|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
ja mam ochotę na chleb z keczupem - moja ulubiona "potrawa" z dzieciństwa. Oczywiście bez skórek (skórki musiała zjadać mama, ciekawe czy mnie też to czeka
![]() idę wszamać kilka skibek ![]()
#602 | |
Zakorzenienie
|
nie mów już o jedzeniu bo jak orka będę wyyglądać, zjadłam dziś: kajzerkę, jabłko, talerz zupy buraczkowej, kilka chipsów, wielki obiad- schabowy, ziemniaki i mizeria, kanapkę, kisiel i kilka herbatników- ciasno mi trochę w powłoce skórnej
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
ten temat zostawiłam dla małża, nie ogarniam tego- wiem tylko że mamy w samochodzie system isofix więc pewnie będziemy pod do kupować albo razem z wózkiem w komplecie i wtedy jakies adaptery czy coś
![]() |
#603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#604 |
Zakorzenienie
|
Mam to samo
![]() Co do fryzjera - bylam w kwietniu ostatnim razem. Znalazlam fryzjera idealnego cenowo obciecie 80 zl, alr robi cuda ![]() Mamy juz komplet wozek, spacerowke i nareszcie fotelik. Razem nie przeskoccylisny 1000 zl za mutsy 4rider w stanie prawie idealnym, mamy gratis koszyk warty 180 zl nieuzywany ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#605 |
Zakorzenienie
|
milka mam z Mazidel. Grudek nie ma, ale ogólnie konsystencja wiadomo, do najprzyjemniejszych nie należy. Oleju z migdalów uzywalas dłuższy czas i był bardzo w porzadku
![]() Marsylskie kupię chyba w jakimś sklepie mydlarskim po prostu. Kojec wlasnie taki. Jedyne do czego mogę się przyczepić to to, ze poszewka się mechaci, poza tym jest bombowy. Porównywalam go z różnymi tańszymi, ale niestety zostawia konkurecję daleko w tyle. Wypełnienie jest duuuzo lepsze.
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-10-06 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
Lolita - współczuję zalążku rozstępów, oby tylko te i by szybko zniknęły.
Ja na razie nie mam ciążowych, ale brzuch mam jeszcze nieduży. Przypuszczam, że zacznie mi bardzo rosnąć od 6 miesiąca. Albo w ostatnich dwóch. Ja mam rozstępy na udach i pośladkach chyba z okresu dojrzewania, więc dopuszczam myśl, że mogą pojawić się i te ciążowe (to pewnie sprawa genów...). Smaruję się oczywiście codziennie (wieczorem) oliwką babydream, mając nadzieję, że może trochę to pomoże... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
Z bazą. Mam 3-drzwiowy samochód i wizja walki z pasami za każdym razem mnie nie przekonuje.
#609 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
he he- jak ja byłam mała to mama wydłubywała mi tłuszcz z kiełbasy i z wędliny na kanapce i wycinała mi w serze dziurki nożem bo ja bez dziur nie chciałam jeść ![]() ciekawe jakie fanaberie będzie miał mój syn ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#611 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten kojec z Motherhood też chyba sobie sprawię, skoro piszesz, że taki dobry. Ostatnio gorzej sypiam w nocy, bo coś mniej wygodnie mi się robi. Myślisz, że on potem może posłużyć też jako fasolka do karmienia? Co do masła shea słyszałam, że to jest fajne (podobnież ma całkiem przyjazną konsystencję) KLIK tu można zamówić klik ale ja mam tak dużo w zapasie, że na razie mi wystarczy ![]() Gratuluję wózka! Cytat:
![]() No właśnie już zamawiałam wcześniej ze Smyka i miło się zdziwiłam jakością. Też uważam, że są z dobrej bawełny ![]() Za to rozczarowałam się trochę ubrankami z Mothercare - wczoraj w Arkadii była promocja -20% - stwierdziłam, że cena za 3-paki w porównaniu do jakości jest za wysoka. Jakieś takie lekko badziewne mi się wydawały (te kolorowe). |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#612 |
Rozeznanie
|
W życiu nie zapłaciłabym tyle co większość z Was za zwykłe ścięcie włosów u fryzjera. Ja w mojej mieścince płacę 25-30 zł, a u bratowej płacę w toffifee
![]() Prawie cały czas mam twardy brzuch ![]() Tylko to są uroki posiadania lekarza w innym mieście - byle co i wyprawa na pół dnia gwarantowana. Ale wolę tak, niż chodzić do mojej sąsiadki - konowała jakich mało...
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
W sobotę byłam na Konferencji Bliskości (nie wiem, czy słyszałyście o Rodzicielstwie Bliskości?).
Nie wszystkie rzeczy mi się do końca podobają, ale generalnie uważam to za fajne podejście do wychowania (ja mam wykształcenie pedagogiczne i trochę z dystansem patrzę na wszystkie nurty ![]() polecam bardzo fajną książkę Księga Dziecka. Od narodzin do drugiego roku życia. |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Zakorzenienie
|
super bryka ![]() słuchajcie- mój mąż robi porządek w szafie i teraz podpisuje pudła z butami, patrze a na pudełku napis "czarne kierpce" ![]() ![]() ![]() ![]() miał chłop fantazję
#615 | |
Zakorzenienie
|
![]() witajcie ![]() caly weekend mialam problem z twardnieniem brzucha. Podobnie jak kukurydziana , stwierdzam, że jak jest skurcz, to nie idzie go pomylic z niczym innym. U mniesą albo takie twardnienia ,coś ala skurcze, ktore nie objawiają sie żadnymi bólami, albo skurcz (to rzadziej) dosyc bolesny. Ten drugi mnie niepokoi, te pierwsze juz chyba pomalu przestają. Dalej biore asparagin i nospe wg zaleceń lekarza. Aha no i czekam na posiew... już ponad tydzien, chyba dosyc dlugo? ![]() proszę nie pisać o jedzeniu o tej godzinie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#616 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() Nie napina się na długo, nigdy tego nie liczyłam. Czasem nie poczuję od razu, że jest twardy, dopiero jak się zmacam...
![]() Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-10-06 o 21:16 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 | |
Zakorzenienie
|
nie, nie, mialam robiony posiew z pochwy, bo pH mialam troche podwyższone i gin wziął próbke ponad tydzien temu. Ale posiew moczu też zamierzam zrobić.
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Ja też mam aktualnie 24 tydzień ciązy i tez będę miala chlopca ![]() Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2013-10-06 o 21:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam pytanko do dziewczyn które rodziły-jakie gatki i podkłady poporodowe polecacie? Weszłam na all i się za głowę złapałam - tyle tego jest!!! Niezależnie od tego czy sn czy cc gatki i podkłady się przydadzą... ![]()
![]() |
#622 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja zagryzam sernik winogronami i chyba mam już większy żołądek od macicy. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Idziemy łeb w łeb ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 |
Zadomowienie
|
Niezależnie od tego czy siedzisz czy leżysz czy stoisz? Brałaś nospę, magnez?
#625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#627 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Nospę i magnez biorę regularnie. Dlatego właśnie panikuję...
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, podobno jak szyjka się skraca to nic nie czuć.
A co do skurczy to już pewnie wiecie, ze to normalne, bo macica sobie "ćwiczy" przed porodem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#629 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
no, niby tak,ale jak za często są skurcze to też niedobrze. Ech... :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#630 | ||
Rozeznanie
|
cześć
![]() nadrobiłam ![]() gratuluję udanych zakupów ![]() moje dzisiejsze to była kompletna klapa, w Tesco chusteczki wykupione, do reala po pampersy nie pojechaliśmy (teraz żałuję), do biedronki też, galerie i meblowe odpuszczone, ogólnie przez mojego męża za bardzo wczoraj zabalował ![]() ![]() Ja też wróciłam z tej domówki taaaakaaa umoordowana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nemezis23 u mnie też ścięcie i modelowanie na dłuższych włosach około 70-80zł a za farbowanie powyżej 200zł. Cytat:
![]() ![]() malaMigotkAaa gratuluję wózka! ![]() Cytat:
W ogóle to chciałam powiedzieć, że jutro jadę na porodówkę pozwiedzać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.