![]() |
#2671 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a tak powaznie to rowniez czuje miedzy Wami a nami jakieś porozumienie ![]() ![]() własnie oglądam to allegro... ale zeby znaleźć jakieś ciepłe spodnie na zimę to będzie problem.... większość "legginsów" albo temu podobnych. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do dni monotonnych to zrozumiałe u nas też tak, od małego była pobudka, śniadanie, 3 godziny spacerku... Ale przez to z młodym nie było problemów, nie był nigdy jakąś specjalną marudą ![]() ![]() A ten śpiacy dzień ja mam też, popołudniu padłam mimo że chłopaki na podłodze wywijali głośne przytulasy ![]() ![]() H0pe to uważaj, mój tak przytył w pierwszej ciązy chyba z 10 kg ![]() ![]() ![]() A co do ciuszków ja młodego obkupowałam na all, częściowo używane, bo szczerze to ile razy taki maluszek ponosi te ciuszki, raz dwa wyrośnie, sama mam kilka zupełnie nowych bo nie zdazyliśmy założyć. Cytat:
![]() ![]() Co do ciasnych spodni to ja ostatnio szłam po młodego i jakoś mnie zaczęły uwierać i kombinowałam jak tu się na ulicy rozpiąc ![]() ![]() Mam duuuży dla mnie problem. W pn musze wreszcie oddać krew a że cukier też mam badać więc muszę być naczczo. I nie mam pojęcia jak to zrobić, bo ja z głodu wymiotuję, póki nie zjem latam do wc :/ nie wiem czy mam miske cholipcia wziąć do przychodni ![]()
![]() |
#2673 | |
Wtajemniczenie
|
Wola
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2674 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2676 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |||
Zakorzenienie
|
Witam nowe Mamusie
![]() ![]() oj, bolą. Raz mniej, raz bardziej ale bolą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Coś mnie pobolewa głowa ![]() ![]()
![]() |
#2678 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do mycia okien to przyznam się że w poprzedniej ciąży myłam, choć z przerwami. Jeśli chodzi o ubrania ciążowe to ja chodziłam w zwykłych koszulkach , tunikach , i legginach , mam tylko 1 spodnie ciążowe ![]() No i jeszcze odnośnie ciuszków to jeśli będzie chłopak to mamy wszystko po synu bo chowaliśmy do kartonów i na strych ![]() Jeśli chodzi o jedzenia to na razie mogę jeść wszystko , chociaż jak otworzę jakieś mięso, szynkę itp. to na początku mi śmierdzi, potem jest już OK |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Rozeznanie
|
Hej, Was faktycznie strach zostawić
![]() ![]() Nie cytuję bo padam na pyszczek. Tyle co pamiętam... Rysunek dzidziulka w brzuszku ![]() ![]() ![]() W pierwszej ciąży nie miałam nic ciążowego ![]() ![]() ![]() ![]() Co do ubranek to mam trochę po Kubusiu, ale mam cichą nadzieję, na dziewczynkę ![]() ![]() ![]() Hope, ciążowych rzeczy nie polecę, ale 'dzieciowe', a i owszem ![]() ![]() ![]() ![]() Dla małych dzieci Zara też ma ładne ciuszki, ale to trzeba na wyprzedaż się nastawić, bo jednak ceny spore ![]() Ja w pierwszej ciąży okna myłam i łazienkę nie raz szorowałam po sam sufit ![]() ![]() ![]() Idę poleżeć w wannie ![]()
#2680 |
Wtajemniczenie
|
Jakaś śpiąca się robię, a o tej porze dla mnie to dziwne
![]() A jutro praca ![]()
#2681 |
Zakorzenienie
|
życzę dobrej nocy, wreszcie dostałam sie do łóżka
#2682 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na mdłości? Cały czas jest mi niedobrze, od rana do wieczora. Najchętniej nic bym nie jadła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2684 |
Zadomowienie
|
Nadrobiłam, ale nie cytuje bo mam straszny wieczór z mdłościami i boje się ze skończę w ubikacji. ..nienawidzę wymiotywac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Mielismy dzisiaj kiepską noc. Oskar przebudził się ok 23.15 i prawie godzinę płakał, TŻ go nosił bujał. Potem stwierdził że go brzuszek boli bo napina go i potem ciężko purta. Tak więc podałam mu syrop przeciwbólowy. Po 40min noszenia go przez TŻ przejęłąm go ja, bo stwierdziłam że może mi się uda go uśpić. Tak więc noszenie potem siedzenie i bujanie się z nim aż w końcu po 20min zasnął. Potem też takie spanie jakby nie spanie , bo Oskar spał z nami i się wiercił, kręcił itp. No ale to odbiło się na mnie bo teraz mam plamienia (brązowe) i tak się zastanawiam czy mam panikować?? Czy mam jechać na IP aby sprawdzić czy wszystko w porządku , czy poczekać do wizyty. Wizytę mam dopiero w czwartek, ale lekarz przyjmuje też we wtorki więc zadzwoniłabym we wtorek aby mnie przyjął. I właśnie tak się zastanawiam czy jechać na te IP czy jednak czekać i nie panikować?? Ehhh.... jestem trochę zła na siebie, no ale z drugiej strony nie mogłam słuchac jak mój bąbelek tak strasznie płakał i się męczył. |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za komplementy nt. malunków córci. Mnie też nimi zaskoczyła. Zostały sfotografowane i schowane na pamiątkę. Współczuję wszystkim dziewczynom z mdłościami. Ja w pierwszej ciąży miała, ale krótko. Teraz na razie się nie pojawiły i mam nadzieję, że ich nie będzie. Mam pytanie. Ile z was jest już na zwolnieniu, a ile zamierza pracować, o ile wszystko będzie w porządku?? Zastanawiam się sama, ale jak będę się dobrze czuła to chcę pracować jak najdłużej, chociaż nie jest łatwo, bo to praca z małymi dziećmi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | ||||||
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe przyjęcie i gratulacje.
Jak powiedzialam rodzicom o blizniakach to okazalo sie ze w rodzinie u mojego taty zdarzyly sie dwa razy. Szkoda ze mi o tym wczesniej nie powidzial ![]() STarsznie pedzicie, nie moglam Was nadrobic! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja tez z Warszawy! Cytat:
Cytat:
] MIeszkalam cale zycie na Zoliborzu, dopiero neidawno sie wyprowadzilam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dzis mielismy straszna noc, Adas wstal o pierwszej i zaczelismy dzien ![]() A co do ciuchow ciazowych to mam troche z pierwszej ciazy, ale musze sie wybrac po spodnie, bo stare zajechal calkowicie. Zawsze slyszalam, ze w ciazy nie wolno podnosic rak, ale w pierwszej ciazy jak jeszcze nei wiedzialam o dzidziusiu sama pomalowalam wszystkie sufity w naszym nowym mieszkaniu i cale szczescie nic sie nie stalo. Milego dnia wszystkim! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem na zwolnieniu caaały czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 14 mam wizytę i mam nadzieję że dostane zwolnienie... Stanie 11h na nogach jest w tym momencie dla mnie mega męczące ;/ Nie mówiąc już o bólach w podbrzuszu.... Miłego dzionka wszystkim ![]()
![]() |
#2690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nawet wstawałam o 2 w nocy i potem 4, żeby zjeść małą kromkę z serkiem. To ratowało mnie przed porannymi mdłościami. Jak szłam na pobieranie krwi to też jadłam w nocy. Ostatnią małą suchą kanapkę o 6 rano- badanie robiłam 2 h później. Miałam ze sobą woreczek i banana w torebce, którego zjadłam po wyjściu. A w sumie przyznam się, że w poczekalni, przed badaniem zjadłam jedno winogronko ![]() Takie mocne mdłości skończyły się w około 9 tc. Od 2 tygodni nteż nie wymiotuję. Czasem mnie mdli, ale tak lekko i wiem, że zaraz przejdzie i że nic mi z żołądka nie wyjdzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja zamierzam chodzić normalnie w jeansach ciążowych zimą, na pewno jakieś znajdziesz. Ja kupowałam swoje spodnie w H&M, a super są ciuchy w sklepie happy mum, ale drooooogie niesamowicie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj trochę odespałam, bo TŻ wziął Hanie i pospałam do 8.30 ![]() ![]() ![]() Oj tam się przejmujesz, następnym razem odpinaj i się nie martw ludźmi ![]() Pamiętaj, że w ciąży z Hanią każde pójście na badanie to dla mnie też było wyzwanie, bo było mi niedobrze zanim nie zjadłam. Weź woreczek i coś do jedzenia, zaraz po badaniu zjedz koniecznie ![]() Cytat:
