Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-06, 20:37   #601
PawMaj13
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Coś bym zjadła,ale nie wiem na co mam ochotę
ja mam ochotę na chleb z keczupem - moja ulubiona "potrawa" z dzieciństwa. Oczywiście bez skórek (skórki musiała zjadać mama, ciekawe czy mnie też to czeka )

idę wszamać kilka skibek

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 20:40   #602
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Coś bym zjadła,ale nie wiem na co mam ochotę
nie mów już o jedzeniu bo jak orka będę wyyglądać, zjadłam dziś: kajzerkę, jabłko, talerz zupy buraczkowej, kilka chipsów, wielki obiad- schabowy, ziemniaki i mizeria, kanapkę, kisiel i kilka herbatników- ciasno mi trochę w powłoce skórnej

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie macie/kupujecie foteliki dla maluchów? Z bazą pod fotelik czy bez?

ten temat zostawiłam dla małża, nie ogarniam tego- wiem tylko że mamy w samochodzie system isofix więc pewnie będziemy pod do kupować albo razem z wózkiem w komplecie i wtedy jakies adaptery czy coś
Stary 2013-10-06, 20:41   #603
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Mi niestety wyszło już sporo rozstępów... smarowanie nic nie pomogło, używałam babydreama z rossmana - balsamu i oliwki, później z bielendy jakiegoś preparatu. Jak mi się porobiły już rozstępy, to kupiłam biooil, stosuję g póki co 2 tygodnie ale poprawy żadnej nie widzę. Mam rozstępy na piersiach i pod piersiami, na "boczkach" i na całych pośladkach te widać najbardziej, bo tyłek mam strasznie blady i mega widać te różowe krechy. Na boczkach i na piersiach są mniej widoczne. No nic nie zrobię, stało się i muszę z tym żyć... do zarzucenia sobie nic nie mam, bo smarowałam...
Mam tylko nadzieję, że nie wyjdą na brzuchu, bo póki co są w takich miejscach, które się zakrywa stanikiem i gaciami. Więc są widoczne tylko dla mnie. A może jak zbledną i nie będą takie żywo różowe, to nie będą aż tak widoczne.
Ja oglądam się co dzień w lustrze i jestem w szoku bo wcześniej ich nie było, są w dolnej części piersi, no ale cycki mi najbardziej urosły
Stary 2013-10-06, 20:41   #604
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Mam to samo wole zjesc wlasciwie powinnam cos malego jeszcze teraz ale nie mam weny.

Co do fryzjera - bylam w kwietniu ostatnim razem. Znalazlam fryzjera idealnego cenowo obciecie 80 zl, alr robi cuda ja pojde chyba dopiero pod koniec listopada.

Mamy juz komplet wozek, spacerowke i nareszcie fotelik. Razem nie przeskoccylisny 1000 zl za mutsy 4rider w stanie prawie idealnym, mamy gratis koszyk warty 180 zl nieuzywany a wiec czuje sie dzis MISZCZEM oszczednosci

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-06, 20:42   #605
perfuzja
Zakorzenienie

milka mam z Mazidel. Grudek nie ma, ale ogólnie konsystencja wiadomo, do najprzyjemniejszych nie należy. Oleju z migdalów uzywalas dłuższy czas i był bardzo w porzadku

Marsylskie kupię chyba w jakimś sklepie mydlarskim po prostu.

Kojec wlasnie taki. Jedyne do czego mogę się przyczepić to to, ze poszewka się mechaci, poza tym jest bombowy. Porównywalam go z różnymi tańszymi, ale niestety zostawia konkurecję daleko w tyle. Wypełnienie jest duuuzo lepsze.

