisy.

primo - przepraszam wszystkich, które irytuję, ja na prawde nie mam nad tym kontroli. na prawdę nie chce, nie odzywałam sie tu bylo mi zle, zaczelam sie odzywac znow po to zeby sie wygadac, to znów wkurzam ludzi

secundo - dziecko w dzien zasneło jak marzenie, po godzinie sie obudzil, pewnie juz cos w pieluche poszło,ale zasnął zaraz. pewnie obudzi sie ok 9:30,bo bedzie mial juz mokro w tym bialym pampersie.

tercio (najwazniejsze) - z przerażeniem stwierdzam, że zmieniam się w moją matkę.
poszedł spać, poszłam zrobić śniadanie. wodę gotuję, a że szło długo to stwierdziłam, że MUSZĘ coś zrobić w tym czasie - aż mi ręce całe latały, cała w środku chodziłam, nie chciałam nic zrobić, chciałam usiąść, zrelaksować się, nie zwyczajnie nie mogłam. nie wiem co to, jakieś wewnętrzne adhd. wzięłąm więc i zaczęłam podłogę w kuchni zmywać, bo trzeba ten czas wykorzystać przecież. potem jak się melisa parzyła, to też trzeba to wykorzystać, zaczęłam ściągać pranie, składać, chować. potem melisa za gorąca, no to pościerałam kurz z szafki z tv i spod kanapy.

nie umiem nad tym zapanować, to jakis syndrom Wałęsy jest "nie chcem, ale muszem"

w końcu przy tej melisie i śniadaniu mi przechodzi powoli. musiałam już usiąść żeby przypadkiem nie zacząć obiadu już gotować.
ale na dłuższą metę tak nie mogę przecież. ja się nie dziwię, że popołudniami ryczę, bo ja nie czuję senności, zmęczenia tylko ryczę. wczoraj tż wcisnął mi tabletę na uspokojenie, zrobiła się ze mnie jakaś mimoza i zasnęłam na 2h! ale przecież potem była zła na siebie, bo miałam jeszcze tyle planów! a ja wszystkie muszę ogarnąć sama przecież!

piszę to pókim na umyśle trzeźwa nie wiem co robić żeby jakoś nad tym zapanować... no nie chce dojść do etapu, że melisa mi nie starczy i będę musiała na psychotropach jechać

nie wiem czy to chwilowe jakieś odreagowanie czy mi tak zostanie
Inwersja - wyrzuć w cholerę te pampki. Po drugie - Ty naprawdę musisz poszukać pomocy u jakiegoś terapeuty. A po trzecie - dom to nie muzeum. Daj sobie czas na zorganizowanie wszystkiego. Jak mały śpi to nie musisz ciągle sprzątać, po prostu usiądź, wypij tę melisę i pogadaj z nami o głupotach.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
skoro tak,to Wasze zyczenie jest dla mnie rozkazem.
za skarby świata nie lubie sie ludziom narzucac.
Stary 2013-10-05, 10:28   #1555
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Dziś 5!!
no i chyba dooopa z tego, wszystko się uspokaja.

Stary 2013-10-05, 10:29   #1556
kaska87
Zakorzenienie

mój Mikulinek ma miesiąc
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dokładnie, mam wrażenie, że zaczynasz sie zachowywać jak Twoja mama... mimo, że jej nie znam, tylko z tego co piszesz wnioskuję
i napiszę to- WEŹ SIĘ OGARNIJ DLA MAŁEGO, nie dla siebie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:31   #1557
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
mój Mikulinek ma miesiąc

Mama wypiękniona idziemy na spacer. Zajdę po Zuzię do teściów, to trochę z nami pospaceruje
Stary 2013-10-05, 10:33   #1558
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
mój Mikulinek ma miesiąc
ale zleciało

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
no i chyba dooopa z tego, wszystko się uspokaja.
ja dziś w planach mam spacerowanie , czekam aż Mąż się obudzi, niech pośpi bo w nocy przejęty był skurczami, dziś jego pierwszy dzień urlopu

