|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Maomami, ja Cie rozumiem. Jak pomyślę, że jutro Teściowa przyjedzie i będzie mi "radzić" jak prasować ciuszki, wytykać, że źle poskładałam/ niepotrzebnie mam specjalne płyny do prania/ że ziemniaki źle obieram itp to się we mnie juz gotuje. Staram się być miła, ale czuję, że jutro wywale jej taką ripostę, że się ze.sra cienkim g.ównem. U mnie co gorsza Teść ma podobne podejście jak ona i też daje mi milion rad. Ale gorszym tonem. Np. On: A jakiego pudru macie zamiar używać? Ja: Żadnego. Teraz się już raczej pudru nie stosuje. On: Nie stosuje się? No patrzcie, jacy to ludzie głupi są. Przecież bez pudru to się dziecko zapoci.
No zabić to mało.
|
|
|
|
#692 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
To i ja melduje się w nowym wątku!
![]() dziewczyny a czop wychodzi ile przed porodem ? i jak to wygląda ?
|
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
współczuję, mnie czasami chwilke boli i to bardzo, ale rzadko.A u Ciebie to bym chyba oszalała z bólu...:/
|
|
|
|
#695 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze do mnie dzwoni i informuje mnie jak mam ich oszukać wszystkich Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O ile ciąża byłaby wtedy łatwiejsza. Cytat:
żeby tak chociaż ze dwa tygodnie jeszcze się udało przeczekać.Cytat:
Olej to, zostaw sobie nerwy na później. Macierzyństwo będzie jeszcze szerzej relacjonowane ![]() Cytat:
Zobaczymy ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#696 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A strzykawkę po tym oleju bez problemu domywasz? Przypomnij ile tego na raz - 1-2ml? Co do Royala to wiem, że nie jest super. Problem jednak jest taki, że kotka je TYLKO te jedne chrupki (Urinary trochę podjada, choć niezbyt chętnie). Kiedy ją wzięliśmy z hodowli, nagle przestała jeść suche. Jakby po przekroczeniu progu uznała "Chrupki nie są dla mnie". Karmiliśmy ją tymi, które miała w hodowli; potem przerabialiśmy milion innych; były głodówki kilkudniowe. Naprawdę - plotki, że kot w końcu zje jak będzie głodny, nie są prawdziwe Prędzej by jej wszystkie narządy wysiadły, a potem zdechłaby z głodu, niż pochrupała. W końcu, po bodajże 4 m-cach walki, łaskawie zaczęła jeść - ale tylko te Sterilised 37. Co do kotów i dziecka - zobaczymy. Na razie możemy gdybać, i tak nie unikniemy ich wskakiwania do łóżeczka, lizania czy jakichkolwiek innych sytuacji. Cytat:
Co do materaca, to ja kupowałam ten zestaw: http://akpolbaby.pl/pl/przewijaki-lo...572373080.html - tylko wtedy był w gazetkowej promocji za 109zł. A chciałam sam ten materac, ale że trafiła się okazja, to wzięliśmy zestaw. Ale muszę przyznać, że wybór mają naprawdę spory i ceny wydają mi się b.zbliżone do tych allegrowych Koleżanki polecały mi też Smykusia na Nowotoruńskiej, ale osobiście nie byłam, więc nie wiem... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już się boję, jak to będzie u nas. Co prawda teściowa to jest taka, że coś powie (bo przecież musi ), ja coś grzecznie odpowiem, a ona "Nie no oczywiście, wiecie najlepiej"... Ale generalnie mnie strzela na samą myśl jej złotych rad - bo o ile cenię rady "na czasie", o tyle jej sprzed 30 lat średnio mnie interesują. I żeby nie było - nie mówię, że nasze mamy nie mają racji, bo pewnie w wielu przypadkach mają, tylko niestety znam moją teściową i wiem, jakie rzeczy potrafi wygadywać
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Jejku szczerze współczuję przygód z teściami Moi na szczęście są w porządku. Póki co w ogóle nie wtrącają się, rzadko przychodzą i taki układ jak najbardziej mi odpowiada ![]() Obejrzałam dzisiaj po raz kolejny płytę ze ślubu/wesela i jak zwykle na przysiędze się poryczałam W tle leci podkład z Pearl Harbor, istny wyciskacz łez http://www.youtube.com/watch?v=xlauT5TvczE
|
|
|
|
#698 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba pierwszy czop, który udało się zdiagnozować bez wątpliwości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#699 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny te teściowe pchają się do gipsu
![]() Nasturcja zniżka w "Twój styl" obowiązuje 12-13 października -20%. Zakupiłam i Grazia i Twój styl na za tydzień może jak nie urodzę to wyrwę się z koleżankami do Szczecina na zakupy A na jutro kupiłam "In style" bo zniżki mają w ten weekend Tylko tam akurat nie ma zniżki na inglota, ale jest na Home&you |
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zdałam sobie sprawę, że jestem już w 9 miesiącu
![]() Zważyłam się i od początku ciąży mam jakieś 8 kg na plusie, tyle samo przytyłam co moja siostra
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na zakupach...
Wiedziałam, że przecież nie może być tak pięknie a) nie przyjdą do przyszłego weekendu b) przyjdą, ale ktoś znów zdąży je wykupić zanim my się tam pojawimy c) przyjdą, nikt ich nie kupi, ale zniżki na przyszły tydzień nie będą obejmowały akurat tego modelu (bo jest napisane "Na wybrane modele"). Wrrr... Także czuję w kościach, że trzeba będzie zapłacić za nie 100%. Czyli jakieś 80zł więcej niż dziś Poza tym kupiliśmy teściowej na urodziny książkę (niech ma No i oczywiście w H&M musiała matka zaszaleć A wszystko przez to, że nie było białych skarpetek w najmniejszym rozmiarze. No ale 20zł było z gazety, taki plus chociaż. Ten komplet może i dość letni, ale mąż stwierdził, że przecież w domu będzie ciepło i nie będziemy Małej ciągle w grubych pajacach trzymać. Jak jej to założymy raz albo dwa, to mu o tym przypomnę ![]()
