|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Jak już zostałam wywołana to może coś skrobnę
![]() Jestem na bieżąco we wszystkim ![]() Trele- trzymam kciuki ![]() ![]() Mało się udzielam, ale wynika to z lenistwa, wole czytać niż pisać. Postępy u nas nawet ładne, malutka waży w 32 tyg 1.7 kg a mały 2 kg ![]() prawdopodobnie cesarka 31 października ![]() ![]() I niby cesarka 31, ale oba polozone juz główkowo, wiec nie wiem czy nie beda czekac na naturalne rozpoczęcie akcji ![]() To, że plecy bolą jak cholera, biodra równueż to już nie bede mówić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]()
![]() |
#843 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Rozeznanie
|
Jak nazlosc padl mi net w domu,ale siec komorkowa jakos ratuje sprawe...Trele-cieeeeeesze sie,ze Majeczka sie "przebudzila",oby tylko z gorki teraz
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Zakorzenienie
|
Fajnie Basiu, że się odezwałaś. Myślałam ostatnio co u Ciebie.
Właśnie jak to jest nosić bliźniaki? ![]() Mnie tak boli przeciąganie i kuksańce małej, więc nawet nie chcę sobie wyobrażać co musi się dziać w ciąży bliźniaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
Trele
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#848 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a były to ma pomysły... ![]() ja się martwiłam! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no właśie dziewczyny, jak to jest: czy jak dziecko jest ułożone prawidłowo główką w dół i nie mażadnych problemów z maluchem to mogą zrobić cesarkę jak nie ma przeciwskazań ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Wtajemniczenie
|
Trele no to kich i chlup
![]() Ale się fajnie wątek ożywił Nemosku, ja widziałam, że zaginęłaś, ale czułam, że zrobiliście sobie weekend bez neta na stare kapcie i ciepłą herbatę ![]() Domi jak Jaśko? Tak siedzisz dziś cicho, a wczoraj te brzuszkowe problemy ![]() Lineczka nie do końca zakumałam, ale chodziło Ci, że ja nie ma wskazań? W większości szpitali takim wskazaniem jest koperta w takim wypadku ![]() Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-10-06 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Wtajemniczenie
|
nemosek- ja myslalam o tobie, ale pisalas, ze ostatnio jestes bardzo zajeta.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Plecy bolą, ale tylko jak wstaje po nocy, albo jak za dlugo jestem z piesem na dworze ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A no i jakoś mam odczucie, że czasami mała mnie szczypie w pipkę, ale chyba to nie jest mozliwe ![]() ![]() Spać nie mogę, tzn mogę ale budzę się na siku co 2 h z zegarkiem w reku wydaje mi się ze nie dojdę, a tu raptem parę kropelek leci, wracam do łózka nie zdarzę się ułożyć a tu znowu się chce ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Zakorzenienie
|
bo tak zaczęłam się zastanawiać nad tą moją szwagierką, bo ona strasznie chce mieć cesarkę, bo boi się sn, nie wiem jak z tą jej cukrzycą jest bo jedno mówią że ją ma, kazali jej się insulinować i mierzyć cukier, pojechała do innego szpitala okazało się że nie potrzebnie się kłuje bo ta dawka co ona przyjmowała nic nie wnosiła i tylko mierzy cukier, i myślę jakie jest prawdopowobieństwo że zrobią jej cesarkę, bo ona chce.. i też mi się wydaje że jeżeli da w łapę do może jej zrobią i czy ewentualnie gdyby obeszło się bez koperty czy z racji tego ze chce to by jej zrobili
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trele trzymaj się. Będzie dobrze ![]() Odwiedziłam dziś mojego przyszłego chrześniaka. Ma 2 tygodnie. Jest taki malutki, bałam się go wziąć na ręce. To taka kruszynka. Myślałam, że dzieciaczki są większe. jakaś nienormalna jestem ![]()
![]() |
#854 |
Wtajemniczenie
|
Mam info od Ryby. Kacperkowi się nie spieszy, 3 dni bez fenka i nic się nie dzieje. Może we wtorek wyjdzie jeśli przepływy będą ok, bo ostatnio coś tam było nie tak. No i leży w Bytomiu a nie w rudzie śląskiej, ale opieka jest całkiem inna niż poprzednio i jej nastawienie się zmieniło. Dowiedziała się też dużo o opiece porodowe i poporodowej. I kazała wszystkich pozdrowić
![]()
#855 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ginka mówiła, ze jakby ona robiła mi ciecie, to nie pozwoliłaby mi rodzic naturalnie. Bo bliźniaki to już powód do ciecia według niej, ale moze sie trafić lekarz kory za wszelka cenę będzie próbował naturalnie, bo są ułożone prawidłowe. Chciałabym naturalnie, ale boje sie np o niedotlenienie jednego, albo ze urodzę jedno, a drugie i tak cesarka. Naturalnie szybciej bym doszła do siebie. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zakupiłam 3 staniki ![]() Ja mam + 2kg w 2 tygodnie ![]() ![]() Ja dzisiaj przeglądałam pudła od szwagierki i też wybrałam jeszcze jakieś lepsze ciuszki.Właśnie muszę iść pranie powiesić już chyba ostatnie ![]() Cytat:
![]() Może bardziej na pogotowie w kierunku szpitala ![]() Żartuję, numery mam spisane więc w razie wu daję znać. ![]() Cytat:
![]() Boję się tych "jazd",wiem mniej więcej co to znaczy i nie chcę się tak czuć brrr. Jak trzeba będzie to wezmę,ale tak naprawdę bronię się bardzo. Za tydzień mam się pokazać na wizycie ![]() Anoula Proszę o wpisanie wizyty 11.10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak przygotowania wszystko już gotowe? ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]() Ale o co chodzi?Nie zrozumiałam ![]() edit juz doczytałam ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() Rozbrajasz mnie,ciepłe kapcie zakupiłam w Biedronce a i herbatki dużo piłam. Brakowało tylko kocyka i fotela bujanego, a no i drutów ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() O jak miło jednak ktoś pomyślał ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-10-06 o 22:12 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie brzmi, ale jak uszczypnie, to oj oj oj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj widziałam na spacerze podwójny głęboki ,fajnie się prezentował a w nim 2 malutkich dzieciaczków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak są ulożone prawidłowo, to probują SN, ale znowu jak chce rozwiązac mi ciąże w 36 tc, to chyba sie akccja nie zacznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I raczej zdecydują się na cc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Taki: http://tablica.pl/oferta/wozek-blizn...s-ID3O07w.html Teoretycznie mogłabym wyskubać te 4 tys, ale jak za 1500 mozna miec w całkiem dobrym stanie to myślę, ze wtedy mi szkoda tych 4 tys, gdzie mogę przeznaczyć pieniązki na coś innego dla maluchów. A że wydatki podwojne, to nie wymyślam. ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#868 | ||
Wtajemniczenie
|
Lineczka tak "bo chce" to na ładne oczy nikt nie zrobi, trzeba dać coś od siebie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ryba pozdrawiamy ![]() ![]() Basiaaaaaa też mnie tak Mała "szczypie" albo gryzie może ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poradzisz sobie,będziesz mieć podwójną motywację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Własnie gryzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.