|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43148639]zastanawiam się nad kwasami na twarz i ramiona
[/QUOTE]Ja na twarz kładłam i na uda. Niedługo jak słońce całkiem zniknie zacznę kłaść na dłoń, bo mam tam bliznę.
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prolaktyna test czynnościowy.
|
|
#4083 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje kosmetyczne marzenie się spełnia, nie będę musiała jej wieźć z Węgier ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() uch, miałam wczoraj pracę do 23, potem jeszcze wpadłam na mini popijawę z TŻtem i ostatecznie zasnęliśmy u mnie o 5 rano... a u mnie pod oknami dzisiaj jakiś festiwal osiedla, megafony, koncerty i stado ludzi w lodówce pustki, włosy tłuste, chyba jednak poudaję że się uczę dzisiaj
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem z nich taka dumna. To głupie, ale pierwszy raz odkąd pamiętam mam takie zdrowe włosy. Teraz tylko marzę, żeby one wreszcie były wszystkie równej długości (pozostałości po degażowaniu )
|
|
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taa, też kiedyś popełniłam błąd degażowania... nigdy więcej
|
|
#4086 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;43139578]Macie jakieś biedronki do przenocowania? Chyba poprowadzę dla nich zimową noclegownię, wyłapałam dziś ich w mieszkaniu 24.[/QUOTE]
Też mam plage fuuj ![]() Pozbyłaś się jakoś tego ?
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja go popełniałam nieświadomie przez jakieś 4 lata. Tzn szłam do fryzjerki, ona cięła, cieniowała i degażowała "bo takie gęste włosy inaczej się nie będą układać" a ja pozwalałam, bo nie wiedziałam, co co chodzi. W ogóle degażowanie opisywała jako coś zbawiennego dla takich włosów jak moje.
|
|
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
A mi wyrosła kolejna warstwa bejbiszonów
![]() Cytat:
Jakie??Ja jeszcze nie dotarłam do stacjonarnego sklepu Ewy Ale we wtorek mam okienko w Kato to się chyba wybiorę ![]() 2 h i kurs BHP zaliczony ![]() A na włosach mix z olejów z Amlą w proszku ;D
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jak odrastają to jakaś masakra, każdy w swoją stronę... na szczęście mój fryzjer zrozumiał, że już się tak nie bawimy
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden w prawo, drugi w lewo, trzeci sterczy nie wiadomo gdzie. ![]() Tnę teraz sama i nie mam problemu.
|
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz chcę zejść z cieniowania końcówek czyli tutaj już pójdzie mi szybciej ![]() Idę sobie zrobić jakiegoś miksa
|
|
|
|
|
#4092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Raczej nie będzie się na co czaić. Skład szamponu w wersji "nie dla Biedronki" jest cienki. Sól na 3 miejscu, ekstrakty po zapachu i w ostatnich pozycjach, pq. Takie se te szampony. Ale z ciekawości i tak obadam składy, jak się pojawią w Biedrze. Ciekawe czy będą takie same, jak w przypadku wersji za 17 zł. |
|
|
|
|
#4093 |
|
Spaceroholiczka
|
Może wróci ze zmionionym składem?
Mam jutro angielski, już boli mnie brzuch ze strachu. Przypuszczam, że pójdę do odpowiedzi i mam jeszcze większy stres. Już mi się oberwało za to, że tak długo siedziałam w domu, następnie, że nie będzie mnie na sprawdzianie, bo jadę do immunologa, do Krakowa, na dodatek babka sepleni i ma problemy z wymową - strasznie ciężko ją zrozumieć; np. awesome-ozo, september-setemp
|
|
|
|
#4094 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale na wątku pielęgnacyjnym jedna dziewczyna mówiła, że ją widziała (dlatego przyszłam do was z pytaniem, czy ją ktoś widział), więc jakaś szansa jest Kav u mnie też aż strach przed ang wszyscy się boją, na dopach prawie cały czas. Ale jak Ciebie nie było długo w szkole to powinnaś mieć 2-3 dni do nadrobienia w których nie mogą Cię pytać.
|
||
|
|
|
#4095 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Obecnie mam wycieniowane końcówki, ale myślę czy ich na równo nie ściachać maszynką, czyli TAK, żeby mieć proste. Strasznie wywijają mi się teraz.
|
|
#4098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale nadzieję na powrót morelki mam! |
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sól w szamponach?
|
|
#4100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Alterra jakoś cienko stoi z odżywkami. 2 na całą linię to tego, MAŁO. Sodium Chloride. Chlorek sodu, czyli zwykła sól. Mnie epicko podrażnia, jeśli jest wysoko w składzie. |
|
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ten bo TŻ się podobał na tyle, że nawet majty do kompletu zamówił: http://www.ewa-michalak.pl/product-p...-Malinka-.html
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Mam do was pytanie, gdyż przeżyłam lekki szok kiedy przed chwilą myłam włosy. Postanowiłam je wyrypać
umyłam joanną pokrzywa i zielona herbata, wcześniej strasznie mi plątała włosy, aż skrzypiały. Raz zrobiła mi takie kuku, że nawet ogromne ilości kallosa nie ułatwiły mi rozczesania tego siana. Nie oczyszczałam nią włosów jakieś 2 miesiące ale na co dzień używam szamponów z SCS, ALS, czyli nie należą do łagodnych, ze dwa razy w miesiącu zdarzy mi się umyć czymś łagodnym. Dziś włosy w trakcie mycia praktycznie wcale się nie plątały tylko grzywka ale delikatnie, były śliskie, po użyciu odżywki nawet to delikatnie splątanie zniknęło. W ciągu tych 2 miesięcy także kilka razy myłam przeciwłupieżowym. Czy to możliwe aby w ciągu 2 miesięcy intensywniejszej pielęgnacji ich kondycja się aż tak poprawiła? Czy może są jednak oblepione i stąd ten efekt? |
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
ale jakby były oblepione to sls chyba by to zmył?
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie to mnie zastanawia, bo aż nie mogę uwierzyć w taką zmianę, zwłaszcza że przeżyły kąpiel rozjaśniającą, i miesiąc później dół dostał jeszcze rozjaśniacz
|
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BMR to PODSTAWOWA przemiana materii, gdy organizm leży i oddycha tylko. CAŁKOWITA przemiana materii (CPM - czyli tyle, ile rzeczywiście spalasz dziennie) jest równa: CPR = BMR (czyli to, co Ty uparcie liczysz, i Twój dietetyk, którego kopnęłabym w tyłek też) + TEA (kalorie spalane ze względu na aktywność fizyczną) + TEF (efekt termiczny pożywienia) + NEAT (kalorie spalane podczas podstawowych czynności). Ten kalkulator, który niedawno tutaj wstawiałam bazuje właśnie na tym wzorze (w rozbudowanej formie). I sama widziałaś, ile wyszło. I PODSTAWOWA przemiana materii wychodzi dokładnie tyle, ile Tobie. Tyle, że Ty tyle spaliłabyś, gdybyś przeleżała cały dzień w łóżku prawie się nie ruszając. Tak więc - jesteś na redukcji od miesięcy. I prawdopodobnie organizm bardzo intensywnie mówi Ci stop. Edit. Ten drugi kalkulator liczy CPM sposobem nie uwzględniającym TEF i NEAT.
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2013-10-06 o 21:18 |
|
|
|
|
#4106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie uczy najlepszy anglista w szkole. Wiecie ile bierze za godzinę korepetycji? sto złotych... nie przyszłam na sprawdzian, strasznie prosty był. Stwierdził, że ułoży mi dużo trudniejszy, bo ja jestem ja strasznie mnie lubi, ale mi się to nie uśmiecha, bo przez to mnie dociska z angielskim. Ale przynajmniej się czegoś nauczę, a mam zamiar zdawać angielski rozszerzony.Takie plusy chodzenia do najlepszej klasy (tytułowanej tak przez samego dyrektora i nauczycieli) w szkole... |
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie skupiłabym się na zwiększaniu kaloryczności posiłków (dodaj, suszone owoce do posiłków, miód, orzechy, czy masło orzechowe (czytaj skład, żeby nie okazało się, że orzechów jest mniej niż cukru), nie rezygnuj z tłuszczy (oliwa z oliwek, winogronowy, lniany, jaki ci tam pasuje), nie unikaj kaszy, brązowego ryżu i pełnoziarnistego makaronu. Tłuszcz na udach już pisałam- skakanka byłaby najlepsza. Jeśli nie, to rowerek (na niskim obciążeniu), jeśli masz możliwość, to może biegi? Pamiętaj, że nie rozwiniesz cellulitu jeśli będziesz jadła zdrowo. Jakość jest ważna.
|
|
|
|
|
#4110 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Gdyby było inaczej wszystko szłoby w cycki, a za dotknięciem czarodziejskiej różdżki kobiety miałyby patykowate nogi i malutkie biodra. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

[/QUOTE]

moje kosmetyczne marzenie się spełnia, nie będę musiała jej wieźć z Węgier 

)

Ale na wątku pielęgnacyjnym jedna dziewczyna mówiła, że ją widziała (dlatego przyszłam do was z pytaniem, czy ją ktoś widział), więc jakaś szansa jest