|
#703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może przyjdą te buty spokojnie nie nastawiaj się, w przyszły weekend będziesz się denerwować jeżeli już
|
|
|
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiem, i tak nic nie zmienię, ale zawsze mamy takiego pecha Ale za to nasz cudny letni komplet kupiony dla Małej na zimę jest piękny i cieszy oko
|
|
#705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż ma kolegę, którego jeszcze nie znam, ale już go bardzo lubię. Wrócił ostatnio z pracy i zaczął opowiadać z błyskiem w oku, jak wyżej wymieniony, zachwalał i opisywał poród rodzinny. Jest to dopiero drugi facet wśród kolegów męża, który nie odwodzi go od pomysłu udziału w porodzie. Pierwszy to sąsiad i mówił wielokrotnie, że nie wyobraża sobie nie być przy porodzie, ale on taki bardzo zdominowany przez żonę i nie jest raczej autorytetem dla mojego. Po rozmowie z tamtym widziałam wielkie podekscytowanie w oczach męża. I tak już dawno przedyskutowaliśmy temat jego obecności, że będzie dopóki da radę, ale wiedziałam, że mówi to pode mnie. A teraz jak się tak osłuchał, to widziałam , że naprawdę chce to zrobić. Oby więcej takich kolegów i żeby ta ekscytacja szybko nie opadła
|
|
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i bardzo dobrze że mąż się bardziej przekonał
|
|
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby to oni mają gazetkę?
smykusia znam, ale wg mnie jest drogoNie wyobrażam sobie nie odbić dziecka. Dziś pielegniarka mówiła, że Wituś odbija nawet po sondzie. No i foch. Mój czop był pierwszy!!! Ale mój czop byl meeega wielkim kisielem na gęsto, różnokolorowym Trele trzymam kciuki. Dziewczyny trzymajcie się bez atrakcji. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#708 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę coś mi się odmieniło odkąd jestem w ciąży. Podam taki prosty przykład. Zawsze miałam pełno perfum, na dzień, na wieczór, do pracy, świeże, mocne, owocowe, różnorakie jednym słowem. Ogólnie zawsze około 5 buteleczek i non stop były uzupełniane ![]() Teraz mam dwie buteleczki i nawet mnie nie korci. Jakoś tak mi się wydaje, że to zbędny wydatek i można na coś innego wydać tę kasę (czyt. na Filipa )Cytat:
|
||
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
ja tylko na chwilunie z info od rybki : Pisze, że czują się w miare okej, muszą leżeć, brzuch twardy i są jakieś skurcze ale lekkie i nieregularne. Rybka się śmiała że Kacperek szybko nie wyjdzie bo za ścianą mają noworodki i słyszą ciągle płacze, podejrzewa że Kacperek może się ich bać Do tego rybke męczy zgaga i ból głowy. Aaa i kazała trele przekazać - że u niej w szpitalu na wygonienie maluszka lekarze polecają kawe siekiere z 4 łyżeczek bez cukru i mleka
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-05 o 19:01 |
|
|
|
#710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A komplecik taki z czapeczka I spodenkami w kolorowe paseczki? Tez taki mam Cytat:
U mnie tak samo - tylko kolor jednolity poki co wiec chyba mam jeszcze czas Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#712 |
|
Zadomowienie
|
O wieści o Ryby
za nią i za Kacperka zaciśnięte.A Ty Trele wróciłaś już? Nie miałaś po drodze atrakcji żadnych? Torta zakupiłaś?
|
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nie ma jeszcze albo juz, ale widzialam w Polskim HM ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jak się mały pojawi zacznę lepiej zarządzać budżetem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaby, wyprałam rożek kolor bez zmian, wypełnienie też bez zmian ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() tylko się zastanawiam na co mi ta czapka jak w domu nie zakładam czapeczki, a a na podwórko trzeba cieplejszą, na wiosne będzie za mała
|
||
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Od 4 miesiaca pije praktycznie tylko inke wiec po takiej kawie mogłabym miec zawał , a napewno nie spac z dwie noce z rzedu Babku - wrocilam To byl glupi pomysl , ledwo wrocilam .. Pojechalam po tort ale przypomnialo mi sie ze jeszcze to potrzebuje, jeszcze to .. I tak sie przeladowalam , ze w pol drogi juz mi sie chcialo plakac . No I ten tort- nie wiem czy nie dostana jutro połowy bo ja mam takiego smaka choc wogole nie w moim typie bo nie lubie nic z krememWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#717 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Aktualna: http://akpolbaby.pl/gazetka-pazdiernik.pdf Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- O prosze http://m.hm.com/pl/product/10680?article=10680-B - a teraz widze ze jest jeszcze zestaw z sarenka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#719 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witam się sobotnio. U mnie dzień, pomijając ciężką noc, do dupy. Od rana kłócę się z mężem. I to tak porządnie. Tak się w☠☠☠☠.... na niego, że myślałam, że urodzę. Na szczęście nie. I teraz niby jest ok, ale ja nadal mam żal do niego. Oczywiście kochani teściowie. Trele może ten czop odszedł Ci bo coś sobie zaplanowałaś. Wcześniej tego nie zrobiłaś, to mała nie chciała wyjść, a teraz trzeba popsuć mamie zamiary ![]() Pościel dżunglowa przepiękna. Też taką chcę/ I resztę zapomniałam.
30.07.2011r Mąż i żona 27.11.2013 - Moje serce zabiło mocniej bo się pojawiłeś. Kocham Cię nad życie Edytowane przez Asist22 Czas edycji: 2013-10-05 o 19:23 |
|||
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

No zabić to mało.

KCIUKI DLA ANI

Zawsze do mnie dzwoni i informuje mnie jak mam ich oszukać wszystkich
O ile ciąża byłaby wtedy łatwiejsza.
dzowniłam do gina mojego i mam byc w kazdej chwili gotowa na wyjazd na porodówke....dzis zaczynam 36tydzień...i tak jestem zadowolona że w tej ciąży obylo się bez szwów szpitali....na razie jest spokoj ale gin mowi że skoro po nospie nie przeszło wczoraj to widocznie szyjka sie skraca...mam leżec plackiem i moze chociaz tydzien wytrzymac....może byc tez tak że sie uspokoi ale poród moze nastapic w kazdej chwili...14.10 mam wizyyte i moze dotrwam.

), ja coś grzecznie odpowiem, a ona "Nie no oczywiście, wiecie najlepiej"... Ale generalnie mnie strzela na samą myśl jej złotych rad - bo o ile cenię rady "na czasie", o tyle jej sprzed 30 lat średnio mnie interesują. I żeby nie było - nie mówię, że nasze mamy nie mają racji, bo pewnie w wielu przypadkach mają, tylko niestety znam moją teściową i wiem, jakie rzeczy potrafi wygadywać

choc wogole nie w moim typie bo nie lubie nic z kremem