Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-06, 14:25   #4081
Dolczi
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43148639]zastanawiam się nad kwasami na twarz i ramiona [/QUOTE]

Ja na twarz kładłam i na uda. Niedługo jak słońce całkiem zniknie zacznę kłaść na dłoń, bo mam tam bliznę.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 14:25   #4082
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
46kg.
Własnie patrzyłam testosteron w mojej przychodni. Są dwa za 24 i za 47zł. Czym się różnią? Bedę robiła morfologię, ob, żelażo, próby wątrobowe, tsh, ft3, ft4, anty-tpo, prolaktyna. Jeszcze coś?

Myslicie, że da się zwęzić sukienkę?

Prolaktyna test czynnościowy.

Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 15:12   #4083
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Widziałyście może odżywkę morelową w rossie? Tu jest pokazana http://www.rossnet.pl/tylkowrossmann tylko zamknięcie ma u góry, a nie jak kiedyś. Jak wróciła z podobnym chociaż składem to wykupię duużą ilość w pn
żartujesz moje kosmetyczne marzenie się spełnia, nie będę musiała jej wieźć z Węgier

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Widziałyście?

Nowe kosmetyki w biedronce i promocje

Ponoć Wszystkie kosmetyki DeBa Bio Vital NIE ZAWIERAJĄ: - parabenów,
- silikonów,
- barwników,
- olei mineralnych.
ciekawie wyglądają, chociaż ja bym się też na odżywkę zaczaiła, jeśli tylko będą

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Wiecie, że mam od dwóch tygodni na paznokciach ten sam lakier? Znaczy bazę Essence i top coat UV Eveline. Serio nie schodzi
I kupiłam ten wasz zielony zmywacz z Isany
wow, mi jeszcze nigdy tyle nie przeżył

Cytat:
Znacie jakiś płyn micelarny nie podrażniający? Be bauty, Dermedic, AA, Paese mnie podrażniają.
Ziaja?

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Uwielbiam niemiecki akcent Nie chcę się chwalić, ale miałam wyróżnienia na powiatowych konkursach recytatorskich poezji i prozy niemieckiej
stara, mogłabym słuchać godzinami

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość

Aaa, miałam Wam powiedzieć przedwczoraj, ale zesklerozowana zapomniałam.
Wyrypałam włosy barwą ostatnio i.. to wszystko. Zostawiłam je tylko do naturalnego wyschnięcia. A rano nie wierzyłam w to, co widzę, bo były takie, jakbym dała im się najeść nie wiadomo jaką maską. Jestem z nich dumna. (czy ja aby na pewno tego nie pisałam? )
Mam już porządny odrost. Muszę się zebrać w sobie i iść po tę farbę.
to już jest znak tego, że włosy są naprawdę zadbane same z siebie, a nie doraźnie ratowane jakąś maską, gratuluję

uch, miałam wczoraj pracę do 23, potem jeszcze wpadłam na mini popijawę z TŻtem i ostatecznie zasnęliśmy u mnie o 5 rano... a u mnie pod oknami dzisiaj jakiś festiwal osiedla, megafony, koncerty i stado ludzi w lodówce pustki, włosy tłuste, chyba jednak poudaję że się uczę dzisiaj

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 15:19   #4084
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
żartujesz moje kosmetyczne marzenie się spełnia, nie będę musiała jej wieźć z Węgier

to już jest znak tego, że włosy są naprawdę zadbane same z siebie, a nie doraźnie ratowane jakąś maską, gratuluję
Pokażcie mi ją jak krowie na rowie, bo jak wchodzę w linka, to mi ogólna strona wyskakuje, a nie odżywka.

Jestem z nich taka dumna. To głupie, ale pierwszy raz odkąd pamiętam mam takie zdrowe włosy. Teraz tylko marzę, żeby one wreszcie były wszystkie równej długości (pozostałości po degażowaniu )
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 15:30   #4085
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Pokażcie mi ją jak krowie na rowie, bo jak wchodzę w linka, to mi ogólna strona wyskakuje, a nie odżywka.