Edytowane przez perfuzja
Czas edycji: 2013-10-06 o 20:44
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 20:42   #606
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Taaaadaaaaan
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1381088548523.jpg (66,2 KB, 53 załadowań)
Stary 2013-10-06, 20:43   #607
milka-pilka
Zakorzenienie

Lolita - współczuję zalążku rozstępów, oby tylko te i by szybko zniknęły.
Ja na razie nie mam ciążowych, ale brzuch mam jeszcze nieduży. Przypuszczam, że zacznie mi bardzo rosnąć od 6 miesiąca. Albo w ostatnich dwóch. Ja mam rozstępy na udach i pośladkach chyba z okresu dojrzewania, więc dopuszczam myśl, że mogą pojawić się i te ciążowe (to pewnie sprawa genów...).
Smaruję się oczywiście codziennie (wieczorem) oliwką babydream, mając nadzieję, że może trochę to pomoże...
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-06, 20:43   #608
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jakie macie/kupujecie foteliki dla maluchów? Z bazą pod fotelik czy bez?
Z bazą. Mam 3-drzwiowy samochód i wizja walki z pasami za każdym razem mnie nie przekonuje.
Stary 2013-10-06, 20:46   #609
magnusia
Zakorzenienie

bardzo fajne ubranka ze smyka są dobre gatunkowo, jak mi moje przyszły to po obmacaniu stwierdziłam, że dobra bawełna

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
ja mam ochotę na chleb z keczupem - moja ulubiona "potrawa" z dzieciństwa. Oczywiście bez skórek (skórki musiała zjadać mama, ciekawe czy mnie też to czeka )

idę wszamać kilka skibek

he he- jak ja byłam mała to mama wydłubywała mi tłuszcz z kiełbasy i z wędliny na kanapce i wycinała mi w serze dziurki nożem bo ja bez dziur nie chciałam jeść
ciekawe jakie fanaberie będzie miał mój syn

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość

Mamy juz komplet wozek, spacerowke i nareszcie fotelik. Razem nie przeskoccylisny 1000 zl za mutsy 4rider w stanie prawie idealnym, mamy gratis koszyk warty 180 zl nieuzywany a wiec czuje sie dzis MISZCZEM oszczednosci

Stary 2013-10-06, 20:57   #610
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

he he- jak ja byłam mała to mama wydłubywała mi tłuszcz z kiełbasy i z wędliny na kanapce i wycinała mi w serze dziurki nożem bo ja bez dziur nie chciałam jeść
ciekawe jakie fanaberie będzie miał mój syn

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

No i się stało mąż pobiegł do kuchni po kanapkę z zółtym serem....tak mnie zaczęło ssssać
Stary 2013-10-06, 20:57   #611
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
milka mam z Mazidel. Grudek nie ma, ale ogólnie konsystencja wiadomo, do najprzyjemniejszych nie należy. Oleju z migdalów uzywalas dłuższy czas i był bardzo w porzadku

Marsylskie kupię chyba w jakimś sklepie mydlarskim po prostu.

Kojec wlasnie taki. Jedyne do czego mogę się przyczepić to to, ze poszewka się mechaci, poza tym jest bombowy. Porównywalam go z różnymi tańszymi, ale niestety zostawia konkurecję daleko w tyle. Wypełnienie jest duuuzo lepsze.
Dzięki
Ten kojec z Motherhood też chyba sobie sprawię, skoro piszesz, że taki dobry. Ostatnio gorzej sypiam w nocy, bo coś mniej wygodnie mi się robi.
Myślisz, że on potem może posłużyć też jako fasolka do karmienia?

Co do masła shea słyszałam, że to jest fajne (podobnież ma całkiem przyjazną konsystencję) KLIK tu można zamówić klik
ale ja mam tak dużo w zapasie, że na razie mi wystarczy

Cytat:
Taaaadaaaaan
Gratuluję wózka!

Cytat:
bardzo fajne ubranka ze smyka są dobre gatunkowo, jak mi moje przyszły to po obmacaniu stwierdziłam, że dobra bawełna

No właśnie już zamawiałam wcześniej ze Smyka i miło się zdziwiłam jakością. Też uważam, że są z dobrej bawełny
Za to rozczarowałam się trochę ubrankami z Mothercare - wczoraj w Arkadii była promocja -20% - stwierdziłam, że cena za 3-paki w porównaniu do jakości jest za wysoka. Jakieś takie lekko badziewne mi się wydawały (te kolorowe).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-06, 21:06   #612
kukurydzianaa
Rozeznanie

W życiu nie zapłaciłabym tyle co większość z Was za zwykłe ścięcie włosów u fryzjera. Ja w mojej mieścince płacę 25-30 zł, a u bratowej płacę w toffifee W cuda nie wierzę - bo jak ktoś ma zupełnie proste włosy jak ja, to choćbym i 120 zł zapłaciła, efekt będzie ten sam. A wypróbowałam już wielu fryzjerów....

Prawie cały czas mam twardy brzuch A ostatnie dwa dni z rana, to jakiś dramat. Bez względu na telefoniczne uspokojenia lekarza, przejdę się zbadać mocz - być może tak jak sugerowała em ma, dzieje się coś z pęcherzem.
Tylko to są uroki posiadania lekarza w innym mieście - byle co i wyprawa na pół dnia gwarantowana. Ale wolę tak, niż chodzić do mojej sąsiadki - konowała jakich mało...
Stary 2013-10-06, 21:06   #613
milka-pilka
Zakorzenienie

W sobotę byłam na Konferencji Bliskości (nie wiem, czy słyszałyście o Rodzicielstwie Bliskości?).
Nie wszystkie rzeczy mi się do końca podobają, ale generalnie uważam to za fajne podejście do wychowania (ja mam wykształcenie pedagogiczne i trochę z dystansem patrzę na wszystkie nurty ). Fajne jest to, że rodzic po prostu może sobie wybierać, które rzeczy pasują do jego życia, które się sprawdzają itd.
polecam bardzo fajną książkę Księga Dziecka. Od narodzin do drugiego roku życia.
Stary 2013-10-06, 21:07   #614
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Taaaadaaaaan

super bryka

słuchajcie- mój mąż robi porządek w szafie i teraz podpisuje pudła z butami, patrze a na pudełku napis "czarne kierpce" pytam co to a on mi na to, że moje buty patrzę a tam moje półbuty na obcasie z takimi wycięciami jak w latach 20-tych
miał chłop fantazję
Stary 2013-10-06, 21:09   #615
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Taaaadaaaaan

witajcie
caly weekend mialam problem z twardnieniem brzucha. Podobnie jak kukurydziana , stwierdzam, że jak jest skurcz, to nie idzie go pomylic z niczym innym. U mniesą albo takie twardnienia ,coś ala skurcze, ktore nie objawiają sie żadnymi bólami, albo skurcz (to rzadziej) dosyc bolesny. Ten drugi mnie niepokoi, te pierwsze juz chyba pomalu przestają.
Dalej biore asparagin i nospe wg zaleceń lekarza.
Aha no i czekam na posiew... już ponad tydzien, chyba dosyc dlugo?

proszę nie pisać o jedzeniu o tej godzinie bo zaraz pobiegne do lodówki

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
super bryka

słuchajcie- mój mąż robi porządek w szafie i teraz podpisuje pudła z butami, patrze a na pudełku napis "czarne kierpce" pytam co to a on mi na to, że moje buty patrzę a tam moje półbuty na obcasie z takimi wycięciami jak w latach 20-tych
miał chłop fantazję
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-06, 21:10   #616
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
W życiu nie zapłaciłabym tyle co większość z Was za zwykłe ścięcie włosów u fryzjera. Ja w mojej mieścince płacę 25-30 zł, a u bratowej płacę w toffifee W cuda nie wierzę - bo jak ktoś ma zupełnie proste włosy jak ja, to choćbym i 120 zł zapłaciła, efekt będzie ten sam. A wypróbowałam już wielu fryzjerów....
Dużo zależy od miasta, w którym się mieszka. W Wawie za ścięcie + farbowanie + modelowanie płacę 230-250 zł i to jest normalna cena. Mam włosy średnio-długie-według fryzjerów, a wg mnie trochę za ramiona).

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
miał chłop fantazję
podoba mi się
Stary 2013-10-06, 21:10   #617
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
No właśnie już zamawiałam wcześniej ze Smyka i miło się zdziwiłam jakością. Też uważam, że są z dobrej bawełny
Za to rozczarowałam się trochę ubrankami z Mothercare - wczoraj w Arkadii była promocja -20% - stwierdziłam, że cena za 3-paki w porównaniu do jakości jest za wysoka. Jakieś takie lekko badziewne mi się wydawały (te kolorowe).
patrzyłam w Mothercare ale stwierdziłam, że drogie są- za jednego welurowego pajaca 80 zł to za dużo poza tym nic mnie tam nie urzekło za bardzo a za 3 pak bodziaków 99 zł to też przesada
Stary 2013-10-06, 21:11   #618
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:

Prawie cały czas mam twardy brzuch A ostatnie dwa dni z rana, to jakiś dramat. Bez względu na telefoniczne uspokojenia lekarza, przejdę się zbadać mocz - być może tak jak sugerowała em ma, dzieje się coś z pęcherzem.
Tylko to są uroki posiadania lekarza w innym mieście - byle co i wyprawa na pół dnia gwarantowana. Ale wolę tak, niż chodzić do mojej sąsiadki - konowała jakich mało...
wlasnie myslalam o Tobie i chyba Cię wywołałam. Ja też mam twardy brzuch, tzn nie non stop,ale twardnieje mi dość często. U Ciebie to jest bolesne twardnienie? Jak długo brzuch sie napina?
Stary 2013-10-06, 21:15   #619
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
witajcie
caly weekend mialam problem z twardnieniem brzucha. Podobnie jak kukurydziana , stwierdzam, że jak jest skurcz, to nie idzie go pomylic z niczym innym. U mniesą albo takie twardnienia ,coś ala skurcze, ktore nie objawiają sie żadnymi bólami, albo skurcz (to rzadziej) dosyc bolesny. Ten drugi mnie niepokoi, te pierwsze juz chyba pomalu przestają.
Dalej biore asparagin i nospe wg zaleceń lekarza.
Aha no i czekam na posiew... już ponad tydzien, chyba dosyc dlugo?
Posiew czego? Moczu?

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
W Wawie za ścięcie + farbowanie + modelowanie płacę 230-250 zł i to jest normalna cena. Mam włosy średnio-długie-według fryzjerów, a wg mnie trochę za ramiona).

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
wlasnie myslalam o Tobie i chyba Cię wywołałam. Ja też mam twardy brzuch, tzn nie non stop,ale twardnieje mi dość często. U Ciebie to jest bolesne twardnienie? Jak długo brzuch sie napina?
Wczoraj było "bolesnawe", dziś bolesne. Chyba coś się dzieje
Nie napina się na długo, nigdy tego nie liczyłam. Czasem nie poczuję od razu, że jest twardy, dopiero jak się zmacam...

Edytowane przez kukurydzianaa
Czas edycji: 2013-10-06 o 21:16
kukurydzianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:19   #620
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Posiew czego? Moczu?

nie, nie, mialam robiony posiew z pochwy, bo pH mialam troche podwyższone i gin wziął próbke ponad tydzien temu. Ale posiew moczu też zamierzam zrobić.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:

[/COLOR]
Wczoraj było "bolesnawe", dziś bolesne. Chyba coś się dzieje
hmm, a jak się napina, to na jak długo? Ja oprócz tego twardnienia czuje bóle w pachwinach, oczywiscie, też dzwonilam do gina, na ostatniej wizycie wszystko bylo ok. A teraz przez tel. mi powiedzial,ze jak będzie mocno bolalo, mam jechać do szpitala.
Ja też mam aktualnie 24 tydzień ciązy i tez będę miala chlopca

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2013-10-06 o 21:20
Stary 2013-10-06, 21:23   #621
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Zostawiłam tą decyzję mężowi-ja wybieram wózek
Ale super zakupy! Ostatnie półśpiochy bombowe
Cytat:

Gratulacje!!!
Cytat:
Kochana najlepiej się zgłosić do lekarza i on doradzi co i jak-sprawdzi czy na pewno szyjka się nie skraca (to u mnie zrobił na początku, a dopiero potem skierował na badania moczu). Ale jeśli to faktycznie pęcherz to pędzisz do sklepu (aldik na pewno, stokrotka też, niektóre apteki-trzeba pytać) i kupujesz sok 100% żurawiny bez cukru. Pijesz pół szklanki dziennie aż wykończysz butelkę. Jeśli to bakterie w pęcherzu pomoże, jeśli nie to na pewno nie zaszkodzi i po prostu zakwasi mocz. Mi też brzuch twardnieje jak jednak przeholuję...wówczas pomaga już tylko magnez i nospa.

Mam pytanko do dziewczyn które rodziły-jakie gatki i podkłady poporodowe polecacie? Weszłam na all i się za głowę złapałam - tyle tego jest!!! Niezależnie od tego czy sn czy cc gatki i podkłady się przydadzą...
Stary 2013-10-06, 21:25   #622
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
oj... współczuję ja nie mam ale wiem że atakują z znienacka i codziennie ze strachem oglądam cielsko w lustrze
To może być niezły pomysł na film o ciąży: "Przyczajony rozstęp, ukryty hemoroid."

Cytat:
Niestety muszę chodzić do fryzjera regularnie cieniować włosy, bo moje włosy są tak gęste, że ciężko cokolwiek z nimi zrobić. Po wycieniowaniu jest ich trochę mniej
Spoko, jest szansa, że po porodzie Ci połowa wypadnie.

Cytat:
Nie mamy ISOFIXA w aucie, więc będzie tylko na pasy.

Śliczne ciuszki.

Ja zagryzam sernik winogronami i chyba mam już większy żołądek od macicy.
Stary 2013-10-06, 21:27   #623
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
hmm, a jak się napina, to na jak długo? Ja oprócz tego twardnienia czuje bóle w pachwinach, oczywiscie, też dzwonilam do gina, na ostatniej wizycie wszystko bylo ok. A teraz przez tel. mi powiedzial,ze jak będzie mocno bolalo, mam jechać do szpitala.
Ja też mam aktualnie 24 tydzień ciązy i tez będę miala chlopca
Teraz brzuch mam twardy od 2 godzin, a to coś ala skurcze trwa zwykle minutę albo dwie. W pachwinie "rwie" mnie od kilku dni.
Idziemy łeb w łeb
Stary 2013-10-06, 21:29   #624
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Teraz brzuch mam twardy od 2 godzin,
Niezależnie od tego czy siedzisz czy leżysz czy stoisz? Brałaś nospę, magnez?
Stary 2013-10-06, 21:29   #625
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
To może być niezły pomysł na film o ciąży: "Przyczajony rozstęp, ukryty hemoroid."
Stary 2013-10-06, 21:29   #626
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy bez bazy bo u nss fotelik bedzie raczej na stale w aucie wiec nie potrzebuje systemu szybkiego wypinania. Nazwa firmy mi uciekła ale kiedyś sprawdzam i w testach bezpieczeństwa ma 4*

Stary 2013-10-06, 21:31   #627
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Kochana najlepiej się zgłosić do lekarza i on doradzi co i jak-sprawdzi czy na pewno szyjka się nie skraca (to u mnie zrobił na początku, a dopiero potem skierował na badania moczu). Ale jeśli to faktycznie pęcherz to pędzisz do sklepu (aldik na pewno, stokrotka też, niektóre apteki-trzeba pytać) i kupujesz sok 100% żurawiny bez cukru. Pijesz pół szklanki dziennie aż wykończysz butelkę. Jeśli to bakterie w pęcherzu pomoże, jeśli nie to na pewno nie zaszkodzi i po prostu zakwasi mocz. Mi też brzuch twardnieje jak jednak przeholuję...wówczas pomaga już tylko magnez i nospa.
Tak też uczynię. Dziękuję Dobra Kobieto za radę z sokiem, być może pomoże

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Niezależnie od tego czy siedzisz czy leżysz czy stoisz? Brałaś nospę, magnez?
Nospę i magnez biorę regularnie. Dlatego właśnie panikuję...
Stary 2013-10-06, 21:31   #628
The light
Zadomowienie

Dziewczyny, podobno jak szyjka się skraca to nic nie czuć.

A co do skurczy to już pewnie wiecie, ze to normalne, bo macica sobie "ćwiczy" przed porodem.

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:33   #629
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz brzuch mam twardy od 2 godzin, a to coś ala skurcze trwa zwykle minutę albo dwie. W pachwinie "rwie" mnie od kilku dni.
Idziemy łeb w łeb
mi najbardziej twradnieje w nocy, gdy leżę. Jak w dzien sobie posiedze czy półleżę, to nie twardnieje tak mocno. Natomiast w nocy... napina się caly, tak ze dokladnie widać jakby obrys macicy, jest twardy jak skała, napina sie na minute, moze półtorej i puszcza. To okropnie nieprzyjemne uczucie.

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Tak też uczynię. Dziękuję Dobra Kobieto za radę z sokiem, być może pomoże

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Nospę i magnez biorę regularnie. Dlatego właśnie panikuję...
ja też biorę i tez nie pomaga :/
Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Dziewczyny, podobno jak szyjka się skraca to nic nie czuć.

A co do skurczy to już pewnie wiecie, ze to normalne, bo macica sobie "ćwiczy" przed porodem.

no, niby tak,ale jak za często są skurcze to też niedobrze. Ech... :/
Stary 2013-10-06, 21:37   #630
pilotka86
Rozeznanie

cześć
nadrobiłam w sumie nie było tak dużo od wczoraj.
gratuluję udanych zakupów
moje dzisiejsze to była kompletna klapa, w Tesco chusteczki wykupione, do reala po pampersy nie pojechaliśmy (teraz żałuję), do biedronki też, galerie i meblowe odpuszczone, ogólnie przez mojego męża za bardzo wczoraj zabalował i był nie-do-życia, późno wyjechaliśmy też od znajomych
Ja też wróciłam z tej domówki taaaakaaa umoordowana Znajomi mają 3letnią córkę i tak sobie myślałam jak będzie wyglądało moje życie za 3 lata Jakie będzie moja córka Znam tą małą od urodzenia i po raz kolejny widzę jak te dzieci szybko rosną... Dostaliśmy obiecaną kiedyś nianię elektroniczną, sterylizator Avent i parę pierdółek do higieny Chcieli dać nam jeszcze łóżeczko z Klupsia no ale już mamy chociaż jeszcze nie w domu W ogóle to co za niespodzianka nas spotkała teściowa z wujkiem przyjechała bez zapowiedzi, ale jeszcze nie widzieliśmy się z nią.

Nemezis23 u mnie też ścięcie i modelowanie na dłuższych włosach około 70-80zł a za farbowanie powyżej 200zł.
Cytat:
Napisane przez lolita25
Ja dziś zobaczyłam dwie różowe kreseczki na piersi....możesz wiedzieć w jakią rozpacz wpadłam
no już nic nie zrobisz pozostaje pogodzić się Ja się w sumie nie przejmuję rozstępami, nie mam jeszcze ale jak będą to trudno. Moja mama po 3 dzieci nie ma ani cenymetra rozstępów więc może mnie ominie, bo mam tylko jeden, praktycznie niewidoczny może ma z 2 cm na piersi jeszcze z okresu dojrzewania.
malaMigotkAaa gratuluję wózka! mnie znajomi wczoraj zaproponowali ich x-landera.... no nie wiem.

Cytat:
Napisane przez milka-pilka
W sobotę byłam na Konferencji Bliskości (nie wiem, czy słyszałyście o Rodzicielstwie Bliskości?).
Nie wszystkie rzeczy mi się do końca podobają, ale generalnie uważam to za fajne podejście do wychowania (ja mam wykształcenie pedagogiczne i trochę z dystansem patrzę na wszystkie nurty ). Fajne jest to, że rodzic po prostu może sobie wybierać, które rzeczy pasują do jego życia, które się sprawdzają itd.
polecam bardzo fajną książkę Księga Dziecka. Od narodzin do drugiego roku życia.
słyszałam i dużo czytałam o tym Rodzicielstwie Bliskości nawet tutaj na wizażu. Dla mnie odpada, w ogóle uważam to za modę i dorabianie ideologii do oczywistych rzeczy plus zarabianie na tym.

W ogóle to chciałam powiedzieć, że jutro jadę na porodówkę pozwiedzać albo raczej salę operacyją i po Moja znajoma o której kiedyś tutaj pisałam ma cc. Prosiła mnie już dawno i zamierzam z nią być od początku do końca tzn nie przy samym cięciu, bo będzie mąż Jestem strasznie podekscytowana W dodatku mam przypilnować tatusia żeby nie zapomniał kupić jakiejś lepszej szczepionkę na E.... ? w aptece, bo nie chcą żeby podali tą gorszą refundowaną.
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości