|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Cytat:
Ooo nieźle i Ty tak rozumiesz cały film po norwesku? Szacun ![]() Wiem jak wygląda kleszcz i dlatego właśnie dziwi nas, że to strupek tylko był. Może i wydrapał, nie mam pojęcia. Mama zapomniała go obejrzeć po powrocie jak to robi zazwyczaj. Jeśli by zjadł to chyba wcześniej by miał jakieś objawy, a w lesie byli tydzień temu. Trochę się martwię bo to ukochany psiak mojej mamy, ja też bardzo się do niego przywiązałam, a wyczytałyśmy dzisiaj w necie, że takie objawy są objawami zakażeniem kleszcza i że mogą prowadzić do śmierci. |
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
jezeli piesio przestanie chodzic to bedzie tylko potwierdzenie. Ale na waszym miejscu podjechalabym do weterynarza. 3 zastrzyki i pies jest zdrowy. a tak mozna doprowadzic do problemow, ktorych juz nie ma jak zaleczyc. Kleszcz to nie problem, ale nie zostawiajcie tego na weekend. Najlepiej jutro z tana jechac.
|
|
|
|
#1143 |
|
Zadomowienie
|
końcówka września i początek października burzliwy, czesciowo plan sie troche zrealizowal :P
- tydzień w szpitalu i badania endo...i leczenie wprowadzone :P - przeprowadzka do nowego "prawie" własnego przytulnego m - X jest oficjalnie z ta dziewczyną, z którą spotykał się równolegle ze mną... niefajne uczucie wiedzieć, że ktoś kto unikal zobowiazan, jednak inna osoba sie nie bawi .duzo wsparcia i milych slow od pan z ktorymi lezalam...tydzien wystarczyl, zeby zakolegowac sie z paniami w wieku 80, 70, 60, 36 i 21 letnimi ![]() - baaaaaaardzo dużo pracy przede mną (3 tygodnie do konferencji )- plan by wziąć się za siebie - zdrowe odzywianie! - plan by pomoc wyciagnac jedna z pan na terapie DDA (w nstp tygodniu)
Edytowane przez change Czas edycji: 2013-10-05 o 10:15 |
|
|
|
#1144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w sumie śmiesznie bo czułam jakby melodia jezyka była mi znana a słowa jednak nie Ale (żywiec) ) z niemieckim nie da się tego pomylić W każdym razie - fajnie ellefant ze zaczynasz czerpać radość z kontaktu z tym językiem - myśle że to dobry znak Cytat:
![]() Cytat:
Emi spóźnione najlepsze życzenia urodzinowe |
|||
|
|
|
#1145 |
|
Raczkowanie
|
Lynette właśnie!! Super, że się tak szybko uporałaś z pracą, gratulacje
Change pobyt w szpitalu był związany z badaniami? Gratulacje z okazji przeprowadzki do własnego M ![]() Trzymam kciuki za przygotowania do konferencji, uda się Joanno ekhm, tytuł powiadasz, "Fjols til Fjells" - wydaje mi się, że jest tu zwrot, którego jeszcze nie poznałam , fjols - oszukać, fjells - góry, til - ja na razie znam tylko znaczenie "do", może to jakiś idiom?
|
|
|
|
#1146 | |||||
|
Lux Mundi
|
Inspiracja zaczerpnięta z grona rakowców - kapsaicyna rozbija komórki nowotworowe .Sama będę zamawiać habanero i robić taką miksturę Cytat:
No właśnie okazuje się, iż będę miała na Wigilii ponad 20 osób , dlatego wolę się do tego zabrać wcześniej, tym bardziej, że jest zamrażarka .Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
A co do kwasów - to mam tonik z BU i będzie to moje pierwsze podejście .Cytat:
Lubię to! ![]() Czerwiec, zawsze mam się spytać i zapomnę - jaką suplementację stosujesz ?
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to znaczy "prawie" własne? X niech wieje w knieje, rozumiem Twoje uczucia hm...doskonale... ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Aaaaaaaa. I sama ogarniesz całość?
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
|
#1148 | ||||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
A optymizm to dla mnie raczej stan ducha, który można u siebie wywoływać. Niekoniecznie chciałabym, by stał się nawykiem, a nie konsekwencją tego, że potrafię się cieszyć z rzeczy mniejszych i większych. Cytat:
. Kwas HA + argan na całą twarz, a jak się wchłonie na newralgiczne miejsca - retimax. Ratuje mi życie .Gren, przytulam i trzymam kciuki, by wszystko z czym aktualnie walczysz ułożyło się po Twojej myśli Też powinnam takowe nabyć . Ale to już raczej w przyszłym roku - teraz bardziej potrzebne kozaki.Cytat:
GRATULUJĘ! ![]() Widziałam Cię ostatnio na perfumowym i zastanawiałam się kiedy Nas odwiedzisz .Cytat:
W temacie dzieci. Nie chcę ich mieć. Kiedy x lat temu jeszcze chciałam też zazwyczaj była to chęć posiadania córki/córek. Nie oszukujmy się : ten kto ma syna, traci dziecko. Ten kto ma córkę - zyskuje syna. Poza wychowanie dziewczynki jest łatwiejsze - w moim odczuciu .Katar minął po 3 dniach . Błogosławieństwo naturalnych sposób, chociaż Mama stwierdziła, że to zasługa tego, że TŻ przyjechał .Od wczoraj ja u TŻ, w planach : malowanie pokoju, porządki, zmiana mebli & ogarnianie auta .Jutro wrzucę tygodniową listę - motywują mnie bardziej, niż te miesięczne .I na deser spóźnione, ale szczere życzenia dla Emi dużo zdrowia, miłości i wszystkiego co najlepsze .STO LAT Kochana Udanego weekendu Dziewczynki ![]()
|
|
|
#1149 |
|
Lux Mundi
|
Ciocie zapowiedziały, że będzie pomoc.
Ale wiesz jak jest - Rodzina spoza mojego miasta. Część 50 km ode mnie, reszta z Norwegii. Przyjazd zapewne na ostatnią chwilę etc. Nie lubię tak. I tak prócz gotowania trzeba ogarnąć całe mieszkanie [blisko 90kvadratnych metrov] i średnio mogę sobie pozwolić na to, żeby zacząć myśleć o wszystkim chociażby 1 grudnia. Chce się cieszyć tymi Świętami i nie być nimi zmęczona, dlatego mam właśnie w planie zacząć działać od 14 października. Zrobię wszystko metodycznie, na spokojnie, bez wariactwa. Będzie tak jak ja chcę. Będzie dobrze .
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Cindy - 'ten kto ma syna, traci dziecko. Ten kto ma córkę - zyskuje syna.' - nei wiem czy sama to wymyslilas, czy zaslyszane, ale tak pieknie to napisalas, ze az sie wzruszylam...
BURA - gratuluje!! |
|
|
|
#1151 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() X się w ogóle nie przejmuj... Cytat:
Fajna ta strona Ja dzisiaj rozwiązuję sobie testy z tej: http://znoenglish.at.ua/index/0-10 Cytat:
Znam takich co i 60 str w weekend machnęli i to w obcym języku.Prażona sól? Możesz napisać o tych zabiegach coś więcej? Ja zamówiłam na mazidłach kwas migdałowy i parę innych rzeczy (m.in olejek grejprutowy Kolejny dzień czuję się źle, niech już będzie poniedziałek i niech jakiś normalny lekarz mnie przyjmie ![]() Póki co robię trochę ćwiczeń z angielskiego, porządkuje zakładki i różne inne pierdoły na które nie miałam nigdy czasu. |
||||
|
|
|
#1152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zywiec - trzymaj sie ![]() Z innej beczki: parapetowa udala sie swietnie. Wypilam kilka kieliszkow wodki, wiec bylam wesola, i juz mnie nie kusi, zeby zbaczac z diety - wrecz przeciwnie, chce kontynuowac i mam znowu do tego zapal. A jutro wybieram sie na latanie szybowcami
|
|
|
|
|