Jestem z nich taka dumna. To głupie, ale pierwszy raz odkąd pamiętam mam takie zdrowe włosy. Teraz tylko marzę, żeby one wreszcie były wszystkie równej długości (pozostałości po degażowaniu )
bo ten link się nie otwiera, wchodzisz w główną > zakładka alterra > przewijasz kosmetyki aż dojedziesz do odżywki morelowej

taa, też kiedyś popełniłam błąd degażowania... nigdy więcej

Stary 2013-10-06, 16:02   #4086
justusia16
Wtajemniczenie

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;43139578]Macie jakieś biedronki do przenocowania? Chyba poprowadzę dla nich zimową noclegownię, wyłapałam dziś ich w mieszkaniu 24.[/QUOTE]

Też mam plage fuuj

Pozbyłaś się jakoś tego ?
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 16:07   #4087
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
bo ten link się nie otwiera, wchodzisz w główną > zakładka alterra > przewijasz kosmetyki aż dojedziesz do odżywki morelowej

taa, też kiedyś popełniłam błąd degażowania... nigdy więcej
Aaa, w ten sposób, to dziękuję.
Ja go popełniałam nieświadomie przez jakieś 4 lata. Tzn szłam do fryzjerki, ona cięła, cieniowała i degażowała "bo takie gęste włosy inaczej się nie będą układać" a ja pozwalałam, bo nie wiedziałam, co co chodzi. W ogóle degażowanie opisywała jako coś zbawiennego dla takich włosów jak moje.
Stary 2013-10-06, 16:25   #4088
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Wyłysieję ^^
A mi wyrosła kolejna warstwa bejbiszonów
Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
TŻ mi właśnie dwa effuniaki kliknął
jeden pewnie będzie do odsyłki, ale i tak
Jakie??
Ja jeszcze nie dotarłam do stacjonarnego sklepu Ewy Ale we wtorek mam okienko w Kato to się chyba wybiorę

2 h i kurs BHP zaliczony

A na włosach mix z olejów z Amlą w proszku ;D

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 16:27   #4089
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Ja go popełniałam nieświadomie przez jakieś 4 lata. Tzn szłam do fryzjerki, ona cięła, cieniowała i degażowała "bo takie gęste włosy inaczej się nie będą układać" a ja pozwalałam, bo nie wiedziałam, co co chodzi. W ogóle degażowanie opisywała jako coś zbawiennego dla takich włosów jak moje.
no właśnie... 'będą się lepiej kręcić' tylko jak odrastają to jakaś masakra, każdy w swoją stronę... na szczęście mój fryzjer zrozumiał, że już się tak nie bawimy

Stary 2013-10-06, 16:46   #4090
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie... 'będą się lepiej kręcić' tylko jak odrastają to jakaś masakra, każdy w swoją stronę... na szczęście mój fryzjer zrozumiał, że już się tak nie bawimy
Mi mówiła, że "lżej na głowie będzie" yhy.. a później każdy uj na swój strój. Jeden w prawo, drugi w lewo, trzeci sterczy nie wiadomo gdzie.
Tnę teraz sama i nie mam problemu.
Stary 2013-10-06, 16:55   #4091
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam degażowane jakoś w podstawówce, gdyż tamta fryzjerka nie widziała innego sposobu na "lekkie wycieniowanie" i tak chodziłam z takim mysim ogonem Teraz chcę zejść z cieniowania końcówek czyli tutaj już pójdzie mi szybciej

Idę sobie zrobić jakiegoś miksa
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 16:56   #4092
dilula
Rozeznanie

Cytat:

ciekawie wyglądają, chociaż ja bym się też na odżywkę zaczaiła, jeśli tylko będą
Jeśli odżywka morelowa wróci, to pytam się, po wuja ją wycofywali?

Raczej nie będzie się na co czaić. Skład szamponu w wersji "nie dla Biedronki" jest cienki. Sól na 3 miejscu, ekstrakty po zapachu i w ostatnich pozycjach, pq. Takie se te szampony.
Ale z ciekawości i tak obadam składy, jak się pojawią w Biedrze. Ciekawe czy będą takie same, jak w przypadku wersji za 17 zł.
Stary 2013-10-06, 17:16   #4093
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Może wróci ze zmionionym składem?

Mam jutro angielski, już boli mnie brzuch ze strachu. Przypuszczam, że pójdę do odpowiedzi i mam jeszcze większy stres. Już mi się oberwało za to, że tak długo siedziałam w domu, następnie, że nie będzie mnie na sprawdzianie, bo jadę do immunologa, do Krakowa, na dodatek babka sepleni i ma problemy z wymową - strasznie ciężko ją zrozumieć; np. awesome-ozo, september-setemp
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 17:24   #4094
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość

Mam jutro angielski, już boli mnie brzuch ze strachu. Przypuszczam, że pójdę do odpowiedzi i mam jeszcze większy stres. Już mi się oberwało za to, że tak długo siedziałam w domu, następnie, że nie będzie mnie na sprawdzianie, bo jadę do immunologa, do Krakowa, na dodatek babka sepleni i ma problemy z wymową - strasznie ciężko ją zrozumieć; np. awesome-ozo, september-setemp
Nie wiem czy jest już w rossmannach, bo jak wchodzę w ich cały asortyment to tej odżywki nie mają, więc może jest nowa wersja, ale jeszcze nie wprowadzili jej do sklepów Ale na wątku pielęgnacyjnym jedna dziewczyna mówiła, że ją widziała (dlatego przyszłam do was z pytaniem, czy ją ktoś widział), więc jakaś szansa jest

Kav u mnie też aż strach przed ang wszyscy się boją, na dopach prawie cały czas. Ale jak Ciebie nie było długo w szkole to powinnaś mieć 2-3 dni do nadrobienia w których nie mogą Cię pytać.
Stary 2013-10-06, 17:31   #4095
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Kav u mnie też aż strach przed ang wszyscy się boją, na dopach prawie cały czas. Ale jak Ciebie nie było długo w szkole to powinnaś mieć 2-3 dni do nadrobienia w których nie mogą Cię pytać.
Już zleciał mi jeden tydzień po chorobie, ale i tak musiałam być przygotowana na każdą lekcję. Po powrocie oberwało mi się za to, że byłam chora 2,5 tygodnia, w ubiegłym tyg. nie było mnie jeden dzień przez badania - znowu opierdziel, iż chodzę w kratkę, kiedy powiedziałam, że w tą środę będę nieobecna na sprawdzianie nagadała się na mnie przez pół lekcji mówiąc, że to już przesada. Mam 99,9% pewności, że jutro mnie zapyta
Stary 2013-10-06, 17:33   #4096
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Już zleciał mi jeden tydzień po chorobie, ale i tak musiałam być przygotowana na każdą lekcję. Po powrocie oberwało mi się za to, że byłam chora 2,5 tygodnia, w ubiegłym tyg. nie było mnie jeden dzień przez badania - znowu opierdziel, iż chodzę w kratkę, kiedy powiedziałam, że w tą środę będę nieobecna na sprawdzianie nagadała się na mnie przez pół lekcji mówiąc, że to już przesada. Mam 99,9% pewności, że jutro mnie zapyta
Jeśli opanowałaś materiał to się nie stresuj, tylko pokaż jej jutro że pomimo wszystko jesteś na bieżąco, nie ma co dawać satysfakcji
Stary 2013-10-06, 17:52   #4097
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ja mam włosy cienkie, ale mówią niektórzy, że gęste (ja uważam inaczej). Przed włosomanniactwem fryzjerzy je cieniowali, bo "nabiorą objętności". Teraz wiem, że srają muchy będzie wiosna.
Obecnie mam wycieniowane końcówki, ale myślę czy ich na równo nie ściachać maszynką, czyli TAK, żeby mieć proste. Strasznie wywijają mi się teraz.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2013-10-06, 18:03   #4098
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem czy jest już w rossmannach, bo jak wchodzę w ich cały asortyment to tej odżywki nie mają, więc może jest nowa wersja, ale jeszcze nie wprowadzili jej do sklepów Ale na wątku pielęgnacyjnym jedna dziewczyna mówiła, że ją widziała (dlatego przyszłam do was z pytaniem, czy ją ktoś widział), więc jakaś szansa jest
Wątpię, by ta dziewczyną ją widziała, bo nawet w asortymencie niemieckiego Rossa nie ma tej odżywki. A oni jak już, mieli by szybciej.

Ale nadzieję na powrót morelki mam!
Stary 2013-10-06, 18:10   #4099
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:

Raczej nie będzie się na co czaić. Skład szamponu w wersji "nie dla Biedronki" jest cienki. Sól na 3 miejscu, ekstrakty po zapachu i w ostatnich pozycjach, pq. Takie se te szampony.
Ale z ciekawości i tak obadam składy, jak się pojawią w Biedrze. Ciekawe czy będą takie same, jak w przypadku wersji za 17 zł.
może będzie miała nowy, lepszy skład... pytanie czy naprawdę lepszy
sól w szamponach?

Stary 2013-10-06, 18:46   #4100
dilula
Rozeznanie

Cytat:
może będzie miała nowy, lepszy skład... pytanie czy naprawdę lepszy
sól w szamponach?
Oby. Chociaż stary mi się podobał, nie musieli zmieniać
Alterra jakoś cienko stoi z odżywkami. 2 na całą linię to tego, MAŁO.

Sodium Chloride.
Chlorek sodu, czyli zwykła sól.
Mnie epicko podrażnia, jeśli jest wysoko w składzie.
Stary 2013-10-06, 19:00   #4101
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
A mi wyrosła kolejna warstwa bejbiszonów

Jakie??
Ja jeszcze nie dotarłam do stacjonarnego sklepu Ewy Ale we wtorek mam okienko w Kato to się chyba wybiorę

2 h i kurs BHP zaliczony

A na włosach mix z olejów z Amlą w proszku ;D
ten, bo promocja: http://www.ewa-michalak.pl/product-p...PL-Carmen.html
i ten bo TŻ się podobał na tyle, że nawet majty do kompletu zamówił: http://www.ewa-michalak.pl/product-p...-Malinka-.html
Stary 2013-10-06, 19:31   #4102
izaa29
Zakorzenienie

Mam do was pytanie, gdyż przeżyłam lekki szok kiedy przed chwilą myłam włosy. Postanowiłam je wyrypać umyłam joanną pokrzywa i zielona herbata, wcześniej strasznie mi plątała włosy, aż skrzypiały. Raz zrobiła mi takie kuku, że nawet ogromne ilości kallosa nie ułatwiły mi rozczesania tego siana.
Nie oczyszczałam nią włosów jakieś 2 miesiące ale na co dzień używam szamponów z SCS, ALS, czyli nie należą do łagodnych, ze dwa razy w miesiącu zdarzy mi się umyć czymś łagodnym.
Dziś włosy w trakcie mycia praktycznie wcale się nie plątały tylko grzywka ale delikatnie, były śliskie, po użyciu odżywki nawet to delikatnie splątanie zniknęło. W ciągu tych 2 miesięcy także kilka razy myłam przeciwłupieżowym.

Czy to możliwe aby w ciągu 2 miesięcy intensywniejszej pielęgnacji ich kondycja się aż tak poprawiła? Czy może są jednak oblepione i stąd ten efekt?
Stary 2013-10-06, 19:33   #4103
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

ale jakby były oblepione to sls chyba by to zmył?
Stary 2013-10-06, 19:39   #4104
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
ale jakby były oblepione to sls chyba by to zmył?
No właśnie to mnie zastanawia, bo aż nie mogę uwierzyć w taką zmianę, zwłaszcza że przeżyły kąpiel rozjaśniającą, i miesiąc później dół dostał jeszcze rozjaśniacz
Stary 2013-10-06, 21:16   #4105
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Mi z tego kalkulatora wychodzi 1500 przy siedzącym trybie zycia, a z tego 1750. Biorę obecną wagę. Wiem, że ćwiczę średnio- intensywnie, więc będzie wtedy ok. 2200-2500kcal .
A przeczytałaś, co pisze jako opis do tego kalkulatora?

BMR to PODSTAWOWA przemiana materii, gdy organizm leży i oddycha tylko.

CAŁKOWITA przemiana materii (CPM - czyli tyle, ile rzeczywiście spalasz dziennie) jest równa:
CPR = BMR (czyli to, co Ty uparcie liczysz, i Twój dietetyk, którego kopnęłabym w tyłek też) + TEA (kalorie spalane ze względu na aktywność fizyczną) + TEF (efekt termiczny pożywienia) + NEAT (kalorie spalane podczas podstawowych czynności).

Ten kalkulator, który niedawno tutaj wstawiałam bazuje właśnie na tym wzorze (w rozbudowanej formie). I sama widziałaś, ile wyszło.

I PODSTAWOWA przemiana materii wychodzi dokładnie tyle, ile Tobie. Tyle, że Ty tyle spaliłabyś, gdybyś przeleżała cały dzień w łóżku prawie się nie ruszając.

Tak więc - jesteś na redukcji od miesięcy. I prawdopodobnie organizm bardzo intensywnie mówi Ci stop.

Edit. Ten drugi kalkulator liczy CPM sposobem nie uwzględniającym TEF i NEAT.

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2013-10-06 o 21:18
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:26   #4106
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:

Mnie uczy najlepszy anglista w szkole. Wiecie ile bierze za godzinę korepetycji? sto złotych... nie przyszłam na sprawdzian, strasznie prosty był. Stwierdził, że ułoży mi dużo trudniejszy, bo ja jestem ja strasznie mnie lubi, ale mi się to nie uśmiecha, bo przez to mnie dociska z angielskim. Ale przynajmniej się czegoś nauczę, a mam zamiar zdawać angielski rozszerzony.
Takie plusy chodzenia do najlepszej klasy (tytułowanej tak przez samego dyrektora i nauczycieli) w szkole...
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:30   #4107
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Takie plusy chodzenia do najlepszej klasy (tytułowanej tak przez samego dyrektora i nauczycieli) w szkole...
A wszystko i tak zweryfikuje matura
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:34   #4108
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
A przeczytałaś, co pisze jako opis do tego kalkulatora?

