|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
|
|||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę |
|
0 | 0% |
| Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku |
|
15 | 39,47% |
| Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się |
|
2 | 5,26% |
| Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy |
|
12 | 31,58% |
| Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło |
|
0 | 0% |
| Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały |
|
9 | 23,68% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Aaaaa! Kiedy już chciałam spróbować zasnąć, wrócił sąsiad zza ściany i włączył muzykę
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Jak juz mloda o polnocy usnęła, to dała matce pospać
![]() Właśnie skończyłyśmy pierwsze nocne karmienie
|
|
#1503 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inwersja poza tym robisz więcej ode mnie, bo mój tylko by na cycu wisiał, a na spacery chodzę bo Mikiś śpi wtedy jak aniołek- dzieci lubią spacerki i się dziwię, że nie chodzicie bo by mały pospał ![]() mój małż pracuje zmianowo i sama też daję radę wyjść, wykąpać siebie jego itd. ![]() Cytat:
![]() ja teraz jestem, bo Mikulinek zaspał ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-10-05 o 05:25 |
||||
|
|
|
#1504 |
|
Wtajemniczenie
|
Vea-gratuluje!
Pobudka o 4, teraz sprobuje jeszcze pospac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
mój śpi, a ja zamiast zrobić to samo to siedzę na allegro
Wasze dzieci też stękają przez sen?
|
#1506 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Nie rodzę.
GRATY DLA VEA/VEI? doczekaliście się. Może teraz my? chociaż coś czuję ze PAULINKA jest już rozpakowana Rozmawiałam z mamą wczoraj i mówi że całą naszą czwórkę rodziła 3 tyg przed terminem. .. więc Ninozaur jest na pewno po ojcu leniem bo on się urodził 10 dni po Czuję że załapię się jeszcze na wtorkowa wizytę w szpitalu ![]() Nie będzie mnie teraz za często bo teście są. Pozdrawiam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, tz juz prawie zdrowy wiec zaczynam wypedzanie jak najszybciej - moze do tp sie akurat uda ![]() Sent from my SGH-I997 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ci już wczoraj zaczęli smucic że dzisiaj będziemy cały dzień chodzić żebym urodziła. .. od trzech tygodni to robię i nic poza OGROMNĄ opuchlizną mi to nie daje. ... mam ostatnio tylko ochotę leżeć i spać. .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Jo_asiek
Dirty, moze za bardzo katujesz te piers? Ja jak odciagam to tez musze na to uwazac i jak mocniej zasysa to przystawiam laktator jeszcze raz. Kaska, moj steka czasem wtedy ja lece bo wydaje mi sie ze sie obudzil a on spi ![]() Nena oby dzisiejszy spacer cos dal Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2013-10-05 o 06:47 |
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja. Tak rano, bo TŻ przed pracą mnie zbałamucił, mam skurcze co jakiś czas i spać nie mogę.
ale już się rozpłakać zdążyłam, ja chyba nie dam rady..... ![]() inwersja brak mi słów....
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
matko, znowu mam nawał
niektore maja malo pokarmu a ja to jak dla calej neonatologii...
|
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jako nocna zmiana was nadrabialam
bo niebylo czasu pisac, butla, amam, bek, pielucha na spiocha i dalej kima i tak bylo kolo 2-30, a jak sie obudzil o 6 to wzielam go do naszego wyra i dostal cyca na lezaco wiec odplywalam... ![]() 83monia- pelna profeska, gratki ![]() Logoasia, teacherka, ja, joasiek, nena milka i misia eh wszystkie ktore pominelam przepraszam --- ale Wam spieszno -- jedyna mysl jaka mi sue nasuwa to spijcie ile wlezie bo pozniej to juz niepospane ![]() Kaska - moj steka i walnac baka potrafi ktory go budzi Inwersja - niewiem co napisac ale jak naz ma 2 zmiane to nawet jak Milosz niespi to jak go corugi dzien wykapiecie o 23 to bedzie mu przyjennie i moze pospi dluzej nix 3 h , bo chyba w nocy go niebudzisz?? Tak jak dziewczyny mowily dzieci swietnie spia na dworzu na spacerze niedosc zet trzesie to i powietrze inne.
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
znów się rozjechało, ale ja marudzę....
![]() poza tym moja zgaga osiągnęła szczyt, mam ją po wodzie i to taką jakbym zjadła 3 kg słodkiego.
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Ehj jak juz troche pokarmicie to macie caly czas biale mleko czy przezroczyste? Niby w butelce oddciagniete laktatorem jest biale ale terqz leci mi normalnie woda po nacisnieciu!!
|
|
#1515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak juz nauczylam sie go uzywac to jest ekstra, jestem zadowolona niestety poczatkowo nie przeczytalam instrukcji i o maly wlos nie zmasakrowalam sobie sutkow Cytat:
hehe moj mial to samo cala ciaze pysiaka nie widzialam Cytat:
na pierwszy spacer poszlam z tz ktory oswiadczyl ze wozek jest ciezki i sama nie dam rady na drugi spacer poszlam z mama ktora wymyslila sposoby jak wydostac sie z bloku z ciezkim wozkiem ktorym nie da sie nawet na korytarzu obrocic i tak wczoraj poszlam SAMA na spacer bylam w aptece i sklepie i umowic sie do.kosmetyczki dziecko w wozku od razu zasypia i spi jak szalone wracam do.domu, klade gondole na lozku, odkrywam dziecko i spi mi jeszcze okolo 2 godzin bo tak ladnie usypia w wowzku a co do prac domowych itp. to ja nie lece na kazde mraukniecie mojego dziecka bo to bez sensu najczesciej jest to efekt cisnsiecia kupy albo jakies takie mruczenie pod nosem dopiero jak sie rozwyje to reaguje tak to bym sie zajechala jakbym chciala nad nim bez przerwy wisiec co do zmiany pampersa to zmieniam przed karmieniem jak usra cos w trakcie karmienia i nie spi to zmirniam znow, ale jak mi zasnie to go nie budze tylko daje mu czas zeby sobie pospal chlopak
|
|
|
#1516 | |||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Wczoraj miałam jeszcze zamiar sprzątnać resztę mieszkania, mieliśmy iść z nim na ten spacer, miałam poczytać te książki z biedronki, na które wciąż nie mam czasu więc nie zrobiłam nic tak na prawdęTylko Ty mieszkasz w domku, ja w bloku. Nie dam rady fizycznie sama wyjść z nim. Po prostu. Cytat:
Straszne ciężko go uśpić. Zwłaszcza w nocy suszarka go tylko wku.. raczejWczoraj to obzarl się jak świnia i w końcu po godzinie poszedł spać ok 23:30. Obudził się dopiero o 4:30. Siku, jedzenie 90ml i nie ma spania. Po godzinie znów mała butla 30ml i w końcu po pół godziny chyba zasnął. Teraz coś chyba w gacie robił, bo się wierci cały czerwony i Stella stęka. Myślę, że za 30 min obudzi się na żarcie. Boże jak dobrze, że tych białych pampersow zostały mi tylko 2 szt. Tylko z "2" mam jeszcze paczkę, więc będzie powtórka z rozrywki. :/ Mąż pojechał w końcu zrobić swoje badania. Zła jestem, że śpi w nocy z nami. Z resztą nawet u nas ciężko go w nocy uśpić, bo tyle to trwa. Różnica taka, że u nas to choć nie ryczy tylko steka ciągle, bo mu smoczek wypada,a bez niego to już w ogóle nie zaśnie. Mam wrażenie, że dla niego noc to dzień i wtedy właśnie ma ochotę na zabawy, rozmowy. Ehh.. Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
Ja też nie lecę, ale jak jest w tych białych pampach to się budzi i ryczy jak ma za mokro czy jest kupa. Beznadziejne są. Dlatego cieszę się, że się kończą, ale już wiem co mnie czeka przy paczce "2". Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1517 |
|
Zadomowienie
|
Po 4 mój kochany sąsiad postanowił wyłączyć muzykę, więc zasnęłam
![]() Teraz chwila leżakowania i wstaje coś porobić. Ból brzucha/krocza i twardnienia brzucha się uspokoiły. Miłego i spokojnego dnia wszystkim życzę, a za rodzące lub chcące dziś rodzić trzymam mocno kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
jak można pisać, że dziecko ryczy, budzi się na żarcie, ale obżarł sie jak świnia ???
![]() joasiek ja wstałam to ból doopy i ucisk mi się nasilił i twardnienia brzucha też.
|
#1519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porodzik super! Szybciutko i sprawnie ![]() Cytat:
Mieszkasz na 2 pietrze? I ty nie dajesz rady z wozkiem? Ja mieszkam na 1 ale man za to zakret i zwezone stopnie z jednej strony przez co ciezko sie przecisnac wozkiem. Z blanka poprostu zjezdzalam eozem po schodach s pozniej wciagalsm. Teraz najpierw znosze stelaz a pozniej gondole bo nie chce wozja rysowac na zakręcie. No i jak wracam z zakupami ciezkimi to najpierw je zanosze pozniej mloda a na koniec stelaz. Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#1520 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a na ktore pietro? ja mam do zejscia jedno pietro i opanowalam technike jazdy wozkiem po schodach i jest ekstra Cytat:
ciezsze rzeczy to pol roku po cc ale zalezy co znaczy ciezsze? takie 20kg ti teoretycznie dopiero wtedy Cytat:
ja tez nie rozstaje sie z dresem bo mi wygodnie i nie podraznia mi blizny po cc ale codziennie mam rytual pobudka.z malzem.o 6, karmienie i uspienie mlodego o 7 prycznic, make up, sniadanko, cos dla.siebie czyt. serial przy sniadanku itp. ogarniam przewijak mlodego po nocce, ogarniam mycie smoczkow butelek i sterylizacje, sprzatam.kuchnie poranna toaleta dzidziusia, karmienie z serialem w tle ![]() potem mlody spi, a ja sprztaam.i.ogarniam dom potem bede musiala tu wplesc robienie obiadupo kolejnym.karmieniu spacer po ktorym mlody spi jeszcze a ja jem.obiadek a potem to juz relaksik z dzidziusiem do przyjscia tz wczoraj.przyjachala do mnie kumpela z wawy i byla w szoku ze nie uzalam sie i nie narzekam na trudy macierzynstwa niby nie narzekam ale czasem.jest trudno: kolki, uspienie dziecka itp. Cytat:
Cytat:
gratuluje
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
My też mieszkamy na pierwszym, na dodateek klatkę mamy wąską, stelaża na dole nie zostawię, bo tam będziemy mieć węgiel i się będzie kurzył.
ale jak go złożę to jakoś zniosę sama, potem po gondolę z małym i siup na spacer. Ale szczerze jak komuś się nie chce, to wszedzie znajdzie problem. Chyba nikt nie myślał, że noworodek zaśnie o 20 po kapaniu, obudzi się o 6 rano na siku i kupę i pójdzie dalej spać, a potem wstanie o 8 na śniadanko ?? No sorry, to zywy mały człowiek, który musi się przystosować do życia pozamacicznego.
|
#1522 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na początku przezroczyste, potem białe
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
czy skurcz od krzyża wygląda tak, że najpierw zaczyna boleć kręgosłup i tyłek, a potem dopiero lekko podbrzusze w dole i brzuch robi sie twardy ??