#1153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy wspominałam, ale miałam z nim niedawno konfrontacje slowną (internetową) i spuscilam go na bambus, bo udawal, ze nic mi zlego nie zrobil, pousuwalam wszystko doslownie. Z pamiecia jeszcze nie jest zbyt dobrze, nadal duzo rzeczy pamietam i mi sie przypominaja. ![]() Miałam w sobie duze poklady nienawisci, nie umialam sie z tym pogodzić, w szpitalu tez te sprawe zalatwilam, wyzalilam sie obcym ludziom i obiecalam sobie nie tracic nerwow, latwiej zapomniec jak sie komus wybaczy, z dobrym zyczeniem to jeszcze chyba daleko..Zresztą hormony mam rozwalone podobno przez nerwy chyba wole sobie myslec, ze tak ma być i będzie co będzie...Cyt. Tine Turner ![]() "Once in a lifetime you find Someone to show you the way Someone to make your decisions And I let you lead me astray Who did you think you were fooling Said you were missing me blind But the truth is I knew you were lying You were using me time after time Chorus When the heartache is over I know I wont be missing you missing you Wont look over my shoulder cause I know that I can live without you Oh live without you Oh I can live without you Time to move on with my life now Leaving the past all behind I can make my own decisions It was only a matter of time Sometimes I look back in anger Thinking about all the pain But I know that Im stronger without you And that Ill never need you again" Pociesza mnie historia pacjentki, która była w 10 letnim zwiazku, ale rozstala sie z narzeczonym (on ja zostawil), a zaraz potem poznala swojego meza i są bardzo udanym malzenstwem, maja synka i jej choroba (cukrzyca) nie zawazyla na ich zwiazku... Teraz musze sie skupić na pracy, bo mam przez pobyt w szpitalu duże zaleglosci i musze nadgonić, zresztą utrzymanie sie w niej przez dluzszy czas tudziez znalezienie czegos innego to tez kolejny dlugoterminowy cel.. Apropo to ja się wyłamie Ja wolałabym miec synka i uwazam, że łatwiej wychowuje się chłopców i chłopcom jest w życiu lżej Ale też nie ciagnie mnie do zakladania rodziny, pewnie w odroznieniu od swoich kolezanek ze studiow, ktore jako dwudziestoparolatki są już matkami, jakbym kogoś miała poznać to stałoby sie to grubo po 30 :PZreszta w Focusie jest obszerny artykul o matkach, ktore rodzą w coraz pozniejszym wieku, zdarzaja sie wypadki kobiet, ktore urodzily majac 50 badz 60 lat :P
Edytowane przez change Czas edycji: 2013-10-05 o 14:26 |
|
|
|
|
#1154 | |||
|
Zadomowienie
|
Emilka, życzę Ci życia, które sama odczujesz jako pełnię.
Cytat:
Cytat:
Skrzyp, bo dostałam od mamy - są efekty. Wapń, bo trochę uboga weń dieta i magnez+b6, bo kawa. Obnóża, bardziej żeby słoik (przywleczony przez rodziców do domu) skończyć niż z przekonania. I czeka na mnie miód manuka.Cytat:
Powoli widać, jeszcze nie poprawę, regeneracyjną zmianę.
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Mój pies ma coś z wątrobą. Weterynarz powiedział, że nie jest dobrze
Mama spodziewa się najgorszego. Życia w domu już nie będzie...Dostał 4 zastrzyki, jutro kolejne dwa, a w poniedziałek znów do weterynarza. Eh, tak bym chciała, żeby mu przeszło ![]() Ja też czuję się fatalnie, dzwonię w pn o 7 do lekarza i umawiam się na wizytę. |
|
|
|
#1156 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(Jakoś chyba nieskładnie to opisałam...)---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
(No ale ja to nie powinnam się chyba wypowiadać, jestem długo w związku i jestem bardzo cięta na różnych gości którzy źle traktują kobiety )Historii jw jest dużo, moim zdaniem lepiej szukać w nich ukojenia dla zranionego serducha niż się zapętlać w złości. Choć wiadomo, że wyzłościć na początku też się trzeba ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Mam dwóch synów i wychowuję ich "dla świata", nie mam poczucia, że cos stracę jeśli w odpowiednim momencie usamodzielnią się i wyprowadzą itd, przecież właśnie po to ich urodziłam ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Emi, spóźnione niemniej szczere życzenia przesyłam Patri, jak tam czapka? Szacun wogóle, że jesteś w stanie robić coś posiłkując się tutorialem po portugalsku Elefant, dla mnie norweski to kosmos, podziwiam że oglądasz filmy w oryginale
|
|
#1157 |
|
Rozeznanie
|
cześć Wam,
ale Wy tu się rozpisujecie... i do tego tak mądrze super Was się czyta.U mnie nic ciekawego, znów mam jak wy to mówicie- wielką żabę czy coś takiego Co musze zrobić na najlpiższy czas: 1. zacząć pisać pracę mgr.... ciężko to widzę.2. chciałabym znależć pracę, o którą tak ciężko i której nie potrafię znaleźć- jestem beznadziejna 3. ruszyć ze swym życiem na przód... 4. przestać się przejmować WSZYSTKIM dookoła i bać się wszystkiego 5. wydorośleć... już sama nie wiem co piszę...wybaczcie ale mam strasznego doła. Właśnie usłyszałam od mamy jaka to jestem beznadziejna-tzn nie powiedziała tego wprost, i może do końca nie miała tego na myśli, ale ja to odebrałam w taki właśnie sposób. Usłyszałam coś w stylu, że jak ona czasami na mnie patrzy to sie załamuje,, że ja nic nie robię itp, że nie jestem kreatywna i zaradna, że jak ona byłą w moim wieku to robiła milion rzeczy na minutę, potem zaczęła opowiadać o jakimś synu koleżanki jak to on sobie świetnie radzi i zarabia kokosy i chyba dom będzie budować i w ogóle jak to świetnie mu się powodzi. Nie wiem może wyolbrzymiam, ale ja to odebrałam, jako aluzje do mojej nieporadności. Tak samo jest z inna kwestią, a propo wagi ciała. Ostatnio trochę przytyłam, dostałam brzuszek...i mama też mi to wypominała, że bym mogła schudnąć, albo tyle nie jeść, albo się więcej ruszać a nie TYLKO LEŻEĆ, i też opowiadając o kimś co chwile słyszałam, jak ktoś bardzo schudł, albo jaki jest szczupły itp. Nie wiem czy ze mną coś jest nie tak? jak kiedyś mamie o tym powiedizałam to usłyszałam że jestem przewrażliwona. Ja wiem, że mama nie ma nic złego na myśli, a jednak mnie to boli i jeszcze bardziej dołuje. TO się wygadałam,,, :brzydal
|
|
#1158 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- Dzisiaj mijają 4 tygodnie mojego pisania tutaj w wątku Mam dzisiaj "wolne" od dzieci i męża wracają dopiero wieczorem Plany mam niewielkie, głównie to się powylegiwać i ogarnąć to, co musi być ogarnięte. Z listy "powinnam" to mam jeszcze jedno zaliczenie do zrobienia i jak chcę zaliczyć semestr to potrzebuję się pouczyć, ale absolutnie nie zamierzam tego robić dzisiaj, w końcu wolne trafia się tak rzadko, że chcę z tego skorzystać a może prokrastynuję i wypieram![]() - poskładać czerwone pranie - nastawić ciemne pranie - nastawić jasne pranie - ogarnąć kuchnię, p-pokój, toaletę
|
|
#1159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj Tz twierdzi ze robimy wszystko pokolei, tzn konczymy studia, a pozniej przyjdzie czas na nastepne etapy... Tyle ze ja chcialabym juz cos zaczac robic w tym kierunku, ale to jest tylko moje gadanie...duzo mowie malo robie...:sly: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1160 |
|
Zadomowienie
|
witam
w tym domu nie da sie pospać,codziennie pobudka jak nie o 5:30 to o 7! na szczęście w dzień drzemałam,bo bym rady nie dała ![]() Wczoraj trening,i załamanie wnioski bardzo przykre na swój temat wyciągnełam...ehh nie bede tu pisac bo szczerze ,chce juz chyba o tym zapomniec ![]() Dziś : *wycieczka do sh za godzinke wychodze*jakis obiad ![]() *spacer do lasu *ogarnięcie ogólnej przestrzeni *poskładanie i układanie prania *naszykowanie na jutrzejszy dzień *farbowanie włosów *wieczorna pielęgnacja *czytanie lieratury dotyczącej hippiki(hodowla) Miłej i efektywnej niedzieli wam wszystkim życze
|
#1161 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cindy ja bym chciała zeby optymizm towarzyszył mi juz na etapie myślenia o / podejmowania wyzwania. Myśle że to co mnie paraliżuje to brak wiary ze dam radę coś (co wymaga długoterminowej pracy) osiągnąc. Ale chyba źle to ujełam - tu chodzi o pewnosć siebie i przekonanie ze dam sobie radę (wiarę w siebie)... Cytat:
Czyli to z czym zawsze miałam największy problem![]() Życzę Wam obojgu zdrowia i dużo siły Fajnie ![]() Cytat:
Wychowanie dziewczynki - wydaje mi się trudne (chyba oceniam po sobie). Nie zgadzam się też z traceniem syna itd - mój mąż bardzo stara się o dobre relacje z mama która naprawde nie jest osobą łatwą (i nawet M. to przyznaje) Myślę że to po części kwestia charakteru/wychowania - oraz zachowania samej matki ... Moja mama zyje swoim życiem , jest skupiona na pracy i męzu - i cieszy się jak przyjeżdzamy (nie za często), gdy dzwonie (raz/dwa razy w tygodniu), zasaddniczo jak coś mówi to miłe rzeczy (szkoda ze wspierająca zrobiła sie dopiero teraz ) - i dzieki temu że nie wywiera na nas presji robimy to z radością (nawet mój mąz lubi jezdzić do mnie do domu)... A moja teściowa - krytykuje , smęci, narzuca swoje towarzystwo - i nawet jak już gdzies pójdziemy razem to nie potrafi być poprostu zadowolona i zrelaksowana (przykład poszliśmy do kina na jakas komedie , w połowie wychodziła bo jej się nudziło - dobrze że nam nie kazała isc -generalnie nie potrafi docenić ze ktoś coś dla niej robi i udawać chociaż zadowolonej). W czasie wizyt u mnie w domu ja spędzam czas z mamą (co wydaje mi się naturalne-zakupy, gadanie, gotowanie), mój mąż nie ma żadnych obowiązków ,odpoczywa, je ( ) a jak sam z siebie wymieni kontakt/zaktualizuje coś na kompie to jest wychwalany pod niebiosa... U mojej teściowej dostaje listę rzeczy do zrobienia (sorry naprawdę 60 latka z wyższym wykształceniem nie potrafi żarówki wymienić ), lista nigdy nie jest kompletna wiec potem są pretensje ze tego/tamtego nie zrobił, w stosunku do mnie tez są jakieś niezwerbalizowane oczekiwania(np. dlaczego się nie zaprzyjaźniam , wyrażanie opinii które i tak są odrzucane); no i prezenty - moja teściowa z upodobaniem obdarowuje nas ciuchami ,które jej się podobają (czyli mi dostał się za mały o dwa rozmiary sweterek - a potem zdziwienie dlaczego nie noszę ) -moi rodzice maja dosyc rozsądku żeby zapytać ew daje nam jakąs kasę żebyśmy sobie coś kupili/poszli na kolacje... I mogłabym tak wymieniać... Ale może powinnam to sobie zapisać zeby nie popełniać tych błędów Wszystko się sprowadza do tego ze trzeba mieć własne życie i nie próbować na kims emocjonalnie "wisiec"... Obym była taka mądra jak przyjdzie co do czego![]() Potwierdzam zasłyszaną historię - zostałam koncertowo olana przez moją "miłość" (clue w tym że tylko moją ) i praktycznie jeszcze na końcowce poznałam męża ... Moj "ukochany" też twierdził że nie jest gotowy na związek bla bla bla, nie deklarował się (ale korzystał ); już pominę fakt że jak zwiazałam się z M. to obudziło to w nim jakieś uczucia Generalnie - oliwa sprawiedliwa, nosił wilk itd - patrz z nadzieja w przyszłość Cytat:
Spróbuj małymi kroczkami - rozpisać cele na celiki , ale też ustalić priorytety ... Bo napisać magisterke i znaleźc pracę a do tego schudnąc i przestać bac się wszystkiego - to chyba cele które na raz trudno realizować... Za duzo wyzwan na raz = duży stres. Co do schudniecia i komentarzy w temacie - podejrzewam że Twoja mama chce dobrze i chce ci poprostu pomóc (jak utyłam moja babcia celowała w takich komentarzach-jednoczesnie podtykajac mi ciasto)... Ja wiem ze to nie pomaga - a czasem wręcz demotywuje ...Nie ma wyjścia - trzeba ignorować... Porównania do innych dzieci to niestety powszechna "metoda wychowawcza" -obawiam się ze nic sie na to nie poradzi Niektózy rodzice chyba sobie podbijaja samoocene tworząc i rozpowszechniajac wizje swoich mega uzdolnionych i w ogóle super dzieci -która przystaje do rzeczywistości tak jak lansowanie sie na fejs-zbuku Ale chwala sie tylko na zewnątrz - w domu "mobilizują" / "motywuja" własne dzieci wykazujać im "znakomite" osiagniecią córki M. i syna B. ![]() Cytat:
Ale jak weźmiesz jakiś cel i na nim się skupisz to masz szanse na sukces -tyle że trzeba sobie dać czs---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- U nas pogoda paskudna, najfajniejsze miejsce to łóżeczko Ale o dziwo mam dzis w planach cała wyprawę - w ogole w tym tygodniu codziennie wychodziłam co jest sukcesem bo zostałam sama i naprawdę wczoraj warunki nie sprzyjały (nie było potrzeby, padało itd) Dobrze mi to robi - kanapa na dłuższą metę szkodzi . Przy okazji zauważyłam że boje się/nie lubie/męczy mnie za długie przebywanie miedzy ludźmi (w większej ilości) -co tym bardziej świadczy o moim zdziczeniu (kiedys lubiłąm ludzi generalnie) - trzeba z tym walczyć a pierwszym krokiem do "wyjścia do ludzi" jest "wyjście z domu"... Hmmm jeszcze tylko trzeba by wyjsc ze strefy komfortu i nawiązać kontakt -ale powoli![]() Generalnie weekenduje -robię na co mam ochotę i walczę z poczuciem winy ze nic "nie robie"... Choć sporo zrobiłam mimochodem ![]() Pod koniec listopada czeka mnie spora impreza - z ludźmi od roku nie widzianymi, i (chyba) kandydatami na znajomych tutaj- dostałam w zaproszeniu zdjęcie z zeszłorocznej edycji i dotarło do mnie jak duża zmiana we mnie nastąpiła (zaraz po tej imprezie zaczełam sie skutecznie odchudzać)...Owszem nie jest jeszcze świetnie - ale i tak o niebo lepiej ... to na plus ... Z rzeczy stresujacych mnie odnośnie tego spotkania - uzywanie angielskiego wśród ludzi którzy są nativami lub (gorsze) mówia świetnie po ang choc to ich drugi jezyk; porównanie się do ludzi którzy coś konstruktywnego robia, z którym porównanie wypada na moja niekorzyśc itd ...Coś sie ze mną porobiło niedobrego - trzymam sie starych przyjaciół i cieżko mi wyjść do nowych ludzi (unikam kontaktu z dużym talentem )...W efekcie wszystkiego - traktuję impreze jak egzamin z social skills
|
|||||
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
No ale chce wierzyć że jestem na dobrej drodze - tymczasem oswajam potwora i odkurzam ten nieszczęsnyangielski
|
|
|
|
#1163 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, małymi kroczkami do przodu, najpierw praca magisterska, to ona powinna być priorytetem, jednocześnie realizujesz punkt 3. - ruszasz na przód ze swoim życiem, napisanie pracy da Ci kopa, bo zrealizujesz cel, który sobie wyznaczyłaś, już doroślejesz, bo masz świadomość tego, co jest nie tak w Twoim życiu, a więc to się dziejeCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1164 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja po prostu szanuję każde Wasze zdanie w tej kwestii i nie będę się tu wymądrzać. Cytat:
![]() Cytat:
Przepraszam, że tak to "rozwałkowałam", ale dla mnie samej jest to ważne ![]() Wczoraj upiekłam szarlotkę sypaną pychotka. Jednym z celów mojej listy 100 było cosobotnie pieczenie ciasta. To już 2. Mimo to był to dzień wyprany z energii totalnie. Zagłębianie się w otchłań relacji z matką, które wynikło z rozmowy z niej całkowicie, spowodowało, że całkiem uszło ze mnie powietrze.Często nachodzą mnie ostatnio takie myśli: co by było gdybym postanowiła nagle zostać najbardziej popularną blogerką w sieci? (abstrahując już od tematyki blogu, targetu itp). Skoro inni mogą dlaczego ja nie mogłabym? Co by było gdybym nagle zachciała śpiewać? Co by było itd...Niektóre te pomysły są dość absurdalne, ale dociera do mnie, że jeśli się czegoś chce to można dopiąć swego. Edytowane przez ellefant Czas edycji: 2013-10-06 o 12:01 |
||||
|
|
|
#1165 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję, dziewczyny za wsparcie
wygadałam się, poczytałam, popłakałam i już mi lepiej teraz jak czytam to co napisałam to mi tak jakoś głupio... postaram się wyluzować i iść do przodu
|
|
#1166 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1167 | |||||||||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
. Babcia jako matka 3 synów i 2 córek dużo mogłaby na ten temat powiedzieć .Poza tym nie oszukujmy się : dziewczyny bardziej ciągną do swoich domów. Czy to imprezy rodzinne czy święta. Takim to sposobem chłopak mniej czasu spędza u siebie. Cytat:
Cytat:
Można dodatkowo przez ściereczkę, żeby się nie poparzyć. Cytat:
![]() Bo mechanicznych przy problemach z cerą nie polecam. Robią sajgon z twarzy Cytat:
Daj znać jak manuka się sprawuje .Cytat:
.Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Lista tygodniowa [1-6.10] .- regularna suplementacja; - maski wszelakie etc.; - przeczytane książki : 3; - porządki ciuchowe; - przygotowanie materiałów do pracy [druk +xero]; - alle [3 aukcje]; - praca; - zakupy wszelakie; - poczta [odebrane paczki w tym prezenty świąteczne]; - obiadowo x4; - ogarnianie : kuchnia & pokoje; - zmiana pościeli i koca; - pranie [sortowanie, wstawianie, rozwieszanie, zbieranie] x 5; - prasowanie; - pakowanie walizki; - zamówienie do sklepu etc.; - spotkanie z A. [kawa, ploty, zakupy <niezwykle okazyjnie nabyte buty >];- dopilnowanie, żeby Mama, Tż i Psiapsióła dotarli do dentysty; - wizyta u dentysty [moja ] & ustalenie kolejnych terminów;- decyzja o zdjęciu paneli u mnie w pokoju; - zakup i wymiana żarówek na energooszczędne w dwóch pokojach; - przerabianie jabłek; - porządki u Tż : książki.
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2013-10-06 o 23:11 |
|||||||||
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za życzenia
Świętowałam wczoraj rodzinnie, było bardzo miło! Ale dziś niestety rozłożyła mnie choroba: katar (zawalone zatoki, a olejek z drzewka właśnie się skończył), chyba stan podgorączkowy, ból gardła i ogólne osłabienie i łamanie w kościach. Do tego boli mnie żołądek tak jakby od leków (nurofeny etc.). Eh. Idę zrobić inhalację i kładę się. |
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieee, peeling kwasowy kwasem migdałowym - nakładasz kwas ze spirytusem i wodą na twarza na 2 min i później wydłużasz. Podobnie super rozprawia się ze wszystkimi zaskórnikami, gulami itp. Już mu lepiej, ale nie wiem czy przeszło do końca. Jutro zobaczymy co weterynarz powie. |
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś -piszę -sprzątam postweekendowy chaos -cwiczę -zmieniam pościel, robie pranie Pogoda nie zachęca - ponuro, chumurnie , aż dziwne ze ptaki za oknem śpiewaj Mi by się nie chciało![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Emi (i innym chorutkom ) życze zdrowia |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

.
)
Ale (żywiec)
klas ki: nie musisz sie martwić ani stresować ,ze nie zdążysz..
, dlatego wolę się do tego zabrać wcześniej, tym bardziej, że jest zamrażarka 

Mama spodziewa się najgorszego. Życia w domu już nie będzie...
27.03.2016
Maniaczka Yankee Candle