BMR to PODSTAWOWA przemiana materii, gdy organizm leży i oddycha tylko.

CAŁKOWITA przemiana materii (CPM - czyli tyle, ile rzeczywiście spalasz dziennie) jest równa:
CPR = BMR (czyli to, co Ty uparcie liczysz, i Twój dietetyk, którego kopnęłabym w tyłek też) + TEA (kalorie spalane ze względu na aktywność fizyczną) + TEF (efekt termiczny pożywienia) + NEAT (kalorie spalane podczas podstawowych czynności).

Ten kalkulator, który niedawno tutaj wstawiałam bazuje właśnie na tym wzorze (w rozbudowanej formie). I sama widziałaś, ile wyszło.

I PODSTAWOWA przemiana materii wychodzi dokładnie tyle, ile Tobie. Tyle, że Ty tyle spaliłabyś, gdybyś przeleżała cały dzień w łóżku prawie się nie ruszając.

Tak więc - jesteś na redukcji od miesięcy. I prawdopodobnie organizm bardzo intensywnie mówi Ci stop.

Edit. Ten drugi kalkulator liczy CPM sposobem nie uwzględniającym TEF i NEAT.
Dobra masz rację. Ale co zrobić by zjeść 2500 kcal, nie jedząc słodyczy z jednoczesnym rozbudowaniem mięśni na 8/10 minutówkach i jednocześnie spalić tłuszcz w udach (nie chcę cellulity rozwijać) i w w jeszcze jednym miejscu?

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2013-10-06, 21:40   #4109
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra masz rację. Ale co zrobić by zjeść 2500 kcal, nie jedząc słodyczy z jednoczesnym rozbudowaniem mięśni na 8/10 minutówkach i jednocześnie spalić tłuszcz w udach (nie chcę cellulity rozwijać) i w w jeszcze jednym miejscu?
Błagam.. Rozwinięcie mięśni na 10cio minutówkach? Mięśnie buduje się długo i ciężko. Spala się szybciej. Nie masz co liczyć na kaloryfer, czy co tam sobie chcesz, ćwicząc tylko 8, czy 10 minut daną partię.
Na razie skupiłabym się na zwiększaniu kaloryczności posiłków (dodaj, suszone owoce do posiłków, miód, orzechy, czy masło orzechowe (czytaj skład, żeby nie okazało się, że orzechów jest mniej niż cukru), nie rezygnuj z tłuszczy (oliwa z oliwek, winogronowy, lniany, jaki ci tam pasuje), nie unikaj kaszy, brązowego ryżu i pełnoziarnistego makaronu.
Tłuszcz na udach już pisałam- skakanka byłaby najlepsza. Jeśli nie, to rowerek (na niskim obciążeniu), jeśli masz możliwość, to może biegi? Pamiętaj, że nie rozwiniesz cellulitu jeśli będziesz jadła zdrowo. Jakość jest ważna.
Stary 2013-10-06, 21:47   #4110
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Błagam.. Rozwinięcie mięśni na 10cio minutówkach? Mięśnie buduje się długo i ciężko. Spala się szybciej. Nie masz co liczyć na kaloryfer, czy co tam sobie chcesz, ćwicząc tylko 8, czy 10 minut daną partię.
Na razie skupiłabym się na zwiększaniu kaloryczności posiłków (dodaj, suszone owoce do posiłków, miód, orzechy, czy masło orzechowe (czytaj skład, żeby nie okazało się, że orzechów jest mniej niż cukru), nie rezygnuj z tłuszczy (oliwa z oliwek, winogronowy, lniany, jaki ci tam pasuje), nie unikaj kaszy, brązowego ryżu i pełnoziarnistego makaronu.
Tłuszcz na udach już pisałam- skakanka byłaby najlepsza. Jeśli nie, to rowerek (na niskim obciążeniu), jeśli masz możliwość, to może biegi? Pamiętaj, że nie rozwiniesz cellulitu jeśli będziesz jadła zdrowo. Jakość jest ważna.
Edi, ja jeszcze dodam, że tłuszczu nie można spalić w wybranym miejscu. Spala się go w całym ciele; z jednego miejsca szybciej, z innego wolniej.

Gdyby było inaczej wszystko szłoby w cycki, a za dotknięciem czarodziejskiej różdżki kobiety miałyby patykowate nogi i malutkie biodra.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości