![]() |
#2701 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Ilkas, w ogóle się nie niszczą, wiem, że brzmi niewiarygodnie, ale to są bardzo dobre jakościowo rzeczy. Na all nie ma co patrzeć, bo ceny wygórowane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2702 |
Raczkowanie
|
Wiatm drogie Panie w niedzielny poranek.
Ja kolejny dzien mecze sie z bolem brzucha. I chyba skapituluje i pojde wczesniej do lekarza. Niki dziewczyny maja racje, powinnas jechac na IP. Nie ma co ryzykowac, lepiej zmarnoeac te kilka godzin niz pozniej przez caly dzien sie zamartwiac. Milego niedzielnego popoludnia zycze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Rozeznanie
|
Zamyslona, jedź na IP podadzą coś na podtrzymanie, jeśli będzie taka potrzeba. Ja bym nie czekała
![]() Co do używnaych ciuszków, to jak Kubuś był mniejszy to też miałam dużo używek, jak odkryłam tego next'a Pl to zaczęłam zamawiać już nowe. Zawsze można sprzedać na all, bo ceny używek czasem są kosmiczne ![]() Ja w Pepco, jakoś nie mogę trafić na dobre jakościowe ciuszki. Inne rzeczy kupuję tam często, ale ciuchy mi jakościowo nie odpowiadają - dla mnie takie sztuczne ![]()
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-10-06 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Nikii daj potem znać jak tam na IP. Trzymam kciuki! Agus7ia jeśli Cię boli to faktycznie idź wcześniej, nie ma co czekać. VwVampirka to cieszę się, że wczoraj było lepiej ![]() ![]() My zmykamy do rodziców, więc zajrzę do Was wieczorem. Miłej niedzieli kochane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do kurtki zimowej to też już wyciągam, bo dupka mi marznie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A wiecie że po mnie już widać że jestem w ciąży... Naprawde. Mam już wyraźnie zaokrąglony brzuszek. Raczej nie da się już ukroć mojego stanu. Jak zrobię zdjęcie to wrzucę.
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2013-10-06 o 11:54 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
Vampirko bardzo sie ciesze, ze dzis lepiej, choc troche sobie odpoczniesz
![]() Pamietam ja kkuzynka, ktora rodzila 3 mies po mnie (nigdy nie wymiotowala ani nie miala mdlosci) zazdroscila mi strasznie ze przytylam tylko 9 kg w ciazy, a ona 20. Serio wolalabym tyle przytyc niz tak wymiotowac, nikomu tego nie zycze, mam nadzieje, ze jak kuzynka bedzie znow w ciazy nie pozaluje swoich slow. Jak dobrze, jak tz jest choc jeden dzien w domu, z mlodym sie wyszaleje, obiadek zrobi (nie musze wachac miesa, jej), jaka szkoda, ze tak rzadko mamy dni dla siebie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak jak mówisz ciuchy ciążowe są droższe, bo są ciążowe. To tak jak bukiet ślubny kosztuje 400zł, a taki sam bukiet bez słowa ślubny już 50 ![]() Cytat:
![]() No u nas też kurcze wczoraj tak ładnie a dzisiaj pogoda się pogorszyła. Od rana mżawka, ale teraz już nie pada na szczęście to można wyjść. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() No ja też lubię takie gadżety do domu z pepco, ostatnio kupiłam fajny stoper do drzwi, taki wypełniony grochem chyba, kto by pomyślał, że ktoś coś takiego produkuje w ogóle ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja jeszcze lubię cyckonosze polskiej firmy Dalia ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niki, Zamyślona dajcie znać co u Was ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() Co do drugiego - u mnie to samo, też żałuję, ze częściej nie ma takich dni u nas.. |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie pojechałam , bo plamienia się skończyły. To takie brązowe i w sumie nie za duże było. Brzuch mnie nie boli. W sumie lekarz powiedział że jak krwiak się wchłania to mogą być plamienia brązowe , że niby stara krew. Duphaston biorę od ok 3tyg 3x1. Dziś mam dzień lenia , TŻ robi obiad i zajmuje się dzieckiem a ja leżę lub na siedząc się bawię z Oskarem.
Postanowiłam że poczekam do wtorku i wtedy udam się do mojego gina. Nie mam z kim zostawić Oskara , jakbym miała leżeć w szpitalu. Oczywiście jeśli plamienia znów się pojawią lub będą większe wtedy się wybiorę na IP . Na razie ich nie ma, więc może to jednak ten krwiak i wchłania i oczyszcza ze starej krwi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
Pojechałam i już jestem w domu.
Ostatni raz na tej IP byłam 10 lat temu. Wspominam tą wizytę (pierwsze moje spotkanie z ginekologiem) fatalnie. No ale teraz pojechałam tam bo najbliżej. Jestem miło zaskoczona. Bardzo życzliwy personel. Dokładne, spokojne badanie, uzyskałam odpowiedź na wszystkie pytania. Zarodek jest, serce bije, ale nie dało się określić czy poprawnie. Dostałam na wszelki wypadek luteinę. Plamienie takie nie jest groźne, chyba że będzie się długo utrzymywać lub zwiększy objętość. Mam brać luteinę do czasu wizyty u lekarza. Rozmawiałam też o nospie i jej wpływie na wiotkość mięśni u dziecka. Podobno ostatnio były na ten temat jakieś badania i faktycznie ma to związek. Lekarka przestrzegła mnie przed braniem nospy jak tylko brzuch zaboli. Kazała brać na wyraźne zalecenie lekarza i nie mogła się nadziwić że ostatnio pacjentki łykają nospę jak kwas foliowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Wtajemniczenie
|
![]() znowu pełno naskrobałyście, wczoraj zasnęłam jak dzidziuś o 21ej ![]() co do L-4 ja planuje pójść od grudnia, czyli po skończonym 4 miesiącu, uważam że nikt mi medalu nie da za pracę do końca ciąży, lepsza kasa jest na chorobowym, do tego synuś będzie ze mną, niani nie będę musiała płacić, na paliwo tracić i w zimie sobie bedziemy siedzieć w domku ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze ze dostałaś luteinkę, Nie wiem w jakiej dawce, ale jakby się powtórzyły to myślę że do 3xdziennie można samemu sobie zwiększyć. fajnie, ze ci wypisali bez hospitalizacji, u mnie mi odmowili cwele. Ja też mam brązowe plamienia póki co ani razu nie były krwiste bo te dopiero znaczą kiiepsko i raczej nie można liczyć ze same przejdą. Super że pojechałaś i się uspokoiłaś. Wykorzystuj dopóki chłopaki nie wrócą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
tak nie w temacie :
kobitki fajna promocja jest w SuperPharmie >> 1+ 1 za grosz. i tak kupiłam sobie żel pod prysznic Dove duża butla 500ml za 17zł - za dwa, i jest jeszcze kwas foliowy Pregnamed za 7,99 - za dwa opakowania. ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- ZamyslonaRoztargniona - czyli wszystko ok ?- to dobrze Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-10-06 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Wtajemniczenie
|
do kiedy? i trzeba mieć kartę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
hope nie nie trzeba karty, gazetka jest ważna do 16.10
http://issuu.com/promocyjni.pl/docs/...lor/layout.xml |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Raczkowanie
|
Hope, ten lekarz u ktorego bylam we wtorek powiedzial ze takie bole brzucha moga mnie nekac jeszcze tydzien lub dwa. Wczoraj na noc wzielam nospe i bylo lepiej. Nie mialam juz tak silnego skurczu, tylko brzuch pobolewa, co chwile w innym miejscu. Ahhh te kaprysy kobiet w ciazy
![]() Powiem szczerze, ze nawet pomaga masowanie brzuszka. Teraz jest juz lepiej i nawet nospy dzis nie bralam ![]() Zobaczymy jaka bedzie nocka. Jak cos sie bedzie dzialo to jutro napewno umowie sie na wizyte. A tak wogole to jak Wam niedziela minela? U mnie leniwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Raczkowanie
|
Hej ja dzisaj mialam milusia niedziele
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Ciesze sie ze masz lepsze dzien oby tak dalej ![]()
Będe mamusią ![]() Edytowane przez Gosiiaczek Czas edycji: 2013-10-06 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, to moja pierwsza ciąża i w wielu sprawach jestem całkiem"zielona". Super, że są takie fora, gdzie zawsze można się poradzić w różnych sprawach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Komentarzami bym się nie przejmowała. To twoje życie i guzik im do tego, a jak pójdziesz na zwolnienie to i tak ich nie będziesz słuchać. Kto chce plotkować to mu nie zabronisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | ||||
Zakorzenienie
|
Niki, skoro lekarz uprzedzał wcześniej o takich plamieniach, to chyba faktycznie będzie ok, tym bardziej, że już ustąpiły
![]() ![]() Zamyślona, czyli u Ciebie też wszystko ok? Trzymam za was ![]() Cytat:
![]() Ja też dziś byłam z TŻ na długim spacerku i było fajnie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny -miałyście styczność z takimi pasami ciążowymi ???
http://allegro.pl/pas-ciazowy-uniwer...536516275.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2723 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś byłam u teściów, mąż w pracy więc nie siedziałam sama w domu. Jak wróciłam to zaliczyłam drzemkę, przed chwilą wstałam. Właśnie sobie uświadomiłam jak strasznie dawno nie spacerowałam w okolicach wawelu, muszę koniecznie to zmienić ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do nospy to jak ja byłam na IP w ciąży z Hanią to nawet lekarz dyżurujący mi przepisał nospę "na wszelki wypadek", powiedział, ze mam sobie brać, mimo, że skurczów ani bóli brzucha nie miałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas niedziela też leniwie, popołudniu odwiedziliśmy siostrę TŻta, więc to jedyna rozrywka dzisiaj u nas ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Wtajemniczenie
|
przepraszam jeśli zadam jakieś niewłaściwe pytanie, ale tak nadrobiłam dzisiaj ponad 30 (!) stron od początku naszego forum, i tak się zastanawiam co z tymi dziewczynami z pczątku... widzę wiele z Was nadal ale niektóre takie sympatyczne dziewczyny gdzieś się ukryły albo wykruszyły... odkąd doszłam to nie kojarzę już lolitki888, fantastki, cowie, kaorlaki. A chyba bywają na wizażu. Ciekawe co u nich.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja co 11 tydzień a wymioty nadal szarpią :/ Cytat:
![]() ![]() ![]() Też mamy bardzo dużo ciuszków po bratanku ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do spodni to ja tez już potrzebuję większe, bo uwierają, narazie takie jeanso-leginsy nosze, ale mam kilka z poprzedniej ciąży z gumką, nie tylko z pasem ![]() Staniki też już nosze większe z poprzedniej, od początku niemal :p Mój też widać, niedługo kurtki nie dopnę :p
![]() |
#2728 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do nospy ja pamiętam jak w pierwszej ciąży bolał mnie brzuch i lekarz powiedział aby brać nospę. Wtedy też rozmawiałam z koleżanką, która powiedziała mi że jej kuzynka też w ciązy brała nospę, bo brzuch ją często bolał i lekarz zalecił branie. Dziecko urodziło się zdrowe, ale z dziwnymi tikami mięśni twarzy i trochę tak jakby usta z jednej strony podniesione itp. Bo wielu badaniach itp wyszło że przyczyną mogła być nospa. I wtedy mnie tym nastraszyła i ja nie brałam nospy. Nie piszę tego aby Was straszyć , po prostu pisze to co usłyszałam. Cytat:
![]() ![]() Leżeć też nie mogę, bo jednak dziecko wymaga opieki. Ale w miarę możliwości dużo siedzę, leżę i bawię się tak z Oskarem , a jak on ma drzemkę to i ja ![]() Cytat:
![]() My pojechaliśmy do moich dziadków powiedzieć o ciąży ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do gadania ludzi się nie przejmuj , pogadają i z czasem zmienią temat. To Wasze życie i Wasze decyzje ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja patrzę w tej chwili pod względem kaski i pójście za jakiś czas wiąże się u mnie z wpływami do budżetu większymi o ok 800 zł więc nie mało ![]() u mnie jest ten plus, że problemu nie robią jak dziewczyny ida na L-4, też chciałabym wziąć roczny macierzyński ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój radar (tym razem przy pomocy jednej życzliwej duszyczki) ![]() ![]() Ja się przyznam, że się jakoś zaaklimatyzować nie potrafiłam tutaj ![]() A chcecie mnie tu? ![]() Może się wreszcie odnajdę. W końcu od tamtego czasu przybyło pewnie sporo super mamusiek ![]() Wazelinuję, i know.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.