![]() Dzięki, mam nadzieję, że coś będzie widać rzeczywiście ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No ilość duża, bo 6 sztuk ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny jeśli chodzi o ciuszki dziecięce to ja polecam Wam pepco. Jakość co prawda nie jest rewelacyjna, ale umówmy się jak długo dzidziuś ponosi ciuszki w rozmiarach 56,62,68? A ceny są naprawdę niskie, a i wzory bardzo ładne ![]() ![]() My mieliśmy duże szczęście, bo jakieś 70% ciuchów miałam od bratowej po ich córkach i do dzisiaj na bieżąco dostaję to co Zosi już za małe ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() ========== jeśli chodzi o ubrania ciążowe to mi się wydaję że fajnie się zaopatrzyć w takie właśne leginsy np. / któraś z Was wklejała linka do allegro/ no a góra: to więkksza koszula , czy bluzka,,, kolezanka moja mówiła/ urodziła 2 miesiące temu/ że w sklepach ciążowych nie warto kupować gł. ze względu na cenę, lepiej można kupić danego ciucha w większym rozmiarze. tak samo mówiła o bieliżnie ciążowej: biustonosz odpinany ok 80 zl, a w chińczyku kupiła bawełniany za 10-15 zł. --- MIŁEJ NIEDZIELI |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
BAN stały
|
Witam się z rana
![]() Nikii patrząc na Twoje wcześniejsze problemy, lepiej podjedź na IP ![]() I znowu piękny słoneczny dzień ![]() ![]() Idę Was nadrobić ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas dziś nie tak ładnie, jak wczoraj, a szkoda, bo planowałam wyjazd poza miasto ![]()
![]() |
#2695 |
Zadomowienie
|
Ja w pierwszej ciąży włąśnie od 7 tyg. byłam na zwolnieniu, bo miałam duże mdłości, a wiadomo dzieci trzeba mieć cały czas na oku i nie mogłam latać do kibelka co chwila, później leżałam w szpitalu z powodu plamień i zagrożonej ciąży, no a jeszcze później przyplątało mi się nadciśnienie i w rezultacie CC. Także teraz nie wiem jak to rozwiązać, ale na razie jest OK, więc pracuję sobie z maluszkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja w piątek czułam się okropnie i jeśli ten stan by się utrzymał to na pewno poszłabym na L4. Na szczęście minęło i czuję się dobrze ![]() Jesteś przedszkolanką? (pisałaś? Przepraszam, jeśli przeoczyłam)
![]() |
#2697 |
BAN stały
|
Magdi555 przejrzałam sobie właśnie te ciuszki next na necie, bo szczerze mówiąc wcześniej jakoś tą marką się w ogóle nie interesowałam
![]() ![]() ![]() A powiedz mi jak po praniu? Bardzo się niszczą? Bo wkurza mnie to jak czasem coś kupię, np mam takie dwie pary spodni Emilki i po 2-3 praniach, tak się mocno skulkowały, że wyglądają okropnie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | |||||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=madziuuula;43141359]I to raczej nie przesąd, lepiej uważajcie
![]() no to prawda- to nie przesąd ![]() A ten śpiacy dzień ja mam też, popołudniu padłam mimo że chłopaki na podłodze wywijali głośne przytulasy ![]() ![]() to slodko brzmi ![]() H0pe to uważaj, mój tak przytył w pierwszej ciązy chyba z 10 kg ![]() ![]() ![]() ooo maj gad to chyba będę g odchudzać na drugi raz! ![]() Mam duuuży dla mnie problem. W pn musze wreszcie oddać krew a że cukier też mam badać więc muszę być naczczo. I nie mam pojęcia jak to zrobić, bo ja z głodu wymiotuję, póki nie zjem latam do wc :/ nie wiem czy mam miske cholipcia wziąć do przychodni ![]() oj bidulo, nie mam porady w tej kwestii dla Ciebie ![]() Cytat:
![]() a co do tego podnoszenia rąk - to raczej nie przesąd i uwierz mi jestem kobietą ze wsi i niestety od takich polowych prac teraz właśnie prowadzę życie płaszczki ;/ także nie ma reguły - nie ma co szukać argumentów "za" na wysiłek w ciąży, bo to jest loteria - jdnemu zaszkodzi drugiemu nie. Niestety jeden musi, i rozumiem mamy ktore mają dzieci i nawet jak muszą to nie ma że boli... współczuję bo ja bez dziecka i tak się zrywam do roboty a co dopiero przy dziecku. jak trzeba to trudno, ale jak można zapobiegac to lepiej dać sobie spokój choć wiem jak to jest kochane, bo leżę w tym łóżku i któryś dzień patrzę na tą poobrywaną zasłonę i coś mi się robi, ale trochę się boję... i tak za dużo łażę. także proszę się wyręczać jak najczęściej. buźka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do pepco... trafiłaś w sedno bo uwielbiam tam chodzić ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas ciuchy niszczą się strasznie, bo synek żłobkowy. Codziennie 3 komplety brudnych ciuchów odbieram (nauka samodzielnego picia i jedzenia), więc piorę na okrągło. A pralka wiadomo - niszczy. Nowych żal by mi było. No i mój nadal raczkuje. Jako że jego rówieśnicy już biegają, to pozwalam mu na raczkowanie po placu zabaw, po parku czy po podwórku. Chyba nie muszę mówić jak po tym ubranie wygląda. No i dzięki zakupom rzeczy używanych mam milion ciuchów co jest przydatne i teraz i wcześniej, jak ulewał strasznie na początku czy jak pieluchy mu bokiem przeciekały. Nie stresowałam się, że nie mam go w co ubrać, bo wszystko brudne, nie musiałam prać codziennie tylko wtedy, gdy miałam czas. Sama wygoda. A jak się dobrze poszuka, to często te używane jak nowe wyglądają. Niki89 mam to samo co ty. Od rana mam malutkie plamienie. Pojedyncze pasemka brunatnego śluzu. Nie wiem czy jechać na IP czy nie. A może coś innego robić? I wybiegając w przyszłość. CO mi na tej IP zrobią? Zbadają i położą na oddział czy dadzą receptę i wyślą do domu czy będą kazali w domu leżeć? Taki paradoks, bo Młody na weekend pojechał do dziadków. Wczoraj pierwszy raz się nie przemęczałam, pół dnia przeleżałam na kanapie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Witam,
powiem Wam, że wczoraj miałam dość dobry dzień. Jakoś po południu moje mdłości odpuściły ![]() ![]() Jeśli chodzi o ubrania ciążowe, to ja już potrzebuję spodni. Na razie nic nie kupowałam, bo nie wiem ile przytyję, ale pomału trzeba zacząć się zaopatrzać. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ad2. Też się bałam chodzić na te badania... ale jakimś cudem dawałam radę i jedynie przed wyjściem wymiotowałam... może stres zrobił swoje ![]() Cytat:
- jedzenie po trochu co 2-3 godziny (najczęściej kanapkę albo suchą bułkę lub rogala), - nieobjadanie się czymś na raz - posiłki sobie rozkładam na części, dotyczy to też picia wody - po trochu małymi łyczkami, nigdy całej szklanki 1 haustem, - po każdym posiłku leżę i się nie ruszam, tak długo jak wytrzymam. Wystarczało mi np zmienić pozycję z półleżącej na siedzącą i o razu były modły. Tak więc jak zaczynałam jeść, to przysuwałam sobie stolik blisko łóżka, tak bym mogła zjeść i potem odleżeć nieruszając się z miejsca, - przy łóżku cały czas mam coś do jedzenia. Jak czułam, że zbliżają się modły, to to zajadałam. Nawet jak nie pomogło, to przynajmniej nie wymiotowałam niczym- nie ma nic gorszego, - jem dużo bananów. Tylko raz po nich wymiotowałam, ale to gdy zagryzałam nimi mdłości, które były nieuniknione... Normalnie mają taką konsystencję, że żołądek nie odczuwa że coś jem... a pewnie dzięki nim, przez tydzień w którym najwięcej wymiotowałam to nie schudłam, a nawet przytyłam 1 kg, - dużo leżę. Od ruszania się (np spacerów) też wymiotuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.