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
karolson ja odkrylam ze najpierw leci przezroczyste potem biale a potem znow wydaje sie przezroczyste bo.lwci go tak malo ze sie rozpkywa na sciance butelki
|
|
#1525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() chłop cały dzien robocie. Moja mama nic nie wie, bedzie miec niespodzianke, ze Maja jest wooow szalejesz, fryzjer, depilacja, liczysz na cos? |
||
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
sorki za bledy ale reka mi scierpla a kangurujemy sie z malym i spi mi na cycach
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- a w ogole to gin mi powiedziala ze za 3tyg moge wracac na silownie
|
|
#1527 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Przy tych pampach jest masakra. Po prostu budzi się i ryczy i trzeba zmienić pieluche. Nie wiem, może po prostu muszę wyrobic sobie jakiś swój system. Cytat:
Suszarka go tylko wkurza w nocy, bo on chce wtedy bawić się, gadać,a nie spać. Położna nasza stwierdziła, że to typowe dla dzieci urodzonych wieczorem ![]() Ze nic się nie da zrobić, że w końcu samo mu się przestawi. Tylko kiedy ![]() Idę zrobić śniadanie, zjeść póki pampers biały trzyma. Na dzień muszę je zakładać żeby w nocy nie dokładać sobie gimnastyki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- I za pamięci. Potwierdzam zdanie Maharet. Butelki TT są do dupy, przynajmniej dla tak małych dzieci. Avent jeszcze gorsze. Z tej z systemem antykolkowym TT cieknie przy zamykaniu + ze smoczka ucieka mu z buzi. Ze zwykłej nie cieknie, ale ze smoczka po brodzie mu się leje. Z Aventu ze smoczka leje mu się jeszcze bardziej. Może one są dla trochę większych dzieci co piją szybkiej lepsze. Dla takich maleństw są do dupy. Na ten etap życia najladniej pije i nic mu nie ucieka z dr Brown'a. Nie jest to marka komercyjna ani butle nie są piękne, ale ani kropli mleczka nie traci i broda czysta Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-10-05 o 08:55 |
||
|
|
|
#1528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mysle, ze dlugo Jej nie zabierzemy w podobne miejsceCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzisiaj, dla odmiany, moje dziecko postanowilo pobuszowac w nocy ![]() taak, wyspi sie u babi, zeby pokazac jaki z Niej anlek |
||||
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
witam się z lekka zawiedziona bo tak jak i u Misi rozjechały się skurcze w nocy ![]() ciekawe jak reszta ekipy weekendowej Paulinka,badzia ? ja też będę marudzić i wiem co czujesz, taki zawód
|
#1530 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ode mnie też Cytat:
Cytat:
że jak urodzisz to o tym zapomnisz, ale najpierw się zdziwisz jak to jest bez zgagi![]() Cytat:
![]() i o to w tym wszystkim chodzi ![]() zbieram się bo tata niedługo przyjedzie, dzisiaj wyciągnę wózek i będzie pierwszy, normalny spacer miłego dnia |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

nie ogarniam.
wychodzi, ze jesteś lepiej zorganizowana ode mnie

oby dzisiejszy spacer cos dal 

niektore maja malo pokarmu a ja to jak dla calej neonatologii...

klask i:

) i kuchnie ogarnęłam i... stwierdziłam ze upierdliwe te skurcze więc zaczęłam je zapisywać w tej aplikacji na telefon. No i jeden trwa 40 sekund, po 15 minutach kolejny, potem po 7, potem po 5
potem znowu 7 i 5... Mąż się obudził. Powiedziałam mu żeby sobie śniadanie zrobił, bo chyba pojedziemy do szpitala. Standardowo spanikował i ubrał spodnie przodem do tyłu
Raz... dwa... poszły wody... czuję główkę... matko, WIELKĄ głowke, musialam drugi raz powietrza zaczerpnąc by wyprzec... mysle sobie „poszlo, to reszta wyjdzie”... d.upa... nie idzie... trzecie parte... matko, ale ma bary to dziecko!... znowu musialam na dwa wdechy i wyszla... Moja mala mokra, lekko sinawa (9 pkt w skali Apgar), oślizgła coreczka 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)