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-10-05, 10:34   #1559
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
dzieć jak wlazł to musi i wyleźć już niebawem i my będziemy miały spokój z ciążowymi dolegliwościami ja właśnie czekam na zbawienne działanie tych magicznych męskich hormonów, zmolestowałam dziś tż, zobaczymy czy są skuteczne
Też dopadłam wczoraj tż. Potem poszedł na serwis, a ja chciałam wejść pod prysznic, ale tak bolała mnie piczka, że nie mogłam tam ustać. Siadałam na tym siedzisku, ale też było źle. Zastanawiałam się po co podczas porodu idzie się pod prysznic skoro i tak nawet stać nie można. Wyskoczyłam z kabiny i masakra - stać się nie da, ledwo siedzę. Cisnęło mnie do tego na dwójkę. Chciałam spróbować, ale się nie dało, bo na serio myślałam, że wypchnę coś dodatkowo pierwszą dziurką. Do tego brzuch miałam napięty. Położyłam się do łóżka i wydaje mi się, że miałam skurcze. Czułam się jak debil, bo nie wiem jak to ma wyglądać. Napinał mi się brzuch, bo na pewno nie był to maluszek. I bolało jak na @. Modliłam się, żeby tż szybko wrócił. Przysnęłam trochę. Tż wrócił i widział, że wyglądam jak zombie, ale tylko powiedziałam, że boli brzuch. Nie było źle, ale trochę się bałam. W nocy się budziłam po kilka razy i raz wydawało mi się, że coś wypłynęło z dziurki. Poleciałam do łazienki, ale to tylko zwykły śluz w dużej ilości. Potem usnęłam. Rano dalej trochę mnie ćmiło jak na @. Idę dalej leżeć, bo bolą mnie plecy i pupka do tego.

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:34   #1560
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć Ja znad śniadanka, mała śpi a więc chwila czasu dla siebie. Czeka mnie dzisiaj duuuuuże prasowanie...A wieczorem jedziemy w odwiedziny do znajomych, m.in. na walkę Kliczko-Povietkin. Czy ktoś tu jeszcze oprócz mnie lubi boks i MMA?

Że wam się chce w nocy wstawać i siedzieć przy kompie? u nas zawsze mąż przewija, a ja siedzę w łóżku jak królowa i czekam na moją księżniczkę

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
No proszę
Jak idę pod prysznic wieczorem gdy mały jest już wykąpany, pojedzony i śpi, no i gdy tż jest w domu by w razie czego mnie zaalarmował..
A w dzień, przed południem codziennie myję głowę i robie makijaż, wtedy Antoś drzemie w wózku przed drzwiami do łazienki żebym miała na niego oko
Ja tak samo, przy czym łazienkę mam przez ścianę z sypialnią także tak czy siak wszystko słyszę I mam nianię
Ale już pod prysznic chodzę jak mąż w domu.

Cytat:
ale ja mu to mówiłam to się upadł, że nie, że albo wszyscy razem, albo wcale
Już nie mam sił..

Ale na sucho to jest co dzień jeśli nie ma takiej normalnej.
Miałam na myśli to, że nie mamy czasu żeby co dzień czy dwa kompac w wanience.

Dzonsonow nic nie chce, bo uczulaja. Mnie kiedyś uczulily jako jedyne kosmetyki.

KASKA, ja i tak w nocy prawie nie śpię. Już nawet nie czuje tak senności. Pół godziny i czuje jakbym noc przespała.

Poza tym ja nie poruszam się zawsze tak sprawnie. Tyłek boli i wciąż szwy bolą i szczypia mnie...

Sorry,ale trochę mnie razi to wszystko, bo niby nie masz czasu (chociaż potem sie okazuje,że masz czas ogarnąć dom) ale masz czas pisać bloga na wizażu (tak, bloga, bo mam wrażenie,że wpadasz tu ponarzekać a wszystkie próby doradzenia Ci olewasz, zbywasz...). Dla mnie priorytetem jest dziecko,mąż i ogarnięcie domu. Czytanie tego forum to dla mnie przyjemność, ale zarezerwowana na chwile,kiedy już wszystko mam zrobione i ogarnięte. Także nie rozumiem narzekania,że nie masz czasu wykĄpać siebie lub dziecka,ale mega długaśne posty tutaj piszesz:confuse d:

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Wybrałam się dziś na spacer z Julkiem i plan był, by zajść do Rosska po parę rzeczy, ale zlękłam się zarazków, kichania, chorych ludzi.... Mój bączek jest jeszcze taki malutki
Czy przesadzam?
Nie przesadzasz, ja mojego dziecka nie będę brała do sklepów jeszcze dłuższy czas

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Może weź go do siebie do łóżka, spróbuj położyć się na plecach a jego połóż na swojej klatce piersiowej, może zaśnie jak będzie czuł mame u swego boku.
Moja Tusia dzisiaj od 5 po jedzonku i przewijaniu nie mogła zasnąć więc Tatuś ją pokangurował i z miejsca padła. Jednak na mnie nie da się tak fajnie, bo biust przeszkadza

Cytat:
Ale to myślisz że tylko ty tak masz? Uroki dziecka. Każda w jakiś sposób się łamie i załamuje, ale bez przesady.

Miałaś już taki fajny czas po ostatniej aferze a teraz znowu tylko marudzenie. Jakbyś miała najgorzej i jakbyś jedyna miała małe dziecko.

Twój mąż tak mówi bo mu się nie chce samemu. Jakbyście wspólpracowali to by była lepsza organizacja. Raz ty, raz on, jedno śpi, drugie karmi albo tak jak dziewczyny napisały brać w leżaczku czy foteliku do klopka - koło prysznica.... Jakby ustalić jakiś rytm i pomyśleć nad rozwiązaniami typu bujaczek, chusta, suszarki, grające konikiCOKOLWIEk. Ale ja mam wrażenie że jak jest źle to ty czujesz się bezpieczna i sama sobie kładziesz kłody pod nogi.
Dokładnie. I ogólnie ze wszystkim się zgadzam.

Cytat:
mój śpi, a ja zamiast zrobić to samo to siedzę na allegro

Moja też stęka, jęczy, pręży się

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Moje dziecko ma w dooopce wszystko i wszystkich. Również genetyke

Ci już wczoraj zaczęli smucic że dzisiaj będziemy cały dzień chodzić żebym urodziła. .. od trzech tygodni to robię i nic poza OGROMNĄ opuchlizną mi to nie daje. ... mam ostatnio tylko ochotę leżeć i spać. ..

Kochana no wiesz...jest coraz bliżej niż dalej, mimo wszystko.

Cytat:
Jestem i ja. Tak rano, bo TŻ przed pracą mnie zbałamucił, mam skurcze co jakiś czas i spać nie mogę.

ale już się rozpłakać zdążyłam, ja chyba nie dam rady.....

inwersja brak mi słów....
Kochana, dasz radę! Kto jak nie ty?Znasz to wszystko od zaplecza, więc jak dla mnie z Twoim doświadczeniem pójdzie Ci dobrze i szybko

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hej
witam się z lekka zawiedziona bo tak jak i u Misi rozjechały się skurcze w nocy już zaczeliśmy mierzyć były różne odstępy czasowe ,nagle około 1 zaczeły się co 7 minut, zanotowaliśmy 3 skurcze i co i doopa zasnęłam i nic się nie dzieje, a skurcze wczoraj mnie cąły dzień męczyły,wieczorem już nieźle dawały , ja tak nie chcę, niech się rozkręca na poważnie a nie takie niewiadomo co
ciekawe jak reszta ekipy weekendowej
Paulinka,badzia ?

ja też będę marudzić i wiem co czujesz, taki zawód
Może i się rozjechały,ale to nie powód,żeby nagle nie mogły się zebrać do kupy

Dziewczyny ja to chyba jestem nadwrażliwa. Codziennie myślę o tym,że JUŻ za rok będę musiała zostawić moje maleństwo,że nie będę widzieć wielu chwil z jej życia. I codziennie uronię łezkę,że tak szybko rośnie. Czy ja jestem nienormalna,czy też tak macie?
Okropnie mnie boli,że ten czas tak leci.

Jeszcze wieczorem oglądaliśmy z mężem tv i leciała reklama Prudential (czy jakoś tak ) o tym małym chłopcu, który idzie do pracy, przyprowadza dziewczynę i w końcu pokazane jest jak się wyprowadza z domu jako dorosły chłopak, bo ten mały chłopiec to był tylko w oczach rodziców. I normalnie się poryczałam, mówię mężowi,że ryczę, a on też miał łzy w oczach i mi mówi,że niedługo tak będzie z Natalką.
Łeee aż się znowu poryczałam.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości